Ριζότο με μανιτάρια και τυρί κρέμα

Αυτό το ριζότο με μανιτάρια και τυρί κρέμα είναι λιτό και πολύ γευστικό, με ωραία κρεμώδη υφή. Το απολαμβάνουμε με μια πράσινη σαλάτα και με το κρασί που χρησιμοποιήσαμε για να το φτιάξουμε.

Ριζότο με μανιτάρια και τυρί κρέμα

Το ριζότο είναι ένα υπέροχο πιάτο που δεν απαιτεί μεγάλο χρόνο προετοιμασίας. Χρειάζεται όμως την αναπόσπαστη προσοχή μας και πολλή εξάσκηση προκειμένου να εξοικειωθούμε με την τεχνική παρασκευής του. Για τον λόγο αυτό μπορούμε να πούμε ότι ανήκει στην κατηγορία των ιδιαίτερων (και ίσως λιγάκι ζόρικων) πιάτων.

Χαρακτηριστικό του μάλλον γνώρισμα αποτελεί η απίθανη, κρεμώδης υφή. Για να καταφέρουμε να την πετύχουμε απαιτείται αρκετή εξάσκηση. Και επίσης αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες.

Το ριζότο είναι εξαιρετικά ευέλικτο πιάτο. Σκεφτείτε πόσες πολλές παραλλαγές υπάρχουν! Μπορούμε να το μαγειρέψουμε με κρέας, θαλασσινά, κοτόπουλο, λαχανικά, ακόμα και με φρούτα. Να είναι λεμονάτο ή κοκκινιστό. Αφήνει πολλά περιθώρια για πειραματισμούς και προάγει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας!

Είναι ένα πιάτο για όλα τα γούστα που κερδίζει συνεχώς έδαφος στο καθημερινό ή κυριακάτικο τραπέζι. Παράλληλα, μπορεί εύκολα να παρουσιαστεί και στο γιορτινό τραπέζι.

Απαιτεί την αδιάκοπη προσοχή μας και καθένα από τα στάδια ετοιμασίας του χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση. Με άλλα λόγια το ριζότο μας παιδεύει, αλλά το αγαπάμε, σωστά;

Ριζότο με μανιτάρια και τυρί κρέμα

Αυτό το ριζότο με μανιτάρια και τυρί κρέμα αποτελεί την τρίτη μόλις απόπειρά μου να μαγειρέψω ριζότο. Που να τρώγεται και να είναι ευπρεπές και σωστό. Θα ήθελα λοιπόν να είστε λιγάκι επιεικείς μαζί μου, εντάξει;

Νομίζω ότι η προσπάθειά μου πήγε πάρα πολύ καλά! Το ριζότο μου έγινε κρεμώδες και γευστικότατο! Μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Κωστής (ελπίζω χωρίς να χρειάζεται να τον δωροδοκήσω ή να τον απειλήσω με όπλο / μαχαίρι κουζίνας).

Σίγουρα έχω αρκετό δρόμο μπροστά μου μέχρι να ξεκλειδώσω πλήρως τα μυστικά του, αλλά πραγματικά είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα και χαίρομαι που το μοιράζομαι σήμερα μαζί σας!

Ριζότο με μανιτάρια και τυρί κρέμα

Ριζότο με μανιτάρια και τυρί κρέμα

Eτοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 40 minutes
Συνολικά: 55 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Κουζίνα: ιταλική
Λέξη-κλειδί: ριζότο με μανιτάρια
Μερίδες: 4
Αυτό το ριζότο με μανιτάρια και τυρί κρέμα είναι λιτό και πολύ γευστικό, με ωραία κρεμώδη υφή. Το απολαμβάνουμε με μια πράσινη σαλάτα και με το κρασί που χρησιμοποιήσαμε για να το φτιάξουμε.

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά σε φετούλες
  • 800 ml καυτό νερό
  • 200 γρ. τυρί κρέμα τύπου philadelphia
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • άφθονο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
 

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε σκεύος με χοντρή βάση.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια θερμοκρασία για 2'.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα, ούτως ώστε να λαδώσει καλά και να γίνει διάφανο.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά για 2'.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο.
  • Αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε το καυτό νερό. Είναι πολύ σημαντικό να περιμένουμε κάθε φορά να απορροφηθεί το νερό προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση.
  • Ρίχνουμε άφθονο μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά για 15'.
  • Αποσύρουμε το ριζότο από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




4 ΣΧΟΛΙΑ

Ερμιόνη 3 Νοεμβρίου 2013 - 23:13

Καλησπέρα Κατερίνα,
Ναι το τυρί κρέμα της συνταγής είναι τύπου Philadelphia. Καλή επιτυχία αν αποφασίσεις να το φτιάξεις!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina Kokkidou 3 Νοεμβρίου 2013 - 22:06

αγαπω το ριζοτο οποτε θα το δοκιμασω! οταν λετε τυρι κρεμα εννοειτε τυπου philadelphia…;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Hermione 10 Ιουνίου 2011 - 14:14

:)
Ευχαριστώ πολύ πολύ! Χαίρομαι που σου άρεσε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 10 Ιουνίου 2011 - 13:13

Απλά θα επιβεβαιώσω πως γευστικά είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστό και αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε…..
Συγχαρητήρια για ακόμη μια ενδιαφέρουσα πρόταση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα