Τριβελάκι με πιπεριές, καλαμπόκι και φέτα και ένα νέο!

Τριβελάκι με πιπεριές, καλαμπόκι και φέτα

Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω, από τη συνταγή ή από το νέο;
Ας ξεκινήσω από τη συνταγή και θα σας αποκαλύψω το νέο στο τέλος.
Λατρεύω τα ζυμαρικά, αλλά αυτό νομίζω ότι το ξέρετε ήδη! Και πώς να μην τα λατρεύω; Είναι μια τεράστια κατηγορία εύκολων, ευέλικτων και συγκλονιστικά νόστιμων πιάτων. Όρεξη και φαντασία να έχουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε μικρά αριστουργήματα.

Είχαμε μια συζήτηση περί φαγητού τις προάλλες με τους συναδέλφους μου. Ένας εξ αυτών περηφανευόταν ότι φτιάχνει φανταστικές μακαρονάδες. Μία συνάδελφος τότε τον ρώτησε πόσα διαφορετικά πιάτα με ζυμαρικά ξέρει να μαγειρεύει. Η απάντηση του πρώτου συναδέλφου ήταν «μα πόσα διαφορετικά πιάτα με ζυμαρικά υπάρχουν; μακαρονάδα με κιμά, καρμπονάρα, γαριδομακαρονάδα, αστακομακαρονάδα, μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα, μακαρόνια με σάλτσα μανιταριών».

Τριβελάκι με πιπεριές, καλαμπόκι και φέτα

Κατέβαλλα τεράστια προσπάθεια να μη μιλήσω. Αλλά από μέσα μου σκεφτόμουν ότι τα πιάτα με ζυμαρικά είναι μάλλον αναρίθμητα, αφού και οι συνδυασμοί υλικών που μπορούμε να κάνουμε είναι υπερβολικά πολλοί. Οκ, προφανώς και υπάρχουν οι πιο γνωστές μακαρονάδες με κατοχυρωμένα ονόματα αναγνωρίσιμα από τους περισσότερους, αλλά από εκεί και πέρα κάθε προσθήκη, αφαίρεση ή παραλλαγή κάποιου υλικού οδηγεί σε διαφορετικό κάθε φορά αποτέλεσμα και ως εκ τούτου σε ένα ολοκαίνουριο πιάτο.

Τέλος πάντων… περί ορέξεως μακαρονάδες!

Το «κακό» ας πούμε που έχουν τα μη κλασικά και καθιερωμένα πιάτα είναι ο πιο περιγραφικός τίτλος που αναγκαστικά τους δίνουμε, προκειμένου από αυτόν και μόνο να μπορεί κάποιος να καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

Έτσι, το σημερινό πιάτο βαφτίστηκε τριβελάκι με πιπεριές, καλαμπόκι και φέτα. Είναι γρήγορο, εύκολο και νομίζω ότι ξεφεύγει κάπως από τα συνηθισμένα. Το έφτιαξα για την Ιφιγένεια και ήμουν μάλιστα πάρα πολύ ενθουσιασμένη, αλλά όταν καθίσαμε στο τραπέζι και το είδε σερβιρισμένο στο πιάτο της, με ενημέρωσε ότι δεν της αρέσει το καλαμπόκι. Μάλιστα… δεν ξέρω αν το ξέρετε, αλλά τα γευστικά γούστα ενός μικρού παιδιού αλλάζουν πάρα πολύ συχνά και κάτι το οποίο έτρωγε με ευχαρίστηση μέχρι χτες, αύριο μπορεί να μην του αρέσει. Έτσι για να υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης και να είμαστε σε εγρήγορση εμείς οι μαμάδες.

Τριβελάκι με πιπεριές, καλαμπόκι και φέτα

Να σας πω τώρα και το νέο;
Τα tastes μετακομίζουν! Από την επόμενη εβδομάδα θα μπορείτε να τα βρείτε πληκτρολογώντας theonewithallthetastes.com
Καινούριο domain, αλλαγή πλατφόρμας (αντίο blogger, γεια σου wordpress) και φυσικά ολοκαίνουρια εμφάνιση την οποία ανυπομονώ να σας δείξω! Δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, όλα θα αποκαλυφθούν στην επόμενη ανάρτηση.
Ελπίζω να σας αρέσουν οι αλλαγές που θα δείτε και ειλικρινά θα χαρώ να μοιραστείτε τη γνώμη σας μαζί μου. Τα ξαναλέμε τη Δευτέρα (ή το αργότερο την Τρίτη) λοιπόν!

Τριβελάκι με πιπεριές, καλαμπόκι και φέτα
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4-5
Ένα πιάτο ζυμαρικών διαφορετικό και δροσερό με έναν ιδιαίτερο συνδυασμό υλικών!
Ingredients
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 2 πράσινες πιπεριές φλάσκες, κομμένες σε λωρίδες
  • 250 γραμμ. φρέσκο γάλα
  • 200 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200 γραμμ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 500 γραμμ. ζυμαρικά τριβελάκι (βίδες)
  • Και ακόμα
  • 200 γραμμ. καλαμπόκι κονσέρβας (στραγγισμένο βάρος)
  • 250 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Instructions
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν και τα σουρώνουμε.
  2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε τις πιπεριές. Τις μαγειρεύουμε για 6-8′ σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα σύμφωνα με τη γεύση μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5′ ακόμα.
  4. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνουμε το ρεγκάτο και ανακατεύουμε ζωηρά να λιώσει. Τέλος ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά μαζί με το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, προσθέτουμε το καλαμπόκι και τη φέτα και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με το μαϊντανό και αν θέλουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Notes
Η αρχική συνταγή [url href=”http://www.halfbakedharvest.com/summer-grilled-mexican-street-corn-fettuccine/” target=”_blank”]εδώ[/url]

Τριβελάκι με πιπεριές, καλαμπόκι και φέτα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

33 ΣΧΟΛΙΑ

Dimitra 31 Μαρτίου 2014 - 20:39

Ήρθα να καταθέσω πως έφτιαξα αυτό το φαγάκι (που σε καμία περίπτωση δεν το λες φαγάκι, αλλά φαγητάρα) και το τσακίσαμε οικογενειακώς! Μια μαμά, ενας μπαμπάς και δυο παιδιά, φάγαμε σχεδόν όλο το πακέτο! Ο μικρός έβγαλε τα καλαμπόκια που δεν του αρέσουν, αλλά δεν τον πείραξε καθόλου!!!
Ευχαριστούμε για την τέλεια συνταγη Ερμιονάκι-Ερμιονάρα:))))

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 17 Μαρτίου 2014 - 11:04

Πολύ ωραίος ο νέος χώρος :)
Τα χρώματα υπέροχα, ήρεμα και όπως πάντα με στυλ.
Καλή αρχή Ερμιόνη μου :)

Το τριβελάκι μου τριβελίζει το μυαλό και είναι μια ωραίαιδέα για εμάς που είμαστε μακαρονάδες

Τα φιλιά μου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τante Kiki 17 Μαρτίου 2014 - 11:00

Υπέροχο πιάτο Ερμιόνη μου… πολύ αγαπητό σίγουρα στα πιτσιρίκια… πειράζει που το λάτρεψα κι εγώ;;;; Με γειά tη νέα σου ιστοσελίδα … υπέροχη όπως και το μπλογκ σου!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sofia grigoriadou 16 Μαρτίου 2014 - 19:09

Hi great blog, I have nominated you for toy Liebster award, find out informtion on the TAG on my blog http://sofikasthoughts.blogspot.gr/

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra 15 Μαρτίου 2014 - 16:23

Υπέροχα νέα Ερμιονάκι μου!!! Αν και το blog σου είναι πολύ καλαίσθητο και μίνιμαλ και απορώ πόσο πιο όμορφο μπορείς να το κάνεις, φυσικά λατρεύω αλλαγές και ανυπομονώ να τις αντικρύσω!!!!
Το φαγάκι είναι απο αυτά που σίγουρα θα αγαπήσουν τα τέκνα μου. Για τον εαυτό μου και το μπαμπά μας είμαι σίγουρη!!!
Περιμένω λοιπόν με αγωνία!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 15 Μαρτίου 2014 - 10:25

Όταν πρόκειται για μακαρονάδες, οι επιλογές είναι τόσες πολλές! Ανάλογα τα γούστα εκείνου που τις μαγειρεύει! Όσο για τα πιτσιρίκια, αλλάζουν συνεχώς τις προτιμήσεις τους στο φαγητό και όταν βρίσκονται στην ηλικίας της Ιφιγένειας, αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες!!
Εγώ πάντως αν είχα στο πιάτο μου μια μακαρονάδα σαν την σημερινή σου, θα το άδειαζα όλο!!
Ραντεβού στην νέα σου “διεύθυνση”!!!
Καλό Σαββατοκύριακο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kitchen Stories 14 Μαρτίου 2014 - 20:13

Στις μακαρονάδες λέμε Ναι!

Ερμιόνη μου πολλές ευχές στις καινούργιες επιλογές. Θα τα πούμε και εκεί!

Ζ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Craftland gr 14 Μαρτίου 2014 - 19:51

Αγαπημενο πιατο τα ζυμαρικα!!!Απειρες συνταγες!!Ανυπομονω να δω τις αλλαγες!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Έλενα 14 Μαρτίου 2014 - 15:50

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eleanna G. 14 Μαρτίου 2014 - 13:04

Λατρεύω τις βιδούλες ζυμαρικά! Η συνταγή σου φαίνεται υπέροχη! Δώσε εμένα το καλαμπόκι χαχαχα Με γεια και το καινούριο blog στο Wordpress, να μου πεις τις εντυπώσεις σου και τις εμπειρίες σου, γιατί όπως ξέρεις θα μεταφερθώ κι εγώ! (μόλις ευκαιρήσει η web designer…) Φιλάκια και καλορίζικο!

foodaki.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
littledeco 14 Μαρτίου 2014 - 11:13

Πολύ δροσερή η επιλογή σου, και ως γνήσια μακαρονού μπορώ να πω πολλά μπράβο !!!!!!!!!!!! Περιμένω και την καινούργια σου εμφάνιση, χιχιιιχ για να δούμε, για να δούμε εκπληξούλα !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kouzinista 14 Μαρτίου 2014 - 10:27

Ανοιξιάτικος αέρας ανανέωσης πνέει στο The one with all the tastes κι εύχομαι να φέρει τα καλύτερα! Είμαι πολύ χαρούμενη που θα “γειτονέψουμε” και σου εύχομαι καλό ξεκίνημα αλλά και καλή συνέχεια στη νέα “γειτονιά”.
Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eleni {The Foodie Corner} 14 Μαρτίου 2014 - 10:01

Καλημέρα Ερμιόνη. Πολύ εμπνευσμένη μακαρονάδα, και ναι, οι συνδυασμοί είναι σίγουρα αναρίθμητοι. Έτσι όπως βλέπω το λεμόνι στη φωτογραφία, σίγουρα θα έριχνα και λίγο από πάνω, μιας κ μου αρέσει πολύ με τη φέτα. Καλή μετακόμιση εύχομαι, και ανυπομονώ να δω το νέο site! Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
lenia 14 Μαρτίου 2014 - 09:41

Υπέροχη μακαρονάδα με υλικά που αγαπώ!Με το καλό να σε βρούμε στη νέα σου σελίδα!
Φιλάκια,Ερμιονάκι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
αχτίδα 14 Μαρτίου 2014 - 08:04

Όλα τα υλικά που έβαλες ου αρέσουν, μάλιστα τα φτιάχνω συχνά περίπου έτσι γιατί τα εγγόνια μου δεν αγαπούν τη σάλτσα στα μακαρόνια .Καλημέρα με όμορφη λοιπόν συνταγή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 14 Μαρτίου 2014 - 01:15

Μου αρέσει ο συνδυασμός των ζυμαρικών και του καλαμποκιού, όπως και με αρακά και τυρένιας σάλτσας, τα πρώτα ζυμαρικά των μαθητικών – λυκειακών μου χρόνων (σαν το Ντολμαδάκι κι εγώ :)
Ωραίο φαγητό κι ευκολότατο!
Με το καλό να σε δούμε και ανανεωμένη εκτός blogger με το δικό σου site!
Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Silena 13 Μαρτίου 2014 - 23:28

Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός των υλικών στη μακαρονάδα σου Ερμιόνη μου!!!! Σίγουρα είναι πεντανόστιμη!!!! Καλή μετακόμιση στο νέο σπιτάκι σου!!!! Θα τα λέμε κι από κει!!!!
Καλό βραδάκι!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
- spoonstories- 13 Μαρτίου 2014 - 23:24

Άλλη μια νόστιμη μακαρονάδα!Ελαφριά με τα λαχανικά της και το τέλειο τυράκι της! Φιλιά και καληνύχτα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
M Koutsom 13 Μαρτίου 2014 - 23:24

Συμφωνώ κι εγώ… με τα ζυμαρικά μπορείς να κάνεις διάφορα πιάτα, να παίξεις με γεύσεις & συνδυασμούς! Κι εμείς στην οικογένεια τα λατρεύουμε, όσο για τη συνταγή που μας προτείνεις σίγουρα θα τη δοκιμάσουμε…ίσως και αύριο που δεν έχω σκεφτεί ακόμα τι να μαγειρέψω…!
Για να δούμε τι αλλαγές μας περιμένουν στο νέο bloggoσπιτάκι σου?!
Καλό βράδυ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 13 Μαρτίου 2014 - 23:18

Πολύ ωραίο φαγητό!
Περιμένω και εγώ με ανυπομονησία το καινούριο site! Με το καλό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 13 Μαρτίου 2014 - 15:46

Ο συνδυασμός καλαμπόκι με φέτα με τρελαίνει!
Με το καλό το νέο site :)

http://beautyfollower.blogspot.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 13 Μαρτίου 2014 - 15:27

Με το καλό η μετακόμιση, λοιπόν, και πάλι εκεί θα είμαστε!
Πόσο συμφωνώ μαζί σου για τα ζυμαρικά!
Δεν ξέρω για την Ιφιγένεια, πάντως εμείς θα την τσακίζαμε οικογενειακώς!
Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion Cine 13 Μαρτίου 2014 - 14:18

Πάρα πολύ ωραία πρόταση! Φαίνεται πολύ γευστική! Θα τη δοκιμάσω! Με το καλό η νέα εμφάνιση!:)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 13 Μαρτίου 2014 - 14:09

Kαλημέρα Ερμιόνη μου!!Υπέροχο πιάτο η μακαρονάδα σου!!Αγαπημένα υλικά!!Ζωγράφισες πάλι μέ τίς πανέμορφες φωτογραφίες σου!Καλορίζικο τό νέο σου site!!Σίγουρα θά είναι πολύ ενδιαφέρον καί καλόγουστο!!Ανυπομονώ νά τό δώ!!Φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα 13 Μαρτίου 2014 - 13:37

επιφυλάσσομαι λίγο για το συνδυασμό καλαμπόκι-μακαρονια.. μιας και είναι κα τα δυο αμυλούχα.. Αλλά όπως και να’χει είμαστε μακαρονάδες..και θα μας αρεσει.. Κι όσο για το φαγητό των παιδιών.. Αυτό είναι μεγάλη πληγή..Ο Νικόλας δεν τρώει σχεδόν τίποτα.. Κι από το σχεδόν τίποτα τρωει μόνο 2-3 μπουκιές.. Ανυπομονώ να δω το καινούριο tastes!!! πολλά φιλιά Ερμιόνη μου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 13 Μαρτίου 2014 - 11:39

Ερμιονάκι μου όπου και να πας, από μένα δεν γλιτώνεις, το ξέρεις … χα χα χααα!!!
Να πεις του συναδέλφου ότι μακαρονάδες μπορούμε να του απαριθμήσουμε τόσες, όσες δεν μπορεί να φανταστεί!
Πήγαινέ του και ένα πιάτο από την υπέροχη δική σου, για να πάρει μιαν ιδέα ;-)
Φιλάκια, καλή σου μέρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Magda 13 Μαρτίου 2014 - 11:10

Τέλεια μακαρονάδα Ερμιόνη! Τί καλά που κάνεις την αλλαγή αυτή. Κι εγώ το σκέφτομαι χρόνια τώρα αλλά δεν έχω αξιωθεί να το κάνω. Θα περιμένω με ανυπομονησία να δω το καινούριο site! Καλή επιτυχία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 13 Μαρτίου 2014 - 10:59

Γεια σου Ερμιόνη μου! Αμέτρητες φορές έχει τύχει να παρουσιάσω στην κόρη μου το φαγητό της νομίζοντας ότι είναι το αγαπημένο της και εκεί να με περιμένει η έκπληξη: Μαμά δεν μου αρέσει αυτό το φαγητό.Εκεί σκέφτομαι μα τι μάνα είμαι εγώ, ξεχνάω τι αρέσει στο παιδί μου; Αλλά ναι αλλάζουν τόσο γρήγορα τα παιδικά γούστα. Καλή αρχή εύχομαι στο νέο tastes. Ανυπομονώ να το δω. Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
AgapameAnDolmas 13 Μαρτίου 2014 - 10:51

η μακαροναδα των φοιτητικών μου χρόνων!!
καλη αρχη στο νεο tastes!! αναμένουμε τις εκπλήξεις!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 13 Μαρτίου 2014 - 10:45

Αυτό το θέμα με τα παιδικά γούστα που αλλάζουν συνεχώς νομίζω το έχουμε όλες ζήσει! Το αγαπημένο φαγητό γίνεται ξαφνικά μπλιαχ και εκείνο το υλικό που απεχθάνονταν το ζητάνε μετά μανίας! Κάποια επιστημονική εξήγηση θα υπάρχει λογικά. Ο συνδυασμός του πιάτου σου είναι νομίζω πολύ νόστιμος και λαχταριστός. Όσο για το νέο site, εύχομαι τα καλύτερα (αν και εγώ δεν το πολυκατέχω το τεχνικό μέρος του εγχειρήματος ή την αναγκαιότητά του, δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένη με αυτό το κομμάτι)!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δέσποινα 13 Μαρτίου 2014 - 10:37

Αγαπημένα υλικά!!!
Περιμένουμε με αγωνία το καινούργιο site!!
Φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 13 Μαρτίου 2014 - 10:32

Πολύ ωραίο πιάτο!! Με τα ζυμαρικά μπορεί κανείς να παίζει πολύ.
Περιμένω τη νέα σου εμφάνιση κι εγώ πιέζομαι από το γιο μου για μετακόμιση αλλά εκτός και των δύο πλατφορμών. Θέλει όμως πολύ δουλειά και δεν είναι διαθέσιμος αυτό τον καιρό.
Φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 13 Μαρτίου 2014 - 10:05

Καλημέρα! Πολύ ωραίο πιάτο, θα το φτιάξω σίγουρα στη Λ. Και οι φωτογραφίες άπαιχτες! Ανυπομονούμε για το νέο site..
Φιλάκια,
Μ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα