Μπισκοτένιες μπάρες με καρύδα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

Αυτές οι απίθανες μπισκοτένιες μπάρες με καρύδα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα αποτελούνται από 6 λαχταριστές στρώσεις. Είναι εύκολες, ευέλικτες και μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε πολλά αγαπημένα υλικά!

Μπισκοτένιες μπάρες με καρύδα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

Μερικά πράγματα που μου έφτιαξαν τη διάθεση / με έκαναν να χαμογελάσω / με ενθουσίασαν τις τελευταίες ημέρες:

  • Αυτό το τραγούδι. Το άκουσα στο ταξί, επιστρέφοντας το απόγευμα από μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο. Δευτερόλεπτα αργότερα -χωρίς να το πολυκαταλάβω- το κεφάλι μου κουνιόταν στο ρυθμό. Και σκεφτόμουν ντάκους και γραβιέρες, ρακές και πεντοζάλια. Μου λείπει η Κρήτη…
  • Η εικόνα μιας μαμάς που χοροπηδούσε στο δρόμο τραγουδώντας. Κρατώντας από το χέρι την 4-5 χρονών κόρη της. Η οποία επίσης τραγουδούσε και χοροπηδούσε. Ο αυθορμητισμός τους με έκανε να σκεφτώ ότι κακώς ανησυχώ τόσο πολύ για το τι (μπορεί να) σκέφτονται οι άλλοι για μένα.
  • Το πολύ θετικό feedback που είχα για τη δουλειά μου. Δε θα πω χαλάλι τα 11ωρα στο γραφείο, αλλά από ότι φαίνεται μερικές φορές αξίζουν τον κόπο και είναι ωραίο να το ξέρω.
Μπισκοτένιες μπάρες με καρύδα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

Ο παρακάτω διάλογος μου με την Ιφιγένεια:
Ι: Μαμά, σήμερα ο Γιώργος μου είπε ότι με αγαπάει.
(Ο Γιώργος μας αρέσει πολύ από πέρυσι… είναι ο καλύτερος μας φίλος και πάντα αναφερόμαστε σε αυτόν με ενθουσιασμό… μην ξεχάσω να εξοπλίσω το φαρμακείο μας με υπογλώσσια)
Ε: Αλήθεια; Κι εσύ τι του είπες;
Ι: Δεν του είπα κάτι…
Ε: Καλά, δεν του είπες ότι τον αγαπάς κι εσύ;
Ι: Όχι…
Ε: Γιατί έτσι;
Ι: Ε… γιατί μετά θα θέλει να παντρευτούμε.
(Η κόρη μου είναι σοφή και εγώ παρέμεινα σοβαρή)

Μπισκοτένιες μπάρες με καρύδα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

Το πάρτι απονομής των πρώτων food blog awards, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/1 στην Τεχνόπολη. Τα tastes δε βρέθηκαν ανάμεσα στα blogs που ξεχώρισαν (και μπορείτε εδώ να δείτε τις νικήτριες και τους νικητές), αλλά ειλικρινά δεν πειράζει. Ήταν κάτι που περίμενα άλλωστε, μιας που από τις δύο δοκιμασίες της κατηγορίας μου μπόρεσα να πραγματοποιήσω μόνο τη μία.

Στην κατηγορία Best design and Site architecture που διαγωνίζονταν τα tastes, διακρίθηκε το blog Kouzinista και η αγαπημένη μου Νανά, την οποία είχα επιτέλους τη χαρά να γνωρίσω από κοντά (όπως και την επίσης αγαπημένη Χρύσα) και θέλω να της δώσω και από εδώ τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια!

vimagourmet-party

Αυτές οι μπισκοτένιες μπάρες με καρύδα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα. Και ζαχαρούχο γάλα και σταγόνες καραμέλας.

Επιτέλους, πώς ετοιμάζονται οι μπισκοτένιες μπάρες με καρύδα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα;

Λοιπόν, πρόκειται για ένα φοβερά ευέλικτο γλυκό, στο οποίο μπορείτε να ενσωματώσετε όλα τα αγαπημένα σας υλικά. Όλα όμως!

  • Η βάση του είναι ένα πολύ απλό μίγμα από μπισκότα και βούτυρο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μπισκότο θέλετε. Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα πτι-μπερ με κακάο, αλλά νομίζω ότι την επόμενη θα χρησιμοποιήσω digestive.
    Η Nagi κάνει το εξής έξυπνο «κόλπο» (και αν είχα διαβάσει προσεκτικά όλη τη συνταγή αντί να είμαι φοβερά ανυπόμονη θα το είχα κάνει και εγώ): βάζει την απαιτούμενη για τη βάση ποσότητα βουτύρου στο πυρέξ και την ώρα που προθερμαίνεται ο φούρνος, τοποθετεί μέσα το πυρέξ. Κατόπιν προσθέτει τα θρυμματισμένα μπισκότα απευθείας στο πυρέξ, ανακατεύει και έτσι απλά ετοιμάζει τη βάση. Χωρίς να χρειάζεται να λιώσει το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και να πλύνει ένα παραπάνω μπολ (καλά να πάθω που δε διαβάζω).
Μπισκοτένιες μπάρες με καρύδα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

Αφού ετοιμαστεί η βάση, ξεκινά το διασκεδαστικό κομμάτι της συνταγής: οι στρώσεις! Και οι οποίες είναι οι εξής:

  • Μια στρώση από καρύδα (την οποία φυσικά παραλείπετε εάν δεν σας αρέσει).
  • Μια στρώση από ξηρούς καρπούς… χρησιμοποίησα φιστίκια Αιγίνης και αμύγδαλα φιλέ, αλλά μπορείτε να γίνετε όσο ευρηματικές/οί θέλετε! Σκεφτείτε ποιοι ξηροί καρποί σας αρέσουν, συνδυάστε και προσθέστε τους στο πυρέξ.
  • Μια στρώση από σοκολάτα… συνδυάστε λευκή και μαύρη σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος και μαύρη σοκολάτα, προσθέστε όλα τα είδη! Αλλά δοκιμάστε και το συνδυασμό μαύρης σοκολάτας με σταγόνες καραμέλας που σας προτείνω!
  • Μια στρώση από ζαχαρούχο γάλα… το μαγικό υλικό που λειτουργεί συνδετικά, κάνοντας παράλληλα το γλυκό υπερνόστιμο και χαρίζοντας του μια φανταστική μαστιχωτή υφή (βοηθά σ’ αυτό και η καρύδα βέβαια).
Μπισκοτένιες μπάρες με καρύδα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα
  • Μια τελευταία στρώση από σοκολάτα και ξηρούς καρπούς (υποτίθεται ότι είναι προαιρετική, αλλά με καθησυχάσατε στην προηγούμενη ανάρτηση ότι μια ποσότητα σοκολάτας -όσο μεγάλη και αν είναι- δε χαρακτηρίζεται ποτέ ως υπερβολική).

Ένα γλυκό με 6 στρώσεις και απίθανη γεύση λοιπόν!
Και πολλές, πάρα πολλές θερμίδες, αλλά δεν ξέρω, μας νοιάζει τόσο πολύ;
Μην κάνετε το λάθος και δε δοκιμάσετε το γλυκό ενώ είναι ακόμα ζεστό. Και ας μην κόβεται σε ωραία τετράγωνα κομμάτια. Και ας «πρέπει» να το φάτε με το κουτάλι.
Εάν φτιάξετε τη δική σας αγαπημένη παραλλαγή, θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας, εντάξει;

Μπισκοτένιες μπάρες με καρύδα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

Μπισκοτένιες μπάρες με καρύδα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

Eτοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 35 minutes
Συνολικά: 50 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: μπάρες με καρύδα και σοκολάτα
Μερίδες: 1 ορθογώνιο πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ.
Με 6 λαχταριστές στρώσεις και πολλά αγαπημένα υλικά, αυτές οι μπισκοτένιες μπάρες είναι πλούσιες σε γεύσεις και φοβερά εθιστικές!

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα θρυμματισμένα (χρησιμοποίησα πτι-μπερ με κακάο)
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
  • 150 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 250 γρ. ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους (χρησιμοποίησα φιστίκια Αιγίνης και αμύγδαλα)
  • 300 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 200 γρ. καραμέλα σε σταγόνες
  • 790 γρ. ζαχαρούχο γάλα (2 συσκευασίες)

Εκτέλεση
 

  • Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο και τα απλώνουμε στο πυρέξ.
  • Από πάνω πασπαλίζουμε την τριμμένη καρύδα.
  • Απλώνουμε διαδοχικά τα 3/4 της ποσότητας από τους ξηρούς καρπούς, την κουβερτούρα και την καραμέλα.
  • Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και περιμένουμε 1′ να απορροφηθεί.
  • Τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και την υπόλοιπη ποσότητα από την κουβερτούρα και την καραμέλα.
  • Τοποθετούμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε το γλυκό για 35′, μέχρι να δούμε ότι έχει ροδίσει η περιφέρεια του.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες (ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ).
  • Για να σερβίρουμε, κόβουμε το γλυκό σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




15 ΣΧΟΛΙΑ

ΚΟΑΝ 11 Φεβρουαρίου 2016 - 00:20

Απόγευμα Τετάρτης… ώρα 6.. Τα παιδιά αδιάβαστα, να πρέπει να πάνε στο χορό.. να πρέπει να φτιάξω το σπίτι…και με την πεθερά μου να την περιμένω από λεπτό σε λεπτό… με λίγα λόγια πανικός!! και ξαφνικά χτυπάει και το κινητό.. η νονά του γιου μου έχει κάτι να μου φέρει… ανοίγω την πόρτα με ένα βιβλίο από το ένα χέρι και την κουτάλα από το άλλο… μου αφήνει ένα μπολάκι και φεύγει βιαστικά.. …..ανοίγω το μπολάκι και δοκιμάζω ένα κομματάκι στα γρήγορα για να συνεχίσω στον πανικό μου….τέλος αυτό ήταν… μέσα από τη μπουκίτσα ήρθαν στο μυαλό μου όλες εκείνες οι ξεχασμένες γεύσεις από τη γιαγιά μου… η γεύση της καρύδας και αυτό το απροσδιόριστο κάτι που με έκανε να θέλω να φάω όλο το μπολάκι… πρέπει να ανακαλύψω τι με τρέλανε .. τηλεφωνώ στην νονά μας , μου λέει το site και καταλαβαίνω πως ήταν το ζαχαρούχο γάλα.. είχα να φάω από μικρό παιδί… αυτά τα δύο υλικά (καρύδα και ζαχαρούχο) κάνουν νομίζω ξεχωριστό το γλυκό αυτό .. σε ευχαριστώ που ξύπνησες μνήμες χωμένες βαθιά …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 1 Φεβρουαρίου 2016 - 00:11

Καλησπέρα Ερμιονη! Φοβερές οι μπάρες και οι φωτογραφίες σου τις κάνουν ακόμα πιο λαχταριστές!!! Με όλα αυτά τα υπέροχα υλικά… νομίζω ότι είναι μια γευστική πανδαισία. Φαντάζομαι περάσατε πολύ ωραία στην απονομή!! :)
Καλό μήνα!!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
aris 30 Ιανουαρίου 2016 - 17:55

Καλησπέρα Ερμιόνη! Οι φατογραφίες είναι τόσο ζωντανές που νομίζεις θα βγουν από την οθόνη οι μπάρες! Και τι όμορφα χρώματα!

Ωραία ήταν στην απονομή των βραβείων! Και πάλι κρίμα που δεν καταφέραμε να μιλήσουμε … Στην επόμενη ευκαιρία.

Καλό Σαββατόβραδο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
effie effie 28 Ιανουαρίου 2016 - 11:52

Φοβερές οι μπάρες σου και απίθανα αποτυπωμένες στο φακό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 28 Ιανουαρίου 2016 - 09:17

Οι έρωτες αρχίζουν από τις μικρές ηλικίες πια! Την καρύδα τη λατρεύουν ο γιος μου και ο άντρας μου! Θα τους άρεσαν πολύ! Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 27 Ιανουαρίου 2016 - 20:07

Φυσικά και δεν πειράζει που δεν κέρδισες!Θα μπορούσες άνετα κατά τη γνώμη μου. Όσο για την μικρή σου και την πρόταση γάμου τι να πω! Respect χαχα

Οι μπάρες τέλειες!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελική 27 Ιανουαρίου 2016 - 15:07

Από εχθές που έχω δει την συνταγή, νομίζω ότι έχω την γεύση της μπάρας στο στόμα μου. Και πεινάω συνέχεια…αχ τι μας κάνεις!!?!
Σε φιλώ!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νανά @ kouzinista 27 Ιανουαρίου 2016 - 13:26

Ερμιόνη, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για την αναφορά. Δεν φαντάζεσαι πόσο χάρηκα που είχαμε επιτέλους την ευκαιρία να γνωριστούμε και να διαπιστώσω κι από κοντά πόσο γλυκός, χαμογελαστός και καλοσυνάτος άνθρωπος είσαι!
Μόνο που είπαμε κάτι για δίαιτα αλλά με τις συνταγές που ανεβάζεις, δεν βλέπω να το παίρνω απόφαση. Οι μπάρες σου είναι αμαρτωλά νόστιμες! Όλες αυτές οι στρώσεις… όλη αυτή η σοκολάτα… και η καρύδα… και η καραμέλα (αλήθεια που ανακάλυψες τις σταγόνες καραμέλας;)… και οι ξηροί καρποί! Εννοείται ότι δεν θα είχα την παραμικρή υπομονή και αυτοσυγκράτηση να κρυώσουν και θα τις δοκίμαζα με το που θα έβγαζα το ταψί από το φούρνο.
Πολλά φιλιά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mari 26 Ιανουαρίου 2016 - 23:56

Πραγματικά υπερνόστιμο και υπερλαχταριστό έτσι όπως το βλέπω! Όλα τα υλικά αγαπημένα και ο συνδυασμός τους είναι πολύ ταιριαστός!!
Φιλιά πολλά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 26 Ιανουαρίου 2016 - 23:13

Comfort μπάρες λοιπόν!! Σούπερ φαίνονται, μπουκιά και συγχώριο!! Χαίρομαι πολύ με τον τρόπο σκέψης σου Ερμιόνη πάντα να βρίσκομαι τα καλά στη ζωή μας και να χαιρόμαστε για αυτά !! Χαίρομαι που βρήκες τελικά και τις σταγόνες καραμέλας (απλά τέλειες!!!) Καλό βράδυ, φιλιά :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγη 26 Ιανουαρίου 2016 - 21:37

Αχχχχ!! Με αυτο το κρυο οι θερμιδες, μου ειναι απαραιτητες. Τι κι αν δεν κουμπωνει το τζιν τωρα τελευταια; Ας ειναι καλα τα κολαν. Χαχαχα

Διαβαζα τις στρωσεις και τελειωμο δεν ειχαν. Και ολες με υπεραγαπημενα υλικα οπως οι ξηροι καρποι, η καρυδα και η σοκολατα!!! Τελειο και το τιπ με το βουτυρο στο πιρεξ !!!!

Καλη εβδομαδα να εχουμε με τετοιες ωραιες λιχουδιες!! Η μικρη σου νομιζω οτι ειναι πιο σοφη απο πολλες μεγαλες γυναικες. Χαχαχαχαχα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 26 Ιανουαρίου 2016 - 21:05

Ε,εεε,εεε… συγνώμη… τι είναι αυτό;;;
Να, αυτά είναι τα γλυκά-καταστροφή… Πόσο να αντισταθείς και να μη βουτήξεις στο ταψί, είτε κρύο, είτε ζεστό;;;
Κι εγώ χάρηκα πολύ που γνωριστήκαμε κι από κοντά, τόσο με εσένα, όσο και με αυτό το γλυκύτατο κοριτσάκι, που το λάτρεψα!
Φιλάκια Ερμιονάκι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
evi@thehealthycook 26 Ιανουαρίου 2016 - 19:36

μπάρες υπερπαραγωγή, τόσο ευπαρουσίαστες και πλούσιες!!
και ναι, έχεις δίκιο, η σοκολάτα δεν είναι ποτέ αρκετή!
γέλασα πολύ με τον διάλογο μητέρας κόρης!
φιλιά πολλά Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 26 Ιανουαρίου 2016 - 11:01

Νοστιμιά υπεράνω θερμίδων Ερμιόνη μου! Τη βρίσκω πολύ ωραία ιδέα και για ένα παιδικό πάρτυ ή ένα brunch, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και χωρίς το άγχος της προετοιμασίας την τελευταία στιγμή, έχεις έτοιμο το νόστιμο αυτό γλυκάκι! Καλή (και πιο ξεκούραστη ελπίζω) εβδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 26 Ιανουαρίου 2016 - 10:18

Πολύ λαχταριστές οι μπάρες σου, πλούσιες και νοστιμότατες!
Σου εύχομαι πάντα να βρίσκεις την ευτυχία σε όλα :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα