Σούπα αρακά κρεμώδης

Αυτή η κρεμώδης σούπα αρακά είναι εύκολη και ελαφριά. Ετοιμάζεται με λίγα υλικά και έχει φίνα, ντελικάτη γεύση.

Σούπα αρακά κρεμώδης

Σας έχω πει πόσο πολύ συμπαθούμε οικογενειακώς τον αρακά;

Μάλλον όχι. Μια γρήγορη αναζήτηση στο blog επιστρέφει πολύ λίγα αποτελέσματα που σε καμία περίπτωση δεν είναι αντιπροσωπευτικά της συμπάθειας που του τρέφω.

Η ιδιαίτερη, ντελικάτη και γλυκιά γεύση του αρακά με “αναγκάζει” να τον κατατάξω στη λίστα με τα πολύ αγαπημένα μου υλικά. Επιπρόσθετα, έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει οποιοδήποτε πιάτο χαρίζοντας του όμορφες, ζωηρόχρωμες πινελιές.

Σούπα αρακά κρεμώδης

Ο Κωστής με μαλώνει επειδή δεν τον μαγειρεύω αρκετά συχνά. Και εννοεί τον κλασικό λαδερό αρακά με το κρεμμυδάκι, την πατατούλα, το καροτάκι και μπόλικο άνηθο.

Η υπεράσπιση μου συνοψίζεται σε προτάσεις της μορφής “μα είναι τόσες πολλές οι συνταγές που θέλω να μαγειρέψω” και “αφού το ξέρεις ότι δύσκολα μαγειρεύω το ίδιο πιάτο δύο φορές”. Παρόλα αυτά, εάν πετύχω μια ενδιαφέρουσα συνταγή με βασικό υλικό τον αρακά, την προγραμματίζω για άμεση δοκιμή.

Πρόσφατα είχα τη χαρά να αποκτήσω ένα all time classic βιβλίο, το Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική της Χρύσας Παραδείση και ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις Τερζόπουλος για το πολύ όμορφο δώρο.

Την ώρα που το ξεφύλλιζα, μέτρησα τουλάχιστον 20 συνταγές που κέντρισαν το ενδιαφέρον μου. Αυτή η κρεμώδης σούπα αρακά ήταν η πρώτη που αποφάσισα να δοκιμάσω. Εύκολη, με λίγα υλικά και ελαφριά, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα μας αρέσει πολύ.

Σούπα αρακά κρεμώδης

Οκ δεν είναι ιδιαίτερα φωτογενής, οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση θα επικαλεστώ τη σοφή ρήση “δεν πρέπει να κρίνουμε ένα πιάτο από την εμφάνιση του”.

Ελάτε, το Πάσχα πλησιάζει και αυτή η περίοδος πριν από το μεγάλο φαγοπότι είναι ιδανική για πιο ελαφριά γεύματα σωστά; Και επιπρόσθετα ας δώσουμε την ευκαιρία σε ένα πιάτο που θυμίζει έντονα παιδική τροφή (;) να μας ενθουσιάσει με τη γεύση του.

Σούπα αρακά κρεμώδης

Από τις 747 συνταγές του βιβλίου, επέλεξα να σας παρουσιάσω αυτή. Εσείς άραγε ποια θα επιλέξετε να δοκιμάσετε πρώτη;

Καλά καταλάβατε! Μία τυχερή αναγνώστρια ή ένας τυχερός αναγνώστης θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική, το οποίο μάλιστα είναι υποψήφιο στην κατηγορία Ευ Ζην των βραβείων βιβλίου Public!

Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι την Παρασκευή 29 Απριλίου και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε ένα σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση και να μου πείτε ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο μαγειρικής!

Εάν έχετε την καλοσύνη να κοινοποιήσετε το διαγωνισμό στο facebook ή/και να δηλώσετε ότι σας αρέσει η σελίδα των tastes, θα σας είμαι όπως πάντα ευγνώμων!

Σούπα αρακά κρεμώδης

Περισσότερες ιδέες για πιάτα με αρακά:

Σούπα αρακά κρεμώδης

Eτοιμασία: 10 minutes
Μαγείρεμα: 1 hour 10 minutes
Συνολικά: 1 hour 20 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Κουζίνα: ελληνική
Λέξη-κλειδί: σούπα αρακά
Μερίδες: 4
Αυτή η κρεμώδης σούπα αρακά είναι εύκολη και ελαφριά. Ετοιμάζεται με λίγα υλικά και έχει φίνα, ντελικάτη γεύση.

Υλικά

  • 1 κιλό αρακάς κατεψυγμένος
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 3 κ.σ. άνηθος
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 800 γρ. ζωμός λαχανικών
  • 200 γρ. φρέσκο γάλα
  • αλάτι

Εκτέλεση
 

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα τον αρακά, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το νερό και τα βράζουμε για 20′ περίπου, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς (δεν ξεχνάμε ότι ο χρόνος μετρά από τη στιγμή που ξεκινά ο βρασμός).
  • Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε επεξεργαστή τροφίμων και το πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για 2′, να χρυσίσει.
  • Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και κατόπιν τον πουρέ αρακά.
  • Ανακατεύουμε ζωηρά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 30′ περίπου.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15′ ακόμα. Έχουμε υπόψη μας ότι η σούπα χυλώνει περισσότερο καθώς κρυώνει.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.
  • Σερβίρουμε τη σούπα αρακά με σπιτικά κρουτόν και 1 κ.σ. κατίκι.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




76 ΣΧΟΛΙΑ

magda 28 Απριλίου 2016 - 11:49

Εκτος απο το ιντερνετ και συνταγες απο αγαπημενα blogs που φτιαχνω, ενα βιβλιο-δωρο γαμου- που συχνα συμβουλευομαι ειναι το: παραδοσιακη κρητικη κουζινα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βάνα 22 Απριλίου 2016 - 08:47

Γεια σου Ερμιόνη,

1. Δηλώνω συμμετοχή στην κλήρωση για το βιβλίο.

2. Ένα από τα δικά μου αγαπημένα είναι το “Πρόσκληση σε γεύμα” της Β. Αλεξιάδου.

3. Σχετικά με την αγάπη σου για τον αρακά, έχεις δοκιμάσει να κάνεις σούπα αρακά αλλά με το κομμένο μπιζέλι που έχουν όλες οι γνωστές εταιρίες με όσπρια;

Εγώ το κάνω ως εξής:
– σε καυτό νερό βράζω το μπιζέλι για 5′

– το ρίχνω στο σουρωτήρι και το ανακατεύω με 1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα (ξέρω σε κάποιους δεν αρέσει η ιδέα της σόδας στα φαγητά). Ανακατεύω καλά για 2´ και ξεπλένω όπως είναι στο σουρωτήρι πάρα – πάρα πολύ καλά.

– έχω έτοιμο ζεστό νερό, μεταφέρω τον αρακά στην κατσαρόλα. Προσοχή: λόγω της σόδας στην αρχή κινδυνεύει να φουσκώςει με το βράςιμο και να βγάζει κάτι σαν “αφρό” που το αφαιρούμε με ένα κουταλάκι. Επομένως θέλει σχετικά χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τριμμένο κρεμμύδι, καροτάκι σε πολύ μικρά κομματάκια, άνηθο, αλάτι, πιπέρι.

– Λόγω της σόδας δεν θέλει πολύ βράσιμο ο αρακάς, μαλακώνει και γίνεται γρήγορα κρεμώδης αλλά από την ώρα που βάζουμε το κρεμμύδι θέλει 45′ περίπου για να βράσουν και να δέσουν τα υλικά.

– προσοχή πάντα η κουζίνα σου να είναι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία γιατί η σούπα αυτή έχει την τάση να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας.

– Το παρακολουθούμε ότι έχει γίνει κρέμα και προσθέτουμε λαδάκι και λίγο πελτέ προς το τέλος και αφήνουμε να θέσουν τα υλικά.

– ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο τέλος εμείς σε κάθε πιάτο προσθέτουμε Πολύ λεμόνι είναι υποχρεωτικό!

Σημειώσεις;

– Η διαδικασία είναι περίπου ανάλογη με όλα τα όσπρια.
– Η ποσότητα του ζεστού νερού στην κατσαρόλα (αφού έχουμε ξεπλύνει την σόδα) είνα θέμα εμπειρίας αλλά και πόσο ζουμερό το θέλει ο καθένας. Καλύτερα να έχουμε exrta ζεστό νερό αν θέλουμε να προσθέσουμε μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
– Η σούπα αυτή όσο κρυώνει και μαζί με την οξύτητα από το λεμόνι έχει την τάση να πήζει.
– Εμεις στο San Francisco όταν λέω στα παιδιά ότι έχουμε μπιζελόσουπα ενθουσιάζονται ποιο πολύ από να τους πω πως έχουμε γουρουνόπουλο η πίτσα
– Υπάρχει και στο γαστρονόμο Κρεμωδης σούπα με ξερά μπιζέλια, δες την για να πάρεις ιδέες.

Καλή Επιτυχία στους πειραματισμούς σου!

Βάνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Μ 22 Απριλίου 2016 - 01:00

Καλησπέρα Ερμιόνη, κάποιο συγκεκριμένο αγαπημένο βιβλίο δεν έχω. Έχω όμως πολλά περιοδικά και φυσικά το ίντερνετ. Μου αρέσουν πολύ οι συνταγές σου και επίσης αρέσουν σε όλους όσοι τις δοκιμάζουν. Σε ευχαριστούμε για τις συνταγές και τις ιδέες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
alexia 21 Απριλίου 2016 - 20:15

Ελληνική κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου.Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας, πάντα διαβάζω τις συνταγές σας και ο,τι έχω φτιάξει ,έχει πετύχει!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία 21 Απριλίου 2016 - 19:32

Το αγαπημένο μου βιβλίο μαγειρικής είναι ένα με συνταγές από το thermomix, το οποίο μου έκανε δώρο η μητέρα μου όταν παντρεύτηκε και έγραψε μία πολύ γλυκιά αφιέρωση..
Οι υπόλοιπες μαγειρικες μου επιτυχίες οφείλονται σε υπέροχα food blogs,όπως το δικό σου Ερμιόνη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sissy 21 Απριλίου 2016 - 08:54

Ευχαριστούμε πολύ για το δωράκι!! Εμένα το αγαπημένα μου βιβλία μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής είναι της Βέφας Αλεξιάδου …. όλα …. και ειδικά το “Ελληνική Κουζίνα” με το οποίο και έμαθα να μαγειρεύω !!! Τώρα βέβαια με το ιντερνετ όλα είναι πιο εύκολα.Φιλάκια Αγαπημένη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΛΙΛΑ 21 Απριλίου 2016 - 08:40

Tο βιβλίο είναι του Άκη Πετρετζίκη το «Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Despina 20 Απριλίου 2016 - 23:39

Της Βέφας Αλεξιάδου “Ελληνική Κουζίνα” δώρο γάμου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
tanja 20 Απριλίου 2016 - 22:59

σούπερ η σουπίτσα με τον αρακά, ειναι και φοβερή ιδεά για για δύσκολα παιδάκια που βλέπουν πράσινο στο πιάτο και την κάνουν με ελαφρά πηδηματακια…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Λαμπρινή 20 Απριλίου 2016 - 13:17

Εγώ αγοράζω σπάνια βιβλία μαγειρικής.Έχω την αδελφή μου που ότι κυκλοφορεί σε βιβλίο και περιοδικό μαγειρικής το έχει,έτσι πάω από κει μια βόλτα!χαχα
Θα πω όμως το δικό σου Ερμιόνη μου που το αγόρασα και μου αρέσει πάρα πολύ!Και έχω φτιάξει και τα πολλές συνταγές από εκεί βέβαια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Georgia 20 Απριλίου 2016 - 06:38

Αγαπημένο μου βιβλίο το “Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις” του Πετρετζίκη… πέρα από τις συνταγές, αποτελεί μια εξαιρετική δουλειά από κάθε άποψη… δεν χορταίνεις να το διαβάζεις!
Η σουπίτσα φαίνεται υπέροχη, λατρεύω τον αρακά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νανά @ kouzinista 19 Απριλίου 2016 - 20:11

Να και κάτι στο οποίο διαφωνούμε! Αντιπαθώ τον αρακά και τον μαγειρεύω σπάνια. Αυτή τη σούπα, όμως, θα τη δοκίμαζα ευχαρίστως, ειδικά τώρα που ο αρακάς είναι στην εποχή του και είναι γλυκός και τρυφερός.
Η φωτογράφισή σου είναι όπως πάντα εξαιρετική!!!
Φιλιά!!!
Υ.Γ. Εννοείται πως δεν χρειάζεται να με συμπεριλάβεις στην κλήρωση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 18 Απριλίου 2016 - 13:37

Η μητέρα μου έχει ένα βιβλίο μαγειρικής της Σοφίας Σκούρα, σίγουρα ηλικιακά είναι μεγαλύτερο από εμένα, Το αγαπώ αυτό το βιβλίο όχι μόνο γιατί πάνω του είναι αποτυπωμένες οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις τις παιδικής μου ηλικίας αλλά και γιατί μέσα από αυτό ήρθα σε επαφή με τον κόσμο της μαγειρικής και έκανα τις πρώτες μου απόπειρες (επιτυχημένες και μη…. μέχρι να μάθω!)
Η μαγειρική δεν είναι μόνο η διαδικασία του να φτιάχνεις ένα φαγητό, είναι οι μυρωδιές και οι μνήμες που αποτυπώνονται μέσα μας και μας οδηγούν στην θαλπωρή της παιδικής μας ηλικίας!!!Πόσο σπουδαίο είναι να προσπαθούμε να δημιουργούμε τις ίδιες μνήμες και στα παιδιά μας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ευη 17 Απριλίου 2016 - 20:48

Φανταστικη η σουπα σου Ερμιονη!! Την εφτιαξα!! Γευστικοτατη κ λαχταριστη!! Κ με γαλα σογιας λογω νηστειας τελεια ηταν! Το δικο σου το βιβλιο ειναι απο τα αγαπημενα μου μαζι με το cakes της Rachel Allen. :-) Ευχαριστουμε πολυ για το τελειο δωρο!! Πολλα φιλακια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Μαντζουράνη 16 Απριλίου 2016 - 21:08

Μεγάλη fan του Gordon Ramsay, αγαπημένα βιβλία μαγειρικής τα δικά του! Καταπληκτικό δώρο Ερμιόνη! Ευχαριστούμε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 16 Απριλίου 2016 - 19:41

Η Παραδείση είναι μακράν η αγαπημένη μου μια και ήταν το πρώτο κατάδικό μου βιβλίο μαγειρικής που αγόρασα! Το ίδιο αγαπημένος και ο αρακάς και ειδικά η κλασσική του εκδοχή που την μαγείρευα πολύ συχνά όταν ήμουν φοιτήτρια!!!
Αλλά και η σούπα σου είναι ΤΕΛΕΙΑ όπως και η παρουσίαση και οι φωτό σου Ερμιόνη μου!!!
Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κατερίνα 16 Απριλίου 2016 - 18:03

Το αγαπημένο μου είναι του Άκη Πετρετζίκη “Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις”…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
AntoNinakia 15 Απριλίου 2016 - 13:45

Ένα βιβλίο που έχει φτιαχτεί με πολύ αγάπη και δουλειά προσωπική… στην Κουζίνα των Γεύσεων φυσικά της κυρίας Ερμιόνης Τυλιπάκη!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ρηγώ 15 Απριλίου 2016 - 10:21

Και δικός μου αγαπημένος ο αρακάς!Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε την συνταγή, μετά την νηστεία..Τώρα όσον αφορά αγαπημένο βιβλίο μαγειρικής, είναι πολλά γιατί έχω και πολλά και άλλα τόσα που θέλω να αποκτήσω….αλλά αφού πρέπει να πω ένα, θα πώ το ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.Καλή συνέχεια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώτα Κ. 15 Απριλίου 2016 - 10:11

Μ’αρέσει κι εμένα πολύ ο αρακάς, πολύ ωραία συνταγή! Έχω αγοράσει πολλά βιβλία μαγειρικής, αλλά το αγαπημένο μου για συναισθηματικούς λόγους είναι το “Φοιτητής και στην κουζίνα” της Βίκυς Σμυρλή, το οποίο αγόρασα και πρώτο απ’ όλα όταν ήμουν φοιτήτρια και πάλευα να μάθω συνταγές για να μπορέσω να επιβιώσω μακριά από το σπιτάκι μου!!! Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
evi@thehealthycook 14 Απριλίου 2016 - 23:38

κι εγώ έχω αγάπη στον αρακά! διάλεξες πολύ ωραίο πιάτο από το βιβλίο ;)
παρακαλώ μην με συμπεριλάβεις στην κλήρωση γιατί το έχω ήδη. σε φιλώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αμάντα 14 Απριλίου 2016 - 22:24

Μ’αρέσει και μένα πολύ ο αρακάς κυρίως ο φρέσκος! Αγαπημένο βιβλίο μαγειρικής είναι: Συνταγές και ιστορίες για μάγειρες με ανησυχίες της Αγλαίας Κρεμέζη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 14 Απριλίου 2016 - 13:36

Αγαπώ και εγώ πάρα πολύ τον αρακά, αυτόν τον κλασικό που περιέγραψες… Δεν συμμερίζονται βέβαια την άποψή μου στην οικογένεια οπότε δεν τον μαγειρεύω συχνά… Αν και είμαι και εγώ παιδί του ιντερνετ όσον αφορά τα resources από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία είναι το δικό σου (με έχει σώσει πολλές φορές ) καθώς και αυτό του Sweetheart που πάντα μου φτιάχνει το κέφι με τα χρώματα και τα αρώματα που περιγράφει και επίσης με σώζει σε έκτακτες μαγειρικές αναζητήσεις… Πολλά φιλιά Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
μαρία ζαρικου 14 Απριλίου 2016 - 09:20

Απο τα βιβλία που μου αρέσουν πολύ είναι το party της Αθηνάς Πάνου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλεξάνδρα craftland 13 Απριλίου 2016 - 23:37

Δεν μαγειρεύεις το ίδιο πιάτο δεύτερη φορά;; εγώ νιώθω πως επαναλαμβανομαι…μάλλον θα χρειαστώ το βιβλίο που έχω ακούσει τα καλύτερα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσα 13 Απριλίου 2016 - 21:57

Φανταστικη η σουπιτσα…εγω λογω τρέλας εχω μια συλλογη αρκετα μεγαλη απο οοολλλα τα βιβλια σχεδον που κυκλοφορουν τρελαίνομαι να τα ξεφυλιζω..αγαπημενο είναι της κ.εκμετσιογλου κ φυσικα τσελεμεντες..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κατερίνα 13 Απριλίου 2016 - 20:51

Το βιβλίο που είχε η γιαγιά μου, το έδωσε στη μαμά μου και ήταν ο οδηγός μου στη μαγειρική από τα 12 μου χρόνια είναι η “Νέα Ελληνική Κουζίνα” της Σοφίας Σκούρα. Όλες οι συνταγές πετυχημένες και αγαπημένες πλέον. Όμως και της Χρύσας Παραδείση είναι κλασσικό και με σίγουρη επιτυχία! Η σούπα φαίνεται πολύ νόστιμη και μιας και μας αρέσει οικογενειακώς, θα τη δοκιμάσουμε! Ευχαριστούμε πολύ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra 13 Απριλίου 2016 - 18:10

Όσο τον αγαπώ τον αρακά, τόσο δεν τον θέλουν τα παιδιά μου!! Με το ζόρι τον τρώνε στην κλασσική βέβαια λαδερή εκδοχή του με άνηθο κρεμμυδάκι και πατατούλες. Θα δοκιμάσω και αυτή που μας προτείνης αγαπημένη μου:)
Αγαπημένο βιβλίο μαγειρικής είναι για μένα ένα που μου είχε πάρει δώρο ο χάσμπαντ όταν παντρευτήκαμε γιατί ήμουν άσχετη στη μαγειρική και έχει όλες τις κλασσικές συνταγές. Λέγεται Μεζεδάκια και Φαγάκια και το προλόγιζε ο Μαμαλάκης. Δεν λέει τίποτα από εμφάνιση αλλά οι απλές κλασσικές συνταγές του είναι όλες πετυχημένες. Όταν φεύγουμε διακοπές, χωρίς πρόσβαση στο ιντερντ που κάνω σκονάκι, εννοείται το παίρνω πάντα μαζί μου:))
Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία φυσικά είναι και το δικό σου Ερμιονάκι μου!!!!
Καλή επιτυχία σε όλους

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κωνσταντινα 13 Απριλίου 2016 - 17:55

Το βιβλιο του Ακη Πετρετζικη «Αυτο πρεπει να το δοκιμασεις»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
anna 13 Απριλίου 2016 - 16:54

εμενα παλι,με βοηθησε πολυ το βιβλιο των Κοκκίνου-Κοφινά “Σαρακοστιανα”,για ολες εκεινες τις μερες νηστειας που δεν ηξερα τι να μαγειρεψω…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ολγα κοτζαμανιδου 13 Απριλίου 2016 - 16:29

Την πρωτη χρονια που εμεινα μονη μου,με βοηθησε πολυ το βιβλιο της Βεφας Αλεξιαδου “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ:ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ” γιατι ηταν απλα κλασικα και μαμαδιστικα πιατα….Ερμιονη ευχαριστουμε!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Έρη 13 Απριλίου 2016 - 15:47

Το βιβλίο της κ.Βέφας Αλεξιάδου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ(ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ) ήταν το βιβλίο που με έμαθε να μαγειρύω,γι’αυτό και είναι το αγαπημένο μου.Ερμιόνη έχω κάνει πολλές από τις συνταγές σου με μεγάλη επιτυχία από το 2011 που παρακολουθώ το blog σου!Φοβερό το δώρο σου,καλή επιτυχία σε όλους-ες!Ευχαριστώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δεσποινα 13 Απριλίου 2016 - 14:18

Οι συνταγες που ακολουθώ ειναι οι δοκιμασμενες στο λερωμένο και τσαλακωμένο τετράδιο της μαμάς . Συνέχεια όμως πειραματίζομαι σε νεα μονοπάτια με συνταγές της Αργυρώς, του Ακή και δικές σου !

Αγαπημένο βιβλίο “ελληνικη κουζίνα ” της Βεφα Αλεξιαδου ! Ε μετα μπήκε το ιντερνετ στη ζωή μας … Παρόλα αυτα ένα διαχρονικό βιβλιο οπως της Παραδειση παντα λείπει απο την κουζίνα μου . Ευχαριστώ πολυ !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
VOULA 13 Απριλίου 2016 - 13:42

Το πρώτο μου βιβλίο ήταν το «Ελληνική Κουζίνα» της κας Βέφας Αλεξιάδου. Θα ήθελα όμως πολύ να γνωρίσω τις συνταγές της Χρύσας Παραδείση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ματίνα 13 Απριλίου 2016 - 12:16

Καλησπέρα Ερμιόνη!
Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή αλλά και το δωράκι σου.

Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία είναι το “Ψωμί και Αλάτι” του Λουκάκου.

Καλή τύχη σε όλους!

Ματίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 13 Απριλίου 2016 - 10:09

Δεν έχω κάποιο αγαπημένο αλλά το πρώτο μου βιβλίο μαγειρικής ήταν της Χρυσας Παραδείση.
Ευτυχώς και σε εμάς αρέσει ο αρακάς. Η σούπα είναι πολύ ωραία ιδέα :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Στέλλα Πλουμή 13 Απριλίου 2016 - 10:08

Καλημέρα και ευχαριστούμε για το δώρο!! Θα ήταν αδικία να ξεχωρίσω κάποιο βιβλίο μαγειρικής μια και συμβουλεύομαι πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 13 Απριλίου 2016 - 09:18

Ωραίος είναι ο αρακάς. Βγάζει γλύκα και είναι ανοιξιάτικο φαγάκι.
Δεν το κάνω συχνά. Γιατί η κόρη μου δεν το θέλει καθόλου. Παλιά το έτρωγε, τωρα ουτε να το βλέπει. Αφού βγάζει τον αρακα ακόμα και απο το ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά…
Ισως έτσι όμως να τον ετρωγε.

Πολύ ωραία σούπα. Τα κρουτόν και το κατίκι το συνοδεύουν πολύ ωραία.
Ωραίο βιβλίο αυτό. Πολύ θα το ήθελα.

Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρια Κ. 13 Απριλίου 2016 - 09:16

Αυτό το διαχρονικό βιβλίο της Παραδειση είχε η μαμά μου κι έμαθε να μαγειρεύει! Μετά πέρασε σε μένα για να μάθω να μαγειρεύω… Γενιές και γενιές…! Όσο για τον αρακά, δεν τον έχω κάνει ποτέ έτσι… Αξίζει να δοκιμαστεί.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αναστασια 13 Απριλίου 2016 - 08:35

Το βιβλίο της Βεφας Αλεξιαδου ελληνική κουζίνα. Δώρο της θείας μου όταν παντρεύτηκα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ariadni St. 13 Απριλίου 2016 - 07:27

Καλημέρα Ερμιόνη μου. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση αυτή η σου πίτσα! Σε ευχαριστούμε θερμά. Καλή μας επιτυχία. Ο Τσελεμεντες κλασσική και σταθερή αξία για πολλούς. Σε φιλω

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
γεωργια 13 Απριλίου 2016 - 00:11

Το cookies της Αθήνας Πάνου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
aris 12 Απριλίου 2016 - 23:15

Τέλεια τρoφή ο αρακάς Ερμιόνη! Ωραία πρόταση!

Αγαπημένο βιβλίο δεν έχω, ντροπή μου αλλά δεν έχω πολλά cookbooks :(
Έχω βέβαια το δικό σου!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 12 Απριλίου 2016 - 23:06

Εγώ πάλι όταν ημουν μικρή δεν ήθελα ούτε να τον βλεπω τον αρακα, αναγκάστηκα να αποκτήσω σχέσεις μαζί του γιατί αρέσει πολύ στον καλό μου… Με τα χρονια τον αγάπησα κι εγώ. Μου άρεσε κι εμένα αυτη η συνταγή, ανάμεσα από πολλές άλλες.
Όπως έχεις καταλάβει, το έχω κι εγώ το βιβλίο, οποτε μπορείς να με εξαιρέσεις…
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αννα 12 Απριλίου 2016 - 22:30

Σοφια Σκουρα Ελληνικη Γαστρονομια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΘΗΝΑ ΛΑΒΔΑ 12 Απριλίου 2016 - 22:04

Αγαπημένο βιβλίο “cupcakes ΑΘΗΝΑ ΠΑΝΟΥ” Ευχαριστούμε για το δώρο!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 12 Απριλίου 2016 - 21:55

Ελα, κατάφερες να κάνεις ένα καθόλου φωτογεννές πιάτο να λάμψει! Πολύ όμορφα τα μπολάκια σου με το στόλισμά τους!!!

Πολύ ωραίο βιβλίο αυτό! Το έχω και μου άρεσε πολύ, γι΄αυτό και παρακαλώ να με εξαιρεσεις από τον διαγωνισμό!!

Καλό σου βράδυ Ερμιόνη!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σοφια 12 Απριλίου 2016 - 21:34

Συγνωμη Ερμιονη μου,ο κορεκτορας έκανε το κείμενο μου ο,τι να ‘ναι….Έγραψα ότι προτιμώ τον Τσελεμεντε,αλλά θα ήθελα να δοκιμαστω με την Παραδειση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σοφια 12 Απριλίου 2016 - 21:31

μμμ μάλλον το κλασσικοτερο όλων…Τλ βιβλίο του Τσελεμεντε…Αλλά αν απόκτηση μία Παράδεισο,θα χαρώ να δοκιμασω με τις συνταγές της…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα-two boys and hope 12 Απριλίου 2016 - 21:24

η αληθεια ειναι οτι δεν τρελαινομαστε με τον αρακα..Και ιδιως σε σουπα..με τιποτα,,, Τωρ όσο για το αγαπημενο μου βιβλίο μαγειρικης…. χμμμμ… δεν μπορω να καταληξω οποτε θα πω το πρόσφατο αποκτημα μου.. “my sweet and skinny life”
πολλα φιλια Ερμιονη μου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Magefi 12 Απριλίου 2016 - 21:14

Αγαπημένο του Άκη Πετρετζίκη, «Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
maria pandremmenou 12 Απριλίου 2016 - 21:05

το πρωτο μου βιβλιο ηταν η Ελληνικη Κουζινας της Βεφας Αλεξιαδου. το λατρεψα! πιο προσφατο αγαπημενο ειναι του Δρισκα, Αυτη ειναι η κουζινα μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ντίνα Κ. 12 Απριλίου 2016 - 20:11

Το τετράδιο με τις συνταγές της μαμάς μου! Αγαπημένο και γεμάτο συνταγές που μου θυμίζουν την παιδική μου ηλικία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΠΟΠΗ 12 Απριλίου 2016 - 18:26

Έμαθα να μαγειρεύω διαβάζοντας το βιβλίο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ της Κας Βέφας Αλεξιάδου . Τώρα πια όμως περνάω αρκετές ώρες μπροστά στον υπολογιστή ανακαλύπτοντας τα foodblogs και όλες εσάς που αφιερώνοντας αρκετό χρόνο στην κουζίνα σας, δίνετε σε εμάς την ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέες συνταγές . Να έχετε πάντα δύναμη και υγεία για να συνεχίσετε να δημιουργείτε!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χριστίνα 12 Απριλίου 2016 - 16:51

Εγώ πλέον είμαι φανατική των food bloggers για να ανανεώνω τις μαγειρικές μου και να παίρνω ιδέες κι εσύ, Ερμιόνη, είσαι από τις αγαπημένες μου. Με αγωνία περιμένω κάθε σου ανάρτηση…!!!
Είμαι επίσης φανατική των περιοδικών που κυκλοφορούν με τις εφημερίδες (Γαστρονόμος, τώρα, το Gourmet της Ελευθεροτυπίας παλαιότερα). Ένα βιβλίο μαγειρικής που θέλω πολύ να αποκτήσω είναι του αγαπημένου Άκη!
Ευχαριστούμε για το διαγωνισμό. Καλή δύναμη κι έμπνευση…!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
magdalene volonaki 12 Απριλίου 2016 - 16:30

Δυστηχως δεν εχω καποιο βιβλιο μαγειρικης!ως συνηθως ψαχνω στο ιντερνετ να βρω κατι καικουργιο! ευχαριστουμε για την ευκαιρια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
TaniaM 12 Απριλίου 2016 - 15:40

Σίγουρα είναι τα βιβλία του Jamie Oliver και από τους Έλληνες προτιμάω της Αργυρώς τις συνταγές!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώτα 12 Απριλίου 2016 - 15:04

Γεια σου Ερμιόνη μου! Κι εμένα μου αρέσει πολύ ο αρακάς και η σούπα σου είναι ιδιαίτερη σήμερα.
Αγαπημένο μου βιβλίο του κου Δρίσκα: Αυτή είναι η κουζίνα μου!
Φιλάκια πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Παναγιώτα 12 Απριλίου 2016 - 15:00

Πολύ ωραία συνταγή για τον (από πολλούς) παρεξηγημένο αρακά… Για μένα είναι σταθερή αξία το πρώτο μου βιβλίο μαγειρικής, δώρο από τη μητέρα μου, της Σοφίας Σκούρα “Η νέα ελληνική κουζίνα”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΝΤΙΝΑ 12 Απριλίου 2016 - 14:58

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ της κ. βέφας Αλεξιάδου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νεκταρία 12 Απριλίου 2016 - 14:52

Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγούλα σίγουρα θα τη δοκιμάσω!! Ευχαριστούμε πολύ για το δωράκι!! Εμένα το αγαπημένο μου βιβλίο μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής είναι της Άννας Μαρίας Μπαρού! Απ’ όταν το απέκτησα τα Χριστούγεννα το έχω λατρέψει! Τόσο εκλεπτυσμένο αλλά και απλό ταυτόχρονα! Και ό,τι έχω δοκιμάσει με έχει ενθουσιάσει! Φιλάκιααα! :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 12 Απριλίου 2016 - 14:38

Τι ωραίο δώρο! Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι το δικό σου! <3

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Despoina Kosta 12 Απριλίου 2016 - 14:26

Πολυαγαπημένο βιβλίο μαγειρικής αγορασμένο την επόμενη ημέρα του γάμου μου το 1986 και είναι της Χρύσας Παραδείση.
Θα ήθελα σίγουρα και μια καινούρια έκδοση.

Συγχαρητήρια για το μπλογκ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Foteini Konstantinou 12 Απριλίου 2016 - 14:03

Το βιβλίο της Βεφας Αλεξιαδου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΊΝΑ, κλαασικά και πάντα πετυχημένα πιάτα!! Ευχαριστουε~~

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Όλγα 12 Απριλίου 2016 - 13:47

Δυστυχώς δεν είναι ένα ,είναι πολλά αγαπημένα γιατί το καθένα μου έχει μάθει κάτι,οπότε θα αδικήσω ότι πω..Ευχαριστούμε πάντως..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Sonia Pap 12 Απριλίου 2016 - 13:18

Τέλειος ο αρακάς (κι έτσι!) τέλειο και το βιβλίο! Εγώ για να είμαι ειλικρινής προτιμώ να ψάχνω στο διαδίκτυο κάτι δοκιμασμένο και φυσικά με σχόλια του “κοινού” γιατί με βοηθάει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαργέλη Μαρία 12 Απριλίου 2016 - 13:15

Tου Άκη Πετρετζίκη το «Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις»!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Παπακωνσταντή 12 Απριλίου 2016 - 12:53

Το κλασικό βιβλίο για τα βασικά πιάτα της Ελληνικής κουζίνας και το πρώτο που απέκτησα πριν ακόμα αρχίσω να μαγειρεύω ως νοικοκυρά, ήταν η “Ελληνική Κουζίνα” της κας Βέφας Αλεξιάδου. Μάλιστα παρακολουθούσα και τις εκπομπές της τότε ως πρώτη μαγείρισσα που βγήκε στο γυαλί. Μετά βέβαια που άρχισα να πειραματίζομαι και με τα γλυκά προτίμησα τις συνταγές του κ. Παρλιάρου που θεωρώ ότι είναι εγγυημένες και δύσκολα αποτυγχάνουν. Τελευταία βέβαια παρακολουθώ και τον Πετρετζίκη και μου ταιριάζει πολύ ο τρόπος μαγειρικής του και τα γλυκά του.

Ο αρακάς στο σπίτι μου δεν χαίρει της ίδιας τιμής και εκτίμησης όπως στο δικό σου. Ο μικρός μου τον αποκαλεί “μπαλάκια”, ο άντρας μου δεν τρελαινεται και καταλήγω μόνο εγώ και η μεγάλη μου να μας αρέσει η κλασική συνταγή με το φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και εγώ τον προτιμών και με αγγινάρες. Θα προσπαθήσω να δοκιμασω την συνταγή σου, και ακούω ήδη στα αυτιά μου τα σχόλια των μικρών να αντιλαλλούν: “Τι είναι αυτό το νια-νιά που μας έφτιαξες…!!!!” Πάντως για να πούμε την αλήθεια δεν είναι καθόλου δελεαστική η όψη της….!!!! :) :) :) :Ρ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρίνα 12 Απριλίου 2016 - 12:28

Το βιβλίο της Βεφας Αλεξιαδου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΊΝΑ ήταν το πρώτο βιβλίο μαγειρικής που απέκτησα ως αρραβωνιασμενη και μου κίνησε το ενδιαφέρον για να μαγειρέψω ,αφού ως τότε όλα ήταν έτοιμα από τη μανούλα μου.Όσο για τη συνταγή που μας παρουσιάζεις τώρα,Ερμιόνη,θα την δοκιμάσω με την ελπίδα να φάει ο μικρός μου λαχανικά,που δεν τρώει.Θα αντικαταστήσω το κατικι με γιαουρτάκι,που είναι επίσης δροσερό και του αρέσει.Άντε να δούμε…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΧΑΡΑ 12 Απριλίου 2016 - 12:23

Μου αρέσει η Nigella και το βιβλίο της Simply Nigella είναι πολύ καλό!Ευχαριστούμε για τις ιδέες και το δώρο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κωνσταντίνα 12 Απριλίου 2016 - 12:21

Το αγαπημένο μου βιβλίο μαγειρικής είναι το τελευταίο που απόκτησα. Και αυτό δεν είναι τόσο για τις συνταγές του ,(που ότι έχω φτιάξει είναι τέλειο) αλλά λόγο της εμφάνισης του που σε κάνει να θέλεις να μαγειρεύεις συνέχεια, των ωραίων φωτογραφιών, των σχολίων και όλης δουλειάς που έχει γίνει… Αυτό το βιβλίο είναι του Άκη Πετρετζίκη το “Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις”……………

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αμαλια 12 Απριλίου 2016 - 12:20

Ειναι το τετράδιο με τις συνταγές της μαμάς μου που εχει πεθάνει. Ακόμη κυνηγάω τις παιδικές μου γεύσεις..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΘΕΟΔΩΡΑ Δ. 12 Απριλίου 2016 - 12:16

πω πω! φαινεται πολυ νοστιμο!θα το δοκιμασω συντομα!
το βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου που με έχει βοηθήσει πολύ!”ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ:ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φανή 12 Απριλίου 2016 - 12:07

Θα τη δοκιμάσω σίγουρα.Είμαστε κι εμείς φαν του αρακά.Το αγαπημένο μου βιβλίο μαγειρικής είναι το Jamie’s Italy του Jamie Oliver.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αςπουμε 12 Απριλίου 2016 - 11:43

All time classic το βιβλίο της αείμνηστης Χρύσας Παραδείση, πράγματι! Δεν θα μπορούσα να διαλέξω μόνο μία συνταγή για να μαγειρέψω γιατί τις έχω φτιάξει όλες! Το βιβλίο που μου έμαθε να μαγειρεύω και νέες γεύσεις εκτός από τα καθιερωμένα μεσογειακά της μαμάς και στο οποίο εν τέλει χρωστάω τη δόξα μου, η οποία τελείωσε.. άδοξα.
Το πιάτο το παρουσίασες και πολύ ανοιξιάτικα, ωραιότατα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σοφια Ξουρή 12 Απριλίου 2016 - 11:34

Νομίζω οι συνταγές της Αργυρως Μπαρμπαρίγου μου ταιριαζουν και θα διαλεξω το Everyday Greek

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα