Κοτόπουλο με μανιτάρια και μπέικον

Το κοτόπουλο με μανιτάρια και μπέικον είναι ένα εύκολο αλλά εξαιρετικά γευστικό πιάτο, που συνδυάζεται ιδανικά με τη δυναμική και ανερχόμενη Κυδωνίτσα!

κοτόπουλο με μανιτάρια και μπέικον

Σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα τους ανθρώπους που παρά τις όποιες αντιξοότητες, δεν διστάζουν να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους. Όμορφα, διακριτικά και με πολύ μεράκι.
Το WineKingdom αποτελεί την πραγματοποίηση του ονείρου δύο νέων παιδιών. Είναι το ηλεκτρονικό κελάρι που δημιούργησαν με πολλή όρεξη και εμφανή αγάπη για το κρασί η Μαρίτα και ο Στέφανος, θέλοντας να αναδείξουν μοναδικές ποικιλίες, εγχώριους μικρούς παραγωγούς και περίτεχνες οινοποιήσεις.
Κάθε μήνα, στο WineKingdom θα φιλοξενείται μία δική μου συνταγή.
Μία συνταγή που θα είναι ιδανική για να συνοδέψει μία συγκεκριμένη ποικιλία.
Δεν σας κρύβω ότι είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένη για τη συνεργασία μου με τα παιδιά, καθώς το κρασί αποτελεί μεγάλη αγάπη δική μου (και του Κωστή), οπότε χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να δοκιμάσω ιδιαίτερα κρασιά.

κοτόπουλο με μανιτάρια και μπέικον

Επιπρόσθετα, έχοντας περιηγηθεί αρκετή ώρα στο WineKingdom και έχοντας μιλήσει από κοντά με τη Μαρίτα (η οποία παρεμπιπτόντως είναι ένας απίστευτα γλυκός και ήρεμος άνθρωπος) για το φαγητό και το κρασί που τόσο πολύ αγαπάμε, θεωρώ ότι η προσπάθεια των παιδιών είναι πραγματικά αξιόλογη και αξίζει να την υποστηρίξουμε.
Ξεκινάμε με την Κυδωνίτσα των αμπελώνων Γιαννόπουλου, μία άγνωστη για πολλούς αλλά ανερχόμενη ποικιλία του ελληνικού αμπελώνα!
Καλλιεργείται κυρίως στη λακωνική γη και το όνομα της προέρχεται από το έντονο άρωμα του κυδωνιού.
Έχει απαλό κίτρινο χρώμα με λεπτές πράσινες αποχρώσεις, ενώ ο χαρακτήρας της συμπληρώνεται από αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου, φλούδας εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων.
Η Κυδωνίτσα συνδυάζεται άψογα με κοτόπουλο, ζυμαρικά, χορτόπιτες, θαλασσινά, σαλάτες, πιπεράτα τυριά και καλοκαιρινά λαδερά πιάτα.

κοτόπουλο με μανιτάρια και μπέικον

Επειδή πρόκειται για ένα κρασί με δυναμική προσωπικότητα και οξύτητα, σκέφτηκα να τη συνδυάσω με μερικά πολύ αγαπημένα μου υλικά: κοτόπουλο, μανιτάρια, μπέικον και πεκορίνο.
Το κοτόπουλο ψήθηκε για λίγη ώρα, μέχρι να αποκτήσει αυτό το ονειρεμένο καφέ-χρυσό χρώμα, το μπέικον μαγειρεύτηκε μαζί με τα μανιτάρια, προστέθηκε το πεκορίνο μαζί με κρέμα γάλακτος και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, η σάλτσα έγινε νοστιμότατη, το κοτόπουλο βρήκε και αυτό τη θέση του μέσα στη σαλτσούλα, το σύνολο πασπαλίστηκε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και καταναλώθηκε εντός ελαχίστων λεπτών. Παρέα με (σχεδόν ολόκληρη τη φιάλη) Κυδωνίτσα, σερβιρισμένη στους 10-12 βαθμούς C.
Ένα καινούριο και πολύ όμορφο ταξίδι μόλις ξεκίνησε! Ελπίζω να είστε μαζί μου και σε αυτό!

κοτόπουλο με μανιτάρια και μπέικον

Κοτόπουλο με μανιτάρια και μπέικον

Eτοιμασία: 20 minutes
Μαγείρεμα: 45 minutes
Μερίδες: 6
Το κοτόπουλο με μανιτάρια και μπέικον είναι ένα εύκολο αλλά εξαιρετικά γευστικό πιάτο, που συνδυάζεται ιδανικά με τη δυναμική και ανερχόμενη Κυδωνίτσα!

Υλικά

  • 1500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 3 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά κατά προτίμηση, κομμένα σε φέτες
  • 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
 

  • Ετοιμάζουμε πρώτα το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο σύμφωνα με τη γεύση μας και το μαγειρεύουμε για 3-4’ από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Ιδανικά το μαγειρεύουμε σε 2-3 δόσεις. Αποφεύγουμε να βάλουμε όλα τα κομμάτια μαζί στην κατσαρόλα, διότι σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι ότι το κοτόπουλο θα βράσει, αντί να καραμελώσει και να χρυσίσει όπως είναι το ζητούμενο.
  • Βγάζουμε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  • Ετοιμάζουμε και τη συνοδευτική σάλτσα. Σοτάρουμε το μπέικον σε μέτρια θερμοκρασία για 4-5’ μέχρι να ξεκινήσει να ροδίζει. Παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, ούτως ώστε να μην κολλήσει στον πάτο του σκεύους.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ζωηρά, να λιώσει το τυρί. Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα για λίγη ώρα ακόμα, μέχρι να δούμε ότι έχει πήξει ελαφρά.
  • Τέλος, βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα και την ανακινούμε, ούτως ώστε να καλυφθούν με σάλτσα όλα τα κομμάτια.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




11 ΣΧΟΛΙΑ

Ariadni St. 11 Νοεμβρίου 2016 - 08:56

Θα το έτρωγα όοοολο μόνη μου άνετα!
Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο!
Φιλί γλυκό :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sofia 2 Νοεμβρίου 2016 - 11:30

Ωραία συνταγή και πολύ γευστικό αποτέλεσμα!Το ευχαριστηθήκαμε όλοι!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 17 Οκτωβρίου 2016 - 14:35

Καλή σου αρχή Ερμιόνη μου!! Είμαι σίγουρη ότι θα προκύψουν νόστιμες και όμορφες δημιουργίες!! Και συμφωνώ με την εισαγωγή του winekingdom : ένα γευστικό ταξίδι μέσα από στιγμές καθημερινότητας… έτσι ακριβώς σε βλέπω και εγώ! Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ 17 Οκτωβρίου 2016 - 09:46

Χαίρομαι πραγματικά με την χαρά σου και είναι πολύ όμορφο να έχεις ανοδική πορεία συντροφιά με την καλή σου διάθεση και την αγάπη γι’αυτό που κάνεις.

Να έχεις μια πολύ όμορφη εβδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 17 Οκτωβρίου 2016 - 07:47

Καλή αρχή Ερμιόνη μου και καλή συνέχεια σε όλα αυτά τα ωραία σχέδια!
Στις φωτογραφίες βλέπω έναν ιδανικό συνδυασμό, τουλάχιστον αισθητικά, πάω γρήγορα στο site για να δω και τα υπόλοιπα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 16 Οκτωβρίου 2016 - 00:20

TΙ ωραία νέα!! Μου αρέσουν πολύ τα κελάρια και τα δικτυακά είναι πολυ βολικά ;)

Καλή συνέχεια λοιπόν Ερμιόνη μου και σε αυτό. Είμαι σίγουρη πως θα έχει επιτυχία.
Η συνταγή είναι φανταστική. Ωραίο ταίριασμα υλικών.

Τα φιλιά μου :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
evi@thehealthycook 15 Οκτωβρίου 2016 - 17:06

συγχαρητήρια για την νέα σου συνεργασία Ερμιόνη μου! έχεις δίκιο, μόνο στηρίζοντας ο ένας τον άλλο θα καταφέρουμε να βγούμε από αυτόν τον κυκεώνα!
η συνταγή σου φαίνεται υπέροχη! όλα τα υλικά δένουν τέλεια.
πάω να διαβάσω την συνταγή και να δω το Winekingdom
σε φιλώ :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαριάνθη 15 Οκτωβρίου 2016 - 12:27

Ερμιόνη ,καλημέρα!
Είμαι η Μαρίνα από τη Δράμα.Έχουμε επικοινωνήσει ξανά,πριν το καλοκαίρι.Αυτή τη φορά ο λόγος που σου γράφω είναι για να σε παρακαλέσω, να μου στείλεις,αν μπορείς, μία συνταγή για κεφτεδάκια φασολιών.Βλέπεις, ο μικρός μου γιος δεν αγαπάει καθόλου τα όσπρια και προσπαθώ να βρω συνταγές που θα τα κρύβω, προκειμένου να τα φάει.
Δεδομένου, μάλιστα, ότι τα κεφτεδάκια είναι από τα αγαπημένα του φαγητα, δοκίμασα προχθές μία συνταγή που βρήκα στο διαδίκτυο για καφεδάκια από φασόλια.Δυστυχώς, όμως, το μείγμα που προέκυψε ήταν πολυ ρευστό και παρολες τις επινοήσεις μου, δεν πλάθονταν .
Αν ,λοιπόν, έχεις το χρόνο, πολύ θα το εκτιμούσα να μου έστελνες τη δική σου συνταγή, ώστε να αξιοποιήσω τα νόστιμα φασόλια που έχουμε απο το χωριό ( Νευροκόπι) , για να ταΐσω υγιεινά το μικρό μου αθλητή.Η ιδέα είναι να του τα βάζω και σε σάντουιτς στο σχολείο, αφού καθημερινά μετά το σχολείο πηγαίνει κατευθείαν στις δραστηριότητες του και δεν έχει χρόνο να φάει στο σπίτι.
Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 14 Οκτωβρίου 2016 - 23:02

Πολύ ωραίο πιάτο και επίσης ωραίο κρασί… ό,τι καλύτερο για το Κυριακάτικο τραπέζι!!
Καλό βράδυ και σε φιλώ Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία 14 Οκτωβρίου 2016 - 22:47

Θα συμφωνήσω κι εγώ με το συνδυασμό γεύσεων! Ιδανικός και για τα δικά μου γούστα Ερμιόνη μου! Σου εύχομαι να έχεις μία άρτια συνεργασία μ’αυτά τα δύο παιδιά που κατάφεραν κι έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα…καλό βράδυ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parentslandgr 14 Οκτωβρίου 2016 - 21:13

Μου αρέσουν οι συνδυασμοι των γευσεων αυτου του πιατου. Ειναι τοσο ταιριαστα για ενα γευστικο συνολο. Και ειμαι σιγουρη οτι και το κρασι που διαλεξες θα ολοκληρωνει το πιατο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα