Ψαρονέφρι με μπέικον και μέλι

Το ψαρονέφρι με μπέικον και μέλι είναι ένα ενδιαφέρον πιάτο με χαλαρή και άνετη προετοιμασία, που συνδυάζεται όμορφα με την ποικιλία του Αγιωργίτικου.

ψαρονέφρι με μπέικον και μέλι

Χαίρομαι πάρα πολύ όταν οι μικρές κυρίες αποφασίζουν να δώσουν μια «τίμια» ευκαιρία σε ένα πιο ιδιαίτερο πιάτο. Και χαίρομαι ακόμα περισσότερο όταν μετά την κάπως συγκρατημένη δοκιμή, καταλήγουν να ενθουσιάζονται με τη γεύση του. Κάτι το οποίο έγινε με αυτό το πραγματικά-πιο-εύκολο-δεν-γίνεται ψαρονέφρι με μπέικον και μέλι.
Οκ η αλήθεια είναι ότι παρέλειψα να αναφέρω στα κορίτσια ότι περιέχει μέλι. Για κάποιο λόγο -που προφανώς δεν καταλαβαίνω- κάθε φορά που λέω ότι έχω χρησιμοποιήσει μέλι σε μια συνταγή, η αμέσως επόμενη πρόταση είτε από την Ιφιγένεια είτε από την Ισμήνη είναι «δεν μου αρέσει το μέλι, δεν θέλω να δοκιμάσω». Εντάξει λοιπόν. Τότε κι εγώ πολύ απλά δεν θα σας λέω ότι στη συνταγή περιέχεται μέλι :)
Για καλό και για κακό, είχα ετοιμάσει και ένα ρολό κοτόπουλο στην κατσαρόλα, το οποίο όμως τοποθετήθηκε σε ταπεράκια για την επόμενη ημέρα.

ψαρονέφρι με μπέικον και μέλι

Ψαρονέφρι με μπέικον και μέλι it is λοιπόν.
Ένα πιάτο εξαιρετικά απλό και γευστικό, που απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία και είναι ιδανικό για εκείνες τις ημέρες που δεν έχουμε χρόνο ή διάθεση για πολύωρα / πολύπλοκα μαγειρέματα.
Ένα πιάτο που απαιτεί 4 υλικά μόλις… άντε 7 αν θέλω να είμαι ακριβοδίκαιη και να προσμετρήσω το αλάτι, το πιπέρι και το δεντρολίβανο.
Ξέρετε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του;
Καθώς ψήνεται το ψαρονέφρι, αλείφουμε συχνά την επιφάνεια του με τα υγρά του ταψιού. Έτσι το μπέικον αποκτά ένα πολύ όμορφο χρώμα και καραμελώνει. Και το κρέας παραμένει ζουμερό και γεμάτο νοστιμιά.
Και ξέρετε και κάτι ακόμα; Οι γιορτές πλησιάζουν (yeah!) οπότε μπορείτε να το σερβίρετε με μεγάλη χαρά και πολλή αυτοπεποίθηση στους καλεσμένους σας. Νομίζω ότι θα κερδίσετε αρκετές φιλοφρονήσεις και παράλληλα θα ενθουσιαστείτε με τη χαλαρή και άνετη προετοιμασία του.

ψαρονέφρι με μπέικον και μέλι

Το πιάτο δημιουργήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μου με το WineKingdom, προκειμένου να δοκιμάσουμε και να αξιολογήσουμε με τον Κωστή το Τρίστρατο Αγιωργίτικο του οινοποιείου Lacovino.
Η ποικιλία του Αγιωργίτικου έχει ως τόπο καταγωγής της τη Νεμέα, ένα από τα μεγαλύτερα «οινικά» βασίλεια της Ελλάδας και είναι κρασί ΠΟΠ. Οι επίμονοι πειραματισμοί των παραγωγών μας ωστόσο, οδήγησαν στο συμπέρασμα πως μπορεί να δώσει εξίσου αξιόλογα κρασιά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, εφόσον φυσικά το κλίμα και το έδαφος το επιτρέπουν.
Το Τρίστρατο του οινοποιείου Lacovino είναι ένα βραβευμένο κρασί με λαμπερή πορφυρή απόχρωση. Χαρακτηρίζεται από εκρηκτικά αρώματα ώριμων κερασιών, βατόμουρου και δαμάσκηνου, ενώ διακριτικές νύξεις βιολέτας, λευκού πιπεριού και τσαγιού κάνουν την εμφάνιση τους με κάθε ανακίνηση του ποτηριού. Η επίγευση του είναι μακρά και μπαχαρένια.
Το συνδυάζουμε ιδανικά με ψητό αρνίσιο καρέ, μπριζόλες με ντοματίνια και μπαλσάμικο, κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας.
Ή έτσι όπως προτείνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση, με την «καθαρή» γεύση ενός καλοψημένου χοιρινού.

ψαρονέφρι με μπέικον και μέλι

Ψαρονέφρι με μπέικον και μέλι

Eτοιμασία: 25 minutes
Μαγείρεμα: 45 minutes
Μερίδες: 4
Το ψαρονέφρι με μπέικον και μέλι είναι ένα ενδιαφέρον πιάτο με χαλαρή και άνετη προετοιμασία, που συνδυάζεται όμορφα με την ποικιλία του Αγιωργίτικου.

Υλικά

  • 3 κομμάτια ψαρονέφρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 12 φέτες μπέικον
  • 2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση
 

  • Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το ψαρονέφρι για 10’ περίπου, μέχρι να αποκτήσει όμορφο χρώμα παντού.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Στον πάγκο εργασίας μας, τοποθετούμε 4 φέτες μπέικον τη μία δίπλα από την άλλη και με τρόπο που να αλληλοκαλύπτονται.
  • Βάζουμε στο κέντρο ένα κομμάτι ψαρονέφρι και το τυλίγουμε όσο πιο σφιχτά μπορούμε. Εάν θέλουμε, χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες για να στερεώσουμε το μπέικον.
  • Μεταφέρουμε το κομμάτι σε μικρό ταψί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2 φορές ακόμα.
  • Ρίχνουμε το μέλι στην επιφάνεια των φιλέτων και το απλώνουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  • Ψήνουμε το ψαρονέφρι για 45’ περίπου, φροντίζοντας να αλείφουμε τακτικά την επιφάνεια του με τα υγρά του ταψιού.
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, περιμένουμε 5-10’ και κατόπιν κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




15 ΣΧΟΛΙΑ

Penelope 23 Νοεμβρίου 2016 - 19:07

Ωραία εικόνα!
Και είμαι σίγουρη πως σου έγινε και νόστιμο πολύ, καθώς το μπέικον βοηθά στο άρωμα αλλά και στο να κρατηθεί ζουμερό το ψαρονέφρι καθώς είναι ένα “ζόρικο” κομμάτι κρέατος Ερμιόνη μου.
Ελπίζω οι μελισσούλες να δοκίμασαν :-))

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα -two boys and hope 22 Νοεμβρίου 2016 - 11:44

Ο Νικολας μπορει να δυσκολευτει να το δοκιμασει αλλα εμεις θα το τιμησουμε!! Μπραβο Ερμιονη μου!! Απλο και εντυπωσιακο!! Και σιγουρα πεντανόστιμο!! παω να δω τη συνταγη!! πολλα φιλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 21 Νοεμβρίου 2016 - 23:37

Οτι πρέπει για τις γιορτές Ερμιόνη μου.
Τέλεια πρόταση φαγητού αλλά και κρασιού.
Ταιριάζει πολύ ωραία
Πάω να δω τη συνταγή

Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαριάννα 21 Νοεμβρίου 2016 - 16:39

Αυτή είναι από τις αγαπημένες μας συνταγές για γιορτινό τραπέζι, μόνο που αντί για μέλι χρησιμοποιούμε καστανή ζάχαρη. Το Τρίστρατο που προτείνεις δεν το γνωρίζω, αλλά μου άρεσε τόσο πολύ η περιγραφή που έκανες και δείχνει να ταιριάζει τέλεια με αυτό το πιάτο, οπότε σίγουρα θα μπει στα προσεχώς μας εν όψη γιορτών. Επίσης από ότι είδα το σάιτ της εταιρείας είναι ιδιαίτερα φιλικό στο χρήστη, οπότε σίγουρα το κρατάμε και σε ευχαριστούμε που μας ενημερώνεις για τέτοιες φρέσκιες προτάσεις. Καλή εβδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 21 Νοεμβρίου 2016 - 12:19

Πολύ όμορφη ιδέα για ένα εορταστικό τραπέζι!! Το δοκίμασαν και τα κορίτσια ε;;; Τέλεια!!! Τέτοια θέλω να ακούω! Όσο για τα δικά μας, εντάξει φωτογραφικά είσαι ακριβώς εκεί που στοιχεύω αυτή την στιγμή (εννοώ στην εστίαση ) ! Πολύ μου άρεσε η παρουσίασή σου! Πολλά φιλιά Ερμιόνη μου και καλή εβδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
pepi 21 Νοεμβρίου 2016 - 11:05

Υπέροχα όλα Ερμιόνη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 21 Νοεμβρίου 2016 - 07:33

Μία πρόταση πολύτιμη που ταιριάζει σε πολλές περιπτώσεις, αφού δε μας διαβεβαιώνεις Ερμιόνη μου ότι δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας…πρόκειται για θησαυρό! Λίγα υλικά, σύντομη προετοιμασία, νόστιμο αποτέλεσμα, θαύμα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 21 Νοεμβρίου 2016 - 01:09

Καλησπέρα Ερμιόνη μου!! Αγαπώ πολύ το ψαρονέφρι και η συνταγή σου είναι ωραιότατη!! Θα την δοκιμάσω σύντομα!!!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 21 Νοεμβρίου 2016 - 00:50

Υπέροχη ιδέα, και εκτέλεση, και φωτογράφηση!
Μου αρέσει πολύ αυτή η συνεργασία σου, το αποτέλεσμα ειναι πολυ καλογουστο!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 20 Νοεμβρίου 2016 - 23:44

Τι νόστιμο! Αυτή η όμορφη ανάρτηση μας έβαλε σε γιορτινό κλίμα Ερμιόνη μου!
Συγχαρητήρια για τη συνεργασία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
dolmadaki 20 Νοεμβρίου 2016 - 23:29

ω υπεροχο ακρως εορταστικο!! το λατρευω!! υπεροχη κρουστα και καλοψημενο! οι φωτο εξαιρετικες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
aris 20 Νοεμβρίου 2016 - 14:38

Τι υπέροχες φωτογραφίες Ερμιόνη! Πόσο ωραία πέφτει το μάτι στο θέμα!!
Μπράβο για όλα! Για το συνολικό αποτέλεσμα και την όμορφη συνεργασία!

Καλό υπόλοιπο Κυριακής! :-)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
To love life for what it is 20 Νοεμβρίου 2016 - 14:10

Ουπς! Συγνώμη για το σεντόνι, παραπάνω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
To love life for what it is 20 Νοεμβρίου 2016 - 14:10

Κατ’αρχάς, πολύ μού άρεσαν οι φωτογραφίες της ανάρτησης. Βρίσκω, δε, ότι όταν το φόντο είναι μαύρο ή σκοτεινό, η οπτική γίνεται αυτομάτως πιο λάγνα, κάπως sexy! Το συγκεκριμένο χοιρινό, λοιπόν, φαίνεται κολασμένο – με πάνω από έναν τρόπους. ;-)
Δεν έχω μαγειρέψει ποτέ έτσι το ψαρονέφρι, αλλά μπορώ να φανταστώ πως θα ταιριάζουν πολύ οι γεύσεις! Και έτσι όπως το βλέπω στην τελευταία φωτογραφία, οι λωρίδες του μπέικον στις ροδέλες – μερίδες, τόσο καλοψημένες και τραγανές που δείχνουν, μού φέρνουν στο μυαλό και το κριτσανιστό εξωτερικό από το κοκορέτσι (που προσωπικά το θεωρώ μεγάλη λιχουδιά) – ένα plus ακόμα!
[Άσχετο, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα δοκίμασα δύο συνταγές σου: την πρόσφατη σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο και ένα κέικ με κανέλα. Η σαλάτα ήταν ε-ξαι-ρε-τι-κή : φάγαμε, εγώ και το έτερον ήμισυ, από μια βαθιά σαλατιέρα ο καθένας – είχα αυξήσει τα υλικά, βλέπεις. Και, αν δεν είχαμε σκάσει, ευχαρίστως θα τρώγαμε κι άλλη! Το πόσο πήγαινε το σκόρδο σε σκόνη στο dressing! Και, γενικά, πόσο “έδεναν” όλα τα υλικά μεταξύ τους! Απίθανη ήταν!
Όσο για το κέικ με κανέλα, είχε μια απαλή, ευγενική γεύση. Όταν το πλησίαζες στη μύτη σου, η κανέλα και το βούτυρο ήταν αυτά που καταλάβαινες, σε έναν συνδυασμό που δε μου περνούσε από το μυαλό πως θα ήταν τόσο γευστικός! (Bonus στη νοστιμιά, εκείνο το κριτσάνισμα από την καστανή ζάχαρη.) Και πολύ αφράτο! Φαγώθηκε τόσο γρήγορα, ως συνοδεία σε κάθε τσάι, γάλα, καφέ (για τον καλό μου) που έφτιαξα – με κάθε πρόφαση, εδώ που τα λέμε -, που αύριο θα το ξαναφτιάξω! :-) ]
Καλή συνέχεια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 20 Νοεμβρίου 2016 - 12:24

Αγαπώ το ψαρονέφρι και πάει τέλεια με μέλι και μπέικον. Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα