Πένες με κιμά, ντοματίνια και ρεγκάτο

Με μια ενισχυμένη σε γεύση σάλτσα και σερβιρισμένες με ζουμερά ντοματίνια και φρέσκο κρεμμυδάκι, αυτές οι πένες με κιμά ξεφεύγουν από την κλασική εκδοχή!

Πένες με κιμά, ντοματίνια και ρεγκάτο

Τι μαγειρεύετε όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε; Όταν θέλετε να ευχαριστήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα;
Όταν έχετε διάθεση ή ακόμα και λαχτάρα να δεχτείτε κομπλιμέντα για τις μαγειρικές σας ικανότητες;

Τα κορίτσια λατρεύουν τα ζυμαρικά και τον κιμά (όχι μαζί απαραιτήτως). Τα αγαπημένα τους φαγητά είναι το παστίτσιο και η μακαρονάδα με κιμά. Προσπαθώ να θυμηθώ έστω μία φορά που να τα έχω ρωτήσει τι φαγητό θα ήθελαν να ετοιμάσω και να μου έχουν απαντήσει κάτι διαφορετικό. Δεν νομίζω ότι υπάρχει.

Πένες με κιμά, ντοματίνια και ρεγκάτο

Υπάρχει μια διαχρονική γοητεία στο πάντρεμα των ζυμαρικών με τον κιμά. Είναι ένας συνδυασμός αξεπέραστος, ερωτεύσιμος σχεδόν, που δεν απογοητεύει.

Τον τελευταίο καιρό λοιπόν, όταν θέλω να 1) ευχαριστήσω τις μικρές κυρίες 2) δω τα πιάτα τους να αδειάζουν εντός λίγων λεπτών 3) παρακαλέσουν για δεύτερη μερίδα με τον πιο γλυκό και επίμονο τρόπο, ετοιμάζω αυτές τις πένες με κιμά, ντοματίνια και ρεγκάτο.

(Ο Κωστής είναι ο πλέον καλόβολος σύζυγος -από μαγειρικής άποψης και όχι μόνο!- οπότε ενθουσιάζεται με οτιδήποτε και αν ετοιμάσω. Το πιάτο του αδειάζει πάντα πρώτο και 8 στις 10 φορές ζητά δεύτερη μερίδα. Παρόλα αυτά, η συνταγή στην οποία καταφεύγω όταν θέλω να τον καλοπιάσω / ευχαριστήσω είναι το παγωτό nutella χωρίς παγωτομηχανή!)

Ακόμα μία πρόταση για ζυμαρικά με κιμά λοιπόν;

Ναι! Αλλά ξέρετε κάτι; Με δύο πολύ απλές πινελιές, μπορούμε να διαφοροποιηθούμε από την κλασική εκδοχή και να δώσουμε λίγο παραπάνω ενδιαφέρον τόσο στη γεύση όσο και την υφή.

Η γεύση της σάλτσας κιμά ενισχύεται με κέτσαπ και μουστάρδα, ενώ το σερβίρισμα με ζουμερά ντοματίνια και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, προσθέτει φρεσκάδα και χρώμα στο πιάτο!

Χρησιμοποίησα ρεγκάτο γιατί μου αρέσει που λιώνει ελαφρά από τη ζεστασιά των υπόλοιπων υλικών, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ωραίο κεφαλοτύρι, μυζήθρα ξερή ή παρμεζάνα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και τσένταρ! Και εκτός από τα ντοματίνια και το κρεμμυδάκι, να χρησιμοποιήσουμε και λίγες πίκλες για το σερβίρισμα. Nα έχουμε δηλαδή ένα πιάτο ζυμαρικών με τα τα υλικά του cheeseburger!

Πένες με κιμά, ντοματίνια και ρεγκάτο

Για το τέλος σας έχω τα αποτελέσματα των τελευταίων δύο δωροθεσιών που είχαμε εδώ στο blog.

Θα παρακαλέσω την Ιφιγένεια και την Ισμήνη (η οποία να σας πω ότι έχει πυρετό από χτες το βράδυ) να πάρουν από ένα μουσικό όργανο και να παίξουν μια ωραία μουσική αγωνίας. Πάμε!

Οι τυχερές αναγνώστριες που κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου “The real Greek yogurt book” των εκδόσεων Annie Blana είναι η Jenny και η Fani:

random_1
random_2

Η τυχερή αναγνώστρια που κερδίζει το βιβλίο “My sweet & skinny life” των εκδόσεων Πατάκη είναι η MariaEzln:

random_3
random_4

Συγχαρητήρια σε όλες κορίτσια! Πολύ σύντομα θα επικοινωνήσω μαζί σας για τις λεπτομέρειες!

Για πείτε λοιπόν. Ποιες είναι οι συνταγές στις οποίες καταφεύγετε όταν θέλετε να περιποιηθείτε τους αγαπημένους σας ή όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε; Και ποια είναι η αγαπημένη σας συνταγή για ζυμαρικά με κιμά;

Πένες με κιμά, ντοματίνια και ρεγκάτο

Πένες με κιμά, ντοματίνια και ρεγκάτο

Eτοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 45 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Κουζίνα: αμερικάνικη
Λέξη-κλειδί: πένες με κιμά
Μερίδες: 5
Η σάλτσα κιμά ενισχύεται σε γεύση με κέτσαπ και μουστάρδα, ενώ για το σερβίρισμα χρησιμοποιούμε ζουμερά ντοματίνια και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι! Δύο απλές πινελιές που μεταμορφώνουν μία κλασική συνταγή σε ένα ενδιαφέρον πιάτο με ζωηρό χρώμα!

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 500 γρ. πένες
  • 200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο

Για το σερβίρισμα:

  • λίγα ψιλοκομμένα ντοματίνια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
 

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για λίγη ώρα μέχρι να αλλάξει χρώμα. Χρησιμοποιούμε παράλληλα μια ξύλινη κουτάλα για να τον ξεσβολιάζουμε.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό για λίγα λεπτά.
  • Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα σύμφωνα με τη γεύση μας.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να βράσει για 20-25’.
  • Προσθέτουμε την κέτσαπ και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10’ ακόμα.
  • Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε.
  • Τα μεταφέρουμε πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον κιμά και το τυρί και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και τα σερβίρουμε με τα ψιλοκομμένα ντοματίνια και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




6 ΣΧΟΛΙΑ

Katerina 10 Ιουλίου 2017 - 15:06

Είναι σίγουρα ιδανική για καλοκαίρι! Αχτύπητος συνδυασμός! Πολλά φιλιά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
dolmadaki 6 Ιουλίου 2017 - 20:43

νομιζω τα μακαρονια εχουν σκοπο ζωης τους το δεσιμο με τον κιμα!!! κιμασ κ μακαρονι = λοβ φορ εβερ!! εξαιρετικο και ελαφρυ πιατο με τα καλοκαιρινα ντοματινια και την τσαχπινια του ρεγγατο! ειμαι σιγουρη οι μικρες καθαρισαν την κατσαρολα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoonstories 6 Ιουλίου 2017 - 14:22

Σίγουρη και νόστιμη συνταγή.Σπάνια λες όχι σε τέτοια γεύση. Προσωπικά λατρεύω τα ζυμαρικά και έχω αδυναμία στη μπολονέζ και στην καρμπονάρα…οι θερμίδες όμως…Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 6 Ιουλίου 2017 - 09:47

Εμείς ανετα μπορούμε να υποστηρίξουμε την διαφήμιση που λεέι ”είμαστε μακαρονάδες..τι να κάνουμε?” Tα μακαρόνια είναι η λύση στο δεν έχω φαγητό ..
ποτέ δεν θα πουν τα παιδιά όχι σε μακαρόνια. Μπορουν να τρωνε 7 μερες την εβδομα΄δα. Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ να τα περιορίσω αλλα δεν τα καταφέρνω πάντα.

Πολύ ωραια ιδεα η μουσταρδα και το κετσα στο κιμα.
Υπεροχες φωτογραφίες.

Φιλια πολλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρης 5 Ιουλίου 2017 - 23:01

Τι ωραία καλοκαιρινά χρώματα και αρώματα Ερμιονη! Νομίζω πως όλοι μας ως παιδιά θέλαμε μόνο μακαρόνια :-) και παγωτά :-)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κωνσταντία 5 Ιουλίου 2017 - 22:56

Καλησπέρα Ερμιόνη, η αλήθεια είναι ότι το αγοράκι μου δεν αγαπάει πολύ τα ζυμαρικά. Όταν θέλω να δω το πιάτο άδειο, τότε τηγανίζω ή ψήνω στα κάρβουνα σαρδέλες και τηγανίζω κολοκυθάκια σαν τσιπς. Επίσης ψήνω στο φούρνο κολοκυθοκεφτέδες. Αν και είναι μικρός σχετικά, θέλει άλλες γεύσεις. Τώρα για τα μακαρόνια, τον τελευταίο καιρό μισοβράζω τα κοχυλάκια μου και μετά τα βάζω μέσα στον κιμά για να ολοκληρωθεί το βράσιμο . Ο κιμάς είναι εμπλουτισμένος με διαφορετικές πιπεριές, καλαμπόκι και φυσικά μανιτάρια. Στο τέλος τρίβω κεφαλοτύρι και έτσι αδειάζει το μπωλ του. Δύσκολα τα πράγματα όταν έχεις παιδιά. Η εφευρετικότητα χτυπάει κόκκινο.
Καλή συνέχεια και ελπίζω να περάσετε καλά στις διακοπές σας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα