Σοκολατένιος κορμός με αμύγδαλα

Ένας σοκολατένιος κορμός με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης που απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και έχει πολύ πλούσια γεύση!

Σοκολατένιος κορμός με αμύγδαλα

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, βασιλόπιτες, χριστόψωμα.
Μπισκότα, τρουφάκια, lebkuchen, πουτίγκες, πανετόνε, στόλεν, κορμοί.

Πόσο υπέροχα είναι τα γιορτινά γλυκά!

Τι συνηθίζετε να φτιάχνετε αλήθεια; Ποιες είναι οι μυρωδιές που πλημμυρίζουν την κουζίνα σας την περίοδο των γιορτών;
Τα μελομακάρονα και οι σοκολατένιοι κουραμπιέδες δεν λείπουν ποτέ από το σπίτι μας.
Στα αγαπημένα μας πρόσωπα προσφέρουμε fudge και τρουφάκια (αν και φέτος έχω κάτι διαφορετικό υπόψη μου και θα σας το δείξω σε επόμενη ανάρτηση).
Ένα λαχταριστό μπισκότο και ένα ποτήρι γάλα περιμένουν πάντα τον Άγιο Βασίλη.
Και κάθε χρόνο ανυπομονούμε για την αγαπημένη μας βασιλόπιτα με σοκολατένια γέμιση και κραμπλ.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας χριστουγεννιάτικο γλυκό;

Αυτή κι αν είναι δύσκολη ερώτηση!
Ο Κωστής λατρεύει το πανετόνε, αυτό το πανύψηλο, αφράτο και γεμάτο φρουτένια αρώματα τσουρέκι.
Φέτος είναι νομίζω η χρονιά που θα επιχειρήσω να το φτιάξω.

Σοκολατένιος κορμός με αμύγδαλα

Η δική μου αδυναμία είναι οι όμορφοι και χιονισμένοι κορμοί. Ανέκαθεν θεωρούσα τα αέρινα cheesecakes και τους ντελικάτους κορμούς ως τον ιδανικό επίλογο μιας χαρούμενης συνεύρεσης ή μιας γιορτινής περίστασης.
Στη γιορτή της Ιφιγένειας αυτά τα γλυκά είχαμε. Cheesecake και κορμό. Και στα γενέθλια της Ισμήνης επέλεξα -αντί τούρτας- να ετοιμάσω και να διακοσμήσω τον ίδιο σούπερ σοκολατένιο και πολύ πλούσιο σε γεύση κορμό.

Σοκολατένιος κορμός με αμύγδαλα

Αυτόν τον κορμό.

Και σας προτείνω να τον ετοιμάσετε και να τον απολαύσετε ή να τον προσφέρετε ως δώρο. Αυτός ο σοκολατένιος κορμός με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης απαιτεί λίγα βασικά υλικά και μόλις 30′ προετοιμασίας. Κόβεται σε ωραία (μεγάλα κατά προτίμηση) κομμάτια, ενώ αν χρησιμοποιήσουμε μια πιο ιδιαίτερη φόρμα, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Σε σχέση με τους ξηρούς καρπούς, μας ενδιαφέρει απλά να έχουν συνολικό βάρος 160 γραμμάρια, οπότε αν θέλετε πειραματιστείτε ελεύθερα με τα είδη και τις ποσότητες. Αν αγαπάτε το άρωμα της κανέλας ωστόσο, μην αλλάξετε τα μπισκότα. Ταιριάζουν φανταστικά με τη γεμάτη γεύση της σοκολάτας.

Σοκολατένιος κορμός με αμύγδαλα

Συνεχίζοντας τα όμορφα εδώ στο blog, σας έχω ένα δώρο που πιστεύω ότι θα σας αρέσει πολύ!

Όταν είχαν δημοσιευτεί τα κεκάκια βανίλιας με δυο ειδών σοκολάτες, είχα λάβει αρκετές ερωτήσεις σχετικά με τη φόρμα Mini Raggio που είχε χρησιμοποιηθεί για τη συνταγή.

Μία τυχερή αναγνώστρια λοιπόν (ή ένας τυχερός αναγνώστης βεβαίως βεβαίως) θα κερδίσει την όμορφη και πρακτική φόρμα Mini Raggio της Silikomart!

grecia4

Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε ένα σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση και να μου πείτε ποια είναι τα αγαπημένα σας γιορτινά γλυκά!

Εάν έχετε την καλοσύνη να κοινοποιήσετε το διαγωνισμό στο facebook ή/και να δηλώσετε ότι σας αρέσει η σελίδα των tastes, θα σας είμαι όπως πάντα ευγνώμων!

Σοκολατένιος κορμός με αμύγδαλα

Σοκολατένιος κορμός με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης

Eτοιμασία: 30 minutes
Αναμονή: 8 hours
Συνολικά: 30 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: κορμός με αμύγδαλα
Μερίδες: 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ
Ένας σοκολατένιος κορμός με λίγα, απλά υλικά, ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και πολύ πλούσια γεύση!

Υλικά

  • 400 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 180 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 360 γρ. μπισκότα κανέλας χοντροσπασμένα
  • 100 γρ. αμύγδαλα ψημένα και ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. λικέρ καφέ

Εκτέλεση
 

  • Bάζουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και τη στρώνουμε με λαδόκολλα. Φροντίζουμε η λαδόκολλα να προεξέχει από τις άκρες της φόρμας, ούτως ώστε να μπορούμε να ξεφορμάρουμε το γλυκό με ευκολία.
  • Ρίχνουμε το σοκολατένιο μίγμα μέσα στη φόρμα.
  • Τοποθετούμε τον κορμό στο ψυγείο για αρκετές ώρες (ιδανικά ένα ολόκληρο βράδυ).

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

90 ΣΧΟΛΙΑ

Σοφια 19 Δεκεμβρίου 2017 - 19:07

Για εμάς το καλύτερο γλυκό των Χριστουγέννων είναι τα μελομακάρονα και της πρωτοχρονιάς η βασιλόπιτα. Δεν προλαβαίνω να τα φτιάχνω!! Καλά Χριστούγεννα σε όλους !

Mariazapatista 19 Δεκεμβρίου 2017 - 13:22

Λατρεύω τα μελομακάρονα και κάθε χρόνο τα περιμένω με ανυπομονησία! Αυτές οι φόρμες, όπως και όλες οι υπόλοιπες της ίδιας εταιρείας που έχεις χρησιμοποιήσει μου έχουν κλέψει την καρδιά! Πραγματικά εντυπωσιακές! Καλές γιορτές σε όλους!

Maria Ifadopoulou 19 Δεκεμβρίου 2017 - 01:23

Τα αγαπημένα μου γιορτινά γλυκά είναι τα μελομακάρονα, ο μπακλαβάς, το τιραμισού κι ο κορμός με κρέμα κάστανου. Πάντως κι ο κορμός που μας δείχνεις φαίνεται υπέροχος! Καλές γιορτές!

Νίκη Αννίνου 19 Δεκεμβρίου 2017 - 00:42

Μελομακάρονα! Καλές γιορτές, γλυκές και νόστιμες!

ΕιρήνηΔ 18 Δεκεμβρίου 2017 - 21:09

Καλές Γιορτές με υγεία! Φαίνεται πολύ νόστιμη κι αυτή η συνταγή σου. στο σπίτι μου Χριστούγεννα=κουραμπιέδες!

Φανή 18 Δεκεμβρίου 2017 - 13:32

Το αγαπημένο μου χριστουγεννιατικο γλυκό είναι τα μελομακάρονα! Πάντως κι ο κορμός σου φαίνεται τέλειος και εύκολος και μπαίνει στα υπ’όψη. Καλές γιορτές σε όλους!

Ιουλιέτα@twistandbake.com 18 Δεκεμβρίου 2017 - 12:04

Νομίζω σε όλα θα απαντήσω ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ!! Τα λατρεύω και κάθε χρόνο περιμένω πως και πως να μπει ο Δεκέμβριος και να ξεκινήσω τα ψησιματα!! Τα αρώματα, η υφή του, τα σπασμένα καρύδια, είναι πολύ-πολύ αγαπημένο γλύκισμα!
Όσο για τις φόρμες, θυμάμαι ποοοοσο πολύ είχα ξετρελαίνει, σα χαριτωμένες μικρές κολοκύθες!!! Φανταστικό δώρο, ευχαριστουμε πολύ Ερμιονη!!

Φανή Λουκίδου 18 Δεκεμβρίου 2017 - 09:54

Οτιδήποτε περιλαμβάνει σοκολάτα, γίνεται αμέσως αγαπημένο γλυκό. Καλές γιορτές με γλύκα και αγάπη!

Angie 18 Δεκεμβρίου 2017 - 09:15

Μαζί με τους σοκολατένιους κουραμπιέδες σου, που τους λατρεύουμε, χθες φτιάξαμε με τα παιδιά μου και τον ΑΠΙΘΑΝΟ σοκολατένιο κορμό!! Σίγουρα έγινε ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά. Περιττό να πω ότι σήμερα δεν υπάρχει ούτε ψίχουλο στην πιατέλα! :)
Σου εύχομαι να περάσεις υπέροχες γιορτές με την οικογένειά σου!

Εύη Καραούλη 18 Δεκεμβρίου 2017 - 09:07

Καλημέρα!
Μελομακάρονα και κουραμπιέδες! Αλλά και αυτός ο κορμός φαίνεται υπέροχος!
Σκέφτομαι μήπως τον κάνω μίνι τουρτίτσα :)
Καλές γιορτές!

Ντιανα Μαρου 18 Δεκεμβρίου 2017 - 00:42

Τα Χριστούγεννα σημαινουν πρωτοτυποι κουραμπιέδες κορμοι με κρεμα καστανο και παβλοβεςς!! Σας ευχαριστούμε θερμά! Χαρούμενες γιορτές!!!!

Polina P 17 Δεκεμβρίου 2017 - 15:59

Μελομακάρονα!

Σισσυ 17 Δεκεμβρίου 2017 - 15:27

Τελευταια ανακαλυψα τους-σπιτικους-εννοειται κορμους και εχω κολλησει.Μου αρεσει το χριστουγεννιατικο τραπεζι να εχει κατι σε λεμονατο γλυκο για επιδορπιο αλλα και σοκολατα ανυπερθετως. Το καλυτερο μας παντως ειναι τα γλυκα που απολαμβανεις το πρωι οταν ακομα το στομαχι αντεχει. Φλερταρω κι εγω με την ιδεα να τολμησω πανετονε οποτε περιμενω εναγωνιως την προταση σου

Χρυσα 17 Δεκεμβρίου 2017 - 12:58

Εμένα το αγαπημένο μου χριστουγεννιάτικο γλυκό είναι το red velvet.!!!!αυτός ο κορμός όμως θα έχει την τιμητική του την ημέρα των Χριστουγέννων που θα καλέσω τις φίλες μου για καφέ στο σπίτι.

rena peirounaki 17 Δεκεμβρίου 2017 - 12:14

Ευχαριστω Ερμιονη μου ειναι πανευκολο και η γευση στο γουστο μου,το καλλιτερο γλυκο Χριστουγεννων για μενα ειναι τα μελλομακαρονα λιγο μελωμενα τραγανα καλοψημενα με μετρο βεβαια γιατι κανω διατροφη ειδικη!Ευχομαι ολοψυχα καλες γιορτες,να χαιρεσαι την ομορφη οικογενεια σου,και να μας δινεις ωραιες ιδεες,εισαι καταπληκτικη!

Dimitra • Counting SMiLES 17 Δεκεμβρίου 2017 - 10:13

Είναι ονειρεμένος ο κορμός σου Ερμιονάκι μου και τόσο λαχταριστός!!!!!! Το δικό μου αγαπημένο γλυκό είναι τα μελομακάρονα. Απλά και ταπεινά τα λατρευω ειδικά σε μπουκίτσες!!!!!
Φιλάρες πολλές

Πετρωνία 16 Δεκεμβρίου 2017 - 17:42

Καλησπέρα Ερμιόνη!Πάρα πολύ ωραίος ο κορμός σου!!Θα επιχειρήσω κάποια στιγμή να τον φτιάξω πάντοτε με την μοναδική βοήθεια των μικρών μαγείρων μου!!Όντας μία κλασική ελληνική οικογένεια,σίγουρα το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας θα έχει το παραδοσιακό άρωμα των μελομακάρονων,βουτυρένιων κουραμπιέδων και σιροπιαστών(μπακλαβά,σαραϊγλι και καταϊφι).Όμως απο τότε που δημιούργησα την δική μου οικογένεια,κάνω μια βασιλόπιτα κρουασάν,ένα είδος ζύμης τσουρεκιού γεμιστού με σοκολάτα,κανέλα,καρύδι και ζάχαρη.Είναι πολύ εντυπωσιακή και γευστική!Τείνει πλέον να γίνει μέρος των χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων που περιμένουν όλοι κάθε χρόνο να ετοιμάσω και να γευτούν!Σου εύχομαι καλές γιορτές,πάντοτε με υγεία σε ολόκληρη την οικογένεια σου!

Αντιγονη 16 Δεκεμβρίου 2017 - 09:05

Koυραμπιεδες και ολλανδικα μπισκοτα speculaas!!!! Καλα Χριστουγεννα!!!

Πεντότη Αντωνία 16 Δεκεμβρίου 2017 - 08:35

Κάθε χρόνο φτιάχνω τη βασιλόπιτα του Παρλιάρου με τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα. Γεμάτη γεύση! Απλά αλλάζω το ντεκόρ! Καλές γιορτές!

Νατασα 15 Δεκεμβρίου 2017 - 20:22

Μελομακάρονα με σοκολάτα! Και μετά από αυτόν τον κορμό-που θα φτιάξουμε οπωσδηποτε- θα πάρουμε τα κιλά των εορτών πολύ πιο πριν τα Χριστούγεννα! Εξαίρετη η συνταγή και το δωρακι. Ευχαριστούμε ????

VOULA 15 Δεκεμβρίου 2017 - 11:56

Μου αρέσει πολύ ο σοκολατένιος κορμός με παντεσπάνι και τα χειροποίητα μελομακάρονα!

Φρόσω 15 Δεκεμβρίου 2017 - 09:41

Καλημέρα ,αγαπημένα μελομακάρονα και κουραμπιέδες αλλά και ο υπέροχος μπακλαβάς της γιαγιούλας μου.Το προσπαθώ δεν το καταφέρνω σαν εκείνη αλλά είμαι σε καλό δρόμο.Καλές γιορτές να έχετε και ευχαριστούμε για τις όμορφες ιδέες.

Marion 15 Δεκεμβρίου 2017 - 09:34

Μα είναι ωραίοι οι κορμοί για τις γιορτές. Ευπαρουσίαστο γλυκό.
Μου αρέσουν κι εμένα πολυ μαζί με τα μελομακάρονα φυσικά!!

Ωραία συνταγή αυτή ;)

(μη με βάλεις στην κλήρωση μια και έχω γεμίσει από φόρμες ;) )

Φιλιά πολλά

LovingYou 14 Δεκεμβρίου 2017 - 23:02

Αγαπημένο γιορτινό γλύκισμα το τσουρέκι με γέμιση σοκολάτα! Ο κορμός δείχνει λαχταριστός, δεν έχω φτιάξει ποτέ, μήπως να το δοκίμαζα…

ΜΑΡΑ ΤΣΙΟΥΡΗ 14 Δεκεμβρίου 2017 - 17:10

Το πανετόνε!

tzotzo 14 Δεκεμβρίου 2017 - 15:56

Μελομακάρονα!!!!

Νίνα 14 Δεκεμβρίου 2017 - 15:10

Καλησπέρα Ερμιόνη μου,
αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά??? χμμ.. τι να πρωτοδιαλέξω… λοιπόν, μελομακάρονα, κορμός σοκολατένιος και την τριάδα κλείνει το πανετόνε!!

Μαρια 14 Δεκεμβρίου 2017 - 14:54

Πολλά αγαπημένα γλυκά!! Σοκολάτα να ναι κι ο,τι να ναι!!ο κορμός είναι σίσου ραδιόφωνο στα αγαπημένα! !

Κατερινα 14 Δεκεμβρίου 2017 - 14:49

Αγαπημένο γλυκό τα μελομακάρονα!

ΑΝΝΑ 14 Δεκεμβρίου 2017 - 14:01

Φαίνεται τέλειος!!! Μία δοκιμή θα μας πείσει!!!

Λία 14 Δεκεμβρίου 2017 - 13:03

Καλημέρα Ερμιόνη μου!
Πάλι μας έβαλες σε σούπερ γιορτινή διάθεση (και όρεξη, χαχαχα) με τις υπέροχες φωτογραφίες σου!
Λοιπόν εμείς τρώμε κλασικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, εγώ τσακίζω τις δίπλες και φτιάχνω πάντα έναν σοκολατένιο κορμό για το καλό!
Να έχετε υπέροχες, οικογενειακές γιορτές με χαμόγελα!!!

Σταυρούλα Κανελάκη 14 Δεκεμβρίου 2017 - 12:16

ποιο να πρωτοδιαλέξω;;ο κορμός πάντως είναι στην κορυφή των προτιμήσεων μου!!Καλές γιορτές σε όλους μας!!

Έφη 14 Δεκεμβρίου 2017 - 10:46

Βλέπω τα tastes έχουν μπει εντελώς σε Christmas mood! Εγώ κάθε φορά φτιάχνω και κάτι νέο τις γιορτές, αλλά τα μελομακάρονα είναι σταθερή αξία, δικά μου ή συγγενών/φίλων μπορώ να τρώω όταν είναι καλοφτιαγμένα μέχρι να σκάσω! :) Αγαπημένα γλυκά πάντως ήταν ανέκαθεν τα κάθε είδους κέικ, για πιο γιορτινά δε τα poke cakes που σιροπιάζονται με μίγμα ζαχαρούχου – κρέμας – γάλακτος και στολίζονται με καραμέλα ή σοκολάτα, είναι η τελευταία μου μανία, ίσως φτιάξω και poke βασιλόπιτα!
Καλές γιορτές Ερμιόνη με υγεία και χαρά!

anap 14 Δεκεμβρίου 2017 - 10:24

Γεια σου Ερμιόνη μου με τις ωραίες συνταγές σου! θα φτιάξω τον κορμό σου σίγουρα το σκ που έρχεται. Το στρογγυλό του σχήμα να υποθέσω ότι οφείλεται σε κάποια φόρμα?
Από τα χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά γλυκά τρελαίνομαι για ωραίους, βουτυράτους κουραμπιέδες. Ενώ για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα προτιμήσω ένα δροσερό cheesecake ή κάποιο μιλφέιγ.
Όμορφες γιορτές να έχεις με την οικογένειά σου!

Ναταλία 14 Δεκεμβρίου 2017 - 10:17

Αγαπημένες αξεπέραστες οι δίπλες !!!!

HelenD 14 Δεκεμβρίου 2017 - 09:29

Χριστουγεννιάτικο γλυκό για μένα είναι το εκμέκ με κανταίφι. Φυσικά τα μελομακάρονα , τα στολισμένα μπισκότα και τα σοκολατάκια είναι τα στάνταρ. Ο κορμός σου-τι ωραία ιδέα- είναι πολύ όμορφος και εύκολος. Θα τον φτιάξω για να ευχαριστήσω τον γιό μου που αγαπά τη σοκολάτα, τώρα που θάρθει σπίτι για τις γιορτές. Οι φόρμες εξίσου χαριτωμένες.

Μαρία 14 Δεκεμβρίου 2017 - 09:14

Αυτές τις μέρες το σπίτι γεμιζει από μυρωδιές μελομακάρονων,κουραμπιέδων,μπισκότων που θα προσφερθούν σε αγαπημένα πρόσωπα.Νομίζω πως φέτος στα εορταστικά μας τραπέζια θα προστεθεί αυτός ο θεικός κορμός..καλές γιορτές!!

Χαρά Δημοπουλου 14 Δεκεμβρίου 2017 - 09:06

Μελομακαρονα, πανετονε… και ποτέ δεν λεμε όχι σε εναν σοκολατενιο κορμό!! Υπεροχες οι φορμιτσες!!! ???

Sophie 14 Δεκεμβρίου 2017 - 08:12

Γενικά δεν είναι ο τομέας μου τα γλυκά, συνήθως τα παίρνω έτοιμα. Όμως αυτή την φόρμα την έχω αγαπήσει και ο κορμός είναι αγαπημένο γλυκό των Παιδικών μου χρόνων και θέλω πολύ να το φτιάξω..

Σισσυ 14 Δεκεμβρίου 2017 - 07:31

Τελεια συνταγη, μαζι με τον κορμο ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ μας γλυκο για τα Χριστουγεννα ειναι τα μελομακαρονα
….. Τα λατρευουμε ολοι στην οικογενεια

Ολγα 14 Δεκεμβρίου 2017 - 06:55

Υπέροχη συνταγή ! Θα μου άρεσε να προσφέρω τον κορμό χιονισμένο και γιορτινό στο τραπέζι των Χριστουγέννων! Ευχαριστώ για την έμπνευση!

Σοφία Καστρινάκη 14 Δεκεμβρίου 2017 - 01:47

Συνήθως προτιμώ το σπιτικό προφιτερόλ, διότι το πετυχαίνω κιόλας, αλλά όλα τα γλυκά είναι πάντα καλοδεχούμενα!
Καλές γιορτές σε όλους! Και του χρόνου να είμαστε καλά!

TaniaM 14 Δεκεμβρίου 2017 - 00:57

Ο κορμός ειναι σίγουρα must! Κάνουμε και μελομακάρονα και κουλουράκια!

ΒΙΚΥ ΒΑΜΒΑΚΑ 14 Δεκεμβρίου 2017 - 00:17

Καλησπερα Ερμιονη μου. Τα γλυκα που δεν λειπουν ποτε απο το εορταστικο τραπεζι ειναι οι κουραμπιεδες μου, οι διπλες και τα σιροπιαστα με σοκολατα! Λατρευω τον κορμο σοκολατας γιαυτο και σε προηγουμενες γιορτες τον ειχα φτιαξει αλλα δυστυχως δεν εμεινα ευχαριστημενη απο το στολισμα που του εκανα κι ετσι παραιτηθηκα απο καθε αλλη προσπαθεια. Εσυ τον εχεις φτιαξει φυσικα τελειο :) Στρογγυλος και με ωραια σχεδια γυρω γυρω. Μπορεις να μου πεις πως τα κανεις σε παρακαλω? Επειδη φαινεται λαχταριστος θα ηθελα πολυ να τον φτιαξω για την γιορτη μου σε λιγες μερες. Καλες γιορτες σου ευχομαι!

ermioni 14 Δεκεμβρίου 2017 - 10:39

Βίκυ,
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τα καλά λόγια!

Σε σχέση με αυτά που με ρωτάς, για το συγκεκριμένο κορμό έχω χρησιμοποιήσει τη φόρμα Magic Wood της Silikomart, η οποία δημιουργεί αυτό το ημικυκλικό σχήμα και την ανάγλυφη υφή.
Εάν δεν διαθέτεις μια ημικυκλική φόρμα, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις λαδόκολλα για να τυλίξεις τον κορμό, να τον βάλεις στο ψυγείο για 2 ώρες ούτως ώστε να σταθεροποιηθεί χωρίς ωστόσο να σκληρύνει εντελώς και κατόπιν να τον βγάλεις από το ψυγείο και να του δώσεις με τα χέρια σου αυτό το ημικυκλικό σχήμα.

Για τα σχέδια τώρα, μπορείς να δοκιμάσεις να τα φτιάξεις με ένα πιρούνι, γδέρνοντας απαλά την επιφάνεια του κορμού. Για να καταλάβεις τι εννοώ, μπορείς να δεις αυτό το βίντεο, περίπου στα 7’22”.
Εναλλακτικά, επειδή δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο θα βγουν όμορφα τα σχέδια, μπορείς να καλύψεις τον κορμό με λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και να σχεδιάσεις με το πιρούνι πάνω στη σαντιγί.

Αυτά!
Εάν χρειάζεσαι οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση παραμένω στη διάθεσή σου!

Dimi 13 Δεκεμβρίου 2017 - 23:52

Φαινεται τελειος ο κορμος!!!Θα φτιαχτει αμεσαα!!!Ενα πολυ ωραιο γιορτινο γλυκο που μας αρέσει ειναι κεικ καστανο-σοκολατα..μιαααμ!!!Καλες γιορτες να έχουμε!!

Φανή 13 Δεκεμβρίου 2017 - 23:07

Καλές γιορτές! Μελομακάρονα!!!! Και σίγουρα κουραμπιέδες! Παραδοσιακά!
Μετά το γεύμα πάντα υπάρχει και καποιο cheesecake, φέτος θα είναι με πραλινα όμως!?

Αθανασία Αγκιστριώτου 13 Δεκεμβρίου 2017 - 22:57

Τι όμορφο δώρο! Αν και δεν τρώω γλυκά, μ’ αρέσουν τα μελομακάρονα.

Πόπη Μουρατίδου 13 Δεκεμβρίου 2017 - 22:48

Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά (κουραμπιέδες μελομακάρονα) Μέχρι να έρθουν τα Χριστούγεννα συνήθως τα έχουμε (Έχω) φάει! Οπότε τις ημέρες των εορτών φτιάχνω τις περισσότερες φορές μιλφειγ που είναι πιο ελαφρύ! Καλές κ γλυκές γιορτές να έχουμε με αγάπη _Πολύ αγάπη! ?

ChrisDem 13 Δεκεμβρίου 2017 - 22:23

Αγαπημενα μας και πλεον κλασσικα τα σπιτικα σοκολατακια φερρερο που φτιαχνουμε στο σπιτι!

Ιωαννα θεοδοσιαδου 13 Δεκεμβρίου 2017 - 22:16

Εκμεκ καταιφι και σιροπιαστα!!!?⛄❄?

Σοφια Γ 13 Δεκεμβρίου 2017 - 22:15

Ιταλικό τιραμισου ή μπανοφι! Δε μπορείς ποτέ ν’ αντισταθεις :)

Κωνσταντία 13 Δεκεμβρίου 2017 - 22:14

Καλησπέρα! Σε ποιον δεν αρέσει ο κορμός; Αγαπημένο γλυκό των παιδικών χρόνων που τώρα τα Χριστούγεννα,στο σπίτι μας, παίρνει τη μορφή του κορμού κατσαρόλας. Τα τελευταία χρόνια τον έχω καθιερώσει ως το “απόλυτο γλυκό” και σερβίρεται με κρέμα (φυτική κρέμα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα) και στολίζεται με πολύχρωμη τρούφα. Καλά,γλυκά και δημιουργικά Χριστούγεννα σε όλους!

Σοφία Φιλίδου 13 Δεκεμβρίου 2017 - 22:10

Εκτός από τα κλασικά, φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου, καριοκες, ροξακια και φυσικά σοκολατενιο κορμό. Ευχαριστούμε για το όμορφο δώρο. Καλές γιορτές.!!!!

Φανή Μαλούτα 13 Δεκεμβρίου 2017 - 22:05

Τέλειος ο κορμός σου Ερμιόνη μου! Θα δοκιμαστεί σίγουρα, αν και είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα!
Ευχαριστούμε για το δωράκι!

Ελπίδα - two boys and hope 13 Δεκεμβρίου 2017 - 22:04

Υπέροχος ο κορμός Ερμιόνη μου!! Και τα μπισκότα κανέλας πρέπει να ειναι φανταστικά!! Τα δικα μου αγαπημένα γλυκα ειναι τα μελομακάρονα και κορμος!!

Ελπίδα Γαλανοπούλου 13 Δεκεμβρίου 2017 - 21:50

Καλησπέρα! Το αγαπημένο γλυκό των δικών μου Χριστουγέννων είναι το μιλφειγ!! Ευχαριστούμε πολύ για το δώρο!! Υπέροχο!!!
Καλά Χριστούγεννα!!

Μαρινα Γκουβουση 13 Δεκεμβρίου 2017 - 20:49

Πολύ ομορφή συνταγη. Ό Κορμός είναι το αγάπημένο μου χριστουγεννιάτικο γλυκό!
Καλες γιορτές

Χρυσούλα 13 Δεκεμβρίου 2017 - 20:46

Αν και δεν τρελαινομαι για τα γλυκα, οι σπιτικοι κουραμπιεδες που φτιαχνω εχουν ξεχωριστη θέση στο εορταστικο τραπέζι, οπως επίσης και η πολίτικη βασιλόπιτα της γιαγιάς μου!

Κατερίνα 13 Δεκεμβρίου 2017 - 20:40

Πόσο διαφορετικά φορμακια για κέικ…!
Καρυδοκουραμπιέδες, παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλύκισμα στην Αρκαδία._
Καλές γιορτές!

Ellie 13 Δεκεμβρίου 2017 - 20:37

Νομίζω δεν θα πρωτοτυπήσω αν πω τα μελομακάρονα ως αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων! Αλλά, όπως βλέπω τώρα και τον κορμό.. δεν θα έλεγα ποτέ όχι!
Καλές γιορτές!

Κανατσιοπουλου καλλινικη 13 Δεκεμβρίου 2017 - 20:29

Τα μελομακαρονα!!!?????

Ολυμπία 13 Δεκεμβρίου 2017 - 20:19

Ο κορμός είναι τέλειος, το ίδιο και οι φόρμες της silikomart.Το αγαπημένο μας χριστουγεννιάτικο γλυκό είναι ο μπακλαβάς!!!

Panagiota Goutzourela 13 Δεκεμβρίου 2017 - 20:15

Τα μελομακάρονα βέβαια αλλά πάντα φτιάχνουμε και δίπλες, αγαπημένο γλυκό του γιου αλλά και σοκολατάκια από βρασμένα κάστανα και βουτηγμένα σε κουβερτούρα γάλακτος που αρέσουν σε όλη την οικογένεια αλλά και στους φίλους!
Σας ευχαριστούμε πολύ!!! Καλές γιορτές!!!

Παναγιώτα 13 Δεκεμβρίου 2017 - 20:04

Αχ,αυτές οι φόρμες! Είχα μπει τότε στην ιστοσελίδα από όπου τα προμηθεύεσαι, αλλά δε συνέφεραν τα μεταφορικά η αλήθεια είναι. Για τις γιορτές μου αρέσουν τα plum cakes όπου προσθέτω και λίγη λιωμένη σοκολάτα από πάνω. Ο κορμός φαίνεται υπέροχος!!! Ευχαριστούμε!

Κωνσταντίνα 13 Δεκεμβρίου 2017 - 20:04

Σαν τα μελομακάρονα δεν έχει!

Ολγα Κουζιωκα 13 Δεκεμβρίου 2017 - 19:53

Τούρτα πορτοκαλι/μανταρίνι ! Ευχαριστώ πολύ κ καλές γιορτές με υγεία!

Penelope 13 Δεκεμβρίου 2017 - 18:53

Αχ αυτό το αγαπημένο “μαμαδίστικο” γλυκό με τις τόσες του παραλλαγές. Ξυπνά κάθε αίσθηση!!
Με το καλό λοιπόν, στα φετινά Χριστούγεννα, Ερμιόνη μου.
Χαιρετισμούς πολλούς και φιλιά.

Γιώτα 13 Δεκεμβρίου 2017 - 18:48

Κλασική αξία: κουραμπιέδες..με ούζο κ όχι ροδόνερο..!!
Καλές γιορτές!!!
??????????????

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 13 Δεκεμβρίου 2017 - 17:15

Αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό οι κουραμπιέδες!Αλλά όχι οι έτοιμοι…Οι σπιτικοί που μοσχοβολάνε βούτυρο…Και εννοείται μελομακάρονα και δίπλες!Καλές γιορτές σε όλους!

Γεωργια 13 Δεκεμβρίου 2017 - 17:15

Φαίνεται τέλειος ο κορμός…..τα αγαπημένα μου γλυκά ειναι οι καριόκες και τα τρουφάκια,τωρα για τις γιορτές….οι φορμίτσες είναι πολυ ωραίες!!καλές γιορτές!

Anthi 13 Δεκεμβρίου 2017 - 16:21

Νομίζω ότι τα Χριστούγεννα κρατάω μια ξεχωριστή θέση για τα μελομακαρονα… Ανακάλυψα και αυτά με την επικάλυψη σοκολάτας και… Άσε… Καλά οι φορμιτσες είναι υπέροχες!!!

ELENI K. 13 Δεκεμβρίου 2017 - 15:59

Τα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων είναι ο κορμός, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες. Μου αρέσει όμως να πειραματίζομαι και με γιορτινά cupcakes και νόστιμα μπισκότα. Καλές γιορτές!!!

Ζηνοβία 13 Δεκεμβρίου 2017 - 15:53

Λατρεύω τα μπισκότα κανέλας και πολύ χαίρομαι που επιτέλους αξιοποιούνται σε μια συνταγή!! Δεν μπορώ να αντισταθώ σε μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας! Ευχαριστούμε πολύ! Καλές γιορτές!

Ελένη 13 Δεκεμβρίου 2017 - 15:51

Καλησπέρα σας!
Αγαπημένα μου Χριστουγεννιάτικα γλυκά εκτός μελομακάρονα και κουραμπιέδες,οτιδήποτε έχει σοκολάτα.Μου αρέσουν επίσης πολύ τα στολισμένα μπισκότα και καπκεικς.

Γεωργια Κατσικαρωνη 13 Δεκεμβρίου 2017 - 15:50

Ερμιονη μου παντα μας εκπλητεις με τις ομορφες αναρτησεις.Φανταζομαι τους δικους σου ανθρωπους.Θα τους εχεις τρελανει (με την καλη εννοια).Καλες γιορτες!!!!!!!!!

Γιαννα 13 Δεκεμβρίου 2017 - 13:36

Γλυκιά μου Ερμιόνη τα μπισκότα σου καί τα γλυκά σου τα έχω δοκιμαση σχεδόν όλα είναι τέλεια σε ευχάριστο τα φτιάχνω και τα μοιράζω γιατί το δικο μου παιδάκι λείπει στο εξωτερικο δυστυχώς το αγαπημένο μου γλυκό τον Χριστουγέννων είναι η κουραμπιέδες τους λατρεύω καλες γιορτές να έχεις μαζί με την οικογένεια σου

Κοραλία Τσαγκαράτου 13 Δεκεμβρίου 2017 - 12:55

Θα τον φτιάξω τον κορμό! Ο κορμός είναι το αγαπημένο μου γλυκό των Χριστουγέννων.
Χρόνια πολλά και καλά Ερμιόνη μου, να χαίρεσαι τα κορίτσια και τον αγαπημένο σου Φιλάκια πολλά

Σοφία Τ. 13 Δεκεμβρίου 2017 - 12:55

Τα μελομακάρονα φυσικά!Καλές γιορτές να έχουμε!!!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ 13 Δεκεμβρίου 2017 - 12:47

Καλημέρα Ερμιόνη! Τα αγαπημένα μου γιορτινά γλυκά είναι οι δίπλες και ο σοκολατένιος κορμός !!! Καλές γιορτές και να περάσετε πολύ όμορφα με τα παιδάκια σας!

Maria pandremmenou 13 Δεκεμβρίου 2017 - 12:27

Αγαπημενα γλυκα ειναι τα μπισκοτα με σχεδια γλασου και οι κουραμπιεδες. Φυσικα ο κλασικος κορμος ειναι σταθερη αξια! Ειδικα με καστανο. Καλες γιορτες , με υγεια να εχουμε Ερμιονη μου!

Ioanna 13 Δεκεμβρίου 2017 - 12:10

Μελομακάρονα ζουμερά εννοείται και με μπόλικο καρύδι και δίπλες με μέλι! Κλασικά και αγαπημένα!

Μαρία Μαλάμου 13 Δεκεμβρίου 2017 - 12:00

Λίγο πιο κλασσική αλλά μου αρέσει στις γιορτες να απολαμβάνω τα μελομακαρόνα καο τους κουραμπιέδες καθώς και δίπλες όταν βρεθώ στη θεία μου!!!! Τα καρυδάτα είναι επίσης απο τα αγαπημενα μου που απολαμβάνουμε στις γιορτές των Χριατουγέννων

Ευαγγελία 13 Δεκεμβρίου 2017 - 11:55

Καλημέρα Ερμιόνη μου!
Υπέροχος ο κορμός και τυχαίνει να είναι το οικογενειακό μας ΑΠΟΛΥΤΟ γλυκό..!

Ευχαριστούμε πολύ!!!

Μαρία 13 Δεκεμβρίου 2017 - 11:54

Μαζί με τα κλασικά μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες ένας σοκολατένιος κορμός ολοκληρώνει το εορταστικό μας τραπέζι! Αυτή είναι η συνταγή που θα δοκιμάσω φέτος! Ευχαριστούμε πολύ! Καλές γιορτές με υγεία κι ευτυχία!

Χρύσα 13 Δεκεμβρίου 2017 - 11:50

Καλημέρα Ερμιόνη από την παγωμένη και χιονισμένη Γερμανία. Νομίζω οτι από σήμερα θα αρχίσω να βλέπω τους χιονισμένους κορμούς γύρω μου με άλλο μάτι ;)
Φέτος το σπίτι δε θα μυρίσει τα γλυκάκια της μανούλας καθότι δε θα παω Ελλάδα για γιορτες, η γλυκιά μου όμως φρόντισε και μου έστειλε μελομακάρονα αρχές του μήνα!
Επειδή είμαι καινούρια νοικοκυρά/μαγείρισσα (24 χρονών) μπορείς να μου δώσεις μία ιδέα για το πως μπορώ να σχεδιάσω τον κορμό στην επιφάνεια του γλυκού; Και πως βγήκε στρόγγυλο; Αν το βαλω στη φόρμα δε θα ισιώσει πχ σαν τον κορμο σου με νουτέλα;
Αν το δωρακι σου δέχεται να ταξιδέψει θα ήθελα να παρω μέρος στον διαγωνισμό σου.

Ελεύθερια Παχιαδακη 13 Δεκεμβρίου 2017 - 11:49

Καλημέρα. Το αγαπημένο μου Χριστούγεννιατικο γλυκό είναι τούρτα αμυγδάλου με πορτοκάλι.

Σοφία 13 Δεκεμβρίου 2017 - 11:35

Προφιτερόλ ή τσιζκέικ. Γενικά καλή παρέα να υπάρχει και υγεία. Φιλιά πολλά.

Αγγελικη 13 Δεκεμβρίου 2017 - 11:32

Τι ομορφος ευκολος και σίγουρα νοστιμος σοκοκορμός!!!!! Εννοειται οτι θα δοκιμαστει στην προ-ερταστικη περιοδο που διανύουμε ώστε να ξαναφτιαχτεί τα Χριστουγεννα με επιτυχια. Λοιπον, εκτος των παραδοσιακών γλυκων κουραμπιεδομελομακάρονων, εγω πάντα φτιάχνω σου γεμιστά με lemoncurd και λιγη σαντιγυ αρωματισμενη με ξυσμα λεμονιου (μπας και σπάσει το λιπος που καταναλώθηκε ε?) και ταρτα κολοκύθας με μπολικο κανελογαρυφαλλομπαχάρι μεσα για χουχουλιαρικη αισθηση. Συνήθως τιμάμε και τιραμισου και μιλφειγ ελαφρια και αρωματισμένα με βανιλια. Φιλια σε ολους και εύχομαι ομορφες, ηρεμες και οικογενειακες γιορτες!!!!!

Βικτωρία 13 Δεκεμβρίου 2017 - 11:25

Καλημέρα Ερμιόνη μου! Περιμένω πως και πως να μυρίσει το σπίτι μας από τα διάφορα είδη μπισκοτάκια που ψήνουμε κάθε χρόνο και τα οποία προορίζονται για δωράκια σε φίλους. Μας αρέσουν επίσης τα χριστουγεννιάτικα κέικ με αποξηραμένα φρούτα καθώς και οτιδήποτε σοκολατένιο και αέρινο. Με αυτές τις φορμίτσες πραγματικά έχω τρελαθεί, ευχαριστούμε πολύ πολύ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα