Αυγά σύννεφα με μπέικον και γραβιέρα

Αυγά σύννεφα με μπέικον και γραβιέρα

Αυτά τα ψητά αυγά που μοιάζουν με όμορφα συννεφάκια ήθελα να τα δοκιμάσω εδώ και περίπου ένα χρόνο, καθώς ήταν μία από τις τάσεις της περσινής άνοιξης.
Η τάση μπορεί να καταλάγιασε, ωστόσο ο ουρανός παραμένει συννεφιασμένος, οπότε μπορούμε σήμερα να μιλήσουμε για τα «αυγά σύννεφα» (γνωστά επίσης ως cloud eggs).

Αυγά σύννεφα με μπέικον και γραβιέρα

Τι είναι τα αυγά σύννεφα;

Είναι ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα που -αφού προσθέσουμε τα υλικά της αρεσκείας μας- τα μεταφέρουμε σε ταψί και τους δίνουμε «συννεφένιο σχήμα». Ανοίγουμε κατόπιν μια λακουβίτσα στο κέντρο τους και εκεί μέσα τοποθετούμε με προσοχή τον κρόκο.
Ψήνουμε τα αυγά για λίγα λεπτά και τα απολαμβάνουμε ιδανικά με ζεστό ψημένο ψωμάκι.

Είναι αέρινα και βελούδινα, εύκολα και υγιεινά, ιδανικά για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας όμορφα και γευστικά.

Αυγά σύννεφα με μπέικον και γραβιέρα

Τι υλικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε;

Ένα ωραίο αλμυρό τυράκι (σκεφτείτε γραβιέρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα, πεκορίνο), κάποιο ψιλοκομμένο αλλαντικό (ζαμπόν, μπέικον, καπνιστή γαλοπούλα είναι οι συνήθεις, αλλά όχι οι μόνοι «ύποπτοι») και φρέσκα μυρωδικά (σχοινόπρασο, μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός, δυόσμος, ρίγανη), απογειώνουν τη γεύση των αυγών.

Οι δυνατοί συνδυασμοί υλικών είναι πραγματικά απεριόριστοι κι εμείς αγαπάμε τα εύκολα και ευέλικτα πιάτα!

Αυγά σύννεφα με μπέικον και γραβιέρα

Με τι σερβίρουμε τα αυγά σύννεφα;

Οπωσδήποτε με ζεστό ψημένο ψωμάκι!
Οι υφές -τραγανή του ψωμιού, βελούδινη του αυγού- μπλέκονται ευχάριστα, ενώ το γευστικό πάντρεμα είναι βεβαίως πέρα για πέρα αρμονικό!
Τα σερβίρουμε επίσης με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, με μπούκοβο, με ντοματίνια, με σπανάκι ή/και μανιτάρια σοτέ, με πράσινα σαλατικά, με ένα μερακλίδικο λουκάνικο.
Βασικά, sky is the limit!

Αυγά σύννεφα με μπέικον και γραβιέρα

Προσέξατε το πιάτο με τα δύο αυγά;
Προοριζόταν αρχικά για τον Κωστή, αλλά διεκδικήθηκε και τελικά καταναλώθηκε (με ενθουσιασμό και διαρκή επανάληψη των λέξεων «μμμ» και «τέλειο») από το μικρό μας παμφάγο.

Συγχωρέστε με για την κάπως ανεπίκαιρη συνταγή, αλλά πραγματικά δυσκολεύομαι να μπω σε ρυθμούς Πάσχα, μαγειρικά τουλάχιστον!
Μη μαγειρικά -και ειδικά τα σαββατοκύριακα- αναζητούμε έντονα την επαφή με την υπέροχη ανοιξιάτικη φύση!

Αυγά σύννεφα με μπέικον και γραβιέρα

Eτοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 10 minutes
Γεύμα: πρωινό
Λέξη-κλειδί: αυγά σύννεφα
Μερίδες: 4
Τα αυγά σύννεφα είναι εύκολα, υγιεινά και γευστικά! Ετοιμάζονται με ελάχιστα υλικά και προσαρμόζονται όπως ακριβώς τα θέλουμε!

Υλικά

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
  • Σπάμε τα αυγά και με προσοχή ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και βάζουμε κάθε κρόκο σε μικρό μπολ ή ποτηράκι του καφέ.
  • Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το μπέικον και τη γραβιέρα και τα ενωματώνουμε με απαλές κινήσεις, χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε τη μαρέγκα στο ταψί σχηματίζοντας 4 φωλιές. Προσπαθούμε να δώσουμε σε κάθε φωλιά τη μορφή σύννεφου. Ανοίγουμε μια μικρή λακουβίτσα στη μέση κάθε φωλιάς.
  • Ψήνουμε τα αυγά για 4-5′. Κατόπιν τα βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε με προσοχή τους κρόκους στο κέντρο κάθε φωλιάς, ξαναβάζουμε τα αυγά στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 4-5′ ακόμα.
  • Σερβίρουμε τα αυγά με σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ταιριάζουν όμορφα με ζεστό ψημένο ψωμί.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




2 ΣΧΟΛΙΑ

LovingYou 28 Μαρτίου 2018 - 15:02

Καταπληκτικά θα έλεγα! Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 28 Μαρτίου 2018 - 21:37

Είναι αρκετά γευστικά και χαριτωμένα νομίζω ????

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα