Ψωμάκια γεμιστά με μαλακό τυρί μαστέλο και αυγά

Ψωμάκια γεμιστά με μαλακό τυρί μαστέλο και αυγά

Το τυρί αποτελεί για μένα το αλμυρό ισοδύναμο της σοκολάτας.

Με απλά λόγια το λατρεύω και νομίζω ότι θα δυσκολευόμουν αφάνταστα να ζήσω σε έναν κόσμο χωρίς τυρί.
Εξαιρείται το cottage και κάποια τοπικά τυριά, όπως για παράδειγμα το ξινότυρο Νάξου (λυπάμαι Κωστή, η απόφασή μου είναι οριστική).

Αγαπώ επίσης τα ψωμάκια που γεμίζονται με καλούδια και τρώγονται με το χέρι.

Θυμηθείτε:

Και τα αυγά.

Πώς γίνεται να μην αγαπώ τα αυγά όταν μου θυμίζουν όμορφα πρωινά Κυριακής των παιδικών μου χρόνων. Με τη μαμά να είναι στην πρωινή λειτουργία, εμένα και τον μπαμπά να τηγανίζουμε αυγά μάτια (πάντα με πολλή προσοχή προκειμένου να μη σπάσει ο κρόκος), να τα πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι και να τα τρώμε ακούγοντας κρητικά πεντοζάλια στο ραδιόφωνο.

Ψωμάκια γεμιστά με μαλακό τυρί μαστέλο και αυγά

Τι έχουμε λοιπόν;

Ψωμάκια + τυρί + αυγά = γεμιστά ψωμάκια, εύκολα και γευστικά

Για τη συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστούμε μεγαλούτσικα ψωμάκια, ούτως ώστε να μπορούμε να τα γεμίσουμε εύκολα. Και να είναι χορταστικά βεβαίως!

Ψωμάκια γεμιστά με μαλακό τυρί μαστέλο και αυγά

Αυτά τα γεμιστά ψωμάκια:

  • Απαιτούν ελάχιστα σκεύη, άρα λιγότερο πλύσιμο. Παρακαλώ!
  • Τρώγονται με τα χέρια, οπότε μπορούμε να τα μεταφέρουμε όπου θέλουμε. Ακόμα και στην παραλία!
  • Ετοιμάζονται με απλό τρόπο και εξαιρετικά γρήγορα. Ακόμα γρηγορότερα αν δεν σας αρέσουν τα μανιτάρια και αποφασίσετε να τα παραλείψετε.
  • Είναι ευέλικτα, που σημαίνει ότι μπορείτε να επιστρατεύσετε τη δημιουργικότητά σας και να δημιουργήσετε αμέτρητες παραλλαγές που θα αφήσουν άπαντες ικανοποιημένους. Μία σημαντική παρατήρηση: θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιο αλλαντικό, ούτως ώστε να επικαλύψετε εσωτερικά τα τοιχώματα του ψωμιού. Ο λόγος είναι ότι διαφορετικά το ψωμί θα «απορροφήσει» μέρος του αυγού και το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που θέλουμε.
  • Είναι υπερνόστιμα. Ψωμάκι που αλείφεται με βούτυρο, ψήνεται και γίνεται απερίγραπτα τραγανό, ένα ωραίο αλλαντικό, τυράκι που λιώνει υπέροχα και κάθε άλλο υλικό που κάνει την καρδιά μας να σκιρτά.
Ψωμάκια γεμιστά με μαλακό τυρί μαστέλο και αυγά

Όσον αφορά το τυρί, μπορείτε φυσικά να επιλέξετε οποιοδήποτε σας αρέσει, αρκεί να λιώνει όμορφα. Επέλεξα να χρησιμοποιήσω άφθονο μαλακό τυρί Μαστέλο® αγελαδινό γιατί το ανακάλυψα πρόσφατα, μας ενθουσίασε η πλούσια γαλατένια γεύση του και όπως ξέρετε πια, όταν κάτι μας αρέσει (και επιπρόσθετα εγκρίνεται από τα κορίτσια) θέλω να το μοιραστώ και μαζί σας εδώ.

Στην περίπτωση που -όπως και εγώ λίγο καιρό πριν- πιστεύετε ότι το μαστέλο είναι είδος χιώτικου τυριού, να σας πληροφορήσω ότι κάνετε λάθος.
Στην πραγματικότητα αποτελεί το εμπορικό σήμα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που φτιάχνονται στη Χίο αποκλειστικά από τον Κωνσταντίνο Τουμάζο. Η εταιρία μάλιστα παράγει 4 διαφορετικά προϊόντα.

Και μία τελευταία ενδιαφέρουσα πληροφορία: η λέξη μαστέλο, στην κυριολεξία σημαίνει τον ξύλινο κάδο που χρησιμοποιούσαν για τη συλλογή του γάλακτος και είναι ενετικής προέλευσης (mastelo).

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα χορταστικό πρωινό ή απολαύστε ένα ελαφρύ γεύμα συνδυάζοντας τα γεμιστά ψωμάκια με πράσινη σαλάτα.

Ψωμάκια γεμιστά με μαλακό τυρί μαστέλο και αυγά

Ψωμάκια γεμιστά με μαλακό τυρί μαστέλο και αυγά

Eτοιμασία: 20 minutes
Μαγείρεμα: 30 minutes
Συνολικά: 50 minutes
Γεύμα: πρωινό, σνακ
Κουζίνα: ελληνική
Λέξη-κλειδί: ψωμάκια γεμιστά
Μερίδες: 4
Αυτά τα ψωμάκια γεμιστά με μαλακό τυρί μαστέλο, αυγά, μανιτάρια και καπνιστή μπριζόλα είναι υπερνόστιμα, ευέλικτα, τρώγονται με το χέρι και ετοιμάζονται πολύ πολύ απλά!

Υλικά

  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 μεγάλα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 4 στρογγυλά ψωμάκια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 4 φέτες καπνιστή μπριζόλα
  • 120 γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο® αγελαδινό τριμμένο
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2-3 ντοματίνια κομμένα σε φέτες
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
 

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Με πολλή προσοχή κόβουμε ένα καπάκι από κάθε ψωμάκι και αφαιρούμε την περισσότερη ψίχα του.
  • Απλώνουμε την καπνιστή μπριζόλα με τρόπο ώστε να καλυφθούν τα εσωτερικά τοιχώματα του ψωμιού. Η καπνιστή μπριζόλα λειτουργεί ως μονωτικό που δεν αφήνει την υγρασία από τα μανιτάρια και το αυγό να περάσει στο ψωμί.
  • Μοιράζουμε τα μανιτάρια και το τυρί.
  • Και πάλι με πολλή προσοχή σπάμε κάθε αυγό μέσα στο ψωμάκι. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας.
  • Πάνω από κάθε αυγό βάζουμε 2-3 φέτες ντοματίνια.
  • Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείφουμε τα ψωμάκια γύρω-γύρω.
  • Τα ψήνουμε για 30′ περίπου ή μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά. Εάν παρατηρήσουμε ότι η επιφάνεια παίρνει χρώμα γρήγορα, μπορούμε να καλύψουμε τα ψωμάκια με αλουμινόχαρτο.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!
Ψωμάκια γεμιστά με μαλακό τυρί μαστέλο και αυγά

Η ανάρτηση περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ωστόσο πως οι απόψεις που διατυπώνονται είναι αυστηρά προσωπικές και πως επιλέγω να παρουσιάζω προϊόντα και υπηρεσίες από τα οποία έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




4 ΣΧΟΛΙΑ

mia maria 19 Ιουνίου 2018 - 01:03

Ήμουνα σίγουρη ότι έχω γράψει χιχι. Τι ωραία ιδέα Ερμιόνη μου, τι όμορφο σε εμφάνιση! Από γεύση φαντάζομαι θα είναι εξαιρετικό! Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΦΡΟΣΩ 12 Ιουνίου 2018 - 18:22

ΕΡΜΙΟΝΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΣΕΝΑ , ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ. ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΜΕ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΞΑΝΑ , ΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ-ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ BLOG ΚΑΙ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ….. ΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ! ΑΥΤΑ!! ΦΙΛΙΑ ! ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΨΩΜΙ, ΑΛΛΑΝΤΙΚΟ,ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ! !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρια Ξηρουχακη 12 Ιουνίου 2018 - 17:25

Ερμιόνη μου,σε διαβεβαιώνω οτι αυγά * ματάκια* δένουν υπέροχα με τους ήχους απο το κρητικό μας πεντοζάλι,ειναι must! Ελπιζω να κανεις διακοπες φέτος στα πανέμορφα Χανιά – εχω πρόταση-.
Πάλι * έγραψες* με τα νοστιμότατα ψωμάκια σου! Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κοραλία Τσαγκαράτου 12 Ιουνίου 2018 - 16:20

Δείχνουν πεντανόστιμα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα