Παγωτό nutella για την παγωτομηχανή μας

Ένα λαχταριστό παγωτό nutella με ωραία υφή και πλούσια γεύση! Ετοιμάζεται σε παγωτομηχανή ή ακολουθώντας τη μέθοδο με τα χτυπήματα.

Παγωτό nutella

Δεν έχουν πολλή πλάκα τα ανέκδοτα για τον Τσακ Νόρις;

Θυμάμαι πριν από κάποια χρόνια ήταν πολύ της μόδας και τώρα έχουν επανέλθει δυναμικά! Σήμερα για παράδειγμα μου έστειλαν φωτογραφία της ταφόπλακας του Τσακ, στην οποία αναγράφεται το ονοματεπώνυμό του και από κάτω: 1940-Never :)

Οκ ήρθε η ώρα να σοβαρευτώ και με χαρά να σας ανακοινώσω ότι:

Εγκαινίασα επιτέλους την παγωτομηχανή μας!

Και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα, οπότε χαίρομαι γιατί αυτό σημαίνει ότι θα αξιοποιηθεί δημιουργικά.

Για τα εγκαίνια ήμουν ανάμεσα σε παγωτό σοκολάτα και παγωτό nutella. Όπως φαντάζεστε, επικράτησε το δεύτερο. Αναμενόμενο μάλλον αν λάβουμε υπόψη τη χρόνια αδυναμία μου στη μερέντα.

Το σπιτικό παγωτό nutella που σας προτείνω είναι γευστικό και κατά την άποψή μου ανώτερο από πολλά αντίστοιχα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Πρέπει να σας πω ότι μετά από 30′ διαρκούς δουλέματος στην παγωτομηχανή, το μίγμα είχε πήξει μόλις ελάχιστα. Ενδεχομένως να μην ήταν αρκετά παγωμένο το μίγμα. Ή το σκεύος. Ή και τα δύο.

Απογοητεύτηκα κάπως, αλλά έβαλα το παγωτό στην κατάψυξη όπως και να έχει. Ύστερα από αρκετές ώρες παραμονής, το παγωτό είχε πήξει όπως έπρεπε. Επιπρόσθετα η υφή του ήταν ωραιότατη.

Το μόνο κακό είναι ότι τώρα που κάναμε την αρχή, δε θα έχουμε εύκολα σταματημό.

Παγωτό nutella

Παγωτό nutella

Eτοιμασία: 30 minutes
Αναμονή: 4 hours
Συνολικά: 4 hours 30 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: παγωτό nutella
Μερίδες: 1 λίτρο
Ένα λαχταριστό παγωτό nutella με πλούσια γεύση και ωραία υφή!

Υλικά

  • 460 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. nutella
  • 1 βανιλίνη
  • 2 κ.σ. λικέρ καφέ προαιρετικά

Εκτέλεση
 

  • Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Αμέσως μόλις αρχίσει ο βρασμός αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και τη nutella. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να κρυώσει καλά.
  • Ρίχνουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες παρασκευής της συσκευής.
  • Αδειάζουμε το παγωτό σε κατάλληλο σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




11 ΣΧΟΛΙΑ

Αρετή 29 Ιουλίου 2016 - 07:58

Καλημέρα. Έφτιαξα το παγψτό νουτέλα για τα εγκαίνια και της δικής μας παγωτομηχανής αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένη. Ακολούθησα πιστά όλα τα βηματα και τις ποσότητες πλην του λικερ που έβαλα 1 κουταλιά. Βγήκε πέτρα. Από γεύση πολύ καλό αλλά η υφή του σαν γρανίτα να το πω…. δεν ξέρω. Θα συνεχίσω με το τέλειο παγωτό σοκολάτα και ο Θεός βοηθός!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 17 Ιουλίου 2014 - 23:40

​Καλησπέρα Ζωή!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Σχετικά με το παγωτό, η αλήθεια είναι ότι και μένα με είχε ταλαιπωρήσει λίγο την πρώτη φορά που το έφτιαξα, όμως τελικά έπηξε μια χαρά.
Μερικά πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψη:
– ο κάδος της παγωτομηχανής πρέπει να έχει παραμείνει στην κατάψυξη τουλάχιστον 24 ώρες
– το μίγμα πρέπει να έχει παγώσει καλά στο ψυγείο προτού το αδειάσουμε στην παγωτομηχανή. Μπορείς να το αφήσεις και ένα ολόκληρο βράδυ ας πούμε​
Στη συγκεκριμένη περίπτωση σίγουρα και η χρήση γάλακτος λιγότερων λιπαρών δεν βοήθησε το παγωτό να πήξει, οπότε θα πρότεινα εάν αποφασίσεις να το ξαναφτιάξεις, να χρησιμοποιήσεις πλήρες γάλα.
Τέλος, θα μπορούσες να δοκιμάσεις και το εξής: αφού αδειάσεις το έτοιμο παγωτό σε δοχείο κατάλληλο για την κατάψυξη, κάλυψε την επιφάνειά του με διαφανή μεμβράνη και μετά σκέπασέ το με το καπάκι. Έτσι αποφεύγεται η δημιουργία κρυστάλλων.
Ελπίζω να σε βοήθησα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ζωή 17 Ιουλίου 2014 - 13:57

Καλησπέρα!
Καταρχάς συγχαρητήρια για τη σελίδα σου. Οι συνταγές είναι πολύ ενδιαφέρουσες και η φωτογράφηση επαγγελματική. Δεν έχω λόγια!
Αν και έχει περάσει καιρός από τότε που έκανες αυτή την ανάρτηση, αγόρασα πρόσφατα παγωτομηχανή και θέλησα να την εγκαινιάσω κι εγώ με αυτή τη συνταγή. Κάτι όμως δεν έκανα καλά, παρόλο που ακολούθησα πιστά τις οδηγίες. Το παγωτό δεν έχει καθόλου ωραία υφή, μοιάζει περισσότερο με παγωμένη γρανίτα. Χρησιμοποίησα φρέσκο γάλα ελαφρύ. Λες να φταίει αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
princess 30 Ιουνίου 2011 - 20:20

Ευχαριστώ Ερμιόνη μου για την συμβουλή σου! Απλά αναρωτιόμουν μήπως θα μπορούσα να αποφύγω αυτή την διαδικασία. Δεν πειράζει όμως, θα το φτιάξω ακολουθώντας τα γνωστά βήματα. Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 30 Ιουνίου 2011 - 19:35

Αχ καλή μου princess, πολύ φοβάμαι ότι εφόσον δεν έχεις παγωτομηχανή πρέπει να ακολουθήσεις την ψιλοταλαιπωριακή διαδικασία σπασίματος των κρυστάλλων. Δηλαδή κάθε 30′ περίπου, χρειάζεται να βγάζεις το παγωτό από την κατάψυξη και να το χτυπάς για να αφρατεύει… διαφορετικά θα σου γίνει πολύ κριτσινιστό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
princess 30 Ιουνίου 2011 - 16:04

Πολύ νόστιμο το μπλογκ σου Ερμιόνη μου, με τρέλανες με αυτό το παγωτάκι σου! Η δικιά μου παγωτομηχανή όμως χάλασε. Θα γίνει καλό άραγε αν το χτυπήσω απλά στο μίξερ και μετά το βάλω στην κατάψυξη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 30 Ιουνίου 2011 - 10:40

Αγγελική δεν το συζητώ! Ειδικά για τους nutelloμανείς είναι τέλειο! Και από θερμίδες δεν τα πάει και άσχημα! 260 ανά 100 γραμμ. Ορμάμε χωρίς πολλές τύψεις λοιπόν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελικη Ν 29 Ιουνίου 2011 - 23:13

Αχ και εγώ αυτό θα ήθελα να κάνω… να καταναλώνω τόνους παγωτό! Και αυτό δείχνει πολύ καλό Ερμιόνη μου…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 29 Ιουνίου 2011 - 08:49

Άστα Έλενα… το κακό είναι ότι εμείς καταναλώνουμε τόνους παγωτού χειμώνα-καλοκαίρι!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 28 Ιουνίου 2011 - 21:17

Με γεια και χαρά η παγωτομηχανή!
Αυτό που μπορώ σίγουρα να σε βεβαιωσω, είναι ότι πραγματικά σταματημό δεν θα έχεις!
Αλλά δεν πειράζει!
Τι καλύτερο από σπιτικό παγωτάκι τώρα το καλοκαίρι?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 28 Ιουνίου 2011 - 12:35

Ερμιόνη μου καλό καλοκαίρι!!!
Πάρα πολύ καλή ι ιδεούλα σου για παγωτάκι με nutella…Θα τη δοκιμάσω λίαν συντόμως
Ευχαριστώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα