Μπάρες με καραμέλα και σοκολάτα

Μπάρες με καραμέλα και σοκολάτα

Τελευταία έχω αναπτύξει μεγάλη συμπάθεια προς την καραμέλα. Μετά το πρόσφατο εύκολο banoffee, σειρά έχουν οι μπάρες με καραμέλα και σοκολάτα που μοιράζομαι μαζί σας σήμερα.

Όταν ήμουν μικρή, μία από τις αγαπημένες μου λιχουδιές ήταν οι μπάρες twix. Τις θυμάστε; είχαν ξεκινήσει ως raider και κάποια στιγμή μετονομάστηκαν σε twix. Ακόμα και τώρα τις αγοράζω που και που από το περίπτερο, αν και δεν μου φαίνονται τόσο νόστιμες όσο τις θυμόμουν.

Παρόλα αυτά, εξακολουθώ να θεωρώ απίθανο το συνδυασμό μπισκότο, καραμέλα, σοκολάτα.

Ένα κάλεσμα στο καινούριο σπίτι του κολλητού φίλου του Κωστή στάθηκε η αφορμή για αυτές τις λαχταριστές μπάρες με καραμέλα και σοκολάτα. Αντί οποιουδήποτε άλλου δώρου λοιπόν, σκέφτηκα να προσφέρω στους φίλους μας ένα χειροποίητο γλυκό, με την εγκάρδια ευχή να είναι έτσι γλυκιά η συγκατοίκησή τους και βεβαίως ο έγγαμος βίος τους, που αναμένεται να ξεκινήσει σε 2 μήνες ακριβώς.

Μπάρες με καραμέλα και σοκολάτα

Ένα από τα δυνατά στοιχεία που έχουν αυτές οι μπάρες είναι ότι αποτελούνται από τρεις στρώσεις διαφορετικών υφών, γεγονός που δίνει ενδιαφέρον στο γλυκό.

Η πρώτη στρώση είναι η μπισκοτένια. Απλά πράγματα, μπισκότα digestive ανακατεμένα με βουτυράκι.

Η δεύτερη στρώση είναι η καραμελένια και είναι αυτή που χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή, προκειμένου η καραμέλα να δουλευτεί σωστά και να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.

Η τρίτη στρώση είναι η σοκολατένια και είναι ακόμα πιο εύκολη από την πρώτη, καθώς εδώ το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να λιώσουμε τη σοκολάτα γάλακτος και να περιχύσουμε με αυτήν την επιφάνεια του γλυκού.

Αν κι εσείς στα παιδικά/εφηβικά σας χρόνια είχατε αγαπήσει τις twix, θα ενθουσιαστείτε από αυτές τις μπάρες.

Μπάρες με καραμέλα και σοκολάτα

Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: μπάρες με καραμέλα και σοκολάτα
Μερίδες: 12

Υλικά

Για τη βάση:

  • 300 γρ. μπισκότα digestive
  • 60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την καραμέλα γάλακτος:

  • 794 γρ. ζαχαρούχο γάλα (2 συσκευασίες)
  • 1/3 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 170 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αναμιγνύουμε με το βούτυρο.
  • Στρώνουμε τη βάση σε ορθογώνιο πυρέξ και ψήνουμε για 12′ περίπου. Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει εντελώς.
  • Ετοιμάζουμε την καραμέλα γάλακτος. Σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρει βράση και βράζουμε για 5-6′ περίπου, μέχρι να πυκνώσει η καραμέλα γάλακτος και να αλλάξει χρώμα.
  • Περιχύνουμε την μπισκοτένια βάση με την καραμέλα γάλακτος και περιμένουμε να κρυώσει.
  • Στη συνέχεια λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την απλώνουμε πάνω από την καραμέλα γάλακτος. Αφού κρυώσει το γλυκό, το βάζουμε στο ψυγείο για 15′.
  • Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




4 ΣΧΟΛΙΑ

eleni patsioura 26 Απριλίου 2012 - 12:37

tha to kanw sigoura .fenontai nostimotates.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 3 Ιουλίου 2011 - 20:17

Αγγελική μου είναι πραγματικά πολύ νόστιμες! Κάτι σαν Twix, αλλά ακόμα πιο νόστιμες!

Manousina μου σύμφωνοι αλλά θα έχεις μαγειρέψει κι εσύ κάτι από τα δικά σου τα ωραία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
manousina 3 Ιουλίου 2011 - 15:32

Μπορείς όποτε θέλεις να με επισκεφτείς, αρκεί να έχεις μαζί σου κάτι τόσο καλό σαν αυτές τις μπάρες για το καλό!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελικη Ν 3 Ιουλίου 2011 - 01:47

Ερμιόνη μου, αυτές οι μπάρες με την καραμέλα και την σοκολάτα είναι υπέροχες! Και τις πέτυχες τέλεια! Σκέτος πειρασμός είναι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα