Η μακαρονάδα με κιμά της μαμάς μου

μακαρονάδα με κιμά | theonewithallthetastes.com

Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας!

Απίστευτο τραγούδι; Όχι δεν είμαι Ρουβίτσα, αλλά το συγκεκριμένο τραγούδι, με έναν περίεργο και μαγικό τρόπο, μου φτιάχνει τη διάθεση. Έχει κάτι το γλυκό και χαριτωμένο και τελικά δεν γίνεται να μη χαμογελάσω όποτε το ακούσω.

Να ένα ακόμα τραγούδι λοιπόν που έχει συνδυαστεί με φαγητό. Και τι φαγητό όμως! Μακαρονάδα με κιμά. Κλασικό, αγαπημένο και σούπερ μαμαδίστικο.

Η αλήθεια είναι ότι την ώρα που ετοίμαζα τη σάλτσα κιμά, σκεφτόμουν πολύ έντονα να φτιάξω και μια σάλτσα μπεσαμέλ. Κατόπιν να βάλω στρώσεις από ζυμαρικά, κιμά και μπεσαμέλ σε ένα πυρέξ, να πασπαλίσω την επιφάνεια με μια καλή κεφαλογραβιέρα, να γκρατινάρω το φαγητό στο φούρνο για λίγη ώρα και να βυθιστώ λαίμαργα στο πιάτο μου.

μακαρονάδα με κιμά | theonewithallthetastes.com

Ευτυχώς γρήγορα συνετίστηκα. Με έπιασε το φιλότιμο και σκέφτηκα τις σχεδόν 1000 θερμίδες ανά μερίδα. Είναι και αυτή η ζέστη που μας κάνει να επιθυμούμε πιο ελαφριά πιάτα, οπότε αποφάσισα να αναβάλλω την φουλ έξτρα εκδοχή του πιάτου για τη χειμερινή σεζόν.

Η μακαρονάδα με κιμά είναι ένα πιάτο λιτό και αρχοντικό, που όλοι μας έχουμε συνδυάσει με όμορφες αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας ή ακόμα και των διακοπών. Αρνούμαι να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει η μακαρονάδα με κιμά.

Σας δίνω την αγαπημένη μου εκδοχή, αυτή της μαμάς μου. Για μένα απλά δεν υπάρχει καλύτερη.

Η σάλτσα κιμά είναι απίθανη, με άφθονα μπαχαρικά: κανέλα, γαρίφαλο και δάφνη. Η μαμά μου προσθέτει λίγο κόκκινο κρασί (ότι υπάρχει στο ψυγείο). Και τριμμένα καρότα απαραιτήτως. Πασπαλίζει δε το σύνολο με άφθονο τριμμένο κεφαλοτύρι.

Έχω αφαιρέσει το καμένο βούτυρο προκειμένου το αποτέλεσμα να μην είναι τόσο βαρύ, αλλά κακά τα ψέματα η γεύση του απογειώνει το πιάτο.

μακαρονάδα με κιμά | theonewithallthetastes.com

Καθώς στα tastes αγαπάμε τα ζυμαρικά με κιμά, μπορείτε να δείτε και τις παρακάτω προτάσεις:

Η μακαρονάδα με κιμά της μαμάς μου

Eτοιμασία: 40 minutes
Μαγείρεμα: 30 minutes
Συνολικά: 1 hour 10 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Κουζίνα: ελληνική
Λέξη-κλειδί: μακαρονάδα με κιμά
Μερίδες: 5
Αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων! Εδώ σας δίνω την εκδοχή της μαμάς μου, που για μένα είναι αξεπέραστη!

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγετίνη Νο. 10
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. ακόμα για το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 καρότα καθαρισμένα και πλυμένα
  • 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 5 γαρίφαλα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • 80 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση
 

  • Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα κιμά. Πολτοποιούμε στο μούλτι το κρεμμύδι μαζί με τα καρότα.
  • Ζεσταίνουμε το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και τον ροδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές για 10′ περίπου, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να μισοψηθεί.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για λίγη ώρα να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 30′ περίπου μέχρι να χυλώσει ο κιμάς.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με 3-4 κουταλιές από τη σάλτσα κιμά και από πάνω πασπαλίζουμε με άφθονο κεφαλοτύρι.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




7 ΣΧΟΛΙΑ

digitalstyle 5 Ιουλίου 2013 - 12:19

Your food photos are amazing. You can share your mouth watering photos with us at foodienewz.com. foodienewz.com is a new food sharing site and we actually try our best to promote your food photos. At foodienewz.com all your food photos will be published without any editorial review so I really hope you come and join us.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Owl Mommy Βέρα 4 Ιουλίου 2013 - 09:23

Ήρθα για να δω την ανανεωμένη συνταγή και τις νέες φωτογραφίες! Να σου πω ότι κάνω αυτή την συνταγή από πέρσι που σου έγραψα το σχόλιο. Καμαρώνω όσο τίποτα ότι κάνω τα καλύτερα μακαρόνια με κιμά! Και το καλύτερο; Όλοι συμφωνούν! Είσαι το μυστικό της επιτυχίας μου..χεχε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 18 Ιουνίου 2012 - 14:10

Βέρα μου χαίρομαι πάρα πολύ που σου αρέσει η συγκεκριμένη συνταγή! Εννοείται ότι ανυπομονώ για την αντίδραση της Αθηνούλας!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 18 Ιουνίου 2012 - 13:19

3η φορά σήμερα κάνω μακαρόνια με κιμά με αυτή τη συνταγή σου! Είναι ελαφριά και νόστιμα! Σήμερα θα δώσω και στην Αθηνά!
Φιλιά*

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
love2love 10 Αυγούστου 2011 - 09:44

με αυτο το φαι εχω θεμα το τρωω παντου αν ειναι καλως ο κιμας αλλα σπιτι μου δεν μ αρεσει ο τροπος που το κανει η μανα μου οποτε αν ειναι νοστιμος ο δικος σ θα τρωω κατι χιχι καλως σε βρηκα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 9 Αυγούστου 2011 - 16:09

Ειλικρινά δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο τραγούδι!!
Πολυαγαπημένο φαγητό όλων μας. Όσο για αυτό που λέει η Eri ξέρω κι εγώ ανθρώπους που δεν τρώνε μακαρόνια και μου έχει κάνει πολύ εντύπωση.
Καλό απόγευμα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 9 Αυγούστου 2011 - 14:26

Γειά σου Ερμιόνη μου! Πραγματικά ένα πιάτο που λατρέυουν όλα τα πιτσιρίκια (μικρά και μεγάλα). Κάποια πιάτα σαν και αυτό μου θυμίζουν την παιδική μου ηλικία. Ειναι ωραία και με κοφτό μακαρονάκι, η γιαγιά μου έτσι τα έκανε τα μακαρόνια με κιμά! Η μαμά μου το έκανε με σπαγγέτι. Εγώ το κάνω σπάνια γιατι άκουσον άκουσον ο άντρας μου δεν αγαπάει τα μακαρόνια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα