Παγωτό βανίλια με μπισκότα oreo

Για το παγωτό βανίλια χρησιμοποιούμε σαν βάση φρέσκο γάλα και κρέμα γάλακτος. Εμπλουτίζουμε τη γεύση του με μπισκότα oreo και κουβερτούρα σε σταγόνες.

Παγωτό βανίλια με μπισκότα Oreo

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Πώς περάσατε το σαββατοκύριακο σας; Ελπίζω κατ’ ελάχιστο να ξεκουραστήκατε και να ανανεωθήκατε.

Εμείς πήγαμε σε ένα ζευγάρι φίλων στο Λαγονήσι. Τα παιδιά έχουν ένα υπέροχο, πολύ μοντέρνο, διώροφο σπίτι σε ύψωμα, με θέα τη θάλασσα. Αναπνεύσαμε άφθονο καθαρό αέρα και ψήσαμε πανσέτες (που δεν συμπαθώ και τόσο για να είμαι ειλικρινής αλλά σε συνδυασμό με παγωμένη μπίρα τις κατάφερα). Παίξαμε τάβλι και πινγκ-πονγκ. Κουβεντιάσαμε και γελάσαμε.

Πρωτίστως χαλαρώσαμε λίγο από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Και επιστρέψαμε με καλύτερη διάθεση για την καινούρια εβδομάδα.

Η ζέστη επιβάλλει παγωτό, δεν συμφωνείτε;

Αφήνω για λίγο στην άκρη την αναζήτηση για το τέλειο παγωτό σοκολάτα. Και φτιάχνω παγωτό βανίλια με μπισκότα oreo.

Για το παγωτό βανίλια χρησιμοποιούμε σαν βάση φρέσκο γάλα και κρέμα γάλακτος. Εμπλουτίζουμε τη γεύση του με θρυμματισμένα μπισκότα oreo που του ταιριάζουν φανταστικά. Αλλά και με κουβερτούρα σε σταγόνες (ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα), γιατί… σοκολάτα!

Για το συγκεκριμένο παγωτό θα χρειαστούμε παγωτομηχανή, προκειμένου να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα σε σχέση με την υφή. Αν ωστόσο δεν διαθέτουμε, μπορούμε να ακολουθήσουμε την κλασική μέθοδο με τα χτυπήματα στο μίξερ.

Παγωτό βανίλια με μπισκότα oreo

Eτοιμασία: 30 minutes
Αναμονή: 4 hours
Συνολικά: 4 hours 30 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: παγωτό βανίλια
Μερίδες: 1 κιλό
Για το παγωτό βανίλια χρησιμοποιούμε σαν βάση φρέσκο γάλα και κρέμα γάλακτος. Εμπλουτίζουμε τη γεύση του με μπισκότα oreo και κουβερτούρα σε σταγόνες.

Υλικά

  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 460 γρ. φρέσκο γάλα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 μπισκότα oreo σπασμένα σε μικρά κομμάτια
  • 25 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση
 

  • Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα δουλεύουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Δουλεύουμε το μίγμα για μερικά λεπτά μέχρι να φουσκώσει και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, να κρυώσει καλά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής.
  • Αδειάζουμε το παγωτό σε σκεύος κατάλληλο για την κατάψυξη και προσθέτουμε τα μπισκότα και τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




10 ΣΧΟΛΙΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ 24 Ιουνίου 2014 - 02:35

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ”OREO”ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ.ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΙΑ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ+ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ.ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΠΟΛΥ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλεξανδρα craftland 7 Ιουνίου 2014 - 18:46

Μολις το εφτιαξα …ανυπομονω να παγωσει…..γιαμι!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
gwgoyla 9 Αυγούστου 2011 - 08:15

Μια χαρα παγωτο μου φαινεται…θα το δοκιμασω και αυτο…σε ευχαριστουμε πολυ,και καλως σε βρηκα…ευχομαι να τα λεμε συχνα!!!
Καλη σου μερα,και παντα να περνας καλα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
αχτίδα 9 Αυγούστου 2011 - 07:11

Ερμιόνη μου καλημέρα, σήμερα το πρωί παίρνοντας πάλι τη συνταγή σου ένοιωσα την ανάγκη να σου πω “καλημερα” και να σου αιτιολογήσω γιατί “εξαφανίστηκα” απο τα σχόλια!!Γιατί λαμβάνω κάθε μέρα τις συνταγές σου στα μέιλ μου, τις βάζω σε φάκελο στον υπολογιστή μου και μετά τις κάνω προώθηση στη ψυχοκόρη μου στην Αθήνα που τις ..φτιάχνει και κάθε φορά μου λέει αν της πέτυχαν.Γι’ αυτό σ’ ευχαριστούμε εις ..διπλούν.Καλημέρα..όλη μέρα γλυκιά μου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 8 Αυγούστου 2011 - 23:55

Βασιλικούλα… το αλάτι στο παγωτό εξυπηρετεί τους εξής σκοπούς:
1) αναδεικνύει τη γεύση του
2) βοηθά να πετύχουμε μια πιο μαλακή υφή
3) βοηθά το παγωτάκι μας να παγώσει πιο καλά και πιο γρήγορα!
Αυτά τα διάβασα μια φορά και έναν καιρό και έκτοτε καθιέρωσα να ρίχνω μια πρέζα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 8 Αυγούστου 2011 - 23:48

Dark chef, πολύ σωστά φαντάζεσαι! Μπισκότα και σοκολάτα προστίθενται στο τελευταίο χτύπημα! Τώρα για το παγωτό με νουτέλα, ότι και να σου πω θα σε γελάσω! Όσες φορές έχω φτιάξει παγωτό έχω χρησιμοποιήσει την παγωτομηχανή, αλλά υποθέτω ότι δεν υπάρχει λόγος να μη γίνει εξίσου καλό και με το χειροκίνητο χτύπημα! Μάλλον μια δοκιμή θα μας πείσει!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marί 8 Αυγούστου 2011 - 22:30

Πολύ νόστιμο το παγωτό και τα ορεο άλλη γεύση!!
Θα το προτιμήσουμε σίγουρα!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Royal Coconut 8 Αυγούστου 2011 - 17:43

OMG!!! ακριβώ ετσι είναι και το αγαπημένο μου παγωτό από από τα Hägen…. Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το φτιάξω! Μόνο μια ερώτηση…το αλάτι προς τι;;
Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
princess 8 Αυγούστου 2011 - 17:13

Αχ τι παγωτό είναι αυτό! Ωραία, γιατί έχω στο ψυγείο κρέμα γάλακτος! Μου φαίνεται θα το χτυπήσουμε το παγωτάκι αύριο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 8 Αυγούστου 2011 - 12:57

Τρελαίνομαι για oreos! Ελαφρύ και δροσερό το παγωτό σου, σίγουρα θα του ταιριάζουν!
Για όσους δεν έχουν παγωτομηχανή, φαντάζομαι στο τελευταίο χτύπημα βάζουμε τα μπισκότα και τη σοκολάτα?

(διάβασα και τη φοβερή συνταγή σου για παγωτό με νουτέλα και παρα λίγο να λιποθυμήσω! Χωρίς παγωτομηχανή δε γίνεται το ίδιο καλό?)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα