Φασόλια με ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι

Με λίγα ταπεινά υλικά φτιάχνουμε αυτά τα φασόλια με ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι. Ένα φαγητό γευστικό και εύκολο. Το συνοδεύουμε με κρασάκι, ζεστό ψωμί και απαραιτήτως καλή παρέα!

φασόλια με ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι

Επιτέλους μια ημέρα ηλιόλουστη.

Ομολογώ πως την είχα πολλή ανάγκη. Ας διευκρινίσω εδώ πως δεν είμαι ο σούπερμαν, του οποίου πηγή δύναμης είναι ο ήλιος. Αν και μερικές φορές νιώθω πως είμαι σούπεργούμαν!

Αυτές οι φωτεινές ακτίνες αναβαθμίζουν τη διάθεση μου. Χαρίζουν μια πνοή αισιοδοξίας. Και τη χρειάζομαι την αισιοδοξία. Χρειάζομαι να πιστέψω ότι όλα θα πάνε καλά.

Τα παιδάκια από το απέναντι δημοτικό κάνουν πρόβες για την παρέλαση υπό τους ήχους σφυρίχτρας. Παράλληλα η δασκάλα τους, μεταξύ των διαδοχικών φυσημάτων, προσπαθεί να ανασυγκροτεί τις χαλαρωμένες σειρές φωνάζοντας “ένα-δύο, εν-δυοοοοό, ένα στο αριστερό”!

Η Ιφιγένεια -το Φιφίνι μας- έχει μόλις φάει τη φρουτόκρεμά της. Δείχνει αρκετά ικανοποιημένη από τη ζωή της. Καθισμένη στο καρεκλάκι της κουνάει το χεράκι της ρυθμικά πάνω κάτω. Είναι σε φάση που προσπαθούμε να τη μάθουμε να χαιρετά. Και επειδή είναι όμορφη και τσαχπίνα, μου στέλνει φιλάκια στον αέρα!

Το αγαπημένο μου καναρίνι -ο Χοντρός- δεν δείχνει και πολύ καλά. Έχουμε ένα μεγάλο κλουβί σε μόνιμη βάση έξω στο μπαλκόνι, το οποίο φιλοξενεί -μισό λεπτό να κάνω τους σχετικούς υπολογισμούς- 8 καναρίνια. Τα υπόλοιπα δεν επηρεάστηκαν από την απότομη αλλαγή του καιρού αλλά ο Χοντρός μάλλον κρύωσε. Έτσι, τον βάλαμε σε μικρότερο κλουβάκι μόνο του και τον φέραμε μέσα για να τον περιποιούμαστε.

Μια απλή μέρα λοιπόν, με απλά καθημερινά πράγματα να τη διανθίζουν!

Απλό και καθημερινό είναι και το πιάτο που σας προτείνω σήμερα.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμείς αγαπάμε πολύ τα όσπρια. Όταν ήμουν μικρή, το αγαπημένο μου φαγητό ήταν οι φακές. Ο Κωστής λατρεύει τη φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια. Θεωρώ επικό πιάτο τα μαυρομάτικα φασόλια με πρασινάδες και ρύζι. Και δεν μπορώ να αντισταθώ σε μια καλοχυλωμένη ρεβιθάδα.

Εδώ λοιπόν έχουμε φασόλια με ντομάτα. Και με φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό. Με λίγα απλά υλικά φτιάχνουμε ένα φαγητό θρεπτικό και χορταστικό.

Για να το απογειώσουμε, το συνοδεύουμε με κρασί, ζεστό ψωμί και φυσικά καλή παρέα!

Φασόλια με ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι

Eτοιμασία: 20 minutes
Μαγείρεμα: 1 hour 40 minutes
Συνολικά: 2 hours
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Κουζίνα: ελληνική
Λέξη-κλειδί: φασόλια με ντομάτα
Μερίδες: 4
Με λίγα ταπεινά υλικά φτιάχνουμε ένα γευστικό και εύκολο φαγητό. Το συνοδεύουμε με κρασάκι, ζεστό ψωμί και απαραιτήτως καλή παρέα!

Υλικά

  • 500 γρ. φασόλια λευκά μέτρια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 ντομάτες κομμένες σε καρέ
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα

Εκτέλεση
 

  • Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια, τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε.
  • Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  • Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τα φασόλια και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για λίγη ώρα προκειμένουν να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και την πάπρικα. Νοστιμίζουμε το φαγητό μας με αλατοπίπερο.
  • Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει.
  • Περίπου 15′ πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.
  • Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και το συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




6 ΣΧΟΛΙΑ

Pela Sofi 18 Οκτωβρίου 2011 - 18:45

Πολύ ωραίο και ευπαρουσίαστο πιάτο φιλενάδα! κι εμεις φασόλια σκεφτόμασταν να φτιάξουμε. Α! και τα περαστικούλια μας στον Χοντρό! Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 18 Οκτωβρίου 2011 - 17:44

Σεμνό πλην τίμιο το φαγάκι σου, επίσης νόστιμο και υγιεινό!!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελικη Ν 18 Οκτωβρίου 2011 - 16:43

Έχω πάρει αγκαλιά το λαπ τοπ και έχω διαβάσει 3 φορές την εισαγωγή! Νοιώθω την γλύκα της στιγμής!
Περαστικά στον Χοντρούλη! Έχω μεγαλώσει σε ένα σπίτι με καναρίνια και τα λατρεύω! Θυμάμαι την μητέρα μου να τους βάζει αντιβίωση στο νεράκι τους άμα αρρώσταιναν, τους μιλούσαμε και γινόντουσαν καλά! Χρειάζονται φροντίδα και στοργή!
Φίλησε μου το Φιφίνι σου παρακαλώ!
Καλά δεν πάω καλά κοιτώ τα φασόλια και χαμογελάω…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 18 Οκτωβρίου 2011 - 16:26

Καλησπέρα Ερμιόνη, μα τι υπέροχες εικόνες! Το Φιφινάκι ιδιαίτερα αφού πραγματικά δεν υπάρχει πιο ευχάριστη εικόνα απο ενα μωράκι που στέλνει φιλάκια στον αέρα!
Ωραίο απολαυστικό φαγάκι σήμερα μέσα στην πολίτιμη απλότητά του..
φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΥΓΕΝΙΑ 18 Οκτωβρίου 2011 - 15:00

Φαίνονται πολύ δελεαστικά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Royal Coconut 18 Οκτωβρίου 2011 - 11:39

Εδώ και μέρες σκέφτομαι να κάνω φασολάκια ξερα με ντοματούλα αλλα όχι φασολάδα. Σε ευχαριστώ για την πολύ ωραία ιδέα! Και περαστικά στο καναρίνι :) Αχ τι μου θύμισες με αυτό το 1…2… ένα στο αριστερό”!! Τα φιλιά μου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα