Πανακότα σοκολάτα

Η πανακότα σοκολάτα είναι απλή, αλλά φίνα και δροσερή. Ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, με λίγα υλικά, σε λιγότερο από 20′. Πρόκειται για ένα ελαφρύ επιδόρπιο ιδανικό για να κλείσουμε ένα γεύμα με πιάτα εμπνευσμένα από την ιταλική κουζίνα.

Πανακότα σοκολάτα

Δεν συμπαθώ ιδιαίτερα την πανακότα. Όχι, συγνώμη, διορθώνω αμέσως αυτό που μόλις έγραψα. Δεν συμπαθούσα ιδιαίτερα την πανακότα. Οκ ίσως είμαι λίγο αυστηρή, αλλά δεν την θεωρούσα καν γλυκό. Μέχρι πολύ πρόσφατα πίστευα ότι η πανακότα προσφέρεται απλά στις καλές ταβέρνες αμέσως μόλις ζητηθεί ο λογαριασμός.

Δεν ξέρω πως ακριβώς έγινε, αλλά για λόγους που αδυνατώ να σκεφτώ βρέθηκα να ψάχνω συνταγές για πανακότα σοκολάτα. Δεν σταμάτησα εκεί. Έφτιαξα πανακότα σοκολάτα. Και ας πούμε ότι άλλαξα γνώμη.

Η πανακότα σοκολάτα είναι απλή, αλλά φίνα και δροσερή. Ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, ωστόσο έχει έναν σεβαστό χρόνο αναμονής, προκειμένου να δέσει η κρέμα και να αποκτήσει την υφή που πρέπει.

Για να φτιάξουμε την πανακότα, χρησιμοποιούμε τα παρακάτω λίγα υλικά:

  • φρέσκο γάλα και κρέμα γάλακτος
  • ζάχαρη και κακάο
  • ζελατίνη
  • βανιλίνη

Για να την ετοιμάσουμε, δεν θα χρειαστούμε παραπάνω από 15-20′. Εάν μας αρέσει η ιταλική κουζίνα (όπως έχω γράψει εδώ, είναι η αγαπημένη μου διεθνής κουζίνα μαζί με τη μεξικάνικη) και μαγειρεύουμε στο σπίτι, είναι μια ωραία ιδέα για να κλείσουμε το γεύμα μας.

Πανακότα σοκολάτα

Πανακότα σοκολάτα

Eτοιμασία: 20 minutes
Αναμονή: 6 hours
Συνολικά: 6 hours 20 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Κουζίνα: ιταλική
Λέξη-κλειδί: πανακότα, πανακότα σοκολάτα, σοκολάτα
Μερίδες: 6
Η πανακότα σοκολάτα είναι απλή, αλλά φίνα και δροσερή. Ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, με λίγα υλικά, σε λιγότερο από 20'. Πρόκειται για ένα ελαφρύ επιδόρπιο ιδανικό για να κλείσουμε ένα γεύμα με πιάτα εμπνευσμένα από την ιταλική κουζίνα.

Υλικά

  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 13 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 30 γρ. κακάο καλής ποιότητας

Εκτέλεση
 

  • Βάζουμε το γάλα σε μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Περιμένουμε για 5' να μαλακώσει και στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, προσέχοντας να μην πάρει βράση το μίγμα. Μόλις ομογενοποιηθεί, το αποσύρουμε από την εστία.
  • Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μη σχηματιστεί κρούστα.
  • Αδειάζουμε την κρέμα σε 6 μπολάκια ή ποτήρια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Αφήνουμε την πανακότα στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον να σφίξει, ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ.
  • Σερβίρουμε το γλυκό γαρνιρισμένο με λίγη τριμμένη σοκολάτα.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




10 ΣΧΟΛΙΑ

Παναγιώτης 15 Φεβρουαρίου 2024 - 18:32

Ωραίο θα το κάνω

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra 4 Νοεμβρίου 2012 - 20:31

Εξερευνώ το blog σου εγκυμονούσα μανούλα. Έχω πάθει γευστικό σοκ και απορώ εσύ πως κρατιέσαι με τετοια εδέσματα! Λατρεύουμε την πανακότα και μέχρι τώρα δεν είχα φτιάξει σοκολάτα! Είναι και πανευκολη και θα τη φτιάξω σίγουρα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
cookaine 20 Οκτωβρίου 2011 - 08:11

Η αλήθεια είναι ότι ούτε εμένα με ενθουσιάζει! Δεν υπάρχει περίπτωση να την παραγγείλω ποτέ, πόσο μάλλον να την φτιάξω.. αλλά με βάζεις σε σκέψεις με την σοκολατένια εκδοχή και με βλέπω να αναθεωρώ σύντομα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΥΓΕΝΙΑ 19 Οκτωβρίου 2011 - 20:10

Κι εμείς είμαστε φαν της panna cotta, λάβε υπόψη και την ιταλική μανία στο σπίτι μας!! Τρώμε όλες τις εκδοχές και τα τραπέζια μας κλείνουν συνήθως και panna cotta με γεύση espresso! θα τιμήσω και τη δική σου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 19 Οκτωβρίου 2011 - 16:51

Εμείς πάλι συμπαθούμε μέχρι αηδίας την πανακότα χα χα χααα!
Πριν 4-5 χρόνια δοκίμασα και έφτιαξα σοκολατένια πανακότα (δες κάποια στιγμή και την δικιά μου συνταγή στο blog μας) και έκτοτε την φτιάχνω τουλάχιστον 2-3 φορές τον μήνα, τόσο πολύ μας άρεσε!
Υπέροχη και η δικιά σου, με εξαιρετική παρουσίαση!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 19 Οκτωβρίου 2011 - 15:34

Πολυ ωραία ιδέα Ερμιόνη μου και σουπερ η παρουσίαση!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Emmanouela 19 Οκτωβρίου 2011 - 13:45

Η πανακότα δεν είναι από τα αγαπημένα μου, όμως στη σοκολατένια της εκδοχή φαίνεται πιο ελκυστική! Σίγουρα θα τη δοκιμάσω! Ευχαριστούμε πολύ!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 19 Οκτωβρίου 2011 - 12:50

Travel Tips, είναι πολύ διαφορετική από τη μους και ως προς τη γεύση αλλά κυρίως ως προς την υφή. Η μους είναι πιο ανάλαφρη, ενώ η πανακότα πιο συμπαγής και θυμίζει την κρέμα καραμελέ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπινίκη 19 Οκτωβρίου 2011 - 12:35

Αφου ειναι με σοκολατα θα τη δοκιμαζα κι εγω!
Φαινεται πολύ λαχταριστη στα μπολακια της!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Travel Tips 19 Οκτωβρίου 2011 - 12:32

wow!Δεν είχα ξανακούσει για σοκολατένια πανακότα! Είναι διαφορετική από το μους δηλαδή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα