Αυγά με λαχανικά στο φούρνο

Τα αυγά με λαχανικά (πιπεριές, ντομάτες, κρεμμύδια) και φέτα στο φούρνο είναι ένα πιάτο με εύκολη ετοιμασία, θρεπτικό, υπερνόστιμο και ευέλικτο!

Αυγά με λαχανικά στο φούρνο

Σήμερα στολίζουμε το σπίτι μας για τα Χριστούγεννα.
Χτες ξεκινήσαμε το δέντρο, αλλά δεν προλάβαμε να το ολοκληρώσουμε. Σουβλάκια, μπύρες και σοκολατένια γλυκά βρέθηκαν στο δρόμο μας και μας έκαναν να χάσουμε τον προσανατολισμό μας. Έτσι σήμερα συνεχίζουμε. Το δέντρο μας είναι πανέτοιμο να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα και τον καινούριο χρόνο, διακριτικά στολισμένο σε μπρονζέ και χρυσαφένιες αποχρώσεις.

Η Ιφιγένεια, καθισμένη στο καρεκλάκι της, παρακολουθεί με ενθουσιασμό τη διαδικασία, ενώ δεν παραλείπει να μας ενθαρρύνει με επιφωνήματα της μορφής “ααα” και “πο πο πο”!

Αυγά με λαχανικά στο φούρνο

Έχω γεμίσει το σαλόνι με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και περιφέρομαι σε όλο το σπίτι, αναζητώντας την πιο κατάλληλη θέση για το καθένα. Και μετά ακολουθούν τα δύσκολα. Ξεσκονόπανο, ηλεκτρική σκούπα και σφουγγαρίστρα και πάμε να απομακρύνουμε τους τόνους χρυσόσκονης που έχουν σκορπιστεί σε όλο το σπίτι.

Η μέρα λοιπόν προσφέρεται για αυγά με λαχανικά στο φούρνο. Ένα φαγητό εύκολο, με γρήγορη ετοιμασία, θρεπτικό και δυναμωτικό.

Αυγά με λαχανικά στο φούρνο

Δύο ειδών πιπεριές, ντομάτες και κρεμμύδια ψιλοκομμένα σχηματίζουν δύο όμορφες και ζωηρόχρωμες φωλιές. Εκεί μέσα σπάμε με προσοχή τα αυγά, προκειμένου να διατηρήσουμε ατόφιο τον κρόκο. Λίγη τριμμένη φέτα και πιπέρι και έχουμε ένα φανταστικό πιάτο.
Που μπορούμε να το πούμε και ιδέα, καθώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι λαχανικά έχουμε διαθέσιμα.

Αυγά με λαχανικά στο φούρνο

Αυγά με λαχανικά στο φούρνο

Eτοιμασία: 20 minutes
Μαγείρεμα: 40 minutes
Συνολικά: 1 hour
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Λέξη-κλειδί: αυγά με λαχανικά
Μερίδες: 2
Τα αυγά με λαχανικά στο φούρνο είναι μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για τις μέρες που δεν έχουμε ή δεν θέλουμε να αφιερώσουμε πολύ χρόνο στο μαγείρεμα. Επιπρόσθετα είναι μια ευέλικτη πρόταση, καθώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι λαχανικά έχουμε διαθέσιμα.

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε μπαστουνάκια
  • 2 πράσινες πιπεριές σε μπαστουνάκια
  • 2 μεγάλες ντομάτες σε καρεδάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. φέτα ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα ρίγανη

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τα αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας.
  • Τα ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ανοίγουμε 2 μικρές λακκούβες-φωλιές. Σπάμε σε κάθε φωλιά από 1 αυγό και πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με αλάτι και πιπέρι.
  • Τοποθετούμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό για 30-40′, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ψηθούν καλά τα αυγά. Στη μέση του ψησίματος προσθέτουμε τη φέτα.
  • Σερβίρουμε αμέσως.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




10 ΣΧΟΛΙΑ

Ερμιόνη 25 Νοεμβρίου 2011 - 08:15

Καλημέρα κορίτσια!
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τα καλά σχόλια!

Έλενα, όλα καλά με το φανταράκι σας ελπίζω… Υπομονή, στρατός είναι θα περάσει! Άντε, άντε στόλισε να αρχίσουμε να μπαίνουμε σε χριστουγεννιάτικο κλίμα!

Αννούλα, χαχαχά, αυτό σκεφτόμουν κι εγώ! Έτσι, πάντα τέτοιες πετυχημένες ευχές να δίνεις!

Αγγελική μου γλυκιά, ευχαριστώ πολύ!

Πολλά φιλιά σε όλες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελικη Ν 24 Νοεμβρίου 2011 - 22:10

Και του χρόνου να είσαστε καλά να στολίσετε! Κάθε διάκριση είναι αναμενόμενη για το μπλογκ σου Ερμιόνη μου! Την αξίζεις!
Την συνταγή σου θα την τιμήσω σε Κυριακάτικο πρωινό! Φιλάκια από Ν Αφρική

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
T.A.G 24 Νοεμβρίου 2011 - 21:45

Και, από τη χαρά μου το ξέχασα, να ευχηθώ και του χρόνου!! Να’ στε καλά να στολίσετε πάλι και να περάσετε θαυμάσιες γιορτές! xxx

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
T.A.G 24 Νοεμβρίου 2011 - 21:43

Ερμιόνη, συγχαρητήρια για το βραβείο!!!! Ότι στο ευχήθηκα εχθές και ορίστε σήμερα!! Μήπως να το σκεφθώ να το κάνω επάγγελμα;;:-))) Πολύ χαίρομαι για σένα γιατί το μπλογκ σου είναι ιδιαίτερο! Λιττό, προσεγμένο και χωρίς πολλές φανφάρες… Να’ σαι καλά κι ακόμα περισσότερα βραβεία! Όσο για τη συνταγή φαίνεται εξαιρετική, πολύ καλή ιδέα για Κυριακάτικο brunch. Φιλιά και καλό βράδυ:-)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 24 Νοεμβρίου 2011 - 20:48

Και του χρόνου, και του χρόνου!
Φαντάζομαι χαρά που θα έκανε η μικρούλα σου!
Εμείς λέμε την επόμενη βδομάδα να στολίσουμε, περιμένω τον γιόκα μου να ορκιστεί (είναι φανταράκι) για να νοιώθω πιο όμορφα η χαζομανούλα;-)
Αντε να στολίσουμε και τα blogs μας βρε κορίτσια, εγώ περιμένω καμιά άλλη να κάνει την αρχή για να μην είμαι και φέτος πρώτη χα χα χαα!
Αλλά αν δεν δω κίνηση, το Σαββατοκύριακο στολίζω, το δηλώνω!
Με την πολυλογία μου ξέχασα να σχολιάσω το απλό, αλλά εντυπωσιακό και πολύ νόστιμο φαγάκι σου!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 24 Νοεμβρίου 2011 - 16:54

Αγαπάμε ότι έχει αυγό..υποψήφιο για το Σάββατο που θα στολίσουμε κι εμείς! Όντως με τον χαμό που θα γίνεται στο σπίτι είναι ιδανικό πιάτο!
30 μέρες μείνανε, καλές προετοιμασίες λοιπόν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 24 Νοεμβρίου 2011 - 16:22

Και του χρόνου Ερμιόνη με υγεία.
Χρειάζεται ο στολισμός μπας και αλλάξει η διάθεσή μας.
Πολύ ενδιαφέρον φαγητό. Παίρνουν άλλη γεύση ετσι τα αυγά.
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 24 Νοεμβρίου 2011 - 14:33

Ξανθή μου, ευχαριστώ πολύ!
Dark Chef, άστα, με 2 μωρά στο σπίτι -τον καλό μου και το μπεμπάκι μας- δεν είχα και πολλές επιλογές! Νωρίς νωρίς για να το ευχαριστηθούμε οικογενειακώς!
Φιλιά, καλό μεσημέρι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 24 Νοεμβρίου 2011 - 13:54

Ενδιαφέρον πιάτο! Δεν είμαι ιδιαίτερα φίλη των αβγών, αλλά φαίνεται τόσο ωραία μαγερεμένο και με γευστικά υλικά, που με “ψήνει” αρκετά να το τολμήσω! :)
Φέτος έχω την εντύπωση ότι άρχισαν κάπως νωρίτερα οι στολισμοί? Δε μου κάνει εντύπωση, το έχουμε ανάγκη μάλλον!
Καλά να περνάς, καλές προετοιμασίες! :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 24 Νοεμβρίου 2011 - 12:55

Υπέροχο φαγητό!!
Και του χρόνου με υγεία να ξαναστολίσετε!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα