Cheesecake με nutella

Το cheesecake με nutella αποτελείται από 3 στρώσεις, καθεμιά με τη δική της διακριτή γεύση. Είναι ιδιαίτερα χορταστικό και μάλιστα ακόμα και ένα μικρό σχετικά κομμάτι αρκεί για να καλύψει την επιθυμία μας για γλυκό.

Cheesecake με nutella

Η μικρή μας Ιφιγένεια είχε χτες τη γιορτούλα της!

Η πρώτη της γιορτή. Το σπίτι μας φόρεσε τα παιδικά του -μπαλόνια και σημαίες κρεμάστηκαν στους τοίχους, καραμούζες και φρου-φρου σκορπίστηκαν στο χώρο-, μπαμπάς και μαμά φόρεσαν τα καπελάκια τους και μαζί με το τιμώμενο πρόσωπο υποδεχτήκαμε τους καλεσμένους μας.

Παρόλο που η μικρούλα ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένη από το συνάχι των τελευταίων ημερών, δεν έδειξε να πτοείται. Το αντίθετο μάλιστα! Όλη την ώρα ήταν χαμογελαστή και με όρεξη για παιχνίδι. Απολάμβανε τις αγκαλιές των γιαγιάδων και των θείων της Παρατηρούσε με ενδιαφέρον τις μικρές της ξαδερφούλες να δίνουν έναν ξεχωριστό παλμό στη γιορτή με τις φωνές, τους χορούς και τα γέλια τους.

Όλα ήταν όμορφα. Παρόλο που ήμουν συνεχώς στο τρέξιμο για να ετοιμάσω τα φαγητά και να περιποιηθώ τους δικούς μας, το ευχαριστήθηκα, κυρίως γιατί είδα τη μικρή να περνάει καλά.

Η πρώτη της γιορτούλα, μια ανεπανάληπτη πραγματικά περίσταση. Νομίζω πως όσοι έχετε παιδάκια μπορείτε να καταλάβετε. Πρόκειται για μια περίσταση συγκινητική, τρυφερή και συναισθηματικά φορτισμένη. Και βεβαίως πολύ γλυκιά!

Διότι από καμιά γιορτή δεν πρέπει να απουσιάζει ένα λαχταριστό επιδόρπιο! Για να γιορτάσουμε το Φιφίνι μας, φτιάξαμε ένα απίθανο cheesecake με nutella. Αλλά φούρνου!

Cheesecake με nutella

Και πάμε να σας μιλήσω λίγο για αυτό. Το cheesecake με nutella αποτελείται από 3 στρώσεις, καθεμιά με τη δική της διακριτή γεύση.

  • Η βάση είναι σοκολατένια. Φτιάχνεται απλά, ανακατεύοντας θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας με βούτυρο.
  • Στη μέση έχουμε την κρέμα τυριού. Τη φτιάχνουμε ανακατεύοντας αυγό, ζάχαρη, τυρί κρέμα και κρέμα γάλακτος. Καμία δυσκολία και εδώ.
  • Και στο τέλος έχουμε μια πλούσια κρέμα nutella.

Δεν ξέρω εάν σας τρομάζουν τα cheesecake που ψήνονται (εμένα ναι!), αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Το cheesecake με nutella ετοιμάζεται αρκετά εύκολα. Η μόνη δυσκολία του είναι ότι πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, προκειμένου να δέσει καλά και να μπορεί να κοπεί όμορφα.

Το cheesecake με nutella είναι ιδιαίτερα χορταστικό. Νομίζω πως ακόμα και ένα μικρό σχετικά κομμάτι αρκεί για να καλύψει την επιθυμία μας για γλυκό. Ωστόσο αρκετοί από τους καλεσμένους μας ζήτησαν και δεύτερο κομμάτι!

Στα tastes αγαπάμε το cheesecake. Για μένα και τον Κωστή είναι ίσως το αγαπημένο μας γλυκό.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές ακόμα προτάσεις για cheesecake φούρνου.

Cheesecake με nutella

Cheesecake με nutella

Eτοιμασία: 30 minutes
Μαγείρεμα: 40 minutes
Αναμονή: 3 hours
Συνολικά: 4 hours 10 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Κουζίνα: αμερικάνικη
Λέξη-κλειδί: cheesecake με nutella
Μερίδες: 8
Το cheesecake με nutella αποτελείται από 3 στρώσεις, καθεμιά με τη δική της διακριτή γεύση. Είναι ιδιαίτερα χορταστικό και μάλιστα ακόμα και ένα μικρό σχετικά κομμάτι αρκεί για να καλύψει την επιθυμία μας για γλυκό.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα:

  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλίνη
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 120 γρ. nutella
  • λίγα χοντροκομμένα φουντούκια

Εκτέλεση
 

Για τη βάση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο σε μούλτι ή επεξεργαστή τροφίμων και τα θρυμματίζουμε. Τα βάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Για την κρέμα:

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αυγό, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τα 50 γρ. κρέμα γάλακτος. Τα ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα. Μόλις σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα πάνω από τη βάση μπισκότου.
  • Προσθέτουμε τη nutella και τα 10 γρ. κρέμα γάλακτος στην υπόλοιπη ποσότητα της κρέμας τυριού και ανακατεύουμε με το μίξερ.
  • Μόλις ενωθούν τα υλικά, απλώνουμε την κρέμα nutella πάνω από τη λευκή κρέμα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα φουντούκια και ψήνουμε το cheesecake για 35-40'.
  • Αφήνουμε το cheesecake εκτός φούρνου να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




7 ΣΧΟΛΙΑ

Ερμιόνη 21 Νοεμβρίου 2011 - 11:19

Καλημέρα σε όλους!
Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές! Και για τα καλά σας λόγια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
maya:) 19 Νοεμβρίου 2011 - 02:20

τώρα εγώ πως μπορώ να τα πάρω απο την οθόνη μου λες????τα θέλω!!!!!!!!!φαίνονται τόσο λαχταριστά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΥΓΕΝΙΑ 18 Νοεμβρίου 2011 - 15:45

Χρόνια της πολλά. Μας ξεσήκωσες και σήμερα με τέτοιες νοστιμιές!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Leviathan 18 Νοεμβρίου 2011 - 02:27

Χρόνια πολλά!!! Υπέροχο το γλυκό!!!! Καλό ξημέρωμα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 17 Νοεμβρίου 2011 - 21:25

Να είναι γλυκιά η ζωή της μικρούλας σου, σαν το υπέροχο γλυκάκι που της έφτιαξες!!
Τέλειο!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς μου 17 Νοεμβρίου 2011 - 16:33

Απλά τέλειο!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 17 Νοεμβρίου 2011 - 16:25

Αμαν τι μας κάνεις τέτοιες μέρες! Να το χαιρεστε το καραμελάκι σας και ναν περνάτε πάντα έτσι όμορφα! Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα