Ταλιατέλες Αλφρέντο (πιο) ελαφριές

Αυτές οι ταλιατέλες Αλφρέντο είναι πιο ελαφριές σε σχέση με την αυθεντική συνταγή. Φτιάχνονται με φρέσκο γάλα και τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών. Είναι ωστόσο απίθανες σε γεύση, με ωραία, κρεμώδη υφή.

Ταλιατέλες Αλφρέντο

Το Σάββατο το πρωί θα πάω να κάνω την καμπύλη σακχάρου.

Πρόκειται για μία καθιερωμένη εξέταση της εγκυμοσύνης για την οποία -κακά τα ψέματα- δεν μπορώ να πω ότι ανυπομονώ. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και καθόλου ευχάριστη και με λίγα λόγια έχει ως εξής:

  • Αρχικά γίνεται μία αιμοληψία, για να προσδιοριστεί το σάκχαρο σε φάση νηστείας.
  • Στη συνέχεια λαμβάνονται 75 γραμμ. γλυκόζης. Και εδώ θα ήθελα να κάνω μια ένσταση. Γιατί να πρέπει να πιω αυτό το απαράδεκτο, υπέρκορο σε ζάχαρη διάλυμα και να μην φάω ας πούμε 2 προφιτερόλ; Να λοιπόν τι κάνει η μάνα για το παιδί της.
  • Ακολουθούν 6 δειγματοληψίες ανά 30’, προκειμένου να σχεδιαστεί η καμπύλη που δείχνει πώς μεταβάλλεται το σάκχαρο του οργανισμού με το πέρας της ώρας.

Στην περίπτωση της Ιφιγένειας, αναμφίβολα πρόκειται για την εξέταση που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Θυμάμαι ότι προσπαθούσα να δείχνω χαλαρή και άνετη. Με αυτοπεποίθηση πήρα το ποτηράκι με το διάλυμα γλυκόζης και ξεκίνησα να το πίνω. Ακριβώς τη στιγμή που σκεφτόμουν ότι οκ, δεν είναι και τίποτα το φοβερό, κάθισε στο λαιμό μου όλη αυτή η ζάχαρη. Ξεκίνησε ένας βήχας χωρίς σταματημό. Είχα γίνει κατακόκκινη, δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια μου και δεν μπορούσα να ξαναβρώ την ανάσα μου.

Με κάποιο μαγικό τρόπο κατάφερα να πιω όλο το διάλυμα. Κατόπιν ξεκίνησαν οι αιμοληψίες. Οι λεπτές φλέβες μου δυσκόλευαν τις κοπέλες. Εκείνες με τη σειρά τους ταλαιπωρούσαν εμένα, μιας που κάθε φορά η βελόνα έπρεπε να μπει και να ξαναβγεί, να στριφογυρίσει 2-3 φορές μέσα στη φλέβα μου, προτού δω επιτέλους τη σύριγγα να γεμίζει.

Η εξέταση κράτησε συνολικά 3 ώρες και κάτι. Θυμάμαι να καθόμαστε με τον Κωστή στο χώρο αναμονής του εργαστηρίου, να κουβεντιάζουμε και να ξεφυλλίζουμε τα περιοδικά που ευτυχώς είχαμε πάρει μαζί μας.

Όταν επιτέλους φύγαμε από εκεί, πήγαμε στο Golden Hall. Γινόταν ένα σεμινάριο μαγειρικής με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου και φυσικά ήθελα να το παρακολουθήσω. Καθώς στεκόμουν και παρακολουθούσα τον αγαπημένο σεφ να ετοιμάζει μερικά πολύ όμορφα και ενδιαφέροντα πιάτα, έχασα απλά τον κόσμο γύρω μου. Όλα σκοτείνιασαν, ίδρωνα και κρύωνα παράλληλα, η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή και ένα ανεξέλεγκτο τρέμουλο με είχε καταβάλλει.

Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μου είχαν πέσει απότομα. Με τη βοήθεια του Κωστή κατάφερα να φτάσω μέχρι το τελευταίο επίπεδο του εμπορικού κέντρου, εκεί που είναι συγκεντρωμένα όλα τα εστιατόρια. Μετά από μία μερίδα γιαουρτλού κεμπάπ (μπορεί να μη θυμάμαι τι έφαγα προχτές, όμως θυμάμαι πολύ καλά τι έφαγα εκείνη την ημέρα), ήμουν και πάλι μια χαρά, ροδαλή και ευδιάθετη.

Ταλιατέλες Αλφρέντο

Για να δούμε τι θα γίνει αυτή τη φορά.

Το καλό με αυτή την εξέταση είναι ότι 2-3 ημέρες πριν από την πραγματοποίησή της, η έγκυος πρέπει να καταναλώσει άφθονους υδατάνθρακες. Δηλαδή δημητριακά, ζυμαρικά, φρούτα και ψωμί. Αφήνω τα υπόλοιπα στην άκρη λοιπόν και στέκομαι μόνο στα ζυμαρικά.

Αφού “πρέπει” να φάω ζυμαρικά, θα φροντίσω τουλάχιστον να τα κάνω ιδιαιτέρως νόστιμα και απολαυστικά.

Θα φτιάξω ταλιατέλες Αλφρέντο, κάπως πιο ελαφριές. Πώς;

  • Θα βράσω τις ταλιατέλες.
  • Παράλληλα θα ετοιμάσω μια ωραία και βελούδινη σάλτσα. Με αλεύρι, βούτυρο και φρέσκο γάλα χαμηλών λιπαρών. Επιπρόσθετα με τυρί κρέμα και παρμεζάνα.
  • Θα πασπαλίσω τις ταλιατέλες Αλφρέντο με μαϊντανό, μοσχοκάρυδο και λίγη ακόμα παρμεζάνα.

Αυτή λοιπόν δεν είναι η αυθεντική συνταγή. Είναι μια πιο ελαφριά εκδοχή της, την οποία βρήκα εδώ και προσάρμοσα. Και επιτρέψτε μου να πω πως είναι υπέροχη! Γευστική και απολαυστική!

Στα tastes αγαπάμε τα ζυμαρικά με λευκές σάλτσες!

Και το αποδεικνύουμε με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις:

Ταλιατέλες Αλφρέντο

Ταλιατέλες Αλφρέντο

Eτοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 25 minutes
Συνολικά: 40 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Λέξη-κλειδί: ταλιατέλες αλφρέντο
Μερίδες: 5
Αυτές οι ταλιατέλες Αλφρέντο είναι πιο ελαφριές σε σχέση με την αυθεντική συνταγή. Φτιάχνονται με φρέσκο γάλα και τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών. Είναι ωστόσο απίθανες σε γεύση, με ωραία, κρεμώδη υφή.

Υλικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 600 ml φρέσκο γάλα με 1.5% λιπαρά
  • 200 γρ. τυρί κρέμα με μειωμένα λιπαρά
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
 

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1′, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε στο βούτυρο. Χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε, προσθέτουμε σταδιακά το γάλα. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 6′ ή μέχρι να πυκνώσει.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα και τα ενσωματώνουμε και αυτά στο μίγμα.
  • Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Αδειάζουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
  • Τέλος, ρίχνουμε και το μαϊντανό. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με άφθονο τριμμένο τυρί, πιπέρι και μαϊντανό.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




45 ΣΧΟΛΙΑ

dimi 8 Οκτωβρίου 2012 - 20:12

Γεια σου Ερμιονάκι!! Χάθηκα, το ξέρω. Πόσο χαίρομαι που παραμένεις η βασίλισσα της κουζίνας (και ειδικά του παγωτού) και που απ’ ό,τι καταλαβαίνω ετοιμάζεις και δεύτερο ζουζουνάκι! Μπράβο σου κοπέλα μου!! Χίλιες ευχές και χαιρετίσματα από την παλιά σου μπλογκοφίλη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 8 Οκτωβρίου 2012 - 15:56

Ευαγγελία μου,
Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τα καλά σου λόγια!
Ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε το πιάτο, νομίζω είναι εύκολο και πολύ χορταστικό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 5 Οκτωβρίου 2012 - 23:48

Δε θα πώ πολλά για αυτό το πιάτο…το μόνο που θα πώ…είναι ότι σε μια μόνο εβδομάδα το έφτιαξα 2 φορές…και δεν ντρέπομαι καθόλου για τις θερμίδες που πήρα….τις κατα ευχαριστήθηκα….
καλό κουράγιο με τις εξετάσεις – ρουτίνας…όταν κρατήσεις με το καλό το μωράκι σου θα τα ξεχάσεις όλα
Ευαγγέλία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kathycallie 2 Οκτωβρίου 2012 - 20:41

Αυτό που με τραβάει στο blog σου δεν είναι μόνο οι ωραίες συνταγές αλλά και η παρουσίασή τους!
Δεν υπάρχει περίπτωση να σταθώ σε ανάρτηση φαγητού χωρίς ωραίες φώτο! Πόσο μάλλον να δοκιμάσω να την φτιάξω! Οι πεθερά μου μου βγάζει φώτο συνταγών από περιοδικά! Δεν τις έχω κάνει ποτέ!
Kathy by anthomeli

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Vivika Vain 1 Οκτωβρίου 2012 - 15:20

Καταρχήν καλό μήνα! Καλώς σε βρήκα και στο σπιτικό σου, η συνταγή φαίνεται υπέροχη θα τη δοκιμάσω μες την εβδομάδα οπωσδήποτε! Να ‘ναι γερό το μωράκι σας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
eleni 30 Σεπτεμβρίου 2012 - 20:26

Ερμιόνη μου κουράγιο, δεν έχω περάσει εγκυμοσύνη για να ξέρω, αλλά την καμπύλη την γνωρίζω, είχα πάει μαζί με μια φίλη μου που είχε κάνει παλιότερα… Υπομονή!!!!!!!
Το σημερινό σου πιάτο, αγαπημένο με το τυρί κρέμα που αγαπώ!!!
Πολλά φιλιά!!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Christina D 30 Σεπτεμβρίου 2012 - 13:53

πω πω έχω μέρες να μπω Ερμιόνη μου, τι να πρωτοδιαβάσω και τι να δοκιμάσω να φτιάξω, με βάζεις συνέχεια σε πειρασμό!! Η εξέταση πρέπει να έγινε, καλά αποτελέσματα!! Η δική μου θυμάμαι ήταν γρήγορη, 2-3 φορές αίμα, έχεις δίκιο, καλύτερα προφιτερόλ να έτρωγες!! :) φιλάκια πολλά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
manousina 29 Σεπτεμβρίου 2012 - 09:21

Καλημέρα. Τι απαίσια εξέταση!!! την ίδια απορία είχα και εγώ, γιατί να μην φάω δυο – τρια γλυκάκια;;; Εγώ στην αναμονή είχα ρίξει πολύ κλάμα αφού διάβαζα το “ποτέ χωρίς την κόρη μου”, υπέροχο βιβλίο αλλά όχι για περίοδο εγκυμοσύνης.
Λατρεμένη η συνταγή σου
Φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 29 Σεπτεμβρίου 2012 - 09:15

Εμ, έχουμε κι αυτό! Ευτυχώς είναι μια μέρα, θα περάσει! Τουλάχιστον πας στην εξέταση χορτασμένη αξιοπρεπώς!
Καλά αποτελέσματα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha 29 Σεπτεμβρίου 2012 - 05:00

Τώρα που σού γράφω, οι εξετάσεις είναι ήδη παρελθόν και είμαι σίγουρη ότι πέρασαν όλα και είσαι πάλι ένα φωτεινό και χαρούμενο πλάσμα με ταλέντα όχι μόνο στις μακαρονάδες, αλλά λέμε τώρα, πως μ’ αυτή τη light εκδοχή, μάς έστειλες πάλι!!!Άντε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 28 Σεπτεμβρίου 2012 - 19:50

Καλή επιτυχία στην εξέταση αύριο Ερμιόνη μου και η ταλιατέλες σου είναι ότι πρέπει για να σε κάνουν να την ξεχάσεις λίγο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 28 Σεπτεμβρίου 2012 - 18:35

Ερμιόνη μου κουράγιο!Δεν την ξεχνάς αυτή την εξέταση εννοείται, ιδιαίτερα αυτό το αηδιαστικό υγρό!Καλά αποτελέσματα σου εύχομαι!
Όσο για το φαγητό τι να πω καταπληκτικό φαίνεται, μπράβο!!!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 28 Σεπτεμβρίου 2012 - 11:53

Eλπίζω να πήγαν όλα καλά στην εξέταση και καλά αποτελέσματα Ερμιόνη μου
Εγώ δεν είχα κάνει και δεν έχω εμπειρία από την εξέταση.

Η ταλιατέλες υπέροχες και πεντανόστιμες. Εμεις σε ζυμαρικό δεν λέμε όχι

Καλό σ/κ
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ροδανθη 28 Σεπτεμβρίου 2012 - 08:17

Καλή επιτυχία στην εξέτασή σου Ερμιόνη μου,αν και στην προσπάθειά μου για παιδί(χωρίς αποτέλεσμα ακόμα)έχω περάσει πολύ χειρότερα που ίσως αυτό να μου φαινόταν εύκολο(το λέω χωρίς να το έχω κάνει βέβαια).Πάρε κουράγιο τρώγοντας ένα πιάτο απ΄τις καταπληκτικές ταλιατέλες που έκανες.Να είσαι καλά φιλιά!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 28 Σεπτεμβρίου 2012 - 07:10

Υπέροχο, αν και ελαφρύ, νόστιμο και καλομαγειρεμένο το πιάτο που μας προτείνεις! Τα ζυμαρικά είναι υπέροχα σε όλες τις εκδοχές τους.
Καλή επιτυχία στην εξέτασή σου και καλά αποτελέσματα! Εύχομαι να πάνε όλα καλά!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 28 Σεπτεμβρίου 2012 - 00:48

Καλά ξεμπερδέματα με την εξέταση και καλά αποτελέσματα Ερμιόνη μου!
Έχω νέα που θα σου φτιάξουν το κέφι! Κέρδισες δωράκι! Στείλε μου τη διεύθυνση σου να την προωθήσω στη Χαρά:)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
madame Pelagie 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 23:29

Ε, μα έτσι πες! Όλη η ιστορία ήταν δικαιολογία για να κάνεις ζυμαρικά! Ωραία ιδέα, πάντως, και φαίνονται λαχταριστά-λαχταριστά, για εγκύους και μη.
Καλή επιτυχία με την εξέταση, και καλό βράδυ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Vita 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 20:01

Κάνω δίαιτα μειωμένων υδατανθράκων και είναι τόσο λαχταριστό το πιάτο σου που φεύγω πάραυτα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 19:26

Ωωωωχχχχ Ερμιόνη μου… θυμάμαι και την αντίστοιχη εμπειρία της αδερφής μου…υπομονή, μέρα είναι θα περάσει!-:)))
Τα ζυμαρικά είναι απλά τέλεια κι επειδή είναι πιο ελαφρά είναι ακόμη πιο ωραία!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
foteini Thes 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 17:47

Υπέροχη η πρότασή σου για τις ταλιατέλες-ίσως το ζυμαρικό που αγαπώ πιο πολύ από όλα-με μία σάλτσα που ξεσηκώνει και τυρένια επικάλυψη φανταστική!Το πράσινο χρώμα και το άρωμα του μαϊντανού προσθήκη απαραίτητη για την επιπλέον γεύση αλλά και για το μάτι που πάντα είναι ανικανοποίητο.
Καλή επιτυχία ,καλό κουράγιο για τις ιατρικές σου εξετάσεις το Σάββατο!Όλα γίνονται για την μικρή ύπαρξη που βρίσκεται προστατευμένη μέσα σου!!Φιλιά πολλά,πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 18:29

Συνηθως μου αρεσεουν οι κοκκινες σάλτσες στα μακαρόνια, γιατι τις κευκές τις βρισκω βαριες… αλλα αφου λες light πρεπει να την φτιαξω.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Koueen 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 18:05

*έγκυος

(σιγά μην είσαι και φερέγγυος!)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Koueen 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 18:04

Είσαι έγγυος; Τι ωραία! Άντε με το καλό.

Και το φαΐ τέλειο, κορίτσια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελικη Ν 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 18:04

Ερμιόνη μου είναι τόσο υπέροχο που περιμένεις μωράκι, που κάθε βασανισμός που απορρέει από αυτό το γεγονός, αποκτά άλλη σημασία! Επικεντρώνεσαι στο υπέροχο στόχο και όλα τα άλλα είναι απλώς… περαστικά!
Μη το πιεις γκλουγκ και κάτω! Στην περίπτωση αυτή το “μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει” δεν ταιριάζει! Με το μαλακό… Και μετά να είσαι έτοιμη! Φάε πριν νοιώσεις εξάντληση!

Η μακαρονάδα σου υπέροχη!
Φιλάκια, καλά ξεμπερδέματα και καλά αποτελέσματα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 18:00

Τι μου θύμησες τώρα με την καμπύλη…. είναι λίγο ταλαιπωρία, υπομονή όμως! Ωραίες οι ταλιατέλες!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 17:42

Ωραία συνταγή Ερμιόνη μου!Απλή καί εύκολη!Τρελλαίνομαι γιά ζυμαρικά!!Αλλά καί ή σάλτσα πολύ γευστική!!Καλή δύναμη μέ τήν εξέταση!Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eleni 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 17:10

Ερμιόνη μου!! Τώρα επέστρεψα από διακοπές και είδα πως περιμένεις μωράκι:) Τα συγχαρητήριά μου!! Δεν σε ξέρω προσωπικά κι όμως χάρηκα με τα νέα σου πραγματικά. Όσο για την εξέταση εύχομαι να περάσει εύκολα..
Ε και η συνταγή υπέροχη όπως πάντα:)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anastasia from Natbeesfashion 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 16:28

Λατρευω τα ζυμαρικα σε οποιαδηποτε συνταγη! Τι ηθελα και το ειδα τωρα αυτο, πειναω κ ακομα να γινει το φαι!
φιλακια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Fuat Gencal 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 16:28

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 16:26

Την θυμάμαι και εγώ πολύ καλά η χειρότερη μου μέρα!
Τέλεια η μακαρονάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
tanja 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 14:22

Έχω κάνει και εγώ καμπύλη ζαχάρου και ινσουλίνης(ενημερωτικά, δεν κάνουν μόνο οι έγγυες αυτή την εξέταση)και την θυμάμαι το ίδιο τραυματική. Για την συνταγή τι να πω… μακαρόνια και light, με κρεμώδη σάλτσα. Τέλεια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Villy @ For the love of Feeding 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 14:18

Καλή επιτυχία Ερμιόνη!! Τέλεια τα μακαρόνια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Λίλα 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 14:15

Όλα καλά να πάνε Ερμιόνη και μετά την εξέταση να χτυπήσεις δυο πιατάκια απολαυστικές ταλιατέλες!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 13:37

Πω πω Ερμιόνη μου..συμπάσχω εντελώς..Κι εγώ έχω θέμα με τις φλέβες και με τις αιμοληψίες γενικά..Αλλά τουλάχιστον τώρα ξέρεις..Θα χτυπήσεις πάλι ένα κεμπάπ και θα είσαι περδίκι..χεχε !Φιλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Maria B. 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 12:03

κουράγιο και καλή επιτυχία Ερμιόνη!

εδώ ταιριάζει το ”ουδέν κακόν αμιγές καλού΄΄ χιιχχι!΄

όλα με το καλό εύχομαι

φιλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 11:53

αχ δεν αντέχω άλλο ..μ’έχετε τρελλάνει σήμερα …η μια αλμυρό κέικ, η άλλη κοτόπουλο κάρυ και τώρα εσύ με μακαρονάδα αλφρέντο????? θα κάνω βουτιά στο λάπ τοπ!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mm_skg 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 11:28

Υπομονη Ερμιονη, θα περασει κι αυτη η ταλαιπωρια, τι να κανουμε που ειναι απαραιτητη?
Αυτην τη μακαροναδα ειμαι σιγουρη οτι θα την λατρεψει ο Δ. Την βαζω στο πρτογραμμα για το Σαββατο…
Φιλια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 10:56

Αχ βρε Ερμιονάκι μου, καλό κουράγιο!
Στον έναν γιο μου έκανα την καμπύλη, στον άλλον δεν ξέρω πως την είχα γλιτώσει, αλλά δεν μπορώ να πω ότι την θυμάμαι ευχάριστα την όλη διαδικασία, αν και δεν ταλαιπωρήθηκα όπως εσύ.
Η ελαφριά εκδοχή της Alfredo είναι πολύ γιάμι όπως την μαγείρεψες!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 10:51

Βρε συ…εγώ αυτήν δεν την έκανα!! Κι’ας με είχαν “ξετινάξει” με διάφορα άλλα μιας και ήταν προχωρημένη η ηλικία :-)
Να σου πω δε, ότι αν και φανατική γλυκατσού, καθ’ όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης γλυκά δεν ήθελα ούτε να μυρίσω!!! Όπως και κρέας και ψάρι άλλωστε. Οπότε οι απλές αιματολογικές μου έβγαιναν άκρως καθαρές.

Καλή Δύναμη Ερμιονάκι μου.
Μην το πιείς μονοκοπανιά το σφυνάκι (την έπαθε ο άντρας μου έτσι…) σιγά-σιγά.

Όσο για τις ταλιατάλες εξαιρετικές και με τη βούλα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Nasia 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 10:50

τα της εγκυμοσύνης σε παρακαλώ μη μου τα θυμίζεις!!!!
το φαγητό είναι υπέροχο ,εγω ρίχνω κεφαλογραβιέρα ,αλλά δοκιμάσω και με παρμεζάνα και σκόρδο που δεν εχω βάλει…και φάε λίγο βρε,μια σταλίτσα είσαι!!!!
καλημέρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 10:45

Ποια μανούλα που έχει περάσει από την διαδικασία της καμπύλης ζαχάρου, την έχει ξεχάσει;; Όταν όμως παίρνουμε τα παιδάκια μας στα χέρια μας, όλα αυτά που έχουμε υποστεί για χάρη τους, γίνονται μακρινή ανάμνηση. Με το καλό να έρθει και το δεύτερο μωράκι σου. Γερό και δυνατό. Αυτό έχει σημασία.
Βέβαια, ετοίμασε και τις ταλιατέλες, να τις έχεις πρόχειρες, για καμμιά απρόοπτη υπογλυκαιμία!!
Καλή σου μέρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Στέλλας Κουζινομπερδέματα 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 10:34

Νομίζω πως ξεχνιούνται, Ερμιόνη μου!!
Με το καλό να γεννήσεις εσύ και όλα τ’ άλλα…
Και εγώ χθές ταλιατέλες έκανα με λευκή σαλτσούλα.
Ωραίες και με κοτοπουλάκι.
Φιλιάκια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 10:22

δεν θελω ουτε να την θυμαμαι την καμπυλη ζαχαρου!υπομονη!
η μακαροναδα αψογη!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 09:00

Καλημέρα ηλιόλουστη και ζεστή!
Καμπύλη ζαχάρου δεν είχα κάνει απ΄ όσο θυμάμαι ούτε στην Κλειώ ούτε στη Νεφέλη. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσω αυτό που περιγράφεις αν και ξέρω το πόσο αϊδιαστικό είναι…
Τι να πω? Μου φαίνεται ότι το μόνο θετικό στην όλη ιστορία είναι οι υδατάνθρακες που πρέπει να προηγηθούν! Κράτα αυτό και άσε τα υπόλοιπα.

Και τι υδατάνθρακες, ε?? Εσύ φρόντισες να τους κάνεις πλούσιους και γευστικούς. Δεν μπορούσες να μας φτιάξεις καλύτερο φαγητό για σήμερα από τις ταλιατέλες σου. Ξέρεις την αδυναμία μου στα ζυμαρικά, μην τα ξαναλέμε!

Η κρεμώδης σάλτσα τους με τσακίζει!! Σούπερ πιάτο για μια σούπερ έγκυο σαν κι εσένα!

Καλή επιτυχία στα αποτελέσματα!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 27 Σεπτεμβρίου 2012 - 08:54

Καλημέρα! Αχ αυτή η καμπύλη ζαχάρου, σε όλες μας αξέχαστη έχει μείνει! Που να δεις Ερμιόνη μου και μένα που είχα και συνέχεια με το θέμα του ζαχάρου, ας μην τα θυμάμαι καλύτερα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να τελειώσεις γρήγορα και τα αποτελέσματα να είναι τα βέλτιστα! Οι ταλιατέλες σου υπέροχες και λαχταριστές!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα