Ζυμαρικά τάκος (taco mac)

Ζυμαρικά τάκος

Επιτέλους σπιτική sour cream

Για πολύ καιρό και μέχρι πρόσφατα απέρριπτα όσες συνταγές περιείχαν sour cream, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ μου άρεσαν. Όποτε έμπαινα σε ένα σούπερ μάρκετ, μεγάλο ή μικρό, περισσότερο ή λιγότερο γνωστό, έψαχνα, ρωτούσα και πουθενά δεν την έβρισκα. Ήθελα τόσο πολύ να τη δοκιμάσω και να συνοδεύσω με αυτήν τα αγαπημένα μου μεξικάνικα πιάτα, αλλά κάποια στιγμή το πήρα απόφαση ότι δεν πρόκειται να βρω.

Έτσι συνήθιζα να την αντικαθιστώ με κάποιο μίγμα με βάση το γιαούρτι ή με μία πολύ γρήγορη παραλλαγή της που προκύπτει αν ανακατέψουμε κρέμα γάλακτος με λεμόνι.

Όπως όμως έγραψα και αρχικά, όλα αυτά μέχρι πρόσφατα! Διότι έρχεται κάποια στιγμή (ή εν προκειμένω συνταγή) στη ζωή μας που πρέπει να φανούμε αποφασιστικοί και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Εντάξει λοιπόν, αφού δεν μπορώ να βρω sour cream θα τη φτιάξω. Αμέ! Όχι που θα βασίζομαι στις προμήθειες του εκάστοτε σούπερ μάρκετ!

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα πώς είναι η sour cream του εμπορίου, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η σπιτική της εκδοχή είναι πεντανόστιμη, σε βαθμό που άνετα τρώγεται και σκέτη με το κουτάλι. Ετοιμάζεται πανεύκολα, έχει ωραιότατη υφή και είναι ελαφρά παχύρρευστη.

Ζυμαρικά τάκος

Ασφαλώς και όταν ανακάτευα την κρέμα γάλακτος με το ξινόγαλα (να τα μας πάλι) είχα τους ενδοιασμούς μου σχετικά με το κατά πόσο το αποτέλεσμα θα είναι επιτυχές και θα αποφευχθεί η τροφική δηλητηρίαση. Αρκετές ώρες αργότερα και αφού δοκίμασα την ώριμη πια κρέμα, οι παραπάνω αμφιβολίες μου εξανεμίστηκαν διά παντός.

Επιτέλους δεν χρειάζεται πια να ξεφυσώ με απογοήτευση στη θέα μιας συνταγής που περιέχει sour cream. Τώρα είναι ώρα για δοκιμές και πολύ μαγείρεμα. Η αρχή έγινε με αυτό εδώ το dressing και συνεχίστηκε με ένα πιάτο που κατά κάποιο τρόπο «παντρεύει» το ιταλικό με το μεξικάνικο στοιχείο.

Ζυμαρικά τάκος ή η Ιταλία συναντά το Μεξικό!

Αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι τα ζυμαρικά τάκος; Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει ζυμαρικά με μια πικάντικη σάλτσα κιμά. Η σάλτσα είναι εμπνευσμένη από τα υλικά που χρησιμοποιούνται συχνά σε μεξικάνικες (ή tex-mex) συνταγές.

Στη σάλτσα προσθέτουμε τυρί κρέμα και σπιτική sour cream, ισορροπώντας έτσι τον σπιρτόζικο χαρακτήρα της.

Υπέροχα κρεμώδη, ανάλαφρα και γευστικά, τα ζυμαρικά τάκος γαρνίρονται με άφθονο τσένταρ και μας ενθουσιάζουν!

Ζυμαρικά τάκος

Ζυμαρικά τάκος

Eτοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 1 hour 10 minutes
Συνολικά: 1 hour 25 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Λέξη-κλειδί: ζυμαρικά τάκος
Μερίδες: 6
Τα ζυμαρικά τάκος συνδυάζουν στοιχεία της ιταλικής και της μεξικάνικης κουζίνας. Σερβίρονται με μια πικάντικη σάλτσα κιμά και γαρνίρονται με άφθονο τριμμένο τσένταρ,

Υλικά

  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 800 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες σε κονσέρβα
  • 1 κ.γ. πιπέρι καυτερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 γρ. ζυμαρικά αχιβάδες
  • 150 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι sour cream

Για τη σπιτική sour cream:

  • 400 ml κρέμα γάλακτος με 15% λιπαρά
  • 8 κ.σ. ξινόγαλα

Και ακόμα:

  • λίγο τριμμένο τσένταρ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
 

Για τη σπιτική sour cream:

  • Από την προηγούμενη ημέρα ετοιμάζουμε τη sour cream. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το ξινόγαλα σε ένα γυάλινο βάζο. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε.
  • Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 18-24 ώρες ή μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς πηχτή κρέμα.
  • Tοποθετούμε τη sour cream στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Τη διατηρούμε στο ψυγείο και την καταναλώνουμε εντός 5-6 ημερών.

Για τα ζυμαρικά:

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Χρησιμοποιούμε μία ξύλινη κουτάλα για να τον ξεσβολιάσουμε.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-10′, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε τον κιμά σύμφωνα με τη γεύση μας.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το μίγμα για 30-40′, μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά.
  • Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα στραγγίζουμε.
  • Ρίχνουμε στο μίγμα του κιμά τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, το τυρί κρέμα και τη sour cream και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα και να γίνει ομοιόμορφη η σάλτσα. Εάν μας φαίνεται αραιή, αφήνουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 5-10′ ακόμα.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά αμέσως και τα γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγο τριμμένο τσένταρ.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
 
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




42 ΣΧΟΛΙΑ

Kat Triantafyllou 27 Νοεμβρίου 2012 - 17:46

Mporeis na vreis Sour Cream kai sta 3 katasthmata Thanopoulos stin Kifissia kai ston AB Basilopoulo sta Vrilissia! Ama rwthseis tous upallhlous mporoun na se boithisoun. Legetai Creme Fraiche Epaisse alla einai Sour Cream authentiko!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Angelique 18 Νοεμβρίου 2012 - 17:58

Καλησπέρα Ερμιόνη μου.
Εγώ ανήκω στην κατηγορία αυτών των ανθρώπων που μπορούν να τρώνε κάθε μέρα ζυμαρικά!!Πραγματικά τα λατρεύω. Θα τη δοκιμάσω οποσδήποτε και αυτή τη συνταγή.
Φιλιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Chef At Home 18 Νοεμβρίου 2012 - 11:18

υπέροχο μπλόκ..καλημέρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Stone 17 Νοεμβρίου 2012 - 00:16

Ερμιόνη μου καλησπέρα!!Καταρχήν να χαιρεσαι το κοριτσακι σου, να ειναι γερη η μικρούλα σας και να την καμαρωνετε!!Για το πιατο σου τι να πώ….τέτοια ωρα με ξεσηκωσε απίστευτα αυτό που βλέπω!!Μου αρέσει που πάντα πας ενα βημα πιο κατω τη συνταγή, οπως τωρα με την παρασκευη της κρεμας την οποία παρεμπιπτόντως οταν εψαξα κι εγω να βρω για μια τιραμισού δεν ηταν εφικτό!!

Σου στελνω τα φιλιά μου κι ευχες για ενα όμορφο Σαβ/κο!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελικη Ν 16 Νοεμβρίου 2012 - 23:14

Υπέροχα τα κοχυλάκια σου! Όμως ήρθα να σου ευχηθώ για την κορούλα σου! Να χαίρεσαι το Φιφίνι! Να την καμαρώσεις όπως επιθυμείς!
Πολλά φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 16 Νοεμβρίου 2012 - 19:00

Ερμιόνη μου υπέροχα!!!Μου αρέσε ο συνδυασμός Ιταλικής και Μεξικάνικης κουζίνας, φαίνεται τέλειος!Φιλάκια πολλά, καλό Σαββατοκύριακο!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 16 Νοεμβρίου 2012 - 14:46

Τάνια μου σε ευχαριστώ πολύ!
Ναι σήμερα είναι! Αν όλα πάνε καλά, τη Δευτέρα θα ανεβάσω και το γλυκάκι που έφτιαξα προς τιμή της!
Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
madameginger 16 Νοεμβρίου 2012 - 13:06

Φαίνεται υπέροχο και πεντανόστιμο!!!! Το θέλω τώρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 16 Νοεμβρίου 2012 - 13:05

Τη sour cream την έχω βάλει στο μάτι από την προηγούμενη ανάρτησή της και δεν θα μου γλυτώσει. Όσο για το συνδυασμό με τα ζυμαρικά και τον κιμά, είναι πάρα πολύ δελεαστικός και αξιοποιήσιμος!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
thegreenmixer.com 16 Νοεμβρίου 2012 - 12:22

Χρόνια πολλά, να χαίρεσαι το Φιφίνι… σήμερα δεν είναι η γιορτή της?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 16 Νοεμβρίου 2012 - 10:18

Όλοι το ίδιο πρόβλημα έχουμε με τη sour cream. Είχα δει την ανάρτηση της Βίκυς αλλά δεν το είχα κάνει ποτέ.
Τα κογχυλάκια με τον κιμά και την ωραία σαλτσούλα είναι ότι το καλύτερο:)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
keywoman 16 Νοεμβρίου 2012 - 10:09

Γιατί κάθε φορά που διαβάζω τις συνταγές σου και βλέπω τις υπέροχες φωτό σου,μου βγάνει αυθόρμητα ένα “ΑΧ!!!”.Από εμφάνιση σκίζει…είμαι σίγουρη και από γεύση.

Δηλαδή εσείς κάθε μέρα τρώτε στο σπίτι σας σαν να τρώτε στο καλύτερο εστιατόριο!Σας ζηλεύω!Ο αντρούλης σου και η κορούλα σου είναι πολύ τυχεροί!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 16 Νοεμβρίου 2012 - 09:13

Θεϊκά έγιναν Ερμιόνη μου!!! Τέλεια τα ζυμαρικά σου με την Μεξικάνικη στολή τους!!! Τα λάτρεψα και γιατί τα κοχυλάκια γεμίζουν με τη σάλτσα και γίνονται μοναδικά σε νοστιμιά!
Καλή σου μέρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 16 Νοεμβρίου 2012 - 06:16

Μπήκα και τρόμαξα γιατι έχω και εγώ μια παρόμοια συνταγή τις επόμενες μέρες, άλλα εντάξει δεν είναι και τόσο ίδια τελικά. Λαχταριστά τα μακαρονάκια Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 16 Νοεμβρίου 2012 - 01:02

Αυτό το παιδί..(το μέσα εννοοώ) θα βγει και θα ζητάει ξινόγαλα! :-D
Όντως καθόλου δύσκολη η sour cream! Βρε, λες να αρχίσουμε να την φτιαχνουμε όλες;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 16 Νοεμβρίου 2012 - 00:41

Πρωτον μου αρεσουν τα αχιβαδακια… δευτερον και οι σαλτσα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 16 Νοεμβρίου 2012 - 00:15

Εξαιρετικό πιάτο μόνο που το βλέπω παθαίνω κάτι,μπράβο Ερμιόνη μου τέλειο.Καλό βράδυ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 15 Νοεμβρίου 2012 - 23:18

Μπήκα δύο φορές από το πρωί στο μπλόγκ σου θαυμάζοντας τα κοχυλάκια που κρύβουν μέσα όχι μαργαριτάρι, αλλά πλούσιο κιμά… και μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι δεν έχω αφήσει σχόλιο.

Έμελε να είναι η τρίτη και η τελευταία φορά ελπίζω που μπαίνω για σήμερα, αυτή που θα σου πω πως μίλησες στην καρδιά μου με το φαγητό που επέλεξες.

Περισσότερο όμως να σε συγχαρώ για την συνταγή της sour cream. Αυτό κι αν είναι λύση!! Μπράβο σου Ερμιόνη μου!

Φιλιά πολλά!
Καλό βραδάκι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 15 Νοεμβρίου 2012 - 21:41

Ερμιόνη, να που υπάρχουν λύσεις για όλα σχεδόν τα πράγματα!! Δεν βρίσκουμε sour cream στο σούπερ μάρκετ; Δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε, γιατί θα την φτιάξουμε μόνες μας!! Πολύ όμορφη η παρουσίαση του πιάτου. Πικάντικο και νόστιμο.
Καλό βράδυ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 15 Νοεμβρίου 2012 - 21:04

Πολύ ωραία συνταγή Ερμιόνη μου!Τρελαίνομαι γιά ζυμαρικά!Συνδύασες πολύ όμορφα τίς δύο γεύσεις!Πολύ ωραία καί η παρουσίαση!Καλό βράδυ!Φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra 15 Νοεμβρίου 2012 - 18:55

Δηλαδή μακαρόνια με κιμά αλλά σε μια πιό trendy και ευφάνταστη έκδοση! Μπράβο Ερμιόνη. Σίγουρα θα τα δοκιμάσουμε. Tη sour cream λες να την πετύχουμε όμως?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 15 Νοεμβρίου 2012 - 17:35

Καλά ε…..τα κοχυλάκια είναι σούπερ, ο κιμάς με τη σαλτσούλα έχει χωθεί ανάμεσα τους…μου τρέχουν τα σάλια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 15 Νοεμβρίου 2012 - 16:36

Έχω δει τη συνταγή της Βίκης για την συγκεκριμένη κρέμα, εγώ την αντικαθιστώ με μια Πολωνικής προέλευσης που τυχαίνει να βρίσκω κοντά μου. Όμως επειδή έχω δοκιμάσει στην Αγγλία είναι άλλο πράγμα.
Καλύτερα λοιπόν όπως λες τη δική μας.
Το φαγητό σου υπέροχο.
Καλό απόγευμα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 15 Νοεμβρίου 2012 - 16:26

Εξαιρετική συνταγή και εξαιρετική όπως πάντα παρουσίαση Ερμιόνη μου!
Το πιάτο σου φαίνεται απίστευτα γευστικό με πολύ νόστιμους συνδυασμούς υλικών
Οσο για την sour cream με το ξινόγαλα, μην αμφιβάλλεις καθόλου ότι θα την φτιάξω σήμερα κιόλας!
Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
margarita 15 Νοεμβρίου 2012 - 16:13

Καλησπερα ‘
Sour cream εχει ο μαρινοπουλος τουλαχιστον εδω που μενω και δεν ειναι απο τα μεγαλα καταστηματα, η γευση του ειναι σαν γιαουρτι ανακατεμενο με κρεμα γαλακτος , πολυ πυκτο μα παρα πολυ πυκτο, εμενα προσωπικα δε μου αρεσει προτιμω το στραγγιστο γιαουρτι και ας ειναι πιο οξινο…
Λατρευω τα πιατα που παρουσιαζει γιατι ειναι ακριβως στα γουστα μου!!!! Φιλια πολλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
elena 15 Νοεμβρίου 2012 - 16:08

Ερμιόνη πολύ ενδιαφέρουσα η συνάντηση Ιταλίας και Μεξικού!!!! Ο κιμάς αρέσει στον άντρα μου πολύ, όπως και το μεξικάνικο και τα ζυμαρικά σε ποιον δεν αρέσουν. Την κρατώ την συνταγή σου λοιπόν, διότι είναι και πολύ εύκολη!!! Φιλιά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 15 Νοεμβρίου 2012 - 15:50

Τόσο απλό είναι να φτιάξεις sour cream? Δεν την έχω δοκιμάσει παρά μόνο 2 – 3 φορές μέχρι τώρα κι έτσι δεν την έχω αναζητήσει ιδιαίτερα στα Σ/Μ. Με καυτερά πιάτα θα ταιριάζει όμως μια χαρά!
Τα δε ζυμαρικά σου υπέροχα και το σχήμα τους νομίζω πως είναι το ιδανικό γι’ αυτή την πλούσια σάλτσα, μιαμ! :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha 15 Νοεμβρίου 2012 - 15:37

Παρόλο που δεν είναι γλυκάκι που τα έχω αδυναμία, θα πάρω ένα πιατάκι απ’ αυτά τα ωραία κοχυλάκια-σαλιγκαράκια, τα “πες τα όπως θες” αλλά “φάτα τα και απόλαυσε” ζυμαρικά σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
lolipopfamily 15 Νοεμβρίου 2012 - 15:19

Άλλη μια υπέροχη συνταγή. Λατρεύω και τη μεξικάνικη κουζίνα και την ιταλική και αυτή εδώ η συνταγή φαίνεται πραγματικά υπέροχη !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 15 Νοεμβρίου 2012 - 15:16

Καλησπέρα Δέσποινα,
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου! Ελπίζω αν δοκιμάσεις κάποια συνταγή να σου αρέσει και θα χαρώ πολύ να μου πεις την ειλικρινή σου γνώμη!
Και οι δικές μου πληροφορίες ήταν για το Carrefour, αλλά σε 2-3 καταστήματα που πήγα δεν κατάφερα να βρω ούτε creme fraiche, ούτε sour cream. Αποφάσισα λοιπόν να τις φτιάχνω μόνη μου και όλα καλά!
Καλή συνέχεια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 15 Νοεμβρίου 2012 - 15:08

Για ακόμη μια φορά μας εντυπωσίασες Ερμιόνη μου.Δύο υπέροχες κουζίνες τόσο αρμονικά δεμένες!!!Και επικροτώ το ότι έφτιαξες μόνη σου την κρέμα.Καταπληκτική η φωτογράφηση σου για ακόμη μια φορά!!!
Μπράβο Ερμιόνη μου!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 15 Νοεμβρίου 2012 - 15:01

Καλησπέρα Ερμιόνη,

Παρακολουθώ εδώ και λίγες μέρες το υπέροχο blog σου κι έχω ήδη αποθηκέυσει πολλές συνταγές για δοκιμή. Αντιμετωπίζω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με υλικά για συνταγές από ξένα sites, τόσες ενδοιαφέρουσες συνταγές που θα ήθελα να δοκιμάσω τις προσπερνούσα. Βρήκα όμως στο carfour creme fraiche! Και τώρα ψάχνω πάλι συνταγές για να το χρησιμοιήσω όλο. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο με τη sour cream αλλά σε κάτι σοκολατένια cupcakes που το έβαλα βγήκαν καταπληκτικά!
Παρ´όλα αυτά η συνταγή σου αποθηκευεται γιατί το σπιτικό έχει άλλη χάρη. Ευχαριστώ!

Δέσποινα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 15 Νοεμβρίου 2012 - 14:53

Όπως λέω συχνά (και είνσι το προσωπικό μου moto ομολογώ): για όλα τα προβλήματα έρχεται η Λύση.

E, τώρα ήταν ο καιρός να βρεις την λύση σου :-)) για την sour cream και να καταπλήξεις με την σειρά σου, τους γευστικούς κάλυκες όσων γεύτηκαν τούτο το φαγητό σου, Ερμιόνη μας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 15 Νοεμβρίου 2012 - 14:49

Γεια σου Ελένη μου!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Το ξινόγαλα είναι ένα ρόφημα με γεύση παρόμοια με αυτή του γιαουρτιού.
Το βρίσκουμε στο ψυγείο του σούπερ μάρκετ (εκει που πηγαίνω εγώ το βρίσκω με το όνομα Αριάνι).
Η ξινόκρεμα (sour cream) είναι μια κρέμα όχι πολύ παχύρρευστη, με ελαφρά υπόξινη γεύση που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Υπάρχει και αυτή στο σούπερ μάρκετ, παρόλο που δεν έχει τύχει να βρω ποτέ!
Για να τη φτιάξουμε στο σπίτι χρειαζόμαστε κρέμα γάλακτος και ξινόγαλα.
Αν θέλεις λοιπόν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμη ξινόκρεμα, οπότε σε αυτή την περίπτωση δε χρειάζεσαι το ξινόγαλα.
Ελπίζω να βοήθησα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ωραία Ελένη 15 Νοεμβρίου 2012 - 14:21

Γεια σου,
ανακάλυψα χθες το μπλογκ και το βρίσκω καταπληκτικό. Να ρωτήσω σε παρακαλώ, πώς μπορώ να αντικαταστήσω το ξινόγαλα? δεν είναι το ίδιο με το σάουαρ κριμ? ευχαριστώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 15 Νοεμβρίου 2012 - 12:58

Πολύ καλή ιδέα να φτιάξεις μόνη σου τη sour cream! Ως λάτρης των ζυμαρικών, δεν θα πω όχι σε αυτή την πικάντικη εκδοχή τους!
Καλό μεσημέρι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
thegreenmixer.com 15 Νοεμβρίου 2012 - 12:35

Τελικά σχεδόν όλα μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνες μας με λίγη προσπάθεια και καλή θέληση (και κανα-δύο πειραματόζωα). Και εγώ τό ίδιο θέμα έχω με εσένα, με διάφορα υλικά τα οποία δεν βρίσκω και δεν κάνω συνταγές μόνο και μόνο για αυτό το λόγο. Πολύ ωραία η πρόταση για τα μεξικανικα ζυμαρικά και μου φαίνεται θα πάρω την απόφαση να δοκιμάσω και εγώ την DIY sour cream (είχα εναν ενδοιασμό να την αφήσω τόσες ώρες εκτός ψυγείου).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 15 Νοεμβρίου 2012 - 12:24

Διόρθωση: ήθελα να γράψω :επειδή εγώ δεν πολυ-συμπαθώ τον κιμά σε αυτή του την μορφή.
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 15 Νοεμβρίου 2012 - 12:23

Η συνταγή σου πρέπει να είναι πολύ καλή. Θα την δοκιμάσω για την υπόλοιπη οικογένεια επειδή εγώ δεν πολυ-συμπαθώ σε αυτή του την μορφή.
Με την sour cream κι εγώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζα. Θα δοκιμάσω να την φτιάξω μόνη μου με τις οδηγίες σου.
Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
My Lovable Baby (by Daeira mommy) 15 Νοεμβρίου 2012 - 12:00

Τρελαίνομαι για ζυμαρικά! Ενδιαφέρουσα πρόταση η σημερινή σου! Και πάρα πολύ όμορφα παρουσιασμένη :)
Θα το ξαναπώ: Χαίρομαι πολύ που σε ανακάλυψα :)

Καλημέρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Foteini Thes 15 Νοεμβρίου 2012 - 11:58

Ερμιόνη μου δεν κρύβεις τις προτιμήσεις σου..!Μεξικάνικη κουζίνα με πικάντικη ιταλική πάστα..απλά υπέροχος συνδυασμός!Όπως επίσης και η σφοδρή σου αποφασιστικότητα για την σπιτίσια παρασκευή της sour-cream.
Πολύ ωραία η προετοιμασία του κιμά,αλλά και πολύ σοφή η επιλογή του συγκεκριμένου ζυμαρικού,αφού πολύ επιτυχημένα ΄΄φυλακίζει΄΄ στο εσωτερικό του τη νόστιμη γέμιση!!!Συγχαρητήρια Ερμιόνη μου για την θαυμάσια παρουσίαση!Φιλιά πολλά,πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
cookaffair 15 Νοεμβρίου 2012 - 11:48

Νομίζω η λύση που προτείνεις είναι και η μόνη πλέον!τέρμα η εξάρτηση από τα σούπερ μάρκετ!!:p
Ο παραπάνω συνδυασμός φαίνεται απλά τέλειος!δύο από τις ωραιότερες κουζίνες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα