Η υπέροχη γαλλική κρεμμυδόσουπα

γαλλική κρεμμυδόσουπα

Υπέροχη, υπέροχη, ανέφερα υπέροχη; γαλλική κρεμμυδόσουπα!
Ναι, είμαι πολύ ενθουσιασμένη! Γιατί ένα τόσο όμορφο, αρχοντικό και με μεγαλειώδη γεύση πιάτο βασίζεται σε ένα τόσο ταπεινό υλικό, το κρεμμύδι. Το οποίο αποδεικνύεται ότι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Κρεμμυδόπιτες, πίτσες και τάρτες με κρεμμύδι, ιμάμ μπαϊλντί, καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανητές ροδέλες κρεμμυδιού, βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα με τις προτιμήσεις μου.

Πείστηκα ότι έπρεπε να φτιάξω αυτό το τόσο δημοφιλές γαλλικό πιάτο, καθώς παρακολουθούσα ένα επεισόδιο της σειράς “Jamie at home”, στο οποίο ο συμπαθέστατος σεφ παρουσίαζε την αγγλική του παραλλαγή. Η εικόνα της σούπας που έχει σερβιριστεί σε πυρίμαχα μπολ και βγαίνει αχνιστή από το φούρνο, έχοντας στην επιφάνειά της μία χοντρή φέτα ψωμιού που έχει πασπαλιστεί με άφθονο τυρί απλά με συγκλόνισε.

γαλλική κρεμμυδόσουπα

Ομορφιά, απλή και ξεκάθαρη. Μπορούσα σχεδόν να γευτώ τη γλυκιά και βουτυράτη γεύση των κρεμμυδιών που έχουν σιγοβράσει μέσα σε κρασί και ζωμό βοδινού, ένιωθα την πικάντικη γεύση του λιωμένου τυριού να με συναρπάζει, ενώ μου φαινόταν ότι ολόκληρο το δωμάτιο είχε κατακλυστεί από το άρωμα της δάφνης.

Όσον αφορά την προετοιμασία της, η γαλλική κρεμμυδόσουπα δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Λίγη προσοχή στο καραμέλωμα των κρεμμυδιών χρειάζεται μόνο. Αυτό πρέπει να γίνει με υπομονή και αγάπη προκειμένου τα κρεμμύδια να δώσουν τη γλυκιά γεύση που αποτελεί το κλειδί για την επιτυχία της συνταγής.

Αν σας αρέσει η γεύση του κρεμμυδιού, δοκιμάστε αυτή την ντελικάτη σούπα. Πιστεύω ειλικρινά ότι θα λατρέψετε το αποτέλεσμα. Και βεβαίως μην παραλείψετε να τη συνοδεύσετε με τραγανό ψωμί και με μια καλή γραβιέρα που θα λιώσει υπέροχα. Είναι και αυτά ανάμεσα στα στοιχεία που δίνουν στο πιάτο έναν πολύ ξεχωριστό χαρακτήρα.

γαλλική κρεμμυδόσουπα

Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Eτοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 1 hour 20 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Κουζίνα: γαλλική
Λέξη-κλειδί: γαλλική κρεμμυδόσουπα
Μερίδες: 5
Μια σούπα αρχοντική και μεγαλειώδης. Η γλυκιά γεύση των καραμελωμένων κρεμμυδιών συνοδεύεται μοναδικά από τραγανό ψωμί και γραβιέρα που λιώνει υπέροχα.

Υλικά

  • 10 μεγαλούτσικα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα (χρησιμοποίησα κόκκινα, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποικιλία από διάφορα είδη)
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 3 κ.γ. αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1,2 λίτρα ζωμό βοδινού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 5 φέτες ψωμί της αρεσκείας μας
  • 200 γρ. πικάντικη γραβιέρα καλής ποιότητας τριμμένη

Εκτέλεση
 

  • Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 30′ περίπου ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν αρκετά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2′. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και περιμένουμε 2-3′ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε κατόπιν το ζωμό, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 30′ περίπου.
  • Μόλις είναι έτοιμη τη δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειάζεται τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  • Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου μας στη χαμηλότερη βαθμίδα και ψήνουμε το ψωμί για 2-3′ από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ-χρυσό χρώμα. Το βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε κάθε φέτα με άφθονη γραβιέρα. Ξαναβάζουμε το ψωμί στο φούρνο και το ψήνουμε για 3′ ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και τοποθετούμε από μία φέτα ψωμί στο καθένα. Τη συνοδεύουμε με το λευκό κρασί που χρησιμοποιήσαμε για το μαγείρεμα της.

Σημειώσεις

Η αρχική συνταγή εδώ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




39 ΣΧΟΛΙΑ

Νίκη 13 Νοεμβρίου 2013 - 09:43

Αγαπημένη κρεμμυδόσουπα!!! Την έφαγα πρώτη φορά στις Βρυξέλλες και ξετρελάθηκα! Υπέροχη! Και αυτό το ψωμάκι με το τυρί από πάνω… την απογειώνει! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να την φτιάξω μόνη μου αλλά τώρα που βρήκα τη συνταγή σου θα την προσπαθήσω. Καλημέρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kathycallie 6 Νοεμβρίου 2013 - 13:26

Πέρυσι τις γιορτές είχα δοκιμάσει να φτιάξω. Οι καλεσμένοι ενθουσιάστηκαν αλλά εγώ όχι τόσο σε σχέση με την γεύση της μανιταρόσουπας! Θα δοκιμάσω και την δική σου συνταγή!
Οι φώτο λιμπιστικές!
Kathy by anthomeli

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Irene P. 6 Νοεμβρίου 2013 - 11:50

Τέλεια και ειδικά με τον σημερινό βροχερό καιρό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
thegreenmixer.com 10 Δεκεμβρίου 2012 - 20:38

Μ´αρεσει πολυ το κρεμμυδι και θα εδινα πολλα για να ετρωγα μια τετοια σουπιτσα μετα απο μια μερα στο κρυο και χιονια, σερβιρισμενη με extra ψωμακι και τυρακι για να ζετασθω λιγο…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Pela 10 Δεκεμβρίου 2012 - 10:43

Γεια σου αγαπημένη μου γκαστρούλα! πολύ ενδιαφέρουσα η σουπίτσα σου! μ’αρέσει κι εμένα πολύ το κρεμμύδι οπότε τη βάζω στα υπόψιν!
καλή βδομάδα και φιλούρες πολλές στην κοιλίτσα :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eleanna 9 Δεκεμβρίου 2012 - 11:37

Ερμιόνη καλημέρα! Οι φωτογραφικές σου ικανότητες συναγωνίζονται τις μαγειρικές!!! Και το σερβίτσιο καταπληκτικό παρεπιπτόντως :) Όλα υπέροχα, αδημονώ να έχω την ευκαιρία να μαγειρέψω τη σουπίτσα σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Fan 9 Δεκεμβρίου 2012 - 00:28

Αμ, το έχω πει εγώ! Πάντα λάθος ώρα διαβάζω τις αναρτήσεις σου! Η κρεμμυδόσουπα είναι από τις αγαπημένες μου, οι συνταγές σου είναι από τις αγαπημένες μου, οι φωτογραφίες σου όπως πάντα… κολασμένες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
L. 8 Δεκεμβρίου 2012 - 20:24

Δεν έχω φάει ποτέ κρεμμυδόσουπα, το πιστεύεις; Μήπως λοιπόν είναι καιρός να δοκιμάσω;
Λοιπόν Ερμιόνη μου, θα σου πω και για τις φόρμες σιλικόνης. Μου βγαίνουν άψητα τα γλυκά με αυτές… Όχι με αυτήν την μικρούλα που χρησιμοποίησα για το “μαγικό χωριό”, αλλά με μια άλλη που έχω για κέικ και είναι και πανέμορφη! Όσες φορές προσπάθησα (και με όποιον τρόπο) τα γλυκά είναι από έξω τέλεια και μέσα χάλια, άψητα… Τι άλλο να κάνω, δεν ξέρω.
Τέλος πάντων, τώρα ξέρεις τον λόγο.
Υ.Γ. τι τέλειες φωτό έβγαλες πάλι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Conna 8 Δεκεμβρίου 2012 - 19:42

Θα το ομολογήσω .. δεν έχω φάει/φτιάξει ποτέ κρεμμυδόσουπα.

Λατρεύω όμως τα κρεμμύδια .. βάζω λοιπόν τη συνταγή σου στα “προσεχώς”.

Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Stone 7 Δεκεμβρίου 2012 - 23:54

Γεια σου Ερμιόνη μου!!Κρεμμυδόσουπα εε??Μμμ…πολύ ωραια ιδέα και άψογη η παρουσιαση σου!Σιγουρα θα τη δοκιμάσω-μαλλον χωρις τη γραβιερα- ενόψει νηστείας!Καλό Σαβ/κο Ερμιόνη, φιλια πολλά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 7 Δεκεμβρίου 2012 - 21:47

πως πας Ερμιόνη μου? Κρατιέται το Νινάκι? Την λατρεύω την κρεμμυδόσουπα και δεν την κάνω ποτέ γιατι ουτε ο άντρας μου ούτε ο γιος μου την τρώνε. Θα με κεράσεις?
φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 7 Δεκεμβρίου 2012 - 12:19

Ε μα με τετοιο κρύο εινα οτι πρεπει!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 7 Δεκεμβρίου 2012 - 10:51

Πριν από χρόνια, νομίζω όταν πήγαινα σχολείο ακόμα, είχα δοκιμάσει από ένα παλιό βιβλίο μαγειρικής να φτιάξω κρεμμυδόσουπα αλλά χωρίς ζωμό, χωρίς μυρωδικά, χωρίς ψωμί και χωρίς γραβιέρα!! :)
Φαντάζεσαι την αηδία που προέκυψε και την απογοήτευσή μου! Η συνταγή αυτή όμως πιστεύω πως είναι η σωστή (σε εμπιστεύομαι, σίγουρα το έψαξες καλά πριν μας το παρουσιάσεις), οπότε πρέπει να ξαναδοκιμάσω!
Την καλημέρα μου Ερμιόνη, πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha 7 Δεκεμβρίου 2012 - 06:04

Ερμιόνη μου είσαι καταπληκτική. Κέρασέ με βρε κι εμένα μια κρεμμυδόσουπα που τρελαίνομαι να τη βλέπω, να την τρωω αλλά να μην την φτιάχνω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
margarita 7 Δεκεμβρίου 2012 - 01:30

Λατρευω τα κρεμμυδια, μπορει να εχβ φαει τονους απο αυτα… καποτε αν πεινουσα στα νιατα μου δηλαδη τσιγαριζα λιγο κρεμμυδι και το ετρωγα με ψωμι…. οποτε καταλαβαινεις το παθος μου για αυτο το λαχανικο… Θελω και εγω καποια στιγμη να κανω κρεμμυδοσουπα νομιζω εδωσες ιδεα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ElenArt 7 Δεκεμβρίου 2012 - 00:45

Ερμιόνη μου, τρελαίνομαι για κρεμμυδόσουπα.Αλλά όποτε την κάνω, τρώω μια κατσαρόλα μόνη μου. Σε κανένα δεν αρέσει. Τώρα θα βάλω και το ψωμί με τη γραβιέρα να δούμε….θα έχω πελατεία ????? χα χα χα. Να είσαι καλά, φιλιά πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra 6 Δεκεμβρίου 2012 - 22:29

Αυτος ο ατιμος ο Jamie οπως λεει και η Βερα, εχει ενα τροπο οντως να τα κανει ολα ευκολα! Εσυ απο την αλλη, σαν φιλη μας που σε εμπιστευομαστε περισσοτερο απο τον Αγγλο σεφ, μας πειθεις ακομα πιο πολυ με τα λογακια σου καη τις φωτογραφιες σου!!! Δεν εχω φαει ποτε μου κρεμμυδοσουπα αλλα ετσο οπως τη δειχνεις με τη φετα του ψωμιοφ και τη γραβιερα, θελω να την τσακισω!!!! Μια ερωτηση….χαζη, δεν ξερω, με την μυρωδια του στοματος μετα, τι γινεται;;;;; Κυκλοφορουμε αφοβα ή καραντινα;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 6 Δεκεμβρίου 2012 - 21:43

Aυτή την γαλλική κρεμμυδόσουπα πολύ την λιμπίζομαι :)
Θέλω να την φτιάξω καιρό τώρα. Η πρότασή σου είναι φανταστική. Τι βγαίνει από ένα ταπεινό κρεμμύδι!?

Πολύ ωραία παρουσίαση & πολύ πολύ ωραία πιάτα Ερμιόνη μου :)

Τα φιλιά μου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 6 Δεκεμβρίου 2012 - 20:08

Ερμιόνη μου φοβερή παρουσίαση!Πάρα πολύ ωραία η κρεμμυδόσουπά σου,νοστιμότατη,εννοείται πως θα τη δοκιμάσω!!!
Φιλιά πολλά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
lilastaste 6 Δεκεμβρίου 2012 - 19:26

παρουσίαση και φωτογραφίες εκπληκτικές!!!!!!!!!!!!!!συγχαρητήρια!χαίρομαι κάθε φορά να διαβάζω συνταγές σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 6 Δεκεμβρίου 2012 - 19:22

Λατρεμένη σούπα Ερμιόνη μου… ζωγράφισες δεν έγραψες απλά!! Υπέροχη, αρωματική και φωτογραφημένη με τόσο υπέροχο στυλ!!!! Είσαι χρυσοχέρα και ταλαντούχα, καλή μου!!! Κι αυτό το ψωμάκι με το λιωμένο τυράκι μου έκλεψε την καρδιά!!! Να έρθω για γεύμα;;;; -:))
Πολλά φιλιά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 6 Δεκεμβρίου 2012 - 18:54

Μπράβο σου, Ερμιόνη μου, την έκανες υπέροχη και αρωματική και τη σέρβιρες με εξαιρετικό στυλ! Τι απ’ όλα να πρωτοθαυμάσω!
Με τέτοιο ψωμάκι σερβίρω και τη φασολάδα μας και αρέσει πολύ.
Φιλάκια πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 6 Δεκεμβρίου 2012 - 18:51

Ωραίο πιάτο,γενικά μου αρέσει το κρεμμύδι,και ωμό ακόμη περισσοτερο.Καλό μα βράδυ,φιλιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 6 Δεκεμβρίου 2012 - 17:54

Εντωμεταξύ ένα φοβερό ταλέντο έχει ο jamie: κάνει όλες τις συνταγές να φαίνονται εύκολες! Ίσα ίσα για να σε βάλει στην κουζίνα! Και τα καταφέρνει! Τέλεια συνταγή κι εμείς αγαπάμε κρεμμυδάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 6 Δεκεμβρίου 2012 - 17:24

Τώρα να ξέρεις ανέβηκες ακόμη περισσότερο στην εκτίμηση μου χα χα χααα
Η γαλλική κρεμμυδόσουπα είναι από τις πιο αγαπημένες μου σούπες, την λατρεύω!!
Την μαγείρεψες τόσο όμορφα Ερμιόνη μου!
Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 6 Δεκεμβρίου 2012 - 14:24

Και κρεμμυδόσουπα και ψωμάκι με λιωμένο τυρί?
Αγαπημένα υλικά θα πάρω και από τα δύο.
Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 6 Δεκεμβρίου 2012 - 13:43

Παρακαλώ πολύ γλυκιά μου Ερμιόνη, εγώ θα ήθελα ένα πιατάκι ή μπολάκι σούπας, αλλά με ΔΥΟ ξεροψημένες φετούλες ψωμιού με λιωμένο τυράκι. Γίνεται;
Ωχ κάτι έπαθα μεσημέρι καιρός…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αναστασία 6 Δεκεμβρίου 2012 - 13:21

Επανήλθα!!! χαχα!
Την απολαμβάνω κιόλας!!!!
Βρήκα δυο κρεμμύδια ξεχασμένα στο ψυγείο και τα μαγείρεψα!! Δεν μπορούσα να περιμένω από τον ενθουσιασμό μου!!! χαχα!
Απλά φανταστική!
Φιλιά, Ερμιονάκι μου!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεωργία(keywoman) 6 Δεκεμβρίου 2012 - 13:14

Δεν έχω φάει ποτέ μου!Αν και τρελαίνομαι για σούπες!Θα την δοκιμάσω σίγουρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 6 Δεκεμβρίου 2012 - 13:12

Την αγαπώ πολύ αυτή τη σούπα, την έχω κάνει με λιωμένα κρεμμύδια.
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kitchen Stories 6 Δεκεμβρίου 2012 - 13:06

Όπως αντιλαμβάνεσαι δεν θα μπορούσα να μη συγκινηθώ για το εκπληκτικό πιάτο κρεμμυδόσουπας που μας σέρβιρες!

Ως γαλλοτραφής της έχω…μια κάποια αδυναμία. Εκτός που την προγραμμάτιζα εντός του Δεκεμβρίου για εορταστικό μας πρώτο πιάτο…

Εύγε Ερμιόνη μου!
Z.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Foteini Thes 6 Δεκεμβρίου 2012 - 12:52

Ερμιόνη μου,δεν χρειάζεται καθόλου να προσπαθήσεις -εμένα τουλάχιστον-να πείσεις για την πληρότητα,τη λιτότητα την ακατέργαστη νοστιμιά της θεϊκής γαλλικής σούπας!!
Θα μπορούσα να τρέφομαι καθημερινά μόνο με σούπες.Τις λατρεύω!!!Τις τρώω ακόμα και το καλοκαίρι και αδιαφορώ για τα περιπαιχτικά σχόλια που αδίκως μου εκσφενδονίζουν!Εφευρίσκω διαρκώς αιτίες για να υπάρχει αυτό το γευστικό βάλσαμο στο οικογενειακό τραπέζι!Σούπες κάθε είδους,κάθε γεύσης,σούπες πηκτές,και ενίοτε αραιές,σούπες καυτερές και πότε-πότε δροσερές-το καλοκαίρι-,σούπες για κάθε γούστα,σούπες!
Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην έχω σε πρωτοκαθεδρία την γαλλική κρεμμυδόσουπα!Αυτή την χυλωμένη,ντελικάτη και ταυτόχρονα,απλούμιστη σούπα με την έντονη γλυκύτητα και την μετριοπάθεια ενός και μόνο υλικού!Το λιωμένο τυρί στο φρυγανισμένο ψωμί η απόλυτη τελειότητα στη γεύση της καυτής τούτης σούπας!!! Θαυμάσια επιλογή Ερμιόνη μου για τις κρύες μέρες που μας επισκέφτηκαν!Φιλιά πολλά,πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 6 Δεκεμβρίου 2012 - 12:35

Ερμιόνη μου,
είδα κι εγώ την σουπίτσα σου κι οφείλω να ομολογήσω πως κατενθουσιάστηκα…
Καταπληκτική, όπως άλλωστε όλα τα εδέσματα που δημιουργείς…
Επίσης πρέπει να σε συγχαρώ ακόμη μια φορά για την άψογη φωτογράφηση σου!!!
Φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αναστασία 6 Δεκεμβρίου 2012 - 12:19

Είδες σου έβαλα και την κατάλληλη φωτό στο προφίλ!?! χαχα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αναστασία 6 Δεκεμβρίου 2012 - 12:18

Ααα, δεν θα το πιστέψεις!!! Προχτές που καθόμασταν με τον άνδρα μου θυμιθήκαμε το ταξίδι μας στο Παρίσι… Συζητήσαμε και για το φαγητό που φάγαμε εκεί, η κρεμμυδόσουπα ήταν από τις αγαπημένες μου και έλεγα να την φτιάξω αυτές τις μέρες!!! Τώρα που την είδα εδώ, θα την κάνω σίγουρα! Αύριο κιόλας (δεν έχω κρεμμύδια για σήμερα) και θα σου το αποτέλεσμα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
My Lovable Baby (by Daeira mommy) 6 Δεκεμβρίου 2012 - 11:29

Καλημέρα Ερμιόνη!!!
Κατάφερες ακόμη και κρεμυδόσουπα να θέλω να φάω :)

By the way, το είχα δει και εγώ αυτό το επεισόδιο του Jamie που έφτιαξε κρεμυδόσουπα με φέτα ψωμί και λιωμένο τυρί από πάνω

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΥΓΕΝΙΑ 6 Δεκεμβρίου 2012 - 11:27

Στο Jamie λέμε πάντα ναι και φυσικά στη σουπίτσα αυτή!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 6 Δεκεμβρίου 2012 - 11:22

Με τι να συγκλονιστώ περισσότερο δεν ξέρω? Με την ντελικάτη κρεμμυδόσουπα, με το εκπληκτικό φωτογραφικό αποτέλεσμα, με τα τέλεια πιάτα σου???

Ερμιόνη μου, η εγκυμοσύνη σου κάνει καλό!!! ;)

Φιλιά1

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 6 Δεκεμβρίου 2012 - 11:11

Καλά…η κρεμμυδόσουπα είναι από τις αγαπημένες μου!!!
Όσο για τα υπόλοιπα…σερβίτσιο και φωτογραφίες… Συγχαρητήρια!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα