Εύκολες μπάρες με λεμόνι και καρύδα

Απλές και πολύ αρωματικές, αυτές οι μπισκοτένιες μπάρες με λεμόνι και καρύδα, συνοδεύουν όμορφα τον καφέ ή το γάλα μας.

μπάρες με λεμόνι και καρύδα

Οι συγκεκριμένες μπάρες με λεμόνι και καρύδα ανήκουν σε μια πολύ ιδιαίτερη κατηγορία συνταγών: αυτών που αμέσως μόλις τελειώσεις την ανάγνωση τους, σηκώνεσαι από την καρέκλα και πηγαίνεις στην κουζίνα για να τις φτιάξεις. Και αυτό είναι απολύτως λογικό. Οι μπάρες είναι εύκολες, χρειάζονται μόλις 5 υλικά, ετοιμάζονται γρήγορα και δεν χρειάζονται ψήσιμο.

Για να τα λέμε όλα βέβαια, χρειάζεται να παραμείνουν στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον προκειμένου να ενωθούν οι γεύσεις, αλλά πιστέψτε με αυτή η αναμονή αξίζει τον κόπο.

Επιπρόσθετα είναι πεντανόστιμες και βασίζονται στον αγαπημένο συνδυασμό του λεμονιού με την καρύδα. Δεν θέλω να πιστεύετε ότι είμαι εθισμένη αποκλειστικά σε σοκολάτα και nutella. Είναι αδύνατον να αντισταθώ σε οποιοδήποτε γλυκό περιέχει το συνδυασμό λεμόνι με καρύδα. Και η αλήθεια είναι ότι ταιριάζουν πολύ μαζί αυτά τα δύο. Μα ταιριάζουν τόσο πολύ, λες και είναι φτιαγμένα το ένα για το άλλο. Αυτό το κέικ άλλωστε είναι από τα αγαπημένα μου.

μπάρες με λεμόνι και καρύδα

Αυτές οι μπάρες με λεμόνι και καρύδα έχουν ένα εμπόδιο που καλούμαστε να ξεπεράσουμε. Αναφέρομαι στη μαγική στιγμή που όλα τα υλικά συναντιούνται μέσα στην κατσαρόλα και καθώς ενώνονται, τα αρώματα από το τριμμένο μπισκότο, την καρύδα, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο φτάνουν στη μύτη μας.

Την ώρα που ανακατεύουμε, είναι πιθανόν μια μεγάλη κουταλιά να καταλήξει στο στόμα μας. Για δοκιμή και διορθωτικές κινήσεις βεβαίως. Ίσως και μια δεύτερη, άντε και μια τρίτη. Μέχρι εκεί όμως. Έπειτα να αδειάσουμε το μίγμα στο πυρέξ, να το τοποθετήσουμε στο ψυγείο και να κάνουμε υπομονή για 2 ώρες.

μπάρες με λεμόνι και καρύδα

Μπάρες με λεμόνι και καρύδα

Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: μπάρες με λεμόνι και καρύδα
Μερίδες: 1 πυρέξ με διαστάσεις 20 x 30 εκ.

Υλικά

  • 400 γρ. μπισκότα digestive
  • 150 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 50 γρ. ακόμα για το πασπάλισμα
  • 1 λεμόνι ξύσμα
  • 200 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 συσκευασία)

Εκτέλεση
 

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα 150 γραμμ. καρύδας και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα δύο υλικά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε μέσα το μίγμα των μπισκότων. Ανακατεύουμε ζωηρά και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20 x 30 εκ.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη καρύδα και βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, να σταθεροποιηθεί.
  • Το κόβουμε σε 32 μικρά κομμάτια και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
 
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




33 ΣΧΟΛΙΑ

Theodora 23 Σεπτεμβρίου 2017 - 21:22

επειδη φαινονται κα-τα-πλη-κτι-κες κ θελω να τις φτιαξω για το παρτυ της μικρης μου,ποσο μπορουν να διατηρηθουν (στο ψυγειο φανταζομαι) γιατι πιθανοτατα δεν θα προλαβω να τις φτιαξω την ιδια μερα…?επισης οταν λεμε βουτυρο δεν εννοουμε μαργαρινη ετσι?ευχαριστωωωωωωω

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Oitenity86m 10 Φεβρουαρίου 2017 - 23:41

http://feszczuk.pl/przyczepy-samochodowe.htm
Shopping for a used or new automobile might be a difficult method should you not know what you are undertaking. By educating yourself about automobile purchasing before you head to the dealership, you can make issues simpler yourself. The following tips will help your next buying journey be a little more enjoyable.

Always provide a mechanic alongside when searching for a whole new vehicle. Automobile sellers are popular for promoting lemons and you do not wish to be their following sufferer. If you can not get yourself a auto technician to consider vehicles along with you, at the very least be sure that you have him evaluate your last decision before buying it.

Know your boundaries. Before starting purchasing for your car or van, determine how much you can manage to pay, and adhere to it. Don’t forget about to feature curiosity about your computations. You are likely to pay about 20 percent as an advance payment at the same time, so be prepared.

Just before visiting a dealership, know which kind of automobile you want. Analysis all of you possibilities prior to buying in order to determine what works for your budget and household requires. Shop around to discover just how much you ought to be paying for a possible auto.

Prior to signing any contract take the time to go through every single range, including the small print. If there is nearly anything shown you do not recognize, tend not to indication before you have an response which you fully grasp. Unsavory salesmen can use a legal contract to place many service fees which were not discussed.

When you retain the preceding suggestions in mind the very next time that you go purchasing a car, you will be prone to get a good bargain. Investing in a auto lacks to become headache. Use the guidelines using this post and you could have the car you want at the good value.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra 5 Απριλίου 2013 - 19:49

Ήρθααααα! Ήρθα να δηλώσω με πάθος ότι οπως έγραφες και εσύ, έτρεξα να τις φτιάξω αμέσως μόλις διάβασα τη συνταγή!
Πανεύκολα και τσαχπίνικα. Έβαλα κ χρωματιστή τρούφα σαν και σένα. Μάνα και κόρη γλυκατζήδες τα εκτιμήσαμε απόλυτα όπως και όλοι μου οι συνέδελφοι που τους πήγα πεσκέσι σήμερα!!!
Όλες οι γεύσεις της μπάρας αυτής λιώνουν μες το στόμα σου μια μια!
Σ’ευχαριστούμε Ερμιόνη!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΜΙΝΑ ΛΙΑΜΑ 5 Απριλίου 2013 - 08:37

έχω αρκετό τρίμμα από μπισκότα σοκολάτας και παντεσπάνι, πιστεύω θα μπορούσα να το κάνω με αυτό αντί για μπισκότα εμπορίου. Άλλωστε ο συνδιασμός σοκολάτας με λεμόνι ή σοκολάτα με καρύδα πηγαίνει. Θα δοκιμάσω και θα επανέλθω…..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra 4 Απριλίου 2013 - 09:32

Ακριβώς όπως το λες είναι….από εκείνες τις συνταγές που πας αμέσως να φτιάξεις! Δεν έχω καρύδα βέβαια αλλά θα πάω ΣΜ!! Και εγώ λατρεύω καρύδα.
Οι φωτογραφίες είναι χρωματιστές και χαρούμενες! Με κέρδισαν οι άτιμες!
Πόσα τμχ βγαίνουν περίπου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Elena 1 Απριλίου 2013 - 21:04

τις εφτιαξα το ΣΚ και τις πήγα δώρο σε μια φίλη… είναι τέλειες…με το ζόρι κρατηθηκα να μην φαω το μίγμα από το μπολ που το ανακάτευα… την επόμενη λεω να τις κάνω με ξύσμα λάιμ :) … πραγματική λιχουδιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
thegreenmixer.com 1 Απριλίου 2013 - 18:32

Τέλεια η φωτογράφιση, άκρως ανοιξιάτικη!
Φανταστικός ο συνδυασμός λεμόνι καρύδα και πρέπεινα ομολογήσω ότι η συνταγή σου με κέρδισε εκεί που έγραψες ότι δεν χρειάζονται ψήσιμο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 1 Απριλίου 2013 - 08:15

Θέλω να απλώσω το χεράκι μου και να κλέψω μία μέσα από την οθόνη! Φαίνονται τέλειες! Και η παρουσίαση τους υπέροχη! Μπράβο, Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 31 Μαρτίου 2013 - 13:59

Πλυ ωραιες και για να διακοσμησεις το σπιτι!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 31 Μαρτίου 2013 - 09:19

Καλημέρα Νέλη μου!
Χμ… δύσκολα μου βάζεις! Θα μπορούσες ίσως να αντικαταστήσεις την καρύδα με βρώμη, ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα, με διαφορετικό φυσικά γευστικό αποτέλεσμα!
Φιλιά, καλή Κυριακή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 31 Μαρτίου 2013 - 09:14

Καλημέρα Ερμιόνη μου!!Πανέμορφη καί πεντανόστημη η συνταγή σου!!Καί πολύ εύκολη!!Τήν λάτρεψα!!Οι φωτογραφίες σου καί η παρουσίαση γιά άλλη μιά φορά σούπερ!!Καλή Κυριακή!!Φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Vita 31 Μαρτίου 2013 - 08:12

Από τις συνταγές που θα πραγματοποιηθούν με τη λήξη της δίαιτας σίγουρα! Αγαπημένος συνδυασμός υλικών!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 31 Μαρτίου 2013 - 01:02

Πραγματικά φαίνονται τέλειες ,έλα όμως που δεν μπορώ καθόλου την καρύδα,μια άλλη εκδοχή μπορείς να μου πείς?Με τι θα μπορούσα να την αντικαταστήσω? πολλά φλιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 30 Μαρτίου 2013 - 22:04

Ερμιόνη μου φανταστική συνταγή!!!Θα τις φτιάξω οπωσδήποτε!Οι φωτογραφίες σου μου άρεσαν πάρα πολύ!Μπράβο για όλα!!!
Φιλάκια πολλά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eva Evita 30 Μαρτίου 2013 - 17:38

Eίναι φοβερή η συνταγή και όντως πανεύκολη!! Πόσες κουταλιές ειπες μπορούμε να φάμε πριν το βάλουμε ψυγείο;;;; Εγώ δεν μπορούσα να τις μετρήσω! χαχαχα! Ευχαριστούμε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia xara 30 Μαρτίου 2013 - 07:44

Τι ωραίες που δείχνουν και πόσο θα μοσχοβολούν με την καρύδα!!!Πολύ ωραία η συνταγή Ερμιόνη!Καλό Σ/Κ, φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 29 Μαρτίου 2013 - 22:55

Εξαιρετικές μπάρες, εξαιρετικές φωτό, τέλεια συνταγή… τρέχω πρωί πρωί για τα υλικά!!!!! Ζωγράφισες!!!
Φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
loulou 29 Μαρτίου 2013 - 22:26

Εξαιρετικές φωτογραφίες,, εξαιρετική συνταγή! Τρελαίνομαι και εγώ για καρύδα και λεμόνι! (έχουμε και σπιτικά λεμονάκια οπότε τα τιμάω στις συνταγές όσο μπορώ..)
Ερμιόνη μας εμπνέεις ωραίες ιδέες!
Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 29 Μαρτίου 2013 - 20:27

Ερμιόνη, οι μπάρες με την καρύδα και το λεμόνι, δείχνουν πολύ λαχταριστές! Εξαιρετικό το άρωμα και των δύο αυτών αγαπημένων υλικών, σίγουρα κάνουν το γλυκάκι αυτό, μια σούπερ λιχουδιά!!
Καλό βράδυ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Silena 29 Μαρτίου 2013 - 18:24

Μόνο τις φωτογραφίες να κοιτάξει κανείς δε θέλει κάτι άλλο!!
Οι μπάρες πρέπει να είναι πολύ δροσερές και αρωματικές, ότι πρέπει για να κλείσει κανείς ένα γεύμα αλλά και για μια ξαφνική λιγούρα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 29 Μαρτίου 2013 - 17:20

Τι ωραίες που είναι και τι χαριτωμένη φωτογράφιση φιλενάδα! Μου έφτιαξες τη μέρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 29 Μαρτίου 2013 - 16:03

Απίθανες οι μπάρες σου!!!!

Πάω στο παγωτό σοκολάτα σου τώρα ν αφήσω κι εκεί σχόλιο….;)

Φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mookies 29 Μαρτίου 2013 - 15:35

Ερμιόνη με πρόλαβες! Έφτιαξα και εγώ μπάρες με καρύδα και λεμόνι που θα δημοσιεύσω σύντομα.
Αν και δεν είμαι οπαδός του ζαχαρούχου, το λεμόνι και η καρύδα θα υπερισχύουν της γεύσης του για να απολαύσω και εγώ της μπάρες σου.
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 29 Μαρτίου 2013 - 15:27

Εφερες τη άνοιξη με την πιο εύκολη λιχουδιά!! Απλά τις λάτρεψα Ερμιόνη μου!! Η φωτογράφιση σκίζει!!!

Καλό ΣΚ και πολλά φιλιά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Foteini Thes 29 Μαρτίου 2013 - 15:22

Καταπληκτική συνταγή σερβιρισμένη άψογα ,με συνταιριασμένα τα ανοιξιάτικα χρώματα σε πιατέλα και γλύκισμα!
Απλή ,σύντομη αλλά σε καμμία περίπτωση βαρετή.Με την δυναμική παρουσία του λεμονιού ,την ιδιαίτερη γεύση της καρύδας ,απολαμβάνουμε σε πολύ σύντομο χρόνο ένα φίνο γλύκισμα.Καλό Σαββατοκύριακο Ερμιόνη μου!Τι κάνουν οι κούκλες σου?Πολλά φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) 29 Μαρτίου 2013 - 15:09

δεν μπορώ να φανταστώ καθόλου πώς θα είναι η υφή και η γεύση τους….με έβαλες σε σκέψεις….πάω να πάρω ζαχαρούχο και μπισκότα να το φτιάξω.

Φιλιά!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
me (maria) 29 Μαρτίου 2013 - 14:59

Πραγματικά θες να τρέξεις στην κουζίνα να τις φτιάξεις…να είσαι καλά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha 29 Μαρτίου 2013 - 14:03

Μούρλια λέμε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δέσποινα 29 Μαρτίου 2013 - 13:50

Πάω να αγοράσω μπισκότα!!!!!bye…..
φιλάκια!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kitchen Stories 29 Μαρτίου 2013 - 13:40

Ανοιξιάτικες πινελιές, γλυκές γεύσεις.
Η ευκολία παρασκευή τους ενισχύει την απόφασή μας να τις φτιάξουμε!

Καλό Σ/Κ
Z.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 29 Μαρτίου 2013 - 12:45

Πολύ ωραία και πανεύκολη συνταγούλα! Η καρύδα πάει τρελά με το ζαχαρούχο ειδικά αν αυτό έχει βράσει και ελαφρώς καραμελώσει, το δε λεμόνι όπου μπαίνει δίνει φοβερό άρωμα!
Καλό & γελαστό Π/Σ/Κ να έχεις Ερμιόνη! :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 29 Μαρτίου 2013 - 12:41

Γεια σας και αντίο! Κοινώς, τρέχω να φτιάξω τις μπάρες, δεν προλαβαίνω να σας γράψω άλλο!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 29 Μαρτίου 2013 - 12:11

Μπορώ να έχω 2 μπάρες παρακαλώ???
Απίθανος συνδυασμός, τι ίδιο απίθανη θα είναι και η γεύση τους φαντάζομαι!
Φιλιά Ερμιονάκι μου, καλή σου μέρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα