Εύκολη τούρτα με maltesers

Εύκολη τούρτα με maltesers

Δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τις τούρτες, για αυτό και δεν τις φτιάχνω συχνά.

Ίσως φταίει το γεγονός ότι δύσκολα με ικανοποιούν γευστικά. Ίσως με ενοχλούν οι 2-3 στρώσεις από παντεσπάνι που συνήθως έχουν και που τις κάνουν πολύ “ψωμένιες” για τα γούστα μου. Ίσως μου φαίνονται κάπως αδιάφορες οι κρέμες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους.

Στις γιορτές και τα γενέθλια μας προτιμώ να φτιάχνω ένα πιο εκλεπτυσμένο ας πούμε cheesecake (και για του λόγου το αληθές θυμηθείτε αυτό, αυτό και αυτό).

Αυτή τη φορά ωστόσο, ήθελα οπωσδήποτε να φτιάξω μια τούρτα για τα γενέθλια της Ιφιγένειας.

Μια τούρτα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μου. Με σεβαστό πάχος. Ανάλαφρη και καθόλου λιγωτική. Πρωτίστως σοκολατένια. Διαφορετική, ενδιαφέρουσα και εύκολη. Και φυσικά αρκετά όμορφη και παιχνιδιάρικη, για να σερβιριστεί σε παιδικά γενέθλια. Είμαι απαιτητικός άνθρωπος, μη μου πείτε ότι δεν το έχετε καταλάβει μέχρι τώρα!

Έχοντας τις παραπάνω προϋποθέσεις κατά νου, ξεκίνησα βήμα-βήμα να χτίζω την τούρτα της Ιφιγένειας.

Εύκολη τούρτα με maltesers

Πώς προέκυψε η τούρτα με maltesers

  • Βήμα 1: Τα παντεσπάνια δεν μου αρέσουν. Οκ λοιπόν, ζουμερό και πολύ αφράτο σοκολατένιο κέικ αντί για παντεσπάνι.
  • Βήμα 3: Η επικάλυψη της τούρτας επιβάλλεται να είναι σοκολατένια. Μια ωραία γκανάς είναι ότι πρέπει. Εύκολη μεν, πάντα γευστική και καλοδεχούμενη δε.
  • Βήμα 2: Η γέμιση της τούρτας. Χμ, εδώ χρειάζεται λίγη σκέψη. Σοκολατένιο κέικ και σοκολατένια επικάλυψη. Οπότε σίγουρα όχι σοκολατένια κρέμα για τη γέμιση. Καλύτερα μια κρέμα που θα δώσει μια ενδιαφέρουσα πινελιά στην τούρτα, ίσως με κάποια υφή. Και που θα ταιριάξει όμορφα με τα σοκολατένια στοιχεία. Αχά! Μια κρέμα με στοιχεία cheesecake ίσως; Ναι! Μια ανάλαφρη τυρόκρεμα ανάμεσα στο πλούσιο σοκολατένιο κέικ είναι ότι πρέπει. Ίσως με ενσωματωμένα λίγα χοντροσπασμένα maltesers; Για το ενδιαφέρον στην υφή που λέγαμε λίγο πριν.
  • Βήμα 4: Η διακόσμηση της τούρτας. Πρέπει να πω ότι δεν με ενθουσιάζει η ιδέα της ενσωμάτωσης τυποποιημένων γλυκών σνακ (τύπου maltesers, caprice, mars, kit kat κλπ) σε ένα σπιτικό γλυκό. Είδα όμως να εφαρμόζεται σε πολλά από τα ξενόγλωσσα blogs που παρακολουθώ, οπότε αποφάσισα να κάνω μια προσπάθεια. Χρησιμοποίησα σοκολατένια πουράκια τύπου caprice για την περιμετρική διακόσμηση της τούρτας και νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι όμορφο, χωρίς καθόλου κόπο. Το αρνητικό των caprice είναι πως χάνουν την τραγανότητά τους όταν μπουν στο ψυγείο, αλλά αυτό τελικά δεν ενοχλεί.

Όπως είδατε σε προηγούμενη ανάρτηση, η τούρτα μας ήταν σύμφωνη με το θέμα του πάρτι, ζωάκια της φάρμας. Η μία τούρτα τουλάχιστον, γιατί έφτιαξα και την τούρτα με maltesers που σας παρουσιάζω σήμερα.

Είχα αρκετό άγχος σε σχέση με το αν θα αρέσει στους καλεσμένους μας.

Καταναλώθηκε με ζήλο και ενθουσιασμό και έλαβε πάρα πολύ θετικά σχόλια. Η τούρτα με maltesers σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολη όσο αυτή η δημοφιλής τούρτα γενεθλίων. Παρόλα αυτά η προετοιμασία της είναι απλή, η γεύση της υπέροχη και η εμφάνισή της κομψή, οπότε πιστεύω πως θα καταφέρει να σας ενθουσιάσει!

Εύκολη τούρτα με maltesers

Εύκολη τούρτα με maltesers

Eτοιμασία: 1 hour
Μαγείρεμα: 1 hour
Αναμονή: 1 day
Συνολικά: 1 day 2 hours
Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: τούρτα με maltesers
Μερίδες: 1 τούρτα με διάμετρο 25-26 εκ.
Η τούρτα με maltesers έχει εύκολη προετοιμασία και όμορφη εμφάνιση. Αποτελείται από στρώσεις σοκολατένιου κέικ, ανάλαφρης τυρόκρεμας και γκανάς.

Υλικά

Για το κέικ σοκολάτας:

  • 440 γρ. ζάχαρη
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 γρ. κακάο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανιλίνες
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ. φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 200 γρ. ζεστό νερό

Για την κρέμα με maltesers:

  • 350 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. φυτική σαντιγί τύπου morfat creamy
  • 111 γρ. maltesers χοντροσπασμένα (3 συσκευασίες)

Για την επικάλυψη:

  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Για τη διακόσμηση:

  • 37 γρ. maltesers 1 συσκευασία
  • 115 γρ. σοκολατένια πουράκια τύπου Caprice
  • λίγη τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση
 

  • Από την προηγούμενη ημέρα ετοιμάζουμε το κέικ σοκολάτας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο 25-26 εκ.
  • Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά -δηλαδή τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια- σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι και το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα για 2-3'. Προσθέτουμε και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Στη φάση αυτή το μίγμα θα δείχνει πολύ ρευστό. Είναι φυσιολογικό.
  • Το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για 50-60′. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να μπορέσουμε να το κόψουμε.

Για την κρέμα:

  • Βάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατεύουμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα. Σταδιακά προσθέτουμε τη φυτική συνταγή. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ μόλις ενωθούν τα υλικά και σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  • Προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα maltesers και ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα ή με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Για την επικάλυψη:

  • Βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα υλικά.
  • Αφήνουμε την γκανάς να κρυώσει ώστε να μπορούμε να καλύψουμε την τούρτα.

Για τη συναρμολόγηση:

  • Με ένα μεγάλο μαχαίρι (ή ακόμα καλύτερα με σπάγκο) κόβουμε το κέικ σε δύο κομμάτια. Βάζουμε το ένα κομμάτι σε πιατέλα και από πάνω στρώνουμε την κρέμα με τα maltesers.
  • Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι κέικ. Καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας με την γκανάς.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε κάθε πουράκι σε 2 ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε όρθια γύρω-γύρω από την τούρτα. Τέλος, στολίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα maltesers και την τρούφα.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




60 ΣΧΟΛΙΑ

Φάνια 28 Απριλίου 2022 - 22:41

Η τούρτα φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα :) έχετε κάποια φωτογραφία από το εσωτερικό της μήπως?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ζωή 10 Φεβρουαρίου 2019 - 00:23

Πάντα οι συνταγές σου είναι μια πρόκληση! Την έφτιαξα σήμερα για την γιορτή της μικρής μου αύριο. Ήθελα όμως να ρωτήσω. Τη φυτική σαντιγί την χτυπάς πρώτα μόνη της και μετά την ενσωματώνεις με το τυρί; Εγώ δεν το έκανα και δυσκολεύτηκα πολύ να πετύχω λεία κρέμα. Ακόμα και μετά από πολλή προσπάθεια διέκρινα κάποιους μικρούς σβόλους από τη σαντιγί.Ελπίζω αύριο που θα την κόψουμε να μην χαλάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 10 Φεβρουαρίου 2019 - 22:37

Καταρχήν να ευχηθώ να είναι πολύχρονη η μικρή σας, γερή, χαρούμενη και χαμογελαστή!
Ελπίζω να περάσατε (ή να περνάτε ακόμα) όμορφα!
Έχω λίγη αγωνία σχετικά με την τούρτα, ελπίζω να ήταν γευστική και να σας άρεσε.
Σε σχέση με αυτό που αναφέρεις για τη φυτική σαντιγί, τη δουλεύω μαζί με το τυρί κρέμα έτσι όπως αναφέρεται και στη συνταγή.
Από την εμπειρία μου πάντως έχω καταλάβει ότι προκειμένου να δουλευτεί σωστά και να γίνει λεία α) χρειάζεται ένα αρκετά δυνατό μίξερ και β) δεν πρέπει να είναι υπερβολικά παγωμένη γιατί τότε πράγματι δεν ενσωματώνεται πλήρως.
Υπάρχει περίπτωση να συνέβη κάτι από τα παραπάνω στην περίπτωσή σου;
Και αυτό που προτείνεις είναι πολύ καλό, να δουλευτεί δηλαδή πρώτα μόνη της και στη συνέχεια να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ζωή 30 Σεπτεμβρίου 2019 - 22:32

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Μάλλον τότε ήταν πολύ παγωμένη η σαντιγί. Ο επιμένων όμως νικά! Την επιχείρησα πάλι. Άφησα για λίγο τη σαντιγί στο ψυγείο και τη χτύπησα λίγο χώρια πριν την ενσωματώσω με το τυρί και τη ζάχαρη. Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ βελούδινη κρέμα!
Σε ευχαριστώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 30 Σεπτεμβρίου 2019 - 22:57

Καλησπέρα Ζωή!
Πολύ χαίρομαι που επέμεινες και που επανήλθες με το χρήσιμο σχόλιο σου!
Υπάρχει λοιπόν και αυτή η επιλογή, να χτυπήσουμε δηλαδή πρώτα την κρέμα μόνη της, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν είναι πολύ παγωμένη!
Καλό βράδυ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μυρτώ 3 Ιουλίου 2018 - 21:59

Και να βάλω τη μία πάνω στην άλλη, ήθελα να γράψω και το ξέχασα… (σημείωση στο προηγούμενο σχόλιό μου)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μυρτώ 3 Ιουλίου 2018 - 21:57

Την έχω ήδη φτιάξει δύο φορές και δεν έμεινε ψίχουλο… Τώρα θέλω να φτιάξω δύο πιο μικρές σε διάμετρο σε 20άρα φόρμα και να την καλύψω και με ζαχαρόπαστα. Θα αντέξει λες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
πηνελοπη 11 Ιουλίου 2017 - 16:51

καλησπερα… να ρωτησω κατι…. θα μπορουσα αντι για caprice να βαλω kit kat και απο πανω smarties… ? θα ταιριαζει με την κρεμα maltisers? ευχαριστω……

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 11 Ιουλίου 2017 - 22:00

​Καλησπέρα και από μένα Πηνελόπη!
Σχετικά με αυτό που με ρωτάς, ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις kit-kat!
Θα ήταν καλύτερα ωστόσο να αποφύγεις τα smarties από πάνω. Δεν είμαι σίγουρη ότι θα ταιριάξουν όμορφα τα maltesers της κρέμας με τα kit-kat και τα smarties και ίσως το αποτέλεσμα να είναι λιγάκι υπερβολικό.
Θα πρότεινα είτε να χρησιμοποιήσεις maltesers στην κρέμα και από πάνω ή αλλιώς εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις smarties να μην προσθέσεις maltesers στην κρέμα.
Αυτά!
Ελπίζω να βοήθησα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρια 2 Νοεμβρίου 2016 - 13:39

Ερμιόνη μου καλησπέρα!!!!
Θέλω να σε ευχαριστήσω πολύ γι’αυτή τη τούρτα,πραγματικά με έσωσες!!!Δεν το χω πολύ με τις τούρτες…την έκανα για τα γενέθλια του άντρα μου(παιδάκι κι αυτός) και ήταν σκέτη….επιτυχία!!!!Ηταν απλά τέλεια!!Ολοι τρελάθηκαν,νόμιζαν ότι ήταν από ζαχαροπλαστείο!!!Μια ερώτηση τώρα: Για μεγαλύτερη τουρτα(30 εκ.),πόσο να αυξήσω τα υλικά;;;
Θέλω να την κάνω για τα γενέθλια του γιου μου…..
Σ´ευχαριστω και πάλι πολυυυυυυ!!!
Φιλακια πολλα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρινα 15 Ιουλίου 2016 - 07:18

Αν δεν μπορούμε ούτε στην ιδέα της κρέμας τυριού μπορούμε να την υποκαταστησουμε με καποιο τροπο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία 6 Απριλίου 2016 - 22:32

Την έφτιαξα για τα γενέλια του συζύγου κ άρεσε πολύ!! Σκέφτομαι να την φτιάξω για τα γενέθλια του γιού μου. Είναι αρκετά σταθερή γιανα βάλω από πάνω ζαχαρόπαστα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εύα 29 Οκτωβρίου 2015 - 22:36

Έφτιαξα τη τούρτα σήμερα για τα αυριανα γενέθλια του αδελφού μου! Πραγματικά εύκολη και τόσο εντυπωσιακή! Το κεικ ήταν πολύ νόστιμο (λίγο που τσιμπησα) και πολύ ζουμερο ! Μακάρι να μπορούσα να ανεβάσω φωτογραφία. Συγχαρητήρια για το μπλοκ σας είναι από τα αγαπημένα μου. Με πολύ ωραίες συνταγές και πολύ ωραίες φωτογραφίες! Αύριο θα σας πω εντυπώσεις από τη γεύση. Καληνύχτα :-)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεωργία 24 Μαρτίου 2015 - 01:44

Γεια σας… αν ετοιμαστει το κεικ απο την προηγούμενη μερα πρειπρέπει να μπει στο ψυγείο ή μπορω να την αφήσω σε θερμοκρασία δωματίου μεχρι την επόμενη μερα?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
My birthday boy and a dinosaur! - Parenting 11 Φεβρουαρίου 2015 - 01:11

[…] της Ερμιόνης εδώ!Βγήκε απίθανη και […]

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Doksa 16 Δεκεμβρίου 2014 - 09:25

Ααχ! οδηγίες για το καρώ σχεδιάκι της τρούφας δεν έχει; Το κέικ το ελέγχουμε με το γνωστό κόλπο να δούμε αν είναι έτοιμο, δηλαδή με την οδοντογλυφίδα/μαχαίρι; Πρέπει να είναι στεγνό τελείως;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 25 Ιουλίου 2014 - 15:35

@Rodoula
Χαίρομαι πολύ που άρεσε η τούρτα!
Και τα δικά μου γενέθλια είναι το Νοέμβριο :)
Πράγματι τώρα το καλοκαίρι οι κρέμες είναι πιο ευαίσθητες στο χειρισμό, οπότε ναι αυτό που προτείνεις είναι μάλλον το καλύτερο.
Θα πρότεινα ωστόσο τα πουράκια γύρω-γύρω να τοποθετηθούν λίγο πριν το σερβίρισμα, ούτως ώστε να είναι τραγανά και νόστιμα.
Ελπίζω να βοήθησα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Rodoula 25 Ιουλίου 2014 - 14:52

Την είχα φτιάξει το Νοέμβριο στα γενέθλια της κόρης μου για το σχολείο της! Μετά από λίγες μέρες πήγαμε σε συνάντηση γονέων να δούμε τη δασκάλα της και είχε να λέει για την τούρτα πόσο τέλεια ήταν!
Μια ερώτηση: τώρα που είναι καλοκαίρι, μόλις συναρμολογηθεί πρέπει να μπει ψυγείο για να μη λιώσει η κρέμα; Και πριν σερβιριστεί την αφήνουμε για κανένα μισάωρο εκτός ψυγείου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 3 Ιουλίου 2014 - 23:19

@Χριστίνα
Χρόνια πολλά προκαταβολικά για τον σύζυγο!
Εφόσον τα maltesers σας αρέσουν πολύ, μπορείς να βάλεις 4 σακουλάκια των 37 γραμμ. στην κρέμα για ακόμα πιο έντονη γεύση. Σχετικά με την κρέμα δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείς, καθώς η γεύση από το τυρί κρέμα δεν είναι και τόσο έντονη.
Καλή επιτυχία αν αποφασίσεις τελικά να τη φτιάξεις και ελπίζω να σας αρέσει!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χριστινα Μάρακα 2 Ιουλίου 2014 - 15:56

Καλησπερα!Η τουρτα φαινεται τελεια κ λεω να την δοκιμασω σε λιγες μερες στα γενεθλια του αντρα μου!Ηθελα να σε ρωτησω αν η ποσοτητα των maltesers ειναι αρκετη ( γτ τους εχουμε τρελη αδυναμια) και αν η γεμιση εχει μια αισθηση “τυριλας” λογω της κρεμας…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 3 Ιουλίου 2013 - 11:43

MPORO NA FTIA3O TO KEIK TIN IDIA MERA STIN OPOIA 8A SINARMOLOGISO TO KEIK I**** OHI??????????

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 3 Ιουλίου 2013 - 12:12

Θα ήταν προτιμότερο το κέικ να ετοιμαστεί από την προηγούμενη. Έτσι θα είναι πιο σταθερό και πιο εύκολο να κοπεί στη μέση.
Ίσως να μπορούσες να μοιράσεις τη ζύμη σε 2 φόρμες με ίδια διάμετρο και να φτιάξεις έτσι τις βάσεις. Οπότε μόλις κρυώσουν, θα μπορέσεις να συναρμολογήσεις την τούρτα.
Σίγουρα όμως θα χρειαστεί να περάσουν 8 ώρες από τη στιγμή που θα βγει το κέικ από το φούρνο μέχρι να χτιστεί η τούρτα.
Ελπίζω να βοήθησα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 22 Απριλίου 2013 - 09:19

Καλημέρα!
Όχι, δεν θα έλεγα ότι χρειάζεται να βρέξουμε το παντεσπάνι, είναι αρκετά ζουμερό και χωρίς σιρόπι.
Ελπίζω να βοήθησα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 21 Απριλίου 2013 - 16:35

Γεια σου,
ΠΊΘνη η τούρτα! να ρωτ΄γσω κάτι? αν κάνουμε παντεσπάνι πρέπει να το βρέξουμε? να κάναμε δηλαδή ένα ελαφρύ συρόπι με ζάχαρη?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kiki 6 Απριλίου 2013 - 19:36

Έχω ανοιχτή τη σελίδα από το μεσημέρι μήπως και τη χάσω! χαχα! Να χαίρεσαι τη μικρή! Η τουρτίτσα πολύ καλή! Την αντιγράφω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha 21 Μαρτίου 2013 - 17:43

Ωχ ζημιά τώρα! Αμάν ρε Ερμιόνη, νηστεύουμε λέμε σαράντα μέρες!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αναστασία 21 Μαρτίου 2013 - 16:41

Ααααα, σοκολάτα! Πεθαίνω…..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parents Land Gr 21 Μαρτίου 2013 - 09:44

Aχ τι βλεπουν τα ματάκια μου πρωι πρωι

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 21 Μαρτίου 2013 - 09:12

Καλημέρα Ερμιόνη, εξαιρετική η τούρτα σου!!! Υπέροχη και φαντάζομαι τη νοστιμιά της!!!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia xara 21 Μαρτίου 2013 - 08:13

Καλημέρα Ερμιόνη μου, την είχα βάλει στο μάτι αυτή την τούρτα από τότε που δημοσίευσες τα γενέθλια της μικρής Ιφιγένειας..δείχνει καταπληκτική, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση!ΧΟΧΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Vita 20 Μαρτίου 2013 - 22:00

Η τούρτα σου “βγάζει” εκτός των άλλων και αγάπη Ερμιόνη μου. Κι αυτό την κάνει σίγουρα γλυκύτερη!
Πάντως δείχνει τέλεια και σε εμφάνιση και αν κρίνω από τα υλικά της θα είναι και σε γεύση.
Απολαμβάνω πολύ τα κείμενά σου Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 20 Μαρτίου 2013 - 21:25

Ερμιόνη μου φοβερή φαίνεται η τούρτα σου, πανέμορφη και σίγουρα με καταπληκτική γεύση!!!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
My Lovable Baby (by Daeira mommy) 20 Μαρτίου 2013 - 15:33

Ερμιόνη με έπεισες ότι δεν συμπαθείς τις τούρτες (αστειεύομαι φυσικά). Μα πώς γίνεται να μην συμπαθείς κάτι και να το φτιάχνεις τόσο τέλειο, αψεγάδιαστο και λαχταριστό; Από τη φωτογραφία και μόνο σου έρχεται να βουτήξεις να την φας!

Φιλάκια πολλά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 20 Μαρτίου 2013 - 13:06

Tα σπασμένα maltesers μέσα στη κρέμα έκαναν τη διαφορά. Η έμπνευση της στιγμής τι κάνει μερικές φορές..θαύματα.

Πολύ ωραία Ερμιόνη μου. Θα την έχω υπόψη για τα γενέθλια του γιου μου τον Απρίλη.

Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 20 Μαρτίου 2013 - 09:52

Καταπληκτική η τούρτα σου Ερμιόνη μου! Να το χαίρεσαι και πάλι το φιφίνι σου:)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 20 Μαρτίου 2013 - 09:41

Kαλημέρα Ερμιόνη μου!Καλή Σαρακοστή!!Πολύ όμορφη καί ζηλευτή η τούρτα σου!!Πολύ ωραία η ιδέα με τα maltesers!!Φαντάζομαι τί θεσπέσια γεύση θά έχη!!Λατρεύω τίς φωτογραφίες σου!!Υπέροχες όπως πάντα!!Φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 20 Μαρτίου 2013 - 09:10

Έχει όλα τα συστατικά που αγαπώ! Πολύ εμφανίσιμη και γευστική! Μπράβο!! Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 19 Μαρτίου 2013 - 23:19

Φοβερή φαίνεται ,πολύ με ενθουσίασε,μπράβο Ερμιόνη,μεγαλούργησες γι ακόμη μια φορά,καλό βράδυ,φιλάκια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΥΓΕΝΙΑ 19 Μαρτίου 2013 - 22:52

Ω πω πω….δεν θα αντισταθώ μπροστά της, Ερμιόνη μου. Ασε που το παντεσπάνι στις τούρτες δε με ενοχλεί καθόλου, γενικώς!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Roula T. 19 Μαρτίου 2013 - 22:20

Υπέροχη!
Πολύ λαχταριστή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 19 Μαρτίου 2013 - 20:55

Φανταστική τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση είμαι σίγουρη.

Τελικά το Φιφινάκι θα το κάνεις σοκολατόπληκτο σαν κι εσένα… και στο κατόπι της έρχεται και η μικρότερη!!

Αυτά τα μικρά σοκολατένια σφαιρίδια με το μπισκοτάκι μέσα ήταν ή αδυναμία μου από παιδί. Χαίρομαι που τα βλέπω σε τούρτα!!

Φιλάκια πολλά και καλή Σαρακοστή!
Μας κόλασες πάλι!! χεχεχε

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 19 Μαρτίου 2013 - 20:43

Ότι κάνεις είναι σίγουρα φτιαγμένο με πολύ αγάπη κι αυτό φαίνεται στο αποτέλεσμα. Δεν έχω φτιάξει ποτέ τούρτα μου φαίνεται βουνό!! Μήπως να σου παραγγείλω όταν θα υπάρχει ανάγκη;;
Πολλά φιλιά και πάλι Χρόνια της Πολλά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 19 Μαρτίου 2013 - 20:16

Παιχνιδιάρικη, ανάλαφρη, σοκολατένια, πεντανόστιμη!
Τίποτε λιγότερο δεν περίμενα από σένα Ερμιονάκι μου!
Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 19 Μαρτίου 2013 - 20:03

Φαινεται τελεια… πολυ θα θελα να δω πως ειναι μεσα :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 19 Μαρτίου 2013 - 19:43

Εξαιρετική η τούρτα σου, Ερμιόνη μου! Φαντάζομαι πόσο ανάλαφρη και νόστιμη θα έγινε! Η διακόσμηση με τα caprice την κάνει παιχνιδιάρικη αλλά και εντυπωσιακή! Μακάρι να μπορούσα να τη δοκιμάσω κιόλας!
Πολλά φιλιά και να χαίρεσαι και πάλι το κοριτσάκι σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 19 Μαρτίου 2013 - 18:13

Και τα υλικά της τούρτας και η εμφάνιση εξαιρετικά/ή!
Μια σπιτική, εορταστική τούρτα με διακόσμηση εξαιρετική, εύγε, Ερμιόνη μου!
Φιλάκια πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
thegreenmixer.com 19 Μαρτίου 2013 - 18:09

Κόλαση Ερμιόνη, φανταστική η τουρτίτσα και απο εμφάνιση και απο επιλογές υλικών (αν και μου αρέσε του Φιφινιού λίγο παραπάνω, τι να κάνω).
Ειμαι πολύ περίεργη να την δω κομμένη μέσα (προφανώς την έκοψες μετά)
Μ’αρεσε και η τσαχπινιά με τις 2 τρούφες και το σχεδιάκι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra 19 Μαρτίου 2013 - 17:49

Την είχα ερωτευτεί όταν την είδα στην ανάρτησή σου!!! Έρχονται και της κορούλας μου τα γενέθλια και είναι υποψήφια η κυρία τούρτα σου!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Stella Papadaki 19 Μαρτίου 2013 - 16:51

Λίγο θέλω να βουτήξω στην οθόνη …. όνειρο η τούρτα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 19 Μαρτίου 2013 - 16:18

Πολύ ωραία η ιδέα με τα maltesers! Μας αρέσουν αυτές οι εμπνεύσεις!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Litsa Ch 19 Μαρτίου 2013 - 15:59

Εντάξει τι να πω; Είσαι αποθέωση, κι εσύ και η τούρτα! Και λατρεύω τα maltesers!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mookies 19 Μαρτίου 2013 - 15:55

Το αγαπημένο μου γλυκό. Πλούσιο υγρό σοκολατένιο κέικ με απαλή τυρένια γέμιση. Το απόλυτο παρακμιακό επιδόρπιο!
Συμμερίζομαι την άποψή σου για τα τυποποιημένα σνακ στα γλυκά, αλλά τα βλέπεις πια σε πολλές ενδιαφέρουσες συνταγές που λέω να δοκιμάσω και εγώ. Είμαι σίγουρη ότι αυτή τη προσθήκη τη λάτρεψαν τα παιδιά.
Πολύ όμορφη η παραλλαγή με την παιδική διακόσμηση αλλά εδώ μoυ αρέσει η προσοχή στη λεπτομέρεια της διακόσμησης, η τρούφα να σχηματίζει ψάθα και τα maltesers στη μέση του τετραγώνου, εντυπωσιάστηκα!
Φιλιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 19 Μαρτίου 2013 - 15:49

Φανταστική είναι Ερμιόνη μου!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 19 Μαρτίου 2013 - 15:39

Αυτά τα maltesers και τα συναφή σοκολατοειδή, τα έχω συνδέσει ακριβώς με παιδικά πάρτυ και γενικά με τις λιχουδιές που αρέσουν στα παιδάκια (καλά, και στους μεγάλους :), οπότε σε βρίσκω μια χαρά σωστή που τα χρησιμοποίησες και νομίζω πως με την τυρένια κρέμα θα ήταν πολύ ταιριαστά!
Να δω τι τούρτα θα έχω εγώ στα δικά μου γενέθλια… δε γίνεται να φτιάξεις στα γρήγορα κι άλλη μία εντελώς ίδια? :))

Να τη χαίρεσαι και πάλι τη μικρή, φιλιά πολλά και καλή σαρακοστή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δέσποινα 19 Μαρτίου 2013 - 15:32

Λαχταριστή φαίνεται η τουρτα!!!
Ευχαριστούμε για την συνταγή!Τρελάθηκα με τις φωτογραφιες!!!Μπράβο!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 19 Μαρτίου 2013 - 15:32

Πω πω!! Σα σοκολατένιο κάστρο είναι!!!!
Μου τρέχουν τα σάλια!!
Πολύ ωραία ιδέα!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lila Xagorari 19 Μαρτίου 2013 - 13:05

Σούπερ είναι οι τουρτίτσες και οι δυο………λατρεύω σοκολάτα και maltesers!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Foteini Thes 19 Μαρτίου 2013 - 13:02

Λειτούργησες ως έμπειρος ζαχαροπλάστης Ερμιόνη μου ,αφού κατόρθωσες να προσαρμόσεις σε μια τούρτα τις επιθυμίες σου,την τεχνική ,την διακόσμηση ,τα ποικίλα και πλούσια υλικά και φυσικά να μαντέψεις και να προλάβεις τις γευστικές απαιτήσεις των καλεσμένων σου!
Υπέροχο δημιούργημα μιας ανοικτής και ατέλειωτης φαντασίας!
Προσωπικά λατρεύω τις τούρτες.Αυτές που έχουν έντονο γευστικό ενδιαφέρον,όπως σωστά επισήμανες.Με παντεσπάνια αέρινα και χωρίς αλεύρι,με γέμιση με μεταξένια υφή και μπόλικους ξηρούς καρπούς και όχι αυτά τα φρικτά παρασκευάσματα που κατά καιρούς σερβίρουν κάποια ζαχαροπλαστεία.Οι σωστές τούρτες πιστεύω ότι είναι η απόλυτη τεχνική στην ζαχαροπλαστική.
Και εσύ Ερμιόνη μου κατάφερες να δώσεις έναν αέρα πρωτοτυπίας και φρεσκάδας σε μια τούρτα ευφάνταστη και χαρωπή,όπως αρμόζει να είναι μία παιδική τούρτα!
Φιλάκια πολλά,πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 19 Μαρτίου 2013 - 12:46

Να πω και πάλι Χρόνια Πολλά!!!

Προσωπικά μου φαίνονται και οι δύο πολύ καλές (και η παλαιά διάσημη) και η νέα.
Και σαφώς ότι γίνεται με υλικά που μας αρέσουν και μας διευκολύνουν (γιατί όχι δηλαδή…) είναι σίγουρο πως θα έχουν επιτυχία και αποδοχή, Ερμιόνη μου.

Καλό μεσημέρι εύχομαι τώρα πια…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα 19 Μαρτίου 2013 - 12:32

Ερμιόνη μου η τούρτα φαίνεται υπέροχη!!! Ήθελα μόνο να σε ρωτήσω (επειδή θέλω να κάνω την τούρτα του Νικόλα τον άλλο μήνα) αν το συγκεκριμένο κέικ είναι αρκετά σταθερό για να βάλω από πάνω ζαχαρόπαστα!!! πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα