Κοχύλες γεμιστές με τυριά

Κοχύλες γεμιστές με τυριά

Να σας πω κάτι που με ενοχλεί αρκετά και να μου πείτε αν συμβαίνει και σε εσάς;

Βλέπω μια συνταγή που μου αρέσει. Ετοιμάζω τη λίστα με τα απαραίτητα υλικά και γεμάτη ενθουσιασμό οδεύω προς το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ. Εκεί διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει τουλάχιστον ένα από τα βασικά υλικά. Πηγαίνω σε δεύτερο σούπερ μάρκετ, μπορεί και σε τρίτο μέχρι που τελικά καταφέρνω να βρω το πολυπόθητο υλικό. Ή εγκαταλείπω κάθε ελπίδα υλοποίησης της συγκεκριμένης συνταγής.

Ενδεικτικά σας αναφέρω μερικά από τα υλικά που με έχουν ταλαιπωρήσει κατά καιρούς:

Και αρκετά ακόμα που δεν έχει νόημα να αναφέρω, μιας που πήρατε τη γενική ιδέα.

Μερικές φορές επιπλήττω τον εαυτό μου με σκέψεις της μορφής “Σιγά βρε Ερμιόνη, είχες και στο χωριό σου sour cream;”. Την αμέσως επόμενη στιγμή όμως αναλογίζομαι ότι εφόσον γράφω σε τούτο εδώ το blog, έχω κάθε λόγο και δικαίωμα να θέλω να δοκιμάσω υλικά που μέχρι τώρα μου ήταν άγνωστα. Είναι και αυτό αναπόσπαστο κομμάτι της μαγειρικής άλλωστε!

Κοχύλες γεμιστές με τυριά

Μετά από αρκετή αναζήτηση, γνωρίζω πλέον που θα βρω αυτά τα κάπως πιο “δύσκολα” υλικά. Και φυσικά φροντίζω να τα προμηθεύομαι σε μεγάλες ποσότητες, ειδικά όταν έχουν μακρά ημερομηνία λήξης. Οι κοχύλες που λέτε με παίδεψαν ιδιαίτερα. Για τη μελάσα μπορώ να βρω υποκατάστατο και έμαθα να φτιάχνω creme fraiche και sour cream. Τις κοχύλες όμως δεν μπορώ να τις αντικαταστήσω ας πούμε με κανελόνια, παρόλο που και τα δύο ζυμαρικά χρησιμοποιούνται για γέμισμα.

Επιτέλους κοχύλες γεμιστές με τυριά!

Σχεδόν συγκινήθηκα όταν τις είδα στο ράφι γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, στο κατάστημα που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, κοντά στη δουλειά μου. Επειδή ήμουν αρκετά φορτωμένη, πήρα μόνο δύο πακέτα. Το πρώτο το γέμισα με πράσο και ανθότυρο και το περιέλουσα με λευκή σάλτσα, όπως όριζε η συνταγή μιας αγαπημένης σεφ. Το αποτέλεσμα δεν μας άρεσε όμως και έτσι το πιάτο αυτό δεν είδε ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας.

Το δεύτερο πακέτο όμως αξιοποιήθηκε υπέροχα! Όχι, αυτές οι κοχύλες δεν φιλοξένησαν κιμά στο εσωτερικό τους, ούτε σπανάκι. Αυτές είναι κοχύλες γεμιστές με τυριά! Με πολλά τυριά μάλιστα!

Για τη γέμιση χρησιμοποιούμε 6 διαφορετικά τυριά: ανθότυρο, τυρί κρέμα, ροκφόρ,γραβιέρα, γκούντα και παρμεζάνα. Ακούγεται ίσως υπερβολικό, σωστά; Ωστόσο στα tastes αγαπάμε τα τυράκια, ειδικά αυτά που λιώνουν. Έτσι εδώ λέμε όσο περισσότερα τόσο καλύτερα!

Πασπαλίζουμε τις κοχύλες με γκούντα, γραβιέρα και παρμεζάνα. Και μετά με γάλα και κρέμα γάλακτος. Όταν μπαίνουν στο σπίτι και σιγά-σιγά η κουζίνα πλημμυρίζει με απίθανα αρώματα, τότε ξέρουμε ότι όλα θα πάνε καλά.

Και πεντανόστιμο το φαγητό μας λοιπόν, αλλά και πανεύκολο!

Κοχύλες γεμιστές με τυριά

Κοχύλες γεμιστές με τυριά

Eτοιμασία: 45 minutes
Μαγείρεμα: 30 minutes
Συνολικά: 1 hour 15 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Λέξη-κλειδί: κοχύλες γεμιστές με τυριά
Μερίδες: 5
Οι κοχύλες γεμιστές με τυριά είναι ένα εύκολο και πολύ λαχταριστό πιάτο. Γεμίζουμε τις κοχύλες με μίγμα 6 τυριών, τις πασπαλίζουμε με τυράκια, γάλα και κρέμα γάλακτος, ψήνουμε και απολαμβάνουμε!

Υλικά

  • 400 γρ. κοχύλες
  • 300 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1/2 φλ. γάλα φρέσκο
  • λίγο πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση
 

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ. βούτυρο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ανθότυρο, το τυρί κρέμα, το ροκφόρ, τη μισή ποσότητα από τη γραβιέρα και τη μισή ποσότητα από το γκούντα. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και αλείφουμε ένα μεγάλο πυρέξ με τη δεύτερη κ.σ. βούτυρο.
  • Γεμίζουμε τις κοχύλες με το μίγμα των τυριών και τις τακτοποιούμε στο πυρέξ. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τη γραβιέρα και το γκούντα, καθώς και την παρμεζάνα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του πυρέξ με το μίγμα των τυριών.
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα να αφρατέψουν. Περιχύνουμε με το μίγμα αυτό την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε τα ζυμαρικά για 40-45′ περίπου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν. Τα αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσουν και τα σερβίρουμε μαζί με μια ωραία πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις

Προσαρμογή συνταγής της Σοφίας Σκούρα από το βιβλίο “Γεύσεις Χειμώνα – 100 επιλεγμένες συνταγές”.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




42 ΣΧΟΛΙΑ

Αθηνα 14 Μαρτίου 2023 - 21:00

Πολυ ωραια συνταγη‼️Μπραβο👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻❣️❣️

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ζωή 10 Φεβρουαρίου 2019 - 00:37

Μία λέξη μόνο… Τ Ε Λ Ε Ι Α!
Τα έφτιαξα σε τραπέζι και έγιναν ανάρπαστα. Να φανταστείς πως επισκίασαν ένα ρολό χοιρινό του Άκη (πολύ νόστιμο κι αυτό ομολογουμένως). Να τρέμουν οι επαγγελματίες!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 10 Φεβρουαρίου 2019 - 22:27

Καλησπέρα Ζωή,
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τα καλά λόγια!
Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η συνταγή! Νομίζω ότι είναι αρκετά εύκολη και πληθωρική σε γεύση!
Ευχές για ένα πολύ όμορφο βράδυ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kitchen Stories 24 Απριλίου 2013 - 23:19

Όντως όμορφο, νόστιμο και ντελικάτο πιάτο!
Ερμιόνη μου, η φωτογράφιση του το αναδεικνύει και το προβάλλει τέλεια!
Μοναδική γεύση για τους λάτρεις των ζυμαρικών και των τυριών!

Πολλά εύγε!
Z.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra 24 Απριλίου 2013 - 22:23

Εδώ δεν βρίσκω εγώ που φτιάχνω πολύ πιο απλά. Χα χα χα. Νιόκι δεν έχω βρει, κράνμπερις, sour cream όχι μονο δεν βρίσκω, αλλά δεν ξέρουν και τι είναι και με νομίζουν ότι ειμαι και γκουρμέ μαγείρισσα οι ΣΜ υπάλληλοι για να καταλάβεις.
Τι υπέροχο φαγάκι έφτιαξες πάλι!! Θα το δοκιμάσω αλλά χωρίς το ροκφόρ παρακαλώ αν δεν σε πειράζει:) δεν το τρώμε οικογενειακώς!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 24 Απριλίου 2013 - 22:15

Ερμιόνη μου φοβερό το φαγάκι σου και δε θα μπορούσα να αντισταθώ με τίποτε!!!Όσο για τα υλικά συμφωνώ, το έχω πάθει αρκετές φορές!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 24 Απριλίου 2013 - 13:55

αχ…γιατί τα κάνεις τώρα αυτά μέσα στο μεσημέρι….

αντωνίνος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
My Lovable Baby (by Daeira mommy) 24 Απριλίου 2013 - 13:29

Με αυτό το post σου, έχω απομυθοποιήσει γνωστή αλυσίδα SM που λέει ότι έχει και του πουλιού το γάλα. Εδώ γάλα καρύδας τρόμαξες να βρεις, του πουλιού θα έχει; Χαχα…
Πάντως, με τόσο ιδιαίτερα πιάτα που μας δείχνεις κάθε φορά, λογικό να ταλαιπωρείσαι να βρεις κάποια υλικά.
Σε φιλώ Ερμιονάκι μου γλυκό με τις υπέροχες συνταγούλες σου.

P.S. Έχεις σκεφτεί να ανοίξεις delicatessen online shop και μεταξύ των άλλων να φέρνεις και ιδιαίτερα υλικά που χρησιμοποιείς στις συνταγές σου; Να μπορούμε και εμείς να τα βρίσκουμε εύκολα :) Πώς σου φαίνεται η ιδέα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δέσποινα 24 Απριλίου 2013 - 11:34

Μακαρόνια και τυριά Τελειό!!!
Εγώ να δεις πως εκνευρίζομαι όταν δεν βρίσκω υλικά!!!!
Φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 23 Απριλίου 2013 - 23:26

Πω πω τι μου έκανες τωρα ,με το που είδα αυτό το πιάτο πείνασα,τι λαχταριστό φαίνεται ,μπράβο γι ακόμη μια φορά Ερμιόνη μου φιλιά καλό βράδυ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 23 Απριλίου 2013 - 22:20

Τα σεβάσματά μου, καθώς και τα μπράβο μου στην μαγείρισσα!
Είδες τελικά που ήρθε η ώρα και τα βρήκες τα περιβόητα ζυμαρικά κι’ εσύ Ερμιόνη μου!
Καλό βράδυ εύχομαι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
wabini 23 Απριλίου 2013 - 22:15

Κ εμεχα μου συμβαινει κ ειναι πολυ ενοχλητικοαχ το εστραγκον που μου αρεσει κ πολυ κατεληοα να το καλλιεργω στην βεραντα για να εχω.δυστυχως μου μαραθηκε οποτε παλι ειμαι σε αναζητηση.αν βρισκεις καπου πες μου.
Ωραιες οι κοχυλες κ τις λιγουρευωμαι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 23 Απριλίου 2013 - 20:30

Όταν συμβαίνει αυτό..τρελαίνομαι! Αν έχω πάρει όλα τα υπόλοιπα υλικά ψάχνω και το τελευταίο παντού!
Οι κοχύλες σου φανταστικές!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
AgapameAnDolmas 23 Απριλίου 2013 - 19:26

Σα να διαβασες το μυαλό μου!!! Εγώ δεν μπορω να βρω πουθενά κοχύλες και λυσσάω που δεν μπορω να κάνω τέτοιες συνταγές!! Είχα δοκιμάσει στη Θεσσαλονίκη και με τυριά όπως η συνταγη σου αλλα κ με κοτόπουλο!! Κ οι δυο εκδοχές είναι σουπερ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελικη Ν 23 Απριλίου 2013 - 16:39

Ωχ και έχω κακομάθει στην Ν Αφρική…
Παλιά, τέτοια είχε ο Θανόπουλος, Ερμιόνη μου, έχεις ρίξει εκεί μια ματιά?

Υπέροχα φαίνονται τα τυροκοχυλάκια σου! Μιαμμμμμ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
princess 23 Απριλίου 2013 - 16:06

Ζυμαρικά με διάφορα τυριά… απλά άπαιχτο! Μπράβο βρε Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 23 Απριλίου 2013 - 14:00

6 μπράβο θα σου πω! Ένα μπράβο για κάθε τυράκι που κούρνιασε μέσα στις κοχύλες σου! Αν ζητήσω και 6 μερίδες, μάλλον θα με πεις υπερβολική, αλλά από τόσο ωραίο φαγάκι καλό είναι να έχεις έξτρα απόθεμα… ;-)
Πολλά φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 23 Απριλίου 2013 - 13:30

Ερμιόνη μου,έχω μείνη άφωνη!!!Τί ζηλευτές κοχύλες είναι αυτές!!!!Υπέροχη συνταγή!!!!Μέ τόσα παντανόστμα τυριά!!!Φαντάζομαι τήν γεύση τους!!Νομίζω στό ΑΒ είχα δεί κοχύλες!!Θά πάω νά ψάξω !!!!Σούπερ παρουσίαση καί πολύ όμορφες φωτογραφίες!!Τό fudge σοκολάτας,τό έφτιαξε η κόρη μου, πού νηστεύη,καί παίρνης συνέχεια ευχές!!!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 23 Απριλίου 2013 - 09:02

Α να σου πω ότι σε μεγάάάάάλο ΣΜ ρώτησα αν έχουν corn syrup (σιρόπι καλαμποκιού;) και μου είπαν ότι θα είναι το ζουμί που έχει μέσα το καλαμπόκι στην κονσέρβα!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρινα Οικονομου 12 Δεκεμβρίου 2017 - 18:09

Απίστευτο. Χαχαχα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 23 Απριλίου 2013 - 09:00

Αχ Ερμιόνη μου και εγώ τα ίδια! Αφού μόλις είδα τη συνταγή σου πριν διαβάσω, ήθελα να ρωτήσω που βρήκες τις κοχύλες. Έχω δει τόσες συνταγές κατά καιρούς και ποτέ μου δεν έχω βρει μεγάλα κοχύλια! Και όλα τα άλλα που είπες φυσικά!!!
Υπέροχο το φαγητό σου,με όλα τα αγαπημένα υλικά:)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 23 Απριλίου 2013 - 08:44

Αφάνταστη νοστιμιά!!! Οι κοχύλες σου είναι υπέροχες!!!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 23 Απριλίου 2013 - 08:04

Ευτυχώς ο Θανόπουλος είναι σχετικά κοντά μου και εκεί όταν μπαίνω είμαι σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Βρίσκω τα πάντα! Πολύ νόστιμες οι κοχύλες σου και ξεφεύγουν από τα κλασσικά κανελόνια Ερμιόνη μου! Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Foteini Thes 22 Απριλίου 2013 - 20:07

Ευτυχώς που τα υπερμεγέθη αυτά κοχύλια τα βρίσκω όταν πηγαίνω στον γυιό μου στην Ιταλία…γιατί εδώ-και μιλώ για την Θεσσαλονίκη-δεν έτυχε να τα δω σε κάποιο μάρκετ.
Προφανώς θα τα κάνω!!!Δεν συζητιέται η γεύση των ζυμαρικών με την ποικιλία τόσων τυριών!!!Και η εμφάνιση..?Υπέροχη!
Καλό βράδυ Ερμιόνη μου!!Φιλιά πολλά,πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mookies 22 Απριλίου 2013 - 19:53

Οι περισσότεροι που ψάχνουν νέα υλικά και συνταγές το έχουν περάσει αυτό το κυνήγι του θησαυρού. Πηγαίνεις από το ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ στο άλλο ψάχνεις ανάμεσα σε δεκάδες διαδρόμους και εκατοντάδες ράφια και όταν μετά από δυο μήνες το βρίσκεις τυχαία, εκεί να δεις χαρά μπροστά σε ένα ράφι με κονσέρβες! Οι γύρω πελάτες σε κοιτούν περίεργα αλλά εσύ μόνο που δεν χοροπηδάς από την χαρά σου. H αλήθεια είναι ότι θα σου στερούσαν την χαρά της ανακάλυψης αν έβρισκες εύκολα αυτά που ψάχνεις!

Όσο για την συνταγή σου Ερμιόνη, υπέροχοι φαίνονται οι κοχύλες στις όμορφες φωτογραφίες σου! Με τόσα τυριά (χωρίς ροκφόρ για μένα) και κρέμα γάλακτος ποιος μπορεί να αντισταθεί;
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
thegreenmixer.com 22 Απριλίου 2013 - 18:22

Πω πω, το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ, αν και τα πιο πολλά υλικά κάπως τα βρίσκουμε κουτσα στραβά (αν έχεις όρεξη και χρόνο για βόλτες ανα την Αθήνα δηλαδή).
Κοχύλες ομολογουμένως δεν εχω βρει ούτε και εγώ και έχω κατι συνταγές στα “to-do”, στα οποία προστέθηκε και η δική σου, πάνω πάνω μάλιστα. Καλά, το ψήσιμο φοβερό, εχουν ροδίσει ελαφρά απο πάνω (σαν να έχουν κανει ηλιοθεραπεία ένα πράμα) και η λίστα των υλικών κάνει το στομάχι μου να γουργουρίζει και μο΄νο στην ανάγνωση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 22 Απριλίου 2013 - 16:55

Ερμιόνη μου, δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για τα υλικά που δεν βρίσκεις, γιατί εδώ υπάρχουν τα πάντα και μάλιστα μαζεμένα στον ίδιο χώρο!
Τα κοχύλια σου φαίνονται υπέροχα. Μένω μόνο στην πρώτη σου αποτυχία. Και σ’ εμένα έχει συμβεί να αποτύχει συνταγή γνωστής σεφ! Τι να πω!
Φιλάκια πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 22 Απριλίου 2013 - 16:25

Μα τί ωραίος συνδυασμός χρωμάτων!!!
Εξαιρετική φωτογράφιση όπως πάντα!!!
Όσο για το φαγητό….εντάξει…όπως είπε και η Χρυσαυγή…”με τόσα τυριά??? το ερωτεύτηκα!!!”

Φιλιά, Ερμιόνη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΥΓΕΝΙΑ 22 Απριλίου 2013 - 16:08

Οντως είναι σπαστικό να πρέπει να γίνεσαι Σερλοκ Χολμς για πολλές και διάφορες συνταγές! Ευγε που κατάφερες να τα βρεις τα μακαρόνια, τα οποία δείχνουν συγκλονιστικά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Sofia Sofeto 22 Απριλίου 2013 - 15:55

Αχ Ερμιόνη μου σε νιώθω…
Φαντάσου πως δεν βρίσκεις εσύ στην Αθήνα , τι να πω κι εγώ στο νησί…
Τέλος πάντων, πορευόμαστε όπως μπορούμε, άλλωστε υπάρχουν πολλά ,
όπως λες, που μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας και να γίνουν και πιο ποιοτικά!
Οι κοχύλες σου περιέχουν αυτό που δεν μπορώ με τίποτα να αντισταθώ …το τυρί! Οπότε καταλαβαίνεις!
Το μόνο που θα άλλαζα εγώ , σύμφωνα με τα δικά μου πρότυπα πάντα, είναι η κρέμα γάλακτος, θα έβαζα στραγγιστό γιαούρτι , μου πέφτει πολύ βαρύ με την κρέμα.
Φιλάκια πολλά και να έχεις μια όμορφη και δημιουργική εβδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 22 Απριλίου 2013 - 15:46

Φούλ της γεύσης Ερμιονάκι, με τις κοχύλες σου γεμισμένες με λαχταριστά υλικά!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha 22 Απριλίου 2013 - 15:13

Πολύ νόστιμο πιάτο, Ερμιόνη μου! Μπράβο και στην επιμονή και την υπομονή σου να τριγυρνάς από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ για να βρεις τα υλικά. Πιστή στο στόχο σου!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lila Xagorari 22 Απριλίου 2013 - 13:59

Κοχύλες κι εγώ δεν βρίσκω εδώ αλλά έχω σκοπό να πάρω όταν ανέβω Αθήνα οπωσδήποτε………………η σιελόρροια εντωμεταξύ είναι απίστευτη!!!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 22 Απριλίου 2013 - 13:33

Αν σε καταλαβαίνω λέει? Και καλά αν είσαι στην Αθήνα όπου και σούπερ μάρκετ έχει αρκετά η κάθε περιοχή και μπακάλικα και ντελικατέσεν, κτλ. Αλλά αν μαγειρεύεις στο χωριό στις διακοπές και πρέπει να πας στη χώρα και με λεωφορείο μάλιστα?
Εκνευρίζομαι πάρα πολύ να μου έχει καρφωθεί συνταγή στο μυαλό μου και επειδή δεν βρήκα το Χ ή το Ψ να μη μπορώ να τη φτιάξω!
Πάντως σ’ αυτά (μικρά κι ασήμαντα για μερικούς, πολύ σημαντικά για μένα!) είμαι πολύ πεισματάρα. Μπορεί να βαριέμαι να πάω 2 δρόμους παρακάτω για ν’ αγοράσω π.χ. καινούργια αθλητικά παπούτσια, αλλά είμαι ικανή να περπατήσω χιλιόμετρα και να αλλάξω 2 – 3 Μ.Μ.Μ. προκειμένου να βρω το μαγειρικό υλικό που θέλω -όπως το θέλω!

Τα είδα αυτά τα ζυμαρικά τυχαία πριν κάτι μέρες μπροστά μου και μάλιστα σε πολύ κοντινό και βολικό σε μένα σημείο. Τώρα που ξέρω κι αυτή την ωραία συνταγή με τα τυριά για να τα αξιοποιήσω, πολύ εύκολα θα τα τσιμπήσω! :)

Καλή βδομάδα Ερμιόνη, φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Magda 22 Απριλίου 2013 - 11:51

Λατρεύω τις κοχύλες κι ευτυχώς εδώ τις βρίσκω πολύ εύκολα. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα τις έφτιαξα γεμιστές στο φούρνο και τις καταβροχθίσαμε. Μ’ αρέσει πολύ το πιάτο σου με όλα τα νόστιμα τυριά και με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω Ερμιόνη.
Φιλιά και καλή σου εβδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 22 Απριλίου 2013 - 11:12

Ζυμαρικά με τόσα τυριά??
Το ερωτεύτηκα!!!! Μα είναι υπέροχες έτσι μεγάλες και στρουμπουλές.

Πάντως ούτε εγώ τις συναντάω συχνά ξέρεις…

Καλή σου μέρα Ερμιόνη μου!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 22 Απριλίου 2013 - 10:51

καλημέρα! Αυτό το κυνήγι για τις κοχύλες το έχω ζήσει Ερμιόνη μου, για καιρό τις έψαχνα άνευ αποτελέσματος! Τελικά τις βρήκα στα μεγάλα καταστήματα του ΑΒ και έτσι λύθηκε το πρόβλημά μου! Τη συνταγή με το ανθότυρο και το πράσο που δεν σας άρεσε, εγώ την κάνω με παραλλαγή, αντί για την αρχική ιδέα με κρέμα γάλακτος (που κι εμένα δεν με ενθουσίασε) κατέληξα να την περιχύνω με λίγο ντοματοχυμό. Το αποτέλεσμα είναι πολύ επιτυχημένο. Αλλά βέβαια και η δική σου εκδοχή φαίνεται πεντανόστιμη και ιδιαιτέρως δελεαστική!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Stella Papadaki 22 Απριλίου 2013 - 10:34

Το θέλω για σήμερα το μεσημέρι … και έχω μαγειρέψει φακές :(
Πρέπει να αρχίσεις το delivery :)
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 22 Απριλίου 2013 - 10:21

Ερμιόνη μου το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ και μάλιστα εμένα δεν μου αρέσει να ταξιδεύομαι όπως λέω προκειμένου να αγοράσω ένα προϊόν. Βέβαια από την άλλη κάποια πράγματα δεν έχουν κατανάλωση οπότε δεν συμφέρει να τα φέρνουν τα μικρότερα καταστήματα.Μπορώ να σου πω ότι έχω ταλαιπωρηθεί πολύ για κάποια κι έχω εγκαταλείψει την προσπάθεια.
Τις κοχύλες έχω την εντύπωση ότι τις έχω δει κάπου σχετικά κοντά μου και πρέπει να τις αναζητήσω γιατί το πιάτο σου είναι πολύ δελεαστικό. Καλή εβδομάδα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dora Petridou 22 Απριλίου 2013 - 10:20

Μμμ..πως να αντισταθώ σε αυτή την υπέροχη συνταγή, μπορώ δεν μπορώ!
Φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 22 Απριλίου 2013 - 10:10

Ασιατικά προιόντα όπως γάλα καρύδας κτλ. μπορείς να βρεις σε Ταιλανδέζικα μινι μαρκετ στην οδό Σεβαστουπόλεως στους Αμπελοκήπους. Επειδη και εγω τα εψαχνα για καιρο, εκει βρηκα πολλά πράγματα.

Καλη εβδομαδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 22 Απριλίου 2013 - 10:05

Πολύ ωραίος τύπος ζυμαρικού οι κοχύλες, Ερμιόνη. Κρατούν την γέμιση, πολύ καλά. Και αυτή με τα οποία τα γέμισες, είναι φουλ στα ωραία τυριά! Λες και τις μαγείρεψες ειδικά για μένα!! Σούπερ!
Καλή εβδομάδα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα