Fudge με nutella και σοκολάτα εθιστικό

Με πληθωρική γεύση και βελούδινη υφή, αυτό το fudge με nutella και σοκολάτα είναι επικίνδυνα εθιστικό και… το ιδανικό αγχολυτικό!

Fudge με nutella και σοκολάτα

Τη Δευτέρα που μας πέρασε, η Ιφιγένεια απέκτησε και επίσημα την ιδιότητα της μαθήτριας. Μετά από αναζήτηση που διήρκεσε μήνες, επισκέψεις σε όλους σχεδόν τους παιδικούς σταθμούς της περιοχής μας και άπειρα οικογενειακά συμβούλια, ξεκίνησε τη σχολική χρονιά στον παιδικό σταθμό της επιλογής μας.

Αν πω ότι δεν έχω άγχος θα είναι ψέμα και μάλιστα μεγάλο. Σιγά που δεν θα είχα… Θέλω να πιστεύω ότι διαλέξαμε κάτι αξιόλογο για το κοριτσάκι μας, ένα σχολείο που πραγματικά θα το βοηθήσει να κοινωνικοποιηθεί, να εξελιχτεί ως προσωπικότητα και να κατανοήσει έννοιες όπως είναι η ομάδα, η συνεργασία και η φιλία.

Fudge με nutella και σοκολάτα

Είδαμε πολλούς εντυπωσιακούς και εφετζίδικους σταθμούς που τολμώ να πω ότι μας αντιμετώπισαν ως πελάτες και μόνο (και όχι ως γονείς σε αναζήτηση σταθμού εμπιστοσύνης) και πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δεν θαμπωθήκαμε. Ευτυχώς έχουμε μάθει πια να βλέπουμε πέρα από το φαινομενικά όμορφο και να στεκόμαστε στην ουσία των πραγμάτων.

Καταλήξαμε λοιπόν σε έναν πολύ μικρό σταθμό, με οικογενειακό κλίμα και προσωπικό που φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά τον παιδαγωγικό του ρόλο.

Ξεκινήσαμε να προετοιμάζουμε την Ιφιγένεια μετά το Πάσχα αν θυμάμαι καλά. Μιλήσαμε πολύ και μιλάμε ακόμα. Προσπαθήσαμε να της δώσουμε μια καθαρή εικόνα για το τι ακριβώς είναι ο παιδικός σταθμός, τι είναι και τι κάνει η δασκάλα, πώς θα περνάει τη μέρα της εκεί. Με ειλικρίνεια και χωρίς περιττές εξιδανικεύσεις που μόνο καλό δεν κάνουν στο παιδί.

Fudge με nutella και σοκολάτα

Και τώρα διανύουμε την περίοδο προσαρμογής. Όλοι μαζί. Χτες και σήμερα έκλαψε όταν ήρθε η δασκάλα της να την πάρει και δεν έφευγε από την αγκαλιά μου. Με κοιτούσε κατάματα, σχεδόν ικετευτικά και έλεγε με παράπονο “Μαμά δεν θέλω να πάω σχολείο”. Έκανα τεράστια προσπάθεια να διατηρήσω το χαμόγελο μου και να την καθησυχάσω.

Κάθε φορά που πηγαίνω να την πάρω και με αντικρίζει, το πρόσωπο της λάμπει με ένα χαμόγελο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Είναι το χαμόγελο της ασφάλειας, της σιγουριάς ότι “εντάξει όλα καλά, η μαμά μου με αγαπάει και θα πάμε τώρα μαζί στο σπίτι”.

Ακόμα δεν τρώει καλά. 6-7 κουταλιές την ημέρα. Το απόγευμα είναι εκνευρισμένη. Αντιδρά σπασμωδικά και αρκετές φορές της μιλάμε και μας αγνοεί. Είναι πιο ευαίσθητη και κλαίει με το παραμικρό. Και το βράδυ δεν μπορεί να κοιμηθεί. Στριφογυρίζει στο κρεβάτι της για 1 1/2 ώρα πριν τελικά τα καταφέρει.

Fudge με nutella και σοκολάτα

Κι εμένα μου λείπει πολύ. Δεν έχω συνηθίσει να είμαι στο σπίτι χωρίς εκείνη. Το σπίτι είναι περίεργο χωρίς τις φωνές, τα τραγούδια και τα γέλια της. Κοιτώ το ρολόι του φούρνου κάθε 5′. Ανυπομονώ να έρθει η ώρα που θα την ξαναδώ. Και αναρωτιέμαι… είναι καλά; είναι χαρούμενη; περνάει καλά; κι αν δεν είναι έτοιμη ακόμα για τον παιδικό; και αν νομίζει ότι την πηγαίνω εκεί γιατί δεν την αγαπώ πια;

Το καλό είναι ότι επιτέλους περνώ χρόνο μόνο με την Ισμήνη, χωρίς να νιώθω τύψεις ή να ανησυχώ για το άγρυπνο βλέμμα της Ιφιγένειας.

Fudge με nutella και σοκολάτα

Αυτό το fudge με nutella είναι το αγχολυτικό μου. Όποτε ανοίγω το ψυγείο μονολογώ: “Αυτή τη φορά θα φας μόνο ένα, συγκρατήσου!”
Τελικά τρώω 3-4. Αλλά μετά νιώθω πολύ καλύτερα… είμαι χαρούμενη και πλημμυρισμένη από ένα απροσδιόριστο αίσθημα ευφορίας και αγαλλίασης. Ο συνδυασμός σοκολάτας και πραλίνας φουντουκιού βλέπετε.
Είναι πανεύκολο (όπως όλα τα fudge άλλωστε), με πολύ πλούσια γεύση και βελούδινη υφή! Φτιάξτε το και μοιραστείτε το με φίλους, πηγαίνετε το στη δουλειά και οι συνάδελφοι σας θα σας λατρέψουν ή φερθείτε εγωιστικά και κρατήστε το για εσάς.

Θα χαρώ πολύ να μοιραστείτε μαζί μου τον τρόπο με τον οποίο προσαρμοστήκατε στον παιδικό σταθμό, τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε και τι συμβουλή έχετε να δώσετε σε μια σούπερ αγχωμένη μαμά. Για βοηθήστε λίγο please!

Fudge με nutella

Eτοιμασία: 10 minutes
Μαγείρεμα: 20 minutes
Συνολικά: 30 minutes
Μερίδες: 1 πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ.
Πληθωρικό σε γεύση, με βελούδινη υφή, αυτό το fudge με nutella είναι επικίνδυνα εθιστικό!

Υλικά

  • 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 110 γρ. βούτυρο + λίγο ακόμα για το άλειμμα του σκεύους
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. nutella ή μερέντα

Εκτέλεση
 

  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα, φροντίζοντας να καλύψουμε τόσο τον πυθμένα όσο και τα τοιχώματα του σκεύους.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Μόλις λιώσουν το βούτυρο και η σοκολάτα και ενωθούν καλά όλα τα υλικά, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια του με την ανάποδη ενός κουταλιού και περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.
  • Μόλις το fudge είναι έτοιμο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το κόβουμε σε ορθογώνια σοκολατάκια.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




48 ΣΧΟΛΙΑ

MARIA 22 Νοεμβρίου 2016 - 11:28

Και πάλι θέλω να σου πω ευχαριστώ γιατί ήταν καταπληκτικά τα σχόλια που απέσπασε η φοβερή σου συνταγή…το γιορτάσαμε δεόντως χτες!!!φιλικά Μαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώτα 23 Απριλίου 2015 - 09:17

Για άλλη μια φορά έκανα την συνταγή σου, μόνο που πρόσθεσα μία συσκευασία oreo και λίγο κακάο σκόνη.
Φανταστικά έγιναν !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
cook 17 Νοεμβρίου 2013 - 16:31

Δύο φορές το έκανα ,το προσφερα σε γιορτές και εγινε ανάρπαστο,ΤΕΛΕΙΟ!! Οικογενειακώς ευχαριστούμε Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
littledeco.gr 11 Οκτωβρίου 2013 - 14:50

Πολύ σοκολάτα βρε Ερμιόνη μου !!! Είπαμε χειμώνιασε, αλλά να κάνουμε και λίγο κράτει γιατί έρχονται και τα χριστούγεννα και δεν θα μπαίνουμε στα ρούχα μας ……… πάντως θα το τολμήσω !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σοφία 2 Σεπτεμβρίου 2019 - 11:09

Ερμιόνη, καλημέρα και καλή εβδομάδα! Έφτιαξα το γλυκάκι και είναι πανεύκολο, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως είναι φανταστικό! Του έριξα από πάνω λίγο ανθό αλατιού κι έγινε α-πί-θα-νο! Επίσης του ταίριαξε φανταστικά και το ροζ πιπέρι! Με βλέπω να το φτιάχνω στη βάφτιση τελικά, δεν θα κρατηθώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kiki 6 Οκτωβρίου 2013 - 23:52

Αχ όλες τα έχουμε περάσει…Θέλει σταθερότητα. Μη σε δει να λυγίζεις το ΄χασες… :-) Σε όλα τα παιδάκια καλό έκανε ;-)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Froso M. 6 Οκτωβρίου 2013 - 19:23

Ελπίζω το κοριτσάκι σου να περάσει υπέροχα στο καινούριο του “σχολείο”.

Οι συνταγές σου είναι υπέροχες,
αυτό το fudge πρέπει να το δοκιμάσω!

Ακολουθώ!

xoxo,
Froso
Style Nirvana

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Roula T. 6 Οκτωβρίου 2013 - 16:36

Όνειρο Ερμιόνη μου…. όνειρο!!!!!
Φιλάκια. :))

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Owl Mommy Βέρα 6 Οκτωβρίου 2013 - 16:01

Είδες που περνάμε κι εμείς προσαρμογή τελικά; Μια χαρά θα είναι.. εμείς μετά από 1 μήνα που την αφήνω λέει “μαμά μου..” και αφού γυρίσω την πλάτη μου σε 3 λεπτά είναι μια χαρά.. Μας δοκιμάζουν, τι νομίζεις;
Το fudge θα το έκανα τώρα αλλά κοίταξα τη nutella μας και την έχουν φάει τη μισή τα τέρατα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 5 Οκτωβρίου 2013 - 20:29

Αγχολυτικό δε θα πει τίποτα, αυτό το fudge έτσι όπως το βλέπω θα πρέπει να είναι τίγκα στη γλύκα! Εγώ θα του έβαζα και μερικά φουντούκια, έτσι για να μην σε παραλιγώνει.
Και θα προτιμούσα φυσικά να το μοιραστώ με αγαπημένα πρόσωπα αντί για τους συναδέλφους, οι οποίοι δε βλέπω να γλυκαίνουν ακόμα κι αν φάνε τη νουτέλα με τη σέσουλα (ε, ο καθένας με τα δικά του άγχη βλέπεις.. )
Εύχομαι όλα να πάνε καλά, καλό υπόλοιπο Σ/Κ Ερμιόνη και πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 5 Οκτωβρίου 2013 - 19:51

Είναι λογικό, μωρέ, να δυσκολεύεται λιγάκι η μικρούλα σου… Είναι μεγάλη αλλαγή για ένα παιδάκι το σχολείο. Όμως θα το συνηθίσει πιο γρήγορα από όσο πιστεύεις και θα περνάει πραγματικά καλά. Κάνε λίγο υπομονή και μέχρι τότε… συνέχισε τα αγχολυτικά γλυκίσματα! :-)
Φιλάκαι πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Gourmelita 5 Οκτωβρίου 2013 - 09:07

Ερμιόνη σε νιώθω απόλυτα… Δύο προσαρμογές έχω περάσει, και μπορώ να σου πω ότι τα κοριτσάκια προσαρμόζονται πολύ πιο εύκολα από τα αγοράκια συνήθως, οπότε υπάρχει ένα συν στην δική σου περίπτωση ! Οι προσαρμογές είναι ψυχοφθόρες για πολλούς και διάφορους λόγους, και κάθε παιδάκι χρειάζεται τον χρόνο του. Όντως θα περνάει τέλεια μετά και τον βασικότερο ρόλο σε αυτό παίζει το σχολείο και οι δασκάλες ! Οπότε εμπιστεύσου το ενστικτό σου για το σχολείο που διαλέξατε και όλα θα πάνε καλά !
Όσο για το fudge τι να πω ; Θα το φτιάξω άμεσα γιατί μου έτρεξαν τα σάλια ;)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eleanna 4 Οκτωβρίου 2013 - 21:08

Τι να πω Ερμιόνη μου, εγώ ούτε νηπιαγωγείο δεν πήγα! Εκείνη τη χρονιά την πέρασα στην όμορφη Κρήτη που είχε στείλει η δουλειά του τον πατέρα μου. Ειλικρινά πέρασα υπέροχα και θυμάμαι τα πάντα σαν να ήταν χτες! Μετά πήγα κανονικά 1η Δημοτικού κι ούτε γάτα ούτε ζημιά… Το μόνο που θυμάται η μαμά μου είναι που συναχωνόμουν κάθε λίγο! Ειλικρινά δεν ξέρω αν η απομάκρυνση από την οικογένεια σε τόσο νεαρή ηλικία είναι καλό για τα παιδιά αλλά υποθέτω είναι αναγκαίο πια στις μέρες μας… Σίγουρα θα συνηθίσει η μικρή σου με τον καιρό και θα της αρέσει κιόλας! Ειδικά άμα φτιάχνεις τέτοια σοκολατένια αριστουργήματα! Fudge της Ερμιόνης για να πάνε κάτω τα φαρμάκια! Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mookies 4 Οκτωβρίου 2013 - 20:56

Καλό ξεκίνημα και καλή χρονιά να έχει η Ιφιγένεια, κάθε αρχή και δύσκολη!
Βλέπω ξαναγύρισες στα αγαπημένα σου υλικά. Νutella και Fudge. Για να γλυκάνεις λίγο τη μέρα σου, είναι ότι πρέπει.
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 4 Οκτωβρίου 2013 - 20:48

Αχ Ερμιόνη μου, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Ακόμη και φέτος που η μικρή μου πηγαίνει νήπια αγχώνομαι, σκέφτομαι συνεχώς, τι να κάνει τώρα, μήπως στεναχωριέται, μήπως χτυπήσει και τέτοια. Πέρυσι(στα προνήπια) έκλαιγε συνεχώς για 3-4 εβδομάδες στην αρχή, δεν ήθελε να πάει σχολείο, δεν ήθελε καν να δει το σχολικό, δε μπορούσα να τη ντύσω αλλά όλα αυτά ξαφνικά άλλαξαν σιγά σιγά. Χρειάζεται υπομονή και διάλογος. Ερχόταν Σ/Κ σηκωνόταν στην ώρα της και μας έλεγε να τη ντύσουμε για να πάει σχολείο. Περνάνε μια χαρά, παίζουν , βρίσκονται με άλλα παιδάκια και φυσικά το περιβάλλον και όλες οι δραστηριότητες τα βοηθούν να κοινωνικοποιηθούν. Τελικά μου φαίνεται πως εμείς οι μαμάδες αγχωνόμαστε και τα παιδιά το καταλαβαίνουν γι αυτό αντιδρούν έτσι. Κάνε υπομονή και θα δεις πως θα αλλάξουν τα πράγματα, προσπάθησε να είσαι χαρούμενη και να μη δείχνεις αγχωμένη, αυτό κάνω και γω! Θα δεις πως θα προσαρμοστεί ! Φέτος είμαστε πολύ καλύτερα, γυρίζει χαρούμενη και έχει καλύτερη διάθεση για όλα!
Το γλυκάκι είναι φανταστικό, θεικό…..κόλαση!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Είμαι Παιδί 4 Οκτωβρίου 2013 - 19:19

Εσύ ρωτάς να σου πούμε για την προσαρμογή στον παιδικό και εγώ κοντεύω να φάω την οθόνη!!! Καλέ επίτηδες το έκανες για να μας αποσπάσεις την προσοχή??? Δεν σου λέω!! Πάω να ψάξω στο ψυγείο τώρα για τίποτις γλυκό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 4 Οκτωβρίου 2013 - 14:41

Θέλω να δαγκώσω την οθόνη μου.
Είναι καικοντινά τα πλανα του fudge Ερμιόνη μου που νομίζω πως μπορώ να τ αρπάξω :)
Πάααααρα πολύ ωραίο είναι. Κι εύκολο.
Αμα είναι και αγχολυτικό θα το δοκιμάσω.

Τώρα για το Φιφινάκι απλά λίγο υπομονή. Θα συνηθίσει. Ακόμα είναι αρχή. Οπως λες κι εσυ με λίγη κουβέντα θα πάνε όλα καλά.
Θα βρει και κανα κοριτσάκι φιλεναδούλα και θα της αρέσει. Εφυγε απο την αγκαλιά της μαμάς και κάπως της φαίνεται.

Ξέρω πως αγχώνεσαι αλλά μην ανησυχείς. Δεν παθαίνουν τίποτα.
Εμένα δεν πήγαν παιδικό (είχα τη αγία-μαμά :)) οπότε δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.

Φιλιά πολλά σε όλους :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 4 Οκτωβρίου 2013 - 12:33

To fudje θα γίνει οπωσδήποτε. Τέλειο!

Η δική μου μικρή κόρη πήγε όταν ήταν 4άρων στα προνήπια. Τις πρώτες ημέρες έκλαιγε όταν την άφηνα και στο σπίτι έκλαιγα κι εγώ. Μετά από ένα διάστημα δεν ήθελε καν να σχολάσει και να έρθει σπίτι.
Τώρα είναι 24ων και πάλι δεν θέλει να μένει στο σπίτι :-)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 4 Οκτωβρίου 2013 - 09:08

Το fudge κάνω πως δεν το είδα, αν και από χθες στο FB μου ήρθε σαν “κεραμίδα” ένα πράγμα!

Ερμιόνη μου, οι φάσεις που θα περάσει το Φιφίνι,(με το που πήγε στον παιδικό, δεν θα την πούμε αμέσως και Ιφιγένεια για να την ενηλικιώσουμε, έτσι;) θα είναι πολλές. Αυτό θα που ζει τώρα θα το ζήσεις περίπου 4-5 εβδομάδες και μετά πάλι από διακοπές και μετά πάλι από την αρχή στην επόμενη χρονιά. Δεν είναι εύκολος ο αποχωρισμός και η ανησυχία πάντα θα υπάρχει… Αυτό να το θυμάσαι και να συνεχίσεις να της χαμογελάς κάθε φορά που την παίρνεις ή την αφήνεις στον παιδικό. Εμένα με είχε συμβουλεύσει η διευθύντριά μας τότε, ότι σταδιακά θα τον αφήνεις στην πόρτα και θα τον χαιρετάς εκεί. Άλλοτε αυτό έπιανε, άλλοτε πάλι όχι. Τα ίδια ζήσαμε και με την πρώτη Δημοτικού τώρα…
Όμως σταδιακά και πάλι προσαρμόζεται.
Άρα υπομονή και δύναμη, είναι η μόνη μου ίσως συμβουλή.
Φιλιά πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) 4 Οκτωβρίου 2013 - 08:52

Μου ξύπνησες τραυματικές παιδικές μνήμες.Η μαμά μου να με αφήνει(αναγκαστικά)στον παιδικό σταθμό κι εγώ να κλαίω,να κλαίω,να κλαίω…..ουφ!!!

Είναι δύσκολο,σας εύχομαι να ξεπεράσετε το δύσκολο κομμάτι γρήγορα και να μην θέλει να χάνει μέρα από τον Παιδικό Σταθμό το κοριτσάκι σου!

Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Silena 3 Οκτωβρίου 2013 - 22:26

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που βίωσα το στάδιο του αποχωρισμού!!!!
Τώρα περνάμε τα της εφηβείας κι έχω να πω πολλάααααα!!!!!!!!!!!
Το σχόλιο της Nasia έχει στοιχεία που με βρίσκουν σύμφωνη!!!!!!!!
Κολασμένο το fugde, μάλλον στην πρώτη δόση θα συμπεριφερθώ πολύ εγωιστικά!!! Πειράζει!!!!
Καλή προσαρμογή να έχετε! Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 3 Οκτωβρίου 2013 - 21:44

Νομίζω ότι δεν έχω δει πιο ζωντανή φωτογράφιση γλυκού από σένα μέχρι στιγμής!! Είναι το κάτι άλλο οι φωτογραφίες σου. Νομίζω ότι θα λιώσει το fudge στο στόμα μου!!
Υπέροχο και πανεύκολο.

Οσο για το μικρό Φιφίνι, δεν έχω να πω πολλά. Παρά μόνο ότι θα προσαρμοστεί σιγά σιγά όπως και όλα τα παιδάκια. Θα δεις ότι κάποια στιγμή δεν θα θέλει να ξεκολλάει από εκεί. Ειδικά αν όπως λες οι δασκάλες είναι καλές!!

Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δέσποινα 3 Οκτωβρίου 2013 - 21:42

Καλή αρχή και καλή προσαρμογή!!
Έχεις τρελό αγχος ε; μια χαρα θα τα παει η μικρη να δεις που θα προσαρμοστει γρηγορα και θα της αρέσει !
Το fudge θα δοκιμαστει σύντομα !
Φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lenia 3 Οκτωβρίου 2013 - 19:43

Καλή προσαρμογή της μικρούλας σας!
Το γλυκάκι…κολασμένο!!!
Πολλά φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 3 Οκτωβρίου 2013 - 19:37

Wow!!!I love Ερμιόνης fudge !!!!
Φοβερή συνταγή!!!Καί εύκολη νά φτιαχτεί!!!Τά είδα καί ομολογώ,έπαθα!!!Οτί πρέπει γιά τίς κρύες νύχτες μπροστά από τήν τηλεόραση, καί νά τά απολαμβάνης!!!Ερμιόνη μου,τά έχουμε περάση μέ τά εγγονάκια μου!!!Κλάμα,η κόρη μου νά στεναχωρίται,ευτυχώς πολύ σύντομα όλα μπήκαν σέ σειρά!!Θά δείς!!Υπομονή!!!!Οι φωτογραφίες σου,κορίτσι μου,μιλάνε!!!Καλό βράδυ!!!Φιλάκια στίς κουκλίτσες σου!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
cook 3 Οκτωβρίου 2013 - 17:17

Γλυκιά μου Ερμιόνη
θα σου μιλήσω εκ των έσω,μια και η δουλειά μου είναι νηπιαγωγός….αυτό που νοιώθεις το πέρασα κι εγώ αν και αυτή τη δουλειά κάνω…θυμάμαι το φρικτό συναίσθημα οτι εγκατέλειψα την κόρη μου,την πρώτη φορά που την άφησα στο νηπιαγωγείο….επειδή αυτές τις καταστάσεις βιώνω καθημερινά,σου λέω να είσαι ήσυχη,η κόρη σου περνά καλά και αυτό που αποκομίζει,αυτή τη στιγμή, είναι πολύτιμο για να κοινωνικοποιηθεί και να ενταχθεί στο σχολικό περιβάλλον…Συμβουλή:όσο πιο γρήγορα εσύ αποβάλλεις τις (δικαιολογημένες) φοβίες και άγχη σου γι’αυτήν τόσο πιο γρήγορα θα προσαρμοστεί…τα μικρά έχουν αλάνθαστο αισθητηριο,νοιώθουν απόλυτα το συναίσθημα των γονιών τους,ακόμη κι αν αυτό δεν εκφραζεται με λόγια…
Στα της συνταγής,η 20χρονη πλέον κόρη,που αναχωρεί αύριο για τη σχολή της,τρελλάθηκε να με βάλει να της την κάνω επιτόπου!
πολλά φιλιά και καλή δύναμη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha 3 Οκτωβρίου 2013 - 17:15

Εγώ δεν είμαι η κατάλληλη για να δώσω συνταγές σε αγχωμένες μαμάδες, αλλά ξέρω πως όλες αισθάνονται όπως κι εσύ όταν το παιδάκι τους πρωτοφύγει απ’ το σπίτι. Κι η δική μου το ίδιο έκανε, καθόταν έξω απ’ το σχολείο και έκλαιγε. Το αγχολυτικό γλυκό βλέπω να βοηθάω και η μικρούλα Ισμήνη επίσης! Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 3 Οκτωβρίου 2013 - 16:49

Ερμιονάκι μου αν και εχουν περάσει πολλά χρόνια από την περίοδο “παιδικός σταθμός”, θα σου πω ότι είμαι υπέρ (αλλά πολύ υπέρ) του παιδικού σταθμού και κατά (αλλά πολύ κατά) του να μεγαλώνει το παιδί με γιαγιάδες, θειες και λοιπούς συγγενείς, χωρίς την παρουσία άλλων παιδιών.
Το παιδί στον παιδικό σταθμό κοινωνικοποιείται, μαθαίνει να υπακούει σε κανόνες (όσο μικρό κι αν είναι) και το κυριότερο… συνυπάρχει με άλλα παιδάκια κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Οι πρώτες μέρες θα είναι σίγουρα μια τραυματική εμπειρία για σένα (θυμάμαι τον γιο μου τον μεγάλο να με ρωτάει “γιατί με διώχνεις από το σπίτι? δεν μ’ αγαπάς?”) και μου ερχόταν να ουρλιάξω και να μην τον ξαναστείλω στον σταθμό.
Θα εκπλαγείς από το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί η μικρή σου, πόσο γρήγορα θα αποκτήσει φιλεναδίτσες και πόσο γρήγορα θα έλθει η στιγμή που θα λαχταρά πότε να φύγει από το σπίτι για να πάει να δει τις φίλες της.
Τον πρώτο χρόνο βέβαια, οι ιώσεις θα έρχονται η μία πίσω από την άλλη, εδώ χρειάζεται λίγο υπομονή.
Ολα καλά θα πάνε στο τέλος, θα το δεις.
Και για όλα αυτά που είπα, δικαιούμαι όοολη την πιατέλα με τα fudge, για τα οποία δεν νομίζω να χρειάζεται να σε πείσω ότι είναι τα λατρεμένα μου!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
To love life for what it is 3 Οκτωβρίου 2013 - 16:36

Τι ωραία που φαίνονται! Είμαι και σοκολατο-εθισμένη, χαχα! Θα τη δοκιμάσω τη συνταγή, κάτι μου λέει ότι θα ενθουσιάσει.
Καλή συνέχεια στην προσαρμογή της κόρης σου στον παιδικό σταθμό. :-)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 3 Οκτωβρίου 2013 - 16:03

Μολις το ειδα πηγα και χτυπησα ενα σοκολατενιο μπισκοτο (μονο αυτο ειχα σε σοκολατα στο σπιτι).
Μηπως να δωσεις και στην μικρη να της φυγει το αγχος για τον παιδικο?
Ενω ημουν προσκολημενη στην μαμα μου σαν παιδακι, στο προνηπιο και γενικα στο σχολειο πηγαινα με πολυ όρεξη.

http://beautyfollower.blogspot.gr/

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Έλενα 3 Οκτωβρίου 2013 - 15:59

Και εμείς είμαστε ακόμα στην προσαρμογή.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά.
Φιλάκια …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
AgapameAnDolmas 3 Οκτωβρίου 2013 - 15:29

μπορει να μην ειμαι μαμά και και να περνάω το αγχος του σχολείου, αλλά καθε μέρα αγχώνομαι γιατί δεν μου στρώνει η μπούκλα….πολύ άγχος λέμε και πρωτού πέσω στα φάρμακα θα πέσω με τα μούτρα σε αυτό το σουπερ πανεύκολο αγχολυτικό :P

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 3 Οκτωβρίου 2013 - 13:20

Ερμιόνη μου καλή αρχή! Οι αντιδράσεις της Ιφιγένειας είναι νομίζω φυσιολογικότατες για την ηλικία της και η γνώμη μου είναι να μην πολυαγχώνεσαι. Θα προσαρμοστεί σε λίγο καιρό και μετά θα λαχταράει να πάει να βρει τουσ φίλους της. Αρκεί να μην δείξετε ότι αγχώνεστε ιδιαίτερα με το θέμα γιατί τα παιδιά΄αντιδρούν συνήθως χειριστικά και μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Τα fudge φαίνονται υπέροχα, αντιγράφω τη συνταγή και την βάζω στο πρόγραμμα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Georgina Argi 3 Οκτωβρίου 2013 - 13:54

φαίνονται υπέροχα και σίγουρα θα τα δοκιμάσω..αν και σφεφτόμουν να προσθέσω και λίγη κάραμέλα νομίζω ότι θα του πήγενε πολύ..το δικό μας κοριτσάκι έχει ξεκίνησει και πήγενει έδω και ένα μήνα..δεν είχε πότε πρόβλημα να παεί απεναντίας τωρά που αρρώστησε και την κρατούσαμε σπίτι εκλέγε και φωνάζε να παεί σχολείο..τώρα για το φαγήτο πότε δεν έτρωγε πολύ..αν και έμας είχε πρόβλημα συμπέριφορας τις πρώτες ήμερες και έδερνε τα αλλά παίδια αλλά τώρα ήρεμισε ευτηχώς..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 3 Οκτωβρίου 2013 - 13:45

Ερμιόνη μου, κάνε υπομονή, για όλα υπάρχει η πρώτη φορά που, σαν αρχή, είναι δύσκολη! Η Ιφιγένεια θα συνηθίσει σιγά σιγά, όταν εξεοικειωθεί με το περιβάλλον και αποκτήσει φίλους/ες! Μάλλον θα της κάνει καλό, διότι, απ΄όσο καταλαβαίνω, πρέπι να ζηλεύει τη μικρή σου. Λοιπόν keep going!

Φιλάκια πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
"ζαχαρούλα.." 3 Οκτωβρίου 2013 - 13:03

τι λαχταριστή φωτό …. θέλω σοκολάτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

φιλάκια!!!!!!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
donkey and the carrot 3 Οκτωβρίου 2013 - 11:15

Μας τσάκισες πρωι πρωι…. ευγε φίλη μου!!!! το τελειο αγχολυτικο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dora Petridou 3 Οκτωβρίου 2013 - 10:47

Τρελός πειρασμός το fudge Ερμιόνη μου…όσο για τον παιδικό η δικές μου φέτος μετά από την περσινή χρονιά στον βρεφικό σταθμό (όπου για ένα δεκαήμερο κλαίγαμε και δεν θέλανε να τις αφήσω εκεί) φέτος τρέχουν με λαχτάρα και ανυπομονούν κάθε μέρα να φτάσει η ώρα που θα πάνε στο ‘μεγάλο’ σχολείο τους με τα πολλά παιχνίδια και τα παιδάκια, πριν αφήσω τις τσάντες στους στην δασκάλα ειλικρινά έχουν εξαφανιστεί από μπροστά μου…
Φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
niki nikoula 3 Οκτωβρίου 2013 - 10:46

θα προσαρμοστεί το κοριτσάκι σου μην στεναχωριέσαι!!τυχερούλα είναι που έχει τέτοια μαμά να της φτιάχνει τόσο ωραία πράγματα συγχαρητήρια!!Εγώ τώρα περιμένω το πρώτο μου και είναι κοριτσάκι και φαντάζομαι η ψυχολογία του παιδιού είναι κάτι δύσκολο να διαχειριστούμε..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
BUTTERFLY 3 Οκτωβρίου 2013 - 10:18

Καλημερα Ερμιονη!
Ολα ειναι θεμα χαρακτηρα και καθε παιδακι εχει τους ρυθμους του. Ο Δημητρακης μου πηγε φετος πρωτη φορα. Ειχαμε παει μαζι να δουμε ολους τους σταθμους και ειχαμε ακριβως την ιδια αποψη για το που θα ηταν καλυτερα να παει. Κι εγω ενα μικρο οικογενειακο διαλεξα, πολυ φωτεινο και πολυ ζεστο η μαλλον διαλεξαμε. Απο την πρωτη μερα μπηκε μεσα και δεν με ζητησε καν. Κι οταν ειναι αρρωστος θελει να πηγαινει, που σημαινει οτι περναει καλα. Εγω θεωρω πολυ σημαντικο βημα να βγει το παιδι λιγες ωρες απο το σπιτι, να ειναι με αλλα παιδακια, να παιξει, να εκτονωθει, να μοιραστει. Βλεπω ποσα πραγματα κανουν καθε μερα κι εχω χαζεψει! Οι ιωσεις ειναι τον πρωτο χρονο ενα μεγαλο θεμα, εμενα ηδη μεσα σε ενα μηνα ειναι η τριτη φορα τωρα που αρρωσταινει…
Πιστευω η Ιφιγενεια θα προσαρμοστει. Προσπαθησε να της μεταδιδεις χαρα για το σχολειο. Αλλα, αμα δεις οτι εχει πολυ αρνητικη συμπεριφορα, δεν θελει να παει με τιποτα, γυρναει εκνευρισμενη η μελαγχολικη κι αυτο δεν αλλαζει μεσα σε ενα ευλογο διαστημα, πχ ενα μηνα, τσεκαρε μηπως δεν ειναι ευχαριστημενη εκει, μηπως κατι εκει την ενοχλει…
Φιλια και καλο κουραγιο μανουλα!
Υ.Γ. Με αυτα τα φατζ με εχεις καταστρεψει!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 3 Οκτωβρίου 2013 - 10:02

Καλημέρα Ερμιόνη μου… πόσο σε καταλαβαίνω… όταν πήγε η Ιωάννα μας στο νηπιαγωγείο για πρώτη φορά εγώ πλάνταξα στο κλάμα (γι αυτό με λένε χαζοθεία) και μου έλειπε πολύ τα πρωινά. Η Ιωάννα είχε τις αντιδράσεις της μικρής σου αλλά σιγά σιγά όλα πήγαν καλά. Τώρα που η Βασιλικούλα μας πήγε στα προνήπια μου λείπει επίσης πολύ αλλά επειδή βλέπει την Ιωάννα που πάει σχολείο και θέλει να την μιμηθεί αλλά κι επειδή έχει διαφορετικό χαρακτήρα πηγαίνει μια χαρά αλλά η αδερφή μου κι εγώ ανησυχούμε… έτσι είναι αυτά!!!! Τί να σου πω για το fudge σου είναι υπέροχο και το καλύτερο αγχολυτικό!!!
Φιλιά και υπομονή!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Loulou lolita 3 Οκτωβρίου 2013 - 09:56

Ερμιόνη μου καλημέρα! Σε μένα το θέμα θα τεθεί του χρόνου.Αν και το έχω αποφασίσει μάλλον, δεν θα τον στείλω στον παιδικό σταθμό. Οσο μπορώ και είμαι σπίτι θέλω να μπορεί να ξυπνάει οτι ώρα θέλει και να με έχει κοντά του.
Δυστυχώς θα συμφωνήσω με την Ξανθή και θα πω οτι θεωρώ οτι δεν είναι απαραίτητος ο παιδικός σταθμός και το προνήπιο. βέβαια είναι προσωπική μου άποψη, σωστό ή λάθος θα δείξει.
Το βασικό για μένα είναι να αφουγκραστείς το κοριτσάκι σου, και να μην το πιέσεις για τίποτα. Κι όλα θα πάνε κατευχήν.
Το fudge σου κόλαση, δεν το συζητώ!
Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Stella Papadaki 3 Οκτωβρίου 2013 - 09:15

Τον δικο μου μπόμπιρα θα τον παω του χρόνου στον παιδικο. Εως τότε θα τον εχω κατω απο τις φτερούγες μου και ομολογώ πως αυτο μου αρεσει πααααρα πολυ. Απο τωρα αγχώνομαι για του χρόνου, φαντασου!
Ολα ειναι όμως μες το προγραμμα και πιστεύω οτι ο παιδικός κανει πολυ Καλο στα παιδια μετα τα 3!

Ευχαριστούμε και για την υπεροχη συνταγη σου Ερμιόνη μου :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 3 Οκτωβρίου 2013 - 09:13

Καλημέρα Ερμιόνη μου. Καταλαβαίνω τα άγχη και τις φοβίες σου. Εγώ ακόμα και φέτος που η μικρή μου πηγαίνει πρώτη δημοτικού αναρωτιέμαι κάθε ώρα που είμαι στην δουλειά πως περνάει, μην χτυπήσει ενώ όταν την αφήνω στο σχολείο χίλιες κακές και παράλογες σκέψεις με ακολουθούν.Στον παιδικό είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί δεν ανοίγονται εύκολα τα παιδάκια. Κάνε υπομονή να προσαρμοστεί λίγο,θα κάνει σίγουρα πισωγύρισμα μετά τα Χριστούγεννα αλλά με λίγη υπομονή θα αλλάξουν τα συναισθήματά της. Υπομονή και ψυχραιμία χρειάζεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα της κάνει καλό, θα κάνει φίλους που είναι το σημαντικότερο. Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Nasia 3 Οκτωβρίου 2013 - 09:10

δεν ξέρω πως την προετοίμασες ,πάντως και με τα 3 παιδιά μου δεν ειχα προβλημα γιατί : εδειχνα εγω πολύ χαρουμενη που θα πηγαιναν παιδικο (ισως καταλαβαίνει το άγχος σου)και τους τόνιζα πόσο χαρούμενη ήμουν εγώ που το παιδάκι μου μεγάλωσε και θα πήγαινε σχολειο,που θα μάθαινε πολλά πράγματα ….όταν τα πήγαινα δεν τα αγκάλιαζα και φιλουσα,αλλά τα άφηνα να πηγαίνουν μόνα τους μέσα και τους έλεγα πως θα περιμένω να μου Μάθουν ό,τι θα μάθαιναν σημερα στο σχολειο ή πόσο θα ήθελα κι εγω να ήμουν μικρη να πήγαινα παιδικό ,γιατί ειναι ωραία να είσαι με τους φίλους σου ….το κυριότερο έδειχνα πάντα πολύ χαρούμενη!
τέλειο το γλυκάκι ,καλή και γρήγορη προσαρμογή στην Ιφιγένεια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 3 Οκτωβρίου 2013 - 09:08

Είναι πολύ μακρινά θέματα για μένα, αλλά θα σε απογοητεύσω με την άποψη μου. Πριν το προνήπιο δεν συμφωνώ με τον παιδικό σταθμό παρά μόνο ως λύση ανάγκης την οποία δεν επέλεξα ποτέ.
βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση όταν έπρεπε να πάω στη δουλειά ενώ ήταν 40 ημερών μνήμες που δεν ξεχνιούνται.
Αν έχεις εμπιστοσύνη στο χώρο και στα πρόσωπα που την εμπιστεύτηκες θα κάνεις υπομονή μέχρι να προσαρμοστεί.
Της ανιψιάς μου ας πούμε πήγε σε μικρότερη ηλικία από τη δική σου και μετά κι όταν είναι άρρωστος επιμένει να θέλει να πάει.
Πολλά γλυκά φιλιά να δόσεις και στις δύο.
Σε φιλώ και σε κατανοώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΤΟ ΠΛΕΧΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ 3 Οκτωβρίου 2013 - 09:05

αχ, ερμιονη μου μην μασας!μονο καλο τους κανει η επαφη με παιδακια και ο παιδικος σταθμος.ο δικος μου οταν ξεκινησε πριν 2 χρονια ενω την πρωτη εβδομαδα ολα πηγαν καλα, την δευτερη, εκλαιγε και στεναχωριοταν.ενα μεσημερι που η δασκαλα τον ειχε αγκαλια και τον παρηγορουσε αυτος ο μουργος την κατουρησε.σκεφτεσαι την ντροπη μου.αναγκαστηκε η γυναικα να παει σπιτι της να πλυθει και ν’αλλαξει!!!ολα ομως πηγαν καλα και περασε υπεροχα και τις δυο χρονιες.και σ’ενα η μικρη σου θα’ρθει καιρος που θα ανυπομονει να φτασει στο σχολειο της για να συναντησει τις φιλες της.
οσο για το fudge, να ρωτησω κατι γιατι δεν εχω φτιαξει ποτε μου;τι ακριβως ειναι;σοκολατακι ή κατι αλλο; φιλια πολλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα 3 Οκτωβρίου 2013 - 08:58

Αυτό το fudge φαίνεται πολύ αγχολυτικό Ερμιόνη μου…Οπότε λίγο παραπάνω δεν πειράζει..χεχε.. Εμπειρίες απο παιδικό σταθμό δεν έχω για να σε βοηθήσω..μιας και αποφάσισα να μην τον στείλω φέτος.. Πάντως μην αγχώνεσαι.. Θα προσαρμοστεί μια χαρά με το δικό της ρυθμό..πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα