Κορμός με σοκολάτα και κάστανο

Κορμός με σοκολάτα και κάστανο

Νομίζω ότι τα Χριστούγεννα θα είμαι άρρωστη.

Δεν νομίζω δηλαδή, είμαι σχεδόν σίγουρη. Από την Κυριακή το βράδυ έχω έναν ιδιαίτερα ενοχλητικό πονόλαιμο. Δυσκολεύομαι να πιω ακόμα και νερό. Λογικά πρέπει να έχω και λίγο πυρετό, ωστόσο δεν θέλω να βάλω θερμόμετρο. Θα είναι σαν να παραδέχομαι ότι είμαι άρρωστη και εγώ να ξέρετε δεν αρρωσταίνω.

Εύχομαι να μην αρρωστήσουν (και) τα κορίτσια.

Την Παρασκευή το απόγευμα πήγαμε στον παιδικό σταθμό της Ιφιγένειας για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο πολύ συγκινήθηκα όταν την είδα να τραγουδά, να χορεύει και να εκτελεί άψογα τις οδηγίες της δασκάλας της. Ένιωσα πραγματικά πολύ περήφανη για το κοριτσάκι μου.

Και για μία ακόμα φορά αναρωτήθηκα σε ποιον έχει μοιάσει. Αυτό το σκέρτσο και το νάζι σίγουρα δεν το κληρονόμησε από μένα. Από τον Κωστή τότε; αυτό και αν είναι δύσκολο!
Ήταν ένα πραγματικά πολύ όμορφο απόγευμα, με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κάλαντα και κατασκευές και υπέροχα χαμογελαστά παιδικά προσωπάκια. 

Κορμός με σοκολάτα και κάστανο

Να σας πω επίσης ότι η Ιφιγένεια έκανε την ανατροπή τελευταία στιγμή και μας δήλωσε ότι αυτό που θέλει να της φέρει ο Άγιος Βασίλης είναι ένα σπίτι για τις πριγκίπισσες της. Όλος αυτός ο προβληματισμός για το ελικόπτερο που είχε ζητήσει αρχικά αποδείχτηκε άκαρπος λοιπόν. Καλύτερα. Μα φαντάζεστε μια πριγκίπισσα με ελικόπτερο; Πολύ προχωρημένες καταστάσεις.

Παρήγγειλα λοιπόν χτες ένα ωραιότατο κάστρο για τη μεγάλη κυρία (λατρεύω τα Little People) και κάτι που πιστεύω ότι θα ενθουσιάσει τη μικρή κυρία και τώρα ανυπομονούμε για την Πρωτοχρονιά.
Διότι τελικά την Πρωτοχρονιά θα δώσουμε τα δώρα στα κορίτσια μας (όπως έλεγα εξαρχής ότι πρέπει να κάνουμε). Το αποφασίσαμε με δημοκρατικές διαδικασίες, αν και αναμφίβολα βοήθησε και το γεγονός ότι παραγγείλαμε τα δώρα τους 2 μόλις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Και πάμε τώρα να μιλήσουμε για κορμούς.

Όχι δέντρων φυσικά, αλλά τους αφράτους και γλυκούς Bûche de Noël που ετοιμάζονται κατά παράδοση τα Χριστούγεννα.
Ακόμα θυμάμαι πόσο πολύ είχα εντυπωσιαστεί όταν είχα δει αυτόν τον κορμό της Βασιλικής. Ήμουν βέβαιη ότι δύσκολα θα κατάφερνα να φτιάξω κάτι αντίστοιχα όμορφο.

Κορμός με σοκολάτα και κάστανο

Να σας πω ένα μυστικό;

Οι κορμοί είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακοί και ευφάνταστοι, ωστόσο δεν είναι και τόσο δύσκολο να φτιαχτούν.
Οκ, αν ρίξετε μια ματιά στη μακροσκελή συνταγή που παραθέτω θα θέλετε να κλείσετε τη σελίδα και να συνεχίσετε την ημέρα σας. Το καταλαβαίνω. Κι εγώ αποθαρρύνομαι όταν πρέπει να διαβάσω ένα μεγάλο κείμενο.

Αυτός ο κορμός με σοκολάτα και κάστανο ωστόσο αξίζει την προσοχή σας.
Αν μπορείτε να διαθέσετε 2-3′ και να διαβάσετε τις σχετικές οδηγίες, θα δείτε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να τον φτιάξουμε. Ετοιμάζουμε παντεσπάνι, γέμιση και επικάλυψη και συναρμολογούμε. Αυτό είναι όλο. Δύσκολο; Καθόλου!

Όσον αφορά τη γεύση, νομίζω ότι είναι εξίσου επιβλητική με την εμφάνιση. Μα δείτε τι υλικά έχει ο κορμός με σοκολάτα και κάστανο που σας προτείνω.

Αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση πριν από την αυριανή μεγάλη γιορτή. Θα ακολουθήσει η συνταγή της οικογενειακής μας βασιλόπιτας τη Δευτέρα.

Μέσα από την καρδιά μου σας εύχομαι να περάσετε τα πιο όμορφα, ζεστά και μαγικά Χριστούγεννα!

Κορμός με σοκολάτα και κάστανο

Κορμός με σοκολάτα και κάστανο

Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: κορμός με σοκολάτα και κάστανο
Μερίδες: 8
Αυτός ο κορμός με σοκολάτα και κάστανο έχει αρκετούτσικη προετοιμασία, είναι ωστόσο πολύ εντυπωσιακός σε εμφάνιση και γεύση!

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

  • 4 μεγάλα αυγά χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανιλίνες
  • 95 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 25 γρ. κακάο κοσκινισμένο

Για τη σοκολατένια κρέμα κάστανου:

  • 200 γρ. κρέμα κάστανο πωλείται έτοιμη στα σούπερ μάρκετ
  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Για την επικάλυψη λευκής σοκολάτας:

  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Εκτέλεση
 

  • Από την προηγούμενη ημέρα ετοιμάζουμε τη γέμιση και την επικάλυψη.

Για τη σοκολατένια κρέμα κάστανου:

  • Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο και λίγο πριν πάρει βράση το μίγμα το ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα. Περιμένουμε 1′ και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα κάστανου μαζί με το κονιάκ. Σταδιακά προσθέτουμε το σοκολατένιο μίγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει.

Για την επικάλυψη λευκής σοκολάτας:

  • Λιώνουμε πρώτα την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει.
  • Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει αρκετά και να γίνει σαν σαντιγί.
  • Ενώνουμε το τυρί κρέμα με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και σταδιακά προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Βάζουμε και την επικάλυψη στο ψυγείο να σφίξει.

Για το παντεσπάνι:

  • Την επόμενη ημέρα, με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτουμε τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη μεγαλύτερη ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο εναλλάξ με το κακάο. Μόλις ενσωματωθούν στη ζύμη σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα παραλληλόγραμμο ταψί με διαστάσεις 25×35 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε για 30′ περίπου μέχρι να ροδίσει.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε μια καθαρή πετσέτα στον πάγκο της κουζίνας μας. Πιάνουμε το παντεσπάνι από τη λαδόκολλα και το αναποδογυρίζουμε πάνω στην πετσέτα. Ξεκολλάμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε ρολό, μαζί με την πετσέτα. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη συναρμολόγηση:

  • Ανοίγουμε με προσοχή το παντεσπάνι και το αλείφουμε με τη σοκολατένια κρέμα κάστανου. Το ξανατυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε πάνω σε μια πιατέλα. Καλύπτουμε τον κορμό με την κρέμα λευκής σοκολάτας και με ένα πιρούνι δημιουργούμε γραμμές κατά μήκος του.
  • Τον τοποθετούμε στο ψυγείο και τον διατηρούμε εκεί μέχρι να τον σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Προσαρμογή συνταγής από το περιοδικό Olive – τεύχος 45 – Δεκέμβριος 2010.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




38 ΣΧΟΛΙΑ

littledeco 21 Ιανουαρίου 2014 - 11:21

Τρελαίνομαι για κάστανο, άρα λογικά θα μου αρέσει και η προτασή σου. Ελπίζω να μην αρρώστησες μέσα στις γιορτές. Εχουμε καιρό να σε ακούσουμε, περιμένουμε τις νέες σου προτάσεις … όχι τίποτα άλλο διαβάζουμε όλο τα χριστουγεννιάτικα γλυκά σου και θα πάθουμε κάνα ζάχαρο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eleanna G. 31 Δεκεμβρίου 2013 - 19:13

μμμμμ μμμμμ μμμμμμ!!! συγνώμη αλλά έχασα τη μιλιά μ’αυτά που βλέπω!!! Υπέροχος κορμός!! Περαστικά με την ευκαιρία, και καλή χρονιά, χαρούμενη κι όπως την ονειρεύεσαι! Φιλάκια!

http://www.foodaki.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 30 Δεκεμβρίου 2013 - 08:26

@To love life for what it is
Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Καταρχήν θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη που άργησα τόσο πολύ να απαντήσω.
Σε σχέση με αυτά που με ρωτάς:
1. Ναι, η κρέμα κάστανου είναι αρκετά γλυκιά για αυτό και δεν προστίθεται άλλη ζάχαρη στη γέμιση.
2. Ψήνουμε το παντεσπάνι στο ρηχό ταψί του φούρνου μας.
3. Όταν το παντεσπάνι είναι ζεστό, μπορούμε εύκολα να το τυλίξουμε σε ρολό χωρίς να σπάσει. Ακόμα και αν γίνουν μικρά σπασίματα δεν μας ενοχλεί, καθώς στη συνέχεια το καλύπτουμε με την επικάλυψη.

Καλή επιτυχία αν αποφασίσεις να φτιάξεις τον κορμό και καλή πρωτοχρονιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mamouli 29 Δεκεμβρίου 2013 - 23:14

Ελπίζω τελικά να μην ήσουν άρρωστη (αν και όταν αρχίζει να πονάει ο λαιμός και να μη μπορούμε να καταπιούμε, δύσκολα τη γλυτώνουμε). Εμένα μου είχαν πει ένα γιατροσόφι Αυστραλέζικο, το οποίο λέει ότι αν κάθε πρωί πίνεις (πριν φας το οτιδήποτε) ένα ποτήρι το οποίο θα περιλαμβάνει ένα στιμμένο λεμόνι, μία κουταλιά μέλι, μισό καυτό νερό και μισό κρύο, δε θα έχεις πρόβλημα με το λαιμό σου ποτέ.

Ο κορμός σούπερ. Λατρεύω κορμούς (και γενικά δεν είμαι γλυκατζού φαντάσου). Επειδή όμως μου φαίνεται λίγο χρονοβόρος για να τον φτιάξω, θα μπορούσα να σου κάνω μία παραγγελία να μου στείλεις έναν; Δωράκι για τις γιορτές βρε παιδάκι μου! ;P

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Georgina Argi 29 Δεκεμβρίου 2013 - 18:54

χρόνια πολλά και περαστικά!!σε καταλαβαίνω και εγώ ήμουν αρρώστη πριν 10 μέρες..τέλειο το δώρο της μικρής.Στην Νενούλα μου η γιαγιά της αντί να της φέρει κάτι τέτοιο της έφερε πατίνη(που κάναμε αγώνα να ξεμελανιάσουμε τα γόνατα γιατί είμαστε και ζωηρά κόριτσια)τεσπά ο κορμός απίθανος θα τον κάνω σίγουρα για την πρωτοχρονία..φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
My home 28 Δεκεμβρίου 2013 - 01:50

Χρόνια πολλά και περαστικά!! Για παρηγοριά να σου πω ότι με όποιον μίλησα αυτές τις ημέρες ήταν άρρωστος. Ο κορμός υπέροχος. Πρέπει κάποια στιγμή να ξεπεράσω τη φοβία μου με τα κάστανα και να τον δοκιμάσω. Καλή χρονιά να έχουμε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
athina μπασιούκα 27 Δεκεμβρίου 2013 - 16:51

Ερμιόνη ελπίζω να νιώθεις καλύτερα! Κορμό δεν έχω φτιάξει ποτέ έως τώρα αλλά για να λες ότι δεν είναι τόσο δύσκολοι, κάτι θα ξέρεις! Καλά να περάσετε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Owl Mommy Βέρα 27 Δεκεμβρίου 2013 - 10:25

Χρόνια Πολλά Ερμιόνη!!!
Τι ωραία που θα ήταν η γιορτούλα σας.. εμείς τη χάσαμε δυστυχώς γιατί η μικρή ήταν άρρωστη..
Τώρα που σου γράφω ελπίζω να είσαι ήδη καλά και να τραγουδάς τα κάλαντα πάνω από την κουζίνα σου :-)
Ο κορμός πάντως είναι τόσο εντυπωσιακός!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
me (maria) 26 Δεκεμβρίου 2013 - 11:54

Τέλειος κορμός!!
Ελπίζω τελικά να μην αρρώστησες και να πέρασες υπέροχα τα Χριστούγεννα!
Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!
Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 26 Δεκεμβρίου 2013 - 11:21

Το γλυκό σου έχει ακρως εορταστική εμφάνιση.
Ευχομαι να περασεις ομορφα τις γιορτες με την οικογενεια σου.
Καλά Χριστούγεννα!

http://beautyfollower.blogspot.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia xara 26 Δεκεμβρίου 2013 - 05:32

Χρόνια Πολλά Ερμιόνη μου,υγεία πάνω απ’όλα και χαρά, σε σένα και την οικογένειά σου! Εύχομαι να γίνεις γρήγορα καλά.. Καταπληκτικός ο κορμός σου, πολύ επίκαιρος! ΧΟΧΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
- spoonstories- 25 Δεκεμβρίου 2013 - 11:47

Περαστικά Ερμιόνη! Να αναρρώσεις γρήγορα σου εύχομαι για να περάσεις τη μέρα αυτή όμορφα. Όσο για τον κορμό σου δεν χρειάζεται να σου πω πόσο ονειρικός φαίνεται…μπράβο σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 25 Δεκεμβρίου 2013 - 10:44

Ερμιόνη μου,περαστικά!!!Καί εγώ,από εχθές είμαι άρρωστη!!!Εχουμε μείνει μέ ανοιχτό τό στόμα,μαζί μέ τήν κόρη μου,κοιτάζοντας τόν θεσπέσιο κορμό σου!!!Ισως τόν φτιάξω γιά τήν παραμονη Πρωτοχρονίας!!!Καλά Χριστούγεννα!!!Νά περάσεις υπέροχα μέ τήν οικογένειά σου!!!Φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 25 Δεκεμβρίου 2013 - 02:06

Καλα Χριστουγεννα,περαστικα σου και να περασεις οσο γινεται πιο όμορφες γιορτες,φιλακιαααααααααααααα,χρονια πολλα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Foteini Thes 24 Δεκεμβρίου 2013 - 23:56

Ερμιόνη μου…..δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι δεν επιτρέπεται στις μανούλες να αρρωσταίνουν?Είναι πολυτέλεια ακόμα και η ίωση.Φάε δυο τρία κομμάτια κορμό και θα στανιάρεις!!Διότι αν εγώ προσωπικά κάνω τον συγκεκριμένο κορμό,θα είναι για προσωπική κατανάλωση.Αγαπημένα υλικά το κάστανο και η λευκή κουβερτούρα!Υπέροχα δομημένος και προκλητικά λαχταριστός!
Να περάσετε τα πιο όμορφα Χριστούγεννα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mari Beika 24 Δεκεμβρίου 2013 - 22:43

Τέλειος ο κορμός!! Καλά Χριστούγεννα, χρόνια πολλά, να χαίρεστε τα κοριτσάκια σας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lenia 24 Δεκεμβρίου 2013 - 21:58

Υπέροχος!!!Χρόνια πολλά κ ευλογημένα,Ερμιονάκι!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Vita 24 Δεκεμβρίου 2013 - 21:17

Καλά Χριστούγεννα Ερμιόνη! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου!
Όσο για το συνδυασμό σοκολάτα-κάστανο που μας προτείνεις θεϊκός και άκρως χριστουγεννιάτικος!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha 24 Δεκεμβρίου 2013 - 20:44

Χρόνια πολλά Ερμιόνη μου και κάθε καλό στο σπιτικό σου, κι εύχομαι ο πονόλαιμος να είναι αύριο παρελθόν! Σε φιλώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kitchen Stories 24 Δεκεμβρίου 2013 - 18:03

Καλά Χριστούγεννα γλυκά και ζαχαρένια!
Να περάσετε υπέροχα και ξεκούραστα όσο γίνεται…

Το λευκό Bûche de Noël είναι πανέμορφο!

Z.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα 24 Δεκεμβρίου 2013 - 17:03

ευχομαι να μην είσαι τελικά αρρωστη τα Χριστούγεννα Ερμιόνη μου!!! Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα τις γιορτές!! πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 24 Δεκεμβρίου 2013 - 16:39

Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είσαι άρρωστη τα Χριστούγεννα.
Εφτιαξες ένα πραγματικά φανταστικό και εντυπωσιακό γλυκό!!! Γειά στα χέρια σου!!!
Εύχομαι τα καλύτερα για την οικογένειά σου! Ότι επιθυμείς Ερμιόνη μου να σου έρθει!!!

Καλές γιορτές!!!
Φιλιά πολλά από μένα!!!!!!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Έλενα 24 Δεκεμβρίου 2013 - 14:38

Περαστικά σου.
Καλά Χριστούγεννα.
Φιλάκια …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 24 Δεκεμβρίου 2013 - 13:49

Περαστικά καταρχήν και κάνε ό,τι μπορείς για να το βάλεις κάτω το άτιμο το κρύωμα! Η Χρύσα και η AgapameAnDolmas νομίζω πως έδωσαν ήδη 2 σούπερ συνταγές τις οποίες εφαρμόζω κι εγώ αρκετά τακτικά! :)
Ο κορμός όντως δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος, αν δε σπάσει το παντεσπάνι τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι! Απλώς εγώ νομίζω πως θα δυσκολευόμουν αρκετά να “κεντήσω” σαν εσένα στην επιφάνεια του γλυκού!

Φιλιά πολλά Ερμιόνη μου, καλές γιορτές να έχεις και να περάσεις υπέροχα σου εύχομαι με την οικογένειά σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
To love life for what it is 24 Δεκεμβρίου 2013 - 13:13

Μου άρεσε πολύ ο κορμός, γι’ αυτό και θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με την παρασκευή του:
1) Η κρέμα κάστανο έχει ζάχαρη; Γιατί νομίζω δεν υπάρχει ζάχαρη στα συστατικά της γέμισης.
2) Ψήνουμε το παντεσπάνι σε ταψί 25*35, ρηχό;
3) Είναι εύκολο να τυλίξεις το παντεσπάνι, όταν βγαίνει από το φούρνο; Δε σπάει;
Περαστικά σου και καλές γιορτές! :-)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 24 Δεκεμβρίου 2013 - 12:56

Εντυπωσιακός ο κορμός σου!!!!
Καλά Χριστούγεννα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
AgapameAnDolmas 24 Δεκεμβρίου 2013 - 12:49

ρακομελο ολα τα γιατρεύει!! περαστικά!! για τη συνταγουλα θα πω μονο ενα ” αααχχχχχχ”…… δεν θα την κοιταω πολυ γτ τη λιπίζομαι!! χαχαχα και μεις την πρωτοχρονια τα δινουμε τα δωρα οχι τα χριστουγεννα! καλες γιορτες να περαστεομορφα ζεστα οικογενειακα και γλυκα!! :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 24 Δεκεμβρίου 2013 - 12:47

Πάρε καραμέλες, βιταμίνες, ρόφημα φρέσκου τζίντζερ…ελπίζω να είσαι καλά καινα μην αρρωστήσεις.

Δεν είναι πολύ ωραίο συναίσθημα στις γιορτούλες αυτές να βλέπεις τη μικρή σου? Θυμήθηκα κι εγώ τα δικά μου με την κόρη μου.

Τέλειος ο κορμός Ερμιόνη μου. Θέλω να κάνω κι εγώ σήμερα. Χθες δεν βρηκα καστανο .. θα παω σήμερα να δω..

Καλά & ευτυχισμένα Χριστούγεννα.
Με υγεία και χαρά.

Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελένη {The Foodie Corner} 24 Δεκεμβρίου 2013 - 12:27

Wow! Το γλυκό φαίνεται υπέροχο! Κι εγώ δεν έχω σκεφτεί καν τι θα μαγειρέψω αύριο… Αγχώθηκα τώρα :) Περαστικά σου Ερμιόνη, εύχομαι να μην εξελιχθεί σε κρύωμα. Να περάσετε όμορφα τις γιορτές! Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Craftland gr 24 Δεκεμβρίου 2013 - 12:25

Ερμιονη μου περαστικα!!Καπως ετσι ειμαι κι εγω τις τελευταιες μερες..γκρρρ!!!Να περασετε τελεια τις γιορτες!!!Το γλυκακι φαινεται νοστιμοτατο,κι εγω κορμο θα κανω με αλλη γεμιση,θα δοκιμασω και το δικο σου βεβαια!!

Καλα Χρισοτυγεννα!!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νίκη 24 Δεκεμβρίου 2013 - 12:17

Περαστικά σου. Έχεις ακόμα μια μέρα για να γίνεις και να αιστανθείς καλά! Τέλειος ο Κοσμός σου. Καλά Χριστούγεννα σε σένα και στην όμορφη οικογένειά σου! Φιλιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 24 Δεκεμβρίου 2013 - 12:15

Την περίμενα πως και πως αυτή την συνταγή και είναι σίγουρο ότι θα την κάνω. Πράγματι δεν είναι δύσκολη.
Σε εμάς τα δώρα θα έρθουν το βράδυ των Χριστουγέννων.
Σου εύχομαι περαστικά! Να ξεκουραστείς! Να περάσεις όμορφα με την οικογένειά σου!!!!
Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
love2love 24 Δεκεμβρίου 2013 - 11:41

χρόνια πολλά πολύχρωμα ονειρικά να είσαι καλά ένα άτομο δημιουργικό με αγάπη για όλους…
σε περιμένω να έρθεις απο το blog Μου να μου λες τις απόψεις σου για όσα βάζω …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 24 Δεκεμβρίου 2013 - 11:16

Ερμιόνη μου, εύχομαι τα Χριστούγεννα να είναι για σένα και την υπέροχη οικογένειά σου μαγικά και άκρως δημιουργικά! Και απολαυστικά σαν τον σούπερ κορμό σου! Υγεία, αγάπη και ευτυχία! Να περάσετε υπέροχα!
Πολλά γιορτινά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 24 Δεκεμβρίου 2013 - 11:12

Το γλυκό δείχνει μαγικό και ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικο! Σαν στολίδι! Σου εύχομαι περαστικά (το γιατροσόφι της Χρύσας το χρησιμοποιώ κι εγώ, όντως δουλεύει!). Όσο για το κάστρο της Ιφιγένειας, αχ, είναι υπέροχο, μέχρι κι εγώ το ζηλεύων!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Silena 24 Δεκεμβρίου 2013 - 11:09

Γρήγορη ανάρρωση Ερμιόνη μου!!!! Φαντάζομαι πόσο όμορφα ένιωσες όταν καμάρωνες τη μικρούλα σου!!!!!
Μια Χριστουγεννιάτικη μαγεία μας παρουσίασες σήμερα που θα μείνει ανεξίτηλη για καιρό στη μνήμη μας!!!!
Καλά Χριστούγεννα!!!!!! Υγεία και ευτυχία!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 24 Δεκεμβρίου 2013 - 10:40

Περαστικούλια Ερμιόνη μου!!! Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά!!!
Καλά να περάσετε!!!
Ο κορμός σου ΥΠΕΡΟΧΟΣ!!!!!!!!!!!!
Πολλά φιλάκια σε όλους σας!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 24 Δεκεμβρίου 2013 - 10:33

Για τον πονόλαιμο, σου προτείνω το θαυματουργό γιατροσόφι της κολλητής μου: μέλι, ουίσκι, λεμόνι σε ίσες ποσότητες και πίνεις γουλιά-γουλιά (με μέτρο μόνο, ε……). Η μικρή πριγκίπισα θα ενθουσιαστεί, είμαι σίγουρη! Και οι καλεσμένοι σου επίσης, με αυτό το τόσο εντυπωσιακό και άκρως χριστουγεννιάτικο γλυκο! Φιλιά πολλά, καλές γιορτές και περαστικά Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα