Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια

Η πράσινη σαλάτα με μανιτάρια, καρύδια, ρόδι και παρμεζάνα είναι γεμάτη χρώματα, υφές και γεύσεις. Και είναι ιδανική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια

Έχουν ήδη συμπληρωθεί 3 εβδομάδες από τότε που επέστρεψα στη δουλειά.

Αισίως σήμερα ξεκινά η 4η.
Όπως έχω ξαναπεί, θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό. Έχω μία ενδιαφέρουσα δουλειά, ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον και άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους μου. Παράγοντες σημαντικοί, που σίγουρα βοήθησαν ώστε η προσαρμογή μου να είναι γρήγορη και όσο γίνεται ανώδυνη.

Όλα καλά και όμορφα λοιπόν. Για να σας πω την αλήθεια όμως, έρχονται στιγμές που εύχομαι η μέρα να διαρκούσε περισσότερο ή έστω να μπορούσα να κλωνοποιηθώ. Ή ακόμα καλύτερα, να έχω την ιδιότητα να παγώνω το χρόνο κατά βούληση.

Χρειάζεται να αναπτυχθώ περισσότερο και να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους εύχομαι κάτι τέτοιο; Όσες είστε εργαζόμενες ή μαμάδες ή και τα δύο, με καταλαβαίνετε απόλυτα νομίζω. 

Ξέρετε κάτι όμως;

Λέω να (προσπαθήσω να) αφήσω στην άκρη το άγχος και την κούραση που μου προκαλεί η προσπάθεια να αντεπεξέλθω σε όλους αυτούς τους ρόλους που η ίδια επέλεξα για τον εαυτό μου.
Καθένας από αυτούς με χαροποιεί και με γεμίζει σε διαφορετικά επίπεδα, ωστόσο ο συνδυασμός τους μου πέφτει λίγο βαρύς :)

Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια

Ας μιλήσουμε καλύτερα για τα απλά πράγματα.

Για εκείνες τις ανεκτίμητες στιγμές που ομορφαίνουν τη μέρα μας.
Χτες το μεσημεράκι βγήκαμε με την Ιφιγένεια για να πάρουμε εφημερίδα. Ακριβώς απέναντι από το περίπτερο, είναι ένα κατάστημα με χριστουγεννιάτικα είδη και μια τεράστια πραγματικά βιτρίνα.

Κάθε φορά που περνάμε από εκεί, σταματάμε και βλέπουμε με τη σειρά όλα όσα μας έχουν εντυπωσιάσει:

  • έναν ψηλόλιγνο Άγιο Βασίλη
  • έναν χοντρούλη που λικνίζεται ρυθμικά μια αριστερά και μια δεξιά
  • ένα σπιτάκι που στην παγωμένη αυλή του 3 παιδάκια κάνουν πατινάζ
  • ένα πολύχρωμο καρουζέλ
  • ένα μεγάλο καράβι φορτωμένο με λαμπάκια
  • τελευταίο και καλύτερο: έναν απίστευτα μεγάλο τάρανδο

Το λατρεύω που ο ενθουσιασμός της είναι κάθε φορά ο ίδιος. Που με τραβά από το χέρι για να πάμε να χαιρετήσουμε ένα-ένα τα παιχνίδια που έχουμε ξεχωρίσει.

Όταν γυρίσαμε σπίτι, γράψαμε την κάρτα μας για τον Άγιο.

Του είπαμε ότι τον αγαπάμε πολύ και του ζητήσαμε να μας φέρει ένα ελικόπτερο! Μάλλον το άκουσε από κάπου και τώρα θέλει και εκείνη ένα. Λίγες ημέρες νωρίτερα το αντικείμενο του πόθου μας ήταν το σπίτι της πριγκίπισσας.
Βάλαμε την κάρτα μας πάνω στο δέντρο και τώρα περιμένουμε να την πάρει κάποιο από τα ξωτικά του Αγίου και να κάνει τα απαιτούμενα. 

Ας μιλήσουμε και για αυτή την πράσινη σαλάτα με μανιτάρια.

Εύκολη και λιτή και πάλι, ωστόσο εντυπωσιακή και γεμάτη χρώμα. Είπαμε, αυτά τα Χριστούγεννα θα φάμε μεν πολύ καλά, αλλά σίγουρα δεν θα κουραστούμε και δεν θα εξαφανιστούμε μέσα στην κουζίνα.

Άφθονα σαλατικά, καρύδια, παρμεζάνα, ρόδι για την καλή τύχη και τσαχπίνικα μανιτάρια. Αυτά είναι άλλωστε που προσδίδουν ιδιατερότητα σε μια κατά τα άλλα απλή σαλάτα. Σβησμένα με κονιάκ και υπέροχα μελωμένα, δίνουν μια αλλιώτικη νότα, λίγη χριστουγεννιάτικη λάμψη σε αυτή την πράσινη σαλάτα.

Λαχανικά, ξηροί καρποί και παρμεζάνα. Επιμένω στο ίδιο ύφος σαλάτας καθώς πιστεύω πως είναι αυτό που λειτουργεί καλύτερα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα φαγητά του τραπεζιού. Η πράσινη σαλάτα με μανιτάρια που σας προτείνω, συμπληρώνει διακριτικά τη γεύση και αρέσει πολύ!

Καλή εβδομάδα να έχουμε!

Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια

Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια 

Eτοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 15 minutes
Συνολικά: 30 minutes
Γεύμα: σαλάτα
Λέξη-κλειδί: πράσινη σαλάτα με μανιτάρια
Μερίδες: 1 σαλατιέρα
Η πράσινη σαλάτα με μανιτάρια, καρύδια, ρόδι και παρμεζάνα είναι γεμάτη χρώματα, υφές και γεύσεις. Και είναι ιδανική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Υλικά

  • 1/2 ματσάκι ρόκα
  • 1/2 λόλα πράσινη
  • 1/2 λόλα κόκκινη
  • 6-7 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 1/2 ρόδι καθαρισμένο
  • 3/4 του φλιτζανιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
 

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 6-8′, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα σβήνουμε με το κονιάκ και τα μαγειρεύουμε για 3-4′, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το μέλι και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας.
  • Πλένουμε, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρύδια και το ρόδι και γαρνίρουμε τη σαλάτα με τις φλούδες παρμεζάνας.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




31 ΣΧΟΛΙΑ

Sofia Sofeto 11 Δεκεμβρίου 2013 - 20:43

Ερμιόνη μου η σαλάτα σου πολύ ξεχωριστή, ιδιαίτερα εμφανίσημη και θρεπτική…να είχα μια τωρα!!!
Πολλά φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 11 Δεκεμβρίου 2013 - 15:00

Ερμιόνη μου, μου υπόσχεσαι ότι μόλις ανακαλύψεις τον τρόπο να παγώνεις το χρόνο, θα μου πεις το μυστικό για να το κάνω κι εγώ; Ποτέ δεν μου φτάνουν οι 24 ώρες… :-)
Η σαλάτα σου πολύ εμφανίσιμη και άκρως εορταστική!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 10 Δεκεμβρίου 2013 - 21:51

Μου άρεσε όλως ιδιαιτέρως το “σβήσιμο” με το κονιάκ, των μανιταριών, Ερμιόνη μου.
Σαφώς και θα τους δίνει πολύ ιδιαίτερο άρωμα.

Καλό βράδυ και καλή συνέχεια στις ετοιμασίες των φετινών εδεσμάτων :-))

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 10 Δεκεμβρίου 2013 - 14:28

Μετά από πολλές ημέρες εκτός δικτύου, τηλεφώνου και ίντερνετ, επανακάμπτω δριμύτερη, Ερμιόνη μου! Φοβερή η σαλάτα, άνετα θα ταιριάξει στα εορταστικά τραπέζια, των ημερών που έρχονται! Το ρόδι είναι αυτό που δίνει το χρώμα, αλλά το καρυδάκι, την γεύση! Καλοφάγωτη!
Καλό μεσημέρι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 10 Δεκεμβρίου 2013 - 13:56

Καταπληκτική η σαλάτα σου Ερμιόνη μου, χρώματα και γεύσεις απίθανες με μια καταπληκτική παρουσίαση και φωτογραφίες. Θα ήθελα να την είχα μπροστά μου αυτή τη σαλάτα!!!
Τα μανιτάρια με το κονιάκ τα κάνω κι εγώ κάπως έτσι και είναι υπέροχα!!!
Φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mari Beika 10 Δεκεμβρίου 2013 - 09:53

Ερμιόνη η σαλάτα είναι υπέροχη και από χρώματα και από αρώματα, αλλά και από γεύση!!
Κατά τα άλλα σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί χρόνια στην δουλειά δεν μου έμενε πολύ χρόνος, αλλά και τώρα που δεν δουλεύω (υποτίθεται!) πάλι δεν μου μένει χρόνος, μην σου πω ότι είναι χειρότερα! Αυτό βέβαια συμβαίνει γιατί βρίσκεις να ασχοληθείς με χίλια δυο πράγματα που σου αρέσουν και δεν μπορούσες να τα κάνεις πριν. Όμως να είμαστε καλά και με λίγη προσπάθεια όλα θα τα καταφέρουμε.
Φιλιά πολλά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
niki nikoula 10 Δεκεμβρίου 2013 - 09:06

Αυτή είναι σαλάτα!το κονιάκ πιστεύω την απογειώνει!καλημέρα!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mm_skg 10 Δεκεμβρίου 2013 - 01:31

Ερμιονη μου βλεπω οτι κι εσυ κατι σχετικο με τα μανιταρια μας προτεινες σημερα! Πολυ ωραια σαλατουλα, γεματη χρωματα και γευσεις, οτι πρεπει για ενα γιορτινο τραπεζι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δέσποινα 9 Δεκεμβρίου 2013 - 23:54

Τι ζήτησε το παιδί ένα ελικόπτερο χαχαχαχα!
Και αυτη η σαλάτα εξαιρετική!
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
- spoonstories- 9 Δεκεμβρίου 2013 - 23:33

Πλούσια σαλάτα!!Ερμιόνη έδωσες ωραία ιδέα με τα μανιτάρια , μέλι και κονιάκ!Είναι πολύ εντυπωσιακή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Έλενα 9 Δεκεμβρίου 2013 - 22:18

Όμορφη σαλάτα
Φιλάκια …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 9 Δεκεμβρίου 2013 - 21:32

Πιο εορταστική δε γίνεται!!! Το μανιτάρι με το κονιάκ νομίζω κάνει τη διαφορά. Αυτό με το πάγωμα του χρόνου άμα το βρεις, μην το κρατήσεις μόνο για σένα, ναι???

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Silena 9 Δεκεμβρίου 2013 - 20:54

Ιδιαίτερα εμφανίσιμη και γευστικότατη η γιορτινή σαλάτα Ερμιόνη μου!!!!! Τα μεθυσμένα μανιτάρια σίγουρα κάνουν τη διαφορά!!!!
Καλό βράδυ! Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 9 Δεκεμβρίου 2013 - 20:53

Η σαλάτα σου Ερμιόνη μου, είναι γεμάτη υπέροχα αρώματα καί χρώματα!!!Ακρως εορταστική!!!Τά δέ μανιτάρια μέ τό σβήσιμο με τό κονιάκ,μοναδική σέ γεύση!!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 9 Δεκεμβρίου 2013 - 20:31

Φανταστική σαλάτα!!
Αχ, πόσο μου αρέσουν οι γιορτινές σαλάτες Ερμιόνη! Τα έχουν όλα!! Μόνο το ελικόπτερο της Ιφιγενειας δεν έχουν μέσα!! χαχα!! Και τα μανιτάρια, μα τι νοστιμιά και αυτή με το κονιάκ! Το υπέροχο γλυκό ρόδι και η πικάντικη παρμεζάνα!!! Μμμμ!! Μια σκέτη νοστιμιά θα ήταν!! Σας ζήλεψα που την φάγατε προ εορτών για την φωτογράφιση και υποθέτω θα την φάτε και κατά την διάρκεια !!!

Ελπίζω η μικρή να ικανοποιηθεί από το παράξενο και πολύ χρήσιμο δώρο της !!! χαχαχα Μα τι παιδιά είναι αυτά επιτέλους!! Τα έχω δει όλα με αυτά που ζητάνε!!! Φιλιαααααααα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 9 Δεκεμβρίου 2013 - 19:58

ΧΟρταστικη σαλάτα με αγαπημένα υλικά!

http://beautyfollower.blogspot.gr/

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 9 Δεκεμβρίου 2013 - 16:24

Μα τι τελεεια σαλαταααααααααα,θα τη δοκιμασω οπωσδηποτε γιατι τρελαινομαι για οτι εχει μεσα,αντε ευχομαι ο Αγιος να είναι γενναιοδωρος και να σας φερει οτι ζητησατε χαχαχ πολλα πολλα φιλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lia Papadopoulou 9 Δεκεμβρίου 2013 - 16:03

Πολύ ωραία σαλάτα, Ερμιόνη!!! τα υλικά συνδιάζονται τέλεια!!!Όταν με το καλό φέρει ο Άγιος Βασίλης το ελικόπτερο στην Ιφιγένεια, θα μου το δανείσει να εξαφανιστώ για λίγο?!!!Φιλάκια πολλά,καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 9 Δεκεμβρίου 2013 - 15:40

Γελάω με το σχόλιο της Dark :))
Θα περιμένω κι εγώ την Ιφιγένεια, να καταφτάσει με το σούπερ ελικόπτερό της και να μας σερβίρει την εξαιρετική σαλάτα της μανούλας.
Φιλιά Ερμιονάκι μου, καλή βδομάδα!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lila Xagorari 9 Δεκεμβρίου 2013 - 15:27

Ενθουσιάστηκα και πάλι………εγώ θα ζητήσω από τον Άγιο να σε φέρει μια βδομάδα σπίτι μου να μου φτιάχνεις σαλάτες και γλυκάκια!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parents Land Gr 9 Δεκεμβρίου 2013 - 14:52

Πραγματικά εορταστική η σαλάτα σου. Οσο για τα μπισκότα 3 υλικων εχει γίνει πανικός. Τα φτιαχνω συνέχεια με παραλλαγές κια ολοι ζητανε συνταγή!
Φιλακια πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 9 Δεκεμβρίου 2013 - 14:09

Γιορτινά χρώματα και ωραίες γέυσεις!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Foteini Thes 9 Δεκεμβρίου 2013 - 14:07

Το ρόδι τελικά χαρίζει πολύ σε εμφάνιση ,αλλά και σε γεύση!!!!Τα μανιτάρια πάλι σβησμένα στο κονιάκ,σίγουρα κάνουν τη διαφορά!Αγαπώ τις σαλάτες αυτές…με κάνουν να θέλω να παραμερίσω το κύριο γεύμα διακριτικά,για να αισθάνομαι την δροσιά και την ανάλαφρη γεύση τους!
Καλή εβδομάδα Ερμιόνη !Φιλιά πολλά,πολλ΄!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 9 Δεκεμβρίου 2013 - 12:29

Φοβερή και αυτή η σαλάτα και μου αρέσει ο συνδυασμός ζεστού – κρύου με τα σωταρισμένα μανιτάρια και τα κρύα σαλατικά!
Όταν με το καλό σας φέρει ο Άγιος το ελικόπτερο, μας μοιράζεις τη σαλάτα (και το υπόλοιπο μενού σου) εξ ουρανού, ναι? ;))
Πολλές γιορτινές καλημέρες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kitchen Stories 9 Δεκεμβρίου 2013 - 12:08

Όμορφη σαλάτα χορταστική στο φάγωμα μα και στη θέα της!

Το σβήσιμο των μανιταριών με το κονιάκ τους προσδίδει έξτρα γεύση και ένταση.

Καλημέρα Ερμιόνη!
Z.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) 9 Δεκεμβρίου 2013 - 11:45

Τα μανιτάρια είναι μία από τις αδυναμίες μου!Με κονιάκ όμως δεν μπορώ να φανταστώ την γεύση τους.Θα το δοκιμάσω σίγουρα.Το έχεις δοκιμάσει και με πορτομπέλο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mageirissa 9 Δεκεμβρίου 2013 - 11:15

Πολύ ωραία η σαλάτα σου!Γεμάτη χρώματα!Όσο γι’ αυτό με το ‘πάγωμα’ του χρόνου, το έχω σκεφτεί κι εγώ, αλλά δεν έπιασε!Χα χα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lenia 9 Δεκεμβρίου 2013 - 10:47

Καταπληκτική η σαλατίτσα σου,Ερμιονάκι!Εξαιρετική και η ιδέα της κλωνοποίησης!Χαχα!
Καλή εβδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 9 Δεκεμβρίου 2013 - 10:14

Τι ωραία σαλάτα! Κρατάω σίγουρα την ιδέα για τα μανιτάρια με το κονιάκ και το μέλι. Εμένα η μικρή μου ζήτησε τρένο από τον Αγιο Βασίλη.
Μα τι κορίτσια είναι αυτά!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 9 Δεκεμβρίου 2013 - 10:09

Εορταστική η σαλάτα και στην εμφάνιση και στη γεύση!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 9 Δεκεμβρίου 2013 - 10:02

Μα τι χρώματα, πανδαισία!
Ο Δημήτρης τρελαίνεται για σαλάτες, με μία σαν κι αυτή νομίζω πως θα ενθουσιαστεί!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα