Εύκολα ντόνατς με μερέντα

Λαχταριστά και εύκολα ντόνατς με μερέντα. Ετοιμάζονται σε μόλις 20′ ενώ καθώς ψήνονται στο φούρνο είναι πιο ελαφριά σε σχέση με τα τηγανητά.

Εύκολα ντόνατς με μερέντα

Όταν ξεκινούσα αυτό το blog τον Ιούνιο του 2011, σκεφτόμουν γεμάτη χαρά ότι βρήκα επιτέλους έναν πολύ καλό τρόπο να διοχετεύσω την αγάπη μου για τη μαγειρική. Καταγράφοντας παράλληλα τις συνταγές που δοκιμάζαμε και μας άρεσαν.

Βρισκόμουν άλλωστε στο σπίτι με άδεια μητρότητας και θα επέστρεφα στη δουλειά μου τον Ιανουάριο του επόμενου έτους. Η χρονική περίοδος έμοιαζε κατάλληλη για να αποκτήσω μια καινούρια και πολύ ευχάριστη δραστηριότητα. Μια απασχόληση που να με εκφράζει και να με βοηθά να ανανεώνομαι από την καθημερινότητα. Και παράλληλα να μου επιτρέπει να βρίσκομαι εντός σπιτιού και να έχω τη φροντίδα της τότε 3 μηνών μπεμπούλας μας. Κάπως έτσι, με αυτές τις σκέψεις, ξεκίνησε το ταξίδι.

Σε αυτό το καινούριο εγχείρημα, ήλπιζα ότι θα έχω την υποστήριξη ατόμων του οικείου περιβάλλοντός μου:

  • μία καλή ή ενθαρρυντική κουβέντα
  • ένα σχόλιο κάτω από μία ανάρτηση που διάβασαν και τους άρεσε
  • μία ερώτηση που να δείχνει κάποιο ενδιαφέρον για το blog
  • μία ιδέα για ένα πιάτο που θα μπορούσα να φτιάξω

Κάτι. Ότιδήποτε.

Εύκολα ντόνατς με μερέντα

Ίσως να περίμενα περισσότερα απ’ όσα θα έπρεπε ή να σκέφτομαι έντονα πώς θα λειτουργούσα αν βρισκόμουν στη θέση τους. Η αλήθεια είναι ότι μερικά άτομα με απογοήτευσαν πολύ. Ειδικά όταν γνωρίζω ότι μαγειρεύουν σε καθημερινή βάση, ότι χαίρονται να μαγειρεύουν και ότι αναζητούν καινούριες ιδέες στο διαδίκτυο ή σε βιβλία μαγειρικής, η αδιαφορία τους μοιάζει το λιγότερο ανεξήγητη.

Προσπάθησα να κατανοήσω, ακόμα και να δικαιολογήσω (μπορεί οι συνταγές να μην είναι του γούστου τους ή λόγω έλλειψης χρόνου να μην μπαίνουν στο blog). Νομίζω ωστόσο ότι μέσα σε ενάμιση χρόνο θα μπορούσαν να έχουν κάνει/πει κάτι.

Ευτυχώς, με κάποιο μαγικό ή μάλλον ρεαλιστικό τρόπο, οι ισορροπίες στη ζωή διατηρούνται. Έτσι, στον αντίποδα της παραπάνω δυσάρεστης για μένα πραγματικότητας ήρθε να τοποθετηθεί μια άλλη, πολύ πιο όμορφη. Κάποιοι άνθρωποι με απογοήτευσαν, αλλά κάποιοι άλλοι με έχουν υποστηρίξει και έχουν σταθεί πλάι μου από την αρχή. Φίλοι και συγγενείς αγαπημένοι που μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό μου και ενδιαφέρθηκαν με το δικό τους τρόπο.

Στα άτομα αυτά ήρθαν να προστεθούν και κάποια άλλα που γνώρισα μέσα από το blogging και με τα οποία επικοινωνούμε σε συχνή βάση. Άτομα με τα οποία νιώθω να μας συνδέουν δεσμοί οικειότητας και -κατά μία ευρύτερη έννοια- φιλίας, παρόλο που μπορεί να μην έχω συναντήσει από κοντά.

Η Φανή από το πραγματικά πολύ όμορφο, προσεγμένο και φρέσκο SoFan handmade, είναι ένα από τα άτομα στα οποία αναφέρομαι παραπάνω. Η επίσκεψη στο blog που έχει μαζί με τη Σοφία, μου φτιάχνει πάντα τη διάθεση, ενώ οι χειροτεχνίες τους είναι τόσο ιδιαίτερες και χαρούμενες που δε γίνεται να μην τις θαυμάζω!

Μία Παρασκευή πρωί διαβάζω σχόλιο της Φανής στο blog που με παροτρύνει να επισκεφτώ το δικό τους, γιατί με περιμένει λέει μία έκπληξη! Το επισκέπτομαι και διαβάζω αυτήν εδώ την ανάρτηση. Συγκινούμαι απίστευτα πολύ, γιατί ένας άνθρωπος που γνωρίζω μόνο μέσω των blogs μας, είχε την ευγένεια και την καλοσύνη να κάνει κάτι τόσο όμορφο για μένα και το μπεμπάκι μου. Έτσι απλά, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.

Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να αφιερώσω τη σημερινή ανάρτηση στη Φανή.

Στην τελική, η ζωή πρέπει να είναι γλυκιά και απολαυστική. Όπως αυτά τα εύκολα ντόνατς με μερέντα. Που είναι σίγουρο ότι θα αρέσουν σε όλους γιατί:

  • Περιέχουν μερέντα.
  • Μπορούμε να τα απολαύσουμε μέσα σε 20′. Ας πούμε 30′ για να έχουν κρυώσει λιγάκι.
  • Ετοιμάζονται πανεύκολα, με 4 μόλις υλικά.
  • Ψήνονται στο φούρνο οπότε είναι πιο ελαφριά σε σχέση με τα τηγανητά.
Εύκολα ντόνατς με μερέντα

Εύκολα ντόνατς με μερέντα

Eτοιμασία: 10 minutes
Μαγείρεμα: 10 minutes
Συνολικά: 20 minutes
Γεύμα: πρωινό, σνακ
Λέξη-κλειδί: εύκολα ντόνατς
Μερίδες: 12 μικρά ντόνατς
Τα ντόνατς με μερέντα είναι πανεύκολα και λαχταριστά. Ετοιμάζονται σε μόλις 20' ενώ καθώς ψήνονται στο φούρνο είναι πιο ελαφριά σε σχέση με τα τηγανητά.

Υλικά

  • 1 φλ. μερέντα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 μεγάλο αυγό μόνο τον κρόκο
  • 6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4-5 κ.σ. φρέσκο γάλα

Για την επικάλυψη:

  • λίγη μερέντα
  • πολύχρωμα τρουφάκια

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά τη φόρμα με τις ειδικές υποδοχές για ντόνατς.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  • Το μεταφέρουμε σε κορνέ και γεμίζουμε με αυτό τις υποδοχές της φόρμας.
  • Ψήνουμε τα ντόνατς για 10′ περίπου, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10′ προτού τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  • Αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγη μερέντα ακόμα και τα διακοσμούμε όπως επιθυμούμε.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




48 ΣΧΟΛΙΑ

Μαρια 11 Φεβρουαρίου 2015 - 14:29

Φαίνονται φοβερά τα ντόνατς σου Ερμιόνη! Θα τα φτιάξω για το πρωινό του Σ/Κ! ευχαριστώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
My birthday boy and a dinosaur! - Parenting 11 Φεβρουαρίου 2015 - 01:11

[…] την Ερμιόνη και το Τhe one with all the tastes! Εύκολα και […]

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελένη Καραγιαννίδου 4 Φεβρουαρίου 2015 - 09:26

Ερμιόνη δεν έχω λόγια!! Πεντανόστιμοι και κυρίως τόσο εύκολοι!
Ευχαριστώ για τη συνταγή! Θα γίνουν “τούρτα” για τα γενέθλια του μικρού μου στο σχολείο. Φυσικά θα κάνω ανάρτηση <3
Σε φιλώ!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 16 Μαρτίου 2014 - 16:10

Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν!
Εύχομαι να τα χαρείτε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lady V 16 Μαρτίου 2014 - 13:33

Ερμιόνη καλημέρα, μόλις έφτιαξα την τέλεια συνταγή σου με την 6-μιση χρονών φίλη μου και ήταν τέλεια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kouzinista 10 Οκτωβρίου 2013 - 09:20

Ερμιόνη, καλημέρα!!!
Διάβασα τυχαία το συγκεκριμένο post και ήταν σαν να διάβαζα τις σκέψεις μου. Πολλές φορές αναρωτιέμαι για τη στάση που διατηρούν απέναντι στην προσπάθεια μου αυτή φίλοι και συγγενείς ακόμη. Όχι μόνο δεν με ενθαρρύνουν αλλά δε μπαίνουν στον κόπο να πουν έστω μία καλή κουβέντα για κάτι που τους αρέσει ή ακόμη να με συμβουλέψουν για κάτι που δεν τους αρέσει. Δεν μπορώ να καταλάβω τα κίνητρα τους ή τη λογική τους. Ποιος ξέρει; Τελικά, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!!!
Φιλιά, και να συνεχίσεις να χαμογελάς και να μαγειρεύεις!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
elena 12 Νοεμβρίου 2012 - 19:49

Ερμιόνη, τα ντόνατς είναι άπαικτα, τώρα τα είδα γιατί σήμερα μετά από πολλές μέρες έκανα βόλτα στα blogs που παρακολουθώ, γιατί ήμουν άρρωστη και ξετρελάθηκα… και πραλίνα φουντουκιού και στον φούρνο, συνδυασμός που με τρελαίνει!!!!
Όσο για το άλλο θέμα, θα πω ότι αυτά συμβαίνουν σε όλους. Απλά μην δίνεις σημασία, αφού σε ευχαριστεί εσένα και το κάνεις για σένα, μην νοιάζεσαι για τους άλλους, οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές και να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αλλά σημασία έχει τι ευχαριστεί εσένα!!! Εγώ κατανοώ και αυτούς, γιατί θεωρώ κάποιος λόγος υπάρχει και συμβαίνει, που δεν είναι πάντα σίγουρο ότι είναι η ζήλια ή άλλα αρνητικά συναισθήματα. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, σκέφτεται και λειτούργει διαφορετικά, έχει άλλες ιεραρχίες, άλλα προβλήματα, άλλες έγνοιες… Μπορεί οι άνθρωποι που δεν σου συμπαραστέκονται στο blogging να το κάνουν απλά επειδή για αυτούς δεν είναι κάτι σημαντικό και λόγω της αξίας που του δίνουν, να πιστεύουν ή να μην έχουν καταλάβει την σημαντικότητα που έχει για σένα και πόσο κουράγιο(να συνεχίσεις) και ευχαρίστηση σου δίνει η δική τους συμπαράσταση.
Πολλά φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mm_skg 12 Νοεμβρίου 2012 - 11:25

Κι εγω ελεγα οτι μονο σε μενα συμβαινει αυτο το πραγμα και σιγουρα καπου φταιω εγω… Εμ να σε παιρνουν κιολας τηλεφωνο και να σου λενε “εσυ που ψαχνεις συνταγες στο Internet, μηπως ειδες καμμια καλη για το ταδε?”… Κι εγω δεν μπορω να εξηγησω γιατι συμβαινει αυτο. Κι ξερω οτι παρακολουθουν την δρατηριοτητα μου, αλλα δεν παει το χερι τους να γραψουν ενα σχολιο, ουτε για τα ματια! Βεβαια στο εν τω μεταξυ γνωρισα κι εγω πολλους καινουργιους φιλους, που πολλες φορες με συγκινουν με την υποστηριξη τους και εχω αναθεωρησει την αποψη μου για ολους αυτους που θεωρουσα φιλους και”κολλητους”….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
marina p 11 Νοεμβρίου 2012 - 14:43

Πρόσφατα ανακάλυψα τον blog σου και το μόνο που έχω να πω είναι : οτι αν ήμουν φίλη σου , συγγενής σου …κάτι, θα φρόντιζα να κοιτάω συνεχώς το blog σου και μετά να έρχομαι για επίσκεψη στο σπίτι σου και να απολαμβάνω τις υπέροχες συνταγές σου . Με λίγα λόγια αυτοί χάνουν. Μπράβο και καλή συνέχεια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Fan 11 Νοεμβρίου 2012 - 13:45

Κοπελίτσα μου σε ευχαριστώ τόοοοοσο πολύ για τα καλά σου λόγια.
Είχα μερικές μέρες να κάνω τη βόλτα μου στα blog. Ήρθα σήμερα να δω τι καλούδια έφτιαξες και η ανάρτησή σου ήταν μια έκπληξη γλυκιά, σαν ντόνατ νουτέλα!
Να είσαι καλά να ομορφαίνεις την παρέα μας με τις νοστιμιές σου. Εμείς είμαστε εδώ! Και θα στηρίζουμε η μία την άλλη. Να έχεις μια όμορφη και ήρεμη Κυριακή…
Πολλά πολλά φιλιά,
Φανή

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 11 Νοεμβρίου 2012 - 00:56

Οι άνθρωποι αντιδρούν περιεργα κάποιες φορές Ερμιόνη μου.

Δεν ξέρω αν το κάνουν επίτηδες ή όχι. Το βλέπω κι εγώ απο γνωστές ή φίλες του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος οταν βρισκόμαστε με ρωτάνε ”τι έγινε ανεβάζεις συνταγές ακομα?” ”δεν έχω μπει να δω..” και κάτι τέτοια.
Ισως να μην είναι εξοικιομένοι με το blogging (οπως εμείς που παρακολουθουμε διάφορα blogs). Δεν ξέρω .. Να σου πω την αλήθεια δεν με ενοχλεί. Ας είναι..
Πάντως εσύ συνέχισε έτσι.

Τα ντόνατς είναι τέλεια έτσι μικρά και διακοσμημένα. Δεν έχω φόρμα για ντονατς. Αχ.. πόσα ακόμα πράγματα θέλω να πάρω..

Το blog των κοριτσιών είναι καταπληκτικό, δεν το ήξερα (να είδες πως γνωριζόμαστε μεταξυ μας??)
Πολύ ευγενικό εκ μέρους της Φανής να σου φτιάξει κάτι για την μικρή.

Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 10 Νοεμβρίου 2012 - 20:42

Καλησπέρα Ερμιόνη μου… πόσο σε καταλαβαίνω …τελικά πάντα και παντού συμβαίνουν αυτά και είναι μια απογοήτευση.
Από την άλλη όμως, έχεις δίκιο όταν χαίρεσαι μ’ αυτούς που σε στηρίζουν γιατί τουλάχιστον αναγνωρίζεις ποιοί είναι δίπλα σου!
Μην πτοείσαι, εσύ συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις τόσο καλά κι εμείς το απολαμβάνουμε.
Τα ντόνατς είναι υπέροχα και άκρως λαχταριστά.
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 10 Νοεμβρίου 2012 - 20:06

Καλησπέρα, Ερμιόνη μου!
Από χθες προσπαθώ να σου γράψω αλλά εδώ το internet κάποιες φορές έχει πρόβλημα. Σήμερα είναι κάπως καλύτερα!

Την ανάρτησή σου τη διάβασα προσεκτικά. Σκέφτομαι ότι,αφού μπορείς και εξομολογείσαι ό,τι σε πικραίνει ή σε προβληματίζει, σημαίνει ότι το έχεις ξεπεράσει! Είναι ήδη πίσω σου κι εσύ έχεις αρχίσει άλλο ταξίδι! Κι έτσι είναι, αν κρίνω από τα λεγόμενά σου. Άλλα, αλλού και άλλους βρήκες να σε γεμίζουν, να επικοινωνείς και να χαίρεσαι. Αυτά είναι όμορφα, ενδιαφέροντα και ακριβά κέρδη από την ιντερνετική διαδικασία!
Οι άγνωστοι φίλοι, που διαθέτουν χρόνο για μας, που είναι τόσο μακριά αλλά πολύ κοντά μας, που έχουν τις ίδιες ευαισθησίες, που, όταν τους μιλάμε, μας ακούνε και μας καταλαβαίνουνε.
Τους άλλους μην τους σκέφτεσαι.
Κι εσύ συνέχισε να ομορφαίνεις και να γλυκαίνεις το χώρο με τις αναρτήσεις σου.
Σου γράφω αυτά με πολλή αγάπη!
Φιλάκια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mama Greece 10 Νοεμβρίου 2012 - 11:57

Ερμιόνη μου συγκινήθηκα με την ανάρτηση σου, ακριβώς και εγώ για τους ίδιους λόγους ξεκίνησα το blog πέρσυ και έχω γνωρίσει απίθανους ανθρώπους μέσω αυτού. Τέλειο το δωράκι και τέλεια τα ντονατς, το αγαπημένο μου γλυκάκι.Να το χαίρεσαι το μωράκι σου και μην σε νοιαζει τίποτα!

Keep going Ερμιόνη, we love you all,
φιλιά Βικτώρια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 9 Νοεμβρίου 2012 - 20:57

Ε, τώρα αν πω ότι δεν σε “καταλαβαίνω” θα πω σαφώς ψέματα και θα μεγαλώσει η μύτη μου σαν του φουκαρά του Πινόκιο!!

Κορίτσι…η ζωή μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στην κάθε της στροφή. Εύχομαι ολόψυχα να συναντάς πάντα καλές όπως αυτή της φίλης blogger Φανής!

Τώρα για τα ντόνατς με έβαλες σε μεγάλο πειρασμό, μετά τις τελευταίες μου παραγωγές, αλλά δεν έχω την ειδική φόρμα που τόσο καιρό παλεύω να πάρω…
Καλό βράδυ να ευχηθώ και καλό Σαββατοκύριακο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 9 Νοεμβρίου 2012 - 15:26

Πολύ ωραία τα σοκολατένια ντόνατς, έτσι θα θυμίζουν μου φαίνεται πιο πολύ μάφινς αλλά προσωπικά μια χαρά το βρίσκω! Και σίγουρα πιο υγιεινά από το να ήταν τηγανιτά.

Για το blog, είμαι σίγουρη ότι το δικό μου το διαβάζουν μόνο άτομα που δεν με ξέρουν! :) Αυτοί που με ξέρουν ούτε που του έχουν ρίξει ματιά, αν και ευχαρίστως τρώνε αυτά που φτιάχνω!
Ίσως είναι καλύτερα να σε διαβάζουν άτομα που δεν σε ξέρουν γιατί υπάρχει η πιθανότητα να θελήσουν να σε μάθουν κάποια στιγμή!
Εγώ πάντως χαίρομαι και που διαβάζω/βλέπω αυτά που κάνεις και που σε ξέρω, έστω κι αν είναι μόνο διαδικτυακά.
Φιλιά και καλό Π/Σ/Κ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
thomi 9 Νοεμβρίου 2012 - 14:10

τα ντονατς ηρθαν ουρανοκατεβατα!
την κυριακη θα παμε για πικ νικ και ηθελα ενα γλυκακι μα δεν ηξερα τι να κανω:)
ευχαριστωωωωωωωωωω

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Villy @ For the love of Feeding 9 Νοεμβρίου 2012 - 13:58

Εγώ ξέρω πως το μπλογκ σου είναι πανέμορφο και χάρηκα πολύ που το βρήκα. Όπως επίσης υπέροχα είναι και αυτά τα ντόνατς!! Καλό ΣΚ Ερμιόνη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
para-kelsoscooks 9 Νοεμβρίου 2012 - 09:32

Ερμιόνη αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για ντόνατς που έχω συναντήσει.Και σίγουρα θα είναι και νόστιμη.Δοκιμάζοντάς την, έχω την προαίσθηση, ότι θα σβήσω την παλιά και θα ….υιοθετήσω την δική σου.
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parents Land Gr 9 Νοεμβρίου 2012 - 07:53

Σουπερ σοκολατενια τα ντονατς. Πρεπει να προμηθευτω φορμες για μαφιν.Οσο για τα σχολια απο οικειους δεν θα ερθουν ποτε. Αλλα για μενα πια δεν εχει σημασια. Η bloggoπαρεα εχει την δικια της υποσταση. Το μονο που μου λειπει ειναι να κανονιαζαμε και συναντησεις απο κοντα που και που.Φιλακια γλυκα σαν την συνταγουλα σου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 9 Νοεμβρίου 2012 - 00:11

Χμ… λίγο δύσκολα τα πράγματα χωρίς φόρμα έστω για μάφινς…
Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις χάρτινες θήκες, αλλά καλύτερα να βάλεις δύο, τη μία μέσα στην άλλη, για κάθε μάφιν. Έτσι, θα συγκρατηθεί καλύτερα το σχήμα τους και δεν θα απλώσουν πολύ. Μπορείς να τα γεμίσεις σχεδόν μέχρι πάνω, δηλαδή να αφήσεις 1/2 εκατοστό περιθώριο.
Επίσης εναλλακτικά, θα μπορούσες να πάρεις φόρμες για μάφινς μιας χρήσης από το σούπερ μάρκετ, για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά!
Ελπίζω να βοήθησα!
Καλό βράδυ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 9 Νοεμβρίου 2012 - 00:01

Τι ωραία συνταγή!!!!Είχα βρει τυχαία το blog πριν κάποιους μήνες και από τότε μπαίνω σχεδόν κάθε μέρα να βρω συνταγές…Μπράβο για την ωραία δουλειά και τις φοβερές φωτογραφίες..Ένα ακόμα μεγαλύτερο για τον διαγωνισμό των Frida’ys που είναι το αγαπημένο μου στέκι και ανυπομονώ να δοκιμάσω το burger σου!!!!Και φυσικά με το καλό το καινούργιο μωράκι!!!!Έχω όμως πρόβλημα…Δεν έχω ούτε θήκες για ντόνατς ούτε για μάφινς…Αν χρησιμοποιήσω τις χάρτινες θα είναι εντάξεις Και αν ναι,να τα γεμίσω μέχρι πάνω;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 8 Νοεμβρίου 2012 - 23:44

Απ’ότι βλέπω κι από τα σχόλια δυστυχώς αυτό με τους φίλους έχει συμβεί σε όλους μας..
Αλλά το αφήνουμε πίσω γιατί τώρα έχουμε τη δική μας διαφορετική blogo-παρέα! Κι ας μην μας καταλαβαίνουν οι άλλοι!
Δεν έχω φτιάξει ποτέ ντόντας και θα ήθελα πολύ αλλά δεν έχω ταψάκι! Φαντάζομαι μπορώ να πάρω σε οποιοδήποτε μαγαζί με είδη κουζίνας/ζαχαροπλαστικής!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 8 Νοεμβρίου 2012 - 23:34

Πιστεύω τώρα πια θα κατάλαβες ότι δεν είσαι η μόνη, όλοι έχουμε κάνει τέτοιες σκέψεις για κάποιους “δικούς” μας! Ευτυχώς έχουμε εδώ την παρέα μας και … όλα καλά:)
Τα ντονατάκια πολύ όμορφα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kiki 8 Νοεμβρίου 2012 - 22:22

Μην στενοχωριέσαι Ερμιόνη μου. Οι άνθρωποι είναι περίεργοι και αντιδρούν συχνά όπως δεν περιμένεις. Σημασία έχει ότι κάνεις κάτι που σου αρέσει και αρέσει και σε μας!

Τι ωραίο αυτό που σου έφτιαξε η Φανή! Και κοντεύει κιόλας ο καιρός ε; Πωωω! Με το καλό!

Τα ντονατάκια τέλεια από εμφάνιση και σίγουρα και από γεύση!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 8 Νοεμβρίου 2012 - 22:17

Ερμιόνη μου,στούς λίγους μήνες πού είμαι blogger,ενώ περίμενα καί εγώ τήν στήριξη από δήθεν φίλες blogger,ούτε ένα σχόλιο δέν΄ερχονται νά αφήσουν!Βρήκα όμως πολλές καινούργιες φίλες ,μαζί καί εσύ,πού μού στάθηκαν όλους αυτούς τούς μήνες!Στεναχωριέμαι πού τό ακούω καί γιά σένα!Μού αρέση η μαγειρική,καί επειδή βρίσκω πολύ όμορφες καί πρωτότυπες συνταγές(σέ συμπαθώ πολύ)θά βαρεθής νά μέ βλέπης!Η συνταγή γιά τά ντόνατς,θά εκτελεστή τήν Κυριακή γιά τά ζουζούνια μας!Καλή συνέχεια σού εύχομαι κοριτσάκι,πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου!Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
donkey and the carrot 8 Νοεμβρίου 2012 - 21:26

Ερμιόνη μου, δυστυχώς έτσι δεν γίνεται πάντα;;; Ευτυχώς όμως όταν κάτι γίνεται με αγάπη, φαίνεται και έχει ανταπόκριση. Τα ντόνατ σου φαίνονται λαχταριστά και εύκολα!!! Αχ πότε θα χάσω τα κιλά;;; Θέλω πολύ να τα δοκιμάσω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra 8 Νοεμβρίου 2012 - 20:48

Όπως τα λες είναι Ερμιόνη. Αγγίζεις ένα θέμα που όλοι λίγο πολύ το βιώσαμε και βιώνουμε…. Καμιά φορά σε απογοητεύουν οι “γνωστοί” και αντίθετα άγνωστοι σε συγκινούν.
Το γεγονός όμως είναι ένα, οι προσεγμένες και όμορφες “δουλειές” πάντα αναγνωρίζονται, όπως το blog σου δηλαδή. Συνέχισε εσύ να μας “δίνεις τροφή” από τούτο εδώ το blog και μην σκέφτεσαι τίποτα άλλο.
Όσο για κορίτσια του SOFAN, είναι πραγματικά καταπληκτικές και αληθινές.
Τα ντόνατς είναι τέλεια και το κυριότερο, δεν θέλουν τηγάνισμα που προσπαθώ να αποφεύγω. Όσο για τη nutella, μήπως της έχεις αδυναμία…δεν φαίνεται καθόλου:)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 8 Νοεμβρίου 2012 - 20:33

Ερμιόνη μου σε καταλαβαίνω απόλυτα!Ξέρεις πόσες φορές αναρωτήθηκα το ίδιο εδώ και περίπου ένα χρόνο που έχω το blog;Απο την άλλη σκέφτομαι μήπως ντρέπονται,αλλά και πάλι ούτε μια φορά;Βέβαια αν είναι κάποιος να το κάνει με το ζόρι ή απο υποχρέωση καλύτερα να μη μπει στο κόπο δε θέλω!!!!Συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις καταπληκτικά και μη στεναχωριέσαι καθόλου!!!Θα πάρω μερικά απο τα υπέροχα ντόνατς σου να γλυκαθώ!!!Μπράβο σου φαίνονται φανταστικά, θα κρατήσω τη συνταγή για να τα φτιάξω στη μικρούλα μου!!!
Φιλάκια πολλά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελικη Ν 8 Νοεμβρίου 2012 - 18:50

Γεια σου ευαίσθητη Ερμιόνη μου! Είναι τόσο όμορφο το μπλογκ σου και τόσο ευγενική και κομψή η παρουσία σου στο χώρο των μαγειρικών μπλογκ, που μόνο χαρά πρέπει να παίρνεις από την δραστηριότητα αυτή!
Η γοητεία της δραστηριότητας είναι ότι δέχεσαι και προσφέρεις σε ένα νέο κοινό και κυρίως στον εαυτό σου! Όποιος δεν κατανοεί ή δεν μπορεί να παρακολουθήσει θα μείνει στα δικά του!
Πρέπει να σου ομολογήσω ότι όποτε ταξιδεύω, μου κόβουν την σύνδεση, ή αποτοξινώνομαι, έχω την σκέψη ότι χάνω τις αναρτήσεις σου!
Συνέχισε! Το απολαμβάνουμε! Απόδειξη το δωράκι που είναι γλύκα!
Σχεδόν το ίδιο γλύκα με τα ντόνατς σου!
Πολλά φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
BUTTERFLY 8 Νοεμβρίου 2012 - 18:39

Πραγματικα πολυ γλυκο αυτο που εκαναν για σενα τα κοριτσια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ζουζού 8 Νοεμβρίου 2012 - 18:27

Γειά σου Ερμιόνη! Έχεις ένα από τα καλύτερα μπλόγκ για μένα, μπράβο σου κοπέλα μου! Θέλω να κάνω όλες σου τις συνταγές, με ιδιαίτερη προτιμήσει στα γλυκά με μερέντα, έχω τρέλα με σοκολάτα και ξυρούς καρπούς, τώρα ξέρω που θα κοιτάζω όταν θέλω κάτι με σοκολάτα! φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! 8 Νοεμβρίου 2012 - 17:46

Δυστυχώς τα ίδια συμβαίνουν και σε μένα. Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν το blogging τελείως χάσιμο χρόνου και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί το κάνουμε. Τέλος πάντων μην στεναγχωριέσαι με κάτι τέτοια, δεν έχει νόημα. Ας ασχοληθούμε καλύτερα με τα ντόνατς που δείχνουν τόσο πολύ λαχταριστά με την Nutella από πάνω και τόσο πολύ εύκολα να να τα φτιάξεις.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
lolipopfamily 8 Νοεμβρίου 2012 - 16:49

Στην καρδιά μου μίλησες Ερμιόνη μου. Υπέροχη η συνταγή σου όπως οι περισσότερες εξάλλου . Καλό απόγευμα γλυκιά μανούλα και μην στεναχωριέσαι για κανέναν …..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
princess 8 Νοεμβρίου 2012 - 16:15

Ερμιόνη μου, μην αφήνεις να σε στενοχωρούν τέτοια πράγματα!!!!!!! Έχεις όλες εμάς εδώ στη “γειτονιά” να σε θαυμάζουμε για όσα κάνεις! Εγώ θέλω να καταθέσω με τη σειρά μου πως πέρα από τις γευστικότατες συνταγές σου, λατρεύω τις φωτογραφίες σου! Μου θυμίζουν κάτι από επαγγελματία, κάτι από περιοδικό! Να συνεχίσεις να μας εμπνέεις λοιπόν και μην επιτρέπεις σε κανένα να σου χαλάει τη ψυχολογία!

Παρεμπιπτόντως έχω φτιάξει πολλές δόσεις από το παγωτό σου βανίλια με μια παραλλαγή όμως, κι αν ήθελες θα μπορούσα να σου στείλω φωτογραφία και εκτέλεση να μου πεις αν “εγκρίνεις”!

Φιλιά γλυκιά μανούλα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 8 Νοεμβρίου 2012 - 16:08

Πραγματικά είναι υπέροχα τα ρπάγματα που φτιάχνουν τα κορίτσια τις παρακολουθώ κ εγώ και μου αρέσουν τόσο πολύ και τα εικονιδιάκα που φτιάχνουν, ειναι τέλεια!
Εγώ Ερμιόνη μου νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι απλά δεν μπορουν να καταλάβουν την αγάπη μας γι αυτο το αντικείμενο και ίσως φοβούνται κιόλας, ντρέπονται πως να το πω και γι αυτο μένουν μακριά. Συμβαίνει γενικά κ ξέρεις εμείς οι άνθρωποι εκτός απο το αγγελάκι έχουμε και το διαβολάκι πάνω απο το κεφάλι μας που προσπαθεί κ αυτό να κερδίσει τόπο στις σκέψεις και τις κινήσεις μας. Ανθρώπινο το βρίσκω. Φυσιολογικό. Δεν μπορούν όλοι να διαχειριστούν τις σκέψεις και τις κινήσεις τους αριστοτεχνικά.
Τι να πω για τα ντόνατς σου με τρέλαναν πρωί πρωί, φανταστική συνταγή και όπως πάντα φοβερές φωτογραφίες. Φιλάκια κοριτσάκια μου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 8 Νοεμβρίου 2012 - 15:52

Ερμιονάκι μου ποιος σε στεναχώρησε??
Ελα κάτσε να μου τα πεις, και φέρε και την πιατέλα με τα ντόνατς καθώς θα έρχεσαι.
ΟΛΑ τα ντόνατς, ε???
Εχεις ένα από τα πιο όμορφα μπλογκοσπιτάκια, μην χαλιέσαι για τίποτα!!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha 8 Νοεμβρίου 2012 - 15:50

Ερμιόνη μου , δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριέσαι για όλους αυτούς που δεν θέλουν, δε μπορούν, δεν κρατούν το λόγο τους, ζηλεύουν (εδώ μπορείς να συμπληρώσεις τη λίστα με ό,τι άλλο θες)και δεν είναι κοντά σου. Η χαρά σου έχει σημασία, το να κάνεις αυτό που λέει η ψυχή σου και να το κάνεις με αγάπη και αλήθεια. Κι εσύ τα έχεις και τα δυο, γι’ αυτό και να χαίρεσαι πολύ μ’ αυτούς που χαίρονται κοντά σου και να μη σκας γι’ αυτούς που δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Δεν μοιράζεστε την ίδια πραγματικότητα, ούτε την ίδια συχνότητα. Τι στενοχωριέσαι; Σε φιλώ και να ξέρεις πως εγώ ανήκω σ’ αυτούς που σε χαίρονται και χαίρονται με ό,τι κάνεις!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ 8 Νοεμβρίου 2012 - 15:33

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 8 Νοεμβρίου 2012 - 15:07

Δυστυχώς, Ερμιόνη μου, εδώ και χρόνια έχω καταλάβει πως είναι ελάχιστα τα άτομα του περιβάλλοντός μου που χαίρονται πραγματικά με τη χαρά μου και με υποστηρίζουν σε κάθε νέο μου εγχείρημα. Όσες φορές είχα προσδοκίες και περίμενα από τους οικείους μου να μου συμπεριφερθούν όπως θα τους συμπεριφερόμουν εγώ, απλά απογοητεύτηκα. Κάνε λοιπόν αυτό που αγαπάς και μην αφήνεις να σε στενοχωρούν τέτοιες συμπεριφορές. Δίνεις αξία σε ανθρώπους που δεν την αξίζουν…

Τα ντονατσάκια είναι α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-α!!!!! Τα θέλω όλα!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 8 Νοεμβρίου 2012 - 14:57

Αμαλία μου τα ίδια κι εσύ ε; Δεν είναι πραγματικά άξιο απορίας όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο;
Το μίγμα όχι, δεν είναι ιδιαίτερα νερουλό, απλά χρησιμοποίησα το κορνέ για μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα! Εννοείται ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουτάλι, απλά θα σου πάρει λίγη ώρα παραπάνω.
Επίσης θα σου έλεγα να επιχειρήσεις να τα κάνεις στην κλασική φόρμα για μάφινς! Νόστιμα θα είναι και πάλι κι ας μην έχουν την κλασική τρύπα στη μέση!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
thegreenmixer.com 8 Νοεμβρίου 2012 - 14:47

Συμφωνώ με όσα είπαν οι παραπάνω κυρίες, (παρότι είμαι πολύ “νέα” ακόμα και δεν είχα μεγάλες προσδοκίες ανοίγωντας blog).
Τελικά τα καλύτερα έρχονται εκεί και όταν δεν τα περιμένουμε.
Φανταστικά τα ντόνατς που έφτιαξες για το φανταστικό δωράκι που σου έκαναν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
me (maria) 8 Νοεμβρίου 2012 - 13:51

Από το μπλογκ SoFan handmade σε ανακάλυψα και χαίρομαι που σε βρήκα..μπορεί να μην είναι πολλές συνταγές του γούστου μου (όχι επειδή δεν είναι καλές, αλλά επειδή είμαι περίεργη και κακόφαγη), μαγειρεύω όμως για τους δικούς μου τα πάντα και αυτοί θα τις εκτιμήσουν..οπότε θα τα λέμε!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 8 Νοεμβρίου 2012 - 13:12

Ερμιόνη μου ο πρόλογος σου με συγκίνησε διότι κάπως έτσι ένιωθα κι εγώ. Προσπαθώ ακόμα να πάρω απόφαση ότι κάποιοι άνθρωπου δεν μπορούν να συμπεριφερθούν όπως εμείς θα περιμέναμε. Απο την μεριά τους ίσως να έχουν και δίκιο.
Μην στεναχωριέσαι, άλλωστε είσαι από τις πιο αγαπημένες παρουσίες στον χώρο. Οι συνταγές σου έχουν μπει στο σπίτι μου πολλές φορές!
Τα donuts φαίνονται μούρλια! Αλήθεια έχεις βρει φόρμες για donuts?
Φιλιά πολλά και συνέχισε. Μην μασάς!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 8 Νοεμβρίου 2012 - 13:04

Θα σου πω μόνο ένα αν είναι να έρχονται στη σελίδα σου κάποιοι μόνο από υποχρέωση μην τους θέλεις, ξέρω τι σου λέω μετά από 5 χρόνια στο χώρο.
Συνέχισε αυτό που αγαπάς και σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που το αναγνωρίζουν.
Αυτό το ταψί για ντόνατς που το βρίσκει κάποιος;; δεν έτυχε να το δω κάπου.
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 8 Νοεμβρίου 2012 - 13:02

Σε καταλαβαίνω…
Τα ντόνατς είναι τρέλλα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 8 Νοεμβρίου 2012 - 12:51

Καλημέρα! Το πόσο κατανοώ/συμμερίζομαι αυτό που βιώνεις δεν μπορείς να το φανταστείς!!! Έχω κι εγώ απογοητευτεί πολύ από τη (μη) συνδρομή/συμμετοχή πολλών οικείων προσώπων μου, που έταζαν… λαγούς με πετραχήλια αλλά απαξίωσαν στη συνέχεια να αφιερώσουν έστω και τα δύο λεπτά που απαιτούνται για ένα απλό σχόλιο, έτσι για ηθική έστω συμπαράσταση. Τέλος πάντων, καλά να΄μαστε Ερμιόνη μου, μαθήματα είναι όλα αυτά για να συνειδητοποιούμε ότι πρωτίστως όλοι πρέπει να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Τέλεια είναι τα ντόνατς σου αλλά αντιμετωπίζω δύο φλέγοντα προβλήματα, δεν έχω ούτε ταψάκι για ντόνατς (μόνο για μάφινς) ούτε κορνέ. Αν πάρω ταψάκι, μπορώ λες να τα γεμίσω με κουτάλι? Είναι πολύ νερουλό το μίγμα? Επείγομαι διακαώς να μάθω την απάντηση διότι…δεν κρατιέμαι για να τα δοκιμάσω!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 8 Νοεμβρίου 2012 - 11:46

Ερμιόνη μου καλημέρα,
έχεις απόλυτο δίκιο και καταλαβαίνω απόλυτα την απογοήτευση που μπορείς να νιώσεις μερικές φορές όταν κοντινοί σου άνθρωποι δεν έίναι έτοιμοι να συμμεριστούν και να μοιραστούν τη χαρά σου.Στον αντίποδα βεβαίως είναι πανέμορφο να βλέπεις ανθρώπους να νοιάζονται για το έργο σου, να σε παροτρύνουν και να σου δίνουν κουράγιο για το μέλλον.Εγώ γλυκιά μου Ερμιόνη ανήκω σίγουρα στη δεύτερη κατηγορία και θα σου πω ένα τεράστιο μπράβο για όσα έχεις καταφέρει και έχεις δημιουργήσει εώς τώρα και θα σου προτείνω/προτρέψω να μην σταματήσεις και να συνεχίζεις να μας κρατάς όμορφη παρέα!!!
όσ αφορα τα ντόνατς πραγματικά δείχνουν υπέροχα, λαχταριστά και πολύ θα ήθελα να έχω μερικά τώρα συντροφιά στο ζεστό καφεδάκο μου!!!
Οι φωτογραφίες σου για ακόμη μια φορά άψογες!!!
Μπράβο και πάλι Ερμιόνη μου και συνέχισε έτσι!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα