Το υπέρτατο σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ

Το υπέρτατο σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ είναι φοβερά απολαυστικό και εθιστικό, με πλούσια γεύση και απίθανη ρευστή υφή!

σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ

Αχ αυτή η μαμά μου με τη γιορτή της και τη νηστεία της!

Κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία: η μαμά Κατερίνα γιορτάζει, η νηστεία των Χριστουγέννων έχει ήδη ξεκινήσει, η μαμά την τηρεί ευλαβικά και θέλει να επιμεληθώ το γλυκό που θα προσφέρει στους καλεσμένους της.

Στην πραγματικότητα, δεν θέλει απλά να ετοιμάσω το γλυκό της γιορτής της. Η αγαπητή μαμά έχει δώσει πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές για το γλυκό της:

  • Να είναι νηστίσιμο
  • Να έχει σοκολάτα
  • Να προκαλεί ενθουσιασμό

Πέρυσι είχα ετοιμάσει μία στρουμπουλή και ζουμερή καρυδόπιτα με σοκολατένιο γλάσο. Η νηστίσιμη αυτή καρυδόπιτα κατάφερε να αποσπάσει ενθουσιώδη σχόλια από κοινό και κριτικούς. Σίγουρα αποτελεί μια ασφαλή επιλογή αλλά ξέρετε κάτι; Θέλω να φτιάξω κάτι διαφορετικό. Κάτι ενδιαφέρον και απολαυστικό. Με μια περιορισμένη σχετικά λίστα υλικών.

σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ

Μέρες τώρα, διάφορες ιδέες στριφογύριζαν στο μυαλό μου.

“Εμάς, εμάς να φτιάξεις”, φώναζαν οι κομψές, τυλιγμένες σε πλούσια κουβερτούρα καριόκες.
“Τι λέτε καλέ, εμάς να προτιμήσει που μας έχει και αδυναμία”, αντέλεγαν οι σοκολατένιες μπαλίτσες με κακάο και βρώμη. Χμ… δεν είναι και άσχημη ιδέα να φτιάξω τα chokladbollar. Νόστιμα είναι, εύκολα είναι, αρκεί να αντικαταστήσω το βούτυρο που περιέχουν με κάποιο φυτικό λάδι ή -γιατί όχι;- με γάλα καρύδας και ορίστε! μεταμορφώθηκαν σε νηστίσιμα.

“Εμένα να φτιάξεις”, ψιθύρισε μεν αποφασιστικά δε το κέικ με το κακάο, την κουβερτούρα και το γάλα καρύδας. “Και να με κάνεις γιορτινό, προσθέτοντας μια ωραία σοκολατένια επικάλυψη!”

Αχ καλές μου καριόκες και αγαπημένα τρουφάκια, θα σας στενοχωρήσω και πολύ λυπάμαι για αυτό, όμως αυτό το σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ δεν γίνεται να το προσπεράσω!

σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ

Το υπέρτατο σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ

Με εξαίρεση ίσως το γάλα καρύδας, όλα τα υπόλοιπα υλικά είναι απλά και βασικά. Το υπέρτατο σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ περιέχει:

  • αλεύρι, κακάο και μπέικιν πάουντερ
  • ζάχαρη και λίγο αλάτι
  • κουβερτούρα
  • καλαμποκέλαιο
  • βανιλίνη
  • στιγμιαίο καφέ

Είναι στα αλήθεια δύσκολο να πιστέψουμε πως αυτό το απίθανο κέικ είναι νηστίσιμο. Έχει φοβερά πλούσια γεύση. Η υφή του είναι συμπαγής αλλά και κάπως ρευστή, θυμίζει σοκολατόπιτα. Και είναι τόσο γευστικό που είναι μάλλον αδύνατο να μην εθιστούμε σ’ αυτό. Και να μη νιώσουμε λιγάκι λυπημένες/οι όταν τελειώσει.

Το υπέρτατο σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ

Eτοιμασία: 45 minutes
Μαγείρεμα: 45 minutes
Αναμονή: 1 hour
Συνολικά: 2 hours 30 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Κουζίνα: ελληνική
Λέξη-κλειδί: σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ
Μερίδες: 1 κέικ με διάμετρο 26 εκ.
Αυτό το νηστίσιμο κέικ έχει φοβερά πλούσια γεύση και υφή συμπαγή και παράλληλα ρευστή. Είναι δύσκολο να μην εθιστούμε σε αυτό. Και φυσικά κανένας δεν πρόκειται να καταλάβει ότι μια τέτοια νοστιμιά είναι νηστίσιμη!

Υλικά

Για το κέικ:

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. κακάο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 180 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 250 ml γάλα καρύδας
  • 200 ml ζεστός στιγμιαίος καφές
  • 2 βανιλίνες
  • 60 ml λικέρ καφέ προαιρετικά

Για την επικάλυψη:

  • 175 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 125 ml γάλα καρύδας

Εκτέλεση
 

Για το κέικ:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις. Απλώνουμε λίγη μαργαρίνη σε μία στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 26 εκ. και την πασπαλίζουμε με κακάο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα, το γάλα και το καλαμποκέλαιο και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και προσθέτουμε τον καφέ, τη βανιλίνη και το λικέρ.
  • Σταδιακά ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά, ανακατεύοντας παράλληλα με σύρμα ή με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα, μέχρι που μόλις να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  • Το αδειάζουμε στη φόρμα και το ψήνουμε για 40-45' περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 10' μέσα στη φόρμα. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την επικάλυψη:

  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μεταλλικό μπολ και ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Το αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα φροντίζοντας να την καλύψει όλη.
  • Περιμένουμε 1-2' και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα ή μαρίζ, μέχρι να λιώσει πλήρως η σοκολάτα και να ενωθεί με το γάλα.
  • Αφήνουμε την γκανάς σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να κρυώσει, για 1 ώρα περίπου και στη συνέχεια επικαλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




61 ΣΧΟΛΙΑ

Cookouvagia 27 Απριλίου 2016 - 23:59

Συμφωνώ με όσους έχουν γράψει τα καλύτερα πιο πριν από εμένα,διότι η εικόνα φωνάζει από μόνη της!
Ωστόσο θέλω να σε ρωτήσω Ερμιόνη αν μπορούμε να αντικαταστήσουμε εξ ολοκλήρου τη ζάχαρη με μέλι?
Διάβασα αυτό που έγραψες για αντικατάσταση της μισής ποσότητας ζάχαρης με μέλι,αλλά αν μπορούμε να την αποφύγουμε εντελώς θα είναι ευχής έργο!

Ο ιστότοπός σου είναι πηγή έμπνευσης..
Καλή συνέχεια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σοφία 11 Μαρτίου 2016 - 22:16

Βλέποντας την συνταγή σας μου άρεσε πολύ κι έτσι προχώρησα στην πράξη! Μοσχοβόλησε όλο το σπίτι ΣΟΚΟΛΑΤΑΑΑ!!! Ολα καλά πολύ απλή συνταγή στην διαδικασία όμως δεν είμαι σίγουρη αν το έχω ψήσει σωστά. Συνήθως κάνω το τεστ με ένα μαχαίρι αν βγαίνει καθαρό. Εδώ το έψησα πάνω από το χρόνο που δίνετε, δηλ. για 50 λεπτά και πάλι το μαχαίρι δεν βγήκε καθαρό. Ομως επειδή αναφέρετε ότι είναι υγρό το κεικ σαν σοκολατόπιτα προτίμησα να ακολουθήσω τις οδηγίες για τον χρόνο ψησίματος. Μήπως μπορείτε να μου διευκρινήσετε αν σε αυτή την συνταγή θα πρέπει να τηρήσω τους χρόνους ή να κάνω αυτό με το μαχαίρι που κάνω συνήθως στα κεικ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 14 Μαρτίου 2016 - 22:20

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τα καλά σου λόγια!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συνταγή, είναι πράγματι απλή και άκρως ικανοποιητική πιστεύω :)
Σχετικά με αυτό που με ρωτάς… το συγκεκριμένο κέικ είναι υγρό, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες της ανάρτησης.
Οπότε σε αυτή την περίπτωση το κλασικό τεστ με το μαχαίρι/οδοντογλυφίδα, δεν έχει νόημα διότι το ζητούμενο δεν είναι να βγει το κέικ στεγνό αλλά ζουμερό.
Οι χρόνοι που αναφέρονται στις συνταγές βέβαια είναι πάντα ενδεικτικοί, καθώς φούρνος από φούρνος διαφέρει ως προς την ένταση ψησίματος.
Οπότε τα 50′ που αναφέρονται στη συνταγή μπορεί να είναι λίγο περισσότερα ή λιγότερα στην περίπτωση του δικού σου φούρνου, αλλά και πάλι το κέικ δεν πρέπει να βγει στεγνό, διότι αυτό θα σημαίνει ότι έχει παραψηθεί.
Ελπίζω να βοήθησα!
Εάν έχεις οποιαδήποτε άλλη απορία, παραμένω στη διάθεση σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mairoula chef 13 Δεκεμβρίου 2014 - 22:12

Ειναι υπεροχο σε ευχαριστω πολυ ερμιονη. Επισης εχω και εγω μητερα που την λένε Κατερινα. Καλα τα παιδια μου τρελαθηκαν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαγδαληνή 13 Νοεμβρίου 2014 - 13:05

Συγχαρητήρια για τις συνταγές!Είναι όλες μια και μια!ἨΘελα να ρωτήσω αν θα μπορούσαμε αυτο το κέικ να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε γλυκο trifle;Ευχαριστώ!Καλή δημιουργική συνέχεια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 21 Οκτωβρίου 2013 - 10:18

έκανα χτες το κέικ και ήταν φανταστικό! Η μικρή αλλαγή που έκανα ήταν να ΄ζεστάνω στα μικροκύμματα όλο το κέικ για λίγο, να φτιάξω την γκανάζ την στιγμή που θα το πρόσφερα και να περιλούζω το κάθε κομμάτι με ζεστή σάλτσα σοκολάτα και δίπλα μια μπάλα παγωτό. Πολύ καλό. Τα διδυμάκια μου (2.5 χρονών) τρελάθηκαν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 30 Απριλίου 2013 - 14:40

Claire, ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου! Χαίρομαι πολύ που άρεσε το κέικ, ειδικά από τη στιγμή που προοριζόταν για μια τόσο ξεχωριστή περίσταση!
Ελπίζω να βρεις και άλλες συνταγές που να σου αρέσουν και να αρέσουν και στη μικρή σου! Όλες οι μανούλες τελικά τα ίδια περνάμε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Claire 30 Απριλίου 2013 - 13:17

Το έφτιαξα χθες που είχαμε επέτειο γάμου αντί τούρτας και έχω να πω το εξής: πιο αμαρτωλή Μ. Εβδομάδα δεν μπορούμε να περασουμε!! Καταπληκτική γεύση, υπέροχη υφή, παρότι ξέχασα ότι έπρεπε να βγει υγρό και έκανα το τεστ με το μαχαίρι και έτσι το έψησα λίγο παραπάνω.
Θερμά συγχαρητήρια!
Τώρα θα αρχίσω να δοκιμάζω τα “υγιεινά” σας για τη μικρή μου που την κυνηγάω για να φάει.

Το ιστολόγιό σας προστέθηκε στα αγαπημένα!
Και πάλι ευχαριστώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Emmeleia 31 Ιανουαρίου 2013 - 13:10

Ερμιόνη, σ’ ευχαριστώ πολύ για την αναλυτικότατη και κατατοπιστικότατη απάντησή σου! Θα σκεφτώ όλα αυτά που μου έγραψες και θα προσπαθήσω να εντοπίσω το λάθος, ώστε την επόμενη φορά να μου πετύχει και στην εμφάνιση!

Δεν ξέρω αν το έχεις σπουδάσει το θέμα, πάντως οι γνώσεις σου με εντυπωσιάζουν!

Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου! Σ’ ευχαριστώ και πάλι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 30 Ιανουαρίου 2013 - 15:07

Γεια σου Εμμέλεια! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το κέικ, γευστικά τουλάχιστον!
Τώρα, μπορεί να σου διαλύεται για τους εξής λόγους:
– πιθανόν να χρειαζόταν λίγο ψήσιμο ακόμα. Η αλήθεια είναι ότι οι χρόνοι ψησίματος ενδέχεται να διαφέρουν από φούρνο σε φούρνο.
– μήπως άνοιξες την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος;
– μήπως άλλαξες την ποσότητα του μπέικιν πάουντερ ή κάποιου υγρού;
– επίσης αν το σέρβιρες ενώ δεν είχε κρυώσει πλήρως, θα μπορούσε να οφείλεται σε αυτό.
Ίσως αν μου πεις κάτι παραπάνω σε σχέση με τη διαδικασία μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο.

Τη ζάχαρη μπορείς να την αντικαταστήσεις με μέλι. Είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή! Έστω λοιπόν ότι θέλεις να χρησιμοποιήσεις 200 γραμμ. ζάχαρης και να αντικαταστήσεις τα υπόλοιπα 200 γραμμ. με μέλι.
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα εξής:
– επειδή το μέλι είναι πιο γλυκό από τη ζάχαρη, καλύτερα να προσθέσεις 70-100 γραμμ. μελιού αντί για 200 γραμμ. ζάχαρης.
– το μέλι αποτελείται κατά 18% από νερό, οπότε καλό είναι να ελαττώσεις ελαφρά την ποσότητα των υπόλοιπων υγρών της συνταγής. Χρησιμοποίησε δηλαδή περίπου 20 γραμμ. λιγότερα υγρά. Αυτά μπορεί να είναι από τον καφέ, το λάδι, το γάλα ή συνδυασμό τους.
– τέλος, όταν χρησιμοποιούμε μέλι αντί ζάχαρης, ψήνουμε το κέικ σε θερμοκρασία 10-15 βαθμούς χαμηλότερη από αυτή της αρχικής συνταγής, στη συγκεκριμένη περίπτωση 155-160 βαθμοί Κελσίου.

Ελπίζω να βοήθησα!
Καλή συνέχεια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Emmeleia 30 Ιανουαρίου 2013 - 13:47

Καλημέρα! Το έκανα χθες αυτό το κέικ και πρέπει να πω ότι είναι απίστευτο!!! Μόνο για νηστίστιμο δεν μοιάζει! Συγχαρητήρια!
Το μόνο που με χάλασε είναι ότι μου διαλύεται την ώρα που το κόβω και το σερβίρω. Γιατί; Έκανα κάτι λάθος; Και κάτι ακόμα. Επειδή η ζάχαρή του μου φάνηκε υπερβολική, θα μπορούσα μια ποσότητά της να την αντικαταστήσω με κάτι άλλο; Ευχαριστώ πολύ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kate 2 Δεκεμβρίου 2012 - 14:01

Καλημέρα και καλό μήνα Έρη μου!
Καθώς διάβαζα τη συνταγή με το ψαρονέφρι (και μου άνοιξες – πάλι- την όρεξη για μαγείρεμα), με ένα scroll down, βλέπω αυτό το κείκ!!!
Αχ, πάλι μας ξεσήκωσες!!
Να χαίρεσαι τη μαμά σου!
Εκτυπώθηκε (και αυτή) η συνταγή!
Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Le Chef 30 Νοεμβρίου 2012 - 17:00

Κολασμενο! :D

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 29 Νοεμβρίου 2012 - 12:13

Και νηστισιμο να μην ηταν παλι θα το ετρωγα χα χα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
lilastaste 28 Νοεμβρίου 2012 - 21:48

και που το είδα μόνο έπαθα πλάκα!θα το σκέφτομαι το βράδυ!είμαι καινούργια στην μπλογκογειτονιά και έχω να πω ότι το μπλογκ σου είναι φανταστικό..μπράβο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
fashionable.gr 28 Νοεμβρίου 2012 - 20:25

Τι ήταν αυτό καλέ! Αμαρτία απ το θεό. Θα το δοκιμάσω. Μπράβο για την δουλειά σου. Φιλάκια πολλά και ελπίζω να τα ξαναπούμε!

Fashionable.gr
Lot’s of love!
xxx

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 27 Νοεμβρίου 2012 - 19:31

Πολύ ωραίο φαίνεται, Ερμιόνη μου!
Λαχταριστό και σοκολατένιο. Μου άρεσε το γάλα καρύδας που έβαλες, πολύ πρωτότυπο. Καταγράφεται.

Πολλά πολλά φιλάκια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Glyko Paramithenia 27 Νοεμβρίου 2012 - 13:42

Καταρχήν, να χαίρεσαι την μαμά Κατερίνα!!!
Με το γλυκό με κόλασες!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Στέλλα 7 Δεκεμβρίου 2023 - 12:28

Καλημέρα σας.Με τι θα μπορούσα να αντικαταστησω το γάλα καρύδας,καθώς σε κανένα από την οικογένεια δεν αρέσει? Ευχαριστώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 22 Δεκεμβρίου 2023 - 09:12

Καλημέρα!
Ενδεχομένως να μπορούσατε να το αντικαταστήσετε με γάλα αμυγδάλου, ωστόσο επειδή δεν το έχω δοκιμάσει δεν μπορώ να εγγυηθώ την επιτυχία του κέικ.
Έχετε πάντως υπόψη ότι η γεύση του γάλακτος δεν είναι αισθητή. Το συγκεκριμένο κέικ δοκιμάστηκε από πολλά άτομα στα οποία δεν αρέσει το γάλα καρύδας και κανένα δεν κατάλαβε ότι υπήρχε 🙂

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Danielle Barbe 27 Νοεμβρίου 2012 - 09:15

WOW. this looks amazing! xx

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra 26 Νοεμβρίου 2012 - 22:22

Να χαίρεσαι την μανουλίτα σου! Πόσο περήφανη θα είναι που έχει τέτοια χρυσοχέρα κόρη!
Το κέικ είναι τόσο όμορφο και κυρίως νηστίσιμο που σημειώνεται αμέσως! Και κοίτα να δεις που είχα γάλα καρύδας στο ντουλάπι μου εδώ και πόσα χρόνια (ούτε που θυμάμαι), δεν έφτιαξα ποτέ τίποτ, έληξε πριν λίγο καιρό και το πέταξα!
Καρύδα με σοκολάτα = φονικός συνδυασμός!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Foteini Thes 26 Νοεμβρίου 2012 - 21:43

Καταπληκτική η νηστίσιμη γλυκειά πρόταση!Ένα υγρό,σοκολατένιο κέϊκ με πλούσια γεύση και υπέροχη εμφάνιση!
Γειά στα χέρια σου Ερμιόνη μου!Λαρεύω αυτού του είδους τα γλυκά με τη νωπή υφή,τη σφικτή σύσταση!Ποιός είπε ότι η νηστεία στερείται γεύσης?
Χρόνια πολλά και χαρούμενα στη μανούλα σου!Να χαίρεται την άξια κορούλα της και τα εγγόνια της!!!
Φιλιά πολλά,πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Christina D 26 Νοεμβρίου 2012 - 21:29

Είχα καιρό να μπω και βλέπω τόσες συνταγές!! wow!! Το κέικ πρέπει να είναι τέλειο!!!! Τώρα θα ψάχνω για γλυκό στο σπίτι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 26 Νοεμβρίου 2012 - 21:28

Να χαίρεσαι τη μητέρα σου να είστε γερές και οι δύο και να απολαμβάνετε όσες πιο πολλές στιγμές μπορείτε μαζι,όσο για το κέικ σου τι να πω?
Εχω μείνει άφωνη το κοιταω και το ξανακοιτάω ,τέλειο!!!!!! αν μπορέι να το περιγράψει μια λέξη.Καλή εβδομάδα.Φιλάκια πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marί 26 Νοεμβρίου 2012 - 21:20

Πολύ απολαυστικό και μόνο που το βλέπεις, πόσο μάλλον να το τρώς!! γεια στα χέρια σου και να χαίρεσαι την μαμά!!
Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 26 Νοεμβρίου 2012 - 20:15

Πολύχρονη η μαμά σου Ερμιόνη μου, να την χαίρεσαι.
Άλλο που δεν θέλεις εσύ να σε βάζει σε σκέψη η μαμά κάθε χρόνο για το γλυκό της..χιχι
Μόνο νηστίσιμο δεν είναι το κέικ αυτό. Και μόνο που το βλέπεις κολάζεσαι.

Δεν ξέρω αν είδες το σχόλιο μου για το κεικ με το ξυνόγαλα – το οποίο ήταν φανταστικό & το τσακίσαμε – υποψιάζομαι πως και αυτό θα είναι το ίδιο νόστιμο.

Οι φωτογραφίες σου εξαιρετικές σε λήψεις, φόντο, φως.
Μπράβο Ερμιόνη :)

Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελικη Ν 26 Νοεμβρίου 2012 - 19:55

Να την χαίρεσαι την μανούλα σου, Ερμιόνη μου!
Τι κέικ είναι αυτό? Θα αρχίσω να νηστεύω!!!!!
(Τι περιγραφή! Τι φωτογραφίες! Αναστατώθηκα η εγκρατής!:)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 26 Νοεμβρίου 2012 - 19:44

Καταρχήν χρόνια πολλά για τη μανούλα σου που γιόρταζε! Έπειτα τι να πω εγώ που να μην έχει ειπωθεί ήδη! Το κέικ σου είναι θεικό και είμαι σίγουρη ότι θα είχε τεράστια επιτυχία!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 26 Νοεμβρίου 2012 - 18:38

Πολύχρονη η μαμα Κατερίνα, να είναι καλά, να της φτιάχνεις κάθε χρόνο γλυκάκι, ειδικά αφιερωμένο για εκείνην!! Απολαυστικό το κέικ, αν και νηστίσιμο, είναι η αποθέωση της σοκολάτας!!! Και του χρονου!!
Καλό βράδυ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 26 Νοεμβρίου 2012 - 18:12

Χρόνια πολλά γιά τήν μητέρα σου Ερμιόνη μου!Μού αρέση πολύ αυτή η συνταγή τού κέικ!Χωρίς αυγά,καί έχοντας προσθέση τό γάλα καρύδας σίγουρα η γεύση του θά είναι τέλεια!!Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
thegreenmixer.com 26 Νοεμβρίου 2012 - 17:56

Να χαίρεσαι την μαμά σου!!! Εγώ παρότι δεν νηστέυω, μπορώ να κεραστώ γλυκάκι? Τέλειο κέικ (για όλες τις χρήσεις και παντός καιρού) και να πω και εγώ οτι ξελιγώθηκα με τις φωτογραφίες (περιμένω και τις καριόκες, τις οποίες έχω σταμπάρει να φτιάξω και εγώ).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 26 Νοεμβρίου 2012 - 17:38

Κοίτα και που με περιορισμούς κάνεις θαύματα! Οι προκλήσεις σου κάνουν καλό,ε;
Φαίνεται λαχταριστό για νηστίσιμο!
Να χαίρεσαι τη μαμάκα σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lila Xagorari 26 Νοεμβρίου 2012 - 17:17

1) Να χαίρεσαι τη μανούλα
2) δεν νηστεύω
3) με έχεις τρλλάνει με το κέικ
4) υπέροχες φωτό…………………………θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά θέλω να κάνω κι άλλες επισκέψεις!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Magda 26 Νοεμβρίου 2012 - 16:27

Na xairesai tin manoula soy Ermioni. Xronia tis polla! I tourta sou peritto na pw pws fainetai ekpliktiki! Otidipote sokolatenio me trelainei, to ksereis. Filia!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Vita 26 Νοεμβρίου 2012 - 15:51

Χρόνια Πολλά στη μαμά σου. Να τη χαίρεσαι και να σε χαίρεται κι αυτή. Δεν δείχνει να υστερεί πουθενά από τα “κανονικά” κέικ σοκολάτας! Για την ακρίβεια δείχνει πιο λαχταριστό από πολλά απ’ αυτά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 26 Νοεμβρίου 2012 - 15:43

Θα ήθελα να σχολιάσω, αλλά μου τρέχουν τα σάλια και δεν μπορώ να πω πολλά… Τι κόλαση είναι αυτή! Σιγά μη πιστέψει κανείς βλέποντας το ότι είναι νηστίσιμο… Τυχερή η μανούλα σου! Να τη χαίρεσαι!
Πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 26 Νοεμβρίου 2012 - 15:28

ΚΟΛΑΣΗ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 26 Νοεμβρίου 2012 - 15:26

Να την χαίρεσαι την μανούλα- Κατερίνα Ερμιονάκι μου, και να χαίρεται κι αυτή την χρυσοχέρα κορούλα που την φροντίζει τόσο “γλυκά”!!
Ενα υπέροχο πλούσιο κέικ της έφτιαξες, που με κάνει να θέλω να …. ξεκινήσω την νηστεία αμέσως;-)
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
wonderfoodland 26 Νοεμβρίου 2012 - 15:05

Ακατάσχετη σιαλόρροια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Conna 26 Νοεμβρίου 2012 - 15:01

Να χαίρεσαι τη μανούλα Ερμιόνη μου.

Οσο για το κέικ σου .. σοκολατένιο ΚΑΙ νηστίστιμο .. τι άλλο θέλουμε ?

Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 26 Νοεμβρίου 2012 - 14:59

Εσύ δεν παίζεσαι. Τι νηστεία και τι παραμέτρους μου λες? Εσύ Ερμιόνη μου και άγιο κολάζεις με τα σοκολατένια σου γλυκά. Θα παρακαλάνε όλοι να έχουν τέτοιες γεύσεις σε περίοδο νηστείας.

Να τη χαίρεσαι τη μαμάκα που είμαι σίγουρη ότι θα καμαρώνει για την χρυσοχέρα κόρη της!!

Η φωτογράφιση απλά άπαιχτη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mm_skg 26 Νοεμβρίου 2012 - 14:35

Δεν νομιζω να υπηρξε κανεις που να μην ζητησε δευτερο κομματι?
Να την χαιρεσαι την μανουλα σου, και μπραβο που εγινε η αφορμη γι’αυτην την υπεροχη δημιουργια!
Καλη εβδομαδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Angelique 26 Νοεμβρίου 2012 - 14:31

Να τη χαίρεσαι τη μητερούλα!!!
Αν και σου βαλε δύσκολα εσύ πάλι τα κατάφερες!!
Σίγουρα δεν θα έμεινε ψιχουλάκι!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Villy @ For the love of Feeding 26 Νοεμβρίου 2012 - 14:07

Απίθανο!! Και η δική μου μαμά είναι Κατερίνα, αλλά εγώ δεν είμαι στην Ελλάδα να της φτιάξω γλυκό.. Τρέλα φαίνεται η υφή του, κάτι σε brownie φέρνει! Να τις χαιρόμαστε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Royal Coconut 26 Νοεμβρίου 2012 - 13:36

Μόλις τύπωσα από της βαγγελιώς την νηστίσιμη πορτοκαλοπιτα και χαιρόμουν που βρήκα κάτι νηστίσιμο για το τραπέζι της κυριακής. Εσύ τώρα δηλαδή γιατί το κανεις αυτό και με αναγκάζεις να κάνω και ΑΥΤΟ?????? καθόλου καλή δεν είσαι μανούλα γλυκιά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα 26 Νοεμβρίου 2012 - 13:05

Να χαίρεσαι τη μανούλα σου Ερμιόνη μου!! Υπέροχο το γλυκό!! Τα σάλια μου τρέχουν!! πολλά φιλια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 26 Νοεμβρίου 2012 - 12:43

Να χαίρεσαι τη μαμά σου!!
Εύχομαι πάντα η φαντασία σου να μας χαρίζει όμορφες δημιουργίες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεωργία(keywoman) 26 Νοεμβρίου 2012 - 12:30

Θα το φτιάξω ΣΙΓΟΥΡΑ!!!Πωπω και με παγωτό αυτό θα είναι ΤΕΛΕΙΟ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
niki nikoula 26 Νοεμβρίου 2012 - 12:22

Συγχαρητήρια για την όμορφη φωτογραφία και για την ωραία συνταγή,σίγουρα θα την φτιάξω και ας μη νηστεύω!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! 26 Νοεμβρίου 2012 - 12:19

Ερμιόνη, τι θα γίνει? Το ότι δεν έχει αυγά είναι πολύ καλό αλλά είναι σοκολατένιο!!!!!! Με έστειλες Δευτεριάτικα!!!!!!! Να χαίρεσαι την μαμά σου!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ροδανθη 26 Νοεμβρίου 2012 - 12:09

Ερμιόνη μου πολύ μου άρεσε ο διάλογος που είχαν τα υλικά σου.Να χαίρεσαι την μαμά σου να σας καμαρώνει όπως επιθυμεί.Καλά όσο για το κέικ δεν έχω λόγια απλά τέλειο θα το φτιάξω για το καφεδάκι με τις φίλες μου(καλά θα τις στείλω αδιάβαστες χαχαχα!!!!).
Φιλιά πολλά!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 26 Νοεμβρίου 2012 - 11:56

A, δεν το πιστεύω! Μαμά Κατερίνα έχω κι εγώ! Να τις χαιρόμαστε λοιπόν! :)
Το κέικ παίζει να είναι το πιο σοκολατένιο νηστίσιμο από όσα έχω δει, ωραία θα είναι και η προσθήκη της καρύδας!
Πάντως μου αρέσουν αυτές οι γλυκές φωνές που ακούς Ερμιόνη, χε χε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
me (maria) 26 Νοεμβρίου 2012 - 11:46

Υπέροχο!!
Και το ότι δεν έχει αβγά το κάνει δυο φορές υπέροχο!
Χρόνια πολλά στη μανούλα σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 26 Νοεμβρίου 2012 - 11:43

χα χα χα
Τι πρόλογος κι αυτός!
Να την χαίρεσαι την μαμά σου! Μάνα είναι μόνο μία!
Να είσαι σίγουρη ότι το κέικ θα δοκιμαστεί.
Φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parents Land Gr 26 Νοεμβρίου 2012 - 11:42

Μας εστειλες τωρα!!!Και ειπα φετος στη νηστεια μηπως χασω κανενα γραμμαριο… Μπα θα παρω και απο πανω!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 26 Νοεμβρίου 2012 - 11:23

Χρόνια πολλά να χαίρεσαι τη μανούλα σου εύχομαι ολόψυχα ότι καλύτερο!!!Ερμιόνη μου λυπήσου μας!!!!Μα τι τέλειο κεικ είναι αυτό;Και νηστίσημο;θα το κάνω σίγουρα οι μισοί της οικογενείας νηστεύουν!!!
Φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 26 Νοεμβρίου 2012 - 11:10

Να την χαίρεσαι την μητέρα σου Ερμιόνη μας (συνονόματη ήταν και η δικιά μου)!!!
Η νηστία …νηστία!
Αλλά η αμαρτία… αμαρτία, καλή μου με την αγαπημένη μας σοκολάτα.
Μπράβο και εύγε :-))

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
My Lovable Baby (by Daeira mommy) 26 Νοεμβρίου 2012 - 11:05

ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΟΥ!!! (είδες τι μου έκανες; Ξέχασα να σου ευχηθώ!)

Καλημέρα :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
My Lovable Baby (by Daeira mommy) 26 Νοεμβρίου 2012 - 11:04

Ερμιόνη, θα μας τρελάνεις πρωί-πρωί!!! Τι λαχταριστό κέικ είναι αυτό;;;;;!!!!! Δε μας φτάνει η φωτογραφία που από μόνη της είναι 1000 λέξεις (oops, ‘μπουκιές’ ήθελα να πω), έχουμε και τις ξελιγωτικές περιγραφές σου “το σοκολατένιο του άρωμα είναι τόσο προκλητικά διάχυτο που γαργαλά τη μύτη μας, η γεύση του τόσο πλούσια που παρακαλάμε να μην τελειώσει ούτε αυτή η κουταλιά, η υφή του τόσο συμπαγής και παράλληλα υγρή που θυμίζει σοκολατόπιτα…”. ΕΠΑΘΑ ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑ!!! ΘΕΛΩ ΓΛΥΚΟ ΤΩΡΑ!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 26 Νοεμβρίου 2012 - 11:00

Με πέθανες Ερμιόνη μου… τελείωσα νομίζω ότι αντί για μεσημεριανό θα φτιάξω το κέικ σου να φάμε!!!!
Χρόνια πολλά, να χαίρεσαι τη μανούλα σου, και του χρόνου!!!!
Εξαίρετο το κέικ…η απόλυτη σοκοαπόλαυση!!!
Καλή σου μέρα, καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!!! -:))

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα