2μήλο μεγάλοκαθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
50γρ.βούτυρο
75γρ.ζάχαρη καστανή
1κ.γ.κανέλα
1σφηνάκικονιάκ
Εκτέλεση
Για τη βάση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε επεξεργαστή τροφίμων και τα αδειάζουμε σε μπολ.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνουμε το βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Για την κρέμα:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, την ξινή κρέμα, τη βανίλια και την κανέλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε μπολ την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε λίγο με το σύρμα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνουμε το βούτυρο στο μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις.
Σκορπίζουμε λίγη από τη γέμιση στη φόρμα Meringa και από πάνω απλώνουμε λίγη κρέμα. Σκορπίζουμε και πάλι λίγη από τη γέμιση και απλώνουμε ξανά από πάνω λίγη κρέμα.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη γέμιση και την κρέμα.
Τοποθετούμε το cheesecake στο κατώτερο 1/3 του φούρνου και το ψήνουμε για 50'. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε με προσοχή το μπισκοτένιο μίγμα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10' ακόμα. Κατόπιν σβήνουμε το φούρνο, ανοίγουμε λίγο την πόρτα του και αφήνουμε το cheesecake μέσα στο φούρνο για 30'.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Το βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες (ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ).
Για τα καραμελωμένα μήλα:
Λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Προσθέτουμε τα μήλα και τα πασπαλίζουμε με την κανέλα. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 10'.
Ρίχνουμε το κονιάκ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία για 10' ακόμα.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και περιμένουμε λίγη ώρα να πέσει η θερμοκρασία των μήλων.
Ξεφορμάρουμε το cheesecake σε πιατέλα και το σερβίρουμε με τα καραμελωμένα μήλα.