Τράιφλ με κρέμα και μπισκότα

Το τράιφλ με κρέμα και μπισκότα είναι ένα απίθανο γλυκό, ιδανικό για να το μοιραστούμε με φίλους! Αποτελείται από αλλεπάλληλες στρώσεις από βελούδινη κρέμα, σοκολατένια μπισκότα και σάλτσα σοκολάτα. Επιπρόσθετα, δεν μας απασχολεί καθόλου η εμφάνιση του γλυκού, αφού το σερβίρουμε με ένα μεγάλο κουτάλι.

Τράιφλ με κρέμα και μπισκότα

Όταν ήμουν πιο μικρή, η μαμά μου συνήθιζε να μας φτιάχνει μια ωραιότατη κρέμα με γάλα, ζάχαρη και κορν φλάουρ, που μοσχοβολούσε λεμόνι. Πριν τη σερβίρει σε ατομικά μπολάκια, έβαζε στο καθένα 3-4 σπασμένα μπισκότα μιράντα. Την πασπάλιζε με λίγη κανέλα και αυτό ήταν! Η μαγεία της απλότητας. Αγαπημένη κρέμα. Με το δάχτυλο σκούπιζα τα υπολείμματα της κατσαρόλας και ας καιγόμουν. Ήμουν ανυπόμονη, δεν μπορούσα να περιμένω να κρυώσει!

Στις Γλυκές Ιστορίες του μήνα υπάρχει μια συνταγή για τράιφλ με κρέμα και μπισκότα. Και σάλτσα σοκολάτα. Παρατήρησα ότι η κρέμα μοιάζει αρκετά με αυτή που έφτιαχνε η μαμά. Ξύπνησαν οι αναμνήσεις και νοστάλγησα την υπέροχη μυρωδιά.

Χωρίς να το καλοσκεφτώ, άνοιξα τα ντουλάπια της κουζίνας και έβγαλα τα απαραίτητα: κατσαρόλα, ταψί, σύρμα και λοιπά. Έχει λίγη δουλίτσα αυτό το τράιφλ. Και είναι κάμποσα τα σκεύη που πρέπει να πλυθούν. Υπάρχει και μια τρίωρη αναμονή που στέλνει την ανυπομονησία στα ουράνια! Νομίζω όμως ότι αυτό το τράιφλ με κρέμα και μπισκότα μας αποζημιώνει για τον όποιο κόπο.

Τράιφλ με κρέμα και μπισκότα

Η μυρωδιά της κρέμας που πήζει μέσα στην κατσαρόλα είναι αναζωογονητική. Ο συνδυασμός με τη σάλτσα σοκολάτα υπέροχος. Εδώ έχουμε αλλεπάλληλες στρώσεις από βελούδινη κρέμα, σοκολατένια μπισκότα και σάλτσα σοκολάτα. Επιπρόσθετα, δεν μας απασχολεί καθόλου η εμφάνιση του γλυκού, αφού το σερβίρουμε με ένα μεγάλο κουτάλι. Και το αφήνουμε να καταρρεύσει μέσα στο μπολ.

Αυτό το τράιφλ είναι απλά καταπληκτικό και ιδανικό για να το μοιραστούμε με φίλους. Εμείς αυτό κάναμε, ελπίζω κι εσείς!

Εάν σας αρέσουν τα ανεπιτήδευτα γλυκά με στρώσεις, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις:

Τράιφλ με κρέμα και μπισκότα

Τράιφλ με κρέμα και μπισκότα

Eτοιμασία: 1 hour
Αναμονή: 3 hours
Συνολικά: 4 hours
Γεύμα: επιδόρπιο
Κουζίνα: ελληνική
Λέξη-κλειδί: τράιφλ, τράιφλ με κρέμα
Μερίδες: 10
Το τράιφλ με κρέμα και μπισκότα είναι ένα απίθανο γλυκό, ιδανικό για να το μοιραστούμε με φίλους! Αποτελείται από αλλεπάλληλες στρώσεις από βελούδινη κρέμα, σοκολατένια μπισκότα και σάλτσα σοκολάτα. Επιπρόσθετα, δεν μας απασχολεί καθόλου η εμφάνιση του γλυκού, αφού το σερβίρουμε με ένα μεγάλο κουτάλι.

Υλικά

Για την κρέμα:

  • 1 lt γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι τη φλούδα
  • 50 γρ. κορν φλάουρ

Για τη σάλτσα σοκολάτα:

  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. γάλα εβαπορέ

Για το τράιφλ:

  • 300 γρ. μπισκότα σοκολάτα
  • 100 ml γάλα φρέσκο

Εκτέλεση
 

Για την κρέμα:

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα 900 ml γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Βάζουμε 100 ml γάλα σε μπολ και διαλύουμε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ.
  • Λίγο πριν βράσει το μίγμα της κατσαρόλας, ρίχνουμε μέσα το μίγμα του κορν φλάουρ.
  • Ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα, μέχρι να πήξει το μίγμα και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία, αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και αδειάζουμε το περιεχόμενό της σε ένα πλατύ και ρηχό σκεύος, ούτως ώστε να κρυώσει. Σκεπάζουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη για να μην σχηματιστεί κρούστα και την αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει καλά.

Για τη σάλτσα σοκολάτα:

  • Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή θερμοκρασία βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με το γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενωθούν τα δύο υλικά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

Για το τράιφλ:

  • Σε μεγάλο μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σοκολάτα και τα βρέχουμε με τα 100 ml γάλα, ίσα-ίσα να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Μόλις κρυώσει η κρέμα, τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και την ανακατεύουμε καλά με σύρμα, να γίνει λεία και μαλακή.
  • Σε μεγάλο μπολ -κατά προτίμηση γυάλινο- ρίχνουμε πρώτα το 1/3 των μπισκότων. Από πάνω απλώνουμε το 1/3 της κρέμας και στη συνέχεια ρίχνουμε το 1/3 της σάλτσας σοκολάτας.
  • Επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία για ακόμα 2 φορές.
  • Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες και ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ. Σερβίρεται με κουτάλι.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




8 ΣΧΟΛΙΑ

Maria 21 Φεβρουαρίου 2015 - 03:31

Loipon, exw valei ayti ti syntagi sto mati edw k toul ena xrono…(kathe mera aneleipws xazeyw tis syntages sou gia gluka).Olo kati mou eleipei variomoun giati m fainotan ligo mpelalidiko. simera to apofasisa! Pira oti yliko mou eleipe k ksekinisa…Kai katalava pws itan paneykolo. Exw ta tria meri tou glukou k ksekinaw ti synarmologisi. To vlepw de mou gemizei to mati. telos pantwn lew tha doume kai to vazw sto psygeio. Treis to ksimerwma gyrname me t antra m apo eksw. De vazeis mou leei ligo apo ekeino to gluko? To vgazw loipon apo t psygeio lew a wraio fainetai telika. Vazw se ena mpolaki k trww mia koutalia kai menw… apisteyto!Tralathikame kai oi dyo. Lew bainw epitopou na afisw sxolio! Ma pragmatika oti syntagi exw dokimasei apo sena apla yperoxi!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 21 Φεβρουαρίου 2015 - 11:03

Καλημέρα!
Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε το γλυκό και ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Να περάσετε ένα όμορφο τριήμερο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
"ζαχαρούλα.." 2 Οκτωβρίου 2011 - 06:48

που μένεις είπαμε να έρθω μία επισκεψούλα αστραπή?????

καταπληκτικό!!!!!!!!!!!!!!

καλημέρα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μάνια 1 Οκτωβρίου 2011 - 20:52

Και εμένα μου άνοιξες την όρεξη!! Καλό σου μήνα!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 1 Οκτωβρίου 2011 - 14:17

Πολύ καλό Ερμιόνη.
Θα αρέσει και στα παιδιά. Είναι και δροσερό..
Μπράβο για την συνταγή :))

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
manousina 30 Σεπτεμβρίου 2011 - 16:33

Θα με σηκώσεις από τον καναπέ τώρα!!!!!
Λαχταριστό!!!
Καλό ΣΚ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
princess 30 Σεπτεμβρίου 2011 - 16:19

Όχι ότι μου άνοιξες την όρεξη τώρα! Τι νόστιμο γλυκάκι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 30 Σεπτεμβρίου 2011 - 14:14

Μα τι λαχταριστό που φαίνεται!
Ενα σωρό αγαπημένες γεύσεις σε ένα γλυκάκι!
Καλό Σαββατοκυριακο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα