Τα απόλυτα νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι

Τα μπισκότα με ταχίνι είναι τραγανά εξωτερικά και πολύ αφράτα εσωτερικά. Έχουν δροσερό άρωμα πορτοκαλιού και ντελικάτη γεύση αμυγδάλου!

μπισκότα με ταχίνι

Πώς προέκυψαν τα μπισκότα με ταχίνι

 Τη Μεγάλη Εβδομάδα η μητέρα μου συνήθιζε να αγοράζει νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι από το φούρνο της γειτονιάς. Όμορφα και στενόμακρα, με λιγάκι έντονη την επίγευση του ταχινιού, τα τρώγαμε πολύ ευχάριστα και ήταν ιδανικά για τις μέρες που νηστεύαμε ακόμα και το λάδι. Πάντα είχα την απορία σχετικά με το πώς ακριβώς φτιάχνονται, αλλά δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία αναζήτησης κάποιας σχετικής συνταγής.

Βλέποντας αυτά τα νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι στο τεύχος Μαρτίου των Γλυκών Ιστοριών, ένιωσα να κατακλύζομαι από ανυπομονησία και ενθουσιασμό. Να που έφτασε η ώρα να φτιάξω τα απόλυτα νηστίσιμα μπισκότα. Αυγό, βούτυρο, γάλα, ελαιόλαδο μείνετε παρακαλώ στις θέσεις σας. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής εδώ είναι το ταχίνι.

Δεν σας κρύβω ότι είχα μια αμφιβολία για το αν τα μπισκότα θα είναι νόστιμα, οπότε καλού κακού έφτιαξα και ένα μυρωδάτο άλειμμα με μέλι, αμύγδαλο και πορτοκάλι για να τα συνοδεύσουμε.

μπισκότα με ταχίνι

Η ώρα της δοκιμής

Τα μπισκότα ετοιμάστηκαν, ψήθηκαν, ροδοκοκκίνισαν και έφτασε η στιγμή της δοκιμής τους. Είμαι στην κουζίνα και κρατώ ένα μπισκότο στο χέρι μου. Ξαφνικά νιώθω ένα χεράκι να τραβάει το μπατζάκι του παντελονιού μου. Χαμηλώνω το κεφάλι και βλέπω τη μικρούλα να χαμογελάει με ματάκια ολάνοιχτα. «Τι θέλεις βρε;» τη ρωτάω. Η απάντησή της είναι μονολεκτική και κατατοπιστική: «μαμ»!

Την παίρνω αγκαλιά και της δίνω μπισκοτάκι να δαγκώσει. Με το που νιώθει τη γεύση του, με κοιτάει όλο χαρά και χτυπάει τα ποδαράκια της πάνω μου, κάνοντας παράλληλα “μμμ”!

Δοκιμάζω κι εγώ μετά από τέτοιο κίνητρο.
Τα μπισκότα με ταχίνι είναι τραγανά εξωτερικά και πολύ αφράτα εσωτερικά. Ωραία αρώματα και πλούσια γεύση. Χορταστικά, καλοσχηματισμένα και ευχάριστα.

Θέλετε κι άλλες νηστίσιμες προτάσεις;

Ρίξτε μια ματιά εδώ και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το απόλυτα νηστίσιμο κέικ!

 

Μπισκότα με ταχίνι

Eτοιμασία: 25 minutes
Μαγείρεμα: 25 minutes
Γεύμα: σνακ
Κουζίνα: ελληνική
Λέξη-κλειδί: μπισκότα με ταχίνι
Μερίδες: 22
Τα μπισκότα με ταχίνι είναι τραγανά εξωτερικά και πολύ αφράτα εσωτερικά. Έχουν δροσερό άρωμα πορτοκαλιού και ντελικάτη γεύση αμυγδάλου!

Υλικά

  • 225 γρ. ταχίνι
  • 135 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 125 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιών
  • 10 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 15 γρ. κονιάκ
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. αμύγδαλα λευκά ψιλοτριμμένα στο μούλτι σε σκόνη
  • 2 κ.γ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για το άλειμμα με αμύγδαλο:

  • 100 γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 180 γρ. μέλι
  • 30 γρ. λικέρ μαστίχα
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
  • Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα ανακατεύουμε το ταχίνι με τη ζάχαρη, το χυμό και το κονιάκ για 5' περίπου. Προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα, την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι, μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Την πλάθουμε σε μπαλίτσες με μέγεθος περίπου καρυδιού, τις οποίες τοποθετούμε στα ταψιά.
  • Τις πιέζουμε με το κάτω μέρος ενός ποτηριού ώστε να γίνουν επίπεδες. Ψήνουμε τα μπισκότα για 25' περίπου, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Για το άλειμμα με αμύγδαλο:

  • Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αλέθουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν σαν πολτός.
  • Αδειάζουμε το άλειμμα σε βάζο και το διατηρούμε εντός ή εκτός ψυγείου.  

Σημειώσεις

Συνταγή από το περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 19, Μάρτιος 2012
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




32 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΤΕΛΛΑ ΝΤΑΙΚΟΥ 7 Μαρτίου 2017 - 14:59

Για κάποιο λόγο μου θύμισες αυτή τη σκηνή της τελικής δοκιμής!!!

https://www.youtube.com/watch?v=kuyUKdJccgM

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 12 Απριλίου 2013 - 14:26

Καλησπέρα!
Χαίρομαι που σου άρεσαν τα μπισκότα! Κανονικά πρέπει να είναι εσωτερικά μαλακά και κάπως τραγανό το περίβλημα τους.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσεις κάτι άλλο. Δοκίμασε αν θέλεις να τα ψήσεις λιγότερο χρόνο, πχ. 20′. Καθώς ο κάθε φούρνος συμπεριφέρεται διαφορετικά ακόμα και στην ίδια θερμοκρασία, είναι πιθανόν να ψήθηκαν παραπάνω από όσο έπρεπε.
Ελπίζω να βοήθησα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Bookmommy 12 Απριλίου 2013 - 10:20

Έφτιαξα τα μπισκοτάκια χθες το βράδυ. Βγήκαν πεντανόστιμα. Μια μόνο ερώτηση/κριτική: είναι μαλακά τα μπισκοτάκια ή αρκετά σκληρά; Η ζύμη μου βγήκε αρκετά σκληρή/στεγνή. Δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε. Μήπως έπρεπε να προσθέσω κάτι; Η ιδέα να βάλουμε κακάο σε παραλλαγή μου ακούστηκε πάντως εξαιρετική. Αναμένω να δω τι θα πούν τα παιδιά όταν τα δοκιμάσουν. Ευχαριστώ για τις υπέροχες συνταγές σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marί 5 Απριλίου 2012 - 23:07

Εξαιρετική συνταγή!!λέω να την δοκιμάσω την Μεγάλη Βδομάδα, εξάλλου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της μικρούλας σου, όχι ότι δεν έχω στην δική σου!! μην παρεξηγηθώ!!
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαζί... KaPa 5 Απριλίου 2012 - 22:05

Γλυκιά μου Ερμιόνη! Θα τα κάνω με τρέλα…Λατρεύω το ταχίνι, και θα νηστέψω κι είναι ευκαιρία για να ξεπατικώσω συνταγές.Αυτή μου αρέσει πολυ άσε που οι εικόνες σου τα δείχνουν υπέροχα…μα τι φωτογραφίες είναι αυτές!! Σε ευχαριστώ για τα ζεστά σου λόγια καλή μου ευχές πολλές για μια υπέροχη Μεγάλη Εβδομάδα και φιλιά ζουμερά στη μικρή δοκιμάστρια κουλουριών!!Τυχερούλες…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Angelique 5 Απριλίου 2012 - 21:51

Μπισκοτάκια θρεπτικά και λαχταριστά!!Μιαμ..Μιαμ..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 5 Απριλίου 2012 - 18:46

Πολύ ωραία συνταγή Ερμιόνη και το άλλειμμα με την δικιά σου παραλλαγή μου αρέσει περισσότερο!Όταν εγώ πάντως τα πατούσα με τον πάτο ενός ποτηριού,μου κολλούσαν οπότε ”έντυσα” με μεμβράνη τον πάτο και κανένα πρόβλημμα.Στο είπα έτσι απλά να το ξέρεις για ευκολία…Όλγα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 5 Απριλίου 2012 - 15:54

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!
Ειδικότερα:

Αγγελικούλα μου, τώρα που μεγαλώνει η μικρή είναι απλά απίστευτη! Πραγματικά, όποτε μας βλέπει να κρατάμε κάτι φαγώσιμο έρχεται τρεκλίζοντας προς το μέρος μας φωνάζοντας μαμ!!

Έφη μου, ωραία ιδέα και το καρυδάκι, νομίζω ότι θα του πηγαίνει πολύ! Όσο για το ταχίνι ολικής άλεσης, απλά για ακόμα μια φορά θα πω: μα που τα βρίσκεις όλα αυτά;;

Πηνελόπη μου, νομίζω ότι θα τα εκτιμήσεις ιδιαίτερα αυτά τα μπισκοτάκια! Κάνε όμως και κανένα δικό σου αυτοσχεδιασμό ε;

Ελενάκι η γεύση του ταχινιού είναι απόλυτα ισορροπημένη με αυτή του αμυγδάλου, οπότε νομίζω ότι τρώγονται πολύ ευχάριστα!

Έλενα το ζουζουνάκι πλέον δοκιμάζει τα πάντα κι εμείς χαιρόμαστε απίστευτα!! Με αυτά τα μπισκοτάκια όμως ένας ενθουσιασμός απερίγραπτος!!
Το άλειμμα έκανε κλικ και στη μάνα, οπότε μου πήρε όλο το βαζάκι!! :)

Ξανθή μου, αν βάλεις αγγελία σου υπόσχομαι πως θα είμαι η πρώτη που θα στείλω υλικό για δοκιμή!

Έρη μου, τα παιδάκια είναι οι πιο αξιόπιστοι και οι πιο δύσκολοι κριτές! Μέχρι τώρα είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανιψούλα μου, τώρα που μεγαλώνει η μικρή μου θα την κάνω επίσημη δοκιμαστή!

Βέρα μου έτσι ακριβώς!!

Φραουλίτσα μου, είναι όντως πολύ θρεπτικά αυτά τα μπισκοτάκια και πολύ χορταστικά!! Με τις Γλυκές Ιστορίες έχουμε πάθει και λα λα και παράκρουση και απ’ όλα! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!

Χρυσαυγούλα μου με τον καλό σου λόγο!! Είδες αυτό που σου έλεγα για την επιφάνεια;; Σπεύσε λοιπόν!!

Μάριον η αλήθεια είναι πως το ταχίνι τώρα τελευταία άρχισα να το εκτιμώ όπως του αξίζει! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Leviathan 5 Απριλίου 2012 - 15:27

Και μόνο που τα γράφεις έτσι μας ανοιξες την όρεξη :) πολλα φιλια :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΥΓΕΝΙΑ 5 Απριλίου 2012 - 14:53

Καιρό έχω να φτιάξω κουλούρια! Ηρθε η ώρα τους!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
donkey and the carrot 5 Απριλίου 2012 - 11:37

Με έψησες να τα δοκιμάσω και είπα φέτος να μην φτιάξω τίποτα!(διαιτά λεμε..)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Στέλλα Μαρκοπούλου 5 Απριλίου 2012 - 08:34

Μπράβο σου Ερμιόνη.
Τα μπισκοτάκια σου εξαιρετικά.
Φιλιά στη μπουμπού σου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 4 Απριλίου 2012 - 22:51

Ερμιόνη μου τα έχει κάνει τέλεια.
Το ταχίνι είναι πολύ καλό να το τρώμε. Εγω΄είχα πάρει κάτι έτοιμα με ταχίνι και μου άρεσαν.
Αλλά σαν τα δικά σου δεν ήταν.
Πολύ ωραία παρουσίαση για άλλη μια φορά.

Φιλιά :))

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
para-kelsoscooks 4 Απριλίου 2012 - 22:02

Η περιγραφή σου και μόνο, μας προδιαθέτει για το γευστικό αποτέλεσμα!!!!Καλό βράδυ και φιλιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 4 Απριλίου 2012 - 20:57

Τι καλή συνταγή!
Τι ωραία μπισκότα!
Τι όμορφη επιφάνεια φωτογράφισης!
Τι τέλεια κόκκινη κούπα!
Τι φοβερές φωτογραφίες!
Τι ωραίες μυρωδιές !

Όοοοοοολα τέλεια!
Η συνταγή σου πολυ εύκολη και τρομερά μυρωδάτη. Έχω κι εγώ το συγκεκριμένο τεύχος και δεν έδωσα σημασία σε αυτά τα μπισκότα. Τώρα που τα είδα από σένα τα λαχτάρισα.

Μπράβο Ερμιόνη που τα έφτιαξες.
Θα τα επιχειρήσω…

Φιλιά πολλά!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Pansofix 4 Απριλίου 2012 - 19:58

Πρέπει να είναι τέλεια…το λατρεύω το ταχίνι…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tina 4 Απριλίου 2012 - 19:25

The almond as well as tahini no doubt are the true stars of these cookies-lovely flavor blend. Also, I like the size of these too, they have a decent height to them. Now you have me wanting to get some tahini just for these. Great post, enjoy the day!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 4 Απριλίου 2012 - 16:11

Ερμιόνη μου,
πολύ γλυκιά ανάρτηση και πολύ παραστατική.Να είστε καλά εσύ και και το ζουζούνι σου!
Τα μπισκότα σου δείχνουν πολύ νόστιμα κι ιδανικά για τη νηστεία
Φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
L. 4 Απριλίου 2012 - 16:41

Απαπαπαπα τι ωραία που φαίνονται, σαν αμυγδαλωτά! ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα τα φτιάξω και μάλιστα εντός των ημερών. Άσε που είναι και θρεπτικά με το ταχίνι και το λατρεύω!
Λοιπόν με τις Γλυκές Ιστορίες έχουμε πάθει όλοι τραλαλά ε; χεχεχε Αύριο βγαίνει το νέο τεύχος και ανυπομονώ! Φαντάσου κόλλημα!
Κοριτσάκι μου γλυκό σ’ευχαριστώ πάρα πολύ πολύ πολύ για τις ευχές σου! Κι εσύ να χαίρεσαι την οικογένειά σου!
Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Peter M 4 Απριλίου 2012 - 16:35

As einai nistissima…ta mbiskota einai tosa omorfa tha ta eithela gia olo to xpono.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 4 Απριλίου 2012 - 16:23

Αφού αρέσανε και στο Φιφίνι..θα είναι νοστιμότατα! Ξέρεις, τα παιδιά κρίνουν πιο αυστηρά από εμάς..Τώρα που μεγαλώνει να την κάνεις δοκιμαστή, αμέ!
Σας φιλώ*

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Evi 30 Μαρτίου 2022 - 16:21

Καλησπέρα σας, ευχαριστούμε πολύ για τις όμορφες συνταγές σας!!!!
Έχω μια απορία , στα μπισκότα με ταχίνι το αλλειμα που το χρησιμοποιούμε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 30 Μαρτίου 2022 - 17:41

Καλησπέρα και από εμένα :)
Το άλειμμα στην πραγματικότητα συνοδεύει απλώς τα μπισκότα. Εάν θέλετε δηλαδή αλείφετε με αυτό τα μπισκότα. Ή ακόμα καλύτερα, το τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά και κατόπιν αλείφετε τα μισά μπισκότα με αυτό και καλύπτετε με τα άλλα μισά, δημιουργώντας έτσι μπισκοτάκια-σάντουιτς!

Εάν χρειάζεστε κάποια άλλη διευκρίνιση μου λέτε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 4 Απριλίου 2012 - 16:16

Ηρθα! Αχ μωρε ποσο θα ηθελα να ημουν απο καμια γωνιά να δω το μπουμπουκάκι σου να λαχταράει μπισκοτάκι! Ερμιόνη μου και για μένα πλέον ο κριτής του φαγητού είναι ο γιος μου.. Οσο διευρύνεται η γευστική τους παλέτα οι δοκιμές γίνονται όλο και περισσότερο απολαυστικές!
Εννοείται ότι θα το πάρω το μπισκοτάκι μου! φιλάκια πολλά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 4 Απριλίου 2012 - 15:03

Λοιπόν έχω μετανοιώσει που δεν έβαλα αγγελία ότι δέχομαι προσφορές μπισκότων και κουλουριών από ένα από την κάθε μια σας.
Θα είχα για αρκετές μέρες και θα έκανα και κριτική δοκιμής.
Καλό απόγευμα!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Koueen 4 Απριλίου 2012 - 14:58

Μας κόλασες πάλι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 4 Απριλίου 2012 - 12:21

Δοκίμασε και το ζουζουνάκι σου τα λαχταριστά μπισκοτάκια σου?
Ε μα τότε είναι δοκιμασμένα και εγκεκριμμένα, ποιοι είμαστε εμείς να τα αμφισβητήσουμε??
Πραγματικά φαίνονται υπέροχα Ερμιόνη μου και το μυρωδάτο άλλειμα μου έκανε μεγάλο κλικ!
Από τις πιο νόστιμες γλυκές ιδέες για την επόμενη εβδομάδα, που είναι η μόνη βδομάδα που αποφασίζουμε να νηστέψουμε κι εμείς!
Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
eleni 4 Απριλίου 2012 - 11:24

Την έχω δει κι εγώ αυτήν την συνταγή, αλλά την προσπέρασα καθώς περιέχει ” ταχίνι ” που δεν το πολύ αγαπώ.. φαίνονται όμως φοβερά!!!
Πολλά φιλιά Ερμιόνη μου!!!
( οι φωτογραφίες σου, απίθανες )

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 4 Απριλίου 2012 - 11:02

Καλημέρες…
Την έχω “μαρκάρει” κι’ εγώ με σελιδοδείκτη από το περασμένο Σάββατο τούτη τη συνταγή Ερμιόνη μου, όταν τελικά κατάφερα να βρω το τεύχος.
Φαινόντουσαν πανέμορφα πραγματικά μα εσύ τους έδωσες ακόμη περισσότερη χλιδή με την άψογη φωτογράφισή σου.

Μόλις τελειώσουν τα λαδοκούλουρα μας, βουρ για ταχινομπισκότα (μέσα στο ΣΚ).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 4 Απριλίου 2012 - 10:58

Ε, αφού είναι εγκεκριμένα κι από το λιχούδικο ζουζουνάκι, σε πιστεύουμε! :)
Εγώ όμως σαν λιχούδα επίσης φαντάζομαι και τι ωραία παραλλαγή θα γινόταν με καρύδι και λίγο κακάο στο άλειμμα, ε? Νομίζω πως μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε!
Ταχίνι επίσης έχω βρει το ολικής αλέσεως Όλυμπος, παρόμοιο σε τιμή αλλά καλύτερο σε γεύση από το “λευκό”!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελικη Ν 4 Απριλίου 2012 - 10:57

Ερμιόνη μου σ ευχαριστώ πολύ για την φοβερή συνταγή! Αλλά σε ευχαριστώ και για την περιγραφή της γλυκιάς στιγμής με το ζουζουνάκι που ήθελε μπισκότο! Την έζησα και εγώ μέσα από την οθόνη του λαπ τοπ…
Φιλάκια και στις δυο σας ιδιαίτερα τρυφερά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 4 Απριλίου 2012 - 09:40

Καλημέρα Ερμιόνη μου!Απίθανα τα τραγανά σου κουλουράκια!Θα τα τιμήσω το Σαββατοκύριακο που θα έχω περισσότερο χρόνο !!!
Φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα