Η Αλόννησος που αγαπήσαμε

Η Αλόννησος που αγαπήσαμε

Είναι πανέμορφη, καταπράσινη, με υπέροχες παραλίες.

Έχει γαλαζοπράσινα νερά και μία απίστευτα ατμοσφαιρική Χώρα.
Είναι η Αλόννησος, το πιο χαμηλών τόνων νησί των Σποράδων.

Η Αλόννησος που αγαπήσαμε

Μία εβδομάδα ήταν κάτι παραπάνω από αρκετή για να τη γνωρίσουμε και να την αγαπήσουμε. Η Αλόνησσος είναι το ιδανικό νησί για όσους αναζητούν ήσυχες διακοπές, ενώ η πλειονότητα των επισκεπτών της είναι ζευγάρια και οικογένειες κάθε ηλικίας.

Σας την παρουσιάζω μέσα από φωτογραφίες των φετινών διακοπών μας και την προτείνω ανεπιφύλακτα για την επόμενη καλοκαιρινή σας απόδραση.

Η Αλόννησος συνδέεται τακτικά με τα λιμάνια του Βόλου και του Αγίου Κωνσταντίνου μέσω Σκιάθου και Σκοπέλου. Το καλοκαίρι τα δρομολόγια είναι πιο πυκνά ενώ πραγματοποιούνται συνδέσεις με Σκύρο και Κύμη.

Το Πατητήρι, το λιμάνι του νησιού, δημιουργεί την πρώτη, όμορφη εικόνα και προδιαθέτει θετικά για όλα όσα πρόκειται να επακολουθήσουν. Εδώ βρίσκονται συγκεντρωμένες οι περισσότερες υπηρεσίες, όπως επίσης και αρκετές ταβέρνες και καφέ.
Α! Και η μοναδική τράπεζα σε ολόκληρο το νησί!

Η θέα στο λιμάνι από το εκκλησάκι του αγίου Ονουφρίου είναι απλά φανταστική.

Η Αλόννησος που αγαπήσαμε

Από πλευράς διαμονής ωστόσο, δεν θα έλεγα ότι αποτελεί την καλύτερη πρόταση.
Αν θέλετε απερίσπαστη θέα στη θάλασσα και παραλίες σε απόσταση αναπνοής, μπείτε στο αυτοκίνητό σας και οδηγείστε προς Ρουσούμ Γιαλό ή Βότση. Πρόκειται για δύο μικρούς, ψαράδικους οικισμούς που απέχουν ελάχιστα χιλιόμετρα από το λιμάνι.

Η Αλόννησος που αγαπήσαμε

Οι υπέροχες παραλίες της Αλοννήσου

Όσον αφορά τις παραλίες, η Αλόννησος έχει πολλές και πανέμορφες, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξεχωρίσετε κάποιες που θα σας γοητεύσουν. Εμείς ξεχωρίσαμε τις εξής:

Τον Μεγάλο Μουρτιά, μία μεγάλη (προφανώς) παραλία με βότσαλο και πεντακάθαρα νερά.
Είναι πολύ δημοφιλής, οργανωμένη και απάνεμη (ιδιαίτερα σημαντικό για τα μικρά παιδιά), ενώ στην ομώνυμη ταβέρνα θα βρείτε αρκετά νόστιμα πιάτα. Δοκιμάσαμε τις γεμιστές με τυριά πιπεριές και μας άρεσαν πολύ.

Τη Χρυσή Μηλιά, με πανέμορφη αμμουδιά, υπερβολικά ρηχά νερά και πεντακάθαρο βυθό. Είναι οργανωμένη και πιθανόν ο παράδεισος των μικρών παιδιών.

Η Αλόννησος που αγαπήσαμε

Τον Τζώρτζη Γιαλό, βοτσαλωτή παραλία, με πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, καθώς τα πεύκα κυριολεκτικά αγγίζουν τα γαλαζοπράσινα νερά. Δυστυχώς, όταν την επισκεφτήκαμε είχε πολύ αέρα, οπότε βγάλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες και αναζητήσαμε μια καταλληλότερη επιλογή.

Τον Λεφτό Γιαλό, μεγάλη και οργανωμένη παραλία με βότσαλο. Ένα ζευγάρι Ελλήνων τουριστών μέσης ηλικίας, ισχυριζόταν ότι η ταβέρνα Ελαιώνας που βρίσκεται εκεί έχει το καλύτερο φαγητό σε ολόκληρο το νησί. Δεν καθίσαμε για φαγητό, οπότε δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Το Κοκκινόκαστρο, μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού χάρη στο χαρακτηριστικό κοκκινωπό χρώμα των βράχων που την περιβάλλουν. Είναι οργανωμένη και απ’ ότι διάβασα, κολυμπώντας στα βαθιά μπορεί κανείς να διακρίνει τα υπολείμματα αρχαίων ερειπίων παλαιάς πόλης.

Η ατμοσφαιρική Χώρα

Θα επισκεφτείτε οπωσδήποτε τη Χώρα (ή Παλιό Χωριό ή Παλιά Αλόννησο) και θα περπατήσετε νωχελικά στα πλακόστρωτα σοκάκια της.

Θα θαυμάσετε τα παραδοσιακά πέτρινα οικήματα, τα καλόγουστα και ρομαντικά μικρά ξενοδοχεία, τις ολάνθιστες αυλές.

Θα αγοράσετε όμορφα διακοσμητικά για το σπίτι και θα καθίσετε για καφέ και φρεσκότατο γλυκάκι στο Χαγιάτι, ένα καλόγουστο γλυκοπωλείο με όμορφο περιβάλλον και απεριόριστη θέα στη θάλασσα.
Θα παραγγείλετε καρυδόπιτα, μιλφέιγ ή ρυζόγαλο που αποτελούν σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και θα απολαύσετε το γλυκό σας αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο υπό τους χαλαρωτικούς ήχους πιάνου.

Οι απογευματινές βόλτες στο Παλιό Χωριό θα γίνουν αναμφίβολα μία από τις αγαπημένες σας συνήθειες κατά την παραμονή σας στην Αλόννησο.

Η Αλόννησος που αγαπήσαμε

Τι γίνεται με το φαγητό;

Οι επιλογές για φαγητό είναι πολλές και εξαιρετικές.

Αποφύγετε τις ταβέρνες στο Πατητήρι, είναι αρκετά τουριστικές και πολύβουες. Προτιμήστε να πάτε για φρέσκο ψάρι και υπέροχα μαγειρευτά πιάτα στον Πανούλη στο Βότση και στην Τασία στη Στενή Βάλα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη μοναδική Αλοννησιώτικη τυρόπιτα, αλλά να είστε φειδωλοί στην υπόλοιπη παραγγελία σας, καθώς είναι ιδιαίτερα χορταστική.

Αν πεινάσετε ενώ βρίσκεστε στη Χώρα, ακόμα καλύτερα! Θέλετε κοντοσούβλι; Πηγαίνετε στο Κάστρο. Μήπως προτιμάτε πίτσα; Και από αυτή θα βρείτε!

Αν αγαπάτε τη λίγο πιο δημιουργική/εναλλακτική κουζίνα, θα λατρέψετε (όπως εμείς) το Περί Ορέξεως. Χωρίς να έχει μακροσκελή κατάλογο, τα πιάτα του είναι πολύ προσεγμένα και χορταστικά.

Θεσπέσια τα σουτζουκάκια γιαουρτλού, το μπιφτέκι γεμιστό με γραβιέρα Κρήτης, το κοτόπουλο φαχίτας με λαχανικά και σάλτσα σόγιας, οι πατάτες στη σχάρα με σκορδάτο γιαούρτι και μπέικον.

Τι άλλο αξίζει να δείτε;

Αν αισθάνεστε τυχεροί, επιβιβαστείτε σε ένα από τα καραβάκια με αφετηρία το Πατητήρι και προορισμό τα νησάκια του θαλάσσιου πάρκου και -ποιος ξέρει- μπορεί εκεί που δεν το περιμένετε να δείτε μία φώκια Monachus-monachus.

Τον δεκαπενταύγουστο στο Παλιό Χωριό διοργανώνεται μεγάλο πανηγύρι, με αναπαράσταση παραδοσιακού αλοννησιώτικου γάμου, ζωντανή μουσική, φαγητό, χορό και ξεφάντωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η Αλόννησος που αγαπήσαμε

Στο Πατητήρι αξίζει να επισκεφτείτε το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αλοννήσου και να δείτε παραδοσιακά αντικείμενα και φορεσιές του νησιού, αλλά και τη μοναδική συλλογή από όπλα και αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν κατά το παρελθόν από τους πειρατές του Αιγαίου.

Πριν φύγετε από το νησί, θα περάσετε από τον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό και θα αγοράσετε τόνο, ντόπια γλυκά (αμυγδαλωτά, φουσκάκια και χαμαλιά), εξαιρετικά γλυκά του κουταλιού και λικέρ, χειροποίητα ζυμαρικά, αλλά και κρίταμο τουρσί.

Φιλόξενοι, χαμογελαστοί και μειλίχιοι κάτοικοι.
Καταπράσινα τοπία και κρυστάλλινα νερά.
Ήρεμες διακοπές, απέραντη χαλάρωση και ξεκούραση.

Μικρή, εναλλακτική και πανέμορφη, η Αλόννησος ρίζωσε για τα καλά στην καρδιά μας.

Καλό φθινόπωρο να έχουμε!

Η Αλόννησος που αγαπήσαμε

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

32 ΣΧΟΛΙΑ

Μαρίνα Αναστασίου 16 Μαρτίου 2022 - 14:46

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας για την Αλόννησο! Σκέφτομαι να πάω φέτος με το αγόρι μου έχω ακούσει πως είναι μαγευτικό νησί, ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Little Cooking Tips 8 Ιουνίου 2019 - 21:09

Καλησπέρα αγαπημένη μας Ερμιόνη!
Φέτος λέμε να επισκεφθούμε το νησί και πάνω που ψάχναμε σχόλια, τσουπ! Βρήκαμε το άρθρο σου!:)
Ευχαριστούμε πολύ για τα tips και σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσουμε.
Αυτές οι πατάτες με το bacon που έχει φωτογραφήσει μας στοίχειωσαν lol !
Πολλά φιλιά και μέσα από την καρδιά μας ευχόμαστε ένα υπέροχο καλοκαίρι!
Μιρέλλα και Πάνος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 3 Ιουλίου 2019 - 22:22

Καλησπέρα παιδιά,

Ελπίζω να είστε καλά!
Πολύ χάρηκα με το μήνυμά σας και βεβαίως με την επιλογή καλοκαιρινού προορισμού που κάνατε.
Η Αλόννησος είναι πάρα πολύ όμορφη, καταπράσινη, ήρεμη, με κουκλίστικη χώρα και αξιόλογες παραλίες / γραφικά κολπάκια.
Όταν την είχαμε επισκεφτεί ήμουν έγκυος στην Ισμηνούλα, δεν τη γυρίσαμε όπως θέλαμε και σίγουρα θα ξαναπάμε.

Να περάσετε πολύ όμορφα λοιπόν, αλλά και γενικώς να περνάτε όμορφα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 17 Σεπτεμβρίου 2012 - 09:34

Πριν αρκετά χρόνια είχα περάσει διακοπές στην Αλόννησο και μου είχε αρέσει πάαααρα πολύ! Θέλω να ξαναπάω, είναι πολύ εύκολο από την περιοχή μου (μέσω Αγ. Κων/νου) αλλά μέχρι στιγμής χρόνο δεν βρήκα!
Σ’ ευχαριστώ που μου ξαναθύμησες τις ομορφιές της!
Φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kiki 15 Σεπτεμβρίου 2012 - 22:28

Τι ωραίες εικόνες και περιγραφή! Τέλειο για μένα που δεν πήγα διακοπές. Ευτυχώς που ζούμε σε νησί. Την Αλόννησο την έχω κι εγώ στα υπόψη, αλλά να δούμε πότε, ετσι που είναι τα πράγματα πια στην Ελλάδα! Η τελευταία φωτό, όλα τα λεφτά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
margarita 14 Σεπτεμβρίου 2012 - 22:23

Εχω παει απο Σκοπελο, δεν εχω μεινει τσα και φυγαμε παντω φαγαμε στο ταβερνακι που αναφερεις και ηταν φοβερο!!!! ΟΙ φωτογραφιες σου ειναι καταπληκτικες !!! Με το καλο και το καινουργιο σας μωρακι!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 14 Σεπτεμβρίου 2012 - 13:45

ΠΟλυ ομορφες φωτογραφιες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Στέλλας Κουζινομπερδέματα 14 Σεπτεμβρίου 2012 - 09:54

Υπέροχη Ελλάδα!!!
Όπου και να ‘πατήσεις’ θαμπώνεσε.
Πολύ όμορφες οι φωτό σου Ερμιόνη μου, η καλύτερη όμως του Φιφινιού σου.
Φιλιά πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 14 Σεπτεμβρίου 2012 - 00:19

Υπέροχη ανάρτηση Ερμιόνη μου! Με ταξίδεψες και το απόλαυσα!!!
Και του χρόνου να είστε καλά!
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 21:17

Σε ευχαριστούμε για το υπέροχο ταξίδι
Η Αλλόνησος είναι στα σχέδια μου.
Αν το αποφασίσω θα σου ζητήσω περισσότερες λεπτομέρειες.
Με υγεία πάντα να περνάτε τις διακοπές σας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Vita 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 20:54

Εξαιρετικό post! Κάλλιστα θα μπορούσε να δημοσιευτεί σε ταξιδιωτικό οδηγό!
Η κορούλα σου είναι σκέτη γλύκα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Pela 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 18:13

Το αποτόλμησες και πήγες σε νήσί ενώ είσαι γκαστρέντζα?? χαρά στο κουράγιο σου! εγώ είμαι πιο κλασομπανιέρα!! και ζηλεύωωωωωωωω! έχω ακούσει ότι έχει τέλειες παραλίες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 18:01

Πολύ όμορφες οι αναμνήσεις σου Ερμιόνη,καταπληκτικές φωτογραφίες!Μέ ταξίδεψαν στήν όμορφη Αλόννησο!!Περιμένω καινούργιες συνταγές!!Φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Christina D 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 17:30

Πω πω Ερμιόνη μου και να μην ήθελα να πάω…τώρα με ξεσήκωσες!!! Όμορφος τόπος, υπέροχες εικόνες! Καλό φθινόπωρο και του χρόνου λοιπόν να μας ξεναγήσεις κάπου αλλού!! Να είσαι πάντα καλά, φιλιά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 17:25

Πόσο την ευχαριστήθηκα την ανάρτηση σου Ερμιόνη μου, πραγματικά είναι καταπληκτική, με ταξίδεψες με υπέροχες φωτογραφίες, έχεις ιδέα τι πολύτιμο δώρο μου έκανες εδώ που βρίσκομαι? Την αγαπώ ιδιαίτερα την Αλλόνησο κ είναι ακριβώς όπως την χαρακτηρίζεις. Με πέθανε αυτη η τραγανή εμφάνιση της τυρόπιτας, το σχήμα της, η φωτογραφία με τρέλανε!
Και ήρθε και με αποτελείωσε το πανέμορφο Φιφινάκι που κάνει πλατσα πλούτσα μέσα στο κατακίτρινο σωσιβιάκι της που μου θύμισε τον γιο μου όταν ήταν πιο μικρούλης!
Φιλάκια Ερμιόνη μου, ευχαριστώ πολύ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
thegreenmixer.com 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 17:06

Πολύ ωραία η ξενάγηση και οι φωτογραφίες..κρίμα που ήμουν προς εκείνα τα μέρη και δεν κάναμε εκδρομή Αλόννησο. Άντε και του χρόνου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 15:22

Τι ωραία μας ξενάγησες, όλα μας τα είπες! Το έχουμε κι εμείς στα υπ’όψιν πάντως!
Φιλιά κουκοβαγίσια και φθινοπωρινά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Fan 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 14:54

Τι όμορφο οδοιπορικό! Έχω επισκεφθεί την Αλόννησο παλιότερα, ως παιδούλα. Αλλά ως λάτρης του Βόλου και του Πηλίου, με βλέπω να ξανακάνω προς τα εκεί καμιά εξόρμηση! Και του χρόνου, και γιατί όχι, και νωρίτερα!!!
{Fan, όπως λέμε sofan!}

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 14:10

Υπέροχη ανάρτηση, λάτρεψα το νησί και μόνο μέσα από την περιγραφή σου!
Εχω πάει τόσες φορές Σκιάθο και Σκόπελο, δεν ξέρω γιατί έχουμε αποφύγει έτσι την Αλόνησο!
Να περνάς πάντα όμορφα Ερμιόνη μου!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώτα 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 14:05

Έχεις σκεφτεί να δουλέψεις σε τουριστικο γραφείο??? Μα τι ωραία περιγραφή!!! Μπορώ να φύγω τώρα για το νησί?
Υπέροχες φωτογραφίες, αλλα για σας έρχεται ένας συναρπαστικός Χειμώνας!!!
Φιλιά πολλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 14:02

Το βλέμμα “καρφώθηκε” πάνω στην Αλοννησιώτικη τυρόπιτα και δεν λέει να ξεκολλήσει Ερμιόνη μου. Με το ζόρι το τράβηξα στα πανέμορφα στενά της Χώρας, που όπως κάθε Χώρα των νησιών μας έχει τη δική της μαγεία.

Και του χρόνου πάλι όμορφα να περάσετε καλή μου, καθώς θα είστε πιο πολλοί στην παρέα :-)))

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 13:49

Ερμιόνη, πανέμορφη η Αλόννησος!! Έχω ακούσει τα καλύτερα σχόλια, αλλά δεν την έχω επισκευθεί ακόμα. Πάντως το Φιφίνι σου, δείχνει να πέρασε υπέροχες διακοπές, με μπανάκια σε ωραίες παραλίες και να χόρτασε με καλό φαγάκι. Και του χρόνου!
Καλό μεσημέρι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mm_skg 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 12:20

Ερμιονη μου, τις Σποραδες τις εχω παρει λιγο απο φοβο. Πριν καμμια δεκαρια χρονια περασα στην Σκοπελο, τις δευτερες χειροτερες διακοπες στην ζωη μου, απο ολες τις αποψεις. Απο την αλλη εχω τον Δ. που θελει να με παει στην Αλοννησο με το σκαφος, και μονο που το ακουω, δεν ξερω που να παω να κρυφτω… Εχω ακουσει ομως γενικα πολυ καλα λογια για το νησι, και καποια μερα σιγουρα θα το επισκευτουμε και τωρα που ειναι ακριβες οι βενζινες ειμαι σιγουρη οτι δεν θα ειναι με το σκαφος…
Το Φιφινι ειναι σκετη γλυκα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
maria mas. 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 11:48

Και του χρόνο!!! Να περάσετε τόσο όμορφα όσο φέτος:)..Αλόννησο δεν έχω πάει..ακόμα!! Θα την επισκευτώ όμως σίγουρα!
Πολύ όμορφες φωτογραφίες με ωραιότερη την τελευταία!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 10:07

Καλημέρα Ερμιόνη μου,
Η Αλόννησος φαίνεται πολύ όμορφη μέσα από τις φωτογραφίες σου σε αυτή την εναλλακτική ανάρτηση σου!Και από τις φώτο, φαίνεται πως κι εσείς περάσατε πολύ όμορφα και το γυρίσατε και το χαρήκατε αρκετά το νήσι.Βεβαίως η πιο όμορφη φώτο είναι κι η τελευταία!
Καλό φθινόπωρο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 10:49

Πολύ όμορφη η ανάρτηση των διακοπών σου Ερμιόνη! Ακόμα και στα μη μαγειρικά θέματα, ο αναγνώστης χαίρεται να σε διαβάζει!
Διακοπές χαμηλών τόνων με ηρεμία, αυτό θέλω κι εγώ! Πολύ όμορφο μέρος με καθαρά νερά απ’ ό,τι είδα και το βάζω στα υπόψη!

Σε καλώ κιόλας σε ένα blogoπαιχνιδάκι, αν έχεις όρεξη να παίξεις.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Живка 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 09:58

Kαλημέρα!

Πολύ όμορφη-φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 09:35

Τι όμορφα που περάσατε Ερμιόνη μου!! Και η ανάρτησή σου πολύ κατατοπιστική.. Δεν έχουμε πάει Αλόννησο αλλά το έχουμε στο πρόγραμμα κάποια στιγμή..Το φιφίνι..μια κουκλίτσα..Και του χρόνου!! Καλό φθινόπωρο!! φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 09:31

πολύ όμορφη ξενάγηση!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 09:21

Πολύ όμορφη η ανάρτηση σου! Όλες οι φωγραφίες υπέροχες και η τελευταία η καλύτερη:)
Πάντα να περνάτε έτσι όμορφα Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 09:21

Αν κρίνω απ΄ την φατσούλα της Ιφιγένειας, το νησί είναι εκπληκτικό.

Όμορφη παρουσίαση μας έκανες Ερμιόνη μου. Απ΄ όλες τις απόψεις το νησί είναι του γούστου μου. Θα το έχω στα υπόψιν για όποτε μπορέσουμε!!

Ωραία περάσατε και φαίνεται…
Γεμίσατε τις μπαταρίες σας για τον χειμώνα που έρχεται. Και για εσάς αναμφίβολα θα είναι μακρύς…. !!!!

Καλημέρες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Nasia 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 09:19

έχω επισκεφτεί τα γύρω νησιά αλλά όχι την Αλόννησο…είναι σαν να την επισκέφτηκα μέσα απο τις φωτό σου και την περιγραφή σου!!!!πολύ όμορφο νησί,καταπληκτικές παραλίες!!
καλημέρα Ερμιόνη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα