Smoothie με μπανάνα και μάνγκο και giveaway

Banana and mango smoothie

Έχετε παρατηρήσει πόσο πολύ ενθουσιάζονται τα μικρά παιδιά όταν βρίσκονται μαζί μας στην κουζίνα και μας βοηθούν στην προετοιμασία ενός φαγητού ή γλυκού;
Η μαγειρική, εκτός από έμπνευση και δημιουργία, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα διασκεδαστική όταν τη μοιραζόμαστε με ένα χαριτωμένο πλασματάκι, να προάγει τη φαντασία, ακόμα και να εντάξει σωστές διατροφικές συνήθειες στην οικογένεια.

Σίγουρα θα υπάρχουν παράπλευρες απώλειες… μπορεί να είναι το αλεύρι που θα χυθεί έξω από το μπολ και θα δώσει μια όμορφη λευκή πινελιά στο χώρο, το γάλα που θα στάζει πάνω στα ντουλάπια της κουζίνας, η λιωμένη σοκολάτα πάνω σε δύο παιδικά χεράκια (και μια πανικόβλητη μαμά να τρέχει από πίσω και να ελπίζει να μείνει πάνω στα χεράκια και να μην πάει πάνω στον καναπέ), η σάλτσα που από το ενθουσιώδες ανακάτεμα θα βρεθεί στα πλακάκια της κουζίνας ή στο κάτω μέρος του απορροφητήρα…

Banana and mango smoothie

Ναι… όταν μαγειρεύουμε μαζί με μικρά παιδιά επιβάλλεται να είμαστε έτοιμες για περισσότερο καθάρισμα και μάζεμα από το συνηθισμένο. Όμως πιστέψτε με αξίζει τον κόπο.
Αξίζει γιατί θα δούμε πολλά πολλά χαμόγελα και δύο παιδικά ματάκια να λάμπουν με περηφάνια και ενθουσιασμό.
Είναι επίσης μια πολύ καλή ευκαιρία να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας, να επικοινωνήσουμε και να διασκεδάσουμε μαζί τους. Από τη δική τους πλευρά, τα παιδιά μαθαίνουν να ακολουθούν απλές οδηγίες, να δουλεύουν ομαδικά και να θέτουν στόχους. Χαίρονται να αναμιγνύουν υλικά και να πλάθουν ζύμες και μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους.

Banana and mango smoothie

Και ας μην ξεχνάμε ότι το πιθανότερο είναι να φάνε με ιδιαίτερη όρεξη το φαγητό τους, μιας που θα έχουν συμμετάσχει ενεργά στην προετοιμασία του.

Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και να μην αφήσουμε τα πιτσιρίκια από την επίβλεψή μας για κανένα λόγο.

Banana and mango smoothie

Καινούριο giveaway σήμερα λοιπόν, με δώρο ένα βιβλίο μαγειρικής που απευθύνεται κυρίως στα μικρά παιδιά.

Το ξεφυλλίσαμε παρέα με την Ιφιγένεια και ενθουσιαστήκαμε με τις νόστιμες συνταγές και τις χαρούμενες φωτογραφίες. Και τελικά επιλέξαμε να φτιάξουμε ένα ωραίο smoothie με μάνγκο και μπανάνα.
Είναι πανεύκολο, δροσερό, χορταστικό και άρεσε πολύ στις μικρές κυρίες. Επειδή και τα δύο φρούτα που χρησιμοποιούμε είναι πολύ γλυκά, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ζάχαρη ή κάποια άλλη γλυκαντική ουσία, οπότε μπορούμε να πούμε ότι είναι και υγιεινό.

Επιπρόσθετα μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω ακόμα ένα καινούριο υλικό… το μάνγκο, με την εκπληκτική γεύση και τη μεγάλη θρεπτική αξία. Και αν για τα σπαράγγια διατηρώ τις αμφιβολίες μου, τούτο εδώ το ιδιαίτερο και ζουμερό φρούτο το συμπάθησα με την πρώτη!

1 2 3 μαγειρεύουμε giveaway

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό τώρα, αρκεί να αφήσετε το σχόλιό σας σε αυτή την ανάρτηση μέχρι την επόμενη Τρίτη 23 Ιουνίου μαζί με το όνομά σας και ένα email επικοινωνίας και να μου πείτε τι σας αρέσει να μαγειρεύετε παρέα με το πλασματάκι σας. Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε και like τη σελίδα των tastes στο facebook αλλά ειλικρινά δεν είναι δεσμευτικό για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κυρία Αμέρισσα Μπάστα εκ μέρους των εκδόσεων Ψυχογιός για την ευγενική προσφορά του βιβλίου.

Καλή επιτυχία σε όλους!
 

Smoothie με μπανάνα και μάνγκο
Prep time:
Total time:
Serves: 3 μικρές
Ingredients
  • 1 μεγάλο μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 2 μπανάνες μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε φέτες
  • 180 γραμμ. γάλα φρέσκο
  • 120 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • λίγη τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα
Instructions
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ ή μούλτι και τα χτυπάμε σε μέτρια ή δυνατή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο και κρεμώδες μίγμα.
  2. Σερβίρουμε αμέσως.
Notes
Συνταγή από το βιβλίο [url href=”http://www.psichogios.gr/site/Books/show/1001821/1-2-3-mageireyoyme!” target=”_blank”]1, 2, 3, μαγειρεύουμε![/url]

73 ΣΧΟΛΙΑ

anap 23 Ιουνίου 2014 - 23:40

Τώρα λόγω εποχής τους αρέσει να φτιάχνουμε παγωτά και να γλείφουν στο τέλος το μπολ του μιξερ φυσικά!

Ευαγγελια Ναξακη 23 Ιουνίου 2014 - 23:26

Στον γιο μου αρέσει πάρα πολύ να βάζει τα υλικά μέσα στο μπολ και να φτιάχνουμε μπισκότα. Φέτος μάλιστα τα Χριστούγεννα είχαμε φτιάξει ένα μπισκοτόσπιτο και τρελάθηκε να βάζει καραμελάκια μόνος του. Το site σου είναι τέλειο.

Κωνσταντίνα Καγιαμπάκη 23 Ιουνίου 2014 - 23:00

Εγώ έχω τους καλύτερους βοηθούς όταν φτιάχνω κέικ…μόνο τα υλικά τους βρίσκω και τις ποσότητες και το φτιάχνουν μόνοι τους!

Κατερίνα 23 Ιουνίου 2014 - 12:58

Εμείς σήμερα ψάχνουμε τις τελειες συνταγές για παγωτό που έχει το site σου. Δύσκολο να αποφασίσουμε ποια θα δοκιμάσουμε σήμερα… Με τρεις κόρες η αποφάσεις παίρνουν ώρες (να μην πω για την μαγειρική!!)

Ολυμπια 23 Ιουνίου 2014 - 11:53

Εμεις φτιαχνουμε μαζι οτι εχει σχεση με ζυμη!!!Ευχαριστουμε και καλη επιτυχια σε ολους…

Νεκταρία 22 Ιουνίου 2014 - 23:10

εμεις δεν τρωμε μπανανα αλλα αυτο θα το δοκιμασουμε…κατι μου λεει πως θα αλλαξουμε γνωμη!!!! καλη επιτυχια!!!!!!!!!

ChristinaD 20 Ιουνίου 2014 - 14:28

Σε ευχαριστουμε πολυ Ερμιονη μου για τις παντα στυλατες συνταγες! Της μικρης μου της αρεσουν τα cupcakes, αλλα με βοηθαει και στο καθαρισμα των πιπεριων για το μεξικανικο!! Χιχι

Apsycho 20 Ιουνίου 2014 - 13:58

Καλημέρα ερμιονη μας , είμαστε καινούριες φαν. Εγώ και η σοφία δηλ (2,5 ετών) που όταν μπαίνουμε στο σάιτ σου με ρωτάει ” μαμά τι θα φτιάξουμε σήμερα.” Μας αρέσει να φτιάχνουμε κέικ μεγάλα και μικρά. Καλή συνέχεια φιλία πολλα

Ελένη Γιαννοπούλου 20 Ιουνίου 2014 - 12:59

Η απόλαυση της κόρης μου είναι να ανακατεύεται στην κουζίνα και λόγω της ηλικίας της είναι ο καλύτερος βοηθός. Μας αρέσει να φτιάχνουμε κέικ και ότι έχει σχέση με το ζυμάρι.

ΕΥΓΕΝΙΑ 19 Ιουνίου 2014 - 23:18

Πολύ ωραία ιδέα για κάτι γρήγορο, θρεπτικό και δροσιστικό. Σίγουρα θ’ αρέσει στον μικρό μου!!! Στην κουζίνα, ανακατεύεται στα πόδια μου κ παρατηρεί ότι κάνω. Ανυπομονώ να μεγαλώσει για να γίνει βοηθός!

ΑΝΝΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΔΗ 19 Ιουνίου 2014 - 11:23

Με την ανηψιά μου μας αρέσει πολύυυ να φτιάχνουμε κέικ σοκολάτας και να γλείφουμε την ζύμη που περίσσεψε από το μπολ!!!

Νeli 19 Ιουνίου 2014 - 01:12

H εγγονη μου μου εχει ταξει να ερχεται να μου μαγειρευει ωραια φαγητα οτνα θαμαι πολυ γιαγια οπως λεει για την ωρα με βοηθαει στην κουζινα οταν ειναι εδω.Νόστιμο και θρεπτικο φαίνεται αυτο που φτιαξατε παρεα με την Ιφιγενεια,πολλα φιλια και σε βλεπω να αφηνεις διαδοχο στην ωραια σου κουζινα.

ΧΡΥΣΑ ΔΙΠΛΑ 19 Ιουνίου 2014 - 00:55

Μας αρεσει πιο πολυ η ζαχαροπλαστικη να κανουμε την κουζινα αγνωριστη με μεγαλη αδυναμια στα κουλουρακια και στις πιτες!!Ευχαριστουμε πολυ,καλη μας επιτυχια!!!

Λια Φωτιαδου 19 Ιουνίου 2014 - 00:18

πλαθω κουλουρακια λοιπον παρεα με δυο κοριτσακια 3 & 4,5 χρονων, αλλα και κεικ και μπισκοτακια (ιδιαιτερη προτιμηση στη ζαχαροπλαστικη). Το smoothie φαινεται πολυ ενδιαφερον και το βιβλιο πολυ ωραιο επισης!

Lilly 18 Ιουνίου 2014 - 23:55

Τρουφάκια και πίτσα ειναι το δυνατό μας σημείο!Πολλά ευχαριστώ για το παγωτό φράουλα cheesecake!

Owl Mommy Βέρα 18 Ιουνίου 2014 - 22:54

Αχ, νομίζω κι εμάς το καλύτερο μας είναι μπισκότα και κουλούρια :-)
Ωραίο βιβλίο!

Tante Kiki 18 Ιουνίου 2014 - 17:44

Πόσο δίκιο έχεις Ερμιόνη μου!!! Είναι υπέροχο να μπλέκονται τα παιδιά στην κουζίνα, τρώνε δεν τρώνε μετά κι αυτό γιατί αποκτούν δεξιότητες και οργάνωση! Το βιβλίο φαίνεται υπέροχο και το smoothie το ίδιο!!! Για τις φωτό σου ξέρεις ότι τις λατρεύω!!!

ΖΩΗ Τ. 18 Ιουνίου 2014 - 16:16

Εμάς μας αρέσει να φτιάχνουμε μπισκοτα βουτύρου και την πιο εύκολη τούρτα γενεθλίων απο το site σου…

Μaria Elena 18 Ιουνίου 2014 - 15:34

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια …

ΕΦΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ 18 Ιουνίου 2014 - 13:06

Εμάς μας αρέσει πολύ να χτυπάμε με το μίξερ το κεικ. Και ο Θεός να βάλει το χέρι του….

ANNA 18 Ιουνίου 2014 - 12:39

Μας αρέσει να φτιάχνουμε σοκολατάκια και μωσαϊκό!

ΚΑΦΡΙΤΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 18 Ιουνίου 2014 - 12:37

Μου αρεσει πολυ να δημιουργω στην κουζινα με τα κοριτσάκια μου. Βεβαια μετα χρειαζεται συνεργειο καθαριότητας, αλλα χαλάλι

Dora 18 Ιουνίου 2014 - 11:08

Καλημέρα Ερμιόνη μου, εμένα οι μικρές μου τρελαίνονται να βάζουν τα υλικά για το κεικ και να ανακατεβουν με το μιξερ … βέβαια θυμούνται και πόσο όμορφα είχαμε περάσει τα Χριστούγεννα με τα κουλουράκια που με βοήθησαν να ετοιμάσαμε και όλο μου ζητάνε να τους ετοιμάσω την ζύμη για να παίξουν…

Νατάσα 18 Ιουνίου 2014 - 10:03

εμείς φτιάχνουμε μαζί (σχεδόν μόνος του ο μικρός μου δηλαδή) φανουρόπιτα…που για ευνόητους λόγους την έχουμε μετονομάσει σε φανουρότουρτα…βάζει την κανέλα…παίρνει το σοκολατένιο χρώμα…και αυτό ήταν…η τούρτα μας είναι έτοιμη!

dora 18 Ιουνίου 2014 - 08:48

Η πιτσα ειναι η σπεσιαλιτε η δικη μου κ οτυ γιου μου που του αρεσει πολυ να απλωνει την σαλτσα στη ζυμη κ στα πλακακια της κουζινας .

Λίτσα Κατσεμακίδου 18 Ιουνίου 2014 - 08:26

Φτιάχνουμε μαζί μπισκότα και κέικ (πάντα με σοκολάτα)…

Parentslandgr 18 Ιουνίου 2014 - 06:44

Απίθανο βιβλίο.Τοσο γρηγορη και δροσερή συνταγή!!!! Εμεις στην κουζίνα φτιαχνουμε τα πάντα μαζί αρκει να μην βιαζεται η μαμά.Και στους δυο αρέσει να με βοηθάνε.Ευχαριστούμε πολύ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ 18 Ιουνίου 2014 - 06:31

Καλημερα και απο μενα. Ο γιος μου τρελαινεται για οποιο γλυκο περιεχει σοκολατα και φυσικα τη χρηση μιξερ. Του το δινω να το κραταει και να χτυπαει το μειγμα. Ο θορυβος του μιξερ ειναι ισως ο μοναδικος που δεν τον ενοχλει ποτε.
Ευχαριστουμε για τα δωρακια!

Κική 18 Ιουνίου 2014 - 02:42

Εγώ ως νηπιαγωγός φτιάχνω κουλουράκια με τα μικρά μου στην τάξη, (γιατί δικά μου δεν έχω ακόμη!)

Φαιη 18 Ιουνίου 2014 - 00:45

Φτιαχνουμε μπισκοτα και κεκακια. Η αρμοδιοτητα της ειναι να σπαει τα αυγα…
Ευχαριστουμε για το δωρο

Ευμορφια 18 Ιουνίου 2014 - 00:09

πολυ θα ηθελα ενα τετοιο smoothie τωρα…. θα περιμενω ομως ως αυριο να φτιαξω κ για το βλασταρι μου….μας αρεσει να φτιαχνουμε μαζι κεικ κ τηγανιτες….

Φλώρα 18 Ιουνίου 2014 - 00:07

Μμμμ τι γευστικό που φαίνεται! Κι εμείς φτιάχνουμε χυμούς στον αποχυμωτή, μπισκότα με κουπατ και cupcakes!

καλομοιρα 17 Ιουνίου 2014 - 23:49

λοιπόν σε παρακολουθώ καιρό και έχω φτιάξει αρκετές συνταγές σου.
Χθες η μικρή μου με βοήθησε ανακατέβωντας και ρίχνοντας ότι έβρισκε μπροστά της στη ζύμη να φτιάξουμε τυροπιτακια…τα οποία μετά φάγαμε με λαχτάρα.
ελπίζω αυτό το βιβλίο να έχει αρκετές συνταγές για όποια το κερδίσει ώστε να περάσει πολύ ωράια με τα παιδιά της φτιαχνοντάς τες. Πραγματικά περιμένω με ανυπομονησία τις Τρίτες…να χαίρεσε την οικογενειά σου.

Σοφία 17 Ιουνίου 2014 - 23:38

Mπισκοτα βουτυρου,κεηκ,γλυκα πασης φυσεως…Ειμαστε γλυκατζιδες εμεις!!!

Τελειο το smoothie!

ΕΙΡΗΝΗ 17 Ιουνίου 2014 - 23:18

λοιπον στις μικρές μου αρέσει να φτιάχνουν μόνες σαντουιτσάκια με τορτιγιες και διαφορα ψωμακια και να με βοηθανε οταν φτιάχνω γλυκα και μπισκοτα

Μαριαλενα Χατζηιωαννιδη 17 Ιουνίου 2014 - 23:02

Μαγειρευουμε πάντα παρέα με τα δυο πιτσιρικια μου αλλά το καλυτερο μας είναι τα ζυμαρια. Μπισκότα αλλά και τσουρέκια μας βγαίνουν παντα τέλεια γιατί φυσάμε έξτρα δόση αγάπης :-)

Καλη επιτυχία σε όλους!!!

Maria 17 Ιουνίου 2014 - 23:01

το απολαμβανω. Το μανγο δεν είναι από τ’ αγαπιμενα μου φρουτα. Αλλα είναι θεμα γουστου. Εξαλλου στη Ελλαδα εχουμε πολλες επιλογες.

magdalene volonaki 17 Ιουνίου 2014 - 22:49

λατρευουμε να μαγειρευουμε παρεα!το καλυτερο μας το κεικ!ευχαριατουμε πολυ!

ΕΛΠΙΔΑ 17 Ιουνίου 2014 - 21:31

τελειο το δωράκι… Αγαπάμε και τα βιβλία και το μαγείρεμα..!! πολλά φιλιά Ερμιόνη μου

Ερη 17 Ιουνίου 2014 - 20:36

Τέλειο και το smoothie και το δωράκι Ερμιόνη μου!
Ήθελα να σου πω δε πως η σελίδα σου είναι τέλεια, ξέρω έχεις καιρό που άλλαξες κ όλο ξεχνάω να το αναφέρω!
Πολύ μπροστά φιλενάδα!
Φιλάκια πολλά! <3

Ελένη 17 Ιουνίου 2014 - 19:18

Με 2 μικρές κυρίες στο σπίτι, η κουζίνα μας είναι πάντα γεμάτη παιδικές πινελιές και τα γλυκά που φτιάχνουμε είναι όσο πιο γλυκά γίνεται… Προς το παρόν λοιπόν, οι ομαδικές δημιουργίες μας είναι μόνο γλυκές, αλλά όσο μεγαλώνουν θέλουν να ανακατεύονται και στα φαγητά… και είναι τόσο διασκεδαστικό!!!

nantia oikonomou 17 Ιουνίου 2014 - 18:21

mmmm…teleio dwraki….emeis ean k i mikri einai mikroula tis dinei ti zimi apo ta mpiskota k paizei…opws mas aresei poli k na anakateuoume …xixixi…goos luck

Dimitra 17 Ιουνίου 2014 - 18:12

Υπέροχο δωρο Ερμιονάκι μου που θα αρέσει στη μαμά και στα παιδιά:)
Απο τα αγαπημένα μας δημιουργήματα στην κουζίνα, ειναι τα κουλουρούκιΑ/μπισκοτάκια όπου μπορούν να τα πλάσουν και να φτιάξουν τα δικά τους σχέδια που τρώνε μόνο εκείνα κ εμείς απαγορεύεται να αγγίξουμε:)
Καλή μας επιτυχία!!!
ΥΓ δεν εχω χρησιμοποιησει μάνγκο σε γλυκό η ρόφημα! Ενδιαφέρον φαίνεται:)

Sonia Pap 17 Ιουνίου 2014 - 18:05

Όπως λέει και το τραγουδάκι κουλουράκια, κουλουράακια!!!

Dimi 17 Ιουνίου 2014 - 17:58

Υπέροχο καί δροσερό τό Smoothies Ερμιόνη μου! Σκέτη απόλαυση γιά τίς ζεστές μέρες τού καλοκαιριού!!Εμείς μέ τά μικρά φτιάχνουμε κουλουράκια!!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

Katerina Christopoulou 17 Ιουνίου 2014 - 17:22

Τρελαινόμαστε για πίτσα!

Όλγα 17 Ιουνίου 2014 - 17:21

Κάποτε κάναμε τις κρέπες μαζί,τώρα οι δυό μεγάλες τις κάνουν μόνες τους,τώρα το must των άλλων δύο μικρών είναι οι ζύμες για πιροσκί!
Να είσαι καλά :)…

ΕΛΕΝΑ 17 Ιουνίου 2014 - 16:00

Στα smoothies έχω κι εγώ αδυναμία, δροσερά και γεμάτα βιταμίνες είναι σκέτη απόλαυση!!!
Ωραίος συνδυασμός το δικό σου Ερμιονάκι μου!!
Για τα υπόλοιπα θα ομολογήσω ότι ποτέ δεν μαγείρεψα μαζί με τα παιδιά μου, μα ούτε και με κανέναν άλλον. Από μικρή είχα την παραξενιά αυτή, να μην μπορώ να μαγειρέψω με παρέα, ήθελα στην κουζίνα να είμαι μόνη μου.
Είδες τι μυστήρια είμαι?? χα χα χααα
Να φανταστείς ότι ακόμα και καφέ να φτιάξω, με ενοχλεί την ώρα που τον φτιάχνω να είναι κάποιος δίπλα μου.
Αντίθετα η μικρή μου αδελφούλα, θέλει σαν τρελή να μαγειρεύει με παρέα, πράγμα που εγώ το βρίσκω τρομερά παράξενο, ενώ αυτή βρίσκει εμένα τρομερά παράξενη, που διόλου απίθανο να έχει και δίκιο:P
Φιλάκια πολλά πολλά!!

Σοφιά 17 Ιουνίου 2014 - 15:58

Καλησπέρα!
Με τον μικρούλη μου φτιάχνουμε συνήθως κέικ και κρέπες. Του αρέσει ακόμη πολύ να με βοηθάει στο ζύμωμα του ψωμιού.

μαρια 17 Ιουνίου 2014 - 15:54

Κέικ και μαφινς! Πανδρεμμενου Μαρια maripand@yahoo.gr

ΑΘΗΝΑ 17 Ιουνίου 2014 - 14:31

Tελεια και ευκολα ευχαριστουμε

Χρύσα 17 Ιουνίου 2014 - 14:23

Αχ, δεν κρατιέμαι να φτάσει ο μικρός στην ηλικία να μπορούμε να κάνουμε παρέα στην κουζίνα!
Προς το παρόν την ώρα που μαγειρεύω του δίνω να κρατάει μια κουτάλα κι ένα μπωλ “για να με βοηθήσεις να μαγειρέψουμε μαζί”, και λέει κι αυτός “μαγιιι”… Και λιώνει η μαμά…. Οπότε, καταλαβαίνεις….
Το smoothie έχει τον αγαπημένο μου συνδυασμό φρούτων!!!
Φιλάκια!

Chris Dem 17 Ιουνίου 2014 - 14:12

Eρμιόνη σε χαιρετω! Σ εμάς αρέσουν πολύ τα μπισκοτάκια!

Κου 17 Ιουνίου 2014 - 13:54

Καλημέρα!

Θέλω να προσθέσω ότι η συμμετοχή των παιδιών στην κουζίνα βοηθάει και στα μαθηματικά. Προσθέσεις, διαιρέσεις, αναλογίες, αίσθηση του όγκου και των μεγεθών, υπολογισμός χρόνου.

Επίσης, πάνω από τις κατσαρόλες και τα μίξερ γίνονται οι μεγαλύτερες εκμυστηρεύσεις.

Θυμάμαι τη μικρή μου δύο χρονών, να λέει τη συνταγή για την τούρτα γενεθλίων της: ίσω ότα, ούτο, άλια, κακάο – όσι κακά, κακάο! [όπου ίσω=όλα τα ρήματα, ότα=μπισκότα, ούτο=βούτυρο, άλια=γάλα]

Και μετά πασάλειμμα από την κορφή ως τα νύχια, μέχρι και από τα πατουσάκια της έβγαζα σοκολάτες.

Τώρα που έμαθε να διαβάζει, παίρνει το βιβλίο με τα καπκέικς στο κρεβάτι.

μαρία 17 Ιουνίου 2014 - 13:47

έχω δύο αγοράκια και τρελαίνονται να φτιαχνουμε μαζί κεικ και μπισκότα

spoon-stories 17 Ιουνίου 2014 - 13:40

Καλημέρα κορίτσι μου με τις όμορφες ιδέες σου!Το Smoothie το λατρεύω σε όλες τις γεύσεις που μπορεί να υπάρχει και εσύ σήμερα μας έχεις ένα εντελώς εξωτικό!! Θα το φτιάξω! Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!

Ευη 17 Ιουνίου 2014 - 13:13

Με τα ανηψακια φτιαχνουμε μπισκοτα κ σοκολατα ροφημα Ερμιονη! Βεβαια η μιση ζυμη των μπισκοτων, τα μισα smarties, ξηροι καρποι..ποτε δεν καταληγουν να ψηθουν, γιατι τα εχουμε (κ εγω μαζι εννοειται) κατασπαραξει κατα τη διαδικασια! Γι’αυτο το λογο παντα φτιαχνουμε μπισκοτα χωρις αβγα!!
Τελειο το δωρακι, ευχαριστουμε πολυ!

KAMHLAKH ANNA 17 Ιουνίου 2014 - 12:45

υπεροχο το βιβλιο.ο 3χρονος γιος μου με βοηθαει οταν κανω κεϊκ.του αρεσει να σπαει τα αυγα κ να κραταει το μιξερ….ελπιζω να ειμαι η τυχερη.θα διαλεγουμε μαζι τις συνταγες…

Emily 17 Ιουνίου 2014 - 12:43

Smoothie με μπανάνα ότι πρέπει για ένα δροσερό καλοκαίρι. Ευχαριστούμε!!

Louki@ 17 Ιουνίου 2014 - 12:42

Ερμιόνη καλημέρα! Στα κορίτσια μου αρέσει να ανακατεύονται σε ό,τι κι αν κάνω στην κουζίνα! Διασκεδαστικό πολλές φορές αλλά κουραστικό κάποιες άλλες (όταν π.χ. προλαβαίνεις να πιάσεις στο τσακ το μπωλ με τα υλικά των μπισκότων πριν αυτό φύγει από τον πάγκο!).
Το βιβλίο πολύ καλό, με πολλές επεξηγήσεις για τα παιδάκια! Το έχουμε και έχουμε φτιάξει μερικές από τις συνταγές του. Μας εξαιρείς λοιπόν από το διαγωνισμό! Φιλιά πολλά

ολγα κ. 17 Ιουνίου 2014 - 12:19

γεια σου ακουραστη και ευρηματικη Ερμιονη!!!

Penny 17 Ιουνίου 2014 - 12:18

Το smoothie θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!!
Ευχαριστούμε!!

NTINA 17 Ιουνίου 2014 - 12:05

τα αγόρια μου, τους αρέσει να κάνουμε μαφινς σοκολάτας, 8μιση και 7 ετων

Δήμητρα 17 Ιουνίου 2014 - 12:02

Πολυ δροσερό smoothie.. Μπραβο για την συνταγή και φυσικά για το δώρο!!!

Ματίνα 17 Ιουνίου 2014 - 11:36

Πολύ ωραία η συνταγή και πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο!
Καλή τύχη σε όλους!

Στέλλα 17 Ιουνίου 2014 - 11:34

Καλημέρα. Τους αρέσει πολύ να βοηθάνε στις ζύμες, ιδιαίτερα της πίτσας και στην ζαχαροπλαστική. Θα ήθελαν να βοηθάνε και στο τηγάνισμα αλλά δεν το επιτρέπω για ευνόητους λόγους. Ευχαριστούμε για το βιβλίο.

VENI KOMNINIDOU 17 Ιουνίου 2014 - 11:27

Εγώ παιδάκι δεν έχω ακόμα αλλά με τα παιδιά των φιλενάδων μου φτιάχνουμε cookies, κορμό με μπισκότα και τρουφάκια!!

Αλεξανδρα craftland 17 Ιουνίου 2014 - 11:16

Η Κωνσταντινα (3,5χρ)με βοηθαει εδω και πολυ καιρο στην μαγειρικη αλλα και στην ζαχαροπλαστικη που ειναι και το αγαπημενο της (για να βουταει χερακια στην σοκολατα)!!!Μπορω να σου πω οτι για καποια πραγματα ξερει και την συνταγη,τι υλικα βαζουμε !!!Ενας χαμος είναι δεδομενο οτι θα γινει αλλα δεν πειραζει..αφου το ευχαριστιεται..!!! Ευχαριστουμε για το βιβλιο,θα ειναι πολυ χρησιμο!!!!

Βικτωρία Λιούτση 17 Ιουνίου 2014 - 11:13

Καλημέρα Ερμιόνη φαίνεται πολύ λαχταριστό το smoothie αν και εγώ έχω απογοητευτεί από το μάνγκο όσες φορές το αγόρασα γιατί ποτέ δεν το έχω βρει τόσο ώριμο όσο πρέπει κ έπειτα απλά χαλάει. Μετά απο τη σημερινή συνταγή θα κάνω άλλη μία προσπάθεια. Με την μικρή μου τρελενόμαστε να μαγειρεύουμε μαζί αλλά κυρίως γλυκά η οποία κάθε φορά είναι ασταμάτητη στο να δικιμάζει.Η χαρά της θα ήταν πολύ μεγάλη αν αποκτούσε το βιβλίο.Πολλά φιλιά!

ΓΕΩΡΓΙΑ 17 Ιουνίου 2014 - 11:10

καλημερα,
οτι εχει να κανει με αλευρι και πλαστη ειναι το καλυτερο μας!!

littledeco 17 Ιουνίου 2014 - 11:09

Ο Τίμος μου είναι μικρούλης ακόμα, του αρέσει όμως να κοιτάει και να παίζει με τις κουτάλες και τα τάπερ που του δίνω. Το δωράκι σας θα μπορούμε να το αξιοποιήσουμε παρέα από τον Χειμώνα. Ευχαριστούμε !!!

Γιώτα 17 Ιουνίου 2014 - 10:58

Το smoothie θα το δοκιμάσω το συντομότερο. Η κορούλα μου είναι ο καλύτερος βοηθός μου στην κουζίνα!

Μαρία 17 Ιουνίου 2014 - 10:47

Καλημέρα.
Εμάς μας αρέσει να φτίαχνουμε μπισκότα και κεικ!!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα