Βίδες με σπαράγγια και μανιτάρια

Βίδες με σπαράγγια και μανιτάρια

Και ναι αγαπητοί κυρίες και κύριοι, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι δοκίμασα επιτέλους σπαράγγια.

Ξέρω… ούτε καν ένα τόσο δα μικρό βηματάκι για την ανθρωπότητα, ένα μεγαλούτσικο βήμα για μένα ωστόσο. Ένα βήμα που σηματοδοτεί την αρχή εκπλήρωσης των στόχων που έθεσα για την καινούρια μαγειρική χρονιά.

Μετά από πάρα πολλές συνταγές που είδα σε φιλικά ή ξενόγλωσσα blogs και μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, αποφάσισα ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να τα αγοράσω και να τα μαγειρέψω. Και να διαπιστώσω ότι δεν μου αρέσουν. Καθόλου όμως!

Χα! Μη μου πείτε ότι περιμένατε κάτι τέτοιο.

Δεν ξέρω αν έγινε κάποιο λάθος στην προετοιμασία ή το μαγείρεμά τους, αν και για να σας πω την αλήθεια δεν το πολυπιστεύω, καθώς είχα δίπλα μου τον ξάδερφο/μικρό εκκολαπτόμενο σεφ να με συμβουλεύει.

Μάλλον πρέπει να δεχτώ ότι έτσι απλά δεν μου αρέσουν. Ή θα μπορούσα να δοκιμάσω κάποια άλλη συνταγή προτού καταλήξω σε οριστικό πόρισμα.

Βίδες με σπαράγγια και μανιτάρια

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, μιλάμε για βίδες με σπαράγγια. Έτσι, τα σπαράγγια συνδυάζονται με ντοματίνια, λευκά μανιτάρια, παρμεζάνα και μυρωδικά. Και δημιουργούν ένα μάλλον ελαφρύ πιάτο ζυμαρικών, πολύχρωμο και με ωραίες αντιθέσεις στις υφές.

Το αρχικό μου σχέδιο ήταν να σερβίρω τα ζυμαρικά με ένα αυγό ποσέ σε κάθε πιάτο. Ωστόσο η πρώτη μου προσπάθεια να φτιάξω αυγά ποσέ δεν ήταν επιτυχής. Και νομίζω ότι μόλις απέκτησα έναν καινούριο μαγειρικό στόχο: να μάθω να φτιάχνω αυγά ποσέ.

Ευτυχώς το τηγανητό αυγό ταίριαξε όμορφα με τα υπόλοιπα υλικά και έτσι η αστοχία μου ξεπεράστηκε εύκολα.

Βίδες με σπαράγγια και μανιτάρια

Η Ιφιγένεια δεν μπήκε καν στον κόπο να δοκιμάσει τις βίδες με σπαράγγια, ενώ το ντολμαδάκι και ο Κωστής ξετρελάθηκαν. Εγώ κατέβαλλα τεράστια προσπάθεια να με πείσω ότι μου αρέσουν, αλλά τελικά τα παραμέρισα στην άκρη του πιάτου και μπόρεσα τουλάχιστον να απολαύσω το υπόλοιπο γεύμα μου.

Αυτή που λέτε ήταν η πρώτη μου επαφή με τα σπαράγγια.

Σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο; Να περιμένετε δηλαδή πώς και πώς να δοκιμάσετε κάτι και όταν τελικά το κάνετε να διαπιστώνετε ότι δεν σας αρέσει ή έστω ότι δεν είναι έτσι όπως το είχατε φανταστεί.

Προτού σας ευχηθώ καλό ΣΚ είναι ώρα να ακουστούν τα τύμπανα και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του giveaway.

Οι συμμετοχές ήταν 579 καθώς 3 αγαπημένες φίλες bloggers ζήτησαν να εξαιρεθούν από την κλήρωση και σας ευχαριστώ πολύ που ανταποκριθήκατε τόσο θερμά στο διαγωνισμό.

Ice-cream-giveaway-1
Ice-cream-giveaway-2

Χρησιμοποίησα τον αλγόριθμο που παρέχεται από το site random.org και όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, η τυχερή αναγνώστρια που κερδίζει την παγωτομηχανή είναι η Sofia G., η οποία άφησε το υπ’ αριθμόν 96 υπέροχο σχόλιο.

Ice-cream-giveaway-3

Σοφία μου συγχαρητήρια! Θα επικοινωνήσω μαζί σου για τις λεπτομέρειες.
Μείνετε συντονισμένοι όμως, γιατί την Τρίτη έχουμε καινούριο giveaway, με δώρο ένα βιβλίο μαγειρικής αυτή τη φορά.

Καλό ΣΚ και να περάσετε πολύ όμορφα!  

Βίδες με σπαράγγια και μανιτάρια

Eτοιμασία: 40 minutes
Μαγείρεμα: 30 minutes
Συνολικά: 1 hour 10 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Λέξη-κλειδί: βίδες με σπαράγγια
Μερίδες: 5
Οι βίδες με σπαράγγια είναι ένα εύκολο και ελαφρύ πιάτο. Σπαράγγια, μανιτάρια, ντοματίνια, παρμεζάνα, αυγό και μυρωδικά, συνδυάζονται αρμονικά σε ένα πολύχρωμο πιάτο!

Υλικά

  • 500 γρ. βίδες
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 300 γρ. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
  • 300 γρ. σπαράγγια
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 αυγά ποσέ ή τηγανητά

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις. Βάζουμε τα ντοματίνια σε μικρό ταψάκι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά με το ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για 20’ περίπου και τα βγάζουμε από το φούρνο.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα σπαράγγια. Κόβουμε 2-3 εκατοστά από την κάτω πλευρά και τα καθαρίζουμε εξωτερικά με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Τα κόβουμε σε 3 κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5-7’. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15΄.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε.
  • Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα μανιτάρια μαζί με τα σπαράγγια, την παρμεζάνα, τα μυρωδικά αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και τοποθετούμε σε κάθε πιάτο ένα αυγό ποσέ ή τηγανητό.

Σημειώσεις

Η αρχική συνταγή εδώ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




23 ΣΧΟΛΙΑ

Marion 17 Ιουνίου 2014 - 21:48

Τα έχεις πάρει με στραβό μάτι τα σπαράγγια Ερμιόνη μου.
Μην πιέζεσαι όμως, αν δεν σε ενθουσιάζουν δεν πειράζει. Το καλό είναι ότι τα δοκιμάζεις.Ισως τα άγρια να είναι πιο νόστιμα.

Πάντως εγώ το πιάτο σου έτσι όπως το βλέπω θα το έτρωγα χωρίς συζήτηση. Υπέροχο σε χρώμα και γευσεις.

Συγχαρητήρια στην τυχερή ;)

Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 17 Ιουνίου 2014 - 09:58

Συγχαρητήρια στη Σοφία. Και εγώ δεν έτρωγα τα σπαράγγια αλλά τα δοκίμασα και αντίθετα με σένα τα λάτρεψα. Την ωμή ντομάτα δεν μπορώ να φάω με τίποτα! Πολύ όμορφο και καλοκαιρινό πιάτο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha Tompoulidou 17 Ιουνίου 2014 - 05:30

Με τρελλαίνει το αυγό στην κορφούλα!!! Και τα σπαράγγια επίσης με τρελλαίνουν!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 16 Ιουνίου 2014 - 11:26

Εμφανίσιμο και πανέμορφο το πιάτο σου!! Όσον αφορά στα σπαράγγια κι εγώ δεν έχω ακόμη δοκιμάσει καλά… μόνον μια φορά πολύ παλιά τα άσπρα τα σπαράγγια! Πάντως σε καταλαβαίνω γιατί το έχω πάθει κι εγώ!!!
Συγχαρητήρια στη Σοφία και να είναι πάντα τυχερή!!
Φιλιά καλημέρας και καλή εβδομάδα Ερμιόνη μου!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νeli 16 Ιουνίου 2014 - 01:54

Πολυ εμφανίσιμο και καλοστημένο πιατο,λυπαμαι που δε σου άρεσαν τα σπαραγγια δοκιμασε να κανεις τη συνταγη με άγρια,είναι πεντανόστιμα,φιλιά πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mari 15 Ιουνίου 2014 - 22:08

Ερμιόνη μήπως θα έπρεπε να δοκιμάσεις άγρια σπαράγγια; είναι πολύ πιο νόστιμα, αλλά πρέπει να τα μαζέψεις στο δάσος. Εγώ πάντως δεν τα τρώω κάπως αλλιώς εκτός από ομελέτα, προτείνω να τα δοκιμάσεις έτσι και μετά να τα απορρίψεις!
Πάντως πολύ ωραίο το πιάτο σου και το τηγανητό αυγό κάνει την διαφορά! Όσο για τα ποσέ λίγο τεχνική θέλουν και είναι πανεύκολα!
Φιλιά πολλά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
lenia 15 Ιουνίου 2014 - 11:04

Τα άγρια σπαράγγια είναι από τα νοστιμότερα λαχανικά που έχω φάει! Αυτά του εμπορίου τα είχα φάει μια φορά και τα πέταξα! Οπότε ίσως γι’ αυτό να μην σου άρεσαν…
Το πιάτο τέλειο, γεμάτο γεύσεις κ αρώματα!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Sofia G. 14 Ιουνίου 2014 - 13:41

Ερμιόνη! Κέρδισα? Τι καλα! Πάνω που είδα την συνταγή παγωτού με το γιαούρτι κ σκεφτόμουν τι ωραίο που θα ήταν :)

Για τα σπαράγγια θα συμφωνήσω 100%! Το χειμώνα σε ένα εστιατόριο παρήγγειλα όλο χαρά μια πράσινη σαλάτα με σπαράγγια για να τα δοκιμάσω, κ δεν μου άρεσαν καθόλου, τζάμπα ο αρχικός ενθουσιασμός.

Καλή σας μέρα κ καλό σαββατοκυριακό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Στέλλα 14 Ιουνίου 2014 - 10:46

Δοκίμασε τα άλλη μια φορά σε διαφορετική συνταγή για σιγουριά. Συγχαρητήρια στην τυχερή Σοφία. Φιλιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μaria Elena 13 Ιουνίου 2014 - 22:58

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 13 Ιουνίου 2014 - 21:51

Τα σπαράγγια ή τα αγαπάς ή τέλος. Ο γιος μου χωρίς να τα έχει δοκιμάσει ποτέ έλεγε ότι δεν υπάρχουν καν σαν λαχανικό και έσβηνε τη λέξη όπου την έβλεπε σε περιοδικά ή Φυλλάδια.
Και μια ωραία μέρα βλέπω μπροστά του πιάτο με σπαράγγια. Δεν τρελαίνεται αλλά τα τρώει ως συνοδευτικό. Ίσως αν δοκιμάσεις άγρια αλλάξεις γνώμη. Για αυγά ποσέ σου προτείνω να αγοράσεις φόρμες σιλικόνης και θα φτιάχνεις τα καλύτερα μετά. Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 13 Ιουνίου 2014 - 16:50

Γιατί βρε σκασμένο δεν τρως τα σπαράγγια σου?? Εεεε???
Χα χα χααα Ερμιονάκι μου, πλάκα σου κάνω, εμένα πάλι μου αρέσουν τρελά τα σπαράγγια, αλλά συνδυασμένα με συγκεκριμένα υλικά!
Το όλο χρώματα και νοστιμιά πιάτο σου, ευχαρίστως το τιμούσα και το τσάκιζα επίσης!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 13 Ιουνίου 2014 - 15:19

Α, τα σπαράγγια είναι όντως λίγο μυστήρια υπόθεση. Σκέτα βραστά σαν άγρια χόρτα ας πούμε δε θα τα μαγείρευα ποτέ, αλλά με άλλες συνταγές, συνδυασμένα με άλλα υλικά μου αρέσουν αρκετά. Νομίζω πως θα τα έτρωγα πολύ ευχάριστα όπως τα μαγείρεψες τώρα!
Η πρώτη φορά μιας γευστικής δοκιμής μπορεί καμιά φορά να οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα… Μια από τις αγαπημένες μου μπύρες σήμερα, είχε καταλήξει στον νεροχύτη πριν χρόνια στην πρώτη της δοκιμή, αυτό σου λέω μόνο! :)
Μπράβο κι από μένα στην τυχερή που θα σκάσει από τα πολλά παγωτά χάρη στο όμορφο δώρο σου! :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 13 Ιουνίου 2014 - 15:06

Τα σπαράγγια δεν τα πολύ συμπαθώ αλλά τελικά νομίζω ότι τα έφαγα από λάθος χέρια! Πολύχρωμο πιάτο και γεμάτο γεύσεις γλυκιά μου Ερμιόνη! Όπως πάντα είναι απόλαυση να σε παρακολουθώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 13 Ιουνίου 2014 - 14:58

Λοιπόν, αυτό με το αβγό ποσέ, το έχω βάλει κι εγώ στόχο, καθότι τις λίγες φορές που δοκίμασα να το κάνω ήταν σκέτη καταστροφή! Πού θα πάει όμως…
Τι ωραία χρώματα που έχει αυτή η μακαρονάδα, τα ντοματίνια στο φούρνο γίνονται λουκουμάκια!
Φιλάκια πολλά, καλό σκ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
littledeco 13 Ιουνίου 2014 - 14:50

Υπέροχο το δώρο σου !!! Μια πρόταση, η αγαπητή Σοφία να μας στείλει την πρώτη της συνταγή, χιχιχιχι για να ζηλέψουμε λίγο ακόμη…καλό ΣΚ και περιμένω περισσότερες καλοκαιρινές συνταγές δεν μπορώ να φάω τ’ιποτα με αυτή την ζέστη …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimi 13 Ιουνίου 2014 - 14:10

Τά σπαράγγια μού αρέσουν Ερμιόνη μου!!Αν καί δέν τά φτιάχνω συχνά!Η συνταγή σου άκρως καλοκαιρή!!Καί η τσαχπινιά μέ τό αυγό,πολύ πρωτότυπη!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
butterfly 13 Ιουνίου 2014 - 12:22

Χα! οτε κι εγω εχω δοκιμασει σπαραγγια και θελω διακαως!
Σγχαρητηρια στη Σοφια! Και παλι ευχαριστω για την ομορφη σκεψη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρίνα 13 Ιουνίου 2014 - 11:09

Η συνταγή φαίνεται υπέροχη και οι φωτογραφίες σου επίσης!!
Σπαράγγια δεν έχω φάει ποτέ και για να πω την αλήθεια δεν ξέρω και αν θα μου αρέσουν αλλά θα τη δοκιμάσω έστω για να μπορώ να πω με σιγουριά αν θα τα ξαναφάω! :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώτα 13 Ιουνίου 2014 - 11:07

Πόσο γέλασα με την εισαγωγή σου Ερμιόνη μου! Αν και δεν έχω μαγειρέψει η ίδια σπαράγγια, τα έχω δοκιμάσει και μου άρεσαν πολύ. Τα φοβάμαι στο καθάρισμα. Θα το δοκίμαζα το φαγητάκι σου! Συγχαρητήρια στην Σοφία για την παγωτομηχανή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ζ. 13 Ιουνίου 2014 - 11:04

Τι κρίμα που δεν σου άρεσαν τα σπαράγγια, όμως μια μελλοντική δοκιμή μπορεί να αλλάξει την άποψή σου.

Το πιάτο σου των ζυμαρικών παραμένει ευπρόσδεκτο, φρέσκο σε ύφος και λαχταριστό!

Καλό Σου Κου!
Ζ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 13 Ιουνίου 2014 - 10:53

Νόστιμο και ελαφρύ, αλλά πλήρες φαγητό! Ιδανικό για το καλοκαιράκι που έσκασε επιτέλους μύτη!!
Συγχαρητήρια στην τυχερή του giveaway! Το δώρο που κέρδισε είναι εξαιρετικό!
Καλή σου ημέρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 13 Ιουνίου 2014 - 10:25

Πολύ ωραίο το φαγάκι και η τσαχπινιά με το αυγό από πάνω το κάνει πολύ ιδιαίτερο!
Συγχαρητήρια στην τυχερή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα