Taco μπέργκερ

Τα taco μπέργκερ συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία από δύο κόσμους. Το μίγμα του κιμά περιέχει nacho chips, ενώ σερβίρονται με ξινή κρέμα.

Taco μπέργκερ

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε έφτιαξα τετράγωνα μπισκότα.

Αμέ!
Κι εσείς μπορείτε να τα φτιάξετε, μη νομίζετε.
Αρκεί να προσθέσετε στη ζύμη λίγο παραπάνω μπέικιν πάουντερ από αυτό που απαιτεί η συνταγή και να αφήσετε τη διαδικασία ψησίματος να πάρει το δρόμο της.
Αν όλα (δεν) πάνε καλά, τα μπισκότα σας θα απλώσουν περισσότερο από το αναμενόμενο, με αποτέλεσμα να ενωθούν και να αποκτήσουν το πολυπόθητο τετράγωνο σχήμα.

Από γεύση ήταν πραγματικά εξαιρετικά. Βουτυράτα όσο πρέπει, με λίγη κανέλα να τους δίνει μια ζεστή νότα απόλυτα ταιριαστή με την εποχή. Και με μπόλικες σταγόνες σοκολάτας γιατί εντάξει με ξέρετε πια, αλλά το σχήμα τους ήταν υπερβολικά αστείο. Μα τετράγωνα μπισκότα;
Αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις όμως, σωστά;
Λιγότερο μπέικιν πάουντερ την επόμενη φορά λοιπόν και ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά!

Taco μπέργκερ

Τι κι αν δεν κατάφερα να φτιάξω στρογγυλά μπισκότα; Έφτιαξα ολοστρόγγυλα μπιφτέκια!

Και τα συνδύασα με μια ωραία πικάντικη σάλσα, φύλλα μαρουλιού, φέτες ντομάτας και (ας την πούμε) ξινή κρέμα. Και έφτιαξα ολοστρόγγυλα taco μπέργκερς.

Σαν να λέμε το καλύτερο από δύο κόσμους. Εάν σας αρέσουν τα μπέργκερ και το μεξικάνικο, τότε σίγουρα θέλετε να συνεχίσετε την ανάγνωση. Γιατί στο τέλος σας περιμένει η συνταγή για να φτιάξετε taco μπέργκερ.

Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να αποτυπώσω τον ενθουσιασμό μου για αυτό το πιάτο. Αν μπορείτε, προσπαθήστε να με φανταστείτε να τρώω μια μπουκιά, να κουνιέμαι στην καρέκλα μου μια δεξιά και μια αριστερά ως έκφραση της χαράς μου και παράλληλα να χτυπώ τα πόδια μου στο πάτωμα. Αλά Michael Flatley ας πούμε. Στο πολύ πολύ, αλλά πραγματικά πολύ πιο αργό του.

Μερικές παρατηρήσεις σχετικά με τα taco μπέργκερ:

  • Στο μίγμα του κιμά υπάρχουν θρυμματισμένα nacho chips. Αχ… Με νιώθετε;
  • Εάν δεν βρείτε ξινή κρέμα και δεν έχετε χρόνο να ετοιμάσετε (όπως έχουμε περιγράψει εδώ), μπορείτε να φτιάξετε μια γρήγορη και απλοϊκή εκδοχή, ανακατεύοντας στραγγιστό γιαούρτι με λίγη κρέμα γάλακτος και φρέσκο χυμό λεμονιού.
  • Μην ξεχάσετε -όπως εγώ- τις φέτες τσένταρ. Για ανεξήγητους λόγους οι δικές μου απλά έμειναν στο ψυγείο.
  • Και μην ξεχάσετε να συνοδεύσετε τα μπέργκερ με παγωμένη μπίρα. Είναι το απαραίτητο συνοδευτικό που αναδεικνύει τη σπιρτόζικη γεύση τους.
Taco μπέργκερ

Taco μπέργκερ

Eτοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 40 minutes
Συνολικά: 55 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Κουζίνα: μεξικάνικη
Λέξη-κλειδί: taco μπέργκερ
Μερίδες: 8
Τα taco μπέργκερ συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία από δύο κόσμους. Το μίγμα του κιμά περιέχει nacho chips, ενώ σερβίρονται με ξινή κρέμα.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 100 γρ. El Sabor nacho chips θρυμματισμένα στο μούλτι
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια πολτοποιημένα στο μούλτι
  • αλάτι, πιπέρι

Και ακόμα:

  • 8 ψωμάκια για μπέργκερ
  • φύλλα μαρουλιού
  • φέτες ντομάτας
  • ξινή κρέμα

Εκτέλεση
 

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, τα nacho chips, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
  • Πλάθουμε 8 μεγάλα μπιφτέκια.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 10’ από κάθε πλευρά.
  • Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και αλείφουμε τα μισά με σάλσα. Κατόπιν τοποθετούμε τα φύλλα μαρουλιού, τις φέτες ντομάτας, τα μπιφτέκια και 1 κουταλιά ξινή κρέμα.
  • Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ψωμάκια και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Η αρχική συνταγή εδώ.
 
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




27 ΣΧΟΛΙΑ

viki 3 Φεβρουαρίου 2015 - 16:32

Καλησπέρα. Θα ηθελα σε παρακώ να ρωτησω αν μπορω μεσα στο μιγμα του κειμα να προσθεσω μουσταρδα και ketsup. Σε ευχαριστώ εκ των προτερων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αριάδνη 15 Νοεμβρίου 2014 - 17:06

Μιαμ μιαμ τα θελω όλα!
Καλη συνέχεια στη μερα μας!
Φιλιά :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 7 Νοεμβρίου 2014 - 01:24

Ερμιόνη μου λατρεύω τα taco burgers και τα δικά σου έγιναν υπέροχα!!Νοστιμότατα και τα λιμπίστικα όσο δεν φαντάζεσαι!!!
Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Culinare 6 Νοεμβρίου 2014 - 20:34

είναι εξαιρετικά νόστιμο και φαίνεται εξαιρετικά καλά, τουλάχιστον στην εικόνα. Είμαι μια λαχτάρα πεθαίνουν, αλλά τρώνε μόνο δίαιτα, όπως τα μάτια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mookies 5 Νοεμβρίου 2014 - 19:38

Πρωτότυπα και εντυπωσιακά τα Taco burgers σου! Έτσι όπως πέφτει η sour cream στα πλάγια, φαίνονται πραγματικά λαχταριστά, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!
Εγώ Ερμιόνη μου αντί για sour cream εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ γιαούρτι με λίγο γάλα και λεμόνι και διαπίστωσα ότι είναι πολύ πιο νόστιμο και υγιεινό.
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 5 Νοεμβρίου 2014 - 19:34

Αυτά τα ωραία τάκος-μπέργκερ τα λιμπίστηκα με το που τα είδα, Ερμιόνη μου!! Αφράτα, ζουμερά και λαχταριστά! Σκέτη νοστιμιά!! Φαντάζομαι οι μικρές θα ξετρελάθηκαν!!! Η σάλτσα με τυρι τσένταρ αρέσει πολύ στην δική μου μικρή!
Καλό βράδυ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μaria Elena 5 Νοεμβρίου 2014 - 16:00

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parentslandgr 5 Νοεμβρίου 2014 - 10:41

Υπάρχει ενα μικρό προβληματάκι. Αν ανοιξω το σακουλακι με τα nachos και λέμε τώρα υπάρχει και η σαλτσα με το τυρί τσενταρ στο σπίτι, αντε να περισσεψει για να βαλω στα μπιφτέκια!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 5 Νοεμβρίου 2014 - 10:07

Πολύ λαχταριστά! Μου αρέσει και η τσαχπινιά με τα τριμμένα nachos :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νeli 4 Νοεμβρίου 2014 - 22:09

Θα ετωγα ανετα και το μπεργκερ και τα τετραγωνα μπισκοτα μετα απο αυτο,καταπληκτικο και ορεκτικοτατο φαινεται,πολλα φιλια ,καλο βραδυ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Zambia 4 Νοεμβρίου 2014 - 21:31

Πεντανόστιμα και παχουλά και με μια δόση μεξικάνικου τατς. Ποιος τους αντιστέκεται!

Κάποτε αυτή τη σάλτσα την παραφάγαμε στο σπίτι σε εφηβικές, γευστικές ανησυχίες(?)…

Ζ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
My Lovable Baby 4 Νοεμβρίου 2014 - 20:05

Ερμιόνη μου, αφού κατάφερες να τετραγωνίσεις τον κύκλο (έστω κ στην κουζίνα) σου αξίζουν πολλά μπράβο :) :) :) Πάντως σημασία έχει η γεύση. Κλείνεις τα μάτια κ απολαμβάνεις. Αν κ είμαι σίγουρη ότι κ τετράγωνα, σούπερ θα ήταν :)
Όσο για τα burgers…κολασμένα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 4 Νοεμβρίου 2014 - 17:19

Εεεεε….χχμμμμ…. ναι!
Τετράγωνα μπισκότα έχω φτιάξει κι εγώ, αλλά δεν είχα την δική σου τόλμη να το ομολογήσω χα χα χααα!
Εγώ μια χαρά το είχα βάλει το μπέικιν, τι ακριβώς έφταιξε δεν ξέρω, υποθέτω ολόκληρη η συνταγή που ακολουθούσα ήταν λάθος.

Τα burgers σου πάντως δείχνουν σούπερ ντούπερ και μιας και μας αρέσουν οι μεξικάνικες γεύσεις τα βρίσκω απολύτως του γούστου μου!!
Την σάλτσα el sabor την χρησιμοποιώ συνήθως σε τάκος, μου έδωσες ιδέα και για burgers!
Φιλιά Ερμιονάκι μου, καλό απόγευμα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimi 4 Νοεμβρίου 2014 - 16:57

Λαχταριστά τά μπέργκερ σου Ερμιόνη μου!!!Και η sour cream ,σίγουρα τά απογειώνει!!Μπαίνουν στό πρόγραμμα γιά τό Σάββατο!!
Viva Mexico!!!Καλό μηνα!!Φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 4 Νοεμβρίου 2014 - 15:16

Ειδα μπεργκεράκι και αναρωτήθηκα ποσο καιρό εχω να φαω σπιτικο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
κικη 4 Νοεμβρίου 2014 - 14:42

Αχ Ερμιονη ελιωσα με τις φωτογραφιες σου,τρεχουνε τα σαλια μου….
ειμαι λατρης των μπεργκερς και γενικα των σαντουιτσ οποτε καταλαβαινεις τι εχω παθει τωρα που ειναι τρεις παρα και δεν εχω φαει τιποτα απο το πρωι…
Μα τι ωραια ιδεα με τα nachos!!!!!!
Τι κι αν σου βγηκαν τετραγωνα τι κι αν ηταν στρογγυλα…η γευση μετραει,και φυσικά η “διαφορετικοτητα” ειναι ωραιο πραγμα!!!!!
φιλια!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 4 Νοεμβρίου 2014 - 13:19

Νομίζω ότι αυτά τα τετράγωνα μπισκότα θα τα έτρωγα ευχαρίστως! Γιατί μπορεί το σχήμα να μην βγήκε όπως ίσως ήταν η αρχική σκέψη αλλά θα ήταν σίγουρα πολύ αφράτα και νόστιμα! Εξίσου ευχάριστα βέβαια θα έτωγα και το μπέρκερ, καθώς -ως γνωστόν- είμαι λάτρης τέτοιων εδεσμάτων! Και η “τσαχπινιά” στον κιμά είναι σίγουρα δελεαστική!
Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ελπίδα 4 Νοεμβρίου 2014 - 12:50

λαχταριστα και σιγουρα πεντανοστιμα!!! Αρχιζεις με αυτα τα burger κλεινεις με τα τετραγωνα μπισκοτα!! Το τελειο γευμα!! καλη εβδομαδα Ερμιονακι!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 4 Νοεμβρίου 2014 - 12:48

Αγαπώ και το Μεξικάνικο και τα burgers και ο συνδυασμός είναι τέλειος. Την έχω πατήσει άπειρες φορές με υλικά ξεχασμένα στο ψυγείο! Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δήμητρα 4 Νοεμβρίου 2014 - 12:32

Μμμμμμ….πόσο πεινάω!…Δείχνουν τόσο υπέροχα….θέλω ένα (δυο) τώρα! Όσο για τα μπισκότα, σημασία έχει η γεύση, άσε που εγώ προτιμάω το τετράγωνο σχήμα γενικώς (τετράγωνες φόρμες, τετράγωνα κουπ πατ, τετράγωνα γενικώς). Μια χαρά πετυχημένα σου βγήκανε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 4 Νοεμβρίου 2014 - 12:12

Έλα καλέ, την ίδια συνταγή για μπισκότα πρέπει να έχουμε, την έχω κάνει κι εγώ με μεγάλη επιτυχία! Εμένα είχε βγει ένα ενιαίο γιγάντιο τετράγωνο μπισκότο! Τέλειο!
Όσο για αυτά τα μπεργκεράκια, τι να πω… Με nachos???? Μα με nachos???? Μας τρέλανες πάλι Ερμιονάκι!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
littledeco 4 Νοεμβρίου 2014 - 12:11

Τα nachos με της σάλτσα τα έχουμε τιμήσει πολλές φορές στο παρελθόν με τον σύζυγο. Δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ να τα συνδυ’ασουμε έτσι, είδες λοιπόν που όσο ζεις μαθαίνεις !!! Σάββατο βράδυ θα γίνει η πρώτη απόπειρα, φιλιά !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
dolmadaki 4 Νοεμβρίου 2014 - 12:09

ααα ερμιονη θελω να με υιοθετησεις!!! τι υπεροχα μπεργκερ ειναι αυτα τυφλα να εχουν τα φαστφουνταδικα!!! η τσαχπινια με τα νατσος μεσα ειναι ολα τα λεφτα!! θα δοκιαμστει εννοειται!!! οσο για τα μπισκοτα δες τη θετικη πλευρα οτι ξεκίνησες νέο τρεντ στα κουκις! χαχαχα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Κ 4 Νοεμβρίου 2014 - 11:57

Μην στεναχωριεσαι για τα τετραγωνα μπισκοτα! Συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες! Στη δικη μας (ξανα)συνεβη πριν ενα μηνα;-) Τα μπιφτεκια πρεπει να ειναι τελεια. Δεν τα εχω δοκιμασει ποτε ετσι. Η συνταγη σου καταχωρειται…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 4 Νοεμβρίου 2014 - 10:11

Χμμμ, ακόμα και αν δεν προλάβω να ετοιμάσω το burger σε όλο του το μεγαλείο, θα δοκιμάσω οπωσδήποτε τα μπιφτέκια με nachos διότι σίγουρα (εντελώς σίγουρα δηλαδή) θα τύχουν ενθουσιώδους υποδοχής!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
tanja@the green mixer 4 Νοεμβρίου 2014 - 10:09

Με κέρδισες στο “Στο μίγμα του κιμά υπάρχουν θρυμματισμένα nacho chips.”

Δεν χρειάστηκε να γράψεις κάτι περαιτέρω.
(επίσης δεν έχω κανένα θέμα με τα τετράγωνα μπισκότα, ίσα ίσα δηλαδή)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Cook Taste Live 4 Νοεμβρίου 2014 - 09:53

Ένα ποστ που αρχίζει με μπισκότα και τελειώνει με burger! :) [δεν έχει σημασία πως κατέληξαν τα μπισκότα] Σίγουρα τα περάσατε πολύ νόστιμα το σκ!!
¨Στο μίγμα του κιμά υπάρχουν θρυμματισμένα nachos…¨ nachos εεε?!?
Αχχ²..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα