Cheesecake με σοκολάτα και εσπρέσο

Cheesecake με σοκολάτα και εσπρέσο

Κυριακή βράδυ.

Βάζω για ύπνο τις μικρές κυρίες. Ή μάλλον προσπαθώ. Γιατί έχουν όρεξη να μιλήσουν, να ρωτήσουν, να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους από τις εμπειρίες του σαββατοκύριακου.
Κι εγώ πρέπει να βρίσκομαι σε ετοιμότητα. Οι ερωτήσεις / δηλώσεις τους είναι συχνά αφοπλιστικές.

Ιφιγένεια: Μαμά αύριο είναι Δευτέρα σωστά;
Μαμά: Ναι αγάπη μου.
Ιφιγένεια: Και πρέπει πάλι εμείς να πάμε σχολείο και εσείς δουλειά. Γιατί πρέπει να το κάνουμε αυτό μαμά; Γιατί η Παρασκευή αργεί τόσο πολύ να έρθει; Γιατί το σαββατοκύριακο περνάει τόσο γρήγορα;

Cheesecake με σοκολάτα και εσπρέσο

Μάλιστα…
Το σαββατοκύριακο περνάει τόσο γρήγορα, που ακόμα και ένα μικρό παιδί το αντιλαμβάνεται.
Η αλήθεια είναι πως όταν έχεις μικρά παιδιά, τα σαββατοκύριακα σου είναι πάντα ασφυκτικά γεμάτα, ακόμα και όταν δεν κάνεις «τίποτα».
Είναι επίσης αλήθεια ότι ειδικά αυτό το σαββατοκύριακο ήταν εξαιρετικά γεμάτο, μιας που στολίσαμε το δέντρο και διακοσμήσαμε χριστουγεννιάτικα το σπίτι μας.

Το πρώτο μας δέντρο ήταν καταπράσινο, με πυκνή βλάστηση. Οι μπάλες, οι καμπάνες, οι κορδέλες και τα λουλούδια που το στόλιζαν, ήταν στις αποχρώσεις του χρυσού και του μπρονζέ. Ήταν κομψό και εντυπωσιακό και ταίριαζε όμορφα με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού.
Μετά τον ερχομό των μικρών κυριών, τόσο τα κλαδιά όσο και τα στολίδια του δέχτηκαν σοβαρά πλήγματα.

Cheesecake με σοκολάτα και εσπρέσο

Το καινούριο μας δέντρο είναι χιονισμένο, με πυκνά κλαδιά. Οι μπάλες, τα αστέρια, οι χιονονιφάδες, οι τάρανδοι, τα πολικά ζωάκια, οι μπισκοτάνθρωποι, τα ελατάκια, οι κάλτσες, τα σπιτάκια, τα μπαστούνια και οι κορδέλες που το στολίζουν, είναι στις αποχρώσεις του λευκού (κυρίως), του κόκκινου και του πράσινου.
Όλα είναι άθραυστα (εννοείται).

Είπαμε στις μικρές κυρίες να διαλέξουν από ένα στολίδι που θα είναι μόνο δικό τους. Διάλεξαν από μία καλοκαμωμένη (αλλά εύθραυστη δυστυχώς) μπαλαρίνα. Η Ισμήνη έσπασε τη δική της 5′ αφότου επιστρέψαμε στο σπίτι. Ο Κωστής την κόλλησε και όλα καλά. Δεν πρόλαβε καν να κλάψει.

Είδαμε ταινίες αγκαλιασμένοι όλοι μαζί στον καναπέ, με τα λαμπάκια του δέντρου να πλημμυρίζουν το χώρο με το πιο γλυκό φως. Πόσο μας άρεσε το Inside Out… Η συγκεκριμένη ταινία δεν απευθύνεται βέβαια σε πολύ μικρά παιδάκια, αλλά βάλαμε τα δυνατά μας προκειμένου να την εξηγήσουμε απλά και κατανοητά στις μικρές κυρίες.

Φτιάξαμε με την Ιφιγένεια ένα υπέροχο cheesecake με σοκολάτα. Εκείνη άλεσε τα μπισκότα για τη βάση, τα ανακάτεψε με το βούτυρο και χτύπησε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος. Και εγώ ασχολήθηκα με τα υπόλοιπα.

Cheesecake με σοκολάτα και εσπρέσο

Είναι τόσο όμορφο που θέλει να συμμετέχει στις μαγειρικές μου περιπέτειες. Μου αρέσει που είναι ενθουσιώδης και που κάνει ένα σωρό ερωτήσεις. Θέλει να της εξηγώ τα πάντα. Τι κάνω, γιατί το κάνω, τι θα κάνω μετά, τι θα προσθέσω και γιατί!
Το cheesecake μας άρεσε πολύ και εκείνη δήλωνε περήφανα στον μπαμπά της ότι το φτιάξαμε μαζί. Μάλλον πρέπει να φτιάξουμε μαζί και ότι φαγητό δεν πολυσυμπαθεί… ίσως το δει με άλλη ματιά αν συμμετέχει στην ετοιμασία του.

Επανέρχομαι στο cheesecake με σοκολάτα.

Είναι πολύ εύκολο. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι δυσανάλογα εύκολο σε σχέση με τη γεύση του.
Η μπισκοτένια βάση του έχει αξιοσέβαστο πάχος και αυτό μου αρέσει πολύ. Εξισορροπεί καλά την πλούσια γεύση της σοκολατένιας κρέμας και αντικρούει διακριτικά την πυκνή και κρεμώδη υφή της.
Ο καφές ενισχύει τη γεύση της σοκολάτας. Της δίνει βάθος και διάρκεια. Αλλά φυσικά μπορείτε να τον παραλείψετε.

Στηρίξτε τα tastes!

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να υποστηρίξετε την υποψηφιότητα των tastes στα Food blog awards που διοργανώνονται από το Βήμα Gourmet, κάνοντας like εδώ (εφόσον είστε συνδεδεμένοι στον προσωπικό σας λογαριασμό στο facebook).

Cheesecake με σοκολάτα και εσπρέσο

Cheesecake με σοκολάτα και εσπρέσο

Eτοιμασία: 40 minutes
Αναμονή: 4 hours
Συνολικά: 40 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: cheesecake με σοκολάτα
Μερίδες: 10
Ένα cheesecake με σοκολάτα, εύκολο στην ετοιμασία, πλούσιο σε γεύση, με μπισκοτένια βάση που έχει αξιοσέβαστο πάχος!

Υλικά

  • 250 γρ. κουβερτούρα με περιεκτικότητα σε κακάο 65-70%
  • 1 δόση καφέ εσπρέσο (έτοιμο ρόφημα, όχι σκόνη)
  • 250 γρ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • λίγο κακάο για το πασπάλισμα της επιφάνειας

Εκτέλεση
 

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων.
  • Ετοιμάζουμε τον εσπρέσο και τον αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
  • Απλώνουμε τη βάση σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο 20-21 εκ.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα. Με το μίξερ σε σταδιακά αυξανόμενη ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  • Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και τον εσπρέσο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίξερ για λίγη ώρα ακόμα.
  • Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ. Χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, να σφίξει (ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ).
  • Σερβίρουμε το cheesecake πασπαλισμένο με λίγο κακάο.

Σημειώσεις

Η αρχική συνταγή εδώ.
 
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




19 ΣΧΟΛΙΑ

tanja 6 Δεκεμβρίου 2015 - 23:03

Ε οχι και να μην βάλουμε καφε στο τζηκεικ!!!! Εγω η μονη τροποποίηση που κανω οταν ειναι να το φτιαξω κατι που προοριζεται για παιδια ειανι να βαλω ντεκαφεϊνε καφέ, από φόβο μην τα πιασει η καφεϊνη και χοροπηδανε Non-stop (που δε νομιζω να παιζει σαν ενδεχομενο, λεμε τωρα). Τι ωραια υφή που φαίνεται να εχει!!! Αφράτο και βελούδινο! Μαλλον το καλύτερο ειναι ομως οτι το φτιαξαμε μαζι με τη μικρη, αυτό ίσως ειναι το highlight της συνταγης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 5 Δεκεμβρίου 2015 - 21:07

Πόσο βελούδινο φαινεται το τσιζκέικ σου!!!

http://beautyfollower.blogspot.gr/

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 3 Δεκεμβρίου 2015 - 00:37

Και του χρόνου με υγεία και χαρά!!! Καλές γιορτές να έχετε!!!!
Τί να πω για το γλυκό;;; Με ξετρέλλανε αφού λατρεύω τον καφέ και την σοκολάτα… υπάρχει ωραιότερο από ένα κομμάτι cheesecake μ’ έναν καφέ και το χριστουγεννιάτικο δέντρο πιο κει!!!
Συγχαρητήρια στη μικρή βοηθό …είναι υπέροχο να έχεις μικρούλια χεράκια να σε βοηθούν!!!!
Πολλά φιλιά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 2 Δεκεμβρίου 2015 - 23:28

Ένα τέτοιο τσιζκέικ με άρωμα καφέ είναι ότι θα ήθελα να έχω αύριο το πρωι Ερμιόνη χαχα. Μόλις ανοίξω τα μάτια μου να το έχω μπροστά μου!Καλό βράδυ^^

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ρηγώ 2 Δεκεμβρίου 2015 - 15:16

Και του χρόνου με υγεία σας εύχομαι!Εμείς έχουμε προγραμματίσει για το Σαβ/κο που θα μας έρθει τον στολισμό του δέντρου μας ,με άθραυστα στολίδια εννοείται , αφού τα πιτσιρίκια είναι 3 και 4 αντίστοιχα και πέρυσι θυμάμαι την μικρή που ήταν 2 ήταν συνέχεια “χωμένη” στην κυριολεξία μέσα στο δέντρο και κόντεψε πόσες φορές να το ρίξει με τα μουτράκια της να γεμίζουν γκλίτερ από τις μπάλες!
Όσο για το γλυκό φαίνεται υπέροχο (συγχαρητήρια στη μικρή βοηθό και στην μαμά βέβαια) αλλά αν και ο σύζυγος βρίσκεται σε δίαιτα λόγω χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων θα επιχειρήσω να το φτιάξω μέσα στις γιορτές που επιτρέπεται να ξεφύγουμε και λίγο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 1 Δεκεμβρίου 2015 - 23:16

Και του χρόνου Ερμιονη μου να είσαστε καλά.
Μάλλον πρέπει να παίρνετε και αναπληρωματικά στολίδια για όταν σπάνε ; )
Απώλειες θα υπάρχουν, έτσι είναι.
Τι ωραία που φτιάξατε το γλυκό μαζί με την μικρή. Είμαι σίγουρη πως το χαίρεται πολύ.

Πολύ ωραία κρέμα έχει…αχ..την βλέπω στο κομμάτι και θέλω να χωθώ μέσα στην οθόνη. Εύκολο πολύ. Ο καφές δεν παραλείπεται με τίποτα ;)

Καλό μήνα

Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νανά @ kouzinista 1 Δεκεμβρίου 2015 - 20:36

Ερμιόνη μου, αυτή τη φορά θα σε παρακαλέσω να δώσεις τα θερμά μου συγχαρητήρια στη μικρή βοηθό σου και να της πεις ότι έκανε εξαιρετική δουλειά! Είμαι σίγουρη ότι με τη δική της βοήθεια το cheesecake έγινε νοστιμότερο και επιπλέον ξεκούρασε λίγο και τη μαμά, η οποία super μαμά πρόλαβε να στολίσει και το δέντρο! Όχι σαν κάποιους άλλους, ονόματα δε λέμε, που ακόμη το σκέφτονται.
Ο συνδυασμός σοκολάτας και καφέ είναι από τους πολύ αγαπημένους μου κι αυτό το cheesecake με την αφράτη κρέμα φαίνεται επικίνδυνα νόστιμο! Έτσι μου ‘ρχεται να βουτήξω το δάχτυλο στην οθόνη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
maria pandremmenou 1 Δεκεμβρίου 2015 - 19:56

καλες γιορτες να περασετε Ερμιονη μου και του χρονου με υγεια! και εμενα η κορη μου συμμετεχει στο μαγειρεμα, οποτε ολα της φαινονται πεντανοστιμα! το γλυκακι θα το φτιαξουμε για τα γενεθλια της κορης μου , στο παρτυ στο σπιτι! φιλια πολλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Evi 1 Δεκεμβρίου 2015 - 17:16

Φαίνεται πολύ ωραίο το γλυκάκι σου! Λατρεύω τα cheesecake, οπότε πιστεύω ότι αυτή η εκδοχή του ενισχυμένη με το άρωμα espresso θα είναι σκέτη αποκάλυψη!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 1 Δεκεμβρίου 2015 - 17:08

Καλό σας μήνα…Ερμιόνη μου.
Με το καλό και στα φετινά Χριστούγεννα και χωρίς “απώλειες” στα εύθραυστα στολίδια σας. Και ποιος δεν το έχει “περάσει” αυτό το έργο, όταν έχει μικρά παιδιά …
Kαι το δικό μας στολίστηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και ομολογώ πως προτίμησα να βάλω περισσότερο στολίδια άθραυστα και φέτος, παρά το πιο προχωρημένο την ηλικίας μας…

Το cheescake με άρωμα καφέ, είναι ότι πιο απολαυστικό για ένα χαλαρό απόγευμα!
Έτσι το έχω συνδυάσει τουλάχιστον εγώ, μέσα στην λιχουδιά μου :-))
Απολαυστικό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξηρουχάκη Μαρία 1 Δεκεμβρίου 2015 - 16:20

Και του χρόνου Ερμιονάκι μου,με υγεια κ χαρά! Να στολίσετε το δέντρο σας για όσα χρόνια οι μικρούλες είναι ακόμη μαζί σας,γιατί όταν μεγαλώσουν κ φύγουν από κοντά σας,δεν θα σας κάνει πλέον όρεξη -ρωτά κ μας-.
Φιλακια κ άπειρες ευχές!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΚΑΜΗΛΑΚΗ ΑΝΝΑ 1 Δεκεμβρίου 2015 - 15:11

καλο μηνα.υπεροχο το cheesecake τρεχουν τα σαλια μου.επομενο στην λιστα να φτιαχτει ειναι αυτο…και του χρονου να εισαστε καλα να ξαναστολισετε το δεντρο σας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Theodora Nan 1 Δεκεμβρίου 2015 - 13:52

Υπερ-λαχταριστό το cheesecake! Καλό μήνα Ερμιόνη και καλή επιτυχία το Σάββατο! Φιλάκια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 1 Δεκεμβρίου 2015 - 13:26

Καλημέρα Ερμιόνη μου!! Πόσο οικεία ακούγονται όσα λες!! Βέβαια εμένα της μικρής της αρέσει το σχολείο και ανυπομονεί κάθε Κυριακή (σπασικλάκι σαν τη μαμά της….) Και εγώ έχω δικό μου στολιδάκι απο παιδί (ξύλινο αυτοκινητάκι, ροζ φυσικά) το οποίο στολίζει όλα μου τα δέντρα ανεξαρτήτου θέματος ακόμα και σήμερα!! Τώρα τα λέω αυτά για να μην μπω στο θέμα μας δηλαδή ότι μου τρέχουν σε ακατάλληλη στιγμή τα σάλια μπροστά στην οθόνη και θέλω να αρπάξω αυτό το λαχταριστό κομματάκι και να ευχαριστηθώ την φανταστική σοκοκαφεδένια κρέμα του!! Αχ αχ !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώτα 1 Δεκεμβρίου 2015 - 13:10

Καλημέρα Ερμιόνη μου. Πράγματι το Σαββατοκύριακο το άτιμο περνάει πολύ γρήγορα.
Πόσο μου αρέσει να είμαι με την οικογένεια μου στο σπίτι και να μην κάνω τίποτα.
Να ξαπλώνουμε παρέα και να βλέπουμε ταινίες. Η μικρή πορώνεται κιόλας και κλαίει, φωνάζει από την χαρά της, νευριάζει, έχει πλάκα!
Το cheesecake σου θα το φτιάξω το συντομότερο, γιατί έχω ανάγκη από μία γλυκιά, θερμιδική βόμβα !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελική 1 Δεκεμβρίου 2015 - 12:03

Και του χρόνου με χαρά και με υγεία!!!
Έχω κι εγώ ένα στολιδάκι, αγγελάκι λόγω και ονόματος, που το έχω από παιδάκι( φυσικά πλαστικό γιατί αλλιώς δεν θα είχε επιβιώσει)και μου δίνει τόσο χαρά κάθε χρόνο που το βλέπω…
Μπράβο σε μαμά και κόρη για το τόσο λαχταριστό cheesecake! Όπου υπάρχει καφές δε λέμε όχι!
Σε φιλώ!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 1 Δεκεμβρίου 2015 - 10:50

Και του χρόνου Ερμιόνη μου, να έχετε χαρούμενες γιορτές σου εύχομαι!
Πολύ λαχταριστό το cheesecake που μας έφτιαξες!
Καλό μήνα και καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 1 Δεκεμβρίου 2015 - 10:33

Καλά, ο καφές δεν παραλείπεται ποτε στα γλυκά!!!! Ούτε κατά διάνοια!! χαχαχα Μου αρέσει πολύ ο καφές και η κανέλα με τη σοκολάτα. Νομίζω δίνουν μια εκρηκτικότητα στη γεύση της !
Πλούσιο το τσιζ κέικ σου και χορταστικό. Δεν παίζει να μην έτρωγα για αρχή δύο κομμάτια τόσο στρουμπουλά όσο βλέπω να τα έχεις κόψει!
Αντε, και του χρόνου λοιπόν με τα στολίδια σας…άθραυστα και μη!! :) Εγώ γι΄αυτό το ΣΚ το προγραμμάτισα και οι μικρές ανυπομονούν!
Καλή σου μέρα και καλό μήνα Ερμιόνη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 1 Δεκεμβρίου 2015 - 10:14

Και του χρόνου να είστε καλά και να ξαναστολίσετε το υπέροχο, χιονισμένο δέντρο σας! Παρόλο τον κόπο που απαιτεί (πιστέψτε με, μιλάω εκ πείρας καθώς ασχολούμαι ολομόναχη με όλη τη διαδικασία, από το κουβάλημα μέχρι το στήσιμο και το στόλισμα), δίνει μία μοναδική νότα ζεστασιάς και θαλπωρής στα σπίτια μας, άρα…κρίνεται αναγκαίο! Το γλυκό δείχνει ξεχωριστό, προσωπικά δεν είμαι πολύ ένθερμη οπαδός της γεύσης του καφέ στα γλυκά αλλά το συγκεκριμένο θα το δοκίμαζα άνετα, είναι ξεσηκωτικό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα