Ψωμί με καρύδια & giveaway

Αυτό το ψωμί με καρύδια έχει εξαιρετική και εκλεπτυσμένη γεύση. Η προσθήκη καρυδιών το κάνει να ταιριάζει με τυρί και το μετατρέπει σε κάτι πολυτελείας.

Έφτιαξα ψωμί με καρύδια. Εγώ. Moi. Ich.
Και ήταν φανταστικό.

Ψωμί με καρύδια

Αλλά καλύτερα να ξεκινήσω από την αρχή.
Στις 25 Νοέμβρη γιόρταζε η μαμά μου (χρόνια πολλά μαμά!). Το βραδάκι θα μαζευόμασταν στο σπίτι της για να φάμε, να πιούμε και να περάσουμε όμορφα.
Σκέφτηκα λοιπόν να φάμε κάτι ελαφρύ το μεσημέρι. Συμφώνησε και το έτερον ήμισυ και πρότεινε μάλιστα να φτιάξω ένα σαντουιτσάκι ή μια σαλάτα.

Ψωμί με καρύδια

Οκ. Θα μπορούσα ναι. Ωστόσο το κάτι ελαφρύ που είχα στο μυαλό μου ήταν σπιτικό ψωμί με καρύδια. Εντάξει και μερικά ωραία συνοδευτικά να πλαισιώνουν το ξεχωριστό αυτό ψωμάκι: τυρομπαλάκια με τσένταρ, κράνμπερις και φιστίκια Αιγίνης (συνταγή παρακάτω), σαλάμι Λευκάδας, κριτσίνια, γεμιστές ελιές, πάστα ελιάς, μέλι σε διάφορες ποικιλίες, ενδιαφέροντα τυράκια, αποξηραμένα και φρέσκα φρούτα. Που ξέχασα τελικά στο ψυγείο αλλά δεν πειράζει.

Γέλασα τόσο πολύ με τις αντιδράσεις του Κωστή και των κοριτσιών όταν τους είπα ότι είναι ώρα να φάμε κάτι «ελαφρύ» για μεσημέρι. Προφανώς φάγαμε υπερβολικά πολύ και εννοείται ότι παρόλα αυτά δεν παραλείψαμε να δοκιμάσουμε όλα όσα είχε ετοιμάσει η μαμά.

Ένα δεύτερο καρβέλι δοκιμάστηκε εκείνο το βράδυ από όλους τους καλεσμένους -μικρούς και μεγάλους, ενθουσίασε και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.
Κάτι το οποίο με φέρνει στην αμέσως επόμενη πρόταση.

Οι γιορτές πλησιάζουν, αλλά δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε. Δεν ξεχνούμε ότι ακόμα και τα πιο απλά μπορούν να γίνουν πολύ εντυπωσιακά με 2-3 έξυπνες ή όμορφες πινελιές.
Ένα καρβέλι ψωμί για παράδειγμα, μπορεί με την προσθήκη καρυδιών να αποκτήσει θαυμάσια γεύση και να μετατραπεί σε κάτι πολυτελείας. Και μπορεί επίσης να πρωταγωνιστήσει σε ένα στιλάτο πλατό με εκλεκτά εδέσματα.
Τα πλατό τα εκτίμησα απίστευτα πολύ πέρυσι, όταν τα παρουσίασα σε 2-3 γιορτινά καλέσματα και είδα πόσο πολύ εντυπωσίασαν και ικανοποίησαν.

Ψωμί με καρύδια

Φέτος δε, που έχω στη διάθεσή μου το εξαιρετικό βιβλίο «Πεντανόστιμα ψωμιά» των εκδόσεων Τερζόπουλος, έχω σκοπό (ή τουλάχιστον ελπίζω) να εξοικειωθώ κάπως περισσότερο με τις ζύμες και να συνδυάσω τα ευφάνταστα αρτοσκευάσματα του βιβλίου με τυριά, αλλαντικά, τσάτνεϊ, μέλια, φρούτα και λοιπά καλούδια!

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι απλά καθηλωτικό.
Καθώς το ξεφύλλιζα, σκεφτόμουν ότι δεν υπάρχει κάποια συνταγή που δεν θέλω να δοκιμάσω. Και δεν θυμάμαι να μου έχει ξανασυμβεί αυτό, να θέλω δηλαδή να δοκιμάσω όλες τις συνταγές ενός βιβλίου.
Βασικά ψωμιά με μαγιά, ψωμιά χωρίς γλουτένη και ψωμιά με προζύμι, ζύμη για πίτσα και φοκάτσια, τσιαμπάτα και μπέιγκελ, μπαγκέτες και κριτσίνια, τσουρέκι και μπριός, κρουασάν και στόλεν, σκεφτείτε μια οποιαδήποτε ζύμη και το πιθανότερο είναι ότι θα περιέχεται στο βιβλίο!

Ψωμί με καρύδια

Όλες οι συνταγές είναι γραμμένες απλά και πάρα πολύ αναλυτικά, υπέροχα φωτογραφημένες βήμα-βήμα.
Δίνονται επίσης πληροφορίες για την παραγωγή και τους βασικούς τύπους αλευριού, για τα απαραίτητα εργαλεία και τον εξοπλισμό που θα χρειαστούμε, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.
Πρόκειται για ένα πολύ ποιοτικό και προσεγμένο βιβλίο, που μας μυεί με τον πιο εύκολο και κατανοητό τρόπο στη χαρά της παρασκευής σπιτικού ψωμιού.

Ψωμί με καρύδια

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Τερζόπουλος, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρω ένα αντίτυπο!
Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή, χρειάζεται μόνο να αφήσετε ένα σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση και να μου πείτε ποια είναι τα αγαπημένα σας αρτοσκευάσματα.
Μην ξεχάσετε να αφήσετε ένα έγκυρο email επικοινωνίας, για να σας ειδοποιήσω σε περίπτωση που κερδίσετε!
Εάν έχετε την καλοσύνη να κοινοποιήσετε το διαγωνισμό στα social media που διατηρείτε, θα σας είμαι ευγνώμων!

Καλή επιτυχία!

Τυρομπαλάκια με τσένταρ, κράνμπερις και φιστίκια Αιγίνης

Eτοιμασία: 25 minutes
Συνολικά: 25 minutes
Γεύμα: ορεκτικό
Λέξη-κλειδί: τυρομπαλάκια
Μερίδες: 14
Νόστιμα και ιδιαίτερα τυρομπαλάκια, ιδανικά για τα γιορτινά μας καλέσματα! Ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα, ενώ συνοδεύουν όμορφα το ντελικάτο ψωμί με καρύδια!

Υλικά

  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 75 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • 1 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
  • λίγο πιπέρι

Για την επικάλυψη:

  • 150 γρ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση
 

  • Σε μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το τσένταρ, τα κράνμπερις, τη 1 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης και λίγο πιπέρι.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια με διάμετρο 2.5-3 εκ.
  • Τοποθετούμε τα 150 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης σε μπολ.
  • Ρίχνουμε ένα-ένα τα τυρομπαλάκια μέσα στο μπολ με τα φιστίκια Αιγίνης και τα κυλάμε να καλυφθούν καλά.
  • Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα καταναλώσουμε.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

Ψωμί με καρύδια

Eτοιμασία: 2 hours 40 minutes
Μαγείρεμα: 45 minutes
Συνολικά: 3 hours 25 minutes
Γεύμα: σνακ, συνοδευτικό
Λέξη-κλειδί: ψωμί με καρύδια
Μερίδες: 1 μικρό καρβέλι
Τα καρύδια πάντα προσφέρουν εξαιρετική γεύση στο ψωμί και αμέσως το κάνει να ταιριάζει με τυρί ή το μετατρέπει σε κάτι πολυτελείας για το σαββατοκύριακο.

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 6 γρ. αλάτι
  • 75 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 3 γρ. νωπή μαγιά
  • 180 γρ. χλιαρό νερό

Εκτέλεση
 

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τα καρύδια σε (μικρότερο) μπολ και το αφήνουμε κατά μέρος. Αυτό είναι το ξηρό μίγμα.
  • Ρίχνουμε τη μαγιά σε (μεγαλύτερο) μπολ. Προσθέτουμε το νερό και αναμιγνύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αυτό είναι το υγρό μίγμα. Προσθέτουμε το ξηρό μίγμα στο υγρό μίγμα. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μετά με τα χέρια μέχρι να γίνουν ζύμη.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη με το μπολ όπου είχαμε ετοιμάσει το ξηρό μίγμα.
  • Το αφήνουμε κατά μέρος για 10′.
  • Η ζύμη είναι έτοιμη για ζύμωμα. Αφήνοντας την στο μπολ, τραβάμε τη ζύμη από την άκρη και τη διπλώνουμε στο κέντρο. Περιστρέφουμε το μπολ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σε άλλο μέρος της ζύμης. Επαναλαμβάνουμε 8 φορές. Όλη η διαδικασία θα πρέπει να πάρει 10 δευτερόλεπτα και η ζύμη θα αρχίσει να σφίγγει.
  • Ξανασκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κατά μέρος για 10′.
  • Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 5 και 6 δύο φορές, μετά ξανά το βήμα 5. Σκεπάζουμε το μπολ με το μπολ όπου είχαμε ετοιμάσει το ξηρό μίγμα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα (σκεπάζουμε τη ζύμη με μπολ και όχι με πετσέτα κουζίνας για να μη σχηματιστεί πέτσα στην επιφάνεια της ζύμης).
  • Χτυπάμε τη ζύμη με τις γροθιές για να ελευθερώσουμε τον αέρα. Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και την τοποθετούμε στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Την πλάθουμε σε μπάλα.
  • Πατάμε τη ζύμη σε κομψό, στρογγυλεμένο δίσκο, μετά μπήγουμε το δείκτη μας στο κέντρο για να φτιάξουμε μια τρύπα.
  • Μεγαλώνουμε την τρύπα λίγο. Τοποθετούμε την κουλούρα ζύμης σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
  • Ξανασκεπάζουμε το ψωμί και το αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 30-45′.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240 βαθμούς. Τοποθετούμε ένα ταψί στον πάτο του φούρνου για να ζεσταθεί. Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι με νερό.
  • Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, αφαιρούμε το μπολ. Πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  • Χαράζουμε ένα μεγάλο τετράγωνο στην επιφάνεια της κουλούρας με κοφτερό, οδοντωτό μαχαίρι.
  • Τοποθετούμε την κουλούρα στον προθερμασμένο φούρνο, ρίχνουμε το φλιτζάνι νερό στο ζεστό ταψί και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς.
  • Ψήνουμε την κουλούρα για 45-50′ ή μέχρι να πάρει καφέ χρώμα.
  • Για να ελέγξουμε αν το ψωμί έχει ψηθεί καλά, το αναποδογυρίζουμε και το χτυπάμε ελαφρά στο κάτω μέρος. Αν ακούγεται κούφιο, είναι έτοιμο.
  • Αν δεν είναι έτοιμο, το ξαναβάζουμε στο φούρνο για μερικά λεπτά ακόμα. Αν είναι έτοιμο, το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

85 ΣΧΟΛΙΑ

elvou 12 Δεκεμβρίου 2017 - 14:52

Ερμιόνη η συνταγούλα σου υπέροχη όπως πάντα! μου αρέσουν πολύ κάθε είδους ψωμιά παραδοσιακά, αφράτα, ζυμωτά φρέσκα με λίγο βούτυρο κ μέλι …το πιο ωραίο σνακ! Καλές γιορτές!

Φ.Μακρή 12 Δεκεμβρίου 2017 - 00:34

Ερμιόνη μου,τι ρωτάς τώρα;Από που ν’αρχίσω;;Αντε,θα σταθώ μόνο στο λατρεμένο μου τσουρέκι,ειδικά αυτό σε μορφή πίτας που απολάμβανα σαν παιδί από τα χέρια της θείας μου (αφού το περιμέναμε βασανιστικά να φουσκώσει κάτω από κουβέρτες και πάνω σε καλοριφέρ και ξυλόσομπες).Τα τελευταία χρόνια έμαθα να το φτιάχνω κι εγώ και -παρόλο που εξακολουθεί να με ταλαιπωρεί μέχρι να φουσκώσει-είμαι πολύ χαρούμενη που τώρα πια το μοιράζω εγώ στην οικογένεια για ατελείωτες βούτες στα χριστουγεννιάτικα τσάγια μας.Σε φιλώ,Φρόσω Μ.

Ρουλα 11 Δεκεμβρίου 2017 - 22:48

Φτιάχνω τελευταία ένα πεντανοστιμο ψωμι με ελάχιστο ζυμωμα, τραγανό όσο πρέπει, μιαμ! Πριν λίγο μασουλουσα ψωμάκι με ελιες και κρητικό τυρακι και τσουπ! Έπεσα στην ανάρτησή σου ?

Maria katrana 11 Δεκεμβρίου 2017 - 22:19

Ερμιόνη μου τι ωραία ιδέα είναι αυτή; ψωμακι με καρυδια…ουαου…θα το δοκιμάσω σίγουρα και τι νόστιμα συνοδευτικα.εμενα λογω προτίμησης των γλυκων μου αρέσουν γλυκες πιτες,τσουρεκακια και τετοια διαφορα.τα φιλια μου

Αρετη 11 Δεκεμβρίου 2017 - 14:16

ψωμάκι με κουρκουμά και φιστίκια, κριτσίνα καλαμποκιού και παξιμαδάκια χαρουπιού, είναι από τις γεύσεις που αγαπάμε οικογενειακώς!

Anthi 11 Δεκεμβρίου 2017 - 11:06

Φτιάχνω ψωμί κάθε βδομάδα, με μπύρα και γιαούρτι και κάθε φορά κάνω και άλλο συνδυασμό μυρωδικων και μπαχαρικων!!! Τώρα θα φτιάξω και το ψωμί με καρύδια αλλά και τα τυρομπαλακια!!! Φοβερή ιδέα!! Καλές γιορτές και καλή επιτυχία για το σούπερ βιβλίο σε όλους ❤️

Μαρια 11 Δεκεμβρίου 2017 - 10:26

Τελεια η προταση τα πλατο για τα Χριστουγεννα Ερμιονη! Φυσικα το φρεσκοψημενο ψωμακι τα συμπληρωνουν καταπληκτικα. Αν επρεπε να διαλεξω αναμεσα στα λατρεμενα αρτοπαρασκευασματα θα διαλεγα το μαστιχωτο τσουρεκι. Καλες γιορτες!

MariaEzln 10 Δεκεμβρίου 2017 - 10:26

Λατρεία τα κάθε είδους αρτοσκευάσματα, αλλα τα πάσης φυσεως κουλούρια (ως Θεσσαλονικιά) είναι η μεγάλη μου αδυναμία! Σκέτο, με σταφίδα, με τυρί και με ότι άλλο βάζει ο νους σου! Πολυ ωραίο το ψωμάκι σου και καταπληκτική η παρουσίασή σου! Καλές γιορτές σε όλη την οικογένεια!

Maria 10 Δεκεμβρίου 2017 - 08:32

Ερμιονη, φαινεται υπεροχο το ψωμακι σου. Σιγουρα θα δοκιμαστει! Εμενα μ’ αρεσει να φτιαχνω σπιτικα ψωμακια για hamburger και κριτσινια. Καλες γιορτες.

lina 9 Δεκεμβρίου 2017 - 20:48

τα πολυσπορα ψωμια!

Ιωάννα 9 Δεκεμβρίου 2017 - 19:36

Άλλη μια υπέροχη συνταγή! Φαίνεται φανταστικό. Από τα αγαπημένα ψωμιά για εμένα η χωριάτικη φουρνόπιτα με αυθεντικό προζύμι της μαμάς μου ψημένη απευθείας πάνω σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο… γεύσεις που γεννούν μνήμες…Καλές γιορτές σε όλους με αγαπημένα πρόσωπα και αγαπημένες γεύσεις!

Μίνα 8 Δεκεμβρίου 2017 - 23:33

Λατρεύω το ψωμί….θυμάμαι τα ΣΚ στο χωριό της γιαγιας μου, που ξυπνούσαμε από την μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού (ο χτιστός φούρνος ήταν μέσα στο σπίτι!)…..αναμνήσεις ζωής!

Μαρίνα Ανδριανού 8 Δεκεμβρίου 2017 - 22:27

Μου αρέσει σχεδόν κάθε είδος ψωμιού…. είμαι ψωμού…. τι να κάνουμε!!!!
Ευχαριστούμε για την ευκαιρία για το υπέροχο δώρο, και για τις υπέροχες συνταγές που μας παρουσιάζεις….

dimitrakt 8 Δεκεμβρίου 2017 - 22:17

Όλα τα αρτοσκευάσματα είναι λατρεμένα! Και τα τυρομπαλάκια και το ψωμί με καρύδια είναι ότι πρέπει για τα γιορτινά καλέσματα. Καλές γιορτές!

Dimitra • Counting SMiLES 8 Δεκεμβρίου 2017 - 21:35

Χρόνια πολλά στη μανούλα!!!! Μα τι ωραίες φωτογραφίες και τι λαχταριστό ψωμάκι!!!! Προσωπικά αγαπώ το ψωμάκι το χωριάτικο!!! Τη μυρωδιά την υφή και τη γεύση του.
Σ’ευχαριστούμε για το τέλειο δώρο Ερμιονάκι!!!!!

eva th 8 Δεκεμβρίου 2017 - 20:41

Υπέροχο ποστ!ο,τι κανεις είναι υπέροχο!!

Ηλιάνα 8 Δεκεμβρίου 2017 - 16:37

Υπέροχο καθε είδους ψωμιού και ζύμης…ελπίζω να το δοκιμασω στις γιορτές

VOULA 8 Δεκεμβρίου 2017 - 14:17

Μμμ….Ωραίο ζυμωμένο ζεστό ψωμάκι είναι από τα αγαπημένα μου αλλά και πίτσα με χειροποίητη ζύμη δεν θα έλεγα όχι!

Σταυρούλα Σ 8 Δεκεμβρίου 2017 - 10:07

Ευχαριστούμε που μοιράζεσαι τις υπέροχες συνταγές σου.

Ματίνα 8 Δεκεμβρίου 2017 - 08:52

Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή όπως και το βιβλίο!
Ευχαριστούμε για το δώρο!
Όλα τα ψωμιά μου αρέσουν, αλλά έχω μία αδυναμία στο τυρόψωμο..
Καλή τύχη σε όλους!

Marianthi || Blurpixels 8 Δεκεμβρίου 2017 - 08:09

Τι υπέροχες φωτογραφίες Ερμιόνη & πόσο φανταστική ιδέα με το ψωμάκι!! Αγαπώ τα γιορτινά plateau, αγαπώ το ψωμί σε όλες τις γεύσεις του, ελπίζω να βρω λίγο χρόνο να δοκιμάσω τη συνταγή!! Χρόνια πολλά στην μανούλα και καλές γιορτές!! :) xo

Ελπίδα- Two boys and hope 8 Δεκεμβρίου 2017 - 03:08

πρεπει να ειναιφαναστικο βιβλιο Ερμιονη μου!! Μας αρεσουν οι αλλαγες και τα διαφορετικα ειδη ψωμιου.. Πολυ ωραια συνταγη!! Κι τα τυρομπαλάκια πρεπει να είναι πεντανόστιμα!!

Tante Kiki 7 Δεκεμβρίου 2017 - 23:21

Καλά τί καλύτερο από ένα καρυδόψωμο με τυρομπαλάκια!! Στο μυαλό μου ήσουν Ερμιόνη μου… τόσο καιρό σκεφτόμουν ένα τέτοιο ψωμάκι. Αλλά και το βιβλίο πρέπει να είναι υπέροχο!
Φιλιά!!

Νατασα 7 Δεκεμβρίου 2017 - 22:56

Δεν υπάρχει καλύτερο από τη μυρωδιά φρεσκοψημμενου ψωμιού στο σπίτι…πόση θαλπωρή και ζεστασιά προσφέρει! Το βιβλίο υπέροχο και το ψωμάκι με τα καρύδια επίσης. Ευχαριστούμε! ???

Δέσποινα 7 Δεκεμβρίου 2017 - 20:23

Η συνταγή είναι ότι πρέπει για μας , τους ψωμοφάγους από τη Θεσσαλία.Ευχαριστούμε για το δώρο!

Vita 7 Δεκεμβρίου 2017 - 19:53

Ό,τι έχει να κάνει με ψωμί είναι πάντα πολύ ενδιαφέρον! Ωραία και τυρομπαλάκια σου Ερμιόνη μας!

Χρυσή!- Bliss Seeking Mom 7 Δεκεμβρίου 2017 - 19:50

Πω πω υπέροχο δείχνει το ψωμάκι σου! Δεν το’χω και πολύ με τις ζυμες, θα μου χρειαζόταν ένα τέτοιο βιβλίο!

Μαρινα Γκουβουση 7 Δεκεμβρίου 2017 - 16:08

Πολύ ωραίο δώρο!
Ειδικά για μια ψωμού σαν κι εμένα!

Ευγενία 7 Δεκεμβρίου 2017 - 14:23

Τι ωραίο δώρο!!!! Η τσιαπάτα και τα τυρόψωμα είναι οι μεγάλες αδυναμίες!

HelenD 7 Δεκεμβρίου 2017 - 10:01

Ευχαριστούμε για την ευκαιρία να κερδίσουμε αυτό το βιβλίο.
Αγαπώ το ψωμί με ξινό προζύμι, ψημένο σε ξυλόφουρνο. Μου αρέσουν τα τυρόψωμα, ελιόψωμα, κασερόψωμα, τα σουσαμένια κουλούρια και όλα τα παρασκευάσματα με ζύμη τσουρεκιού. Σίγουρα θα δοκίμαζα το ψωμί με τα καρύδια.

Ρηγώ 7 Δεκεμβρίου 2017 - 09:37

Τί ωραίο ψωμάκι!Σίγουρα θα δοκιμαστεί και αυτό.Αγαπημένη αρτολιχουδιά τα τσουρέκια που φτιάχνω κάθε Πάσχα (και όχι μόνο) τα οποία γίνονται φανταστικά!Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω την συνταγή να τα δοκιμάσεις Ερμιόνη μου!Καλή επιτυχία σε όλους!

Κωνσταντίνα Καραδήμα 7 Δεκεμβρίου 2017 - 09:27

Το βιβλίο φαίνεται υπέροχο και ευχαριστούμε για την ευκαιρία να το κερδίσουμε..Λατρεύω τα ψωμάκια, ειδικά το ελιόψωμο.. Να πω επίσης ότι οι φωτογραφίες που έχετε βάλει είναι πραγματικά υπέροχες και μιας και η εικόνα ισοδυναμεί με χίλες λέξεις, είναι το μεγαλύτερο κίνητρο να δοκιμάσουμε τις συνταγές!

Marion 7 Δεκεμβρίου 2017 - 09:14

Δεν θέλω να φανταστώ ενα τραπέζι που θα τρώγατε κανονικά ;)..χιχι.. Τέλειο το όλο στήσιμο αλλα και τα καλούδια. Λατρεύω φρέσκο ψωμί. Μολις βγει απο το φουρνο μπορω να το φαω ολο. Μου αρέσουν και τα ιδιαιτερα ψωμιά όπως αυτό που με τα καρύδια σίγουρα θα μου αρέσει.
Ευχαριστούμε για το ωραίο δώρο ;)

να χαίρεσαι τη μαμά :)

Φιλιά πολλά

Φρόσω 7 Δεκεμβρίου 2017 - 07:58

Ζυμωτό σπιτικό ψωμάκι ολικής και σίκαλης αγαπημένο και ότι άλλο ζυμαράκι!!! Πολύ ωραία ανάρτηση. Μακάρι να είμαι η τυχερή,ευχαριστούμε .
Καλές Γιορτές!!!

Ευφροσύνη 7 Δεκεμβρίου 2017 - 07:33

Κλασικό ψωμάκι με προζύμι και σιναμον ρολς!!!!! Να ψήνονται και να μυρίζει το σπίτι τόσο γλυκά…?

ChrisDem 7 Δεκεμβρίου 2017 - 05:14

Ψωμι με προζυμι το αγαπημενο μου!

Δέσποινα 6 Δεκεμβρίου 2017 - 23:56

Ευχαριστουμε πολυ για τον διαγωνισμο!!! Ψωμί δεν εχω δοκιμάσει ακομα … περιορισμος χρονου! Καποια στιγμη ομως θα το δοκιμασω!

Φανή 6 Δεκεμβρίου 2017 - 23:28

Ιδιαίτερες συνταγές! Ευχαριστούμε!
Ιδιαίτερη προτίμηση στο ψωμί με σταρένιο αλεύρι και στα τέλεια παξιμάδια της μαμας φτιαγμένα στον ξυλοφουρνο!

Νατασα 6 Δεκεμβρίου 2017 - 23:25

Υπέροχη συνταγή! Λατρεύω οποιοδήποτε ψωμί με γέμιση (τυρί,ελιά , κασέρι,αλλαντικό κ.α.) . Φοβερό δώρο μακάρι να είμαι η τυχερή !

Χρυσούλα 6 Δεκεμβρίου 2017 - 23:17

Πολύ ωραία ανάρτηση!Αγαπημένα αρτοσκευασματα πολλά!!!Τυροψωμο,ελαιοψωμο,σταφιδόψωμο,κουλούρι Θεσσαλονίκης κ το αγαπημένο μου ψωμί απο το χωριό!Παραδοσιακό προζυμενιο ψωμάκι με αλεύρι καλαμποκιού ψημένο στον ξυλοφουρνο!

Ξανθή 6 Δεκεμβρίου 2017 - 21:48

Αυτό τον καιρό μαθαίνω για το ψωμί , από πολύ καλό γνώστη του θέματος προζύμι ζύμες ψωμιά πίτσα. Ζυμώνω με προζύμι από χρόνια και οι πειραματισμοί δεν σταματούν. Τα τυράκια υπέροχα!! Χρόνια Πολλά στη μαμά σου.

Αθανασία Αγκιστριώτου 6 Δεκεμβρίου 2017 - 21:34

Ευχαριστούμε για το δώρο. Πειραματίζομαι συχνά με διάφορα ψωμιά αλλά ένα από τα αγαπημένα μου είναι το ψωμί με κολοκύθα.

παυλίνα οικονόμου 6 Δεκεμβρίου 2017 - 20:06

Eρμιόνη μου, υπέροχη ανάρτηση. Εγώ μπορώ να ζήσω με ψωμί, τυρί και ντομάτα (και σοκολάτα)::). Το αγαπημένο μου είναι το μπέγκελ αλλά γενικά στις ζύμες δεν λέω όχι. Ευχαριστούμε για το giveaway, υπέροχο δώρο

Penelope 6 Δεκεμβρίου 2017 - 19:58

Σαν το φρέσκο και ζεστό ψωμί…τίποτε άλλο Ερμιόνη μου!!!
Χρόνια πολλά για την μαμά σου να την χαίρεστε (και η δικιά μου αν ζούσε την ίδια μέρα θα γιόρταζε, οπότε έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο όνομα).

Οι φωτογραφίες σου δείχνουν ότι όντως φάγατε πολύ “ελαφρά” :-))

Φιλιά πολλά και ζεστά (όπως ένα καρβελάκι).

ΑΘΑΝΑΣΙΑ 6 Δεκεμβρίου 2017 - 19:01

Φαίνεται υπέροχο αυτό το ψωμάκι. Να είσαι καλά για τις υπέροχες ιδέες που μας δίνεις. Εμείς προτιμάμε (κυρίως εγώ) τα γεμιστά ψωμάκια, ελιόψωμα, τυρόψωμα, με πιπεριές και οτιδήποτε άλλο βρω μπροστά μου. Καλές Γιορτές σε όλους σας με υγείια και ευτυχία.

Μανόλης Αρχοντούς 6 Δεκεμβρίου 2017 - 16:54

Πολύ ωραια συνταγή και αναλυτικά τα βήματα. Θα τη δοκιμάσω σίγουρα. Αυτή την εποχή έχουμε μελομακάρονα, κουραμπιέδες & δίπλες!

Νατασα 6 Δεκεμβρίου 2017 - 16:46

Ενα καλο ποιοτικο ψωμακι ειναι παντα απαραιτητο σε ενα γιορτινο τραπεζι! Μας ανοιξες την ορεξη με τις υπεροχες φωτο!

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΡΑΤΣΟΥ 6 Δεκεμβρίου 2017 - 16:34

Πρέπει να είναι υπέροχο αυτό το βιβλίο (πως μου έχει ξεφύγει). λατρεύω το ψωμί και τα πλατό με τυριά και αλλαντικά . Είναι ότι πρέπει για ενα ρομαντικό βραδάκι με το σύζυγό και χωρίς να ξεχνάμε το κρασάκι στο κολονάτο ποτήρι.

Μαρία Παπακωνσταντή 6 Δεκεμβρίου 2017 - 16:34

Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και ευτυχία και τι καλύτερο από ένα μοσχομυριστό, αχνιστό ψωμί μου βγαίνει από τον φούρνο κα συνοδεύεται με όλα τα καλούδια…
Ποιός έχει αντισταθεί και δεν έχει κόψει έστω μια μπουκίτσα από το ζεστό ψωμί που παραλαμβάνει από τον φούρνο που εμπιστεύεται, πριν ακόμα πάει στο σπίτι….
Και όποιος έχει γευτεί παραδοσιακό ψωμί γιαγιάς από ξυλόφουρνο, ποτέ δεν ξεχνάει το άρωμα, την γεύση, την υφή και την λαχτάρα ακόμα κι όταν η γιαγιά, μην έχοντας κάτι άλλο να το προσφέρει, στο έδινε πασπαλισμένο με λάδι και ζάχαρη και έμπηγες τα δόντια σου μέσα πασαλείφοντας το πρόσωπό σου….
Όλα τα ψωμιά φρέσκα και ζεστά είναι υπέροχα αλλά, τα ιδιαίτερα όπως ελιόψωμο, τυρόψωμο, πολύσπορο, με καρύδια ή με καλαμποκάλευρο είναι κορυφαία….
Χρόνια πολλά και καλά ψησίματα – καλές εμπνεύσεις και επιτυχημένες δημιουργίες….

Dimi 6 Δεκεμβρίου 2017 - 16:06

Αν και δύσκολα βαζουμε ψωμι στο σπίτι, οταν αυτο συμβαίνει, μ’αρέσουν αυτα που περιεχουν κρανμπερις, ξηρους καρπούς, σπορους και ειναι φουλ θρεπτικα κ νοστιμα.Θα ηθελα λοιπον να πειραματιστω με αυτες τις συνταγες του βιβλιου.Ευχαριστουμε για το δώρο!

daphnie 6 Δεκεμβρίου 2017 - 16:03

Οι φωτογραφίες σου είναι τόσο ωραίες που μου έρχεται να φάω το ψωμάκι σου! αντ’αυτού θα το φτιάξω! thanks!

Σοφία T. 6 Δεκεμβρίου 2017 - 15:34

ωωωω τι ωραίο δώρο!!!!Λοιπόν το αγαπημένο μου αρτοσκεύασμα, ως γνήσια Θεσσαλονικιά, είναι φυσικά το κουλούρι Θεσσαλονίκης: σκέτο, με τυρί (φέτα), με κασέρι (κίτρινο τυρί), με ελιά, με όλα τέλος πάντων!!!

ΜΑΡΊΑ 6 Δεκεμβρίου 2017 - 15:02

καλησπέρα Ερμιόνη!!! Τα ψωμιά και τα κριτσίνια τεράστια αδυναμία!!!! Φιλιά Πολλά…και καλές γιορτές να έχουμε όλοι!!!

Vaya 6 Δεκεμβρίου 2017 - 14:58

Πεντανόστιμο φαίνεται και…χριστουγεννιάτικο! Σίγουρα θα δοκιμάσω τη συνταγή μέσα στις γιορτές. Όσο για τα αγαπημένα μας αρτοσκευάσματα ε, νομίζω..όλα! Ανάλογα τη στιγμή και το τι συνοδεύουν. Ευχαριστούμε για το giveaway! Καλή επιτυχία σε όλους!

LovingYou 6 Δεκεμβρίου 2017 - 14:11

Ωραιότατο το “ελαφρύ” τραπέζωμα! Αγαπημένο το ελιόψωμο και γενικά τα προζυμένια με την υπέροχη ξινούτσικη γεύση! Φιλιά πολλά

Μαρία Α. 6 Δεκεμβρίου 2017 - 13:58

Πολύ δελεαστικό φαίνεται αυτό το ψωμάκι!!!! περιμένουμε να δοκιμάσεις και συνταγή για τσουρέκι!!! Καλημέρα σε όλους!!!

Βαρβάρα 6 Δεκεμβρίου 2017 - 13:57

Τι ωραία ιδέα αυτό το ψωμί όπως και τα τυρομπαλάκια! Στη οικογένεια μας τιμάμε συχνά τα ελιοψωμάκια αλλά και τα τυροψωμάκια.

Sofia 6 Δεκεμβρίου 2017 - 13:53

Τα πάντα! Ψωμιά, κριτσίνια, παξιμάδια! Άμα έχω και καλό τυράκι, δεν θέλω τίποτα άλλο!

Μαρια Βομβολακη 6 Δεκεμβρίου 2017 - 13:23

απλα θεικο..πεντανοστιμο θα ελεγα…….μπραβο…

ΝΑΝΤΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 6 Δεκεμβρίου 2017 - 13:06

Αγαπαμε ψωμακια…ολων των ειδων!!
Μια ιδιαιτερη προτιμηση στο τυροψωμο!!

Φρόσω 6 Δεκεμβρίου 2017 - 13:06

Τι ψωμί φανταστικό είναι αυτό! Φτιάχνει ένας φούρνος εδώ στα μέρη μας και γίνεται πανικός! Εμείς στο σπίτι είμαστε όλοι ψωμαδες! ! Ειδικά ο μεγάλος μου γιός μπορεί να ζήσει μόνο με ψωμί και τυρί! Εγώ λατρεύω το βαρύ και πολυσπορο ψωμί . . . Μπράβο βρε Ερμιόνη ,μας έφτιαξες το μεσημέρι, και το απόγευμα μη σου πω. . . Φιλιά πολλά και στις ζουζούνες!

Μαρια Θ 6 Δεκεμβρίου 2017 - 13:03

Κι εγω,δεν εχω ιδιαίτερη επαφή με τα ψωμιά,εκτός απο τα τσουρέκια που φτιάχνω και μ´ενδιαφερει παααρα πολύ!!Ξεχωριζω τα κριτσίνια ,τα μπεικελ και τα ψωμιά τσιαμπατα…ειδικά αν συνοδεύονται με υπέροχα πλατώ αλλαντικών και τυριών(όπως τα δικά σου Ερμιονη μου)…πεθαίνω!!!

Ευχαριστούμε και πάλι για όλα όσα μοιράζεσαι μαζί μας και για τις ιδέες που μας δίνεις…!!!
Καλες γιορτές !!!

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΤΣΙΟΥ 6 Δεκεμβρίου 2017 - 13:01

Το ψωμι των παιδικών μου χρόνων (κατάγομαι απο τα Κούρεντα,χωριό του νομού Ιωαννίνων) δεν είχει ποτέ βέβαια αυτήν την ωραία “καρυδένια πινελιά της συνταγής ούτε φυσικά κάποια άλλη gurmet πινελιά .Ελα όμως που ήταν, και είναι ακόμη για μένα, το καλλίτερο ψωμί του κόσμου!
καλές γιορτές

Ελίνα 6 Δεκεμβρίου 2017 - 12:03

Αχ! Ερμιόνη μου και κορίτσια αχ!. Δεν υπάρχει καλύτερο φαγητό από το ψωμί, κάθε τύπου και προέλευσης, πολύ δε περισσότερο από το σπιτικό.
Η γιαγιά μου έλεγε ότι το ψωμί ψωμώνει μέσα μας ( κοινώς μας χορταίνει) και με όλα τα παραπάνω συνοδευτικά, μας ευφραίνει θα συμπλήρωνα εγώ.

Καλή συνέχεια σε όλες!
Ελίνα

Βικτωρία 6 Δεκεμβρίου 2017 - 12:02

Τι ωραία ιδέα αυτή η σημερινή τώρα για τις γιορτές, πάντα ήθελα να προσφέρω κάτι τέτοιο στους φίλους μας, νομίζω πως φέτος ήρθε η ώρα. Τρελαίνομαι για οτιδήποτε ”ψωμένιο” και ειδικά με ιδιαίτερα συνοδευτικά. Σε ευχαριστούμε πολύ για τις προτάσεις σου και για το δωράκι φυσικά!!!

Βασιλικη 6 Δεκεμβρίου 2017 - 11:59

Ειμαι γλυκατζου, οποτε το μπριος, το τσουρεκι και ενα στολεν που εφαγα πριν χρονια στην Γερμανια κι ακομη ψαχνω την συνταγη…

Σοφια 6 Δεκεμβρίου 2017 - 11:51

Τέλεια όπως πάντα οι συνταγές σου! Αγαπημένα όλα τα πολύσπορα και φυσικά σταφιδόψωμο απλά τέλειο !!

Σοφία 6 Δεκεμβρίου 2017 - 11:51

Μπράβο Ερμιονη!!! Φαίνεται φανταστικό!!…. Και ωραίο δώρο. Ευχαριστούμε!!

Φανή 6 Δεκεμβρίου 2017 - 11:37

Αυτό τι βιβλίο με τα ψωμιά είναι όντως εκπληκτικό.Το δανείστηκα κάποια στιγμή απο φίλη και είχα φτιάξει ψωμί με παντζάρι.Καταπληκτικό.Το αγαπημένο μου όμως αρτοσκεύασμα είναι τα κριτσινάκια

Τατιάνα 6 Δεκεμβρίου 2017 - 11:36

Μου άνοιξες την όρεξη!!! Τρελαίνομαι για κάθε είδος ψωμιού καθώς και για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης.

Όλγα 6 Δεκεμβρίου 2017 - 11:24

Ευχαριστούμε πολύ…αγαπημένο αρτοσκεύασμα το κουλούρι Θεσσαλονίκης!

Δέσποινα 6 Δεκεμβρίου 2017 - 11:22

Είμαι ψωμού! Μου αρέσουν όλων των ειδών τα ψωμιά, ψωμάκια, φραντζολάκια, κριτσινάκια, αλλά πιο πολύ από όοοολα τα γεμιστά με κάτι γλυκό (νούμερο ένα στις προτιμήσεις η σοκολάτα)! Ευχαριστούμε πολύ για τις ωραίες συνταγές – ιδέες – προτάσεις – εκπλήξεις!

Ντίνα 6 Δεκεμβρίου 2017 - 11:20

Καλημέρα Ερμιόνη μου:)

Με αυτή τη συνταγή σου με έβγαλες από τον κόπο να ψάξω να βρω κάτι ¨διαφορετικό” στην γιορτή που θα κάνουμε στο γραφείο. Απ’ ότι κατάλαβα το συγκεκριμένο βιβλίο έχει πολλές τέτοιες ιδέες. Τέλεια!!!!

Καλή συνέχεια:)

Ντίνα

Αγγελικη 6 Δεκεμβρίου 2017 - 11:19

Mμμμμμ και μονο το εξωφυλλο μυριζει τρέλα! Παντα ψωμακι στιβαρο και ολικης για μενα!

Ευτυχια Κορδα 6 Δεκεμβρίου 2017 - 11:19

Τρελαινομαι για πολυσπορα ψωμια!!!!

Λία 6 Δεκεμβρίου 2017 - 11:14

Ερμιόνη μου καλημέρα!
Μας άνοιξες την όρεξη πάλι και με το ψωμάκι σου και με τα συνοδευτικά σου!!! Εμένα τα αγαπημένα μου είναι τα πολύσπορα, τα dinkel, τα ελαιόψωμα και φυσικά τα παξιμαδάκια, κριτσινάκια και όλα τα σε -άκια, χαχαχα!!! Το βιβλίο αυτό φαίνεται υπέροχο και σούπερ ελκυστικό!!!!

Μαρία Μαργέλη 6 Δεκεμβρίου 2017 - 11:13

Ένα καλό ψωμάκι είναι πάντα ευπρόσδεκτο στο τραπέζι μας!!!!

καλλιοπη 6 Δεκεμβρίου 2017 - 11:12

σε ευχαριστώ για τις θύμισες….
θα μπορούσα με τις ωρες να μιλαω για το φρεσκο ζυμωμένο ψωμάκι της γιαγιας μου και την μυρωδια του ανακατεμένη με το καμμένο ξύλο…
και ενα απο τα ψωμάκια της ειναι και με καρύδια σαν το δικό σου Ερμιόνη μου..
σε ευχαριστώ ακόμα μια φορά.

Stella 6 Δεκεμβρίου 2017 - 11:12

Οοολα τα ψωμιά! Τέλειο δώρο. Ευχαριστούμε!

Μαρία Μαλάμου 6 Δεκεμβρίου 2017 - 11:09

Λατρεύω τα διαφορα κριτσίνια και τα τόσο “διαφορετικά” ψωμάκια που μπορούν να συνοδευουν το κρασί και τις συναντήσεις με τους φίλους μας!!!!

ΣΟΦΙΑ 6 Δεκεμβρίου 2017 - 11:03

Λατρεύω το ψωμί, σε οποιαδήποτε μορφή και να είναι…..!Απαραίτητο σε καθημερινή βάση!!

Σοφία Βασιλάκη 6 Δεκεμβρίου 2017 - 12:06

Πόσο υπέροχο πρέπει να είναι αυτό το ψωμί. Με μεγάλη χαρά θα σας γράψω τα σχόλιά μου όταν το φτιάξω μέσα στις γιορτές.

Σοφία 6 Δεκεμβρίου 2017 - 10:43

Ψωμί να είναι… Βέβαια δε κρύβω την αδυναμία μου στο ελιόψωμο.

αννα καμηλακη 6 Δεκεμβρίου 2017 - 10:35

υπεροχο το ψωμακι κ ολα τα συνοδευτικα μαζι.πολυ εορταστικο και ακρως χριστουγννιατικο.εγω προσωπικα μπορω να ζησω μονο με παξιμαδακια και παξιμαδια (καθε τυπου) και με τυρι.στο σπιτι μας επισης υπαρχουν παντα κριτσινια(επισης καθε τυπου) γιατι αρεσουν πολλοι σε μενα και στους γιους μου…

Νανα 6 Δεκεμβρίου 2017 - 10:33

Αχ ! Έρμιονη μου προχθές μου πρόσφεραν λευκό ψωμι ζυμωμένο με σύκο και μαύρο ψωμι με 5 αλεύρια και σπόρους μέσα … το τρώμε λιγο λιγο να μην μας τελειώσει!!!
Θέλω κι εγω συνταγές για ψωμι !!! Καλες γιορτές να έχουμε όλοι!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα