Σπαγγέτι με μασκαρπόνε και ντομάτα

Τα σπαγγέτι με μασκαρπόνε και ντομάτα είναι ένα εύκολο και γευστικότατο πιάτο. Ετοιμάζεται σε μόλις 1 ώρα και αρέσει πολύ σε μεγάλους και μικρούς!

Σπαγγέτι με μασκαρπόνε και ντομάτα

Έρχονται μέρες -αρκετά συχνά τώρα τελευταία- που δεν ξέρω πώς να προλογίσω μια συνταγή. Κοιτώ την οθόνη του υπολογιστή, παρατηρώ τον κέρσορα να εξαφανίζεται και να εμφανίζεται εκ νέου και αυτό είναι όλο. Τα χέρια μου αιωρούνται πάνω από το πληκτρολόγιο, γράφω κάτι και αμέσως το σβήνω. Σηκώνομαι από την καρέκλα, κάνω μια βόλτα μέσα στο σπίτι και ξανακάθομαι. Τίποτα. Κενό.

Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα. Τίποτα αξιόλογο, που να αξίζει να μοιραστώ μαζί σας τουλάχιστον. Σε ανύποπτες στιγμές φυσικά κατακλύζομαι από σκέψεις και ωραίες ιδέες για προλόγους. Και τότε μετανιώνω που δεν έχω ένα σημειωματάριο εύκαιρο να αιχμαλωτίσω όλα όσα τόσο γρήγορα περνούν από το μυαλό μου. Πόσο χρήσιμο θα ήταν αυτό αλήθεια!
(σημείωση προς τον εαυτό μου: να πάρω ένα σημειωματάριο και να το έχω πάντα μαζί μου!)

Μήπως φταίει η άνοιξη; Λέτε να έχω το σύνδρομο της εαρινής κόπωσης;
Τα συμπτώματα υπάρχουν πάντως ή έστω κάποια από αυτά: πονοκέφαλοι, δυσκολία συγκέντρωσης και απομνημόνευσης, δύσκολο πρωινό ξύπνημα, αϋπνίες, ευερεθιστότητα, υπερένταση.

Να έχω απλά writer’s block; Οκ writer μπορεί να μην είμαι, αλλά το μυαλό μου μπλοκάρει οπότε σίγουρα έχω κάτι σε block!

Σπαγγέτι με μασκαρπόνε και ντομάτα

Τις προάλλες διάβασα αυτό το άρθρο της Lindsay από το αγαπημένο μου Pinch of Yum και ένιωσα κάπως καλύτερα. Ώστε δεν είμαι μόνη λοιπόν! Το μυαλό μου μοιάζει να έχει κολλήσει και πρέπει απλά να το βοηθήσω να ξαναπάρει μπρος και να λειτουργεί και πάλι στις default στροφές του. Διαβάζοντας το άρθρο, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να απευθυνθώ σε όλους εσάς που με διαβάζετε.

Και σας ρωτώ λοιπόν: τι σας αρέσει να διαβάζετε εδώ στα tastes; Ή για τι θέματα θα θέλατε να διαβάζετε, εκτός από τα αμιγώς μαγειρικά; Ζητήστε και θα λάβετε!
(γιατί έχω την αίσθηση ότι αυτό το έχω ξανακούσει και μάλιστα το έχει πει κάποιος πολύ γνωστός;)

Σπαγγέτι με μασκαρπόνε και ντομάτα

Και αν η συγγραφική μου «έμπνευση» έχει δει καλύτερες μέρες, η μαγειρική τουλάχιστον καλά κρατεί. Ιδέες πολλές, συνταγές υλοποιούνται, δοκιμάζονται, αξιολογούνται και ενθουσιάζουν ή απορρίπτονται.

Τον τελευταίο καιρό έχω απλοποιήσει αρκετά τη μαγειρική μου. Με τον ήλιο να είναι τόσο προκλητικά λαμπερός, επιδιώκω να περνώ λιγότερο χρόνο στην κουζίνα και περισσότερο έξω, στη φύση, κάτω από τα δέντρα, στο πάρκο, δίπλα στη θάλασσα.

Και μου αρέσει αυτή η απλότητα, την απολαμβάνω. Τείνω να ξεχνώ ότι μερικά από τα πιο υπέροχα πιάτα γίνονται με τα πιο απλά υλικά, εύκολα και σε λογικό χρόνο. Τι και αν δεν είναι πιάτα-υπερπαραγωγές; Εάν είναι γευστικά, όμορφα, πολύχρωμα, οικονομικά και μας αρέσουν, είμαι ικανοποιημένη και χαρούμενη.

Πάρτε για παράδειγμα αυτά τα σπαγγέτι με μασκαρπόνε και ντομάτα.

  • Είναι απλά και πανεύκολα; Φυσικά!
  • Αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους; Βεβαίως!
  • Είναι σπιρτόζικα, γευστικά και κρεμώδη; Πολύ!

Προσωπικά δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω. Ένα ωραίο πιάτο που ετοιμάζεται σε μόλις 1 ώρα και απολαμβάνει όλη η οικογένεια. Μετά από μια ευεργετική βόλτα.

Σπαγγέτι με μασκαρπόνε και ντομάτα

Σπαγγέτι με μασκαρπόνε και ντομάτα

Eτοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 45 minutes
Συνολικά: 1 hour
Μερίδες: 4
Τα σπαγγέτι με μασκαρπόνε και ντομάτα είναι ένα εύκολο και γευστικότατο πιάτο. Ετοιμάζεται σε μόλις 1 ώρα και αρέσει πολύ σε μεγάλους και μικρούς!

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 3/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα σε κονσέρβα
  • 1/4 κ.γ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 1/4 κ.γ. βασιλικός αποξηραμένο
  • 1/4 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1/4 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 150 γρ. μασκαρπόνε
  • 100 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες

Εκτέλεση
 

  • Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5′.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και το μπούκοβο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3′ ακόμα.
  • Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε λίγη ώρα να εξατμιστεί το αλκοόλ και να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια μαζί με τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα σύμφωνα με τη γεύση μας.
  • Μόλις ξεκινήσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20-25′ μέχρι να πυκνώσει αρκετά η σάλτσα.
  • Την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μασκαρπόνε μαζί με τη μισή ποσότητα από την παρμεζάνα.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε.
  • Βάζουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά γαρνιρισμένα με την υπόλοιπη ποσότητα παρμεζάνας.

Σημειώσεις

Συνταγή με μικρές προσαρμογές από το υπέροχο Annie’s eats.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




17 ΣΧΟΛΙΑ

Ειρήνη Ε, 8 Απριλίου 2014 - 10:01

Τι ωραίο πιάτο, Ερμιόνη!! Από αυτά που αγαπά όλη η οικογένεια!!
Στους περισσότερους από εμάς έχει παρουσιαστεί κάποια στιγμή η….έλλειψη έμπνευσης. Οι ρυθμοί της ζωής μας και οι ευθύνες κάποια στιγμή μας κουράζουν. Αλλά αυτό πιστεύω ότι είναι παροδικό. Όταν αγαπά κανείς αυτό που κάνει, επανέρχεται γρήγορα με μεγαλύτερο κέφι και όρεξη!
Γι’ αυτό λοιπόν μην πτοείσαι!!!!!
Καλή σου ημέρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ElenisCooking 7 Απριλίου 2014 - 16:18

Ερμιόνη μου σε καταλαβαίνω απόλυτα, πολλές φορές αρχίζω να γράφω κάτι, το ξανασβήνω και πάλι από την αρχή. Ισως φταίει η κούραση, αυτό διαπίστωσα σε μένα. Μια χαρά σε βρίσκω όμως, μην αγχώνεσαι καθόλου. Τέλειο πιάτο, νοστιμότατο, κρεμώδης και αρωματικό!Υπέροχη και η φωτογράφισή σου!!!Φιλάκια πολλά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 6 Απριλίου 2014 - 19:47

Υπέροχη η σάλτσα σου, Ερμιόνη μου, και πολύ αρωματική! Τη λάτρεψα! Όσο για τον πρόλογο πολλές φορές δεν τον βρίσκω αναγκαίο, οι φωτογραφίες, ζωντανές και γεμάτες χρώμα, μιλάνε από μόνες τους!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μaria Elena 5 Απριλίου 2014 - 22:31

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 4 Απριλίου 2014 - 13:05

Εγώ πάντως δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα για τους προλόγους και τα κείμενα, τα μη μαγειρικά. Έτσι κι αλλιώς για το κέφι μας το κάνουμε, αν μας πλήρωναν και ήταν σαν δουλειά, τότε ναι, θα το σκεφτόμουν κι εγώ.
Προσωπικά, πάντα γράφω αυθόρμητα ό,τι βλακεία μου κατέβει! :)
Θα συμφωνήσω όμως με τους άλλους πως όταν δεν έχεις τι να γράψεις (μη μαγειρικό), μπορείς απλώς να περιγράφεις τη συνταγή σου.
Πολύ ωραία η ιδέα με το μασκαρπόνε, τις σάλτσες ντομάτας συνήθως τις φτιάχνω απλές και βάζω τυρί στο πιάτο με τα μακαρόνια αλλά αυτό θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω!
Φιλιά και καλό Π/Σ/Κ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νανά {kouzinista} 4 Απριλίου 2014 - 11:33

Ερμιόνη, συνέχισε να γράφεις για όσα αγαπάς, σε κάνουν χαρούμενη, σε αγχώνουν ή σε στεναχωρούν. Το σημαντικό είναι ό,τι όλα αυτά είσαι εσύ. Βγαίνουν μέσα από την καρδιά σου κι εμείς χαιρόμαστε που τα μοιράζεσαι μαζί μας.
Όσο για τη μακαρονάδα, φαίνεται τέλεια! Το κρεμώδες μασκαρπόνε σε συνδυασμό με τα μυρωδικά, σίγουρα απογειώνουν τη σάλτσα ντομάτας σε υφή και γεύση. Σύντομα θα τη δοκιμάσω!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia xara 4 Απριλίου 2014 - 01:03

Ωραιότατη η μακαρονάδα, Ερμιόνη, για μένα που δεν πολυέχω καλή σχέση με το κρέας είναι “comfort food”.. Εύχομαι να επιστρέψει ο οίστρος του προλόγου..Καλό μήνα, ΧΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Silena 3 Απριλίου 2014 - 23:13

Υπέροχη η μακαρονάδα με το μασκαρπόνε, υπέροχα και τα όσα μας εξιστορείς κάθε φορά!!!!
Καλό βράδυ και καλό μήνα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 3 Απριλίου 2014 - 22:26

Εγώ πάντως μένω να χαζεύω αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες…. Να ένα θέμα για το οποίο θα ήθελα να δω κάτι γραμμένο εδώ. Tips για τις φωτογραφίες… Και εννοείται τις κριτικές σου για ταινίες, γιατί συμφωνούν απόλυτα μέχρι στιγμής τα γούστα μας!
Η προσθήκη του μασκαρπόνε κάνει τη διαφορά σε μια τόσο αγαπημένη και comfort συνταγή!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τante Kiki 3 Απριλίου 2014 - 20:35

Αχχχ! Ερμιόνη μου έχω κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!!! Λες να είναι η άνοιξη;;; Τέλος πάντων, είναι υπέροχη η μακαρονάδα σου!!! Νόστιμη, εύκολη και με τέλεια παρουσίαση και φωτογραφίες!!!
Γεια στα χέρια σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimi 3 Απριλίου 2014 - 20:12

Πήγα μιά βόλτα στό blog πού μάς προτείνεις Ερμιόνη μου!!Φοβερό post!!Αλλά καί η μακαρονάδα σου,μοναδική σέ γεύση καί νοστιμιά!!Μού άρεσε τό όλο στήσιμο τής συνταγής,καί η φωτογράφισή σου!!Οπως πάντα,όλα τέλεια!!Καλό μήνα!!Φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αμαλία 3 Απριλίου 2014 - 18:54

Νόστιμο πιάτο και εγγυημένης νοστιμιάς! Είναι ο,τι χρειάζεται μία ανοιξιάτικη μέρα! Όσο για την έμπνευση, δεν την βλέπω να σε εγκαταλείπει, μάλλον αισθάνεσαι λίγο κουρασμένη και νομιζεις ότι ελαττώνεται χωρίς όμως αυτό να ισχύει στην πραγματικότητα. Λίγες μέρες χρειάζονται μόνο, μέχρι να προσαρμοστούμε και μετά…ποιος μας πιάνει!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 3 Απριλίου 2014 - 18:22

Ερμιονάκι μου δεν είναι ότι έχει μπλοκάρει το μυαλουδάκι σου, μια χαρά εξακολουθεί και δουλεύει.
Απλά, το μεγαλύτερο μέρος του το έχει καταλάβει η έννοια και η φροντίδα των αγαπημένων σου, πράγμα που είναι και το σωστό.
Και δεδομένου ότι η μαγειρική έχει άμεση σχέση με την φροντίδα των αγαπημένων σου, εκεί δεν έχεις μπλοκάρει καθόλου όπως βλέπουμε όλοι.

Μακαρονάδα με μασκαρπόνε, σε καμία περίπτωση δεν θα με άφηνε αδιάφορη!
Απλή, αλλά τόσο πλούσια και κρεμώδης, πραγματικά υπέροχη!!!
Σε φιλώ πολύ, καλό απόγευμα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερη 3 Απριλίου 2014 - 18:19

Φανταστική η αλλαγή στο blog σου Ερμιόνη μου! Οσο για τον πρόλογο, είναι μεγάλο θέμα για τους περισσότερους. Προσωπικά όταν δεν έχω κάτι να πω δεν μιλάω.. απλά συγκεντρώνομαι στη συνταγή…
Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
littledeco 3 Απριλίου 2014 - 13:20

Για να δεις πόσο άσχετη είμαι, τόση ώρα προσπαθώ να μάθω τι είναι το μασκαρπόνε … οκ δεν είμαστε όλες chef σαν εσένα, βέβαια η συνταγή σου με κέρδισε στο δευτερόλεπτο … σαν γνήσια μακαρονού, αυτή η φωτογραφία σε τσάκισε αφου είμαι σε αυστηρή δίαιτα όγω ίωσης. Τώρα πάντως που ενημερώθηκα και για το μασκαρπόνε, θα τιμήσω την συναγή σου !!! Καλή συνέχεια !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eleni {The Foodie Corner} 3 Απριλίου 2014 - 13:11

Χαχα, αν σε καταλαβαίνουμε λέει… Υπέροχη η μακαρονάδα. Πολύ συχνά κι εγώ προσθέτω κάτι σε γαλακτοκομικό στις κόκκινες σάλτσες για να γίνουν πιο κρεμώδεις. Το μασκαρπόνε είναι φανταστική επιλογή. Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 3 Απριλίου 2014 - 12:11

Φοβερό site της Annie! Αλλά και εσύ αγαπητή μου δεν πας πίσω.Απίστευτη συνταγή!!
όσο για τον πρόλογο σε καταλαβαίνω, νομίζω οι περισσότερες από μας σε καταλαβαίνουν. Αλλά δεν χρειάζεται να έχεις πάντα κάτι σημαντικό να πεις.Η παρουσία σου και μόνο, μαζί με τα υπέροχα πιάτα σου φτάνει, πίστεψε με.
Καλημέρα :*

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα