Γκρανόλα με μπανάνα και nutella

Γκρανόλα με μπανάνα και nutella

Υποτίθεται ότι από το Σάββατο θα βρισκόμασταν στην ορεινή Αρκαδία για ολιγοήμερες διακοπές. Η λέξη κλειδί σε αυτή την πρόταση είναι εύκολη και προφανής: «υποτίθεται».

Η ζωή βλέπετε είναι απρόβλεπτη. Κλισέ. Και η ζωή με δύο όμορφες μικρές κυρίες είναι λιγάκι πιο απρόβλεπτη. Κλισέ εις διπλούν.
Παρασκευή βράδυ επιστρέφω από τη δουλειά κουρασμένη, αποδυναμωμένη σωματικά και πνευματικά και με έντονη την επιθυμία για το ταξίδι με την οικογένεια. Το προετοίμαζα δύο μήνες, αμέσως μόλις επιστρέψαμε από τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Γνώριζα με κάθε λεπτομέρεια τα χωριά που θα επισκεπτόμασταν, τα αξιοθέατα που θα θαυμάζαμε, τα ταβερνάκια που θα έκλεβαν την καρδιά μας με τις υπέροχες γεύσεις τους. Και ανυπομονούσα.

Γκρανόλα με μπανάνα και nutella

Η μικρή κυρία με πλησιάζει… «μαμά θέλω αγκαλιά».
Την αγκαλιάζω σφιχτά και τη φιλώ. Τη νιώθω ζεστή και συνειδητοποιώ ότι οι διακοπές μας αναβάλλονται. Έτσι απλά, μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Συγκρατώ τα δάκρυα μου. Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν φοβερά δύσκολες, απαιτητικές και ψυχοφθόρες και η σκέψη αυτού του ταξιδιού, αυτού του πολύτιμου χρόνου που θα περνούσα με τον Κωστή και τα κορίτσια, ήταν το κίνητρό μου προκειμένου να ανταπεξέλθω σε κάθε λογής υποχρεώσεις και να προσπαθώ με όλη μου τη δύναμη για το καλύτερο δυνατό.

Απογοητευτήκαμε, αλλά τελικά δεχτήκαμε αυτή την αναγκαία αλλαγή σχεδίων με χαμόγελο. Η οικογένεια είναι πάνω από όλα. Αυτό υπενθυμίζουμε στα κορίτσια με την πρώτη ευκαιρία. Αυτό είπαμε και την Παρασκευή.

Μπορεί να μη βρεθήκαμε στην ορεινή Αρκαδία λοιπόν, όμως περάσαμε ένα χουχουλιάρικο σαββατοκύριακο στο σπίτι. Κι εγώ μαγείρεψα πολύ. Και αυτό πάντα μου κάνει καλό και με βοηθά να ανακτώ διάθεση, διαύγεια και ισορροπία.
Μεταξύ άλλων ετοίμασα τηγανίτες που ξέρω ότι αποτελούν μεγάλη αδυναμία του Κωστή και εύκολες ταλιατέλες για τις μικρές κυρίες, aka φανατικές λάτρεις των ζυμαρικών.

Και για μένα ετοίμασα αυτή την γκρανόλα με μπανάνα και nutella, γιατί ξέρετε… εγώ και η nutella είμαστε παλιοί καλοί φίλοι.

Γκρανόλα με μπανάνα και nutella

Υπέροχος εθισμός και η γκρανόλα. Και αναπάντεχος μαζί. Πλούσια σε ενέργεια, γεμάτη σε γεύση, ευέλικτη ως προς τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Με γάλα, γιαούρτι ή ακόμα και σκέτη ως σνακ. Με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα. Με μέλι ή χωρίς. Με ότι μπορούμε να φανταστούμε.
Για την γκρανόλα με μπανάνα και nutella χρησιμοποίησα τραγανά μακαντάμια, με ωραία βουτυρένια γεύση, θυμαρίσιο μέλι καλής ποιότητας, σοκολάτα και κανέλα, μιας που το άρωμα της παντρεύεται αρμονικά με την μπανάνα, το μέλι, αλλά και τη σοκολάτα.

Η ζωή είναι απρόβλεπτη και τα σχέδια αλλάζουν με ένα ανοιγοκλείσιμο των ματιών. Κρατάμε τα σημαντικά και προχωράμε με θάρρος και καλοσύνη.

Γκρανόλα με μπανάνα και nutella

Γκρανόλα με μπανάνα και nutella

Eτοιμασία: 30 minutes
Μαγείρεμα: 30 minutes
Συνολικά: 1 hour
Γεύμα: πρωινό
Λέξη-κλειδί: γκρανόλα με μπανάνα
Μερίδες: 12
Γκρανόλα με μπανάνα και nutella, τραγανά μακαντάμια και κομμάτια σοκολάτας. Υπέροχα εθιστική, ευέλικτη και πλούσια σε ενέργεια.

Υλικά

  • 3 μπανάνες μεσαίου μεγέθους πολτοποιημένες στο μούλτι
  • 170 γρ. μέλι
  • 170 γρ. nutella
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 γρ. βρώμη σε νιφάδες
  • 200 γρ. μακαντάμια χοντροαλεσμένα στο μούλτι
  • 1 ½ κ.γ. γλυκού κανέλα
  • 80 γρ. αποξηραμένες μπανάνες σε φέτες
  • 180 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη μαζί με τα μακαντάμια και την κανέλα.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες, το μέλι, τη nutella και το εκχύλισμα βανίλιας και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε κατόπιν το υγρό μίγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 15’. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο, ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15’.
  • Βγάζουμε την γκρανόλα από το φούρνο και προσθέτουμε τις αποξηραμένες μπανάνες και την κουβερτούρα σε σταγόνες. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Αφήνουμε την γκρανόλα να κρυώσει εντελώς. Την αποθηκεύουμε σε αεροστεγές βάζο.

Σημειώσεις

Η αρχική συνταγή εδώ.
 
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΙ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




18 ΣΧΟΛΙΑ

Penelope 31 Οκτωβρίου 2015 - 12:24

Τα περαστικά μου, σας τα ευχήθηκα στο FB, αλλά είπα να τα πω κι’ από εδώ σήμερα που τα πράγματα είναι λιγάκι πιο χαλαρά, λόγω Σαββάτου.

Εκπληκτικές φωτογραφίες Ερμιόνη μου, και θα έμπαινα άνετα στην κουζίνα να την φτιάξω την γκρανόλα, καθώς ποτέ δεν έχω μπει στην λογική να φτιάξω κάτι παρόμοιο, αλλά θα την έκανα μόνον για μένα. Τ’ αγόρια δεν τα τιμούν αυτά τα “κρατσανιστά” παρασκευάσματα, παρά μονάχα ως ξηρούς καρπούς στην κανονική μορφή τους.

Φιλιά πολλά (σίγουρα πια περαστικά σας) και να έχετε ένα ξεκούραστο
Σαββατοκύριακο εύχομαι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 29 Οκτωβρίου 2015 - 19:14

Καταπληκτική η σημερινή σου ανάρτηση Ερμιόνη μου! Πήγε για pin απευθείας. Όσο για τις μικρές σου περαστικά. Θα έρθουν και άλλες μέρες χαλάρωσης! Καλό βράδυ^^

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θεοδώρα 29 Οκτωβρίου 2015 - 19:01

Καλησπέρα Ερμιόνη,

γευστικότατη η γκρανόλα που μας προτείνεις και σίγουρα μέσα στις αγαπημένες μου αφού ο συνδυασμός σοκολάτα-μπανάνα, αν και ολίγον τι κλασικός, είναι κατά τη γνώμη μου από τους πιο γευστικούς συνδυασμούς. Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη για το ταξιδάκι. Εύχομαι η μικρή σου πριγκίπισσα να είναι καλά και να δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιήσετε μια εξόρμηση σύντομα. Καλή επιτυχία και στο διαγωνισμό. Φιλιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
dolmadaki 27 Οκτωβρίου 2015 - 23:18

ειναι σα κορν φλεικς αυτο δηλαδη;;
ππεραστικα σας!!! δεν πειραζει και το χουχουλιασμα στο σπιτι εχει τη χαρη του και την ξεκουραση του!!! δε χανονται οι εκδρομες!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νανά @ kouzinista 27 Οκτωβρίου 2015 - 21:51

Η αγάπη μας για τη nutella είναι κάτι άλλο που έχουμε κοινό κι αυτή η αμαρτωλή σοκολατοφουντουκένια γκρανόλα μου αρέσει πολύ σαν ιδέα! Τα μακαντάμια και οι μπανάνες την κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και λαχταριστή! Αναρωτιέμαι αν θα ταίριαζε με γιαούρτι γιατί το γάλα το σιχαίνομαι. Από την άλλη, είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά μου θα τη λατρέψουν.
Περαστικά σας και πάλι και εύχομαι να σας δοθεί σύντομα η ευκαιρία για μια σύντομη απόδραση!
Πολλά φιλιά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 27 Οκτωβρίου 2015 - 12:09

Κλασσικό και χιλιοπαιγμένο έργο όταν έχεις παιδιά! Και μεις το καλοκαίρι χάσαμε το δεύτερο μέρος των διακοπών μας λόγω γαστρεντερίτιδας. Τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή. Η γκρανόλα τέλεια, εγώ νουτέλα δεν τρώω αλλά ευχαρίστως θα τη δοκίμαζα με ταχίνι και κακάο που είναι από τις τελευταίες αδυναμίες μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 27 Οκτωβρίου 2015 - 10:20

Δεν έχω φτιάξει ποτέ αλλά θα μου αρέσει οπωσδήποτε. Θα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!
Περαστικά στη μικρούλα και εύχομαι να μπορέσετε να κάνετε σύντομα το ταξιδάκι σας :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
aris 26 Οκτωβρίου 2015 - 22:47

Φαίνεται τόσο ωραία η granola Ερμιόνη !! Ειδικά η τελευταία φωτογραφία.
Πολλά περαστικά και ευχές για μία όμορφη εβδομάδα!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha Tompoulidou 26 Οκτωβρίου 2015 - 19:31

Αχ, Ερμιόνη μου, όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, οι Θεοί γελούν. Σοφά όπως το λες, κρατάμε τα σημαντικά και προχωράμε με καλοσύνη! Αυτό το μπωλάκι της γκρανόλας σου μου’κλεψε την καρδιά και τη ματιά…εντός ολίγου και το στομάχι, γιατί θα το φτιάξω στα σίγουρα!!! Σε φιλώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Ξηρουχακη 26 Οκτωβρίου 2015 - 18:43

Καλή μου Ερμιόνη,περαστικά στην κουκλίτσα σου! Λυπάμαι που ματαιώθηκαν οι τόσο επιθυμητές διακοπές σας,ομως καλύτερα που συνέβη πριν φύγετε,παρά κατά τη διάρκεια.Τα μικρά είναι απρόβλεπτα κ γω ούσα στο Λουξεμβούργο κ προγραμματίζοντας ταξιδάκια στο Βέλγιο κ τη Γαλλία έτρεμα μήπως κάτι απρόβλεπτο μας το ‘χαλάσει’ και γω δεν εχω πολλές ευκαιρίες.Ομως πάνω απ’ ολα τα κουκλάκια μας κ όταν τα βλεπω σκέπτομαι ποσο τυχερές ειμαστε που μεγαλώνουν γερά κ δυνατά,κάτι που για πολλές οικογένειες δεν είναι καθόλου αυτονόητο.Και γω δυστυχώς εχω πολύ οδυνηρο παράδειγμα στην άμεση οικογένεια μας.ΟΛΑ θα γίνουν ,μονο υγεια να υπάρχει.Περασατε όμορφα ,έστω κ στο σπίτι με τις υπέροχες συνταγές σου.Να ειστε όλοι καλά και..προγραμματίστε την επόμενη εκδρομούλα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mari 26 Οκτωβρίου 2015 - 18:20

Άγνωστη για μένα Ερμιόνη η γκράνολα, αλλά μόνο και μόνο από τα υλικά πολύ αρεστή!!
Περαστικά στην μικρούλα σας, εύχομαι να πάτε σύντομα στον όμορφο αυτό προορισμό!!
Φιλιά πολλά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΓΙΩΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑ 26 Οκτωβρίου 2015 - 16:47

Perastika-perastika kai.. kathe empodio gia kalo.se katalavaino apolyta alla,dydtyxos polles fores den exoume epillogh,opos mas ta fernei h zoi. Mh stenaxoriesai,koukla mou kai kapoia allh stigmh.tha to kaneis to taxidaki sou.Polles fores programmatizoume.kai den mas vgainei.Filia…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελική 26 Οκτωβρίου 2015 - 14:47

Στο σχόλιο που μου έγραψες σήμερα, για το πως χρησιμοποίησα τη σάλτσα μήλου/αχλαδιού, έδωσες την απάντηση, χιχι! Έκανα γκρανόλα! Οπότε μπορώ να καταλάβω και τη νοστιμιά της δική σου με την μπανάνα…
Εύχομαι περαστικά στην μικρή και σύντομα σε νέες εκδρομικές περιπέτειες!
Σε φιλώ!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 26 Οκτωβρίου 2015 - 12:15

Καλημέρα και καλή εβδομάδα Ερμιόνη μου!
Περαστικά σας κι ελπίζω σύντομα να πραγματοποιηθεί το ταξιδάκι που ονειρεύεσαι!!!
Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν ειδικά όταν τα μικρούλια πηγαίνουν στο σχολείο απ΄όπου κολλούν διάφορα!!!
Γκρανόλα δεν έχω φτιάξει ακόμα αλλά η συνταγή και οι φωτό σου με έπεισαν!!!!
Φιλιά πολλά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 26 Οκτωβρίου 2015 - 11:52

Αχχχχ! Αυτό το θέμα των έκτακτων θεμάτων υγείας που προκύπτουν και ακυρώνουν πολυαναμενόμενες δραστηριότητες είναι ο εφιάλτης κάθε μαμάς! Έχουμε χάσει θεατρικές παραστάσεις για τις οποίες είχαμε κλείσει (ακριβούτσικα) εισιτήρια εβδομάδες πριν, διήμερα σε εξοχικούς προορισμούς, αεροπορικά εισιτήρια και πολλές-πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις! Είναι στο πρόγραμμα δυστυχώς αυτά τα θέματα και κάθε φορά που προγραμματίζω κάτι, κρατάω στο βάθος του μυαλού μου τη δυσάρεστη πιθανότητα ότι μπορεί ναι το σχέδιο αυτό να μην πραγματοποιηθεί… Ελπίζω σύντομα να πραγματοποιήσετε κάποια όμορφη απόδραση και να αποζημιωθείτε για την τωρινή ταλαιπωρία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δήμητρα 26 Οκτωβρίου 2015 - 11:37

Α, η συνταγή θα δοκιμαστεί ο-πωσ-δή-πο-τε! Δείχνει μαγική και εντελώς χουχουλιάρικη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δήμητρα 26 Οκτωβρίου 2015 - 11:36

Ερμιόνη μου περαστικά στην μικρούλα σας!…Δύσκολη εποχή, κι εμείς εδώ κι ένα μήνα δε λέμε να συνέλθουμε. Όσο για τα σχέδια…εις άλλα με υγεία, θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες. Όταν τελικά θα πάτε (όπου πάτε) θα περάσετε τόσο υπέροχα και θα υπάρξουν τόσο όμορφες εκπλήξεις και συγκυρίες που θα σκέφτεσαι “ευτυχώς που τελικά έγινε τώρα!”. Γιατί τίποτα δεν χάνεται για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με θάρρος και καλοσύνη!…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 26 Οκτωβρίου 2015 - 11:21

Καλημέρα Ερμιόνη! Δεν έχω αποπειραθεί να φτιάξω κάτι τέτοιο προς το παρόν! Αλλά εφόσον περιλαμβάνει νουτέλα και μπανάνα κάτι μου λέει ότι θα μου αρέσει!! Περαστικά στο κορίτσι σου!! Πραγματικά πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι κάποια από τα σχέδια μας απλά θα μείνουν στα χαρτιά (εκδρομές, έξοδοι κλπ κλπ) !! Καλή εβδομάδα εύχομαι χωρίς άλλες ιώσεις!! Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα