Εύκολη πατατόσουπα βελουτέ

Αυτή η εύκολη πατατόσουπα μας άρεσε πολύ. Ετοιμάζεται γρήγορα, με ωραία υλικά, είναι αρκετά γευστική και έχει βελουτέ υφή.

Εύκολη πατατόσουπα βελουτέ

Ως food blogger, βρίσκω χαρά σε πράγματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν (ακόμα και από μένα την ίδια) ανόητα, επιφανειακά, ασήμαντα ή (τις περισσότερες φορές) ακατανόητα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  • Να είμαι στο σούπερ μάρκετ (στο οποίο εννοείται ότι μπορώ να περιπλανιέμαι με τις ώρες) και να βρίσκω τυχαία ένα πολυπόθητο υλικό, ένα υλικό που αναζητούσα καιρό και που είναι απαραίτητο για την υλοποίηση κάποιας συνταγής που έχω βάλει στο μάτι.
  • Να ανακαλύπτω ένα καινούριο food blog και να ενθουσιάζομαι/εμπνέομαι από τις συνταγές, τις φωτογραφίες, τον τρόπο γραφής. Αυτό για παράδειγμα. Ή αυτό.
Εύκολη πατατόσουπα βελουτέ
  • Να λαμβάνω ενθουσιώδη/συγκινητικά/από καρδιάς μηνύματα από αναγνώστριες/αναγνώστες του blog. Δεν ξέρω πώς ακριβώς το κάνετε, αλλά με εμψυχώνετε τις στιγμές που το χρειάζομαι περισσότερο. Σας ευχαριστώ πολύ για αυτό!
  • Να τρώω (εντάξει, αυτό παραείναι προφανές αλλά δεν γίνεται να μην το αναφέρω)
  • Να τρώω καλά έξω από το σπίτι μου. Πιο πρόσφατη εμπειρία, το δείπνο μας με τον Κωστή στο Ψωμί & Αλάτι, στα πλαίσια του πρώτου Restaurant Week της Αθήνας. Δεν ξέρω κατά πόσο οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά μ.Κ. (μετά Κοριτσιών) που βγήκαμε οι δυο μας για φαγητό, αλλά το μενού μας φάνηκε εξαιρετικό, πλούσιο και χορταστικό. Ξεχωρίσαμε τη βελουτέ σούπα με φασόλια, δεντρολίβανο και μέλι, όπως επίσης το μανούρι πανέ με γλυκόξινη σάλτσα με σταφίδες και τσορίθο.
  • Να λαμβάνω πρόσκληση για κάποιο γαστρονομικό event (woo-hoo). Αυτό -τις περισσότερες φορές τουλάχιστον- μεταφράζεται σε καλό φαγητό με καλή παρέα. Όταν καταφέρνω να παραβρεθώ δηλαδή, γιατί αυτά τα events πραγματοποιούνται συνήθως πρωινές ή μεσημεριανές ώρες (μα γιατί; γιατί; όχι πείτε μου, γιατί;).
  • Να επιστρέφω από τη δουλειά και να με περιμένουν προϊόντα για δοκιμή και αξιολόγηση. Από ένα πακέτο μπισκότα (και μικρή συσκευασία μάλιστα) μέχρι σκεύη μαγειρικής και είδη σερβιρίσματος.
Εύκολη πατατόσουπα βελουτέ

Διανύοντας τον πέμπτο χρόνο στο χώρο του food blogging, έχω πια μάθει να είμαι ειλικρινής και άμεση στην επικοινωνία μου με εταιρίες: στο αναγνωστικό μου κοινό παρουσιάζω αυστηρά και μόνο προϊόντα, υπηρεσίες, εστιατόρια που ταιριάζουν ουσιαστικά και αληθινά στη φιλοσοφία μου και κατ’ επέκταση στο ύφος των tastes.

Για τη σημερινή φωτογράφιση, χρησιμοποίησα τα παρακάτω προϊόντα από το Kouzinika.com:

Μία τελευταία μου αδυναμία είναι τα φωτεινά, ολόλευκα σχεδόν σκηνικά για τις φωτογραφήσεις του blog. Μου αρέσει η λιτότητα που αποπνέουν και ο τρόπος με τον οποίο ξεχωρίζει και αναδεικνύεται το πιάτο.

Εύκολη πατατόσουπα βελουτέ

Η συγκεκριμένη πατατόσουπα βέβαια θα μπορούσε να φωτογραφηθεί και σε ένα πιο μελαγχολικό σκηνικό. Οι σούπες νομίζω προσφέρονται για πιο ατμοσφαιρικές και σκοτεινές φωτογραφίσεις αλλά ελλείψει οποιασδήποτε εξάσκησης και εμπειρίας από πλευράς μου, προτίμησα να κινηθώ εκ του ασφαλούς.

Είναι μια εύκολη πατατόσουπα, αρκετά γευστική, που μας άρεσε πολύ. Με εξαίρεση την Ιφιγένεια (κλασικά) που έφαγε τη μισή ποσότητα από αυτή που της είχα σερβίρει. Γιατί δεν της αρέσει το μπέικον. Η Ισμήνη από την άλλη, έφαγε τη μερίδα της, έφαγε τη σούπα που άφησε η αδερφή της και μου ζήτησε και άλλη.

Για το καλαμποκόψωμο μη με ρωτήσετε τίποτα. Δεν είναι τόσο νόστιμο όσο φαίνεται στη φωτογραφία (ή το φαντάζεστε ενδεχομένως) και για το λόγο αυτό δεν δίνω συνταγή.

Να έχετε ένα όμορφο σαββατοκύριακο!

Εύκολη πατατόσουπα βελουτέ

Εύκολη πατατόσουπα βελουτέ

Eτοιμασία: 20 minutes
Μαγείρεμα: 55 minutes
Συνολικά: 1 hour 15 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο, ορεκτικό
Λέξη-κλειδί: εύκολη πατατόσουπα, πατατόσουπα βελουτέ
Μερίδες: 5
Αυτή η εύκολη πατατόσουπα μας άρεσε πολύ. Ετοιμάζεται γρήγορα, με ωραία υλικά, είναι αρκετά γευστική και έχει βελουτέ υφή.

Υλικά

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 750 ml γάλα φρέσκο
  • 750 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο

Εκτέλεση
 

  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Μόλις λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για 2-3′.
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και τον ζωμό και ανακατεύουμε ζωηρά να διαλυθεί το αλεύρι.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν για 30′.
  • Σοτάρουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ροδίσει, το μεταφέρουμε σε πιάτο που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το μπέικον στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15′ ακόμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ρεγκάτο. Ανακατεύουμε ζωηρά, περιμένουμε 3-4′ και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.
  • Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
 
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




20 ΣΧΟΛΙΑ

Tante Kiki 20 Φεβρουαρίου 2016 - 21:11

Τέλειες οι φωτεινές φωτογραφίες σου Ερμιόνη αλλά η σουπίτσα ακόμα πιο λαχταριστή!!! Χορταστική και βελουτέ… το καλύτερό μου!!!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 18 Φεβρουαρίου 2016 - 10:34

Πολύ χορταστική και νόστιμη η σουπίτσα! Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Aspasia (My Lovable Baby) 17 Φεβρουαρίου 2016 - 12:28

Πριν καν το διαβάσω, μόλις είδα την πρώτη κιόλας φωτογραφία, σκέφτηκα πόσο όμορφο και φωτεινό είναι αυτό το λευκό σκηνικό της φωτογράφησης. Μου αρέσει πάρα πολύ!
Όσο για τις μικρές χαρές του blogging, σε καταλαβαίνω. Αυτές είναι που εξισορροπούν τον κόπο και την κούραση που προϋποθέτει μία τακτική μπλογκοπαρουσία.
Η σουπίτσα, στα “to do”. Στο δε ‘Ψωμί και Αλάτι’ ήταν και για εμάς αν όχι η πρώτη, μία από τις πρώτες εξόδους οι δύο μας, την μετά παιδιών εποχή εδώ :) Πολύ γευστική κουζίνα.
Σε φιλώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελική 16 Φεβρουαρίου 2016 - 13:00

Σου πάει το λευκό και τα φωτεινά χρώματα. Είσαι χαρούμενος άνθρωπος γιατί το βγάζεις και στις φωτογραφίες σου!!
Λατρεύω τις σούπες και πατατόσουπα δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω. Πάντως το καλαμποκόψωμο δείχνει ιδιαίτερα λαχταριστό…να το ξέρεις!!
Σε φιλώ!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 15 Φεβρουαρίου 2016 - 22:09

Μα είναι δυνατόν να μην αρέσει το μπέικον στην Ιφιγένεια? Ε, όχι!! Θα έβαζα τη διπλή μερίδα στην δικιά μου. Και την Ιφιγένειας που δεν θα το ήθελε και αυτή που θα μου αναλογούσε εμένα. Βλέπεις αυτό το toping με το μπέικον είναι το αγαπημένο μου για όλες τις σούπες, αν και δεν το κάνω συχνά.

Πολύ όμορφη η σούπα και όπως πάντα φωτογενής. Μα όλες οι σούπες φωτογραφίζονται υπέροχα κατά τη γνώμη μου. Την επόμενη φορά να δοκιμάσεις σκοτεινή φωτογράφιση αν έχεις λευκή σούπα όπως. Νομίζω θα σου βγει πολύ καλή!!! Θα κάνει αντίθεση!!

Καλό βράδυ!! Φιλιά!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
francy 15 Φεβρουαρίου 2016 - 18:01

Φαίνεται υπέροχη!Θα δοκιμαστεί άμεσα…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 15 Φεβρουαρίου 2016 - 15:36

Ωραία τα λες Ερμιόνη μου. Οι μικρές χαρές των foodblogges είναι ωραίες ;)

Η παπατόσουπα τέλεια. Φαίνεται υπέροχη και θέλω να αρπάξω το μπωλ από την τελευταία φωτογραία…
Οι φωτεινές φωτογραφίες σου είναι καταπληκτικές και όλο το styling.

Φιλιά πολλά :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Evi 15 Φεβρουαρίου 2016 - 10:15

Φαίνεται πολύ ωραία η σούπα. Ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό χειμωνιάτικο γεύμα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
aris 14 Φεβρουαρίου 2016 - 23:32

Διόρθωση: Έγραφα πριν σχόλιο και στην Εύη (thehealthiercook) και μπερδεύτηκα και αντί για Ερμιόνη έγραψα “Εύη”. Το φοβόμουν ότι κάποια στιγμή θα κάνω ένα τέτοιο λάθος :) :)

Χίλια συγνώμη Ερμιόνη! Δεν έχω ξεχάσει το όνομά σου! Άλλωστε το βιβλίο σου βρίσκεται στο τραπεζάκι μπροστά από τον καναπέ και όλοι φίλοι μου αναρωτιούνται: “μα είναι δυνατόν; ‘Ελληνίδα blogger με cookbook;;;;!” Και τους απαντώ: “Ναι, η Ερμιόνη!”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
aris 14 Φεβρουαρίου 2016 - 23:01

Ωραία η πατατόσουπα Εύη! Είναι ο,τι πρέπει!

Ωραίες και η φωτεινές σου φωτογραφίες!!! Καθαρές και λαμπερές!

Εμένα το λευκό με φοβίζει λίγο, και το αποφεύγω προς το παρόν.. Αλλά το θαυμάζω όταν βλέπω να γράφει ωραία σε μια φωτογραφία!!!

Ευχές για μια υπέροχη εβδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
evi@thehealthycook 14 Φεβρουαρίου 2016 - 20:46

όλα όσα λες με καλύπτουν πλήρως, το ίδιο και η σούπα σου!
είμαι φαν κάθε είδους σούπας, με προτίμηση σε αυτές με χορταρικά και λαχανικά, άρα όπως καταλαβαίνεις….. pinned! :)
καλό βράδυ Ερμιόνη μου!

ΥΓ. πολύ ωραία τα rops και οι φωτογραφίες επίσης!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νανά @ kouzinista 14 Φεβρουαρίου 2016 - 11:22

Ο εντοπισμός ενός πολυπόθητου υλικού μου δίνει και μένα μεγάλη χαρά και το “σαφάρι” για την αναζήτησή του με διασκεδάζει αφάνταστα!
Τη σούπα σου σίγουρα θα τη δοκιμάσω. Είναι κρεμώδης, πλούσια και περιέχει τυρί και μπέικον! Πώς να αντισταθείς σε όλα αυτά; Όσο για το λευκό σκηνικό, πιστεύω ότι της πάει πολύ και νομίζω ότι αποτελεί πλέον “σήμα κατατεθέν” των tastes. Πολύ όμορφες φωτογραφίες!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 13 Φεβρουαρίου 2016 - 21:08

Καταπληκτική!Μόνο που τη βλέπεις θέλεις να τη φας!Ωραία φωτογράφιση όπως πάντα κούκλα<3

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
maria pandremmenou 13 Φεβρουαρίου 2016 - 11:21

Λατρεύω τις σούπες, ενω η οικογένεια μου καθόλου! Αλλά εγώ δεν πτοουμαι, τις φτιάχνω, τις σερβιρω και…μετα τις τρώω όλες μονη μου…η πατάτα με το μπέικον είναι φοβερός συνδιασμός. Αν και εγώ θα την δοκιμασω με λουκάνικο χωριάτικο μοσχαρισιο χειροποίητο! Φιλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
dora 12 Φεβρουαρίου 2016 - 22:22

Eρμιονη έχεις ταλέντο στο γράψιμο!Οι περιγραφές σου είναι υπέροχες όσο και οι συνταγές σου σαν να διαβάζω περιοδικό ή βιβλίο μπράβο .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 12 Φεβρουαρίου 2016 - 22:18

Πω πω ότι πρέπει είναι η σούπα σου!!! Το Ψωμί & Αλάτι σταθερή αξία, αν και πρόσφατα ανακαινίστηκε και δεν έχουμε πάει (πρέπει οπωσδήποτε) ! Το λευκό σκηνικό σου πάει και εσένα και τις σούπας πολύ ;) …πόσο πάει το μπέικον στις σούπες, τις μεταμορφώνει!!
Σου εύχομαι να έχεις συνεχόμενα κίνητρα ώστε να συνεχίζεις ακάθεκτη την όμορφη πορεία σου στο food blogging και εσωτερικά και εξωτερικά!! Πολλά φιλιά και καλό ΣΚ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelop 12 Φεβρουαρίου 2016 - 21:26

Συγγνώμη κιόλας…κοπελιά μου :-)) αλλά κάνεις κακώς που δεν δίνεις συνταγή για το καλαμποκόψωμο, καθώς στο αναγνωστικό κοινό υπάρχουν και αρκετοί που αγαπούν το καλαμπόκι όπως ακριβώς και οι κότες! Ονόματα δεν λέμε…οικογένειες δεν θίγουμε…αλλά κάποια άλλα “στριμαδάκια” τρώνε το καλαμπόκι με το κουτάλι, ακόμη και μέσα από την κονσέρβα (για να σου δώσω να καταλάβεις)!

Ωραίες φωτογραφήσεις και προσωπικά προτιμώ το φωτεινό λευκό απ΄ ότι τα πιο σκούρα υπόβαθρα.

Φιλιά πολλά και χαιρετισμούς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 12 Φεβρουαρίου 2016 - 20:14

Είχα κι εγώ στο μάτι μια αντίστοιχη συνταγή, και περίμενα πώς και πώς να τη δοκιμάσω! Τώρα μάλλον θα δοκιμάσω αυτή…
Ναι, τα πράγματα αυτά μπορούν να σου προσφέρουν πολύ όμορφες χαρούμενες στιγμές! Σου εύχομαι να πληθαίνουν συνεχώς!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα-two boys and hope 12 Φεβρουαρίου 2016 - 14:24

αγαπαμε τις σουπες οικογενειακως!! λαχταριστη η πατατοσουπα σου Ερμιονη μου!! Θα την φτιάξω με την πρωτη ευκαιρια!! Γα το καλαμποκοψωμο δε ρωταω… αλλα θα περιμενω να βρεις μια σουπερ συνταγη για να μοιραστεις!! πολλα φιλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Sophie 12 Φεβρουαρίου 2016 - 13:03

Μου αρέσουν πολύ οι συνταγές σου και οι παραπομπες σου!μπορει ως τωρα να μην έχω σχολιασει αλλά σε παρακολουθω!Η δουλεια σου είναι εκπληκτική!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα