Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Ο κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης είναι εύκολος και εντυπωσιακός. Η κρέμα του είναι πλούσια και βελούδινη και ισορροπεί όμορφα με την μπισκοτένια βάση.

Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Οι ημέρες των γιορτών ήταν γεμάτες με αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Με άφθονο και ποιοτικό χρόνο με τον Κωστή και τα κορίτσια.
Με εμπειρίες από εκείνες που μένουν στη μνήμη, ανεξίτηλες.

Η Ιφιγένεια υποδύθηκε την Κλάρα στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του νηπιαγωγείου, που επί της ουσίας ήταν το παραμύθι του Καρυοθραύστη. Και αυτό το υπέροχο μικρό κοριτσάκι μας συγκίνησε και μας έκανε περήφανους για ακόμα μια φορά.

Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Παρακολουθήσαμε τη «Βασίλισσα του Χιονιού» στο μέγαρο μουσικής, μία παραμυθένια παράσταση με υπέροχες μουσικές συνθέσεις, ευφάνταστη χορογραφία και φαντασμαγορικά κοστούμια και χειροκροτήσαμε με όλη μας τη δύναμη τη «Βασίλισσα» Όλγκα Σκριπτσένκο για τις εντυπωσιακές fouette της.

Φτιάξαμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες όλοι μαζί και το αποτέλεσμα ήταν υπερνόστιμο. Λιγάκι κακοσχηματισμένο ίσως, αλλά εξαιρετικό σε γεύση!
Τυλίξαμε μόνοι μας τα δώρα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και βάλαμε τα δυνατά μας προκειμένου να δημιουργήσουμε τα πιο ευφάνταστα αμπαλάζ.

Λάβαμε δώρα ξεχωριστά και αναπάντεχα.

Φτιάξαμε τον πιο γιορτινό και χιονισμένο κορμό, με βελούδινη υφή και πλούσια σοκολατένια γεύση.

Ανακαλύψαμε τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλη την Ελλάδα.
Μαγευτήκαμε από την Ballerina, διασκεδάσαμε βλέποντας το Sing και αγαπήσαμε τη Moana (και αυτό το τραγούδι έχει γίνει το αγαπημένο μας).

Ήπιαμε πολλές ζεστές σοκολάτες παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια δίπλα από το κατάφωτο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.
Φτιάξαμε την αγαπημένη μας βασιλόπιτα, αυτό το τόσο μοναδικό κέικ που περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο προκειμένου να απολαύσουμε. Και που αξίζει κάθε λεπτό αναμονής.

Είδαμε χιόνι. Έξω από το σπίτι μας. Κατάλευκο και αγνό.

Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Επέστρεψα στο γραφείο τη Δευτέρα, πλημμυρισμένη από αναμνήσεις και συναισθήματα.

Και μιας που αναφέρθηκα σε αναμνήσεις, εάν δεν έχετε δει τον Κούμπο και τις Δύο χορδές να το κάνετε σας παρακαλώ. Και να δείτε οπωσδήποτε και το making of, καθώς ο συνδυασμός του stop motion animation με την τέχνη του origami και τη μαγεία των ψηφιακών εφέ δημιουργεί ένα αποτέλεσμα απερίγραπτα όμορφο και εντυπωσιακό.

Περάσαμε πολύ όμορφα και είμαι ευγνώμων για όλα όσα βιώσαμε τις ημέρες που πέρασαν. Η αγάπη βρίσκεται πραγματικά παντού (ναι, ξαναείδαμε το Love Actually).

Το μοναδικό μου resolution για την καινούρια χρονιά είναι τα τελευταία λόγια του Tim στην ταινία About time:

I just try to live everyday as if I’ve deliberately come back to this one day. To enjoy it. As if it was the full final day. Of my extraordinary, ordinary life

Tim – About time

Αυτό μόνο.

Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Η ανάρτηση αυτή έπρεπε να έχει δημοσιευτεί πριν από 2 εβδομάδες, αλλά το να συγκεντρωθώ και να γράψω ένα κείμενο που να με ικανοποιεί αποδείχτηκε ανέφικτο.

Ο κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης είναι εύκολος και εντυπωσιακός.
Η κρέμα του είναι πλούσια και βελούδινη και ισορροπεί όμορφα με την μπισκοτένια βάση.

Έτσι το blog αντί να αποχαιρετήσει τον παλιό, υποδέχεται τον καινούριο χρόνο με ένα χιονισμένο γλυκό (που τελικά αποδείχτηκε επίκαιρο) και μια δωροθεσία που είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσει.
Μία τυχερή αναγνώστρια λοιπόν (ή ένας τυχερός αναγνώστης βεβαίως βεβαίως) θα κερδίσει 2 όμορφες και πρακτικές φόρμες σιλικόνης -συγκεκριμένα τις Battiquore και Mini Girotondo- από τη νέα σειρά προϊόντων της Silikomart, με την οποία συνεργάζομαι τα τελευταία 2 χρόνια και τα προϊόντα της οποίας εμπιστεύομαι απόλυτα και χαίρομαι πραγματικά να χρησιμοποιώ.

Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι την Τετάρτη 25 Ιανουρίου και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε ένα σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση και να μου πείτε πώς τα περάσατε τις γιορτές! Ή τι ξεχωριστό δοκιμάσατε / κάνατε!

Εάν έχετε την καλοσύνη να κοινοποιήσετε το διαγωνισμό στο facebook ή/και να δηλώσετε ότι σας αρέσει η σελίδα των tastes, θα σας είμαι όπως πάντα ευγνώμων!

Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία πρωτίστως, αγάπη και πολλές πολλές όμορφες στιγμές!

Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Eτοιμασία: 25 minutes
Μαγείρεμα: 5 minutes
Αναμονή: 8 hours
Συνολικά: 8 hours 30 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: κορμός με φιστίκια Αιγίνης, κορμός σοκολάτας, κορμός σοκολάτας
Μερίδες: 12
Ο κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης είναι εύκολος και εντυπωσιακός. Η κρέμα του είναι πλούσια και βελούδινη και ισορροπεί όμορφα με την μπισκοτένια βάση.

Υλικά

  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 3 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 700 ml κρέμα γάλακτος χρησιμοποίησα πλήρη
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 1 βανιλίνη
  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροαλεσμένα στο μούλτι
  • 100 γρ. μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα
  • 1/4 κ.γ. γλυκού κανέλα
  • 50 γρ. βούτυρο ή βιτάμ

Εκτέλεση
 

  • Βάζουμε σε μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα μαζί με την κανέλα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
  • Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κορν-φλάουρ, το κακάο, τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε για 2-3’ μέχρι να σχηματιστεί μια πυκνή κρέμα.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και προσθέτουμε τη βανιλίνη, την κουβερτούρα και τα φιστίκια Αιγίνης.
  • Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα σιλικόνης (ή φόρμα για κέικ την οποία έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί).
  • Απλώνουμε με προσοχή το μίγμα των μπισκότων πάνω από την κρέμα και τοποθετούμε τον κορμό στην κατάψυξη για 1 ολόκληρο βράδυ.
  • Τον αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου περίπου 2 ώρες πριν τον σερβίρουμε.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

111 ΣΧΟΛΙΑ

Sonia Pap 24 Ιανουαρίου 2017 - 23:43

Οι φετινές γιορτές θα μας είναι αξέχαστες Ερμιόνη μου! Γίναμε γονείς σε δύο υπέροχα μωρά, ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι. Τα πράγματα ήταν λίγο δύσκολα αλλά τώρα όλα καλά. Η ζωή μας πια απέκτησε νέο νόημα! Και οι γιορτές μας μια λάμψη!

ΣΙΜΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ 24 Ιανουαρίου 2017 - 18:51

Oικογενειακα με συγγενεις κ φιλους κ φυσικα με ανταλλαγες δωρων κ συνταγων

Έλενα 24 Ιανουαρίου 2017 - 14:23

Καλή Χρονιά σε όλους!
Ευχαριστούμε πολύ για όλες τις υπέροχες συνταγές και τις πολύτιμες οικογενειακές στιγμές που μοιράζεσαι μαζί μας σε κάθε σου ανάρτηση.
Αγαπημένη γιορτή τα Χριστούγεννα, με τις κλασικές συναθροίσεις και γεύσεις, αλλά και με μαραθωνίους ταινιών που αγαπώ. Να έχουμε την ευλογία να είμαστε με τους ανθρώπους που αγαπάμε!

Γιώτα 23 Ιανουαρίου 2017 - 15:34

Καλή χρόνια Ερμιόνη για σένα και την οικογένειά σου και φυσικά τους αναγνώστες σου, εμάς δηλαδή! Όλα τα παραδοσιακά γλυκά ετοιμάστηκαν στο σπίτι όπως απαιτούν οι ημέρες. Κάποια ατυχία είχαμε με τις βασιλόπιτες αλλά καλά να είμαστε να ξαναδοκιμάσουμε του χρόνου! ;-)

Μαρία Χατζηβασιλείου 23 Ιανουαρίου 2017 - 10:04

Πάντα μας ζεσταίνουν οι περιγραφές σου.Να είστε πάντα χαρούμενοι και πάντα μαζί.Καλή χρονιά.

MariaEzln 23 Ιανουαρίου 2017 - 08:32

Αυτές τις γιορτές ρούφηξα κάθε στιγμή με την οικογένειά μου κ απόλαυσα κάθε τι που κάναμε όλοι μαζί! Υπέροχο δώρο Ερμιόνη κ συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σου!

λιλα 21 Ιανουαρίου 2017 - 21:23

καλη χρονια!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ 20 Ιανουαρίου 2017 - 22:46

Εμείς φέτος τις γιορτές λόγω πένθους δεν είχαμε ιδιαίτερους εορτασμούς,αλλά ήμασταν πιο οικογενειακά από κάθε άλλη χρονιά! Την βασιλόπιτα πλέον την φτιάχνει η κόρη της οικογένειας (εγώ :) ) και κάθε χρονιά θα βγει πετυχημένη και αφράτη,παρ’όλο που φέτος μπερδεύτηκα και δεν έβαλα το φρέσκο βούτυρο που είχε η μαμά μου στο ψυγείο…μάλλον θα φταίει η αγάπη και ο ενθουσιασμός που την κάνει έτσι πετυχημένη κάθε χρόνο!! Εγώ λατρεύω το ρόδι και φέτος έριξα από πάνω, οπότε ήταν πολύ δροσιστική και ανάλαφρη με την άχνη ζάχαρη.

Μαρίνα 19 Ιανουαρίου 2017 - 19:11

Καλή και δημιουργική χρονιά σου εύχομαι!
Περάσαμε ήρεμα και οικογενειακά,… εύχομαι σε όλους η καινούρια χρονιά
να είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη.

ευχαριστούμε για την ευκαιρία να κερδίσουμε αυτές τις υπέροχες φόρμες

Mαρίνα

MaryBelly 19 Ιανουαρίου 2017 - 16:40

Καλή και δημιουργική χρονιά εύχομαι!Φανταστικός κορμός, όπως και τα κανελόνια με ανθότυρο και λαχανικά που είχες ανεβάσει και έφτιαξα στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!! Επίσης, έφτιαξα ένα νοστιμότατο κέικ καρότου με μασκαρπόνε frosting και τώρα ξανά πίσω στο διατροφικό μας πρόγραμμα!!Κατά τ’άλλα περάσαμε ήσυχα, βλέποντας φίλους και γνωστούς που η έλλειψη χρόνου μας αποτρέπει!

Σοφία Γ 19 Ιανουαρίου 2017 - 11:49

Καλή χρονιά Ερμιόνη! Σου εύχομαι μια χρονιά γεμάτη με δημιουργικότητα και όμορφες στιγμές!

Ευγενια 19 Ιανουαρίου 2017 - 10:27

Καλη χρονιά σε όλους! Φέτος οι γιορτές ξεκίνησαν δύσκολα για την οικογένεια μου, μιας και αντιμετωπίσαμε ένα άσχημο περιστατικό που μας έφερε στενοχώρια και θλίψη. Ευτυχώς όμως το τελείωμα της Πρωτοχρονιάς μας έφερε το καλύτερο δώρο μιας και γεννήθηκε η κορούλα μας, λίγο νωρίτερα απο οτι περιμέναμε, μαζι με τα χιόνια. Όλα πήγαν καλά και είμαστε χαρούμενοι πια, αφήνοντας τις δύσκολες στιγμές στο παρελθόν!

Αγγελική 18 Ιανουαρίου 2017 - 22:58

Καλή χρονιά Ερμιόνη μου, γλυκιά όσο οι τελευταίες μέρες του 2016!
Εμείς φέτος απολαύσαμε τις πρώτες γιορτές με την μπεμπούλα μας και καθότι τόσο μωράκι μείναμε σπίτι μας!
Σε φιλώ!

ΧΡΥΣΟΥΛΑ 18 Ιανουαρίου 2017 - 22:44

Καλή χρονιά σε εσένα και την όμορφη οικογένειά σου…!!!Άλλη μια δημιουργική χρονιά που θα μας εμπνεύσεις με τις συνταγές σου και όχι μόνο….Αυτές οι γιορτές ήταν για μας ιδιαίτερα πρωτότυπες και ξεχωριστές μέσα στην απλότητά τους…Προσπαθήσαμε να περάσουμε όσο πιο πολύ χρόνο μπορούσαμε οι τέσσερις μας μαγειρεύοντας, παίζοντας, βλέποντας ταινίες απολαμβάνοντας τη θαλπωρή του στολισμένου σπιτιού..Λίγες και επιλεκτικές οικογενειακές έξοδοι, συναντήσεις με αγαπημένους συγγενείς και φίλους …και…τώρα επιστροφή στην καθημερινότητα…

ΣΟΦΙΑ 18 Ιανουαρίου 2017 - 14:21

Υπέροχες φωτογραφίες -τα χρώματα και μόνο σε κάνουν να θες να δοκιμάσεις.
Ευχαριστούμε πολύ για τις ωραίες προτάσεις-συνταγές
Καλή χρονιά με πολλές δημιουργίες

Μαρια Παπαζογλου 18 Ιανουαρίου 2017 - 13:33

Καλη χρονια, με αγαπη, υγεια και υπεροχες δημιουργιες! Περασαμε ομορφες διακοπες σε 3 διαφορετικες χωρες, Βελγιο, Ελλαδα και Γαλλια! Σε παρακολουθω εδω κι αρκετο καιρο και μου δινεις εμπνευση για να ξετρελλανω μικρους και μεγαλους με τις υπεροχες ιδεες σου ! Εχω 2 μικρα κοριτσακια κι εναν Γαλλο συζηγο που ανυπομονει να δοκιμαζει καινουριες συνταγες! Σε ευχαριστουμε πολυ! (απο τις παγωμενες Βρυξελλες!)

Αντωνία Παπαδοπούλου 18 Ιανουαρίου 2017 - 09:50

Ευχαριστούμε πολύ, είναι τέλειο δώρο!
Φέτος τις γιορτές όπως κάθε χρόνο, οικογενειακά! Αυτά είναι τα πιο όμορφα :) Να’στε καλά και να συνεχίσετε να δημιουργείτε αυτές τις υπέροχες λιχουδιές!

ΧΑΡΑ 17 Ιανουαρίου 2017 - 09:28

καλη χρονια με υγεια και αγαπη για ολους

Φανή 16 Ιανουαρίου 2017 - 22:12

Ερμιόνη καλή χρονιά! Ευχαριστούμε για τις φανταστικές συνταγές και φυσικά, τα δώρα που μας κάνεις :) Τις γιορτές επισκέφτηκα ένα χωριό, την Παύλιανη, όπου ξεκουράστηκα και έφαγα υπέροχα μαγειρευτά φαγητά!

ΣΑΡΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 16 Ιανουαρίου 2017 - 21:23

Καλή χρονιά με υγεία σε εσένα κ την όμορφη οικογένεια σου Ερμιόνη.Εμείς περάσαμε τις γιορτές οικογενειακά από σπίτι σε σπίτι με πολύ φαγητό όπως προστάζουν οι μέρες.Εύχομαι η καινουργια χρονια να ειναι για ολους μας καλυτερη σε ολους τους τομεις.Σε ευχαριστουμε για τα ομορφα δωρακια κ να μας δινεις παντα τόσο ωραίες συνταγες.

dolmadaki 16 Ιανουαρίου 2017 - 19:37

καλη & δημιουργικη χρονια!!!! :) αν κ καθυστερημενα!! υπεροχος ο κορμος σου!! να τον ονομασεις κορμο ελσα!!! τα χριστουγεννα περα απ τα πολλα τα χιονια κ τα κρυα και τα μαγειρεματα και τις ιωσεις ηταν αρκετα ησυχα! πολυ ησυχα!!
τελειος ο διαγωνισμος με υπεροχα δωρακια!

Gwgw Dimitriadoy 16 Ιανουαρίου 2017 - 17:02

Καλη κ γευστικη χρονια, τις γιορτες δυστυχως τις περασα με μια ωραιοτατη γριπη κ πονολαιμο κ ετσι δεν χαρηκα σχεδον τιποτα.

mia maria 16 Ιανουαρίου 2017 - 14:39

Καλή χρονιά Ερμιόνη μου. Χαίρομαι που περάσατε έτσι όμορφα. Εμείς με τη μπεμπούλα αγκαλιά….οπότε μπορείς να φανταστείς…χιχι
Πολύ ωραίο το γλυκό σου. Αν θέλεις μη με βάλεις στην κλήρωση για ευνόητους λόγους :)

Dimitra • Counting SMiLES 16 Ιανουαρίου 2017 - 10:05

Ερμιονάκι μου Καλή Χρονιά με Υγεία πρώτα απ’όλα!!!! Πολύ γέλιο στα σπιτικά μας, ηρεμία, ευτυχία και χαρούμενες στιγμές!!!
Περάσατε μαγικά όπως διάβασα. Πιστεύω πως δεν υπάρχει συνταγή για τις τέλειες γιορτινές ημέρες. Για τον καθένα είναι αυτό που χρειάζεται: οικογένεια, φίλοι, ξεκούραση, διασκέδαση, ύπνος, ταξίδια, κλπ.
Για μας οι φετινές γιορτές ήταν ήρεμες και οικογενειακές. Τίποτα ιδιαίτερο δεν κάναμε, αλλά περασαμε χρόνο οικογενειακό που μας λείπει λόγω της τρελής καθημερινότητας:)
Είδαμε τον Καρυοθραύστη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και απογοητευτήκαμε
παντελώς από την μετριότητα της παράστασης!
Ο κορμός σου φαίνεται καταπληκτικός και τα δώρα φανταστικά!!! Ευχαριστούμε πολύ πολύ που πάντα μας σκέφτεσαι αγαπημένη!!!! Φιλιά πολλά και καλή επιτυχία σε όλους:)

Κατερίνα Παπουτσή 15 Ιανουαρίου 2017 - 23:34

Καλή χρονιά!
Πέρασα όμορφα οικογενειακά και με πολύ φαγητό!
Δεν έκανα κορμο φέτος, με κερδισε το μπανόφι σα γλυκο!

Μαίρη Ασημακοπούλου 15 Ιανουαρίου 2017 - 22:31

Καλή χρονιά με υγεία όπως έγραψες κι εσύ Ερμιόνη μου..πέρασα πανέμορφες γιορτές κ ετοίμασα πολλές καινούριες συνταγές,ανάμεσά τους κ τις 2 δικές σου συνταγές για κορμό και αν κι ήταν ένα γλυκό που έφτιαχνα για πρώτη φορά άρεσε πολύ ???

Ελπίδα -two boys and hope 15 Ιανουαρίου 2017 - 20:29

τι ομορφες στιγμες Ερμιονη μου!! Καλη χρονια να εχετε και να ειναι γεματη με ακομα πιο υπεροχες οικογενειακες στιγμες!! Τέλειος ο κορμος!! Και οι φόρμες καταπληκτικες!! Η silikomart ειναι πραγματι εγγυηση!! πολλα πολλα φιλια

Geo 15 Ιανουαρίου 2017 - 20:28

Καλή χρονιά Ερμιόνη! Κι εμείς ήσυχα και χουχουλιάρικα τα περάσαμε με αγαπημένους φίλους και πολλά τραπεζώματα. Δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσω ακόμη προϊόντα της Silicomart αλλά φαίνονται υπέροχα όλα!

Ολγα Κ. 15 Ιανουαρίου 2017 - 20:14

Ερμιονη,ο κορμός σου ταιριάζει με το χιονισμένο μας τοπίο…. Ευχαριστούμε για τα δώρα και την ατέλειωτη έμπνευση σου!!

Κατερίνα 15 Ιανουαρίου 2017 - 14:19

Ευτυχισμένο 2017 Ερμιόνη! Υγεία και χαρά σε σένα και στην οικογένεια σου! Εύχομαι και αυτός ο χρόνος να είναι γεμάτος από τις μοναδικές συνταγές σου!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ 13 Ιανουαρίου 2017 - 17:30

Καταπληκτική συνταγή βρε Ερμιόνη!!! Καλή Χρονιά να έχουμε και να μας χαρίζεις πάντα ωραίες συνταγές!

λίνα οικονόμου 13 Ιανουαρίου 2017 - 11:35

Καλή χρονιά Ερμιόνη μου σε όλους μας! Ελπίζω να περάσατε υπέροχα όπως κι εμείς, που δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο αλλά τουλάχιστον ξεκουραστήκαμε λίγο.Υπέροχη η νέα ανάρτησή σου, να συνέλθουμε λιγουλάκι απο την πρόσφατη πολυφαγία και θα δοκιμαστεί!

Anastasia Κ. 13 Ιανουαρίου 2017 - 11:08

Ευχαριστούμε για το δώρο!!! Οι γιορτές ήταν τέλειες! Αλλά λίγες! Γεμάτες φαγητά και γλυκά και τώρα απλά κάνουμε δίαιτα! Ευχαριστούμε!

Χρύσα 12 Ιανουαρίου 2017 - 23:26

Σου ευχομαι μια υπεροχη χρονια αγαπημενη μου Ερμιονη, με ολα αυτα που επιθυμεις!
Διαλεξες για resolution ενα αποσπασμα απο μια πολυ πολυ αγαπημενη μου ταινια, κι αυτο με κανει να χαμογελω!!! ?
Ο κορμος σου ειναι υπεροχος, οπως ολα σου τα γλυκα αλλωστε!
Φιλια πολλα!!!
(μπορεις να με εξαιρεσεις απο την κληρωση για ευνοητους λογους…)

ΒΑΣΙΛΙΚΗ 12 Ιανουαρίου 2017 - 23:14

Καλή Χρονιά με υγεία Ερμιόνη…Πολύ ωραία και αυτή η συνταγή!!!

Μαρίνα 12 Ιανουαρίου 2017 - 21:57

Καλή χρονιά!!Σίγουρα θα δοκιμάσω και αυτή τη συνταγή κάποια στιγμή…Προς το παρόν … λίγη αποτοξίνωση από τα γλυκά…

ANGELOS 12 Ιανουαρίου 2017 - 19:54

Στα νοσοκομεια περασαμε τις γιορτες και ακομη δεν τελειώσαμε. Οποτε καλη χρονιά με υγεια πανω απο ολα και πολλες ιδεες για comfort food!!

Penelope 12 Ιανουαρίου 2017 - 18:18

Τις πιο θερμές ευχές μου, σε όλους σας, για τη Νέα Χρονιά Ερμιόνη μου.
Σας σκεφτόμουν μέρες τώρα…καθώς δεν είχες κάνει κάποια ανάρτηση και ομολογώ πως είχα μέσα μου “ερωτήσεις” για το πως πέρασαν οι πριγκιπέσσες σας τούτες τις ημέρες.
Τώρα μου τις έλυσες ;-)) όλες τις απορίες.

Τα φιλία μου και όσο για τον κορμό δείχνει πραγματικά πολύ όμορφος.

ΕΙΡΉΝΗ ΚΑΒΑΡΝΟΥ 12 Ιανουαρίου 2017 - 17:22

Τέλειο δώρο! Ευχαριστούμε πολύ!! Εμάς οι διακοπές μοιράστηκαν ανάμεσα σε Μυτιλήνη, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη και Σέρρες!!! Γυρίσαμε ΜΕ τους τρεις γιους μας όλη την Ελλάδα!! Κάθε γιορτή σε άλλο τόπο!! Διαφορετικες παραδόσεις, ποικίλες γεύσεις!!

Φλώρα Α. 12 Ιανουαρίου 2017 - 14:58

H πιο αγαπημένη στιγμή των φετινών Χριστουγεννιάτικων διακοπών ήταν η τεράστιά έκπληξή τους όταν τα ξύπνησα μες τη νύχτα, τα έντυσα και βγήκαμε για παιχνίδι κάτω από το πυκνό χιόνι που έπεφτε! Χορεύαν με τα χέρια ψηλά και τα πρόσωπά τους έλαμπαν από ευτυχία! Αυτή την εικόνα θα την κρατώ πάντα μέσα μου :)
Καλή χρονιά σε όλους!

Kate 12 Ιανουαρίου 2017 - 14:34

Καλη χρόνια και από εμενα…ευχαριστούμε για το υπέροχο δώρο και την φοβερή συνταγη.. μπορει να μην έκανα κάτι ιδιαιτερο αυτές τις γιορτες αλλά προσδοκώ σε καλύτερες μέρες …σε φιλω…

Tzina Varotsi || www.eikoneskaipsithyroi.gr 12 Ιανουαρίου 2017 - 14:02

Όπως έχω πει και μέσω ανάρτησης “γιορτές σημαίνει οικογένεια”. Και τί καλύτερο από το να περνάς αυτές τις μέρες με αγαπημένους σου!
Υπέροχο δώρο Ερμιίνη, σε ευχαριστούμε :)

NTINA 12 Ιανουαρίου 2017 - 13:36

Καλή χρονια!!! τα περάσαμε όμορφα αν και με πολύ κλεισούρα λόγω καιρού στο σπίτι.

AfroditiNt 12 Ιανουαρίου 2017 - 13:22

Καλή χρονιά! Κι εμείς απολαυσαμε τις διακοπές με σινεμά, επιτραπέζια και πολύ παιχνίδι στο χιόνι!κι η βασιλόπιτα μας ηταν από τις συνταγές σου με τη λευκή σοκολάτα και τη κοντιτα-γιαμ γιαμ!

Ματινα Γιακουμη 12 Ιανουαρίου 2017 - 12:47

Καλήμερα καλη χρονια!!! Αλλος ενας χρονος περασε δοκιμαζοντας υπεροχες λιχουδιές!! Κατι που δοκιμασα κ μου εμεινε ηταν κορμος με μους λευκης σοκολατας ψιλοκομμενα φερερο κ μους τζαντουγιας πραγματικά πεντανοστομος!!!! Τωρα ηρθε η ωρα να δοκιμασουμε κ τον δικο σου κορμο που θα ειναι πεντανοστιμος οπως ολες σου οι συνταγες! Ευχαριστούμε πολυβγια τις υπεροχες φορμες που μας δίνεις την ευκαιρία να τις κερδίσουμε

Σοφία 12 Ιανουαρίου 2017 - 12:40

Καλή χρονιά Ερμιόνη! Όλες σου οι συνταγές είναι τόσο φανταστικές και το στήσιμό τους τις κάνει ακόμα πιο τέλειες. Να είστε πάντα καλά και να χαίρεστε την όμορφη οικογένειά σας.

Μαρία 12 Ιανουαρίου 2017 - 12:21

Καλημέρα Ερμιόνη και καλή χρονιά! Χαίρομαι που περάσατε όμορφα τα Χριστούγεννα! Εμείς περάσαμε μερικές χαλαρωτικές μέρες σ’έναν όμορφο προορισμό, για τον οποίο έχω αφιερώσει μια ολόκληρη ανάρτηση! Ο κορμός σου τα “σπάει”, όπως όλες οι συνταγές σου άλλωστε… ευχαριστούμε πολύ για τον ωραίο διαγωνισμό! φιλιά

Νίκη Π. 12 Ιανουαρίου 2017 - 12:20

Οι γιορτές πέρασαν χαλαρά και οικογενειακά. Με πάρα πολλά γλυκά φυσικά και τώρα είμαστε στη φάση που πρέπει να ξεκινήσει η δίαιτα. Αλλά μετά από αυτήν την ανάρτηση με τον κορμό δεν το βλέπω. Μάλλον θα καθυστερήσει λιγάκι! Καλή χρονιά σε όλους!

IRENE BIANCA CARRATELLO 12 Ιανουαρίου 2017 - 12:11

Καλημέρα και καλή χρονιά γεμάτη όμορφες στιγμές!!! μα τι όμορφες αυτές οι φόρμες, σε ευχαριστούμε για τον διαγωνισμό! :)

Βαρβάρα 12 Ιανουαρίου 2017 - 12:11

Χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα!!! και οι φωτογραφίες της ανάρτησης υπέροχες! Εμείς πήγαμε στο νησί που μεγάλωσα γιατί ο μικρός λατρεύει τη γιαγιά που ζει εκεί και είχαμε οικογενειακές γιορτές με πολλές αγκαλιές και αγάπη! Και μη ξεχάσω το πολύ φαγητό με αποκορύφωμα τις τέλειες τηγανίτες της μαμάς μου…..
Καλή χρονιά

καμηλακη αννα 12 Ιανουαρίου 2017 - 11:34

καλη χρονια σε ολους.ευχομαι υγεια για σ’ενα κ την οικογενεια σου.ειδαμε κ εμεις στο σινεμα το “sing” κ καταενθουσιαστηκαμε εγω κ τα αγορια μου.απλα τελειο…τα χριστουγεννα ηταν ησυχα κ απλα ,ομως την πραραμονη της πρωτοχρονιας οπως κ την πρωτοχρονια περασαμε super.πρωτοχρονια ειχαμε καλεσμενους στο σπιτι φιλους κ οικογενεια οποτε το σπιτι γεμισε με κοσμο,γελια, παιχνιδια κ ατομα που αγαπαμε πολυ.εκανα χοιρινο με καστανα κ δαμάσκηνα, ρολο κοτοπουλο στο φουρνο με πατατες, βασιλοπιτα και μπουγατσα(εμεις στο ηρακλειο το εχουμε εθιμο να τρωμε παραμονη κ πρωτοχρονια μπουγατσα).ηταν τελεια…..πολλα φιλια

Tante Kiki 12 Ιανουαρίου 2017 - 11:20

Καλή χρονιά Ερμιόνη μου!! Με υγεία, αγάπη, χαμόγελα και νοστιμιές!!! Τί όμορφη ανάρτηση… ξεχειλίζει αγάπη και ηρεμία. Κι εμείς κάπως έτσι περάσαμε… οικογενειακά και ήρεμα!!
Υπέροχος ο κορμός!!! Μα δεν είναι τέλεια αυτή η φόρμα?????
Καλημέρα και πολλά φιλιά!!

HelenD 12 Ιανουαρίου 2017 - 11:09

Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία! Οι γιορτινές μέρες κύλησαν ήσυχα, οικογενειακά με γεμιστή γαλοπούλα, τιραμισού, κρεατόπιτες, βασιλόπιτες γλυκιές, χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια, σοκολατάκια,πολλές ταινίες και λίγες ιώσεις. Το 2017 έφερε πολύ χιόνι έτσι συνεχίζονται τα μαγειρέματα και οι προβολές. Το “Love actually” και “The Holiday” έχουν καθιερωθεί πια εδώ και χρόνια.

Δέσποινα Μακριδου 12 Ιανουαρίου 2017 - 10:02

Χρόνια Πολλά καλή χρονιά με υγεία περάσαμε ωραία ναμαστε καλά και να μαγειρευουμε τις απίθανες συνταγές σου . Ευχαριστούμε για το δώρο

Αθήνα 12 Ιανουαρίου 2017 - 10:01

Οι γιορτές είναι για να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μας , έτσι ακριβώς και εμείς , περάσαμε οικογενειακά και πολύ όμορφα . Καλή χρόνια !

Ελένη 12 Ιανουαρίου 2017 - 09:25

Αχ!τι όμορφα που ήταν!!! βόλτες πολλές, σινεμά , θέατρο….Να ειμαστε καλά και του χρόνου!!!Καλή χρονιά να έχουμε!!!

Γεωργία 12 Ιανουαρίου 2017 - 09:13

Τι ωραία συνταγή! Θα τη φτιάξω οπωσδήποτε.
Πέρασα πολύ όμορφα παρέα με τους αγαπημένους μου!
Καλή Χρονιά σε όλους!

evangelia vlassopoulou 12 Ιανουαρίου 2017 - 09:03

Ερμιόνη κάναμε σχεδόν τα ίδια πράγματα και παρακολουθήσαμε τα ίδια θεάματα..μέχρι και το love actually…χαχα. καλή χρονιά με υγεία και δημιουργία

Σοφία 12 Ιανουαρίου 2017 - 09:03

Οι φετινές γιορτές ήταν με μία λέξη για εμάς πληθωρικές!Πολλές βόλτες, πολύς κόσμος, πολύ φαγητό, πολλά δώρα, πολλά χαμόγελα!Καλή χρονιά Ερμιόνη κι ευχαριστούμε για το υπέροχο δώρο!

Κατερινα 12 Ιανουαρίου 2017 - 08:01

και για μας οι γιορτες που περασαν ηταν οικογενειακες με πολυ χιονι αποκλεισμενοι στο σπιτι μας παιζοντας επιτραπεζια παιχνιδια με τα αστερακια μου!!!!καλη χρονια σε ολο τον κοσμο,δημιουργικη και οτι καλυτερο για τον καθενα το 2017!!!!

Ζωή 12 Ιανουαρίου 2017 - 01:17

Καλή χρονιά!
Δεν κάναμε τίποτα ξεχωριστό σε αυτές τις γιορτές, ούτε ταξιδέψαμε καθόλου αλλά ήταν οι ομορφότερες της ζωης μας μέχρι τώρα. Ο λόγος είναι μια μικρή ναζιάρα που υποδεχτήκαμε στη ζωή μας δυο μήνες πριν φύγει το 2016.

KATERINA 12 Ιανουαρίου 2017 - 00:30

Καλή Χρονιά Ερμιόνη!!!Ευχομαι σε όλους το νέο έτος να φέρει μόνο χαρές και πάνω απ’ολα υγεία! Φέτος ήταν τα 2α Χριστούγεννα με το μωράκι μας και περάσαμε πολύ ωραία, αφού καταλάβαινε περισσότερα απο πέρυσι!!!
Σε ευχαριστούμε για το δώρο σου….

Μαρία Μ 12 Ιανουαρίου 2017 - 00:20

Καλή χρονιά Ερμιόνη! Οι αναρτήσεις σου είναι υπέροχες κι ακόμη καλύτερες οι συνταγές σου! Λατρεύω τους κορμούς θα τον φτιάξω οπωσδήποτε! Τα fudge σου πάντως τα λατρεύουν όσοι τα δοκιμάζουν! Τα Χριστούγεννα πέρασαν ζεστά οικογενειακά με καλο φαγητό και την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα! Το 2017 ας είναι ακόμη καλύτερο για όλους!

Vita 12 Ιανουαρίου 2017 - 00:19

Εγώ πέρασα κλεισμένη μέσα στο σπίτι τις πιο όμορφες γιορτές! Γιατί είχα μαζί μου τις 2 εγγονούλες μου! Καλή χρονιά Ερμιόνη!

Κατερίνα 12 Ιανουαρίου 2017 - 00:18

Καλή χρονιά και από εμένα Ερμιόνη… Τα φετινά Χριστούγεννα τα περάσαμε οικογενειακά και πολύ όμορφα φτιάχνοντας με την 5χρονη κόρη μου τα δικά μας μελομακάρονα…και παίζοντας στο χιόνι μιας και χιόνισε στην πόλη μας (τα Χανιά μας) για δεύτερη φορά μετά από 13 χρόνια…Εύχομαι σε όλους και του χρόνου με υγεία….

Ελπίδα Γαλανοπούλου 11 Ιανουαρίου 2017 - 23:45

Καλή χρονιά!
Πέρασα τα φετινά Χριστούγεννα με όλους τους αγαπημένους ανθρώπους..φάγαμε..γελάσαμε…θυμηθήκαμε τα παλιά και ονειρευτήκαμε τα επόμενα….!
Ευχαριστούμε για το δώρο!

Dora 11 Ιανουαρίου 2017 - 23:44

Ερμιόνη πάντα μου φτιάχνουν την διάθεση οι α αναρτήσεις σου.Οι γιορτές μας ήταν ήσυχες οικογενειακές κ συνηθισμένες αλλά για μένα ήταν ευλογία ότι κ φέτος γιορτάσαμε όλο μαζί με υγεία.Ευχομαι όλοι να έχουμε αυτη την ευλογία κ του χρονου

aris 11 Ιανουαρίου 2017 - 23:41

Πανέμορφες εικόνες Ερμιόνη!
Σου εύχομαι μια πανέμορφη χρονιά! Γεμάτη χαρά και ό,τι άλλο επιθυμείς!!!

Σοφία Κ 11 Ιανουαρίου 2017 - 23:30

Καλή χρονιά σε όλους σας!
Φέτος δεύτερα Χριστούγεννα με τη μικρή μας και ακόμα καλύτερα από τα περσινά! Ζεστά, όμορφα, με οικογένεια και φίλους και τη μικρή μας να έχει πλέον θέση στο τραπέζι και στις παρέες μας!
Και του χρόνου!

Θεοδωρα Δ. 11 Ιανουαρίου 2017 - 22:14

Καλή χρονιά να έχετε με υγεία τύχη δημιουργικοτητα και οτι επιθυμειτε να πραγματωθει συντομα! Οι συνταγες σας ειναι εξαιρετικες! Εκπληκτικες φωτογραφίες!
Εμεις τις γιορτες τις περασαμε οικογενειακως… με αντιβιωσεις πυρετο και οτι αλλο συνεπαγεται αυτη η τελευταία ιωση που ταλαιπωρησε αρκετό κοσμο….
Ευχομαι το 2017 να ειναι καλύτερο για ολον τον κοσμο!

Chris Dem 11 Ιανουαρίου 2017 - 21:53

Καλη χρονια Ερμιονη! Νομιζω οτι οι γιορτες με την οικογενεια με πολλη ξεκουραση ειναι ο,τι καλυτερο γιαυτη την εποχη του χρονου!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ 11 Ιανουαρίου 2017 - 21:09

Καλή χρονιά και από μένα. Και εμείς με τη σειρά μας, περάσαμε οικογενειακά με ξαδέρφια και ανήψια, να κυνηγιούνται από σπίτι σε σπίτι και να ανοίγουν δώρα και σοκολάτες παντού. Φέτος φτιάξαμε μια νέα συνταγή βασιλόπιτα/κέικ με υπέροχα αρώματα τσουρεκιού και αφράτη υφή κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας. Ο μικρός μου τη διακόσμησε με διάφορα στολίδια και κάθε φορά έγλειφε και λίγο γλάσο. Ετσι πέρασαν οι μερες! Φιλιά σε όλους!

sissy lazaropoulou 11 Ιανουαρίου 2017 - 20:41

Kαλη χρονια! Μας κρατας πολυ ωραια συντροφια Ερμιονη με τη θετικη σου ενεργεια και τον ενθουσιασμο σου! Θα δοκιμασω με χαρα και αυτη τη συνταγη σου. Αναμφιβολα για τους λατρεις της κουζινας αυτη η εποχη του χρονου ειναι μαγικη. Χαιρομαι τοσο να εχω το χρονο και τις αφορμες να δοκιμασω καινουργιες συνταγες και να προσφερω χαρα και οικογενειακη ατμοσφαιρα στην οικογενεια μου.Καλη και δημιουγικη χρονια λοιπον σε ολη την μπλογκοοικογενεια!

Νεκταρία 11 Ιανουαρίου 2017 - 20:22

Ερμιόνη μου όλο νέες γεύσεις μας προτείνεις και αυτό με χαροποιεί πολύ!! Καλή χρονιά σε όλους με υγεία!! Οι γιορτές που μας πέρασαν ήταν μία πολύ όμορφη περίοδος για εμένα, καθώς αρραβωνιάστηκα με τον καλό μου και ήμασταν καθημερινά με συγγενείς και φίλους!! Ευχαριστούμε για το όμορφο δωράκι!! Φιλιά στις μικρές σου!!

Μαρια Ξηρουχακη 11 Ιανουαρίου 2017 - 20:11

Ερμιόνη μου,παντα χαίρομαι να διαβάζω τις υπέροχες αναρτήσεις σου.
Ανοίγει η καρδιά μου!
Οι φωτεινές γιορτές δεν ηταν τόσο χαρούμενες για μενα..
Εχασα τον αγαπημένο μου πατέρα,που παρά την προχωρημένη ηλικια του ηταν για μενα ο μοναδικός κρίκος της ” ρίζας ” μου,αφότου εχασα τη μητέρα μου.
Ομως ,ας ελπίσω οτι υπάρχει Παράδεισος,και αυτός ειναι εκεί..ηταν τόσο καλός άνθρωπος..

Μαρία 11 Ιανουαρίου 2017 - 18:00

Πολύ ωραίο Δωράκι Ερμιόνη!
Εύχομαι το 2017 να μας χαρίσει όσα μας στέρησε η προηγούμενη χρονιά!

Άννα 11 Ιανουαρίου 2017 - 17:02

Ερμιόνη, ευχαριστούμε πολύ για το δώρο σου! Ο κορμός σου φαίνεται υπέροχος και θα δοκιμαστεί με την πρώτη ευκαιρία.

Για τα Χριστούγεννα είχαμε ένα διαφορετικό φαγάκι. Επειδή στους περισσότερους δεν αρέσει η γαλοπούλα, αλλά αρέσει η γέμιση, έφτιαξα μία πίτα με γέμιση τη γέμιση της γαλοπούλας. Ήταν μια συνταγή που είχα βρει πριν χρόνια (δυστυχώς δε θυμάμαι πού) και ανυπομονούσα να φτιάξω. Περιείχε κάστανα, κουκουνάρια… Άρεσε σε όλους.
Να έχεις μια χαμογελαστή νέα χρονιά! ☺

Ανθή 11 Ιανουαρίου 2017 - 16:01

Ερμιόνη πολύ ωραία η συνταγή σου! Εύχομαι σε σένα και σε όλο τον κόσμο ένα ευτυχισμένο 2017!

ΑΘΑΝΑΣΙΑ 11 Ιανουαρίου 2017 - 15:27

Καλή Χρονιά με υγεία και ό,τι καλύτερο για τον καθένα. Φέτος τα Χριστούγεννα για εμάς ήταν κάπως στενάχωρα μα προσπαθήσαμε όλοι μαζί να τα κάνουμε πιο ξεχωριστά. Τα παιδιά μας βέβαια είναι πιο μεγάλα και φροντίζουν από μόνα τους τη διασκέδαση τους αλλά και πάλι όλη η οικογένεια κράτησε τις παραδόσεις που έχουμε καθιερώσει. Για να είμαστε ειλικρινείς ο καιρός φρόντισε τώρα στο τέλος να μας θυμίσει Χριστούγεννα καθώς για το νησί το χιόνι που έριξε ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Εύχομαι τη φετινή χρονιά να αφήσουμε όλοι μας πίσω τα δύσκολα και να ατενίσουμε το αύριο με αισιοδοξία και περισσότερο γέλιο. Ο κορμός φαίνεται τέλειος και απόλυτα ταιριαστό με τη φύση γύρω μας.

Νανά @ kouzinista 11 Ιανουαρίου 2017 - 15:26

Ερμιόνη μου,
Σου εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά!!! Να απολαμβάνεις κάθε στιγμή, κάθε κομμάτι της όμορφης ζωής σου, να χαίρεσαι σαν μικρό παιδί, να γελάς μέχρι δακρύων, να ονειρεύεσαι χωρίς όρια, να τολμάς χωρίς να φοβάσαι την αποτυχία, να αγαπάς και να σ’ αγαπούν!!!
Μπορεί να έχω εξαφανιστεί από τη μπλογκόσφαιρα αλλά διαβάζω κάθε νέα σου ανάρτηση και απολαμβάνω πάντα τα υπέροχα κείμενα σου.
Σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλιά,
Νανά
(Υ.Γ. Προτιμώ να με εξαιρέσεις από την κλήρωση.)

ΧΑΡΑ 11 Ιανουαρίου 2017 - 15:21

Μακάρι το 2017 να είναι γεμάτο υγεία και αγάπη και να φέρει στον καθένα αυτό που επιθυμεί! Και η σημερινή συνταγή άκρως δελεαστική όπως πάντα!!!

Βικυ Βαμβακα 11 Ιανουαρίου 2017 - 14:43

Τις γιορτες τις περασα ησυχα, οικογενειακα, με πολλα αγαπημενα μου προσωπα! Μας ταλαιπωρησε λιιιγο μια ιωση αλλα ευτυχως δεν ηταν για πολυ! Φαγαμε, ηπιαμε μεχρι σκασμου που λενε :)
Ο κορμος ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου γλυκα και παντα θα τον τιμησω οπου το βρω, αρα και τη δικη σου συνταγη θα την δοκιμασω αμεσα!
Καλη χρονια ευχομαι σε σενα και την οικογενεια σου! Μονο γλυκες στιγμες να ζειτε!

Κοραλία Τσαγκαράτου 11 Ιανουαρίου 2017 - 15:16

Καλή χρονιά Ερμιόνη μου, με υγεία και χαρά! Πέρασα υπέροχα και έφαγα σε καταπληκτικό εστιατόριο Le Bernardin στη Νέα Υόρκη. Ήμουν πτώμα και τις περίμενα αυτές τις διακοπές πως και πως. Σε φιλώ πολύ και…θα φτιάξω τον κορμό!

Ιωάννα 11 Ιανουαρίου 2017 - 14:41

Ερμιόνη, σε διαβάζω πολύ καιρό και είμαι εντυπωσιασμένη από την αρτιότητα των συνταγών σου. Καλή χρονιά!! Εμείς φτιάξαμε για την Πρωτοχρονιά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, που τα τσακίσαμε και για τη γιορτή μας του αη Γιάννη ένα τσιζ κέικ και μια τάρτα. Φυσικά δεν έλειψαν και οι πίτες με χειροποίητο φύλλο, Θρακιώτισσες γαρ. Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις!

Μαρία Παπακωνσταντή 11 Ιανουαρίου 2017 - 14:37

Αγαπητή Ερμιόνη,
Χρόνια πολλά και καλά, με 2017 ευχές για υγεία μέχρι σκασμού, απέραντη ευτυχία, απόλυτη επιτυχία σε ό,τι κάνετε, άπειρη έμπνευση για νέες δοκιμές και ανεξάντλητη χαρά για σένα και την οικογένειά σου 12 μήνες, 52 εβδομάδες, 365 (ή/και 366 για τα δίσεκτα) μέρες αυτού του χρόνου και κάθε χρόνου.
Περάσαμε ήσυχα και οικογενειακά με φίλους και συγγενείς, με παιχνίδια και μικρές βόλτες όταν επέτρεπε ο καιρός, ακολουθώντας το ρητό που λέει: “Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό….”
Ξεκουραστήκαμε, ανανεωθήκαμε, μαγειρέψαμε, φάγαμε και περάσαμε καλά. Ενθουσιαστήκαμε με την ταινία Βαϊάνα και είδαμε Χριστουγεννιάτικες ταινίες στο χαλί με τα αγαπημένα μας σνακ.
Μας έπεσε λίγο δύσκολη η επανένταξη στο πρόγραμμα, αλλά το χιονάκι της Τρίτης 10/1 ήταν μια χαρά καθώς με τα σχολεία κλειστά, ήταν ευκαιρία για χιονοπόλεμο στην γειτονιά μας και ζεστή σοκολάτα στην ζεστασιά του σπιτιού μας…..
Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα και μια υπέροχη χρονιά.

Μαρια Πανδρεμμενου 11 Ιανουαρίου 2017 - 14:03

Οι γιορτές πέρασαν ήσυχα και οικογενειακά. Λιωσαμε στο φαγητό και στα επιτραπέζια!!! Η μικρή μου είναι 11ετων, οπότε είχαμε αγοράσει διάφορα επιτραπέζια και είχαμε ποικιλία!! Λόγω των ιώσεων, όλοι οι γνωστοί και φίλοι ήταν άρρωστοι, οπότε μπήκαμε και εμείς σε καραντίνα!!Χαχα Φάγαμε πολύ, γλυκά και αλμυρα. Για πρώτη φορά έφτιαξα γεμιστό κοτόπουλο και έμεινα απολύτως ικανοποιημενη. Καλή χρονιά σου εύχομαι , με υγεία και κατανόηση?

Ναταλία Κ. 11 Ιανουαρίου 2017 - 14:02

Καλή χρονιά! Τη βασιλόπιτά σου την έχω καθιερώσει κι εγώ και είναι πραγματικά υπερ-φανταστική!! Θα ξαναπώ ότι γράφεις υπέροχα! Να είστε καλά!

Μαριάννα 11 Ιανουαρίου 2017 - 13:16

Ευχαριστούμε για το δώρο Ερμιόνη. Δείχνει υπέροχο. Περάσαμε κι εμείς έτσι γλυκά και ζεστά όπως περιγράφεις. Βυθιστήκαμε στο χουχούλιασμα και την απόλαυση των αγαπημένων μας προσώπων. Κάναμε μια εκδρομή στα χιόνια, είδαμε κι εμείς την Βασίλισσα του Χιονιού (μαγεμένοι), φάγαμε μέχρι τελικής πτώσης όλες εκείνες τις γεύσεις από τις συνταγές που φυλούσαμε τόσο καιρό. Ήταν χαρούμενες και χορταστικές αυτές οι γιορτές. Πολύ! Χάρηκα που διάβασα το ίδιο και για εσάς. Και του χρόνου.

Φρόσω Μ. 11 Ιανουαρίου 2017 - 13:14

Καλημέρα γλυκιά Ερμιόνη!
Δεν έχει τύχει να αφήσω σχόλιο στο παρελθόν στο blog σου κι έτσι θ’ αρπάξω την ευκαιρία αυτής της ανάρτησης για να σ’ ευχαριστήσω για την παρέα που -εδώ και κάποια χρόνια πλέον- μου έχουν κρατήσει οι αναρτήσεις σου,για τις προσεγμένες, λαχταριστές συνταγές σου -έχω κάνει αρκετές- αλλά και για τα κομμάτια από τη ζωή σου, τα οποία τόσο γενναιόδωρα μοιράζεσαι μαζί μας.Ένα “ευχαριστώ από καρδιάς” νομίζω είναι το λιγότερο που μπορώ να μοιραστώ εγώ μαζί σου!
Να είστε γεροί και δυνατοί, όμορφη οικογένεια!
Keep sharing!!!!

Χριστίνα 11 Ιανουαρίου 2017 - 13:11

θα δοκιμάσω σίγουρα τη συνταγή σου! πέρασα ήσυχα αλλά όμορφα στις διακοπές!

Σουσάννα 11 Ιανουαρίου 2017 - 12:55

Γιορτές γεμάτες με όμορφες εικόνες και ωραίες γεύσεις. Πέρασαν γρήγορα όπως πάντα. Ωραία η συνταγή σου αν και προσπαθούμε να αποφύγουμε τώρα τα γλυκά. Ευχαριστούμε και για τα δώρα, καλή χρονιά!

Antonia 11 Ιανουαρίου 2017 - 12:47

Καλή χρονιά με υγεία και τύχη!!!!Τα περάσαμε πολύ όμορφα και οικογενειακά!!με πολύ φαγητό και πολλά πολλά γλυκάκια!!!!

Λιλια 11 Ιανουαρίου 2017 - 12:44

Καλη Χρονια σε ολους με υγεια αγαπη και δημιουργικοτητα!
Ερμιονη εχεις εναν πολυ ζεστο κι ομορφο τροπο να περιγραφεις τα γεγονοτα και να τα “δενεις” με τις υπεροχες συνταγες που μας στελνεις!
Να ειστε ολοι καλα!

ΥΓ Πανεμορφες οι φορμες που θα κληρωθουν!

Χρυσάνθη 11 Ιανουαρίου 2017 - 12:41

Καλή χρονιά με υγεία!! Εμείς ομολογουμένως επιμένουμε παραδοσιακά τα Χριστούγεννα. Κουραμπιέδες και μελομακάρονα από παλιές γιαγιαδίστικες συνταγές και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο!! Ανυπομονώ για όλες τις φετινές σου αναρτήσεις!!

ΑΝΝΑ 11 Ιανουαρίου 2017 - 12:39

καλή δημιουργική χρονιά! με πολύ θέατρο και σινεμά που μου είχαν λείψει!

Ντόρα 11 Ιανουαρίου 2017 - 12:37

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία!!!
Γιορτή είναι όταν είναι όλη η οικογένεια μαζί… και έτσι φέτος περάσαμε υπέροχες γιορτές!!!
Η συνταγή φαίνεται υπέροχη… θα δοκιμαστεί σίγουρα!
Ευχαριστούμε για τα δωράκια!!!

ΑΝΝΑ 11 Ιανουαρίου 2017 - 12:33

Καλή χρονιά με απίθανες συνταγές!!!

Αναστασία 11 Ιανουαρίου 2017 - 12:16

Καλή χρονιά!! Πολύ ωραίο το δώρο σου!!

TaniaM 11 Ιανουαρίου 2017 - 12:13

Καλή χρονιά, καλές δημιουργίες και υγεία! Οι γιορτές ήταν ήρεμες και χαλαρές, χρειαζόμασταν ξεκούραση!
Η συνταγή είναι καταπληκτική!

Νίκη 11 Ιανουαρίου 2017 - 12:09

Καλή Χρονια!!!
Υπέροχες οι φόρμες!!! Και εμείς από τότε που έδωσες τη συνταγή για τη μοναδική βασιλόπιτα μόνο αυτή φτιάχνουμε!! Κάθε χρόνο παίρνει τις καλύτερες κριτικές από όλους…φέτος έφαγε και η μικρή μου (2 ετών) ολόκληρο το κομμάτι της και μετά μου είπε απλά ¨Μαμά είναι πολύ νόστιμη, σ΄αγαπώ”
Μετά από αυτό το σχόλιο, δύσκολα θα κάνω άλλη συνταγή!
Σε ευχαριστώ πολύ!!

Αμαλία 11 Ιανουαρίου 2017 - 12:08

Kαταρχήν, συγχαρητήρια για το blog και καλή χρονιά!
Παρόλο που περάσαμε πολύ όμορφα όλες τις γιορτινές μέρες, το highlight μας ήταν όταν ο μικρός μας μπήκε για πρώτη φορά σε καμπίνα πλοίου για να ταξιδέψουμε για το νησί μας. Έχει ήδη κάνει πάνω από τριάντα αεροπορικά (και είναι μόλις 3!) και είχε ήδη μπει κάποιες φορές σε καράβι (για κοντινές αποστάσεις), όμως ήταν η πρωτη φορά που θα περνούσαμε μια ολόκληρη βραδιά στη θάλασσα. Κατενθουσιάστηκε! Και εμείς μαζί του, πολύ περισσότερο αφού στον προορισμό μας, θα μας περιμεναν οι αγαπημένοι μας συγγενείς και φίλοι.
Συγχαρητήρια και πάλι!

μαρία ζαρίκου 11 Ιανουαρίου 2017 - 12:08

Γειά σου Ερμιόνη, Καλή Χρονια να έχουμε, εμείς περάσαμε πολύ ωραία φέτος, κλασσικά οικογενειακα με ένα ταξίδι στην Αθήνα για να δούμε συγγενείς και ένα ακόμα στα Τρίκαλα οπου επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά τον Μύλο των Ξωτικών, εύχομαι να έχουμε όλοι μία δημιουργική χρονιά

Μαρια 11 Ιανουαρίου 2017 - 12:05

Ερμιόνη μου,χρόνια πολλα & Καλη χρονιά!!Με τις στιγμες που τελείωσε το 2016,να ναι γεμάτο το 2017 σου εύχομαι!!!
Κι εμείς περάσαμε υπέροχα,με ταξίδι,με ανθρώπους που αγαπάμε,με παιχνίδι,με δημιουργίες,τα είχαμε όλα,δόξα το Θεό!Και του χρόνου με υγεία!!!

Υ.Γ.Τελειο δωρακι μας έχεις,ευχαριστούμε πολύ,πολύ!!

Σοφία 11 Ιανουαρίου 2017 - 11:40

Καλή χρονιά με υγεία, χαρά και ό,τι καλό επιθυμείς στην ζωή και την οικογένεια σου!!!
Να σε ευχαριστήσω για την υπέροχη συνταγή της τούρτας banoffee (του Κωστή) που μοιράστηκες στο παρελθόν μαζί μας και έφτιαξα για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς… Έκλεψε την παράσταση και μακάρι να μπορούσα να σου στείλω φωτογραφία!!!
xxx

Δημητριάδου Ασημίνα 11 Ιανουαρίου 2017 - 11:39

Καλή Χρονιά σε όλους σας! Με ΥΓΕΙΑ! Εμείς φέτος τα Χριστούγεννα τα μοιραστήκαμε με καλούς φίλους και τις οικογένειές μας. Το 2017 ξεκίνησε με μικροπροβλήματα υγείας (ευτυχώς τα ξεπεράσαμε), ΑΛΛΑ ο Ιανουάριος είναι ο μήνας μας (γεννέθλια και γιορτές) οπότε είχαμε μαγειρέματα, τούρτες και πολλά άλλα όμορφα πρόγματα!!! Τώρα απολαμβάνουμε το χιόνι!!! ΥΓΕΙΑ σε όλους! και ευχαριστούμε για το δωράκι!

Amelie 11 Ιανουαρίου 2017 - 11:36

Καλή χρονιά Ερμιόνη μου! Κι εμείς περάσαμε όμορφες, οικογενειακές γιορτές που έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο με ένα τετραήμερο στο εξωτερικό. Ανανεωθήκαμε και γεμίσαμε ωραίες εικόνες! Επειδή το 2016 ήταν μία δύσκολή και πολύ πιεστική χρονιά σε πολλά επίπεδα, ελπίζω το 2017 να μας πάει καλύτερα. Τουλάχιστον στην αρχή του μας έδειξε το καλό του πρόσωπο! Μη με βάλεις στη κλήρωση για το δωράκι σου, αν και ιδιαίτερα ωραίο και χρήσιμο, το έχω ήδη κατά το ήμισυ, κρίμα είναι να το στερήσουμε από κάποιον άλλο!

Χρυσαυγή 11 Ιανουαρίου 2017 - 11:29

Αχ, τόσα πολλά πράγαματα που κάνατε τις γιορτές! Μπράβο! Και του χρόνου εύχομαι ακόμα περισσότερα!!!!!!!
Ο κορμος σου με εντυπωσιάζει Ερμιόνη ! Οχι για τα υλικά του που αναμφίβολα είναι εξαιρετικά, αλλά κυρίως για την διχρωμία του!!! Τέλεια η παρουσίασή του!!!!! Ενα μικρό φλας μπακ από γιορτές είναι ο κορμός σου μαζί με το χθεσινό χιόνι… που μας πήγε 15 μέρες πίσω λες και ήταν παραμονές Χριστουγέννων!!! Είσαι μέσ΄το πνεύ΄μα των γιορτών λοιπόν ακόμα κι αν αυτές έχουν περάσει πια! χαχα
Φιλιά πολλά και καλή χρονιά!!!!!!!!

Νίκη 11 Ιανουαρίου 2017 - 11:24

Τέλειο το δώρο! Στις γιορτές δοκιμάσαμε διάφορα εκτός από μελομακάρονα και κουραμπιέδες όπως μεθυσμένα, μπανόφι, γαλακτομπούρεκο, πάστες και διάφορα ακόμα.

Μαργέλη Μαρία 11 Ιανουαρίου 2017 - 11:15

Τέλειο δωράκι!!!!!!!!Οι γιορτές για εμάς ήταν απλές, οικογενειακές, έτσι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι με πολλή αγάπη…

Πένυ Μπρη 11 Ιανουαρίου 2017 - 11:13

Αν και δεν ξεκινησαν με τις καλυτερες προδιαγραφες τα φετινα Χριστουγεννα,τελικα μου εμειναν αξεχαστα αφου περασα λιγες μερες με τον συζυγο μου στο Πηλιο!Καλη, δημιουργικη και γευστικη χρονια σε ολους!!

Γιώτα 11 Ιανουαρίου 2017 - 11:10

Καλημέρα Ερμιόνη μου! Πόσο μου άρεσε η σημερινή σου ανάρτηση! Χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα και ποιοτικά με την οικογένεια σου! Να είσαι καλά και να καταφέρεις να το κάνεις περισσότερες φορές μέσα στο 2017. Και εμένα τα Χριστούγεννα αυτή την φορά με αποζημίωσαν, γιατί πέρσι ήταν τα χειρότερα της ζωής μου! Ταξιδέψαμε μέχρι τον Μύλο των Ξωτικών και τα πανέμορφα Τρίκαλα ( αν δεν έχεις πάει να πας τα κορίτσια σου) , επισκεφτήκαμε τα επιβλητικά Μετέωρα και την γραφική Έλάτη. Φιλιά πολλά πολλά!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα