Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ της Ελένης

Το νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ της Ελένης είναι υπέροχο αλλά και διαφορετικό, καθώς επικαλύπτεται από ένα πρωτότυπο γλάσο με αβοκάντο!

Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ

Είναι ειλικρινής και αυθόρμητη.
Γράφει απλά και με χιούμορ.
Έχει μια μικρή εμμονή με τις συνταγές, το μαγείρεμα και το φαγητό γενικότερα και για το λόγο αυτό ξεκίνησε ένα food blog.
Το αγαπημένο της gadget μαγειρικής είναι το slow cooker.
Οι συνταγές της είναι εύκολες κατά βάση, ωστόσο ιδιαίτερες και πολύ εντυπωσιακές.
Οι φωτογραφίες της είναι πανέμορφες.

Ποια είναι;

Μα φυσικά η Ελένη Βονισάκου, η φοβερή και πολύ αγαπημένη μου μαγείρισσα / κειμενογράφος / φωτογράφος / food stylist πίσω από το The Foodie Corner.

Χαίρομαι πάρα πολύ που τη φιλοξενώ σήμερα στο blog και που μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις, τα σχέδια της για το μέλλον αλλά και μια εκπληκτική συνταγή για ένα νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ που πιστεύω ότι θα σας ενθουσιάσει.
Γνωρίστε την!

Και να ‘μαι λοιπόν σ’ αυτό με όλες τις γεύσεις! Από τα blogs που έχω ξεχωρίσει καιρό τώρα, αφού από την πρώτη στιγμή που το ανακάλυψα μου έκανε κλικ. Έχω την αίσθηση ότι με την Ερμιόνη ταιριάζουμε σε πολλά πράγματα σε σχέση με το φαγητό. Οι συνταγές της πάντα κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου και οι φωτογραφίες της μου ανοίγουν την όρεξη.

Πέρα από τη μαγειρική όμως, αυτό που κάνει το blog της Ερμιόνης ιδιαίτερο, είναι το προσωπικό στίγμα που δίνει στα κείμενα της. Οι ιστορίες της καθημερινότητάς της με δυο μικρές κορούλες είναι γλυκές, αληθινές και ανθρώπινες. Τα δε παιδικά πάρτι που διοργανώνει, εντάξει… Τι σας λέω όμως; Εσείς είστε αναγνώστες της και τα ξέρετε από πρώτο χέρι!

Την ευχαριστώ πολύ λοιπόν για τη φιλοξενία στο The one with all the tastes και με πολλή χαρά απαντώ στις ερωτήσεις της!

Από πού είσαι, πού μένεις και με τι ασχολείσαι επαγγελματικά;

Είμαι μισή Ελληνίδα μισή Αγγλίδα, έχω μεγαλώσει στο κέντρο της Αθήνας και τώρα μένω λίγο έξω από αυτή, στα ανατολικά της Αττικής. Έχω τη μεγάλη τύχη να ζω δίπλα στη θάλασσα και να ασχολούμαι επαγγελματικά με το food blogging! Πραγματικά αν μου το έλεγε κάποιος πριν ένα χρόνο θα γέλαγα! Με τη στήριξη όμως του Μίστερ το όνειρο έγινε πραγματικότητα και το The Foodie Corner γεννήθηκε και άρχισε τώρα να μπουσουλάει.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το blogging;

Ήταν ένα περίεργο πράγμα αυτό. Εδώ και χρόνια μου αρέσει να μαζεύω συνταγές, από περιοδικά, βιβλία, ιστοσελίδες, αλλά το κόλλημά μου με το twitter ήταν αυτό που με έβαλε στον κόσμο του food blogging. Άρχισα να ακολουθώ ξένους bloggers και ο ένας μου «σύστηνε» τον άλλο μέσα από τα tweets. Έτσι λοιπόν, αφού άρχισα να διαβάζω μανιωδώς blogs, κάποια στιγμή αποφάσισα να δοκιμάσω κι εγώ να κάνω κάτι αντίστοιχο. Έτσι ξεκίνησε το On Top of Spaghetti, το μεγάλο αγγλόφωνο αδερφάκι του TFC. Δυστυχώς αυτό το έχω παραμελήσει λίγο τώρα, αλλά ο σκοπός μου είναι να τα διατηρήσω και τα δυο.

Η επαγγελματική ενασχόληση ήταν ιδέα του Μίστερ, όταν έψαχνα να βρω τι στο καλό θα κάνω με τη ζωή μου, έχοντας παρατήσει τη δουλειά γραφείου και όντας λίγο στο κενό. Εν μέσω κρίσης. Ταρζανιά νομίζω λέγεται αυτό.

Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ

Ποια είναι η συνταγή που θα έλεγες ότι σε χαρακτηρίζει ως μαγείρισσα;

Ωχ αυτή είναι δύσκολη ερώτηση. Λοιπόν, μου αρέσει να περνάω χρόνο στην κουζίνα, αλλά όχι να ταλαιπωρούμαι. Μου αρέσει το καλό φαγητό με πρωτογενή υλικά (from scratch που λένε), αλλά δεν σνομπάρω και το έτοιμο προϊόν που θα μου επιτρέψει να φτιάξω κάτι στα γρήγορα.

Επίσης μου αρέσουν οι έξυπνες λύσεις στην κουζίνα, λατρεύω τις έντονες γεύσεις και αγαπώ να προσαρμόζω παραδοσιακά πιάτα σε μοντέρνες εκδοχές. Πραγματικά δεν μπορώ να βρω μόνο μια συνταγή, αλλά μερικές που έχουν τα παραπάνω στοιχεία είναι τα φαλάφελ παντζαριού, το γιουβέτσι με μοσχαρίσιο λουκάνικο, το κότσι στο slow cooker και η θεόγλυκια μους σοκολάτας χωρίς αυγά.

Ποια είναι η αγαπημένη σου ανάρτηση και γιατί;

Α εδώ είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Τις αγαπώ όλες γιατί οι άτιμες μου παίρνουν πολύ χρόνο και προσπάθεια στην προετοιμασία, αλλά αυτή που μου έρχεται πρώτη-πρώτη στο μυαλό είναι τα Gingerbread Cupcakes, ίσως περισσότερο λόγω φωτογραφίας, αφού ήταν από τις πρώτες που πραγματικά με ικανοποίησαν.

Από πού αντλείς έμπνευση για να δημιουργήσεις τα πιάτα σου;

Από όπου μπορείς να φανταστείς. Από τις πιο κλασικές πηγές όπως συνταγές σε άλλα blogs, περιοδικά κλπ, μέχρι πιο περίεργες, όπως το μικρό τάπερ στο βάθος του ψυγείου με τις δυο κουταλιές κιμά που δεν αντέχω να πετάξω.

Ποια υλικά δεν λείπουν ποτέ από την κουζίνα σου;

Πω πω ήδη έχω γράψει κατεβατά, με την ερώτηση αυτή μπορώ να γεμίσω 2-3 σελίδες!
Είμαι μανιακή με την αγορά υλικών, αλλά αυτά που θα πάρω πριν ακόμα τελειώσει η προηγούμενη συσκευασία είναι:

  • Μπαχαρικά και μυρωδικά όπως πάπρικα, θυμάρι, αφυδατωμένο κρεμμύδι, λευκό πιπέρι, τζίντζερ.
  • Φασόλια μπαρμπούνια που τα λατρεύω. Τα μαγειρεύω σε μεγάλες δόσεις και τα βάζω στην κατάψυξη σε σακουλάκια, έτοιμα για όποτε τα χρειαστώ. Πολλές φορές το κάνω και με τα ρεβίθια αυτό.
  • Επίσης τους τελευταίους μήνες έχω καταφέρει να φτιάξω απίστευτη συλλογή από σάλτσες ασιατικές και bbq (δεν έχω ιδέα πως), και ξύδια. Μιλάμε ότι έχω 8 διαφορετικά ξύδια και αυτά είναι μόνο τα ανοιχτά. Άρα και αυτά δε θα λείπουν για πολυυύ καιρό από την κουζίνα!
Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη διότι το μεγάλο μου σχέδιο έχει μόλις πραγματοποιηθεί. Το The Foodie Corner έχει μια καινούργια γωνίτσα που λέγεται Goodie Corner, από την οποία μπορεί όποιος θέλει να αγοράσει συσκευή slow cooker. Αυτοί που με παρακολουθούν ξέρουν τη λόξα μου με τη συσκευή αυτή, η οποία πιστεύω ότι είναι απαραίτητη για όλες τις κουζίνες. Αν δε ο βασικός μάγειρας του σπιτιού (δε θα πω η γυναίκα του σπιτιού γιατί πλέον μπορεί να είναι κάλλιστα ο άντρας) δουλεύει, τότε είναι ακόμα πιο απαραίτητη και τολμώ να πω σωτήρια.

Όποιος δεν ξέρει τι είναι μπορεί να βρει πληροφορίες εδώ και εδώ. Μελλοντικά θα ήθελα να εμπλουτίσω το Goodie Corner με περισσότερα αγαπημένα προϊόντα.

Ποια συνταγή θα μοιραστείς σήμερα μαζί μας;

Θα μοιραστώ ένα γλυκό που με έχει ενθουσιάσει. Είναι ένα νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ με γλάσο, αλλά έχει ένα συστατικό έκπληξη! Είναι φτιαγμένο με αβοκάντο και δεν περιέχει ούτε αυγά ούτε κάποιο γαλακτοκομικό.

Είμαι σίγουρη ότι σας φαίνεται περίεργο! Στην περίπτωση του κέικ η γεύση του αβοκάντο είναι εντελώς ανύπαρκτη. Η υφή του όμως κάνει το κέικ ζουμερό και υπέροχο, χωρίς να είναι βαρύ όπως θα ήταν αν είχε πολύ λάδι. Η πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή του γλάσου. Εδώ η χαρακτηριστική γεύση του αβοκάντο είναι ευδιάκριτη, αλλά παραδόξως δεν ξενίζει καθόλου. Στην πρώτη δοκιμή φαίνεται περίεργος ο συνδυασμός με τη ζάχαρη, αλλά όχι αταίριαστος! Και το λίγο λεμονάκι δίνει μια τέλεια φρεσκάδα. Το χρώμα δε, τι να πω, οι φωτογραφίες νομίζω μιλάνε από μόνες τους.

Θα σας παρακαλέσω κάτι. Μην σκεφτείτε αμέσως «α, αυτό το γλυκό δεν είναι για μένα». Είναι πανεύκολο, δεν χρειάζεται ούτε μίξερ και ειλικρινά δεν είναι τόσο περίεργο όσο φαντάζεστε. Αν δεν σας έχω πείσει, φτιάξτε το και αφήστε το γλάσο χωριστά, να βάζει όποιος θέλει. Αλλά για δοκιμή θα τα φάτε μαζί, έστω μια πιρουνιά!

Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας και γλάσο με αβοκάντο

Eτοιμασία: 35 minutes
Μαγείρεμα: 50 minutes
Συνολικά: 1 hour 25 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ
Μερίδες: 1 κέικ με διάμετρο 18 εκ.
Το κέικ της Ελένης, εκτός από σοκολατένιο είναι και νηστίσιμο! Επιπρόσθετα, επικαλύπτεται με ένα πρωτότυπο γλάσο με αβοκάντο!

Υλικά

Για το κέικ:

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πολύ ώριμο και μαλακό μέτριο αβοκάντο πολτοποιημένο
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κούπες ζάχαρη

Για το γλάσο:

  • 180 γρ. αβοκάντο καθαρισμένο πολύ ώριμο και μαλακό
  • 2 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κούπες ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
 

Για το κέικ:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (ή 170 με αέρα).
  • Λαδώνουμε 2 ταψάκια των 18 εκ. και τα στρώνουμε με δίσκους λαδόκολλας που έχουμε κόψει στη σωστή διάμετρο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τα στεγνά υλικά (εκτός της ζάχαρης). Χρησιμοποιούμε σύρμα για να φύγουν οι σβόλοι. Αν το κακάο έχει πολλούς σβόλους κοσκινίζουμε πριν το προσθέσουμε.
  • Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ πολτοποιούμε καλά το αβοκάντο με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τα υγρά υλικά και τέλος τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα να γίνει ομοιόμορφο μίγμα (θα είναι πολύ και νερουλό).
  • Ρίχνουμε τα στεγνά στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε για 45-50'. Δοκιμάζουμε με ξυλάκι για σουβλάκι το οποίο πρέπει να βγει στεγνό ή με λίγα ελαφρώς υγρά ψίχουλα.
  • Αφήνουμε για 5', ξεφορμάρουμε και τα ακουμπάμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Θα έχουν φουσκώσει αρκετά.

Για το γλάσο:

  • Χτυπάμε το αβοκάντο σε μπολ με το μίξερ μέχρι να γίνει τελείως λείο. Ξαναχτυπάμε για λίγα λεπτά με το λεμόνι και μετά προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Ρίχνουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να γίνει πηχτό, λείο και κολλώδες μείγμα. Η υφή του θα είναι σαν τζελ. Δοκιμάστε το και ελέγξτε ότι έχει λιώσει καλά η ζάχαρη. Το φυλάμε στο ψυγείο. Δεν θα μαυρίσει όπως μαυρίζει συνήθως το αβοκάντο!
  • Όταν τα κέικ έχουν κρυώσει τελείως, κόβουμε οριζόντια το πάνω-πάνω μέρος τους ώστε να τα ισιώσουμε από το φούσκωμα. Θα σταθεί έτσι καλύτερα το γλάσο.
  • Γυρνάμε το ένα κέικ ανάποδα, το ακουμπάμε σε πιατέλα και το αλείφουμε με γλάσο. Ακουμπάμε πάνω του το άλλο κέικ κανονικά και το αλείφουμε κι αυτό με το υπόλοιπο γλάσο.

Σημειώσεις

Μετά την πρώτη μέρα συνιστώ να το φυλάμε στο ψυγείο και όταν θέλουμε να φάμε ένα κομμάτι να το αφήνουμε λίγο έξω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




31 ΣΧΟΛΙΑ

The Foodie Corner 1 Απριλίου 2019 - 12:09

[…] περιμένω λοιπόν στο The One With All The Tastes, να διαβάσετε μια μινι «συνέντευξή» μου, και να δείτε […]

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 12 Απριλίου 2014 - 17:37

@Rania
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το κέικ! Η Ελένη είναι πραγματικά εξαιρετική σε ότι κάνει!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Rania 10 Απριλίου 2014 - 15:49

Το κέικ είναι υπέροχο και καθόλου δύσκολο να γίνει. Κι αυτό το λέει κάποια που είχε αρκετές αποτυχίες στην κουζίνα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parentslandgr 25 Μαρτίου 2014 - 10:21

Καταπληκτική συνέντευξη και πολύ ενδιαφέρουσα η καινουρια μας φιλη. Οσο για το κεικ θα το τιμήσω συντομα μιας και ο αντρουλης μου νηστευει.
Ευχαριστουμε πολύ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dora 17 Μαρτίου 2014 - 10:51

Ιδιαίτερο κεικ, θα το δοκιμάσω σίγουρα, πολύ όμορφη επίσης και η αλλαγή της σελίδας σου!!
Φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra 15 Μαρτίου 2014 - 16:14

Επισκέφθηκα το blog της Ελένης και ομολογώ εντυπωσιάστηκα από τις συνταγές και το γούστο της. Τελικά όσες βόλτες και να κάνεις στη μπλογκόσφαιρα, ποτέ δεν τους γνωρίζεις όλους τους αξιόλογους food bloggers.
Με εντυπωσίασαν τα χρώματα στο κεικ αυτό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 12 Μαρτίου 2014 - 23:36

Ωραίο guest post Ερμιόνη μου
Ειδα απο κοντά το slow cook στην εκδήλωση Food4Good και δοκίμασα το τσίλι της Ελένης που ήταν υπέροχο.

Το κέικ φαίνεται πολύ ωραίο. Μπράβο για την παρουσίαση

Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 12 Μαρτίου 2014 - 12:53

Το κέικ σου ειναι τοσο ομορφο χρωματικως και φανταζομαι οτι θα ειναι 5νοστιμο!

http://beautyfollower.blogspot.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) 12 Μαρτίου 2014 - 09:25

Μμμμμ,τι φοβερός συνδυασμός χρωμάτων!!!!!!Και από γεύση πάντως θα είναι τέλειο!!!!

Μπράβο κορίτσια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 12 Μαρτίου 2014 - 08:49

Καλημέρα, Ερμιόνη μου!
Όμορφο κέικ με ένα ευρηματικό γλάσο! Καλοφάγωτο!
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 12 Μαρτίου 2014 - 08:48

Καλημέρα, Ερμιόνη μου!
Όμορφο κέικ με ένα ευρηματικό γλάσο! Καλοφάγωτο!
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mari Beika 12 Μαρτίου 2014 - 00:24

Σίγουρα πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο το κέικ, επίσης πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη! Καλή επιτυχία στην Ελένη!
Φιλιά πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Έλενα 11 Μαρτίου 2014 - 23:23

Όμορφη συνταγή και πρωτότυπη.
Φιλάκια …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
M Koutsom 11 Μαρτίου 2014 - 23:15

Καλησπέρα Ερμιόνη, πολύ καλή η ιδέα αυτού του guest post. Την Ελένη δεν τη γνωρίζω, επισκέφθηκα όμως τη σελίδα της σήμερα και νομίζω ότι πλέον δεν θα χρειάζεται να αναζητώ συνταγές αλλού… έχω εσάς τις δύο!
Το νηστίσιμο κέικ πρωτότυπο, σε εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά… σαν να σου λέει, φτιάξε με είμαι νοστιμότατο!
Καλό βράδυ,
Μαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Elenis Cooking 11 Μαρτίου 2014 - 19:54

Πολύ ωραίο κέικ και το μπλογκ της Ελένης υπέροχο Ερμιόνη μου!!!Υπέροχο guest post!
Φιλάκια πολλά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 11 Μαρτίου 2014 - 10:20

Χαρήκαμε πολύ που γνωρίσαμε και την Ελένη! Το κέικ είναι πολύ όμορφο εμφανισιακά και πιστεύω και νόστιμο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia xara 11 Μαρτίου 2014 - 07:49

Πολύ ωραίο το guest post,Ερμιόνη! Και το κέικ της Ελένης πολύ πρωτότυπο, πρέπει πράγματι να είναι πεντανόστιμο,έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στο αβοκάντο!Καλή εβδομάδα και στις δυο σας, ΧΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
- spoonstories- 11 Μαρτίου 2014 - 00:42

Το αβοκάντο το αγαπάω πολύ! Γελάω γιατί παλιότερα δεν το πλησίαζα καν! Τώρα μπορεί να τρώω και κάθε μέρα στη σαλάτα μου! Μου έκανε λοιπόν εντύπωση το κέικ.Θέλω πολύ να δω πως συνδυάζεται το αβοκάντο!Ευχαριστούμε πολύ την Ελένη αλλά και εσένα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Silena 11 Μαρτίου 2014 - 00:31

Με το αβοκάντο δεν έχω και πολύ καλή σχέση αλλά νομίζω ότι η παρουσίαση, η πρωτοτυπία της συνταγής καθώς και τα λεγόμενα της φιλοξενούμενης σου Ερμιόνη μου, με έπεισαν για μια δοκιμή!!!!
Το μπλογκάκι δεν το ξέρω και θα το επισκεφτώ άμεσα!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eleanna G. 11 Μαρτίου 2014 - 00:19

Σας παρακολουθώ και τις δυο τακτικά!Τα blog σας είναι υπέροχα! Με την Ελένη μοιραζόμαστε μάλιστα και τη Βρετανική επιρροή στο μαγείρεμα, αν κι εγώ πιο πλαγίως. Πολύ ωραίο guest post! Μπράβο κορίτσια!

http://www.foodaki.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 10 Μαρτίου 2014 - 22:31

Χάρηκα, Ερμιόνη μου, που γνώρισα την Ελένη και η συνταγή για το κέικ μου άρεσε πολύ όπως και οι φωτογραφίες!!!
Καλή εβδομάδα και φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Owl Mommy Βέρα 10 Μαρτίου 2014 - 22:19

Πολύ ωραία! Μας αρέσουν τα εναλλακτικά, έτσι για το διαφορετικό του πράγματος! Και φαίνεται και πεντανόστιμο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mm_skg 10 Μαρτίου 2014 - 21:20

Ειστε και οι δυο απο τις πολυ αγαπημενες μου και ηταν ευχαριστη εκπληξη αυτο το guest post! Λατρευω τα κεϊκ με λαχανικα, με αβοκαντο δεν εχω φτιαξει ακομη, μαλλον ηρθε η ωρα να το δοκιμασω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 10 Μαρτίου 2014 - 20:38

Εδώ και καιρό έχω βάλει στο μάτι ένα μους σοκολάτας με αβοκάντο στο οποίο ορκίζονται όλοι οι χορτοφάγοι! Το κέικ λοιπόν σημειώνεται αμέσως στην “πράσινη” λίστα μου! Τα περίεργα εξάλλου είναι η αδυναμία μου :)
Μπράβο στην Ελένη και μπράβο και σε σένα που μας τη γνώρισες!
Καλό βράδυ & καλή βδομάδα Ερμιόνη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 10 Μαρτίου 2014 - 20:27

Πολύ όμορφο τό μπλόγκ τής Ελένης ,Ερμιόνη μου!!Νοστιμότατο φαίνεται τό νηστίσιμο κέικ της!!Ωραία συνταγή!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 10 Μαρτίου 2014 - 15:52

Το blog της Ελένης είναι από τα πιο ενδιαφέροντα που διαβάζω, μου αρέσουν πολύ οι φωτογραφίες της, οι πρωτότυπες συνταγές της, τα πολύ χρήσιμα tips της, αλλά και ο τρόπος που γράφει.
Το κέικ αυτό φαίνεται πολύ λαχταριστό, με προκαλεί να το δοκιμάσω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 10 Μαρτίου 2014 - 14:37

Πολύ ωραίο και νοστιμο φαίνεται το κεικ,την Ελενη δεν την ξερω αλλα ειναι ευκαιρια τωρα να παω να επισκεφτω το μπλογκ της ,καλη εβδομαδα,φιλια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 10 Μαρτίου 2014 - 13:01

Έχω την τύχη να γνωρίζω την Ελένη από κοντά και το καλύτερο να έχω δοκιμάσει υπέροχες γεύσεις όπως αυτό το υπέροχο τσίλι του Σαββάτου.
Το κέικ της είναι του γούστου μου και αύριο έχω προγραμματίσει αγορά αβοκάντο και άλλες δοκιμές οπότε θα το προγραμματίσω.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 10 Μαρτίου 2014 - 12:57

Ωραιότατο δείχνει το νηστίσιμο κεκάκι!
Καλή βδομάδα Ερμιονάκι μου, πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
AgapameAnDolmas 10 Μαρτίου 2014 - 12:14

καλημέρα ερμιόνη μου!! την ελενη την παρακολουθω παρα πολυ καιρο και μου αρεσουν οι συνταγες της. ειναι περίεργες- ασυνήθιστες με την καλη έννοια φυσικα!! αυτο το κεικ μολις το ειδα νομιζα ειναι κεικ με κρεμα λεμονιου! η αντιθεση των χρωματων φοβερη! και στη φωτο φαινεται σαν να το εχω μπροστα μου. μολις διαβασα οτι ειναι με αβοκαντο σιγουρευτυκα οτι ειναι πινελια της ελένης!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
lenia 10 Μαρτίου 2014 - 10:54

Υπέροχο το μπλογκ και το κέικ της Ελένης!
Φιλάκια,Ερμιονάκι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα