Σκεπαστή με αραβική πίτα, ζαμπόν και τυριά

Η σκεπαστή με αραβική πίτα, ζαμπόν, λαχανικά και άφθονα τυριά είναι ένα εύκολο και πεντανόστιμο σνακ που θα αρέσει σε μεγάλους και μικρούς!

Σκεπαστή με αραβική πίτα, ζαμπόν και τυριά

Ένα προσεγμένο φαγητό μαγειρεμένο με φροντίδα και αγάπη, μια αγκαλιά και μια όμορφη κουβέντα είναι ότι χρειαζόμαστε στο τέλος μιας κοπιαστικής ή δύσκολης ημέρας. Και οπωσδήποτε ένα χαμόγελο!

Ο Κωστής επέστρεψε αργά από τη δουλειά, κουρασμένος και ανόρεχτος. Έβαλα τη μουσική που ξέρω ότι του αρέσει και πήγα διακριτικά στην κουζίνα. Ένα νόστιμο πιάτο μπορεί να κάνει θαύματα. Ανοίγω το ψυγείο και παρατηρώ το περιεχόμενό του. Η έμπνευση άλλωστε πολλές φορές πυροδοτείται από κάποιο οπτικό ερέθισμα!

Αχά! Βλέπω αραβικές πίτες! Καλή αρχή κάναμε. Είναι γευστικές, ευέλικτες, δεν μας φορτώνουν με πολλές θερμίδες και επιπρόσθετα αναδεικνύουν οποιαδήποτε γέμιση με τη χαρακτηριστική λεπτή ζύμη τους. Έχουμε ζαμπόν, άφθονα τυριά (και αυτό είναι πάντα καλό) και λαχανικά που έστειλε ο θείος μου από την Κρήτη.

Σκεπαστή με αραβική πίτα, ζαμπόν και τυριά

Άψογα. Με τέτοια υλικά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην προκύψει κάτι φανταστικό! Μια σκεπαστή με αραβική πίτα ας πούμε, γιατί ποιος είδε το σπιτικό junk και δεν το λάτρεψε;

Η προετοιμασία είναι εύκολη, 20-25′ το πολύ, κυρίως για να ψιλοκόψουμε το ζαμπόν, τις πιπεριές και τα ντοματίνια. Μετά από αυτό, ετοιμάζουμε 2 μίγματα. Ένα για τη γέμιση και ένα δεύτερο για την επικάλυψη.

Στη γέμιση βάζουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, ζαμπόν, κεφαλοτύρι και τυρί κρέμα, το οποίο λειτουργεί σαν το συνδετικό υλικό που κρατά το μίγμα ενωμένο και συμπαγές.

Για την επικάλυψη χρησιμοποιούμε τον κλασικό και αγαπημένο συνδυασμό της ντομάτας με τριμμένη φέτα και ρίγανη και προσθέτουμε ρεγκάτο, το οποίο αφενός λιώνει υπέροχα και αφετέρου δεν αφήνει το μίγμα της επικάλυψης να διαλυθεί.

Σκεπαστή με αραβική πίτα, ζαμπόν και τυριά

Ψήσιμο για 20-25′ και έτοιμη η σκεπαστή με αραβική πίτα! Μια εύκολη και απολαυστική νοστιμιά που μπορεί να ομορφύνει μια κουραστική ημέρα.

Η μικρούλα μας κοιμάται γαλήνια στο διπλανό δωμάτιο, εμείς χαιρόμαστε με τη σκεπαστή μας και πάνω από όλα είμαστε καλά και έχουμε ο ένας τον άλλο. Η ζωή είναι όμορφη μέσα από την απλότητά της.

Σκεπαστή με αραβική πίτα, ζαμπόν και τυριά

Eτοιμασία: 20 minutes
Μαγείρεμα: 25 minutes
Συνολικά: 45 minutes
Γεύμα: σνακ
Κουζίνα: ελληνική
Λέξη-κλειδί: σκεπαστή, αραβική πίτα
Μερίδες: 3
Η σκεπαστή με αραβική πίτα, ζαμπόν και άφθονα τυριά είναι ένα εύκολο και πεντανόστιμο σνακ που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

  • 6 αραβικές πίτες μικρές
  • 6 φέτες ζαμπόν φουαντρέ ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 15 ντοματίνια (βελανίδια) ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 60 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • λίγη ρίγανη

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Σε μπολ βάζουμε το ζαμπόν, τις πιπεριές, το τυρί κρέμα και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  • Σε δεύτερο μπολ βάζουμε τα ψιλοκομμένα ντοματίνια, τη φέτα, το ρεγκάτο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε τις 3 πίτες στο ταψί και μοιράζουμε στην επιφάνειά τους το μίγμα με το ζαμπόν και τις πιπεριές.
  • Τοποθετούμε από πάνω τις υπόλοιπες 3 πίτες και μοιράζουμε στην επιφάνειά τους το μίγμα με τα ντοματίνια και τη φέτα.
  • Ψήνουμε τις σκεπαστές πίτες για 25' περίπου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Αφήνουμε τις πίτες να κρυώσουν για 10', τις κόβουμε στη μέση και απολαμβάνουμε.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!
Σκεπαστή με αραβική πίτα, ζαμπόν και τυριά

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




2 ΣΧΟΛΙΑ

papagalos28 7 Ιανουαρίου 2012 - 21:15

πολυ ωραια η συνταγη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 28 Ιουνίου 2011 - 12:42

Καταπληκτικό!!!
Πολύ απλό και πολύ νόστιμο!
Το δοκίμασα κι ενθουσιάστηκα.
Εύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο!
Εύγε Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα