Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και φέτα

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και φέτα

Στο σπίτι μας αγαπάμε τα αυγά και τις ομελέτες.
Και τώρα το καλοκαίρι ίσως λίγο περισσότερο τις ομελέτες. Είναι εύκολες και γρήγορες, ενώ επιδέχονται πάμπολλες παραλλαγές. Με ελάχιστη προσπάθεια όλοι μπορούμε να φτιάξουμε μια ωραία ομελέτα και για το λόγο αυτό είναι προσφιλής επιλογή για όσους δεν μαγειρεύουν συχνά ή έχουν ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους.

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και φέτα

Με την καθιέρωση του brunch, οι ομελέτες και τα πιάτα με αυγά έχουν γίνει ακόμα περισσότερο δημοφιλή. Επιπρόσθετα, ειδικά τις ομελέτες τις έχω άρρηκτα συνδεδεμένες με το καλοκαίρι. Θα σας πω μία λέξη μόνο: καγιανάς.
Μην μου πείτε ότι όταν ήσασταν μικροί δεν γυρίζατε από την παραλία και γρήγορα-γρήγορα η μαμά δεν ετοίμαζε καγιανά και αγγουροντομάτα; Και δεν το συνοδεύατε με μπόλικο ψωμί;

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και φέτα

Η θεία του Κωστή μας έστειλε πάλι αυγά από τη Νάξο.
Και τα αξιοποίησα φτιάχνοντας ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και φέτα.

Καθώς η ομελέτα ψήνεται στο φούρνο, χρησιμοποιούμε ελάχιστο λάδι, ίσα-ίσα για να λαδώσουμε το πυρέξ και να μην κολλήσει. Ως εκ τούτου, η ομελέτα είναι ελαφριά και αφράτη.

Με τα καλοκαιρινά κολοκυθάκια να είναι γευστικά και γλυκά, η ομελέτα δεν χρειάζεται πολλά και “ιδιαίτερα” υλικά. Λίγη αλμυρούτσικη φέτα για να τονίσει την ήπια γεύση του λαχανικού και αυτό είναι όλο.

Η ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια είναι νόστιμη, εύκολη και καλοκαιρινή. Φτιάχνουμε μια ζουμερή ντοματοσαλάτα και απολαμβάνουμε.

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και φέτα

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και φέτα

Eτοιμασία: 25 minutes
Μαγείρεμα: 1 hour
Συνολικά: 1 hour 25 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Κουζίνα: ελληνική
Λέξη-κλειδί: ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια
Μερίδες: 2
Η ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια είναι ένα εύκολο και ελαφρύ πιάτο, με την αλμυρούτσικη φέτα να συμπληρώνει την ήπια γεύση του λαχανικού. Συνδυάζουμε την ομελέτα με ζουμερή ντοματοσαλάτα και απολαμβάνουμε ένα πολύ καλοκαιρινό γεύμα.

Υλικά

  • 600 γρ. κολοκυθάκια
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο λάδι και αλεύρι για το πυρέξ

Εκτέλεση
 

  • Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ. αλάτι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε διαδοχικά το γάλα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το χυλό. Ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για 1 ώρα περίπου.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




1 ΣΧΟΛΙΟ

AgapameAnDolmas 4 Νοεμβρίου 2013 - 12:40

αααα γτ αυτη η αναρτηση εμεινε παραπονεμένη;;!! αυτη την ομελέτα την κανω και εγω, ειδικά για βράδυ! ειναι ελαφρυά και ευκολη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα