Η τάρτα brownie ετοιμάζεται με λίγα και βασικά υλικά. Η βάση της είναι μπισκοτένια και τριφτή, ενώ η γέμιση έχει πλούσια σοκολατένια γεύση!

τάρτα brownie

Πριν από 8 ακριβώς μήνες -Παρασκευή ήταν πάλι- είδαμε και κρατήσαμε για πρώτη φορά στα χέρια μας τη μικρή μας Ιφιγένεια. Ένα μικροσκοπικό πλασματάκι με πρησμένα μάτια, μπόλικα μαλλάκια, ζαρωμένο, κατακόκκινο. Ένα μωράκι που δεν έκανε και πολλά, πέραν του να κοιμάται όλη σχεδόν την ημέρα.

Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει. Νομίζω πρωτίστως το συναίσθημα. Είναι πολύ πιο έντονο. Η σχέση μας μαζί της εξελίσσεται καθημερινά και γίνεται πιο επικοινωνιακή και ουσιαστική. Ίσως γίνομαι γραφική, αλλά είναι απλά θεαματική η εξέλιξη και η ανάπτυξη των μωρών κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της ζωής τους. Και η δική μας ασφαλώς, καθώς μέρα με τη μέρα εξοικειωνόμαστε όλο και περισσότερο με τον καινούριο μας -γονικό- ρόλο. Η εξοικείωση με τη μόνιμη νύστα και εξάντληση δεν πάει και τόσο καλά ομολογουμένως, αλλά με λίγη ακόμα υπομονή θα ξαναβρούμε τον γλυκό μας ύπνο!

τάρτα brownie

Σε αυτή την ηλικία η Ιφιγένεια είναι απλά απίθανη! Μιλάει όλη μέρα, είναι μονίμως χαμογελαστή (δεν είναι τυχαίο που στη βάφτισή της ο παπάς της έδωσε τον τίτλο “μις χαμόγελο”), ξεκαρδίζεται στα γέλια κυριολεκτικά με το τίποτα, εκτιμά το κου-πε-πε και κουνά ρυθμικά τα χέρια, χαιρετά, στέλνει φιλιά, προσπαθεί να μπουσουλήσει και να σταθεί, απλώνει τα χεράκια για αγκαλιά.

Ένας ακόμα μήνας ζωής της μικρής μας Ιφιγένειας αποτελεί φανταστική αφορμή για κάτι γλυκό. Σκεφτόμουν από καιρό να φτιάξω μια τάρτα brownie και χαίρομαι που αποδείχτηκε τόσο λαχταριστή όσο τη φανταζόμουν.

Όπως θα δείτε και παρακάτω, η ετοιμασία της είναι αρκετά εύκολη, ενώ τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι λίγα και βασικά. Η βάση της τάρτας brownie είναι ωραία και τριφτή, ενώ η γέμιση πλούσια σε γεύση, απελπιστικά σοκολατένια, με αγαπημένη fudgy υφή. Ιδανικά την απολαμβάνουμε με μια γενναία μπάλα παγωτό.

τάρτα brownie

Τάρτα brownie

Eτοιμασία: 30 minutes
Μαγείρεμα: 35 minutes
Συνολικά: 1 hour 5 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: Τάρτα brownie
Μερίδες: 1 ταρτιέρα με διάμετρο 22 εκ.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό μεσαίου μεγέθους

Για τη γέμιση:

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 συσκευασία)
  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 βανιλίνη
  • 50 γρ. καρύδια

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα 60 γραμμ. βούτυρο. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί και αυτό στο μίγμα.
  • Στρώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα με διάμετρο 22 εκ. και την ψήνουμε για 12-15′. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει λίγο.
  • Ελαττώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε τα 40 γραμμ. βούτυρο. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και τη βανιλίνη.
  • Απλώνουμε το σοκολατένιο μίγμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε την τάρτα για 20′ περίπου, μέχρι να ψηθεί η περιφέρεια αλλά το κέντρο να παραμένει υγρό.
  • Περιμένουμε να κρυώσει για 1 ώρα τουλάχιστον και την απολαμβάνουμε ιδανικά με παγωτό της αρεσκείας μας.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




8 ΣΧΟΛΙΑ

Αγγελικη Ν 6 Νοεμβρίου 2011 - 15:01

Να την χαίρεσαι την μικρή σου! Να την καμαρώσεις να μεγαλώνει με χάρη και υγεία! Και πάντα γύρω της να υπάρχει αγάπη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 4 Νοεμβρίου 2011 - 23:19

Να το χαίρεσαι το γλυκό σου μωράκι Ερμιόνη.
Οσο θα μεγαλώνει τόσο θα καμαρώνεις..εχεις πολλά κεράσματα να μας δώσεις ακόμα.
Ωραιο το γλυκάκι σου κι εύκολο.
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 4 Νοεμβρίου 2011 - 18:47

Να την χαίρεστε την μικρούλα σας Ερμιόνη! Και τα καλύτερα έρχονται!
Θα κεραστώ κι εγώ λοιπόν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 4 Νοεμβρίου 2011 - 17:52

Ερμιόνη μου κερνιέμαι από την λαχταριστή τάρτα σου και σου εύχομαι να μην σταματήσεις να είσαι ποτέ μια “χαζομανούλα”, κάτι που δυστυχώς με τα χρόνια αυξάνεται επικίνδυνα χα χα χαα!
Να την χαίρεσαι την μπουμπούκα σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 4 Νοεμβρίου 2011 - 16:46

Αννούλα, ευχαριστώ πολύ!

Έρη μου, κάτι έχω υποψιαστεί σχετικά με τη “χαζομάρα” των γονιών… νομίζω ότι απλά επιδεινώνεται με τον καιρό! Φιλιά!

Βασούλα, τι να κάνω; να μη φτιάξω μια ταρτούλα για το κοριτσάκι μου; είναι κι εύκολη, σκέτη πρόκληση για να τη φτιάξεις! Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς μου 4 Νοεμβρίου 2011 - 15:47

Να χαίρεστε την μπουμπού σας! Όσον αφορά τους χαζογονείς ακόμη δεν έχεις δει τίποτα!!!!! Όσον αφορά την τάρτα αστα να πάνε μεσημεριάτικα τι μου έκανες!!!! Είναι και σοκολατένια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 4 Νοεμβρίου 2011 - 14:16

Ερμιόνη μου γλυκιά να το χαιρεσται το μπουμπουκάκι σας! Εγώ έχω να σου πω για το θέμα Χαζογονείς – Και που είστε ακόμα!!!
Η τάρτα φαίνεται φανταστική, φτιάχνω και εγώ μια αλλά ειναι άλλη συνταγή, μου άρεσε η δικιά σου θα την δοκιμάσω σε κάποια φάση!
Καλό Σαββατοκύριακο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
T.A.G 4 Νοεμβρίου 2011 - 13:51

Να τη χαίρεστε Ερμιόνη και η ζωή της να είναι πάντα γλυκιά όπως η τάρτα σου!!! Καλό Σαββατοκύριακο:-) Άννα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα