Γιουβαρλάκια αυγολέμονο με λαχανικά

Αυτά τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο συνδυάζουν τη γεύση του κιμά -που συνήθως αρέσει στα μικρούλια- με τα ωφέλιμα λαχανικά. Είναι ένα χορταστικό και πλήρες γεύμα, ιδανικό για τις φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες ημέρες.

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο με λαχανικά

Είμαι σχεδόν βέβαιη πως αν ρωτήσω 10 άτομα με ποιον τρόπο μαγειρεύουν τα γιουβαρλάκια, τουλάχιστον τα 8 (ίσως και 9) θα απαντήσουν “Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, φυσικά”! Έχω άδικο;

Στη δική μου περίπτωση ωστόσο, όπως έχω ήδη αναφέρει εδώ, ο καθιερωμένος τρόπος μαγειρέματός τους είναι με κόκκινη σάλτσα. Γιουβαρλάκια κοκκινιστά. Τα απλά και επικά! Έτσι τα μαγείρευε η γιαγιά και η μαμά, έτσι τα έμαθα και εγώ. Και τα αγάπησα.

Δεν είχα φτιάξει ως τώρα γιουβαρλάκια αυγολέμονο. Να όμως που:

  1. Ήρθε στη ζωή μας το Φιφίνι.
  2. Ξεφυλλίζοντας αυτό το βιβλίο μαγειρικής, τα είδα και μου φάνηκαν ενδιαφέροντα.
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο με λαχανικά

Με ένα μικρό παιδί στο σπίτι, σκέφτομαι πολύ διαφορετικά σε σχέση με το καθημερινό μας μαγείρεμα. Κάποτε, αυτό που με ενδιέφερε πρωτίστως, ήταν να δοκιμάζω καινούρια υλικά και τεχνικές. Να εμπλουτίζω με νέες γεύσεις την καθημερινή μας διατροφή και να πειραματίζομαι.

Πλέον τα γεύματα μας έχουν γίνει σε μεγάλο βαθμό παιδοκεντρικά. Η μικρή κυρία, χωρίς βεβαίως να το θέλει ή να το επιδιώκει, καθορίζει σημαντικά την υλοποίηση ή όχι μιας συνταγής που θα ήθελα να δοκιμάσω.

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο με λαχανικά

Αυτά τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο μας άρεσαν αρκετά. Συνδυάζουν όμορφα τη γεύση του κιμά -που συνήθως αρέσει στα παιδάκια- με τα ωφέλιμα λαχανικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα λαχανικά που χρησιμοποιούμε είναι φρέσκο κρεμμυδάκι, κολοκυθάκι, καρότο και πατάτα. Η μικρή κυρία τα έφαγε αδιαμαρτύρητα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι την επόμενη φορά θα μπορούσα να προσθέσω ακόμα περισσότερα λαχανικά (π.χ. αρακά).

Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε φέτα κομμένη σε κύβους. Το τυρί ζεσταίνεται, λιώνει και ενσωματώνεται όμορφα στη σάλτσα. Και το φαγητό γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.

Ορίστε! Φτιάξαμε και γιουβαρλάκια αυγολέμονο και ευτυχώς εγκρίθηκαν. Θα ήθελα όμως να είμαι απόλυτα ειλικρινής: ναι, αυτό το πιάτο είναι ικανοποιητικό, χορταστικό και πραγματικά πλήρες. Αλλά -για μένα πάντα- δεν μπορεί να φτάσει σε νοστιμιά τα γιουβαρλάκια που έχουν σιγομαγειρευτεί με κόκκινη σάλτσα!

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο με λαχανικά

Θέλετε και άλλες συνταγές για γιουβαρλάκια;

Δείτε λοιπόν και τις παρακάτω:

Για πείτε λοιπόν: ποια φαγητά ενθουσιάζουν τα μικρούλια σας; Ποια φαγητά φτιάξατε για χάρη τους και μόνο;

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο με λαχανικά

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο με λαχανικά

Eτοιμασία: 20 minutes
Μαγείρεμα: 50 minutes
Συνολικά: 1 hour 10 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Κουζίνα: ελληνική
Λέξη-κλειδί: γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Μερίδες: 4
Αυτά τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο συνδυάζουν τη γεύση του κιμά -που συνήθως αρέσει στα μικρούλια- με τα ωφέλιμα λαχανικά. Είναι ένα χορταστικό και πλήρες γεύμα, ιδανικό για τις φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες ημέρες.

Υλικά

  • 750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.σ. ρύζι καρολίνα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλο καρότο καθαρισμένο κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε κύβους
  • 1 λεμόνι το χυμό

Εκτέλεση
 

  • Βάζουμε τον κιμά σε μεγάλο μπολ. Ποσθέτουμε το ένα αυγό, το ρύζι, το μαϊντανό, το ένα φρέσκο κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια όχι πολύ μεγάλα, σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
  • Τα ρίχνουμε μαζί με τα λαχανικά σε βραστό νερό, ίσα που να τα καλύπτει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 30-40'. Ανακινούμε πού και πού την κατσαρόλα για να μη μας πιάσουν.
  • Ρίχνουμε τους κύβους φέτας και τους αφήνουμε να λιώσουν αργά με τη θερμότητα.
  • Στο μεταξύ φτιάχνουμε το αυγολέμονο με το δεύτερο αυγό. Με το σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά το αυγό μαζί με το λεμόνι. Το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο λίγο ζουμάκι που απέμεινε στην κατσαρόλα και σερβίρουμε αμέσως.
  • Προσθέτουμε στο μπολ πολύ αργά 1 κουτάλα της σούπας από το ζουμί που βράσαμε τα γιουβαρλάκια. Παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Σερβίρουμε αμέσως.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




36 ΣΧΟΛΙΑ

Dimitra 20 Οκτωβρίου 2012 - 09:28

Λατρεύουμε γιουβαρλάκια οικογενειακώς! Θα τα δοκιμάσω σίγουρα γιατί οτιδήποτε υγειινό και θρεπτικό είναι must για τα παιδιά αλλά και για μας φυσικά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Angelique 7 Οκτωβρίου 2012 - 21:33

Με σάλτσα ε; πρώτη φορά το ακούω. Όπως μάθει ο καθένας από τη μητέρα του!!
Χθες δοκιμάσαμε τη συνταγή σου για τα berger!! Απλά υπέροχα!!
Φιλιά και καλή βδομάδα Ερμιόνη μου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 7 Οκτωβρίου 2012 - 18:36

Xρειάζεται να κάνουμε τα κόλπα μας για τα καμάρια μας και πάντα κρύβουμε τα λαχανικά όπου μπορούμε.
Αγαπημένο του γιου μου τα ”γουβαρελάκια” όπως τα λέει..χιχι.

Ωραίο φαγητό Ερμιόνη μου για μικρούς και μεγάλους. Κι εμείς με ζουμάκι τα προτιμούμε για βούτες.

Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Conna 7 Οκτωβρίου 2012 - 17:56

Εγώ τα φτιάχνω συχνά έτσι “ασπρούλια” τα γιουβαρλάκια .. μόνο που δεν βάζω τα λαχανικά .. μου αρέσει η ιδέα οπότε θα την υιοθετήσω για την επόμενη φορά !

Φιλιά Ερμιόνη μου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parents Land Gr 7 Οκτωβρίου 2012 - 11:45

Εγω τα λαχανικα στις σουπες αφου βρασουν τα περναω στο μιξερ.Τα καμουφλαρω και ετσι παντα τα τρωνε.Δεν το ειχα δοκιμασει με γιουβαρλακια.Ωραια ιδεα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha 6 Οκτωβρίου 2012 - 04:18

Ερμιόνη μου, μόλις διάβασα πως η συνταγή σου πέρασε στον τελικό για το TGI Friday’s και ήθελα να σού πω πόσο χάρηκα. Συγχαρητήρια πολλά και καλή συνέχεια. Φιλιά πολλά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Catherine 5 Οκτωβρίου 2012 - 20:28

Dear Hermoine, what a beautiful and comforting dish. This looks and sounds delicious. Blessings my dear, your friend, Catherine xo

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! 5 Οκτωβρίου 2012 - 20:20

Ετσι τα φτιάχνω και εγώ για να τα τρώει όλα η μικρή! Πρέπει να προσαρμοστούμε με αυτά που τρώνε τα παιδιά μας. Δεν πειράζει όμως γιατί ανακαλύπτουμε καινούργια πράγματα! Σαν της μαμάς όμως δεν είναι ποτέ. Όσες φορές και αν τα έχω φτιάξει δεν έχουν την νοστιμάδα της μαμάς μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 5 Οκτωβρίου 2012 - 16:05

Ερμιόνη, είμαι και εγώ από αυτούς που προτιμούν τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο. Είναι από τις σπεσιαλιτέ της μητέρας μου, που συνηθίζει και εκείνη να προσθέτει κομμάτια λαχανικών και σέλινο, για να δώσει περισσότερη νοστιμιά. Μαμαδίστικο, νόστιμο και θρεπτικό φαγητό, σου έγινε ωραιότατο. Τώρα που κρυώνει σιγά σιγά ο καιρός, πρέπει να το ξαναφτιαξω.
Καλό μεσημέρι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
manousina 5 Οκτωβρίου 2012 - 15:51

Δεν το έχω φτιάξει στην μικρή μου… Πολύ καλή ιδέα, δεν τα έφτιαχνε συχνά η μαμά μου και έτσι δεν τα έχω συνηθίσει. Να είσαι καλά. Καλό ΣΚ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 5 Οκτωβρίου 2012 - 00:14

Χαχαχα πόσο δίκιο έχεις Ερμιόνη μου κι όχι μόνον η μάνα αλλά και η θεία και η γιαγιά άμα χρειάζεται κάνουν τούμπες!!!! Τί να γίνει όμως, χαλάλι γι αυτά τα μικρά υπέροχα ανθρωπάκια που γεμίζουν τη ζωή μας με αγάπη και χαρά!
Τέλεια τα έκανες τα γιουβαρλάκια σου!!! Είναι πολύ θρεπτικό φαγητό!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha 4 Οκτωβρίου 2012 - 23:20

Ρε το Φιφίνι που έχει, φυσικά, άποψη στη γεύση! Μπράβο Φιφίνι! Εγώ λεμονάκι έμαθα, λεμονάκι ψηφίζω. και σκέτο μπορώ να σού πω, ούτε καν αυγο-λέμονο, σκέτο -λέμονο-.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Leviathan 4 Οκτωβρίου 2012 - 22:32

Πολύ μ’ άρεσε!!!! Μπράβο!!!! Να δω τι συνταγή θα πρωτοδώσω σήμερα στη μητέρα μου χεχε!!! Καλό βράδυ εύχομαι!! πολλά φιλιά!!!! :)))))

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Effie's Sweet Home Designs 4 Οκτωβρίου 2012 - 22:19

Καλό!!!!Εγώ βάζω μαρουλάκι ή σέλινο……….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eleanna G. 4 Οκτωβρίου 2012 - 19:59

Ερμιόνη πολύ ωραία κι ασυνήθιστη η συνταγή σου! Η δική μου μαμά πάντως τα φτιάχνει με πηχτή σάλτσα, σαν κρέμα γίνονται κι όχι σαν σούπα, κι άμα βουτήξεις πατάτες τηγανιτές μέσα, το κάτι άλλο! Παχυντικό, ξέρω αλλά… Πάντως θα δοκιμάσω οπωσδήποτε τα δικά σου που είναι γεμιστά και φαίνονται πεντανόστιμα. Καλό βράδυ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 4 Οκτωβρίου 2012 - 19:17

Το αγαπημένο φαγητό του γιου μου τα γεμιστά δεν ξέρω πόσα ταψιά έχω κάνει για χάρη του. Η δε κόρη ποτέ δεν έλεγε πιο ήταν πιο πολύ αγαπημένο. Περάσαμε πολλές φάσεις με τη μαμά ανένδοτη πολλές φορές: αυτό είναι το φαγητό όποιος δε θέλει δεν τρώει, όχι βέβαια σε τόσο μικρή ηλικία αλλά λίγο αργότερα.
Τα γιουβαρλάκια τα κάνω αυγολέμονο και τρίβω καρότο στη σάλτσα.
Πολλά φιλιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 4 Οκτωβρίου 2012 - 18:15

Πολύ γέλασα με τον τίτλο για τη μάνα, Ερμιόνη μου!!!
Μου άρεσε η εκδοχή σου με τα χορταρικά, έτσι τα μαγειρεύω κι εγώ με χορταρικά και αυγολέμονο αλλά χωρίς φέτα.
Πάντως, όπως και να είναι, γίνονται μια υπέροχη σουπίτσα.
Φιλάκια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mm_skg 4 Οκτωβρίου 2012 - 18:11

Να σου πω Ερμιονη μου τα γιουβαρλακια ουτε με σαλτσα αλλα ουτε και με αυγολεμονο, σκετα κι ας ειναι λιγο αραιο το ζουμακι τους. Το αυγο δεν το συμπαθω και αν μυριζει και λιγο δεν μπορω να το φαω με τιποτε.
Εγω τον “μικρο” τον βρηκα ηδη αρκετα μεγαλο και με πολυ περιορισμενη γκαμα στα φαγητα του (πατατες τηγανητες, μπριζολα, μπιφτεκι). Σημερα, δεν ξερω αν συντελει το γεγονος οτι μεγαλωσε αρκετα ή του αρεσουν τα φαγητα οπως τα μαγειρευω, τρωει τα παντα. Μαλιστα εγιναν αγαπημενα του φαγητα οπως τα ρεβυθια, το μπριαμ, τα φασολακια, που ουτε ηθελε να τα δει…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Villy @ For the love of Feeding 4 Οκτωβρίου 2012 - 17:02

Εγώ πάλι τα φτιάχνω με αυγολέμονο αλλά βάζω και λίγο πελτέ όταν τσιγαρίζω το κρεμμύδι, οπότε βγαίνουν κάπως πορτοκαλί και πολύ νόστιμα! Τέλεια φαίνονται Ερμιόνη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 4 Οκτωβρίου 2012 - 15:59

Amelie, κι εμένα μου αρέσει πολύ ο τραχανάς, αλλά ψάρι με τραχανά;; :)

Πηνελόπη μου έτσι όπως τα λες είναι! Όταν η μικρή μας κυρία αρνείται σχεδόν πεισματικά να φάει, με πιάνει απίστευτη απογοήτευση! Περνάνε και τα παιδάκια τις φάσεις τους πραγματικά!

Φωτεινή μου, πράγματι την κουζίνα της μαμάς όλοι μας την αναπολούμε τελικά!

Butterfly, κι εγώ θα έτρωγα με μεγάλη ευχαρίστηση το αυγό έτσι όπως το περιγράφεις!!

Μαρίνα μου, ευχαριστώ για το σχόλιό σου! Καλή υπομονή με το αυγολέμονο λοιπόν! Για να δούμε αν η μικρή θα σου ζητήσει και λακέρδα! :)

Αγαπητέ ανώνυμε, ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου! Η αλήθεια είναι ότι τα γιουβαρλάκια μας αρέσουν με μπόλικο ζουμάκι, για να συνοδεύουμε το ψωμί μας! Και θα συμφωνήσω ότι άφθονο πιπέρι και δροσερό κρασί ταιριάζουν πολύ όμορφα!

Έλενα, αυγολέμονο λοιπόν! Ας όψονται οι υιοί!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 4 Οκτωβρίου 2012 - 15:53

Δύο φορές έχω φτιάξει γιουβαρλάκια..καμμία πετυχημένη. Μάλλον θα τα κάνω με κόκκινη σάλτσα όπως σ’αρέσουν κι εσένα!
Η μικρή τρελαίνεται για μακαρόνια με κιμά (τη δική σου συνταγή,ε!) με τυρί τριμμένο και φακές με φέτα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 4 Οκτωβρίου 2012 - 15:52

Τέλεια τα γιουβαρλάκια σου Ερμιόνη μου κάπως έτσι τα κάνω κ εγώ (ήταν το πρωτο κανονικό φαγητό του Κώστα) μόνο που δεν βάζω ρύζι και αλέθω τα λαχανικά ωστε να έχω γιουβαρλάκια με μια υπέροχη βελουτέ σουπίτσα!
εμένα μου αρέοσυν κ έτσι να φαίνονται αλλά ο γιος μου έχει αλλεργία στα λαχανικά που φαίνονται!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 4 Οκτωβρίου 2012 - 14:25

Χμ, ακούω πολλούς που μιλάνε για κοκκινιστά και μου φαίνεται περίεργο. Προτιμώ τα πιο αγαπησιάρικα με αυγολέμονο. Εντελώς φιλικά στη φωτό φαίνονται με αρκετό ζουμάκι, δοκίμασε λιγότερο υγρό στην κατσαρόλα και τότε το αυγόλεμονο θα είναι πιο παχύ και πλούσιο-μαϊντανός, πιπέρι και κρασάκι και δε σας λέω τίποτα άλλο…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 4 Οκτωβρίου 2012 - 15:18

Στην ερώτησή σου λοιπόν Ερμιονάκι μου, θα σου απαντήσω χωρίς να το σκεφτώ ιδιαίτερα, τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο επίσης.
Κοκκινιστά τα είχα μάθει κι εγώ από την μανούλα μου, και δεν τα άλλαζα με τίποτα.
Ελα όμως που οι γιόκες μου τα θέλουν ΜΟΝΟ αυγολέμονο.
Ετσι εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι φορές που τα έκανα κοκκινιστά!
Μ’ αρέσει πολύ η εκδοχή σου με τα λαχανικά, έκανες το φαγάκι αυτό ακόμα πιο πλούσιο και πιο νόστιμο!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 4 Οκτωβρίου 2012 - 14:45

Καλημέρα Ερμιόνη!Ετσι ακριβώς τά φτιάχνω,αλλά τώρα θά βάζω καί τήν φέτα πού αρέση στά εγγόνια!Θά δώσω καί στήν κόρη μου τήν συνταγή!!Πολύ ωραίο χειμωνιάτικο φαί!Ολα καλά σού εύχομαι!Φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 4 Οκτωβρίου 2012 - 13:08

Καλημέρα!
Σε παρακολουθώ συχνά αν και δε σου έχω ξαναγράψει.
Η δική μου αχίλλειος πτέρνα είναι το αυγολέμονο και ειδικά τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο και δεν τα είχα φτιάξει ποτέ.
Έλα όμως που η πεθερά μου που μου κρατούσε το παιδί μέχρι να πάει παιδικό σταθμό της τα μαγείρευε συχνά πυκνά και έτσι τα έμαθε και τα ζητάει συνέχεια.
Μπορώ να πω μάλιστα οτι είναι το αγαπημένο της φαί μετά τις φακές που παραμένει σταθερά η πρώτη μας αγάπη και παντοτινή, με μεγάλες παπάρες μάλιστα και έξτρα ξύδι.
Σε λίγο αυτό μου το παιδί θα μου ζητάει και λακέρδα.
Έτσι έμαθα να τα φτιάχνω και έμαθα να κρατάω την αναπνοή μου όταν τα σερβίρω, όταν τη βοηθήσω αν χρειαστεί στο φαγητό και φυσικά οταν πλένω κατσαρόλες και πιάτα.
Φιλικά,
Μαρίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 4 Οκτωβρίου 2012 - 14:06

Ερμιόνη μου θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου στο “η μαγειρική φιλοσοφία της μάνας αλλάζει” έτσι είναι ακριβώς!Η δική μου τρελλαίνεται για κοτόπουλο ψητό με πάπρικα γλυκιά και κοτοκεφτεδάκια. Αυτή τη περίοδο ειδικά αρνούμαστε να δοκιμάσουμε οτιδήποτε άλλο!Τα γιουβερλάκια σου καταπληκτικά και με ωραία χρώματα.Θα τα φτιάξω με κιμά κοτόπουλου!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
BUTTERFLY 4 Οκτωβρίου 2012 - 12:29

Πολυ ωραια συνταγη θα τη δοκιμασω! Εμεις τα κανουμε και κοκκινιστα και αυγολεμονο ειναι εξισου ωραια!

Ο μικρος μου στην αρχη δεν ετρωγε το βραστο αυγο με τιποτα! Οποτε εκανα το εξης:
Το εφτιαχνα μελατο μεν, αλλα οχι πολυ, εβαζα μεσα το ψωμακι,πιπερι, ελαιολαδο και ριγανη. Να! το εκανε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Fan 4 Οκτωβρίου 2012 - 12:16

Η γιαγιά του καλού μου βάζει σε όοολα λίγη ντομάτα. Νόμιζα ότι ήταν η μόνη που το κάνει ακόμα και στα γιουβαρλάκια!
{Fan, όπως λέμε sofan!}

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Foteini Thes 4 Οκτωβρίου 2012 - 11:46

Ένα από τα πιο αγαπημένα κλασσικά ελληνικά πιάτα μας παρουσιάζεις Ερμιόνη μου!Πιάτο θρεπτικό,ευκολοφάγωτο,πεντανόστιμο με όποια εκδοχή και αν μαγειρευτεί!
Φυσικά οι μανούλες πειραματίζονται για να προσφέρουν ποικιλία και νοστιμιά στα καθημερινά πιάτα τους,όμως πολλές φορές δυστυχώς δεν εκτιμάται από τους μικρούς φίλους μας!!Όμως σας το δηλώνω εκ πείρας,ότι μετά κάποια χρόνια,οι μυρωδιές και οι γεύσεις των περισσοτέρων σπιτικών φαγητών-απαράδεκτων για τα παιδικά γούστα
τους-θα ανασύρουν στη μνήμη τους ευχάριστα περιστατικά και φυσικά πολλά από αυτά θα είναι και τα αγαπημένα τους!!!Η γευσιγνωσία περνά από πολλές φάσεις και η μητέρα είναι υποχρεωμένη να εισάγει το παιδί της στα βαθιά μυστικά της,με κάθε πιθανό κίνδυνο.Φιλιά πολλά,πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αναστασία 4 Οκτωβρίου 2012 - 11:10

Και εμείς έχουμε προσαρμόσει το διαιτολόγιό μας σύμφωνα με τις προτιμήσεις του γιου μου! Τρώει τα πάντα, μα πιο πολύ του αρέσουν οι σούπες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Nasia 4 Οκτωβρίου 2012 - 10:40

και μ’αρεσουν αβγοκομμένα!!!αλλά το ίδιο πρόβλημα κι εδώ….εγω ριχνω και ντοματούλα ,έξτρα ρυζάκι στο ζουμάκι και γίνεται σαν πιλαφάκι….τι να κάνουμε πια οι μάνες;χαχαχα
καλημέρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσούλα 4 Οκτωβρίου 2012 - 10:30

Ο μικρός μου εμένα τα τρώει όλα!Του αρέσει λίγο περισσότερο απ τα υπόλοιπα ότι έχει έχει σχέση με ζυμαρικά και ακόμα τα φασολάκια δροσερά με πατατούλες!!Και τα γιουβαρλάκια του αρέσουν πολύ αλλά συνηθίζω να τα φτιάχνω τους χειμωνιάτικους μήνες μιας και το μεγάλο αγόρι δεν έχει συμπάθεια στις σούπες!Πολύ μου άρεσε στη σούπα σου το τυρί στο τέλος!Καλημέρα Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 4 Οκτωβρίου 2012 - 10:25

Όλα τα κάνεις για το παιδί σου. Και όταν αυτό το ευχαριστιέται, εσύ το ευχαριστιέσαι ΔΙΠΛΑ.
Αλλά όταν αυτό δεν τρώει…ούτε καν το δοκιμάζει…τότε μπαίνεις στην φάση να θέλεις να μην ξανακάνεις τίποτε!!!
Αυτό στο λέω ως συμβουλή, γιατί μπορεί να το περάσεις και αυτό το στάδιο (αν και τα κορίτσια είναι πιο καλόφαγα από τα αγόρια).

Μέχρι μια χρονική στιγμή, τρώνε τα πάντα. Μετά αρχίζουν οι προτιμήσεις. Μετά οι καταργήσεις. Μετά το ξένο είναι καλύτερο από της μαμάς…και μετά έρχονται οι εμμονές…Και μετά, βλέπουμε …

Στον δικό μου πάντως το παλικαράκι αρέσουν ιδιαίτερα όλες οι εκδοχές λεμονάτων φαγητών. Σάλτσα ντομάτας μόνον στα μακαρόνια!

Καλημέρες πολλές Ερμιόνη μου και φύλαξέ μου ένα πιατάκι :-))) για το μεσημέρι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 4 Οκτωβρίου 2012 - 10:18

Χα χα! Έτσι είναι, όλα τα έχουμε προσαρμόσει αναλόγως! Να φανταστείς ότι η δικιά μου όταν ήταν πιο μικρη τρελλαινόταν για τραχανά κι έτσι σε όλα τα φαγητά έβαζα και λίγο τραχανά. Μέχρι εκεί καλά θα μου πεις, σκέψου όμως ότι έφτασε να τρώει και…ψάρι με τραχανά!!! Παράνοια! Εμείς τα γιουβαρλάκια τα τρώμε με κόκκινη σάλτσα, δεν είναι οπαδός του αυγολέμονου η κυρία κόρη μου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 4 Οκτωβρίου 2012 - 10:14

Καλημέρα Ερμιόνη μου!

Η μάνα κάνει και γιουβαρλάκια και τούμπες άμα λάχει για το παιδί της!! Κι εσύ σήμερα που άρχισε να δροσίζει επιτέλους, θυμήθυκες ένα πολύ νόστιμο χειμωνιάτικο φαγητό να φτιάξεις.

Όμορφη η εκδοχή με τα λαχανικά που εκτός από χρώμα δίνουν και βιταμίνες για να μεγαλώσει το Φιφίνι και να γίνει δυνατό και γενναίο!! χιχιχι

Σούπερ χειμωνιάτικο φαγητό!!

Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα