Ψαρονέφρι με πάπρικα και πολέντα

Το ψαρονέφρι με πάπρικα είναι ένα νοστιμότατο και διαφορετικό πιάτο. Απίστευτα τρυφερό, με σπιρτάδα. Το σερβίρουμε πάνω σε κρεμώδη πολέντα και το απολαμβάνουμε με τους αγαπημένους μας!

Ψαρονέφρι με πάπρικα και πολέντα

Τα μικρά παιδιά είναι υπέροχα από τόσες πολλές απόψεις.

Πολλές φορές απλά παρατηρώ την Ιφιγένεια. Τις κινήσεις και τις αντιδράσεις της. Τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί και διεκδικεί κάτι που θέλει. Και σκέφτομαι πόσα πολλά μπορούμε να διδαχτούμε από τη συναναστροφή μας με ένα μικρό παιδί.

  • Είναι χαριτωμένα και πολύ εξωστρεφή.
  • Με ενέργεια που θα έκανε ακόμα και το λαγουδάκι της duracell να κοκκινίζει από ντροπή.
  • Η ειλικρίνειά τους είναι το λιγότερο αφοπλιστική.
  • Αξιολογούν με απόλυτη σαφήνεια τις προτεραιότητές τους.
  • Δεν υποκρίνονται κάτι το οποίο δεν είναι.
  • Δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από καθωσπρεπισμούς και τυπικές συμπεριφορές.
  • Ο κόσμος είναι για αυτά μια ατελείωτη πηγή ερεθισμάτων. Ίσως μόνο εκείνα μπορούν και τον βλέπουν στα αλήθεια και εκτιμούν το μεγαλείο της φύσης που τα περιβάλλει.
  • Όταν θέλουν κάτι πολύ δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουν εύκολα.
  • Εκφράζουν τα συναισθήματά τους απροκάλυπτα και ξεκάθαρα.

Μερικές φορές σκέφτομαι ότι οι ανθρώπινες σχέσεις θα ήταν πολύ πιο απλές και ουσιαστικές αν ακολουθούσαμε το παράδειγμα των μικρών παιδιών. Ίσως βέβαια και να κάνω λάθος, γιατί σίγουρα σε αυτή την περίπτωση θα υπήρχαν προβλήματα διαφορετικής φύσης.

Ψαρονέφρι με πάπρικα και πολέντα

Είναι αστείο το πώς προκλήθηκαν όλες αυτές και ακόμα περισσότερες σκέψεις.

Ήμουν απλά στην κουζίνα και ετοίμαζα το φαγητό. Αυτό το ψαρονέφρι με πάπρικα και κρεμώδη πολέντα. Ανυπομονούσα να το δοκιμάσω. Εξαρχής υποψιαζόμουν ότι θα είναι διαφορετικό και υπέροχο και ότι θα το αναπολούσαμε με τον Κωστή.

Ο χώρος είχε πλημμυρίσει από το άρωμα της πάπρικας, η κατσαρόλα με την πολέντα είχε αποσυρθεί από τη φωτιά και με σβελτάδα ενσωμάτωνα την παρμεζάνα.

“Μαμά φαΐ σέλω”, ακούγεται η γλυκιά φωνή της μικρής πίσω από την πλάτη μου. 1 δευτερόλεπτο αργότερα κρέμεται από το παντελόνι μου και επαναλαμβάνει αδιάκοπα την ίδια πρόταση. (Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το ότι ένα μικρό παιδί μπορεί να επαναλαμβάνει το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά χωρίς να κουράζεται)!

“Έλα να σου δώσω λίγη πολέντα να δούμε θα σου αρέσει»; της λέω. Πλησιάζω το κουτάλι με το υπέροχο κρεμώδες μίγμα στο ορθάνοιχτο στοματάκι της που περιμένει ανυπόμονα. Τρώει, με κοιτάζει, την κοιτάζω. Και αρχίζει να χορεύει! Μου φάνηκε τόσο αστείο να βλέπω αυτό το μικρό ανθρωπάκι να χοροπηδά και να στριφογυρίζει, απλά και μόνο επειδή έφαγε κάτι που του άρεσε.

“Κι άλλο σέλω”. Άλλη μία κουταλιά, καινούριος γύρος χορού. “Θέλεις να δοκιμάσεις και ψαρονέφρι”; “Ναιιι!”
“Άντε να δούμε γιατί με το κρέας δεν τα πάμε και τόσο καλά” της λέω. Με αγωνία πλησιάζω ξανά το κουτάλι. Σχεδόν κρατώ την αναπνοή μου μέχρι να δω την αντίδρασή της. “Μμμ, κρέας σέλω”!

Και πάλι χοροί! Επιτυχία, ευτυχία, ανακούφιση. Το ψαρονέφρι με πάπρικα της άρεσε λοιπόν. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Με αφορμή ένα μικρό κορίτσι που χάρηκε τόσο πολύ με ένα φαγάκι και το έδειξε, γεννήθηκαν όλες οι παραπάνω σκέψεις.

Δείτε και αυτές τις συνταγές με ψαρονέφρι:

Ψαρονέφρι με πάπρικα και πολέντα

Ψαρονέφρι με πάπρικα και πολέντα

Eτοιμασία: 30 minutes
Μαγείρεμα: 2 hours 30 minutes
Συνολικά: 3 hours
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Λέξη-κλειδί: ψαρονέφρι με πάπρικα
Μερίδες: 5
Το ψαρονέφρι με πάπρικα είναι ένα νοστιμότατο και διαφορετικό πιάτο. Απίστευτα τρυφερό, με σπιρτάδα. Το σερβίρουμε πάνω σε κρεμώδη πολέντα και το απολαμβάνουμε με τους αγαπημένους μας!

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. πάπρικα
  • 800 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια σε κονσέρβα
  • 1 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Για την πολέντα:

  • 3 φλ. γάλα
  • 3 φλ. νερό
  • 1 1/2 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι

Εκτέλεση
 

  • Κόβουμε το ψαρονέφρι πρώτα κατά μήκος και στη συνέχεια σε κύβους.
  • Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ, το πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει ελαφρά. Προσθέτουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε και αυτό για 5-7′, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματάκια, το ζωμό, την υπόλοιπη πάπρικα, τα μυρωδικά και το πιπέρι.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα και 30′.
  • Χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια μαδάμε το ψαρονέφρι.
  • Το αλατίζουμε σύμφωνα με τη γεύση μας, σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30′ ακόμα, μέχρι να μείνει με πολύ λίγα υγρά.

Για την πολέντα:

  • Βάζουμε το γάλα και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε μέχρι που μόλις να βράσουν. Προσθέτουμε σταδιακά το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5′ περίπου ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να χυλώνει η πολέντα.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και λίγο αλάτι.
  • Σερβίρουμε την πολέντα σε πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το ψαρονέφρι. Αν θέλουμε, το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




40 ΣΧΟΛΙΑ

Katerina 4 Δεκεμβρίου 2012 - 08:54

Τα παιδιά πράγματι είναι πολύ απρόβλεπτα σε όλες τους τις εκφάνσεις και το φαγητό είναι μέσα σε αυτές. Πάντως είναι εντυπωσιακό πως κάποιες φορές τους αρέσουν γεύσεις περίεργες και ασυνήθιστες. Πολύ νόστιμο φαγάκι με την πάπρικα που την αγαπώ πολύ να κυριαρχεί!Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parnassida 19 Οκτωβρίου 2016 - 22:35

Καλησπέρα Ερμιόνη! Ξεκίνησα τη μαγειρική πριν 1-2 μήνες. Έπεσα τυχαία στο μπλογκ σου ψάχνοντας συνταγές και έχω φτιάξει τα γιουβαρλάκια τα κοκκινιστά και το ψαρονέφρι με την πάπρικα. Πολύ νόστιμο φαγητό και μου φάνηκε εύκολο.
Aπoλαύσαμε και τις 2 συνταγές.. Ευχαριστούμε πολύ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Fan 2 Δεκεμβρίου 2012 - 16:39

Μπήκα κι εγώ να δω τί είναι η πολέντα! Τέλεια φαίνεται! Θα την έκανα και μόνη της χωρίς το ψαρονέφρι!
Μπορεί να μην έχω δικά μου παιδιά αλλά έχω τα μαθητάκια μου. Υπέροχη η συναναστροφή με μυαλά “καθαρά”…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kwnnie 1 Δεκεμβρίου 2012 - 21:22

Γιαμι γιαμ.
Υπέροχο φαινεται:)
Καλό βράδυυ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
marina p 1 Δεκεμβρίου 2012 - 19:22

Τι κρίμα που είδα τώρα την ανάρτηση σου που ειναι Σάββατο βράδυ και δεν έχω τα υλικα στο σπίτι. Πάντως βρήκα τι θα κάνω την Δευτερα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 1 Δεκεμβρίου 2012 - 02:19

Την πολέντα πρώτη φορά την είδα,ωράια φαίνεται,θα τη δοκιμάσω. Μακάρι να μέναμε πάντα παιδιά,είναι τόσο όμορφη αυτή η ηλικία και τόσο αγνή η ψυχή του ανθρώπου σε αυτή την περίοδο της ζωής του.Καλό μηνα Ερμιόνη μου,φιλιά στο μικρό αγγελάκι σου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 30 Νοεμβρίου 2012 - 23:42

Πάντα έτσι φαγανό να είναι το κοριτσάκι σου Ερμιόνη μου, κ εμείς λατρεύουμε την πολέντα φοβερή η υπερχορταστική μερίδα που σερβίρεις!
Θα το κάνω το φαγάκι λείαν συντόμως, πάει pinterest.
Καλό ΣΚ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra 30 Νοεμβρίου 2012 - 23:07

Έπρεπε να αλλάξεις τον τίτλο της ανάρτησης σε “Κι άλλο σέλω”. Τι γλυκά λογάκια είναι αυτά και πόσο μάλλον όταν στα λέει το βλαστάρι σου που μόλις έχει δοκιμάσει ένα καινούριο φαγάκι που έχεις φτιάξει. Η παιδική αθωότητα είναι τόσο συγλονιστική και αληθινή.
Όσο για την πολέντα, ξέρεις πόσες φορές αναρωτιόμουν τι είναι αυτό??? Αφού άρεσε στο Φιφινάκι, θα αρέσει και στους δικούς μου. Και ο συνδυασμός με το ψαρονέφρι θα είναι ιδανικός!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
eleni 30 Νοεμβρίου 2012 - 20:24

Εκπληκτικό το πιάτο σου Ερμιόνη μου και δεν έχω φτιάξει ποτέ πολέντα ενώ θέλω. Που θα πάει…
Πολλά φιλιά!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 30 Νοεμβρίου 2012 - 19:14

Τι ζωντανή περιγραφή! Μου άρεσε πολύ η αντίδραση της μικρής σου, Ερμιόνη μου!
Ιταλικός αέρας φύσηξε στην κουζίνα σου και έφερε ένα νοστιμότατο φαγάκι. Σε ευχαριστούμε.
Φιλάκια πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eleanna G. 30 Νοεμβρίου 2012 - 13:41

Τι γλυκές στιγμές μας περιγράφεις Ερμιόνη μου! Εύχομαι πάντα έτσι με χαρές να είστε! Πολύ ωραία συνταγή, λατρεύω το ψαρονέφρι και την πολέντα (λόγω καταγωγής), δεν ήξερα ότι ταιριάζουν μαζί, οπότε θα τη φτιάξω οπωσδήποτε! Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Pela 30 Νοεμβρίου 2012 - 13:06

χαρά στο κουράγιο σου βρε φιλενάδα, να είσαι με την κοιλιά τούρλα, να μαγειρεύεις και να κρέμεται και η μικρή από πάνω σου!! μπράβο!
Η συνταγή φαίνεται εξαιρετική!
υ.γ. κοντεύεις κι εσύ???

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 30 Νοεμβρίου 2012 - 11:21

Πόσο δίκιο έχεις Ερμιόνη μου με την απολαυστική αφήγηση σου σχετικά με την αθωότητα και την αφοπλιστική ειλικρίνια των παιδιών.
Ειλικρινά πιστεύω πως ο κόσμος θασ ήταν ακόμη ένα όμορφο μέρος να ζούμε αν ακολουθούσαμε το παραδειγμά τους…Πιστεύω πως όλοι έχουμε ανάγκη να ξαναδούμε τον κόσμο σαν παιδιά.Θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.Κατά τ’άλλα, η πολέντα σου με το ψαρονέφρι φαίνονται άκρως δελεαστικά και ευπαρουσίαστα.Η φωτογράφηση σου για ακόμη μια φορά άψογη.
Μπράβο και πάλι Ερμιόνη μου για το φαγάκι σου, την παρουσίαση του, την περιγραφή σου αλλά και για τις σκέψεις σου!!!
Φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΥΓΕΝΙΑ 30 Νοεμβρίου 2012 - 09:48

Ωωωωω!Εντυπωσιακό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia xara 30 Νοεμβρίου 2012 - 09:17

Καταπληκτικό δείχνει το φαγητό σου Ερμιόνη μου, διόλου περίεργο που η μικρούλα σου έδειξε το πόσο της άρεσε με το να το ρίξει στο χορό..Πολλά φιλιά, καλή σου μέρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 30 Νοεμβρίου 2012 - 00:29

Σκέφτομαι τη γλυκούλα Ιφιγένεια να χορεύει και μου φτιάχνει το κέφι πραγματικά!
Πολύ ωραίο το φαγητό σου! Το ψαρονέφρι με την πάπρικα θα είναι καταπληκτικό, με την πολέντα δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις. Μια φορά έχω δοκιμάσει να φτιάξω και δεν τρελάθηκα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 29 Νοεμβρίου 2012 - 23:27

Τα παιδιά εκφράζονται αυθόρμητα και αβίαστα. Όπως νιώθουν
και σίγουρα έχουν ένστικτο. Επρεπε να ακολουθούσαμε τα βήματά τους από την αρχή της δημιουργίας του κόσμου, κι όλα θα ήταν διαφορετικά. Αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει…

Πάντως η Ιφιγένεια είναι απίστευτη γευσιγνώστρια και με τέτοια αντίδραση είμαστε σίγουροι ότι το φαγητό σου είναι εξαιρετικό Ερμιόνη μου.

Ωραίο και το ψαρονέφρι, αλλά η πολέντα μου κίνησε το ενδιαφέρον. Θα την δοκιμάσω άμεσα.

Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 29 Νοεμβρίου 2012 - 23:09

Ερμιόνη μου τα παιδιά πραγματικά τις περισσότερες φορές μας αφοπλίζουν με την ειλικρίνειά τους.Έίναι πολύ γλυκό και απολαυστικό να είσαι μαμά!Το φαγάκι σου φαίνεται εξαιρετικό, λατρεύω τη πολέντα και οι γεύσεις είναι απολύτα του γούστου μου!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parents Land Gr 29 Νοεμβρίου 2012 - 23:01

Επειδη και μεις ειμαστε στην ιδια κατηγορια θα πρεπει να το δοκιμασω!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 29 Νοεμβρίου 2012 - 21:54

Υπέροχη η περιγραφή σου Ερμιόνη κι έχεις τόσο δίκιο σε όλα όσα λες!!! Είναι απίστευτα τα πιτσιρίκια μας σε κάθε στιγμή της ζωή τους και φυσικά αν κάναμε ό,τι κι αυτά, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος και απλούστερος!
Πάντως κάτι ξέρει το παιδί!!! Έχει γούστο γιατί το πιάτο σου είναι υπέροχο Ερμιόνη μου!!! Η πολέντα λατρεμένη και ο συνδυασμός τέλειος!
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 29 Νοεμβρίου 2012 - 20:36

Τα νέα πράγματα, δρώμενα, αρώματα και γεύσεις καταγράφονται στις μνήμες των παιδιών μας Ερμιόνη μου και βγαίνουν με την πρώτη δυνατή ευκαιρία (ή αφορμή) κάθε νέα γεύση (των μεγάλων) θα είναι μια μικρή ανακάλυψη για το Φιφίνι σας… και σαν τέτοια θα είναι και πραγματικά ουσιαστική!

Το φαγάκι εξαιρετικό. Η πολέντα από τις γεύσεις που κι’ εγώ αγαπώ πολύ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 29 Νοεμβρίου 2012 - 20:00

Ηθελα να ξερα γιατι κανω το λαθος και μπαινω τετοια ωρα στο blog σου που με εχει πιασει λορδα χα χα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 29 Νοεμβρίου 2012 - 19:25

Αφοπλιστική η ειλικρίνεια της μικρής! Ο χορός της ευχαρίστησης, θα σε άφησε έκπληκτη αλλά και ευχαριστημένη!! Εφ’ όσον ο πιο αυστηρός και ειλικρινής κριτής έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος, εμείς θα αμφιβάλλουμε; Άλλωστε και οι φωτογραφίες συμφωνούν με την Ιφιγένεια. Η υφή της πολέντα, εξαιρετική.
Καλό βράδυ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
BUTTERFLY 29 Νοεμβρίου 2012 - 18:29

Φυσικα και θα ηταν καλυτερος ο κοσμος αν μεναμε παιδια! Εμεις βεβαια, οχι μονο δεν μενουμε, αλλα απο αυτα που τα διδασκουμε (οτι μοιραζομαστε, δεν βριζουμε, δεν χτυπαμε, δεν κοροϊδευουμε, δεν δεν δεν) κανουμε ουτε τα μισα!
Πολυ ωραιο φαινεται το φαγακι θα το βαλω στα προσεχως, αν και ο αντρας μου ειναι παραξενος με τις γευσεις, ελπιζω να του αρεσει. Καλαμποκαλευρο ειναι το corn flour σωστα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 29 Νοεμβρίου 2012 - 18:13

Έεετσι, θέλουμε το φιφίνι κριτή! Ή θα σε ανεβάζει ή θα σε χαντακώνει..χεχε! Πραγματικά οι αντιδράσεις των παιδιών είναι φοβερές. Και πιο πολύ όταν χαίρονται που το δείχνουν με όλο τους το σώμα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
lolipopfamily 29 Νοεμβρίου 2012 - 17:40

Ερμιόνη καλησπέρα . Η συνταγή σου φαίνεται ενδιαφέρουσα . Αυτό που θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι πως μοιάζει η γεύση της πολέντας. Ξέρεις αναρωτιέμαι αν θα αρέσει στα παιδιά δλδ. έχει έντονο άρωμα ΄παράξενη υφή ; Όσο για το μικράκι σου την φαντάζομαι υπέροχη όπως και το όνομά της…. Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Foteini Thes 29 Νοεμβρίου 2012 - 16:56

Ερμιόνη μου
Η παιδική αφέλεια ,ο αθώος ενθουσιασμός που απροκάλυπτα εκδηλώνεται,η σκανδαλώδης πολλές φορές ειλικρίνεια και η απίθανη ευστροφία,η άκακη πονηριά των πιτσιρικάδων που καθημερινά εισπράττουμε,είναι αποκλειστικά προσόντα των παιδιών..σίγουρα κάτι καλύτερο θα γινόταν στον κόσμο μας αν όλοι λειτουργούσαμε με τις αγαθές σκέψεις των μικρών.
Μπορούμε ωστόσο να κρατήσουμε τον ενθουσιασμό και το αστείρευτο κέφι τους,την ανεμπόδιστη αισιοδοξία τους και το ..εκνευριστικό πολλές φορές πείσμα τους και να προσπαθούμε να δούμε με τα παιδιάστικα μάτια τους τις ομορφιές που μας περικυκλώνουν και που τα δικά μας άχαρα μάτια αφήνουν να προσπερνούν.
Όσο για την αστεία εικόνα της δοκιμής του φαγητού..
Δεν ήταν δυνατόν να μην υποκύψει στις μυρωδιές και τη απίθανη γεύση του Ερμιόνη μου!Το μαλακό ψαρονέφρι νοστιμίζει από τα μυρωδικά και τον ζωμό,χρωματίζεται εκπληκτικά από την γλυκειά πάπρικα και η συνοδεία της πολέντας προσφέρει την απαιτούμενη έκπληξη στα μάτια της μικρούλας!!Για μια ακόμα φορά Ερμιόνη μου μας πρόσφερες μία υπέροχη πρόταση!Φιλιά πολλά,πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lila Xagorari 29 Νοεμβρίου 2012 - 15:08

Ερμιόνη μου η ειλικρίνεια είναι στοιχείο του χαρακτήρα μου, ανέκαθεν ήταν. Δυστυχώς δεν εκτιμάται όσο θα έπρεπε. Μέχρι και για ψυχολογικό πρόβλημα εκλαμβάνουν κάποιοι το οτι είσαι ειλικρινής! Στα παιδιά συγχωρείται, στους μεγάλους είναι κατακριτέα!!! Το φαγάκι απλά υπέροχο….με κάνει να αναφωνώ……..ΣΕΛΩ ΦΑΪ!!!!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 29 Νοεμβρίου 2012 - 14:47

To φαγάκι σου δοκιμαστηκε και εγκρίθηκε από το πιο αρμόδιο άτομο, ποιοι είμαστε εμείς που θα αμφισβητήσουμε την νοστιμιά του??
Μα σε παρακαλώ!!!
Βελούδινη πολέντα με νόστιμο ψαρονέφρι, μμμμ… τέλειο!!!
Φιλιά Ερμιονάκι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 29 Νοεμβρίου 2012 - 14:42

Με τέτοιο λαχταριστό φαγητό κι εγώ θα χόρευα! Ωραία ιδέα να αντικαταστήσεις τον πουρέ με πολέντα! Το ψαρονέφρι δείχνει εξαιρετικό! Φαντάζομαι τι ωραία που θα μυρίζει με την πάπρικα…
Μπράβο Ερμιόνη μου (και για το ωραίο φαγητό που μοιράστηκες μαζί μας και γιατί κατάφερες να ταίσεις την κορούλα σου κρέας!)
Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
thegreenmixer.com 29 Νοεμβρίου 2012 - 14:42

Γέλασα πολύ με την περιγραφή σου.
Οι ανθρώπινες σχέσεις θα ήταν πολύ πιο απλές και ουσιαστικές αν δεν μεγαλώναμε και μέναμε παιδιά, ίσως?
Αφού η κριτική επιτροπή έδωσε “αριστα 10” και έριξε και χορούς πολλούς θα βάλω την συνταγή στα άμεσα σχέδια (να δω τι θα βάλει και η δική μου επιτροπή).
ΥΓ. ντροπή μου, δεν εχω φάει ακόμα πολέντα…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 29 Νοεμβρίου 2012 - 14:06

Καλημέρα, φαντάζομαι αυτή τη σκηνή με την Ιφιγένεια και τρελαίνομαι.
Προχτές έλεγα ότι από την ουσιαστική συντροφιά με τα παιδιά εμείς οι μεγάλοι μαθαίνουμε πολλά, όμως η πίεση της καθημερινότητας μας κρατάει πολλές φορές μακριά από μικρές χαρές.
Το φαγητό σου υπέροχο, ευτυχώς που η “γειτονιά” μαγειρεύει και έτσι αναπαράγοντας σας τρώμε κάτι διαφορετικό αυτό τον καιρό που εγώ δεν έχω χρόνο για νέες ιδέες.
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 29 Νοεμβρίου 2012 - 13:04

Πόσο συμφωνώ μαζί σου.Έχω διδαχτεί πολλά από την κόρη μου.Η ειλικρίνεια της με αφοπλίζει αλλά μου υπενθυμίζει πολλές φορές ότι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε την ζωή μας.

Η συνταγή σου για άλλη μια φορά γρήγορη και απλή, αλλά ενδιαφέρουσα. Δεν έχω δοκιμάσει πολέντα, ελπίζω να μην μοιάζει με πουρέ. Αν μου το απαντήσεις με ειλικρίνεια ( χι χι χι ) θα την δοκιμάσω.
Πολλά φιλιά και να ξεκουράζεσαι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 29 Νοεμβρίου 2012 - 12:50

Λοιπόν!
Κρατάω τη συνταγή για το ψαρονέφρι αλλά θα μου επιτρέψεις να το σερβίρω σε πουρέ πατάτας γιατί τη πολέντα, την έχω δοκιμάσει και δε μ’αρέσει καθόλου!
Οι φωτογραφίες σου εξαιρετικές!
φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 29 Νοεμβρίου 2012 - 11:58

Ωραίο το σημερινό φαγητό σου Ερμιόνη! Το ψαρονέφρι είναι κατάλληλο νομίζω κρέας για τέτοια φαγητά κατσαρόλας και η πολέντα πάλι μια πολύ καλή εναλλακτική του πουρέ πατάτας, αρκεί να είναι βέβαια καλό και το καλαμποκάλευρο που θα βρούμε!

Αυτή η χαριτωμένη και γλυκιά πλευρά των μικρών παιδιών μου αρέσει κι εμένα, μην ξεχνάμε όμως και πόσο σκληρά μπορούν να γίνουν ακριβώς εξαιτίας του γεγονότος πως είναι ακόμα στη φάση που κάνουν ακριβώς ό,τι νιώθουν (π.χ. τα “δυνατά” παιδιά που δέρνουν και κοροϊδεύουν τα άλλα πιο αδύνατα ή αυτά που διαφέρουν στο σχολείο).
Όσο για την ειλικρίνεια, θα ήθελα πάρα πολύ με την ευθύτητα ενός μικρού παιδιού να πάω και να πω στο αφεντικό μου “είσαι χαζός” αλλά δεν το κάνω και φαντάζομαι -για τους προφανείς λόγους- κανείς μας!

Την καλημέρα μου Ερμιόνη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 29 Νοεμβρίου 2012 - 11:44

Αφού άρεσε στήν μικρούλα Ιφιγένεια,εκφράζοντας τήν χαρά της χορεύοντας (τό γλυκούλι μου!!),σίγουρα η συνταγή σου είναι πεντανόστιμη!Θά τήν εκτελέσω πολύ σύντομα!!Μού αρέση καί η παρουσίαση τής συνταγής!!Φιλάκια στήν Ιφιγένεια καί σέ εσένα Ερμιόνη μου!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! 29 Νοεμβρίου 2012 - 11:34

Αυτή η χαρά όταν το φαγητό τους αρέσει είναι απίστευτη!!!! Είναι τόσο αθώα και τόσο αγνά που ότι θέλουν το εξωτερικεύουν αμέσως και δεν χρειάζεται να προσποιούνται!!!!
Το φαγητό σου είναι πολύ
νόστιμο!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
My Lovable Baby (by Daeira mommy) 29 Νοεμβρίου 2012 - 11:26

Τι υπέροχες σκέψεις…Και τόσο μα τόσο αληθινές! Είσαι στο μυαλό μου Ερμιόνη. Και εγώ αυτά σκέφτομαι όταν βλέπω με πόση παιδική αθωότητα αντιμετωπίζει τα πάντα η Δάειρα! Είναι τόσο γλυκό όλο αυτό που συμβαίνει και νιώθω πάρα πολύ ευτυχής που είμαι μαμά!

Όσο για το φαγητό σου, φαντάζει απολαυστικό (για μια ακόμη φορά!)
Αλλά τι σημασία έχει η δική μου γνώμη όταν στο επιβεβαίωσε το Φιφίνι σου…
Φιλάκια xxx

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 29 Νοεμβρίου 2012 - 11:20

Τι ωραίος ο χορός της…νοστιμιάς της Ιφιγένειας! Σα να τη βλέπω να χοροπηδάει πέρα-δώθε με τα μικρά της ποδαράκια! Αφού το φαγητό πέρασε το τεστ του πιο δύσκολου κριτή, σίγουρα θα είναι πεντανόστιμο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 29 Νοεμβρίου 2012 - 11:19

Γελάω τόσο πολύ με την περιγραφή σου, γιατί μου έρχεται στο μυαλό ακριβώς η ίδια σκηνή με την Κλειώ να δοκιμάζει κάτι νόστιμο και να χορεύει σαν μικρός σαλτιμπάγκος με την μπουκιά στο στόμα.

…Άλλες πάλι βέβαια φορές το φτύνει. Και αυτό είναι ακριβώς αυτό που περιέγραψες. Ότι τα παιδιά δεν προσποιούνται και δεν υποκρίνονται.

Το φαγητό σου είναι απλά θεικό! Απόλυτα του γούστου μου. Γευστικό και οικογενειακό. Η βελούδινη γεύση της πολέντας με το πεντανόστιμο κρέας απογειώνει!!

Φιλιά πολλά Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα