Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με γάλα καρύδας

Ένα απίστευτα ζουμερό σοκολατένιο κέικ με γάλα καρύδας, με λαχταριστή σοκολατένια επικάλυψη. Απόλυτα ισορροπημένο σε γεύση, με πλούσια υφή, κάνει τη μέρα μας λιγάκι πιο όμορφη!

Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με γάλα καρύδας

Καλή χρονιά να έχουμε!
Εύχομαι ολόψυχα το 2013 να είναι γεμάτο με πολλές όμορφες, τρυφερές, χαρούμενες, δημιουργικές και ανέμελες στιγμές!

Πέρασε κιόλας ένας μήνας από την ημέρα που ήρθε στον κόσμο η δεύτερη μικρή κυρία. Ένας ολόκληρος μήνας. Η κούραση είναι αρκετή, το τρέξιμο συνεχές, τα ξενύχτια αναπόφευκτα και τα μεταμεσονύχτια γεύματα της μπέμπας δίνουν τη δική τους ιδιαίτερη πινελιά στην καθημερινότητά μας.

Καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί σαν μια ενιαία μονάδα προσπαθούμε αφενός να προσδιορίσουμε τους καινούριους μας ρόλους και αφετέρου να προσαρμοστούμε σε αυτούς.

Η Ιφιγένεια δυσκολεύεται να αποδεχτεί τη νέα αυτή πραγματικότητα, οπότε το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής και του ενδιαφέροντός μας είναι εστιασμένα πάνω της. Το μικρό μας κοριτσάκι δείχνει μπερδεμένο και ζηλεύει αρκετά. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να την κάνουμε να αισθανθεί και πάλι ασφαλής και πως η αγάπη μας για εκείνη παραμένει πολύ δυνατή.

Ο Κωστής είναι μοιρασμένος ανάμεσα στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και την επιθυμία του να περνά όσο το δυνατό γίνεται περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του, ακόμα και αν αυτό του κοστίζει πολύτιμα λεπτά ύπνου και ξεκούρασης.

Εγώ νιώθω αρκετά καλά μετά την καισαρική, ωστόσο ο οργανισμός μου δεν έχει επανέλθει πλήρως. Τα ράμματα εξακολουθούν να με ενοχλούν και να με “τραβάνε”, κάτι το οποίο από μια άποψη είναι καλό, διότι έτσι συνειδητοποιώ ποια είναι τα όριά μου και φροντίζω (προσπαθώ ανεπιτυχώς) να μην τα υπερβαίνω. Οι ώρες που ο Κωστής βρίσκεται στη δουλειά περνάνε αρκετά δύσκολα αλλά και γρήγορα, μιας που είμαι διαρκώς απασχολημένη με τη φροντίδα των κοριτσιών, το καθημερινό μαγείρεμα και την υποτυπώδη καθαριότητα του σπιτιού.

Κάπως έτσι λοιπόν είναι η κατάσταση στο σπίτι μας ένα μήνα μετά την άφιξη του μωρού. Δεν σας κρύβω πως ελπίζω ότι ο δεύτερος μήνας θα είναι λίγο -έστω λιγάκι- καλύτερος και πιο ξεκούραστος!

Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με γάλα καρύδας

Ένας ολόκληρος μήνας ως τετραμελής οικογένεια δεν είναι και λίγο πράμα όμως. Ίσα-ίσα που ένα τέτοιο γεγονός αποτελεί θαυμάσια αφορμή (ίσως και δικαιολογία) για να απολαύσουμε ένα κομψό και εξαιρετικό γλυκό.

Τον τελευταίο ενάμιση μήνα της εγκυμοσύνης μου, είχα αναγκαστεί να αλλάξω τη διατροφή μου και μεταξύ άλλων να αποφεύγω πλήρως τα γλυκά. Παρόλα αυτά δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να φτιάχνω για τον Κωστή ή για άλλα αγαπημένα πρόσωπα.
Με μόνη εξαίρεση αυτό το σοκολατένιο κέικ με γάλα καρύδας. Δεν μπορούσα να το βλέπω πάνω στον πάγκο της κουζίνας, ήταν μια σειρήνα που έπρεπε να αγνοήσω.

Ο Κωστής το ζέσταινε ελαφρά (οπότε το άρωμα της σοκολάτας που διαχεόταν σε όλο το χώρο ενίσχυε το κάλεσμα της σειρήνας) και πάνω του τοποθετούσε μια μεγάλη μπάλα παγωτού (διπλό το κακό). Εγώ τον κοιτούσα με βλέμμα αποφασιστικό αλλά και παραπονιάρικο και του έλεγα “Απλά πάρτο από μπροστά μου να μην το βλέπω”. Εκείνος αποσυρόταν στο γραφείο και η Ιφιγένεια τον ακολουθούσε χοροπηδώντας.
Ύστερα από λίγο άκουγα την Ιφιγένεια να αναφωνεί “Μμμ… ωραίο γλυκό” και τον Κωστή να της λέει “Σσσ… θα μας ακούσει η μαμά”!

Φυσικά έκανα το λάθος να δοκιμάσω αυτό το σοκολατένιο αριστούργημα. Μια μικρή πιρουνιά ήταν αρκετή για να φέρει την καταστροφή. Διότι από τη στιγμή που το έκανα και μέχρι να τελειώσει όλο, δεν μπορούσα να σταματήσω να το σκέφτομαι. Όχι πως σταμάτησα να το σκέφτομαι αφού τελείωσε. Και τελικά παρηγορήθηκα λέγοντας στον εαυτό μου πως όταν με το καλό γεννήσω, θα το ξαναφτιάξω και θα το φάω όλο μόνη μου.

Αυτό το σοκολατένιο κέικ με γάλα καρύδας είναι υγρό και ζουμερό, με έντονη και γεμάτη γεύση, πλούσιο αλλά όχι υπερβολικά σοκολατένιο, απόλυτα ισορροπημένο ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό. Με άλλα λόγια, ιδανικό για τη σημερινή περίσταση!

Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με γάλα καρύδας

Σοκολατένιο κέικ με γάλα καρύδας

Eτοιμασία: 40 minutes
Μαγείρεμα: 40 minutes
Συνολικά: 1 hour 20 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Μερίδες: 1 φόρμα με διαστάσεις 20×30 εκ.
Αυτό το σοκολατένιο κέικ με γάλα καρύδας είναι υγρό και ζουμερό, με έντονη και γεμάτη γεύση, πλούσιο αλλά όχι υπερβολικά σοκολατένιο, απόλυτα ισορροπημένο ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό.

Υλικά

  • 75 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 85 γρ. κακάο
  • 200 ml βραστό νερό
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 95 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 ml γάλα καρύδας

Για την γκανάς σοκολάτας-καρύδας:

  • 125 ml γάλα καρύδας
  • 150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
 

  • Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα με διαστάσεις 20×30 εκ. και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αέρα.
  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το κακάο σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ρίχνουμε το βραστό νερό. Περιμένουμε 1-2′ και στη συνέχεια ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη.
  • Σε δεύτερο μπολ ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τα 2 είδη ζάχαρης και τα ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σχετικά σφιχτή κρέμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά πρώτα το γάλα καρύδας και στη συνέχεια τη σοκολατένια κρέμα. Τέλος, αδειάζουμε το μίγμα του αλευριού. Μόλις ενσωματωθεί και αυτό στο μίγμα, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.
  • Ρίχνουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο σκεύος και ψήνουμε το κέικ για 40′ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του να βγαίνει με λίγα θρύμματα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την γκανάς:

  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας σε μία μικρή κατσαρόλα. Μόλις το γάλα φτάσει στο σημείο βρασμού, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Περιμένουμε 1′ και στη συνέχεια ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενωθούν τα 2 υλικά.
  • Αφήνουμε την γκανάς να κρυώσει για 10′ και στη συνέχεια την απλώνουμε στην επιφάνεια του κέικ.

Σημειώσεις

  • Για να δώσω λίγο χρώμα στο κέικ, έφτιαξα και μία δεύτερη γκανάς, χρησιμοποιώντας 150 γρ. λευκής κουβερτούρας και 125 ml γάλα καρύδας. Άπλωσα πρώτα τη λευκή γκανάς στην επιφάνεια, από πάνω τη σκούρα και με μία οδοντογλυφίδα έκανα σχεδιάκια.
  • Η παρουσία της καρύδας είναι αρκετά διακριτική, οπότε αν θέλουμε μπορούμε να ενισχύσουμε τη γεύση της προσθέτοντας 60-80 γραμμ. τριμμένου ινδοκάρυδου.
  • Η αρχική ιδέα εδώ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




51 ΣΧΟΛΙΑ

Ευη 13 Μαΐου 2023 - 18:54

Υπέροχο ήταν! Μου είχε μείνει γάλα καρύδας σε κονσέρβα από άλλη συνταγή και βρήκα αυτό το κέικ σε αναζήτηση στο διαδίκτυο. Ψήθηκε πολύ σωστά, και η το γάλα καρύδας έχει ελαφριά και διακριτική παρουσία.
Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αναστασία 5 Φεβρουαρίου 2013 - 07:35

Σχολιάζω, αν και πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την δημοσίευση της ανάρτησης!
Χαίρομαι πολύ που διάβασα τα νέα σας ως τετραμελή οικογένεια, Ερμιονάκι! Τα πάτε περίφημα απ’ότι φαίνεται!
Φιλάκια στα μικρά πατουσάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
margarita 16 Ιανουαρίου 2013 - 16:10

Η φωτογραφια τα λεει ολα θελεις απλα να φας την οθόνη!!!!!
Πρωτος μηνας ε?????
Τα χειροτερα ερχοντε…..αχαχαχχαχα πλακα κανω φιλια ρουφηχτα στις κουκλες σου!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
thegreenmixer.com 14 Ιανουαρίου 2013 - 19:26

Καλή χρονιά και πάλικαι καλό κουράγιο!!!!!Δεν έχω εμπειρία προσωπική στο μεγάλωμα παιδιών, αλλά απ’οτι έχω δει με τον καιρό βρίσκεται ισορροπία.
Καλά, δεν έχω λόγια για το γλυκό… συνδυάζει σοκολάτα και γάλα καρύδας, αγαπημένα υλικά και μόνο που αντικρύζω τις φωτογραφίες μου έρχεται μια λιγούρα… Χαράς στο κουράγιο σου που μπαίνεις στην κουζίνα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
wonderfoodland 14 Ιανουαρίου 2013 - 17:54

Καλή Χρονιά, να σου ζήσει το νέο μέλος και πραγματικά να έχεις ό,τι επιθυμείς και αυτή τη χρονιά!

Υ.Γ.: βουτάω στο υγρό σοκολατένιο κέικ νοερά και γεύομαι την υπέροχη γλύκα του!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parents Land Gr 14 Ιανουαρίου 2013 - 11:04

Ελπίζω το μωράκι σας να εχει τόση γλυκια ζωή όσο αυτο το λαχταριστό κεικ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 14 Ιανουαρίου 2013 - 09:33

Eρμιόνη μου διαβάζω εδώ και καιρό τις συνταγές σου και έχω δοκιμάσει μερικές και πραγματικά ήταν υπέροχες. Αυτό το κέικ το έκανα μόλις είδα την συνταγή γιατί έχει τον killer συνδιασμό καρύδα-σοκολάτα. Πραγματικά δεν έχω κάνει ποτέ ωραιότερο κέικ. Ηταν σκέτη κόλαση! Σε ευχαριστώ που μοιράζεσαι μαζί μας αυτές τις καταπληκτικές γεύσεις και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Elpiniki 13 Ιανουαρίου 2013 - 13:02

Επειδη δεν καταφερα να διαβασω τα νεα σου νωριτερα.. σου ευχομαι τωρα – ενα μηνα μετα – να σας ζησει το νεο μέλος της οικογενειας σας, να στε γεροι και δυνατοι να χαιρεστε ο ένας τον αλλο! Ελπιζω γρηγορα να βρειτε τους ρυθμους σας και να αναρρωσεις πληρως!
Οσο για το κέηκ, απλα καταπληκτικο! Ειμαι σίγουρη οτι εγω δεν θα μπορουσα να αντισταθω σε καμια περιπτωση!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
donkey and the carrot 13 Ιανουαρίου 2013 - 10:52

Ερμιόνη μου, πολύ χαίρομαι που αναρρώνεις καλά και ευχαριστιέσαι τα αξέχαστα ξενύχτια με την μπέμπα! Να δώσεις φιλάκια στην Ιφιγένεια και να ξεκουράζεσαι όσο μπορείς… όσο για τα γλυκά σε νιώθω… ακόμα να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης….!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Stone 13 Ιανουαρίου 2013 - 01:23

Ερμιόνη μου να σας ζησει η μπεμπούλα!!Να ειναι γερή και να έχει τα καλύτερα στη ζωη της!Να τις χαίρεστε και τις δυο πριγκιπισσες σας!!Το γλυκό σου πόσο ζουμερό και λαχταριστό φαίνεται…παίρνω ενα μεγάλο κομμάτι (για να ευχηθώ ντεε) και εύχομαι πολύ γρήγορα να βρειτε τους ρυθμούς σας..Η ζωή με δυο μωρά στο σπίτι είναι πολύ όμορφη άλλα και πολύ κουραστική συνάμα..Φιλιά πολλά και να σας ζησει και πάλι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη 12 Ιανουαρίου 2013 - 15:15

να σου ζησει η μικρη μπεμπουλα σου!το γλυκακι που εφτιαξες νομιζω ειναι οτι πρεπει για να σε γλυκανει και να σε κανει να νιωσεις λιγο πιο ομορφα μεσα σε σε αυτη την δυσκολη αλλα ευχαριστη καθημερινοτητα!τα πραγματα ειναι δυσκολα και πολλες φορεσ θα νιωσεις οτι δεν προλαβαινεις να κανεις τιποτα μεσα στο 24ωρο με ολη την φροντιδα που χρειαζεται το μωρο..αλλα ο καιρος περναει γρηγορα και τα πραγματα γινονται καλυτερα!φιλακια στις μικρες σου και καλα μαγειρεματα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 12 Ιανουαρίου 2013 - 14:46

Ερμιόνη μου καλή χρονια!!!Μας έλλειψες αλλά απο ότι βλέπω επέστρεψες δυναμικά με αυτή τη φανταστική ανάρτηση!!!Μα τι κέικ είναι αυτό;;;Τέλειο, μπράβο σου!!!
Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
maria 12 Ιανουαρίου 2013 - 12:08

Καλή χρονιά Ερμιόνη μου με υγεία, ευτυχία και πολλές σοκολατένιες δημιουργίες…έχουμε και μια αδυναμία στη σοκολάτα-καταλαβαίνεις :)

πολλά φιλιά κοριτσάκι, όλα θα πάνε καλά…το λένε και τ’άστρα ;)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Crazy Tourists 12 Ιανουαρίου 2013 - 11:41

Με τέτοιες φωτογραφίες πώς μπορεί κανείς να συγκεντρωθεί και να διαβάσει το κείμενο; :D
Καλή χρονιά, να χαίρεσαι την οικογένειά σου!

Τρελοτουρίστρια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
manousina 12 Ιανουαρίου 2013 - 11:08

Καλημέρα και καλή χρονιά. Να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου.
Τι να πω για το κέικ…. κολασμένο, δεν θα ζούσε παρά μόνο μερικές ώρες …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 11 Ιανουαρίου 2013 - 23:43

Γειά σου Ερμιόνη μου :)
Καλή χρονιά σε σένα και την οικογένειά σου. Ναστε όλοι καλά.

Είναι λίγο ”δύσκολοι” οι πρώτοι μήνες αλλά έχουν κι αυτοί την χαρη τους. Η Ιφιγένεια θα προσαρμοστεί κι αυτή σιγά σιγά. Της είναι όλα πρωτόγνωρα τώρα. Προσπάθησε να της δίνεις αρμοδιότητες όσο αφορά στη φροντίδα του μωρού (μικροπράγματα). Και μετά να την επιβραβεύεις με καλά λόγια για το πόσο σε βοηθάει. Να νοιώσει κι αυτή ότι κάτι κάνει για το μωρό, και ότι αυτή είναι η μεγάλη τώρα. Ολα θα φτιάξουν.

Τώρα για το κεικ…τι να πω..
Προσπαθώ να αποτοξινοθώ απο το προηγούμενο κεικ σου με την σος… Θα πρέπει να δοκιμάσω και αυτό τώρα…

Φιλιά πολλά :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 11 Ιανουαρίου 2013 - 18:01

Πολύ σοκολατένιο και πολύ τέλειο στην εμφάνιση,απο γεύση δεν το συζητώ και απο τα λεγόμενα σου αλλά και απο την τόση σοκολάτα ,σίγουρα θα είναι πεντανόστιμο.Εύχομαι να προσαρμοστείτε καλύτερα με το μωρό αν και αυτη η αναστάτωση είναι η πιό χαρούμενη στη ζωή κάθε ανθρώπου,να είναι γερά τα παιδάκια σου και εσείς για να τα μεγαλώσετε,φιλιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 11 Ιανουαρίου 2013 - 17:26

το εφτιαξα σημερα…βεβαια με καποιες παραλλαγες,διοτι δεν ειχα γαλα καρυδας και χρησιμοποιησα γαλα σκετο!παρ ολα αυτα εγινε πολυ νοστιμο!
κατερινα-κρητη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΥΗ 11 Ιανουαρίου 2013 - 13:38

Ερμιόνη μου λίγο υπομονή χρειάζεται τώρα στην αρχή με την ζουζούνα όπως ξέρεις άλωστε.Σε λίγο όλα σιγά σιγά θα τακτοποιηθούν μπεμπούλα θα μπει σε σειρά και μαζί της και όλοι οι υπόλοιποι.Απορώ πως βρίσκεις το κουράγιο και πως προλαβαίνεις να φτιάχνεις και γλυκό..παρεμπιπτόντως τρομερό γλυκό όπως άλλωστε και ότι φτιάχνεις γιατί το κάνεις με πολύ αγάπη..Φιλία πολλά…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! 11 Ιανουαρίου 2013 - 10:39

Καλή χρονιά και πάλι!!! Πρωι πρωι τι μου κάνεις!!!!! Και όχι τίποτα άλλο αμα το φτιάξω μόνη μου θα το φάω όλο και δεν κάνει!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia xara 11 Ιανουαρίου 2013 - 08:28

Καλημέρα Ερμιόνη μου, Καλή χρονιά εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου! Χαίρομαι που συνήλθες από την καισαρική και ελπίζω ότι η μπουμπού θ’αρχίσει να κοιμάται τη νύχτα για να ξεκουράζεστε κι εσείς..Υπομονή..
Το κέικ σου δείχνει καταπληκτικό!! Είναι αδύνατο ν’αντισταθείς στη φωνούλα που σε καλεί μέσα απ’το ψυγείο..χιχι..Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha 11 Ιανουαρίου 2013 - 07:47

Ερμιόνη μου, καλώς ήλθες. Πόσο χάρηκα που είδα ανάρτησή σου, δε φαντάζεσαι. Είπα “Η Ερμιόνη γύρισε” κι έτρεξα να διαβάσω τη φιλενάδα που μας έλλειψε. Σε είχα πολλή έννοια, αλλά ήταν τόσο γλυκειά η τελευταία σας φωτογραφία με τις δυο μικρές, που ήξερα πως είσαι καλά και χρειάζεσαι ξεκούραση και ανάρρωση. Με το καλό να περάσουνε όλοι οι πόνοι, και να προσαρμοστείτε όλοι στους καινούριους ρόλους. Το γλυκό, θεϊκό! Φιλιά σου Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eleanna 10 Ιανουαρίου 2013 - 22:59

Ερμιόνη καλησπέρα! Σου εύχομαι καλή ανάρρωση από την καισαρική, να είναι ο επόμενος μήνας γλυκός, ξεκούραστος κι ευχάριστος για σένα και την οικογένειά σου! Το σοκολατογλυκό σου απλά καταπληκτικό, η ganache καρύδας εξαιρετικός συνδυασμός! Μπράβο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 10 Ιανουαρίου 2013 - 21:46

Και ξέρεις πώς σε σκεφτόμουν; Δεν είχα αμφιβολία ότι θα είναι δύσκολα στην αρχή..αλλά πάντα έτσι δεν είναι οι αρχές; Μετά από λίγο παίρνουμε τα πάνω μας! Κι εσύ σηκώνεσαι και κάνεις και γλυκό! Και ήμουν σίγουρη βέβαια ότι κάτι γλυκό θα έκανες και εννοείται σοκολατένιο! Γι’αυτό ερχόμαστε αμέσως μόλις δούμε ανάρτηση!
Καλή Χρονιά Ερμιονάκι μου! Να χαίρεστε τα κορίτσια σας, να είστε γεροί και να φροντίζετε ο ένας τον άλλο!
Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 10 Ιανουαρίου 2013 - 20:35

Hello stranger!!
Τι κάνετε? Είστε αρκετά ευτυχισμένοι ή χωράει κι άλλο?

Χρόνια πολλά και καλά να έχετε την φετεινή χρονιά, την πρώτη με το μωρό.

Η σοκολατένια κόλαση ήρθε να μας τσακίσει!! Βρε Ερμιόνη δεν μπορούσες να κάνεις μια ποιο ήπια είσοδο? Μας εξόντοσες λέμε χωρίς δισταγμό.

Η τελευταία φωτό είναι απλά επαγγελματική!!!!!!
Τα φιλιά μου!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mm_skg 10 Ιανουαρίου 2013 - 19:37

Καλη κι ευτυχισμενη χρονια για σενα και την οικογενεια σου!
Σουπερ-Ερμιονη μου, πως τα προλαβαινεις ολα? Τι να πω για το σοκολατογλυκο, μονο οτι θα το ονειρευομαι το βραδυ! καταστραφηκε παλι η διαιτα…
Πολλα φιλακια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 10 Ιανουαρίου 2013 - 19:32

Αχ κοριτσάκι μου γλυκό, Χρόνια πολλά, καλή κ ευτυχισμένη χρονιά!
Υπομονή με το φιφινάκι, θα το ξεπεράσει, θα το αποδεχτεί και θα αρχίσει να χαιρεται τον χρόνο της με το μωράκι μόλις ξεπεταχτεί λιγάκι!
Φιλάκια πολλά, υπέροχο το κεκάκι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 10 Ιανουαρίου 2013 - 19:23

Λατρεύω τη σοκολάτα οπότε και το κέικ αυτό δεν θα μπορούσε να μην μου αρέσει! Σου εύχομαι Καλή Χρονιά κα πολύ υπομονή για να μπορέσεις να διαχειριστείς τα νέα δεδομένα στην οικογένειά σου! Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 10 Ιανουαρίου 2013 - 19:19

Καλώς την Ερμιόνη, ομολογώ ότι η απουσία σου έγινε αισθητή!
Πόσο όμορφα και άμεσα μας είπες να νέα σου αλλά και τις δυσκολίες εξαιτίας της αλλαγής στη ζωή σου! Υπομονή, όλα θέλουν το χρόνο τους! Όπως το χρόνο του πήρε και η παρουσίαση αυτού του υπέροχου κέικ, λαμπρή επιλογή! Σε ευχαριστούμε!
Φιλάκια πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Foteini Thes 10 Ιανουαρίου 2013 - 19:19

Καλώς ήρθες και πάλι Ερμιόνη μου!Χρόνια πολλά και η νέα χρονιά που σου επιφύλασσε υπέροχες αλλαγές στη ζωή σου, να σου δίνει μόνο χαρές,αισιοδοξία και δύναμη!!
Ωραία υποδέχτηκες τον καινούργιο χρόνο..με μια θαυμάσια γλυκειά ανάρτηση!!Με ένα σοκολατένιο γλύκισμα που κανείς νομίζω δεν μπορεί να αντισταθεί.Καταλαβαίνω πολύ καλά την προσπάθεια σου να αντισταθείς…εξισορροπείται όμως από την χαρά του να βλέπεις την οικογένειά σου να τιμά και να απολαμβάνει τον γλυκό αυτό πειρασμό!!!
Ευχομαι με υπομονή,πολλή αγάπη και καρτερικότητα ,αλλά και με κουράγιο που θα αντλείτε ο ένας από τον άλλον,να μεγαλώσετε τα αγγελούδια σας!!Σου στέλνω πολλά,πολλά φιλιά και από ένα γλυκό φιλί στο μέτωπο των κοριτσιών σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 10 Ιανουαρίου 2013 - 18:53

Έχω μείνει με ανοιχτό το στόμα και μου τρέχουν τα σάλια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
KaPa 10 Ιανουαρίου 2013 - 18:27

Αχ αχ αχ!!!! Ηρθα κι εγώ!Τελευταία και καταιδρωμένη! Κορίτσι μου!! Τι να πρωτοευχηθώ.Πήγα λίγες ημέρες πίσω και είδα τη μαγική σας φωτογραφία…Τρια κορίτσια.Παρέα, μοναδική. Είστε απίθανες μαζί.Τέλεια φωτογραφία.Τόσο μα τόσο συγκινητική! Μην φοβάσαι τίποτε.Αφού σηκώθηκες και κάνεις και κέικ και μάλιστα τέτοι κέικ σοκολατοκόλαση…είσαι αστέρι! Μόνο εσύ θα μπορούσες να το κάνεις αυτό…λεχώνα 20 ημερών να κάνει γλυκά…Δεν έχεις τίποτε να φοβηθείς.Μια υπέροχη νέα πραγματικότητα είναι μπροστά σας.Χαλάλι η αγωνία που περάσατε.Το μικρό ζουζούνι ήταν party animal… Από το πολύ χοροπηδηχτό είχε περυτίληξη ε; Σε βλέπω μάνα να τις τρέχεις στα μπαλέτα και στις σχολικές γιορτές…σε έναν ροζ κόσμο!!! Τυχερή τυχερή Ερμιόνη…σε ζήλεψα! Ζήλεψα και το γλυκό σου…Λυπάμαι γιθα τις καθηστερημένες ευχές..Δεν σε ξεχνώ έστω κι αν χάνομαι να το ξέρεις!!!! Ολη την ευτυχία του κόσμου σας εύχομαι γλυκιά οικογένεια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
amelie 10 Ιανουαρίου 2013 - 17:46

Ερμιόνη μου Καλή Χρονιά! Σε είχα στο νου μου συχνά-πυκνά όλες αυτες´ τις μέρες γιατί φανταζόμουνα ότι σε γενικές γραμμές η κούρασή σου θα ήταν μεγάλη. Υπομονή εύχομαι και προσυπογράφω την ευχή σου, να είναι ο δεύτερος μήνας ευκολότερος! Αν καταφέρνεις να αφιερώνεις και λίγο χρόνο αποκλειστικα στο Φιφινάκι σου (να πάτε πχ μια βόλτα μόνες σας), νομίζω πως θα σας βοηθήσει στην σταδιακή αποδοχή της κατάστασης. Για το γλυκό, τι να πω, ασπάζομαι όλα τα σχόλια των υπολοίπων!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 10 Ιανουαρίου 2013 - 17:40

Καλώς μάς ήρθες πάλι Ερμιόνη μου!!Καταλαίνω ότι είσαι συνέχεια μπλεγμένη μέ τίς μικρές πριγκήπισες,αλλά τό γλυκάκι σου,μας αποζημιώνη γιά τήν πολύμερη απουσία σου!!Θεσπέσιο γλυκό!!Η γεύση τής καρύδας είναι η αγαπημένη μου!!Καλή δύναμη,καί φιλάκια στίς κούκλες σου!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Christina Leli 10 Ιανουαρίου 2013 - 17:35

Ετσι ειναι καθε νεα αρχη Ερμιονακι μου, δυσκολη. Αλλα θα προσαρμοστειτε συντομα και ολα θα ειναι μια χαρα. Γνωμη μου ειναι να δωσεις στην Ιφιγενεια τη χαρα της ευθυνης, δηλαδη οσο μπορει να συμμετεχει στη φροντιδα της μικρης μαζι σου, εστω και στα πιο απλα, να σου φερει πχ μωρομαντηλα, να σου φερει πανα, να βαλει σαμπουαν στο κεφαλακι της, να την σκεπασει κλπ.
Οσο για το κεικ, φαινεται αμαρτωλα κολασμενο! Μου τρεχουν τα σαλια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
princess 10 Ιανουαρίου 2013 - 16:32

Ερμιονάκι μου Καλή χρονιά, με υγεία σου εύχομαι! Με κατέστρεψες με αυτό το κέικ σου σήμερα! Και δεν είναι μόνο η φωτογραφία που μου πήρε τα μυαλά αλλά και η περιγραφή σου δεν παίζεται! Καλή δύναμη σου εύχομαι τώρα που έχεις δύο ζουζουνάκια να φροντίζεις! Σε φιλώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 10 Ιανουαρίου 2013 - 15:51

Καλώς την!!Καλή Χρονιά με Υγεία σε όλους σας.
Μας έχεις λείψει αλλά καταλαβαίνω τις δυσκολίες σου, με γύρισες πίσω 29 χρόνια περίπου με τις διηγήσεις σου για τον πρώτο μήνα της μικρής σας.Υπομονή, σε διαβεβαιώ ότι αυτά που περιγράφεις σε πολύ λίγο καιρό θα είναι παρελθόν και νέες εμπειρίες θα μπουν στο προσκήνιο. Όλα όμως θα είναι μια γλυκιά ανάμνηση.
Το γλυκό σου είναι θαύμα!1θα μπορούσα να αντικαταστήσω το γάλα καρύδας με κοινό γάλα;;
Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 10 Ιανουαρίου 2013 - 15:21

Καλώς την μανούλα Ερμιόνη!!
Βρήκες βρε θηρίο καιρό και έφτιαξες και υπέροχο σοκολατοκεκάκι??
Καλή χρονιά σου εύχομαι Ερμιονάκι μου, κάθε χαρά και ευτυχία στο σπιτικό σου!!!
Πολλά πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 10 Ιανουαρίου 2013 - 15:15

Μας έλειψες πολύ!
Χαίρομαι για που είστε όλοι καλά!
Φιλιά πολλά στα μωράκια σου!!!!

Α και να ξεκουράζεσαι

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα 10 Ιανουαρίου 2013 - 15:07

καλή χρονιά Ερμιονάκι! πω πω πάλι σε πειρασμό με βάζεις..Θα αντισταθώ μεν αλλά θα pinαρω για αργότερα..χεχε! πολλά φιλιά στα ζουζουνάκια σου!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 10 Ιανουαρίου 2013 - 14:47

Μμμμμμμμ! Υπέροχο το κέικ, δεν το συζητώ, είναι θαυμάσιο!!! Γεια στα χέρια σου Ερμιόνη μου κι όσο για το φιφινάκι σου …είναι κατανοητό αυτό που του συμβαίνει και δεν είναι εύκολο. Το ίδιο είχαμε κι εμείς όταν γεννήθηκε η μικρή Βασιλικούλα μας …η καημένη η Ιωάννα νόμιζε ότι θα αγαπάμε την μικρή…θέλει υπομονή κι εσύ την έχεις!!!
Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra 10 Ιανουαρίου 2013 - 14:24

Καλώς το κοριτσάκι μας που η απουσία του από την blog-o-land έχει κάνει αίσθηση!!!
Απορώ βέβαια που κατάφερες να κάνεις και ανάρτηση με 1+1 παιδιά:) Όταν πρόκεται όμως για γλυκάκι, δεν κρατιέσαι ατιμούλα ε?
Όπως πολύ σωστά εγραψε και η Γιώτα παραπάνω…ένα ίσον κανένα:)
Υπομονή, το Φιφινάκι σου θα μεγαλώσει και θα γίνουν άψογες αδελφές-φιλενάδες που θα μοιράζονται τα παιχνίδια τους και θα παίζουν ατέλειωτες ώρες. Είναι δύσκολο με δυο μικρά παιδιά με μικρή διαφορά ηλικίας, το ξέρω, σε 3-4 χρονάκια όμως θα δεις πόσο υπέροχο είναι που θα έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Σου στέλνουμε κουράγιο και δύναμη μανούλα γλυκιά και πάμε για υγρό κέικ με καρύδα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 10 Ιανουαρίου 2013 - 14:11

Γειά σου Ερμιόνη μου και καλή χρονιά σου εύχομαι!
Τέλειο φαίνεται το κέικ σου, στα σοκολατένια δε σε παραβγαίνει κανείς νομίζω! Τώρα στις γιορτές έφτιαξα και κάτι cupcakes με νουτέλα και μπισκότα oreo που είχες αναρτήσει λίγο παλιότερα και βγήκαν άψογα, τρελάθηκα με τη γεύση τους! :)

Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και κουράγιο! Εξάλλου κάτι μου λέει πως όταν βλέπεις τις γελαστές φατσούλες των μικρών σου ζουζουνιών, ξεχνάς την κούραση!
Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
niki nikoula 10 Ιανουαρίου 2013 - 13:50

Τέλειο το κεικ,θα δοκιμάσω να το φτιάξω σίγουρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεωργία(keywoman) 10 Ιανουαρίου 2013 - 13:41

μμμμ,κόλλησε το στόμα μου από την λαχτάρα!!!Τυχερά τα ζουζούνια σου με τέτοια μαμά χρυσοχέρα!!!

Φιλιά και καλή χρονιά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 10 Ιανουαρίου 2013 - 12:54

Ομολογώ δημόσια, και φαντάζομαι πως δεν με παρεξηγεί κανείς γι’ αυτό, πως σε σκεφτόμουνα πολύ το τελευταίο διάστημα Ερμιόνη, καθώς η “απουσία” από τα bloggs ήταν απολύτως αισθητή!

Ήρθες…Χτύπησες… Έγραψες…Φωτογράφισες…και μας έδωσες την χαριστική “σοκολατένια” βολή :-)))

Κουράγιο σου εύχομαι.
Και την Ιφιγένεια και τα μάτια σας… έτσι;
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
loulou 10 Ιανουαρίου 2013 - 11:59

Mπράβο που παρόλο το τρέξιμο βρίσκεις χρόνο και για γλυκό και μάλιστα τόσο περιποιημένο! να σας ζήσει το μπεμπάκι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
lolipopfamily 10 Ιανουαρίου 2013 - 11:17

Πω πω αυτές οι φωτογραφίες σου πρωί πρωί .Πως να μαζευτούμε μετά τις γιορτές με τετοιους πειρασμούς γύρω μας ? Όσο για την κουραση ένα θα σου πω : Αυτό που λένε ένα ίσον κανένα μεγάλη κουβέντα είναι….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
My Lovable Baby (by Daeira mommy) 10 Ιανουαρίου 2013 - 11:17

Ερμιόνη μου, πίστεψέ με, ούτε εμείς μπορούμε να αγνοήσουμε τη θέα αυτού του λαχταριστού γλυκού που βλέπω στο μπλογκοσπιτάκι σου. Είναι Σειρήνα που με μαγνητίζει να το ακολουθήσω. Και επειδή δεν μπορώ να φάω μία φωτογραφία, με κάνεις να θέλω να το φτιάξω (πώς καταφέρνεις να παρουσιάζεις τόσο λαχταριστά τα γλυκά που φτιάχνεις…!!!)

Εύχομαι μία υγιή νέα χρονιά, γεμάτη αγάπη, πολλές ευτυχισμένες στιγμές, θετικές σκέψεις και πολλή δημιουργικότητα, που εσένα έτσι κι αλλιώς σου περισσεύει :)

Χαίρομαι πολύ μου μαθαίνω νέα σου μετά από τόσο καιρό. Φαντάζομαι πόσο δύσκολη και απαιτητική είναι αυτή η περίοδος για εσένα με ένα απαιτητικό (από τη φύση του) νεογέννητο και ένα μικρό κοριτσάκι που θέλει όλη την προσοχή στραμμένη πάνω του και έναν σύζυγο και ένα σπίτι που πρέπει να φροντίζεις. Μην παραμελείς τον εαυτό σου από άποψη ξεκούρασης. Το έχεις πολύ ανάγκη. Χρειάζεσαι χρόνο και για την Ερμιόνη.

Πολλά πολλά φιλάκια xxx

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 10 Ιανουαρίου 2013 - 11:17

Το κέικ φαίνεται τέλειο και υπερσοκολατένιο! Πάντως σου βγάζω το καπέλο που προλαβαίνεις και μαγειρεύεις γλυκά με τόσο τρέξιμο! Μπράβο! Πάντα έτσι δημιουργική και γεμάτη ενέργεια να είσαι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
eleftheria_oik 10 Ιανουαρίου 2013 - 10:34

φαίνεται πολύ λαχταριστό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα