Σούπα με κουνουπίδι, μπέικον και τσένταρ

Μια ευχάριστη σούπα με κουνουπίδι, μπέικον και τσένταρ, με ωραία κρεμώδη υφή, που καταφέρνει να αρέσει ακόμα και στα πιο δύσκολα μικρούλια!

Σούπα με κουνουπίδι, μπέικον και τσένταρ

Επιτέλους εγκαινίασα το καινούριο μου μπλέντερ!

Ναι, ναι, αναγκάστηκα ας πούμε να αγοράσω μπλέντερ. Το -επί 4 χρόνια- πιστό μου ραβδομπλέντερ, αποφάσισε να με εγκαταλείψει την ώρα που πολτοποιούσα αυτή τη λαχταριστή σούπα. Μάλλον το ζόρισα παραπάνω από όσο έπρεπε και δεν άντεξε τις υπερβολικές απαιτήσεις που είχα από αυτό.

Σκέφτηκα λοιπόν πως αντί απλά να το αντικαταστήσω, είναι προτιμότερο να διαθέσω λίγα παραπάνω χρήματα και να επενδύσω σε ένα καλό μπλέντερ που να έχει πολλαπλές λειτουργίες. Έκανα την απαραίτητη έρευνα στο διαδίκτυο, οπότε κατέληξα σε μάρκα και μοντέλο. Το αγόρασα, το τοποθέτησα πάνω στον πάγκο της κουζίνας και το καμάρωνα.

Για αρκετές μέρες το κοίταζα και σκεφτόμουν αν έκανα καλά που επέλεξα μία -φαινομενικά- πολύπλοκη συσκευή, που απαιτεί από μένα να τοποθετώ τα κατάλληλα εξαρτήματα για κάθε χρήση, με τη σωστή σειρά. «Τουλάχιστον είναι όμορφο» σκεφτόμουν και έλεγα από μέσα μου ότι δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα το χρησιμοποιήσω!

Σούπα με κουνουπίδι, μπέικον και τσένταρ

Όταν λοιπόν μία συνταγή για σούπα με κουνουπίδι προτείνει να ψιλοκόψουμε το βασικό υλικό σε μέγεθος μικρότερο από ποπ-κορν και θέλουμε να τη δοκιμάσουμε οπωσδήποτε γιατί φαίνεται ενδιαφέρουσα, ε, το παίρνουμε πια απόφαση. Βγάζουμε μια βαθιά ανάσα. Και κατόπιν βγάζουμε το εγχειρίδιο χρήσης από το συρτάρι. Και χαιρόμαστε που θυμόμασταν που το είχαμε τοποθετήσει.

Τελικά το μόνο που έπρεπε να κάνω, ήταν να τοποθετήσω πρώτα τον κατάλληλο δίσκο κοπής και από πάνω το καπάκι, που ούτως ή άλλως έχει την υποδοχή για τα υλικά προς άλεση. Αυτό ήταν όλο!

Άρχισα να ρίχνω το κουνουπίδι λίγο-λίγο και με το πάτημα ενός κουμπιού το έβλεπα να ψιλοκόβεται ακριβώς έτσι όπως ήθελα. Ο ενθουσιασμός μου ήταν παρόμοιος με αυτόν ενός μικρού παιδιού που κάποιος του χαρίζει ένα υπέροχο παιχνίδι! Φώναξα μάλιστα τον Κωστή και το Φιφίνι για να τους δείξω τι ωραία κόλπα κάνει το καινούριο δικό μου παιχνίδι και να μοιραστούμε όλοι μαζί τη χαρά μου!

Σούπα με κουνουπίδι, μπέικον και τσένταρ

Με το κουνουπίδι στο σωστό μέγεθος, ήρθε η ώρα για μαγείρεμα.

Κι εκεί άρχισαν οι σκέψεις που πάντα με τυραννάνε όταν φτιάχνω ένα πιάτο που βασίζεται σε δύσκολο υλικό. Γιατί μη μου πείτε ότι το κουνουπίδι δεν είναι δύσκολο υλικό! Ενώ το είχα λαχταρήσει τόσο πολύ, δεν αποφάσιζα να το μαγειρέψω, κυρίως γιατί σκεφτόμουν αν θα αρέσει στο μικρό μας στριμαδάκι. Συγνώμη, αυστηρό κριτή ήθελα να πω!

Μετά όμως σκέφτηκα ότι η μικρή κυρία μας έχει εκπλήξει πολλές φορές με τις γευστικές προτιμήσεις της. Ενώ ας πούμε τη φάβα την τρώει με μεγάλη δυσκολία, ξετρελαίνεται για ελιές και ψάρι. Επομένως η σούπα με κουνουπίδι ίσως και να της άρεσε.

Καθώς ήμουν σκυμμένη πάνω από την κατσαρόλα και πρόσθετα σταδιακά τα υλικά, ανακατεύοντας και δοκιμάζοντας για να διορθώσω τη γεύση, σκεφτόμουν πώς είναι δυνατόν να μην της αρέσει αυτή η σούπα. Οκ, το δέχομαι, η βάση της είναι κουνουπίδι. Όμως βράζει σε ζωμό κοτόπουλου και φρέσκο γάλα οπότε η μυρωδιά που για πολλούς είναι ενοχλητική μετριάζεται αρκετά.

Έχει μπέικον και τσένταρ, υλικά που σε γενικές γραμμές αρέσουν και δίνουν πολύ ευχάριστη γεύση σε ένα πιάτο. Έχει ωραία μπαχαρικά, πιπέρι, πάπρικα και κύμινο, διακριτικά πικάντικες νότες που τη νοστιμίζουν ιδιαίτερα. Η υφή της είναι τόσο κρεμώδης που δεν χρειάζεται καν να περάσει από διαδικασία πολτοποίησης.

Κάπως έτσι παρηγόρησα τον εαυτό μου και είπα από μέσα μου ότι το πολύ πολύ να μην τη φάει.

Εσείς τι λέτε; Άρεσε στο Φιφίνι ή όχι;

Σούπα με κουνουπίδι, μπέικον και τσένταρ

Σούπα με κουνουπίδι, μπέικον και τσένταρ

Eτοιμασία: 20 minutes
Μαγείρεμα: 1 hour 40 minutes
Συνολικά: 2 hours
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Λέξη-κλειδί: σούπα με κουνουπίδι
Μερίδες: 6
Αυτή η σούπα με κουνουπίδι, μπέικον και τσένταρ έχει ευχάριστη γεύση και ωραία κρεμώδη υφή. Ενδιαφέρουσα και αρκετά σπιρτόζικη, έχει καλές πιθανότητες να αρέσει ακόμα και στα πιο δύσκολα μικρούλια.

Υλικά

  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 1/2 κουνουπίδι τα μπουκέτα ψιλοκομμένα σε μπλέντερ ή μούλτι
  • 4 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 3 φλ. ζωμός κοτόπουλο
  • 2 φλ. γάλα φρέσκο
  • 240 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
 

  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας.
  • Αφαιρούμε το περισσότερο λίπος από την κατσαρόλα, υπολογίζουμε να αφήσουμε περίπου 1 κ.σ. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Τα σοτάρουμε για 5' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το κουνουπίδι και το νερό, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το κύμινο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κουνουπίδι να μαλακώσει για 10' περίπου, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Διαλύουμε το αλεύρι σε 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 2 1/2 φλιτζάνια στην κατσαρόλα με το κουνουπίδι. Ρίχνουμε και το γάλα και αφήνουμε τη σούπα να έρθει σε βρασμό.
  • Τη βράζουμε για 20' περίπου και ρίχνουμε το διαλυμένο αλεύρι. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 30-40', μέχρι να δούμε ότι το κουνουπίδι έχει μαλακώσει αρκετά. Αν θέλουμε, την πολτοποιούμε στο μπλέντερ για να αποκτήσει βελούδινη υφή, αν και η υφή της είναι ήδη αρκετά κρεμώδης.
  • Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε σταδιακά το τσένταρ (κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα), ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στη σούπα. Ρίχνουμε και τη μισή ποσότητα από το μπέικον.
  • Δοκιμάζουμε τη σούπα και διορθώνουμε τη γεύση της με αλάτι και πιπέρι.
  • Τη μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με λίγο ακόμα τσένταρ, την υπόλοιπη ποσότητα μπέικον και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




28 ΣΧΟΛΙΑ

Kitchen Stories 16 Ιανουαρίου 2013 - 22:06

Το καταλληλότερο πιάτο την κατάλληλη ημέρα!

Σας φιλώ x4
Z.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 16 Ιανουαρίου 2013 - 18:38

Μμμμμ! Τί σουπίτσα ωραία είναι αυτή Ερμιόνη μου;;;; Είναι και βελουτέ και τα έχει όλα!!! Ελπίζω το Φιφίνι σου να δοκίμασε και να μην είναι σαν την δική μας που όταν δεν θέλει μόνον …μυρίζει το φαγητό αλλά δεν βάζει μπουκιά στο στόμα της!!!!
Καλό απόγευμα! :-))

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia xara 16 Ιανουαρίου 2013 - 07:34

Ειλικρινά θέλω να ελπίζω ότι άρεσε στο Φιφίνι..Με τέτοια παρουσίαση και ωραία κρεμώδη υφή ποιός δε θάθελε να δοκιμάσει? Καλοχρησιμοποίητο το καινούριο εργαλείο,φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lila Xagorari 15 Ιανουαρίου 2013 - 19:35

O γιος μου από μικρός δοκιμάζει τα πάντα, όταν μου έλεγε αυτό δεν μου αρέσει, το σεβόμουν απόλυτα! Την σούπα την λιγουρεύομαι όσο τίποτα!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 15 Ιανουαρίου 2013 - 19:17

Mεγειά το μπλέντερ Ερμιόνη μου και καλά μαγειρέματα :)

Τώρα για την σουπίτσα εγώ λέω πως σίγουρα θα άρεσε στο Φιφίνι.
Οι γευσεις της σούπας συνδυαστικά δίνουν εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Εγώ πάντως πολύ την ζήλεψα

Φιλιά πολλά :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Pela 15 Ιανουαρίου 2013 - 19:10

καλησπέρα κοριτσομανούλα! πως τα πάτε με το καινούργιο μέλος? ξενυχτάτε? εγώ από μαύρους κύκλους καλά πάω ακόμα!!
η σουπίτσα εννοείται ότι καταγράφηκε! ελαφριά και λαχταριστή!
φιλούρες :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Sofia Sofeto 15 Ιανουαρίου 2013 - 18:59

Σίγουρα πολύ αρωματική σουπίτσα!
ότι πρέπει για τα κρύα!
Καλή σας απόλαυση λοιπόν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 15 Ιανουαρίου 2013 - 17:26

Αχ, πες μου ότι της άρεσε! Έχουμε κάνει νέα προηγμένη γενιά παιδιών εμείς! Και όπως φαίνεται από τη συναγή δεν θα είναι πολύ κουνουπιδάτη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra 15 Ιανουαρίου 2013 - 15:07

Κοίτα Ερμιόνη, σε πρώτη φάση θα έλεγα ότι δεν της άρεσε, διαβάζοντας το κουνουπίδι. Αλλά μετά, αφού μελέτησα τα υλικά και τη συνταγή, θα έλεγα ότι….την τσάκισε το Φιφίνι αλλά και η μαμά και ο happy daddy!
Δεν έχω φτιάξει παρόμοια σούπα αλλά μας δελεάζεις όπως πάντα. Ακόμα θυμάμαι εκείνη την ονειρεμένη κρεμμυδόσουπα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 15 Ιανουαρίου 2013 - 15:06

Αχ, αγωνίσ που έχεις μανούλα-Ερμιόνη!
Και βέβαια θα άρεσε στην κούκλα σου που νομίζω ότι με τόσο όμορφα υλικά και αρωματικά δεν θα κατάλαβε αν έτρωγε κουνουπίδι! Κάνω λάθος;
Ευχαριστούμε πολύ για την τόσο γευστική πρότασή σου!
Φιλάκια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 15 Ιανουαρίου 2013 - 01:38

Ωραία σούπα Ερμιόνη μου ,χρωματιστή και σίγουρα πεντανόστιμη,ότι πρέπει για την εποχή ,καλό μας βράδυ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 14 Ιανουαρίου 2013 - 23:46

Σίγουρα θα άρεσε στο φιφίνι σου Ερμιόνη μου! Εμένα πάντως θα μου άρεσε πολύ!
Με γεια το καινούριο “παιχνίδι” σου:)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 14 Ιανουαρίου 2013 - 22:35

Καλορίζικο τό καινούργιο σου μπλέντερ Ερμιόνη μου!!Η σουπίτσα σου είναι ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων καί αρωμάτων!!Οτι πρέπει γιά τίς κρύες ημέρες!!Πολύ σύντομα θά τήν δοκιμάσω!!Φιλάκια στά ζουζουνάκια σου!!Καλή εβδομάδα!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 14 Ιανουαρίου 2013 - 22:14

Ερμιόνη μου τι υπέροχη σουπίτσα είναι αυτή;;;Καλορίζικο και το ραβδομπλέντερ!Είμαι σίγουρη πως την τιμήσατε όλοι αυτή τη σουπίτσα!!!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 14 Ιανουαρίου 2013 - 22:09

Α κοίτα σύμπτωση! Κι οι δύο μας σούπα φτιάξαμε σήμερα! :)
Το μαγείρεμα με το γάλα, την πάπρικα το τσένταρ (καλά, το μπέικον το αποτελειώνει) θα κάνει το κουνουπίδι σταρ της κουζίνας! Νοστιμότατη φαίνεται η σούπα, να χαίρεσαι λοιπόν το νέο θαυματουργό σου εργαλείο και κάτι μου λέει πως σαν αναγνώστες έχουμε πολλά να δούμε και το Φιφίνι κι η παρέα του πολλά να φάνε! :)
Φιλιά, καλό βράδυ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
thegreenmixer.com 14 Ιανουαρίου 2013 - 19:22

Α με γεια το καινούργιο παιχνιδάκι!!!!!! Υπέροχη η σούπα και εγώ όλο παίρνω κουνουπίδι για να το κάνω σούπα και όλο νερόβραστο το τρώω.Μια απόφαση είναι, πρέπει να την πάρω και τα υλικά που το συνοδεύουν είναι άκρως δελεαστικά.
Είμαι σίγουρη ότι το Φιφίνι έγλυφε και το πιάτο….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 14 Ιανουαρίου 2013 - 19:03

Μ’αρέσει πολύ η σούπα σου!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha 14 Ιανουαρίου 2013 - 17:07

Έίναι δυνατόν να μην άρεσε στο Φιφίνι αυτό το πιάτο; Μεγαλούργησες Ερμιόνη μου, μεγαλούργησες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
athina μπασιούκα 14 Ιανουαρίου 2013 - 15:47

Ερμιόνη είσαι απλά καταπληκτική! Και μαμά και βραβευμένη μαγείρισσα και τα πάντα! Μέχρι στιγμής έχω εντρυφήσει στην μπροκολόσουπα και αμφέβαλα ότι μια σούπα με κουνουπίδι μπορεί να γίνει λαχταριστή. Θα είναι όμως η επόμενη σούπα που θα δοκιμάσω να κάνω, τώρα ειδικά που περιμένω και κουνουπίδια από το κτήμα. Και μάντεψε! Έχω και εγώ καινούργιο μπλέντερ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 14 Ιανουαρίου 2013 - 15:18

Εάν την κατάφερες από τόσο μικρούλα να δοκιμάσει κουνουπίδι μέσα από την γκουρμέ σούπα σου, είσαι η σούπερ μαμά!!!!
Υπέροχη δείχνει Ερμιόνη μου!!
Με γεια και το καινούριο γκατζετάκι!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεωργία(keywoman) 14 Ιανουαρίου 2013 - 14:38

Δεν μπορώ να φανταστώ με τίποτα πώς θα είναι η γεύση μιας σούπας με γάλα και κουνουπίδι….Με βάζεις σε πειρασμό να την δοκιμάζω….σε μικρότερη δόση και χωρίς το μπέικον φυσικά.

Πάντως στις φωτογραφίες σου φαίνεται απολαυστικότατη!Αλλά η αλήθεια είναι πως και μπάμιες εσύ να φωτογράφιζες,απολαυστικές θα φαίνονταν!Και τις σιχαίνομαι τις μπάμιες….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 14 Ιανουαρίου 2013 - 14:24

Βρε Εμιόνη μου με την απορία μας άφησες! Ψηφίζω όμως υπέρ της σούπας και νομίζω ότι το κορίτσι σας, αν μη τι άλλο, θα την δοκίμασε. Μου φαίνεται πολύ πιο δεκτική σε πειραματισμούς από το δικό μου στριμαδάκι που είναι μεγαλύτερη από τη δικιά σου και παραταύτα, άμα δει κάτι πιο πρωτότυπο σουρώνει το πρόσωπο αποδοκιμαστικά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 14 Ιανουαρίου 2013 - 14:04

Μήπως δέχεστε “οικότροφους”;

Γιατί πάντα με παρέα δοκιμάζουμε τα πια απίθανα. Και καθώς η σούπας σου μοιάζει απίθανη Ερμιόνη μου, μπορεί και να τον καταφέρναμε να τη φάει :-))
Φιλιά σας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 14 Ιανουαρίου 2013 - 13:34

Επανέρχεσαι δειλά δειλά μετά τη γέννα Ερμιόνη μου? Και το come back σου είναι με μια τόσο νόστιμη και πλούσια σούπα. Το μπέικον είναι το μαγικό υλικό που θα δώσει ένταση και έξτρα νοστιμιά. Τόση που δεν νομίζω να αντιστάθηκε η μικρή σου!

Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 14 Ιανουαρίου 2013 - 12:30

Καλορίζικο το μπλέντερ και καλές δημιουργίες!
Η σούπα φαίνεται πολύ λαχταριστή! Σίγουρα θα την ευχαριστηθήκατε οικογενειακώς!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Foteini Thes 14 Ιανουαρίου 2013 - 12:25

Τελικά μάλλον κανείς δεν εξοικειώνεται εύκολα με την τεχνολογία…πόσες φορές εχω και εγώ αναβάλλει αγορές μόνο και μόνο για να μη μπω στη διαδικασία της βαθιάς μελέτης των… εκνευριστικών οδηγιών!
Όμως Ερμιόνη μου το αποτέλεσμα πάντα μετράει!
Και αν η εικόνα του μπωλ με την λαχταριστή κρεμώδη σούπα-οι πολυαγαπημένες μου!!-δεν κατάφερε να δελεάσει την μικρή Ιφιγένεια ,είμαι βέβαιη ότι το έκανε η γεύση της!!
Αντικρύζοντας ένα πιάτο, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φανταστείς τη γεύση του..ίσως είναι από τις λίγες φορές που μία φωτογραφία μπορεί εύκολα να με πείσει για τη νοστιμάδα του περιεχομένου της!!Σαν να την έφαγα!!!Και ήταν υπέροχη!!!Συγχαρητήρια Ερμιόνη ,που μέσα στον πρωινό σου οικιακό ,αλλά ευτυχώς ειρηνικό πόλεμο,μπορείς και κάνεις τόσο ωραία πράγματα άλλά και να τα παρουσιάζεις ανάλογα!!!Φιλιά πολλά,πολλά σε όλους σας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 14 Ιανουαρίου 2013 - 11:53

Αν έχεις καταφέρει να την πείσεις να δοκιμάζει όλες αυτές τις γεύσεις σε τόσο μικρή ηλικία είναι σπουδαίο.
Εγώ πιστεύω ότι της άρεσε και επειδή αύριο θα αγοράσω κουνουπίδι να το προσθέσω σε πουρέ θα δοκιμάσω και σούπα μετά.
Δεν έχω βέβαια το μαγικό εργαλείο και όλο λέω να πάρω ένα αλλά η έλλειψη χώρου με κάνει να το αφήνω πάντα για το μέλλον λες και θα αποκτήσω!!
Καλή σου εβδομάδα.Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 14 Ιανουαρίου 2013 - 11:38

Υπέροχη η σούπα. Θα με κάνεις να αγοράσω τα υλικά να την φτιάξω!
Σίγουρα θα άρεσει στο φιφίνι.
Αφού είναι gourmed το παιδί!!
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα